Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Μητροπολίτης Νεκτάριος: Καλά έκανε ο κ. Τσίπρας και δεν ορκίστηκε



Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε, σημείωσε με δηλώσεις του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος, ο οποίος τάσσεται κατά της χρήσης του θρησκευτικού όρκου, ακόμα και στα δικαστήρια, υπογραμμίζοντας μάλιστα, πως καλά έκανε ο πρωθυπουργός και δεν ορκίστηκε.

«Εγώ είμαι κατά της θρησκευτικής ορκωμοσίας όχι μόνο στην Βουλή, όχι μόνο στις υπηρεσίες, αλλά και στα δικαστήρια. Είναι απαράδεκτο να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Αργολίδας.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε πως, «το να ορκιζόμαστε στο Ευαγγέλιο που είναι κατά του όρκου το θεωρώ απαράδεκτο, γι' αυτό και πολύ καλά έκανε ο κ. πρωθυπουργός που δεν ορκίστηκε και μακάρι να ‘ρθει η ώρα να σταματήσει ο όρκος. Ας βρεθεί κάτι άλλο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας για τον Α. Σ.Λεονταρίου-φωτο



Το Σάββατο 24/01/2015,ασφυκτικά γέμισε η αίθουσα του cafe "Mορφές"στο Λεοντάρι, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Α.Σ.Λεονταρίου. Όλοι μαζί παίκτες, γονείς,  Δ.Σ. έδωσαν το παρόν σε αυτή την εκδήλωση. Η βραδιά ξεκίνησε παραδοσιακά με την κοπή της πίτας απο τον Πρόεδρο, τον προπονητή κ.Δημήτρη Βρακά και Νίκο Γρίλια.Ήταν μία ευχάριστη βραδιά την οποία ευχαριστήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι,αντάλλαξαν ευχές για το νέο έτος και γλέντησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.












 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι εκπλήξεις και τα παράξενα των εκλογών




    Και σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, παρά την κρισιμότητα των περιστάσεων, η κάλπη ανέδειξε εκπλήξεις και παράξενα.



Πολλαπλασιάστηκαν εκείνοι που διάλεξαν τον Λεβέντη ειδικά στη..Θεσσαλονίκη, ανεβάζοντας το κόμμα σε πρωτοφανή ποσοστά, ενώ σε κάποιες εκλογικές περιφέρειες η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου ξεπέρασε ή ισοψήφησε με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Σε επτά εκλογικά τμήματα με 4.973 εγγεγραμμένους ψήφισαν συνολικά 66 εκλογείς.

Στα πέντε εκλογικά τμήματα των Ανωγείων δεν έλαβε ούτε μία ψήφο η Χρυσή Αυγή, στην εκλογική Περιφέρεια Λακωνίας μερικές δεκάδες ψήφοι χωρίζουν το ΠΑΣΟΚ από τη Χ.Α., το ΚΚΕ και το «Ποτάμι». Στον Δήμο Καρδίτσας ένας ανεξάρτητος υποψήφιος δεν έλαβε ούτε μία ψήφο.

Ενα πράγμα, ωστόσο, παρέμεινε όπως πάντα. Το πρώτο επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα που έφθασε στο υπουργείο Εσωτερικών και καταχωρίσθηκε στο σύστημα ήταν από τη Γαύδο, όπου από τους 186 εγγεγραμμένους ψήφισαν οι 54. Από αυτούς 31 διάλεξαν ΣΥΡΙΖΑ, 17 Ν.Δ., 2 Χρυσή Αυγή και 2 «Ποτάμι».

Η Ενωση Κεντρώων σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση πολλαπλασίασε τα ποσοστά της. Ετσι, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου του 2012 είχε λάβει 0,28% και 17.145 ψήφους την προηγούμενη Κυριακή έλαβε 1,79% και 110.826 ψήφους. Μάλιστα στην Α΄ και Β΄ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης τα ποσοστά...εκτινάχθηκαν.

Στην Α΄ Θεσσαλονίκης η Ενωση Κεντρώων από 0,51% στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές έλαβε 5,11% ξεπερνώντας το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ (5,11%) και στη Β΄ Θεσσαλονίκης από 0,40% στις προηγούμενες εκλογές έλαβε 4,04%. Αλλά και στη Β΄ Αθηνών τρεις χιλιάδες παρά ένας (2.999) ψήφισαν Βασίλη Λεβέντη. Στην ίδια εκλογική περιφέρεια η Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου έλαβε 3.905 ψήφους ενώ το ΚΙΔΗΣΟ 2.382.

Στην Περιφέρεια Λακωνίας, ΠΑΣΟΚ (3ο κόμμα) και Χρυσή Αυγή (4ο κόμμα) χωρίζουν μόνο 284 ψήφοι. Στην ίδια περιφέρεια το ΚΚΕ έχει λάβει 3,96% και 2.156 ψήφους και το «Ποτάμι» 3,65% και 1.990 ψήφους, δηλαδή απέχουν μόνο 166 ψήφους.

Στον Δήμο Καρδίτσας ο ανεξάρτητος υποψήφιος βουλευτής Σωτήρης Ζαρχάνης δεν έλαβε ούτε μία ψήφο σε σύνολο 83.558 ψηφισάντων. Ο συγκεκριμένος υποψήφιος αρχικά είχε παρουσιαστεί ως υποψήφιος του ΚΙΔΗΣΟ, ωστόσο τελικά το όνομά του δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, πιθανά από παράλειψη, και κατέβηκε ως ανεξάρτητος.

Μικρή προσέλευση εκλογέων

Στη Νίκαια σε επτά εκλογικά τμήματα δικαστικοί αντιπρόσωποι και εφορευτική επιτροπή περίμεναν άδικα τα πλήθη των εκλογέων που αναγράφονταν στους εκλογικούς τους καταλόγους. Συγκεκριμένα στο 311ο εκλογικό τμήμα Νίκαιας ήταν εγγεγραμμένοι 700 εκλογείς, ωστόσο ψήφισαν μόλις 13 (1,86%). Στο 312ο εκλογικό τμήμα με 724 εγγεγραμμένους ψήφισαν 8 (1,10%). Στο 313ο Ε.Τ. με 702 εγγεγραμμένους ψήφισαν 7 (1%). Στο 314ο Ε.Τ. με 714 εγγεγραμμένους ψήφισαν 10 (1,40%). Στο 315ο με 704 ψήφισαν 11 (1,56%). Στο 316ο εκλογικό με 712 εγγεγραμμένους ψήφισαν 9 (1,26). Στο 317ο Ε.Τ. με 717 ψήφισαν 8 (1,12%). Τα προηγούμενα χρόνια η προσέλευση των εκλογέων στα συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα ήταν μικρή, ωστόσο σε αυτές τις εκλογές για πρώτη φορά οι εκλογείς κυριολεκτικά ήταν άφαντοι. Το υπουργείο Εσωτερικών τονίζει ότι σε αυτά τα τμήματα έχουν κατανεμηθεί από τον δήμο άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένα στο δημοτολόγιό του (ενδεχομένως γιατί έχουν αποβιώσει) αλλά παράλληλα δεν έχουν σβηστεί από τους εκλογικούς καταλόγους οπότε πρέπει αναγκαστικά να κατανεμηθούν σε κάποια εκλογικά τμήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια Μπακογιάννη στους Στερεοελλαδίτες βουλευτές

Συγχαρητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας,Κώστα Μπακογιάννη στους εκλεγέντες βουλευτές της Στερεάς Ελλάδας


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές και την ανάδειξη, μέσω αυτών, των νέων βουλευτών της Στερεάς Ελλάδας δήλωσε:


«Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους Στερεοελλαδίτες βουλευτές που εξελέγησαν σε αυτές τις εκλογές. Η συνεργασία της Περιφερειακής Αρχής με όλους τους, αλλά και με κάθε έναν ξεχωριστά είναι δεδομένη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε το καλό του τόπου μας, πέρα και πάνω από κόμματα.

Ιδιαίτερα συγχαρητήρια, στα μέλη του Περιφερειακού μας Συμβουλίου που διεκδίκησαν και έλαβαν την εμπιστοσύνη των πολιτών. Εύχομαι από τη νέα τους θέση και έχοντας βαθιά γνώση των προβλημάτων αλλά και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει αυτός ο τόπος, να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξή του. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρειάζεται τη δική τους φωνή. Τη δική τους βοήθεια και συνεργασία.

Τα συγχαρητήριά μου στον Γιώργο Ακριώτη, τον Δημήτρη Βέττα, τον Αποστόλη Καραναστάση, τον Σίμο Κεδίκογλου, τον Βασίλη Κυριακάκη, τον Ηλία Κωστοπαναγιώτου, τον Θωμά Κώτσια, τη Βασιλική Λέβα, τον Γιώργο Μαρίνο, τον Νίκο Μαυραγάνη, τον Βαγγέλη Μπασιάκο, τον Θανάση Σκούμα, τον Γιάννη Σταθά και τον Χρήστο Σταϊκούρα.

Τέλος, συγχαρητήρια στον φίλο Βαγγέλη Αποστόλου για τον ορισμό του ως Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πολλές ευχές για καλή και παραγωγική θητεία στον σημαντικό για την περιοχή μας πρωτογενή τομέα».







Γραφείο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας
Τηλ: +30 2231351236
Κιν: +30 6972555626
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΑ ΚΑΠΗ ΒΑΓΙΩΝ & ΘΗΒΑΣ



    Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015 το ΚΑΠΗ Βαγίων έκοψε την  Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κέντρο "Αρχοντικό" στα Βάγια, παρουσία του Δημάρχου κ. Νικολάου, του Αντιδημάρχου κ. Τσαραμπάρη και του Δημοτικού Συμβούλου κ.Δρένιου.Παρευρέθηκαν επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Μπασιάκος , οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Θεοδώρου-Μαγουλά  και ο κ. Μπάκας .Την εκδήλωση είχε οργανώσει με επιτυχία η επιτροπή λειτουργίας  του ΚΑΠΗ  Βαγίων δημιουργώντας ένα ζεστό,γιορτινό με περίσσευμα αγάπης  κλίμα γεμάτο κέφι και ζωντάνια.

    Το ΚΑΠΗ Θήβας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στο κέντρο "Τζάκι" στις 22 Ιανουαρίου 2015 .Παρευρέθηκαν ο δήμαρχος κ.  Νικολάου , οι αντιδήμαρχοι κ. Χατζησταμάτης και κ. Κίτσος, ο αντιπρόεδρος του ΔΟΘ κ. Καλαμπάκας , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κοντού και κ. Στρατέλος  (υπέυθυνος της επιτροπής του ΚΑΠΗ Θήβας) και ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κατσέλης .Επίσης παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Θεοδώρου-Μαγουλά,  κ. Σκούμας ,  κ.  Αγγέλου και η  κ. Κατσίκη. Μετά την κοπή της πίτας η χορωδία του ΚΑΠΗ μας ταξίδεψε με παλιά αγαπημένα τραγούδια με τον μαέστρο της κ. Κωνσταντίνο Δέδε , ακολούθησε χορός και γλέντι μέχρι πρωίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεγέλασαν ηλικιωμένο στο Μουρίκι και του πήραν 520 ευρώ απο την τσέπη

Εξιχνιάσθηκε κλοπή, με τη μέθοδο της απασχόλησης, σε βάρος ηλικιωμένου, στο Μουρίκι Βοιωτίας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί ROMA , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξιχνιάσθηκε κλοπή σε βάρος 74χρονου ημεδαπού, η οποία διαπράχθηκε στις αρχές του τρέχοντος μήνα, στο Μουρίκι Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας δύο (2) ημεδαπών ROMA , ηλικίας 45 και 21 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα πρωινές ώρες της 07-01-2015, οι δύο κατηγορούμενοι αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από την τσέπη του παντελονιού του ηλικιωμένου, το χρηματικό ποσό των (520) ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Σε αναβρασμό οι καταστηματάρχες της οδού Επαμεινώνδα πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας (video)




Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν οι επιχειρηματίες της οδού Επαμεινώνδα ,την οποία ονόμασαν "Μαύρη Επέτειο", κρατώντας κεράκια και μαύρες σημαίες έδειξαν την έντονη δυσαρέσκεια τους αφού ένα χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών δεν βλέπουν την ολοκλήρωση του έργου ή έστω ένα τμήμα αυτού .

Ο Δήμαρχος Θηβαίων Σπύρος Νικολάου αναφέρει τους παράγοντες που συνέβαλαν στην καθυστέρηση του πεζόδρομου.


Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας από τους καταστηματάρχες από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Πότε και πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σταδιακά κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο θα επεκταθούν ανατολικά.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα εκδηλωθούν:

Από τις βραδινές ώρες της Τετάρτης (28-01-2015) μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης (29-01-2015)

    στο Ιόνιο (τα νότια νησιά),
    την Πελοπόννησο,
    τις Κυκλάδες,
    την Κρήτη και
    πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και
    αύριο Πέμπτη 29-01-2015) στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, η κακοκαιρία αναμένεται να εξασθενίσει από το απόγευμα της Παρασκευής (30-01-2015) για την οποία θα εκδοθεί νέα ανακοίνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συζήτηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου στη "Σύγχρονη έκφραση"

Δευτέρα, 2 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 8:00 μμ



Οι Εκδόσεις Καστανιώτη και το βιβλιοπωλείο Σύγχρονη έκφραση

σας προσκαλούν σε συζήτηση με τη συγγραφέα Ελένη Πριοβόλου

για την πολιτική και πολιτιστική πορεία της Ελλάδας τον 19ο και 20ό αιώνα,

όπως την αφηγείται στην Τριλογία των Αθηνών,

και συγκεκριμένα στα μυθιστορήματα Όπως ήθελα να ζήσω, Για τ' όνειρο πώς να μιλήσω και Το τέλος του γαλάζιου ρόδου.

Θα προλογίσει η φιλόλογος Φώφη Μπάλιου.

Με τη συγγραφέα θα συνομιλήσει ο δημοσιογράφος Νίκος Θρασυβούλου. 



Βιβλιοπωλείο Σύγχρονη έκφραση
Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49
Λιβαδειά , 22610-23.136



Λαμπρόπουλος Νίκος

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Δημάρχου Ι. Ανδρεαδάκη 49

Λιβαδειά 32100

τηλ: 2261023136

fax: 2261021481


Διαβάστε Περισσότερα »

Είμαστε η κυβέρνηση της νέας εποχής -Οι 4 προτεραιότητες

«Καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στις 11:00 για πρώτη φορά.

Μερικά σημεία από την εισαγωγική ομιλία του νέου Πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο:

    Οι Ελληνίδες και οι Ελληνες έχουν προσδοκίες για ραγδαίες αλλαγές, κυρίως έχουν την απαίτηση από εμάς να είμαστε με εντελώς διαφορετικό ύφος και ήθος. Δεν έχει άλλες εξαρτήσεις παρά τους ίδιους τους πολίτες. Σε αυτούς λογοδοτούμε για κάθε μας κίνηση. Δεν ερχόμαστε για να καταλάβουμε δομές και να απολαύσουμε προνόμια, αλλά για να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που ασκείται η εξουσία. Να κάνουμε οριστικά παρελθόν το πελατειακό κράτος. Βάζουμε τέλος στις επιδιώξεις των λίγων για. Ειμαστε όλοι υπό την κρίση και δοκιμασία των πολιτών.
    Θέλω να έχετε κάθε στιγμή στο μυαλό σας ότι η εξουσία δεν μας ανήκει, ανήκει σε αυτούς που μας την ανέθεσαν. Σε αυτούς θα την παραδώσουμε, είμαστε υπό τη δική τους κρίση.
    Μηδενική ανοχή σε αλλαζονεία, σπατάλες, φαινόμενα διαφθοράς.
    Αμεση συγκρότηση της κυβέρνησης και η αλλαδή δομών στη λειτουργία της είναι μια πολύ σημαντική κατάκτηση.
    Η χώρα όχι μόνο έχει κυβέρνηση αλλά είμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε τα μανίκια να δουλέψουμε.
    Το κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει μόνο 10 υπουργεία έναντι 18. Αποδείξαμε ότι τηρούμε τις δεσμεύσεις της, είναι κίνηση ουσίας.
    Θέλουμε κράτος αποτελεσματικό, δίπλα στον πολίτη, χωρίς καπετανάτα, με έλεγχο και λογοδοσία.
    Για εμας δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είμαστε κυβέρνηση ολων των Ελλήων και θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις.
    Είμαστε κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας, Στόχος μας να επαναφέρουμε το αίσθημα της αξιοπρέπειας, να διαπραγματευτούμε την απομείωση του χρέους.

Σύνθετο και πολύπλευρο κυβερνητικό έργο:

    1. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Κανένας συμπολίτης μόνος και αβοήθητος. Φαγητό, θέρμανση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μεγαλύτερός μας αντίπαλος να συγκρουστούμε με αυτή την πραγματικότητα. Είμαστε η τελευταία χώρα σε κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ
    2. Η στήριξη της οικονομίας ώστε να επαναλειτουργήσει. Ολοκληρωμένες πολιτικές για την ανεργία. Να επαναλειτουργήσει η μικρή επιχείρηση η οποία είναι ανατιμέτωπη με λουκέτο.
    3. Διαπραγμάτευση με τους εταίρους ώστε η Ελλάδα να βγει από τον φαύλο κύκλο. Είμαστε έτοιμοι με 4ετές δημοσιονομικό σχέδιο για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς για να μη δημιουργούμε ελλείμματα, αλλά και να μην επιδιώκουμε εξοντωτικά πλεονάσματα. Είμαστε έτοιμοι με προτάσεις ρεαλιστικές για το ζήτημα του χρέους και των επενδύσεων. Δέσμευση να διψεύσουμε τις Κασσάνδρες δεν θα πάμε σε ρήξη δεν θα συνεχίσουμε όμως την καταστροφή, την πολιτική της υποτέλειας. Μέσα από όλα αυτά η χώρα θα μπορεί να ανταποκρίνεται και στις υποχρεώσεις της.
    4. Ριζική μεταρρύθμιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, επιβολή δίκαιου φορολογικού συστήματος.
    Κοινή συνισταμένη η αποκατάσταση της λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα μας, η αποκατάσταση της αξιοπρέπειας.
    Σύγκρουση με το κατεστημένο σε όλα τα επίπεδα
    Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Διοίκηση
    Διαφάνεια και αντιμετώπιση διαπλοκής
    Αντιμετώπιση φοροαποφυγής μεγάλου πλούτου
    Αποκατάσταση λαϊκής κυριαρχίας στη χώρα
    Αποκατάσταση αξιοπρέπειας της χώρας για το λαό μας

Αν δεν είχαν γίνει οι εκλογές στη χωρά θα συζητούσαμε μόνο για τις δεσμεύσεις τις προηγούμενη κυβέρνησης περικοπή συντάξεων και απολύσεις

Τα μήνυμα από το εξωτερικό

Δεκάδες ηγέτες έστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα, αλλά και μηνύματα συμπαράσταση, θετική η αντίδραση των Ευρωπαίων είδαν την ελπίδα από τον ελληνικό λαό

Το διεθνές κλίμα για τη χώρα αλλάζει, συγκεντρώνει γύρω της το διεθνές ενδιαφέρον, χτίζει συμμαχίες που θα τις επιτρέψουν να ανοίξει τη δική της ατζέντα στο ευρωπαϊκό τραπέζι

Καλωσορίζουμε τον κ.Σουλτς και τον κ.Ντάισελμπλουμ για να κάνουμε παραγωγικές συζητήσεις

Η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση μιας νέας εποχής. Θα προχωρήσουμε με σταθερότητα και σιγουριά. Δεν φοβόμαστε συγκρούσεις με τα συμφέροντα. Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις, λάθη και παραλήψεις

Εύχομαι σε όλους και όλες καλή δύναμη
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

 Η 
Λαϊκή Συσπείρωση Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων καλεί όλους τους δημότες να παρευρεθούν το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 18:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου για ενημέρωση και συζήτηση χωρίς προηγούμενο.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση
ΣΑΓΑΝΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο απο την Συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λιβαδειάς

Οι αγώνες μας για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ,η αταλάντευτη προσήλωσή μας στις αντιμνημονιακές θέσεις μας, δικαιώνονται.
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ,κόντρα στο πολιτικοεκδοτικό κατεστημένο της ενημέρωσης ,κόντρα στις κατευθυνόμενες και υποβολιμιαίες δημοσκοπήσεις , όχι μόνο μπαίνουν στην βουλή αλλά έγιναν και το αναγκαίο καλό για τον σχηματισμό αμιγώς αντιμνημονιακής κυβέρνησης.
Η συντονιστική επιτροπή Λιβαδειάς οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 5 άξιους υποψηφίους των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ της Βοιωτίας
τον Αποστόλη Δελαβέκουρα
την Ευρυδίκη Κουρνέτα
την Κατερίνα Παπαβασιλείου
τον Βασίλη Παπαδάκη και
τον Γιώργο Χρυσικό
οι οποίοι όργωσαν όλο τον νομό , ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΙΔΙΟΙΣ ΕΞΟΔΟΙΣ ,καταθέτοντας και την ψυχή τους, στον αγώνα για την μεταφορά του λόγου και των ιδεών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ , στους συμπατριώτες μας ψηφοφόρους.
Οφείλει επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν και ετίμησαν με την ψήφο τους το κίνημά μας.
Τέλος , ευχόμαστε στον Πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο και στους 12 εκλεγέντες βουλευτές να έχουν δύναμη και αντοχή , στον αγώνα τους για πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΛΛΑΔΑ
Λιβαδειά 28-01-2015
η Συντονιστική επιτροπή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Λιβαδειάς
Γιάννης Ιωάννου , Άρης Άννης , Ανδρέας Χαιρόπουλος , Βασίλης Μακρής, ,Χρήστος Χάνιος



Διαβάστε Περισσότερα »

Σαρωτικές αλλαγές στην Παιδεία: Τέλος η Τράπεζα Θεμάτων, επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές, προσλήψεις

Σε σειρά αλλαγών που θα ισχύσουν από την εφετινή χρονιά προτίθεται να προχωρήσει η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, οι μαθητές της Α' και της Β' Λυκείου θα δώσουν προαγωγικές εξετάσεις χωρίς την Τράπεζα Θεμάτων η οποία καταργείται, ενώ καταργούνται και οι εξετάσεις που θα προσμετρούν σε ποσοστό για την είσοδο στην ανώτατη εκπαίδευση.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας τόνισε ότι όλες οι δεσμεύσεις που έχει λάβει προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρηθούν και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του υπουργείου θα είναι ανοικτές σε όλους. «Επειδή έχουμε εκλεγεί, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να τα κάνουμε και όλα σωστά, χρειάζεται συλλογική δράση» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οπως είπε ο κ. Κουράκης:

    Καταργείται από εφέτος η «Τράπεζα θεμάτων»
    Καταργούνται από εφέτος οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις στην Α' και την Β΄ Λυκείου
    Στην Γ' Λυκείου θα διευρυνθούν τα επιστημονικά πεδία, έτσι ώστε να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες για σπουδές στους υποψηφίους σε τμήματα που είναι κοντά στην περιοχή κατοικίας τους.
    Επιστρέφουν οι «αιώνιοι» φοιτητές και καταργείται ο νόμος που ορίζει την διαγραφή τους. Όσοι ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν κανονικά τις σπουδές τους, χωρίς περιορισμό χρόνου
    Οι μετεγγραφές σε κάθε περίπτωση θα διευκολύνονται έτσι ώστε να μπορούν να σπουδάσουν πιο εύκολα οι νέοι και οι νέες
    Οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων που απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας, επιστρέφουν στις θέσεις τους
    Επαναπροσλαμβάνονται αλλά από την επόμενη σχολική χρονιά όλοι οι καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης και ειδικά των Επαγγελματικών Λυκείων, που καταργήθηκαν οι ειδικότητες τους
    Επιστρέφουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες που απολύθηκαν
    Θα γίνει αναμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων και θα γραφτούν νέα βιβλία στα σχολεία
    Θα καταργηθεί το ένα σύγγραμμα στα πανεπιστήμια και οι φοιτητές θα έχουν πρόσβαση με αξιόπιστο τρόπο στις «ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες»

 Σημειώνεται ότι η τελετή παραλαβής παράδοσης από την προηγούμενη στη νέα ηγεσία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 12.30 το μεσημέρι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι απολυμένοι στο δημόσιο επαναπροσλαμβάνονται με τη σφραγίδα Κατρούγκαλου


Ποιοι απολυμένοι επιστρέφουν στο Δημόσιο. Οι δεσμεύσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργου Κατρούγκαλου

Την ανάκληση των απολύσεων στο Δημόσιο που προήλθαν από το μέτρο της διαθεσιμότητας ή κρίθηκαν αντισυνταγματικές από το Συμβούλιο της Επικρατείας προανήγγειλε ο νέος αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος. Σε συνέντευξή του στο Μega, ο νέος υπουργός είπε ότι δεν αποδέχεται τις συμφωνίες που έχει υπογράψει ο πρώην υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης και ότι θα αμφισβητήσει τα «συμφωνηθέντα» με την τρόικα που περιλαμβάνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και εντός του 2015. «Παίρνουμε πίσω όσους απολύθηκαν με το μνημόνιο», πρόσθεσε, ενώ σε ερώτηση για το οικονομικό κόστος αυτής της απόφασης απάντησε πως «όλα έχουν κοστολογηθεί».

«Έχουμε δεσμευθεί ότι όλες οι απολύσεις οι οποίες έχουν γίνει αντισυνταγματικά και σ’ αυτές συμπεριλαμβάνονται και όσες έχουν γίνει μέσω του θεσμού των διαθεσιμοτήτων θα ανακληθούν. Δεν θα περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όχι απολύσεις προφανώς που αναφέρονται σε πειθαρχικούς λόγους», είπε χαρακτηριστικά. Και πρόσθεσε«Έχουμε πει ήδη από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ότι πρόκειται να ανακληθούν. Μία από τις πρώτες πράξεις που ως υπουργός θα κάνω είναι η ανάκληση όλων των πράξεων διαθεσιμότητας», τόνισε ενώ ερωτηθείς να θα επαναπροσληφθούν οι σχολικοί φύλακες απάντησε: «Φυσικά».

Αναφορικά με τον στόχο που έχει θέσει η τρόικα για τις απολύσεις είπε ότι «δεν έχουμε αποδεχθεί το πρόγραμμα αναφοράς και δεν θέλουμε να προχωρήσει η αξιολόγηση με βάση ένα πλαίσιο αναφοράς που δεν δεχόμαστε».

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση είπε ότι αυτή πρέπει να είναι τίμια και να εφαρμοστεί σε ένα πλαίσιο εμπιστοσύνης και συνεννόησης με τους εργαζόμενους στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι θα εφαρμοσθεί το Πειθαρχικό Δίκαιο που προβλέπει και απολύσεις.  Τέλος, αναφέρθηκε στην «πελατειακή προστασία» που παρείχε η προηγούμενη κυβέρνηση σε όσους υπαλλήλους είχαν υποπέσει σε πειθαρχικά παραπτώματα και δεσμεύτηκε ότι εντός 15μέρου θα ανοίξουν όλοι οι φάκελοι.

Για το ενιαίο μισθολόγιο είπε ότι «πρέπει να αρθούν οι μισθολογικές ανισότητες και αδικίες». Σε ότι αφορά στον χρονικό ορίζοντα που θα εφαρμόσει τις αποφάσεις του, είπε ότι μέσα σε ένα 6μηνο θα υπάρχουν χειροπιαστά αποτελέσματα.

Όσον αφορά την ΕΡΤ, τόνισε ότι “θέλουμε να επαναφέρουμε την ΕΡΤ την ανοιχτή στην κοινωνία, αυτή που λειτούργησε όταν έπεσε το μαύρο και όχι την παλιά πελατειακή ΕΡΤ”.  Πρόσθεσε, δε, ότι “δεν θα συμπεριφερθούμε εκδικητικά σε όσους πήγαν στη ΝΕΡΙ”.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακός ο καιρός και σήμερα -Βροχές, καταιγίδες, χιόνια

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα ανατολικά και νότια αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Από το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

        Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Χιονιά στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μετρά). Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700-800 μετρά). Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας (ενδεικτικό υψόμετρο 800 μετρά). Από το βράδυ τα φαινόμενα στα νότια θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ οι όποιοι βαθμιαία θα στραφούν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου

        Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα όποια πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα τις πρωινές ώρες, βαθμιαία θα εξασθενήσουν, όμως από το βράδυ στη δυτική Κρήτη θα ενταθούν ξανά.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νότιοι.
Θερμοκρασία: από 07 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

        Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

        Αττική

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και νότια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν νοτιοανατολικοί με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 05 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιονιά στα γύρω ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 03 έως 09 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 7 αμαρτήματα Σαμαρά…


Γιατί θα μείνει στην ιστορία ως εχθρός των θεσμών και της Δημοκρατίας…

Η άρνηση του Αντώνη Σαμαρά να παραδώσει ο ίδιος το Μαξίμου, δεν ήταν απλώς μία συνέχεια της πολιτικής του. Ήταν ο τραγικός επίλογος.

Πως έφτασε όμως μέχρι εδώ;

Κατά τα…
χρόνια της πρωθυπουργίας του:

● Αρνήθηκε συστηματικά να απαντήσει σε ερωτήσεις βουλευτών και να υποστεί τον θεσμοθετημένο κοινοβουλευτικό έλεγχο.

● Εμφανίστηκε ελάχιστα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και σε έντονα φορτισμένες στιγμές. Κατά κανόνα προτιμούσε το... καφενείο της Βουλής.

● Κράτησε σε απόσταση τους βουλευτές και κορυφαία στελέχη του κόμματός του, προτιμώντας να συγχρωτίζεται σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα με τους πολύ στενούς συνεργάτες και φίλους του, δημιουργώντας μεγάλο κενό επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του ιδίου και μέρους της Ν.Δ.

● Δεν κάλεσε ποτέ τους αντιπολιτευόμενους πολιτικούς αρχηγούς – και κυρίως τον τότε πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργό – για ενημέρωση σε κρίσιμα θέματα της πολιτικής ατζέντας.

● Δεν δέχθηκε να εκτεθεί σε τηλεμαχία με τους πολιτικούς αντιπάλους του πριν από τις εκλογές.

● Ακύρωσε συνέντευξή του σε μεγάλο ΜΜΕ – κατά τις φήμες, επειδή δεν του επέτρεψαν να ελέγξει τη λίστα με τις ερωτήσεις!

● Προτίμησε, αντιθέτως, μονολόγους τύπου «διαγγέλματος» και μια άθλια στημένη συνέντευξη, την οποία διηύθυνε ο ίδιος εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τη ΝΕΡΙΤ…
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστραψε και βρόντηξε ο Κομπότης!


Έξαλλος με την εμφάνιση και τον οδυνηρό αποκλεισμό του Λεβαδειακού στο Κύπελλο ο Γιάννης Κομπότης! Ο ιδιοκτήτης των Βοιωτών επέβαλλε πολύ μεγάλο πρόστιμο στους παίκτες για το 4-1 απ' τον Απόλλωνα.

Έξω φρενών ο Γιάννης Κομπότης με την εμφάνιση του Λεβαδειακού απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης (και την ήττα με το βαρύ 4-1) που έφερε και τον αποκλεισμό της ομάδας του.

Μετά τον αγώνα, λοιπόν, ο ιδιοκτήτης των Βοιωτών κατέβηκε στα αποδυτήρια και τα… έψαλλε στους παίκτες για την παρουσία τους, εκφράζοντας ανοιχτά τη δυσαρέσκειά του για την αγωνιστική συμπεριφορά τους, θέλοντας φυσικά να τους «αφυπνίσει» κι ενόψει της συνέχειας -πλέον- στη Σούπερ Λίγκα.

Και δεν έμεινε μόνο στα λόγια, αλλά ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ έδειξε και έμπρακτα την αγανάκτησή του για το πώς οι παίκτες του Παντελίδη αντιμετώπισαν τον επαναληπτικό με την ελαφρά ταξιαρχία.

Έτσι, επέβαλλε συνολικό πρόστιμο στους ποδοσφαιριστές ύψους 40.000 ευρώ, ένα ποσό ιδιαίτερα υψηλό για τέτοιες περιπτώσεις και δείγμα του πόσο… ενόχλησε ο αποψινός αγώνας με την τροπή που πήρε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πολιτική γεωγραφία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ


Εξωκοινοβουλευτικοί, τεχνοκράτες ,διατήρηση εσωκομματικών ισορροπιών και υπουργοποίηση στελεχών ΑΝΕΛ, τα κύρια χαρακτηριστικά της νέας κυβέρνησηςΤέσσερα βασικά χαρακτηριστικά έχει η ανθρωπογραφία του νέου υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

    Την είσοδο στην κυβέρνηση πολλών εξωκοινοβουλευτικών μελών.
    Την ενίσχυση του κυβερνητικού σχήματος με στελέχη υψηλής οικονομικής κατάρτισης και προερχόμενα από την αγορά
    Την διατήρηση των εσωκομματικών ισορροπιών με υπουργοποίηση αρκετών στελεχών του Αριστερού Ρεύματος.
    Την υπουργοποίηση βουλευτών και στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων ως επισφράγιση της προγραμματικής συμφωνία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.

Εξωκοινοβουλευτικά μέλη, στελέχη από την οικονομική επιστήμη, διατήρηση εσωκομματικών ισορροπιών και υπουργοποίηση στελεχών των ΑΝΕΛ τα χαρακτηριστικά του νέου υπουργικού συμβουλίου.


Εξωκοινοβουλευτικά στελέχη

Είναι η πρώτη φορά που κυβερνητικό σχήμα διαθέτει 14 εξωκοινοβουλευτικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι να βάλει νέο «αίμα» στα υπουργικά έδρανα με «ρίζες» στην ελληνική κοινωνία.

Ο γνωστός συνταγματολόγος και μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μετακομίζει στο υπουργείο Εσωτερικών και αναλαμβάνει τη θέση του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ και γνωστός εγκληματολόγος Γιάννης Πανούσης ο οποίος διαθέτει μεγάλη κοινωνική δράση.

Τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής καταλαμβάνει η Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η δικηγόρος είναι αναγνωρίσιμη για την δράση της υπέρ των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και προφανώς αυτός είναι ο λόγος που ο Πρωθυπουργός την επέλεξε για το νεοσύστατο υπουργικό θώκο.

Αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων είναι ο Χρήστος Σπίρτζης. Προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ. Έχει διατελέσει μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας, ενώ από τον Οκτώβριο του 2010 είναι πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας.

Αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος είναι ο Γιάννης Τσιρώνης. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων με μεγάλη δράση σε θέματα περιβάλλοντος, ενώ μετείχε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής.

Ο Παναγιώτης Σγουρίδης που έγινε υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (μετείχε στο Ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ) προέρχεται από το «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ.

Υπήρξε βουλευτής στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και διετέλεσε αντιπρόεδρος της Βουλής από το 1996-2004.  Τάχθηκε αναφανδόν υπέρ του απελευθερωτικού αγώνα των Κούρδων και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην υπόθεση Οτσαλάν.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και είναι καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.  Στο παρελθόν έχει  διατελέσει σύμβουλος του Νίκου Χριστοδουλάκη στο υπουργείο Οικονομικών.

Ο Αριστείδης Μπαλτάς, υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων είναι ένα από τα παλιότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας των Επιστημών στο Πολυτεχνείο με μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό και πλούσιο συγγραφικό έργο.

Στο ίδιο υπουργείο βρίσκεται και ο Κώστας Φωτάκης με καθήκοντα αναπληρωτή υπουργού έρευνας και καινοτομίας. Είναι διευθυντής του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του ΙΤΕ και Καθηγητής Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σύμφωνα με πληροφορίες έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναστύλωση του ναού της Ακρόπολης.

Επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών είναι ο Νίκος Κοτζιάς. Πρώην ΚΚΕ, πρώην σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου. Οι πληροφορίες λένε ότι τα «έσπασε» με τον πρώην πρωθυπουργό όταν διαφώνησε μαζί του για το σχέδιο Ανάν. Εκείνος, σε αντίθεση με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν κατά του σχεδίου.

Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ο Νίκος Παρασκευόπουλος. Καθηγητής Ποινικού Δικαίου στο ΑΠΘ. Συμμετείχε σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές και μεσολάβησε σε εξεγέρσεις κρατουμένων, ενώ είχε την ευθύνη προγραμμάτων επανένταξης αποφυλακισμένων.

Επικεφαλής του υπουργείου Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς είναι ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, επικεφαλής της επιτροπής για το «ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος» Παναγιώτης Νικολούδης. Υπό τη θέση αυτή είχε υποστηρίξει ότι η λίστα Λιχνεστάιν ήταν πιο σημαντική από την λίστα Λαγκάρντ.

Υπουργός Επικρατείας και ο εξωκοινοβουλευτικός Αλέκος Φλαμπουράρης ,   με πολλά «ένσημα» στον κομματικό μηχανισμό του Συνασπισμού και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ και  ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ρίξει μεγάλο «βάρος» στα ζητήματα της οικονομίας που αποτελούν το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης.


«Βάρος» στα ζητήματα της Οικονομίας

Ο Αλέξης Τσίπρας θέλησε να ρίξει μεγάλο «βάρος» στα ζητήματα της Οικονομίας που αποτελούν και το μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης. Αυτός ήταν προφανώς και ο λόγος που θέλησε να θωρακίσει με στελέχη της αγοράς και της οικονομίας την άμυνα της χώρας, ενόψει μάλιστα των σκληρών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας.

Στη λίστα με το βαρύ πυροβολικό του περιλαμβάνονται ο υπερυπουργός στο χαρτοφυλάκιο Οικονομίας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, η αναπληρώτρια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Μάρδας και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος έχει ζήσει για πολλά χρόνια στο Λονδίνο και γνωρίζει πολύ καλά το διεθνές οικονομικό περιβάλλον. Επιτελικό ρόλο στις δράσεις της νέας κυβέρνησης στο τομέα αυτό θα παίξει βέβαια και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.


Εσωκομματικές ισορροπίες

Σε ό,τι αφορά την διατήρηση των ισορροπιών εντός του κόμματος ο κ. Τσίπρας υπουργοποίησε κεντρικά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Σε ό,τι αφορά την διατήρηση των ισορροπιών εντός του κόμματος ο κ. Τσίπρας υπουργοποίησε κεντρικά στελέχη του Αριστερού Ρεύματος, αλλά και βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι κεντρική θέση στο νέο κυβερνητικό σχήμα έχουν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Δημήτρης Στρατούλης (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων), και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος. Ο τελευταίος έχει γεννηθεί στην Αργεντινή και μετείχε στην αποστολή του Αλέξη Τσίπρα στην Λατινική Αμερική που είχε προκαλέσει «θόρυβο».

Πασοκογενής είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής που ανέλαβε υπουργός Υγείας.


Ανεξάρτητοι Έλληνες

Από τις τάξεις τέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπουργοποιήθηκε εκτός από τον Πάνο Καμμένο (υπουργός Εθνικής Άμυνας) και ο Παναγιώτης Σγουρίδη (αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων) η Μαρία Κόλια Τσαρουχά (υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης) και η Έλενα Κουντουρά (αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού) και ο Τέρενς Κουίκ (υφυπουργός Επικρατείας)

Τη δική τους αυτοτελή αξία έχουν και οι υπουργοποιήσεις των Νίκου Ξυδάκη και Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ο κ. Ξυδάκης (υπουργός Πολιτισμού) έχει ασχοληθεί σε όλη τη δημοσιογραφική του καριέρα με όλους τους τομείς του πολιτισμού

Ο κ. Σακελλαρίδης (υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος) διεκδίκησε αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τον Δήμο της Αθήνας και αν και προέρχεται από τον κομματικό «σωλήνα» διαθέτει  «φρέσκο» πολιτικό λόγο.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικο "κρασάκι" απο τη ΧΕΝ Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ