Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Κλειστά αύριο τα σχολεία στην Δ.Ε.Θεσπιών-Σωληναρίου λόγω χιονιά




 Από το Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων   ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου δεν θα λειτουργήσουν λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών οι σχολικές μονάδες στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών (Δημ.Σχολεία Θεσπιών, Ασκρης,Μαυρομματίου,Λεονταρίου) και απο την Δ.Ε. Αλιάρτου το Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά την Τρίτη όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων λόγω χιονοπτώσεων

Κλειστά την Τρίτη 10/2 όλα τα σχολεία του Δήμου Θηβαίων λόγω χιονοπτώσεων

Λόγω της χιονόπτωσης που επικρατεί, η οποία σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνεχισθεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας της Δευτέρας 9/2 προς Τρίτη 10/2/2015, καθώς και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα:


·         Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Διαβάστε Περισσότερα »

Το "έστρωσε" στα χωριά μας-βίντεο

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θηβαίων για τη χιονόπτωση. Χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας


Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Θηβαίων, με το προσωπικό και τα μέσα που διαθέτει καθώς και μισθωμένα μηχανήματα έργων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα, από το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας και συγκεκριμένα από τη χιονόπτωση που ξεκίνησε σήμερα Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 15:15.

Όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός, μηχανήματα αποχιονισμού και ρίψης αλατιού του Δήμου καθώς και το  ανθρώπινο δυναμικό είναι σε επιφυλακή προκειμένου να επέμβουν όπου χρειαστεί.   Σε άμεση επικοινωνία βρίσκεται επίσης ο Δήμος με την Αστυνομία, την Τροχαία, την Πυροσβεστική, το ΚΕΠΒ Θήβας και την υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ώστε με συντονισμένες και οργανωμένες ενέργειες να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Επειδή το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη παρακαλούνται οι οδηγοί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους σε όλο το οδικό δίκτυο του Δήμου και σε περίπτωση αναγκαίας μετακίνησής τους να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Οι  δημότες καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας για τα χειμερινά καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα και με τις οδηγίες που έχει δημοσιεύσει ο Δήμος Θηβαίων προς όλα τα Μ.Μ.Ε. και στην επίσημη ιστοσελίδα του www.thiva.gr.

Παραθέτουμε χρήσιμα τηλέφωνα επικοινωνίας
Τηλέφωνα Δήμου Θηβαίων : 2262-3-50600,601, 602 (πρωινές ώρες 8:00 με 16:00)
 2262-3- 627, 607  και 2262029250 (μετά τις 16:00)
100: Αστυνομία – Τροχαία
199:Πυροσβεστική Υπηρεσία Θήβας   
22620 24444, 2262-3 -50200-205 Νοσοκομείο Θηβών  και ΕΚΑΒ 166   

Παραθέτουμε εκ νέου στο παρόν έγγραφο τις οδηγίες αυτοπροστασίας:

ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ - ΟΔΗΓΙΕΣ

Διατηρείτε το σπίτι ζεστό και παραμείνετε μέσα όσο αυτό είναι δυνατό.
Σε όλες τις περιπτώσεις λάβετε ειδική μέριμνα για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγαίνουν έξω με κακοκαιρία.
Φοράτε κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Να ενημερώνεστε συνεχώς από τα ΜΜΕ (ραδιόφωνο, τηλεόραση κλπ) για την  εξέλιξη των φαινομένων και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις των Δελτίων Καιρού της Ε.Μ.Υ.
Εάν διαθέτετε, να έχετε πάντα μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο και φορτιστή μπαταρίας του.
Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, την Αστυνομία (100), το ΕΚΑΒ 166 ή την  Πυροσβεστική (199) και βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας γνωρίζουν τους παραπάνω αριθμούς.
Προμηθευτείτε εφόδια πρώτης ανάγκης (φακό, φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες, κουτί πρώτων βοηθειών).
Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών, όπως π.χ. σε περίπτωση εκκένωσης της περιοχής, διευθέτησης κυκλοφορίας κ.λ.π.

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΙΣ

Α. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΄Η ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑ
Εάν κατοικείτε σε περιοχή που έχει πρόβλημα από χιονοπτώσεις:
Προμηθευτείτε υλικό θέρμανσης (αφορά κυρίως τους ορεινούς οικισμούς), φάρμακα και τρόφιμα για αρκετές ημέρες.
Εάν διαμένετε σε δύσβατη περιοχή, έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό για τον καθαρισμό του χιονιού (π.χ. φτυάρια).
Σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή κατά τις μετακινήσεις:
Αποφύγετε τις μετακινήσεις και αν δεν είναι δυνατό, πάρτε τα προληπτικά μέτρα που απαιτούνται.

Β.  ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ Ή ΧΙΟΝΟΘΥΕΛΛΑΣ
Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:
Οδηγηθείτε σε ασφαλές σημείο χωρίς φαινόμενο έντονης χιονόπτωσης.
Μην εκτεθείτε σε χιονοθύελλα.
Εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
Να έχετε μόνιμα το χειμώνα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου σας τις
αντιολισθητικές αλυσίδες και να τις χρησιμοποιείτε  εάν  είναι αναγκαίο.
Να υπακούτε στις εντολές των αστυνομικών οργάνων ή άλλων αρμόδιων φορέων που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.
Αλλάξτε πορεία αν υπάρχει έντονη χιονόπτωση και βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο.
Αποφύγετε να οδηγείτε σε δύσβατες ορεινές περιοχές.
Μείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί.  Ανάβετε τη μηχανή για 10 λεπτά ανά ώρα και τοποθετήστε στην κεραία του ραδιοφώνου ένα ύφασμα με έντονο χρώμα για να σας εντοπίσουν οι διασωστικές ομάδες.

Ακόμα, παρακαλούνται οι κτηνοτρόφοι και κυρίως όσοι έχουν τα ποιμνιοστάσια τους σε απομακρυσμένες και δύσβατες περιοχές του Δήμου Θηβαίων,  να προνοήσουν για την προμήθεια ζωοτροφών εγκαίρως, δηλαδή πριν την έναρξη των φαινομένων.

Σε περίπτωση χιονόπτωσης στην πόλη των Θηβών, συνιστούμε σε όλους τους  καταστηματάρχες να μεριμνήσουν με δική τους ευθύνη για τον καθαρισμό του προαύλιου χώρου των  καταστημάτων τους.

Τέλος, παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Θηβαίων σε περίπτωση χιονόπτωσης ή παγετού, λόγω πιθανής δυσκολίας στην αποκομιδή των απορριμμάτων: 

•    Να περιορίσουν τα απορρίμματά τους όσο γίνεται περισσότερο και να τα τοποθετούν μέσα στους ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ κάδους ή πηγάδια και τα ανακυκλώσιμα στους ΜΠΛΕ κάδους, εφόσον αυτοί δεν έχουν γεμίσει ακόμα. Διαφορετικά παρακαλούνται να τα κρατούν σε χώρο της οικίας τους προσωρινά και μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλή διαδικασία της αποκομιδής.

ΖΗΤΑΜΕ τη βοήθεια και την κατανόηση όλων των Δημοτών.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠ. ΟΙΚ: Αυτή είναι η τελική μας πρόταση στο Eurogroup



Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και η μείωση του απαιτούμενου πρωτογενούς πλεονάσματος αποτελούν κόκκινες γραμμές της Αθήνας, σύμφωνα με πηγή του ΥΠΟΙΚ.
Συμφωνία γέφυρα η οποία θα καλύψει το χρονικό κενό από τώρα μέχρι και τον Ιούνιο, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο η χρονική της διάρκεια να επεκταθεί έως και τον Σεπτέμβριο θα επιδιώξει η ελληνική κυβέρνηση στην κρίσιμη διαπραγμάτευση της Τετάρτης στο Eurogroup.

Η ελληνική πρόταση αντλεί στοιχεία από συμβιβαστική πρόταση την οποία φέρεται να έχει καταθέσει με επιστολή του προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ.

Η ελληνική πρόταση, αντλεί στοιχεία από συμβιβαστική πρόταση την οποία φέρεται να έχει καταθέσει με επιστολή του προς την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλωντ Γιούνκερ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, βασικά αιτήματα της ελληνικής πλευράς θα είναι τα εξής:

1.    Να καταβληθούν στην Ελλάδα τα 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ που έχουν προέλθει από τα κέρδη της ΕΚΤ που αποκόμισε από την αγορά των ελληνικών ομολόγων επί ημερών Τρισέ. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, χαρακτήριζαν παραλογισμό την ύπαρξη ρήτρας η οποία ουσιαστικά προβλέπει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να καταβληθούν χρήματα τα οποία έχει ήδη συμφωνηθεί ότι πρέπει να αποδοθούν στην Ελλάδα

2.    Να διευρυνθούν τα όρια έκδοσης εντόκων γραμματίων. Από τα 15 δισεκατομμύρια ευρώ που προβλέπονται σήμερα, η ελληνική πλευρά θέλει να αυξήσει το όριο κατά 8 δισεκατομμύρια ευρώ ώστε να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας. «Ούτως ή άλλως το όριο των 15 δισεκατομμυρίων ευρώ, δεν υπήρχε αρχικά στη συμφωνία με την Ε.Ε και μπήκε εκ των υστέρων» σημείωναν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών»

3.    Να υπάρχει ελαστικότητα ως προς τη χρήση του ELA προκειμένου να καλλιεργηθεί κλίμα σταθερότητας

4.    Να συμφωνηθεί ότι και για το 2015, το πρωτογενές πλεόνασμα θα διαμορφωθεί στα επίπεδα του 2014 δηλαδή κοντά στο 1,5% του ΑΕΠ (σ.σ ο προϋπολογισμός προβλέπει σήμερα πλεόνασμα 3% που μεταφράζεται σε περίπου 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ).

5.    Μέσα στα αιτήματα της ελληνικής πλευράς θα είναι και η χρήση των χρημάτων του ΤΧΣ που δεν έχουν αξιοποιηθεί προς το παρόν (υπάρχει υπόλοιπο 11 δισεκατομμυρίων ευρώ) προκειμένου να καλυφθούν τα ανοίγματα από τα μή εξυπηρετούμενα δάνεια.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα κάνει πίσω από τις δικές της «κόκκινες γραμμές».

Μετά το κλείσιμο της «συμφωνίας γέφυρας» -υπάρχει στον ορίζοντα η έννοια της «τεχνικής παράτασης» - προτείνεται να μπει στην ατζέντα ένα πακέτο «ελληνικών» μεταρρυθμίσεων το οποίο θα καταρτιστεί σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ.

Στο σκέλος των αποκρατικοποιήσεων, πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ ενώ για τις υπόλοιπες αποκρατικοποιήσεις, «θα υπάρξει έλεγχος για τις αποκρατικοποιήσεις οι οποίες δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί».

Πηγές  του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν ότι η ελληνική πλευρά δεν θα κάνει πίσω από τις δικές της «κόκκινες γραμμές». «Δεν θα υπάρξει ρήξη από την ελληνική πλευρά η οποία θα προσέλθει στον διάλογο με απολύτως λογικά επιχειρήματα»




Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Θήβα για παράνομη είσοδο και οπλοκατοχή

Συνελήφθη 32χρονος υπήκοος Αλβανίας στη Θήβα, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση

για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Συνελήφθη, χθες (08-02-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα.

Επιπλέον από τον έλεγχο των στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε Απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θηβών, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης (5) μηνών και (15) ημερών, καθώς χρηματική ποινή (1.600) ευρώ, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράνομη οπλοκατοχή

Κατασχέθηκε μαχαίρι, συνολικού μήκους (21) εκατοστών

Συνελήφθη, προχθές (07-02-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 28χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους (21) εκατοστών.

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεψε 48 μπουκάλια αλκοόλ απο αποθήκη στα Οινόφυτα

Συνελήφθη 50χρονος ημεδαπός, για κλοπή αλκοολούχων ποτών από αποθήκη εταιρείας στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Συνελήφθη, προχθές (07-02-2014) το απόγευμα στα Οινόφυτα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα προχθές το μεσημέρι, ο 50χρονος αφαίρεσε από αποθήκη εταιρείας στην ανωτέρω περιοχή, (48) φιάλες αλκοολούχων ποτών, συνολικής αξίας (1.000) περίπου ευρώ, τα οποία είχε φορτώσει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλκοολούχα ποτά τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, όπως επίσης και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του 50χρονου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

29χρονος έκλεψε ράδιο – cd από αυτοκίνητο στη Θήβα

Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός, για κλοπή από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στη Θήβα αφαίρεσε από το εσωτερικό του ένα ράδιο – cd και άλλα αντικείμενα του παθόντα.

Συνελήφθη, προχθές (07-02-2014) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα προχθές μεταμεσονύχτιες ώρες, ο 29χρονος διέρρηξε σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας και

Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, αστυνομικοί του οποίου ενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του 29χρονου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παραμένει σε ισχύ η αποφυγή χρήσης νερού για τις Δ.Ε. Θίσβης και Πλαταιών

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της ΔΕΥΑ Θήβας, η οποία αναφέρει ότι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην υδροδότηση της Δημοτικής Ενότητας Θήβας και το νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά, διευκρινίζουμε ότι:


·         H ανακοίνωση αφορά ΜΟΝΟ την πόλη της Θήβας και τα χωριά Αμπελοχώρι, Νεοχωράκι και Ελεώνα της Δ.Ε. Θήβας, αρμοδιότητας της ΔΕΥΑΘ

·         Για τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, Θίσβη και Πλαταιές, ισχύει η σύσταση για αποφυγή της χρήσης του νερού για πόση και παρασκευή τροφής, μέχρι νεότερη ανακοίνωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα υδροδότησης στη Θήβα

H Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνει ότι, αποκαταστάθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην υδροδότηση της περιοχής αρμοδιότητάς μας (Δημοτική Ενότητα Θήβας) και οφειλόταν στις βροχοπτώσεις στη λίμνη του Μόρνου, με αποτέλεσμα την αυξημένη θολότητα στο νερό του καναλιού υδροληψίας.



  Με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας και του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, σας ενημερώνουμε ότι το νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο και για τις λοιπές οικιακές χρήσεις κανονικά.



  Η παρακολούθηση της ποιότητας του νερού είναι διαρκής με όλες τις ενδεδειγμένες αναλύσεις που επιβάλλει η σχετική νομοθεσία.



  Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ευχαριστεί όλους τους καταναλωτές για την κατανόηση που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του προβλήματος.



____________

Ο Πρόεδρος Δ.Σ.

ΔΕΥΑ Θήβας

                                                     Αλέκος Στάικος


Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα υπολογίζεται πόσο πλούσιος είναι ο καθένας

Νέα φορολογία σε όλα τα επίπεδα ετοιμάζει το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης υλοποιώντας ουσιαστικά τις προεκλογικές τις δεσμεύσεις της.

Στο νέο φορολογικό σύστημα που θα προωθήσει το υπουργείο Οικονομικών εκτός από τον ενιαίο συντελεστή που σχεδιάζει, θα υπάρχει και ένας καινούργιος φόρος που θα επιβαρύνει τους έχοντες και θα ονομάζεται φόρος επιδεικτικής διαβίωσης.
Ο Φόρος επιδεικτικής διαβίωσης θα επιβάλλεται στα είδη και τις υπηρεσίες πολυτελούς διαβίωσης και κατανάλωσης ουσιαστικά αντικαθιστώντας τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Η θέσπιση του φόρου επιδεικτικής ζωής θα επιβαρύνει (σκάφη αναψυχής, αεροσκάφη, ελικόπτερα, πισίνες, αυτοκίνητα μεγάλης ιπποδύναμης ή  αρχικής εμπορικής αξίας κλπ.)

    Επιπλέον, το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου προβλέπει την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ, το οποίο θα διαμορφώνεται στα 16.000 ευρώ για τις οικογένειες με δυο παιδιά και στις 19.000 ευρώ με τρία παιδιά.
    Με τις αλλαγές στις κλίμακες του φόρου εισοδήματος, όσοι δηλώνουν εισοδήματα κάτω των 20.000 ευρώ ετησίως θα γλυτώσουν φόρο έως και 300 ευρώ.
    Τουλάχιστον 150.000 φορολογούμενοι με συνολική περιουσία (κινητή και ακίνητη) 300.000 και άνω, θα πληρώσουν «φόρο επιδεικτικής διαβίωσης» έως και 3.000 ευρώ. Από το μέτρο αυτό προσδοκώνται έσοδα για τα ταμεία του κράτους, ύψους μισού δισεκατομμυρίου ευρώ για αυτό το χρόνο.
    Ο Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Ο φόρος θα επιβάλλεται από τις 300.000 ευρώ και άνω εναλλακτικά ή σε συνδυασμό με το φόρο «επιδεικτικής διαβίωσης».
    Ακόμη, η κυβέρνηση θα ζητήσει στοιχεία ακόμη και από τις ασφαλιστικές εταιρείες, προκειμένου να φορολογήσει τη μεγάλη ακίνητη περιουσία. Μέσω ασφαλιστήριων συμβολαίων θα εκτιμηθεί και η αξία των έργων τέχνης και άλλων τιμαλφών για να φορολογηθούν.
    Στο μικροσκόπιο θα μπουν 700 φοροαπαλλαγές που κοστίζουν στον προϋπολογισμό έως και 3,6 δισεκατομμύρια και θα επανεξεταστούν από μηδενική βάση ειδικά φορολογικά καθεστώτα όπως η εκκλησιαστική περιουσία και η φορολόγηση βουλευτών και εφοπλιστών.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το νέο Δ. Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας

      Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αναδείχθηκε από τις αρχαιρεσίες τις  04-02-2015 και κατόπιν της συγκροτήσεως του σε Σώμα σύμφωνα  με τις Καταστατικές διαδικασίες, έχει ως εξής:

                                               
                                              ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

•    ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ  Ζαχαρίας           ΠΡΟΕΔΡΟΣ
•    ΓΚΑΝΑΣΟΣ    Σωτήριος               ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
•    ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ     Κων/νος             ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
•    ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ    Μηνάς            ΤΑΜΙΑΣ
•    ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ    Νικόλαος           ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
•    ΔΗΜΟΥ   Παναγιώτης                   ΜΕΛΟΣ
•    ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ  Δημήτριος      ΜΕΛΟΣ
                                      
                              

                                 
                                 ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

             Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


            ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ                                ΤΣΑΜΟΥΡΑΣ  Κων/νος 


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΗΒΑΙΩΝ 2015-OΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Θήβα: Ο ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ

Κάθε χρόνο την Κυριακή της Τυρινής (τελευταία Κυριακή της Αποκριάς) και την Καθαρή Δευτέρα (πρώτη μέρα της μεγάλης νηστείας), τούτη την εποχή της άνοιξης, της βλάστησης και της γονιμότητας, εδώ και 200 χρόνια, στην αμπελοστεφάνωτη επτάπυλη Θήβα, πόλη πανάρχαιη και σεβαστή στην ιστορία και την παράδοση, πατρίδα του αμπελιού και του κρασιού, γενέτειρα του Βάκχου, σμίγουν τα προαιώνια στοιχεία της Διονυσιακής λατρείας με τη σύγχρονη χριστιανική πίστη, σ’ ένα πολυσήμαντο, λαϊκό έθιμο, το «ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ», που γίνεται σε τέσσερις γιορτινές μέρες. Την Τσικνοπέμπτη, την Κυριακή της Τυρινής, την Καθαρή Δευτέρα και των Αγίων Θεοδώρων.



Καπαρέλλι: ΤΑ ΚΙΘΑΙΡΩΝΕΙΑ



Στο Καπαρέλλι Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής το πρωί, τελούνται τα «Κιθαιρώνεια», με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια, γαϊτανάκι, άφθονο φαγητό και κρασί για τους ντόπιους και τους επισκέπτες.

Βάγια: ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ & ΚΟΥΛΟΥΜΑ



Στα Βάγια Θηβών, την Κυριακή της Τυρινής, πραγματοποιείται το Γαϊτανάκι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και την Καθαρά Δευτέρα με κούλουμα και πέταγμα του χαρταετού από τους Συλλόγους Γυναικών Βαγίων και τους επισκέπτες.

Πλαταιές: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ



Στις Πλαταιές Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα το πρωί, εορτάζεται η «Γιορτή της Φασολάδας» με ντόπιο κρασί και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακή μουσική με τραγούδια και γαϊτανάκι.

Ξηρονομή: ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΚΟΥΛΟΥΜΑ



Στην Ξηρονομή Θηβών, την Καθαρά Δευτέρα πραγματοποιείται γλέντι με κούλουμα για τους απανταχού Ξηρονομείς και τους επισκέπτες με άφθονο κρασί, νηστίσιμα εδέσματα, παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 (https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEYWdKNHFZbjBiT0U/view



Σας περιμένουμε!

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγριεύει η διαπραγμάτευση -Οι κρίσιμες 72 ώρες μέχρι το έκτακτο Eurogroup

Μετά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή τη σκυτάλη παίρνουν πλέον οι υπουργοί της κυβέρνησης προκειμένου να εξειδικεύσουν τις δεσμεύσεις-εξαγγελίες.

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στη Βουλή στις 11 το πρωί. Την ίδια ώρα οι πρώτες αντιδράσεις από το εξωτερικό για τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας καταφθάνουν και κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Εντωμεταξύ, η Κομισιόν έχει ήδη στείλει στην Αθήνα τον επικεφαλής του Euroworking Group, Τόμας Βίζερ και τον Ντ. Κοστέλο που έως σήμερα εκπροσωπούσε την Τρόικα προκειμένου να δουν με την Αθήνα τα στοιχεία και τους αριθμούς της ελληνικής πρότασης. Οι κύριοι Βίζερ και Κοστέλο έχουν αναλάβει τις απευθείας επαφές με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμους κοινοτικούς παράγοντες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στόχος των δύο ευρωπαίων αξιωματούχων είναι να συνεργαστούν με το υπουργείο Οικονομικών και να βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των ελληνικών θέσεων ενόψει του έκτακτου Eurogroup, της Τετάρτης. Η συνάντηση που είχαν με το οικονομικό επιτελείο ο επικεφαλής του Euroworking Group και ο επικεφαλής του κλιμακίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Τρόικα, ήταν σε καλό κλίμα, με στόχο να βοηθήσουν στην επιτυχή έκβαση της διαπραγμάτευσης. Αφού ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες οι δύο τους επέστρεψαν στην έδρα τους στιος Βρυξέλλες.

Την ίδια στιγμή πάντως τα πρώτα σχόλια του ξένου Τύπου μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μιλούν για σύγκρουση με τους Ευρωπαίους και προτεραιότητα στις προεκλογικές δεσμεύσεις.

Ο πιο δύσκολος γύρος των διαπραγματεύσεων

Στην έκτακτη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί ο δυσκολότερος έως τώρα γύρος των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους να ζητούν από την Ελλάδα:

    1ον την παράταση του προγράμματος και
    2ον την κατάθεση έως τις 16 Φεβρουαρίου -στην τακτική συνεδρίαση του Eurogroup- κοστολογημένες προτάσεις, καθώς και αναλυτικό σχέδιο στο επίπεδο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο κ.Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού», διεμήνυσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει την παράτασή του προγράμματος. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους είναι μια νέα συμφωνία σ’ ένα «πρόγραμμα-γέφυρα» μέχρι και τον Ιούνιο, ούτως ώστε να έχει τον δημοσιονομικό χώρο που απαιτεί μια ειλικρινής διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους και για ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων.

Οι πρώτες αντιδράσεις από τον ξένο Τύπο

Αμεσες ήταν οι αντιδράσεις του ξένου Τύπου, τα φώτα του οποίου ήταν στραμμένα στην Ελλάδα και την ομιλία του πρωθυπουργού. Μιλούν για σύγκρουση με τους Ευρωπαίους και προτεραιότητα στις προεκλογικές δεσμεύσεις

    CNN: O Έλληνας πρωθυπουργός σκοπεύει να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις
    Το δημοσίευμα του CNN επικεντρώνεται στην άρνηση του Aλέξη Τσίπρα να ζητήσει παράταση του Μνημονίου «Ο Τσίπρας πρόσθεσε ότι η Ελλάδα ζητάει μια συμφωνία-γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο όταν μια καλύτερη συμφωνία θα μπορεί να επιτευχθεί με τους Ευρωπαίους ηγέτες»
    Ισπανικής El Pais: «Ο Τσίπρας υπόσχεται δωρεάν ηλεκτρικό, σίτιση, στέγαση και περίθαλψη για τους φτωχότερους. Ο Τσίπρας έκανε επίδειξη αποφασιστικότητας στην Ευρώπη έστω και αν αυτή τού κοστίσει δάκρυα, σαν αυτά στο τέλος της ομιλίας του».
    BBC: «Η Ελλάδα χρειάζεται δάνειο-γέφυρα και όχι διάσωση»
    Guardian: «Ο πρωθυπουργός στρέφεται προς τους ανέργους και όχι προς τους πιστωτές σε ένα αποφασιστικό διάγγελμα».
    Spiegel:«Ο Τσίπρας λέει ότι το ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάσωσης απέτυχε»
    Welt: «Υποσχέθηκε και πάλι το αδύνατο»
    L'Express: Ο έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι θα τηρήσει όλες τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.
    Le Monde: «O Τσίπρας θέτει τους δικούς του όρους έναντι των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη»
    Reppublica: «Θα τηρήσω το προεκλογικό μου πρόγραμμα».

Reuters: Αδύνατη η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ μετά την ομιλία Τσίπρα

Αρνητικά είναι τα πρώτα σχόλια κορυφαίων διεθνών αναλυτών όσον αφορά την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, μετά τις προγραμματικές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα. «Εάν ο Τσίπρας δεν κρύβει κάποιον άσσο στο μανίκι του, δύσκολα θα καταφέρει να διατηρήσει την Ελλάδα στο ευρώ» τονίζει ο κορυφαίος αρθρογράφος του Reuters Hugo Dixon και εκτιμά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι πιστωτές της χώρας να συμφωνήσουν με τις εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης.

FT: Μέγα λάθος του Τσίπρα να γυρίσει την πλάτη στην παράταση του μνημονίου

Την ίδια αίσθηση δίνει και ο αρθρογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, ο οποίος θεωρεί μέγα λάθος του Τσίπρα να γυρίσει την πλάτη στην παράταση του μνημονίου.« Ένα από τα κυριότερα μηνύματα που έστειλε η Ευρωπαϊκή Ένωση στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να μην πραγματοποιήσει μη αναστρέψιμες δηλώσεις από το βήμα της Βουλής, κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, κάτι που ο έλληνας πρωθυπουργός αγνόησε» σχολιάζει  χαρακτηριστικά.

Ο Ολι Ρεν τουιτάρει... Grexit

«Το μόνο που χρειάζεται για το Grexit είναι μερικές ακόμα καταστροφικές εβδομάδες σαν αυτή», είναι ο τίτλος άρθρου των Financial Times, το οποίο τουίταρε ο πρώην επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Ολι Ρεν.

Στο εν λόγο άρθρο των Financial Times ο αρθογράφος του, Βόλφγκανγκ Μανκό σχολιάζει πως ο σκεπτικισμός στον ευρωπαϊκό Βορρά μετατράπηκε σε εχθρότητα, μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφέρεται και σε όλα όσα έγιναν το διάστημα αυτό. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών απέρριψε μονομερώς την τρόικα, στη συνέχεια έκανε περιοδεία στην Ευρώπη σαν ροκ σταρ, και όταν έφτασε στη Γερμανία το κλίμα, από πολιτικούς και ΜΜΕ, ήταν πιο εχθρικό από ποτέ. «Από πολιτική άποψη, η κατάσταση είναι πλέον τόσο κακή, όσο ήταν το 2010, όταν άρχισε η ελληνική κρίση χρέους», γράφουν οι Financial Times και προσθέτουν: «Ηταν μια εντελώς καταστροφική εβδομάδα για την οικονομική διπλωματία. Το μόνο που μας χωρίζει από το Grexit είναι μερικές ακόμα εβδομάδες σαν αυτή».

Όπως αναφέρει ο αναλυτής του διεθνούς πρακτορείου προειδοποιεί ότι αυτές οι εξαγγελίες θα οδηγήσουν τη χώρα σε εξάντληση της ρευστότητας και επιβολή περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων τις προσεχείς εβδομάδες.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ενημέρωση από τον Δήμαρχο Θηβαίων για τις εργασίες στην οδό Επαμεινώνδα



Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, συναντήθηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους των επαγγελματιών της οδού Επαμεινώνδα, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών-Βιοτεχνών Επαρχίας Θηβών και τον Εμπορικό Σύλλογο Θήβας, παρουσία των επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τους ενημερώσει σχετικά με τις εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην οδό και για όσες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα τους παρέδωσε γραπτώς ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα, στο οποίο αναφέρονται αναλυτικά και κατά ημερομηνίες όλες οι ενέργειες που έχουν γίνει από το 2007 μέχρι σήμερα για το έργο “Ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Επαμεινώνδα”. Οι εν λόγω συναντήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή για απολογισμό της προηγούμενης εβδομάδας και προγραμματισμό της επόμενης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Aιμοδοσία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας

ΟΜΑΔΑ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ    ΘΗΒΑΣ

      Την Κυριακή  15 Φεβρουαρίου 2015 , από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το  μεσημέρι , οργανώνεται αιμοδοσία στην αίθουσα τελετών του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου και Ρούφου Θήβας (απέναντι από τα δικαστήρια).
          Κάθε υγιής άνθρωπος από 18 μέχρι 60 ετών μπορεί να δώσει αίμα. Γίνεται λήψη από ειδικούς μικροβιολόγους γιατρούς , ελέγχεται η πίεση και ο αιματοκρίτης. Το αίμα εξετάζεται σχολαστικά για μεταδοτικές ασθένειες ( AIDS ,Ηπατίτιδα, Σύφιλη).
     Η διάρκεια της αιμοληψίας είναι 5 λεπτά και γίνεται , πάντα , από συσκευές μίας χρήσεως.
      Ο αιμοδότης δεν πρέπει:

    Να έχει πάρει κανένα φάρμακο τις τελευταίες ημέρες.
    Να έχει κάνει κατανάλωση οινοπνεύματος.
    Να έχει υποβληθεί σε μεγάλη εγχείρηση.
    Να έχει προσβληθεί από βαριά νόσο το τελευταίο έτος.
    ( για τις γυναίκες) Να είναι σε εγκυμοσύνη. Δεν πρέπει να γίνεται αιμοληψία 6-12 μήνες μετά τον τοκετό.


ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΑΙΜΑ

Δίνοντας αίμα:

    Σώζεις ζωές συνανθρώπων σου.
    Διασφαλίζεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου από οποιαδήποτε ανάγκη σας ,σε αίμα.
    Κάνεις δωρεάν ιατρικό έλεγχο για πλήθος νοσημάτων.
    Αισθάνεσαι την ηθική ικανοποίηση της ανθρώπινης αλληλεγγύης.
   
    
    Εσύ  έχεις ξαναδώσει αίμα και ξέρεις τη χρησιμότητά του. Έλα και δώσε πάλι το παρόν σου.
   Πείσε τους φίλους και τους συγγενείς σου.

                     Δ Ω Σ Ε    Κ Α Ι    Σ Ω Σ Ε


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάμεσα σε δύο ο Κομπότης


Ο Άκης Μάντζιος και ο Γιάννης Μαντζουράκης φαντάζουν αυτή τη στιγμή οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο του Λεβαδειακού.

Παρελθόν αποτελεί επίσημα από χθες ο Σάββας Παντελίδης και ο Γιάννης Κομπότης βρίσκεται στην αναζήτηση του επόμενου προπονητή του Λεβαδειακού.

Σύμφωνα με τη SportDay, ο Άκης Μάντζιος και ο Γιάννης Μαντζουράκης φαίνεται πως είναι οι δύο βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο»».

Ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου επιχείρησε να μεταπείσει τον Παντελίδη και να παραμείνει στη θέση του, αλλά αυτό τελικά κατέστη αδύνατο. Υποψήφιος φέρεται να είναι και ο Μπάμπης Τεννές, ενώ καλή άποψη υπάρχει και για τον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος είχε εργαστεί στους Βοιωτούς τη διετία 2011/13.

Ωστόσο, ο 62χρονος προπονητής δεν δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Λιβαδειά. Η τελική απόφαση για τον διάδοχο του Παντελίδη αναμένεται να παρθεί σύντομα, ώστε να μπορέσει άμεσα να δουλέψει με την ομάδα εν όψει του αγώνα με τη Βέροια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρώτα 40 μέτρα των προγραμματικών δηλώσεων


    Σε σαράντα εξαγγελίες με άμεσο ή βραχυπρόθεσμο -στην πλειονότητά τους- ορίζοντα υλοποίησης εξειδικεύονται οι προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε ο Αλέξης Τσίπρας το απόγευμα της Κυριακής στη Βουλή.


Αναλυτικά οι προγραμματικές εξαγγελίες του κ. Τσίπρα περιλαμβάνουν τα εξής μέτρα:
1. Παροχή δωρεάν... σίτισης, ρεύματος, στέγης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε χιλιάδες οικογένειες και νοικοκυριά που έπεσαν θύματα της κρίσης.
2. Αποκατάσταση των αντισυνταγματικά απολυμένων του δημοσίου τομέα: των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των σχολικών φυλάκων, των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.
3. Μείωση σχεδόν κατά το ήμισυ του στόλο των περίπου 700 αυτοκινήτων στα υπουργεία.
4. Πώληση κυβερνητικών αυτοκίνητων που κοστίζουν προκλητικά ποσά, άνω των 700.000 ευρώ.
5. Πώληση σε πρώτο στάδιο τους ενός ένα από τα κυβερνητικά αεροσκάφη.
6. Επανεξέταση και κατάργηση του προνομίου του βουλευτικού αυτοκινήτου («δεν πιστεύω ότι οι βουλευτές μας στερούνται της οικονομικής δυνατότητας να μετακινούνται με δικά τους έξοδα», είπε στο σημείο αυτό ο κ. Τσίπρας).
7. Περιορισμός του προσωπικού του Μεγάρου Μαξίμου κατά 30%
8. Μείωση της φρουράς του Πρωθυπουργού κατά 40%.
9. Κατάργηση των μνημονιακών ρυθμίσεων για το πειθαρχικό δίκαιο των δημοσίων υπαλλήλων.
10. Ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια.
11. Αλλαγή του συστήματος επιλογής προϊσταμένων.
12. Απλοποίηση των διαδικασιών της δημόσιας διοίκησης: («Με την ολοκλήρωση των νέων Οργανισμών των Υπουργείων καμία δημόσια υπηρεσία δεν θα ζητά πιστοποιητικά από πολίτες ή επιχειρήσεις που πιστοποιούν πληροφορίες ή στοιχεία που ήδη κατέχει κάποια άλλη δημόσια υπηρεσία»).
13. Κινητοποίηση του ΣΔΟΕ ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών: (λίστα Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Ενέργειες, λίστα Λαγκάρντ, λίστα Λίχτενστάιν)
14. Σύσταση Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων για την πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού και πετρελαίου.
15. Κινητοποίηση του Σώματος Επιθεώρησης Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τον έλεγχο της νομιμότητας των δημοσίων συμβάσεων και των προμηθειών του Δημοσίου.
16. Ελεγχος στον τραπεζικό δανεισμό («Τέλος στα θαλασσοδάνεια που χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπιμοτήτων και συντήρησης ολιγαρχικού καθεστώτος», ανέφερε ο Αλ. Τσίπρας).
17. Κατάργηση των «αντισυνταγματικών διατάξεων που παρέχουν ασυλία στα ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος».
18. Σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.
19. Εκκίνηση ελέγχου των δημοσίων συμβάσεων για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία πλημμελειών οποιουδήποτε είδους με στόχο την ικανοποίηση του ελληνικού δημοσίου.
20. Επανασύσταση με νόμο της ΕΡΤ («από μηδενική βάση»).
21. Άμεση εφαρμογή του θεσμικού πλαισίου για τον έλεγχο των οικονομικών των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και των άλλων μέσων ενημέρωσης.
22. Προκήρυξη διαγωνισμών για την ανοιχτή διαφανή και σύμφωνη με τους ισχύοντες νόμους, αδειοδότηση όλων των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.
23. Επαναφορά του θεσμού του αστυνομικού της γειτονιάς
24. Μετατροπή της ΕΥΠ σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας, («με αποκλειστική αρμοδιότητα την εξωτερική ασφάλεια»).
25. Άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.
26. Καθιέρωση ενιαίας και προοδευτικής φορολογικής κλίμακας χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους.
27. Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ.
28. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από το 2015 και αντικατάστασή του με φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
29. Θέσπιση 100 δόσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
30. Κατάργηση της ρύθμισης που μετατρέπει το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές
31. Άμεση αποκατάσταση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, επαναφορά της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και των τριετιών, θέσπιση αυστηρού πλαισίου για την προστασία από τις μαζικές απολύσεις, επαναφορά του θεσμού της διαιτησίας.
32. Σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μέχρι το 2016
33. Συνυπολογισμός σε κάθε πρόταση για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας των παρεχόμενων εγγυήσεων σεβασμού της εργατικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας
34. Ιδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για την διαχείριση των κόκκινων και επιχειρηματικών δανείων.
35. Απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα Τραπεζικά ιδρύματα, μέχρι τη νομοθετική ρύθμιση των ζητημάτων
36. Ιδρυση αναπτυξιακής τράπεζας, για την υπέρβαση της χρηματοδοτικής ασφυξίας και την ουσιαστική διευκόλυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
37. Καμία αύξηση ορίων ηλικίας, καμία μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων.
38. Επαναχορήγηση της 13ης σύνταξης, ως δώρο Χριστουγέννων, στο τέλος του 2015, σε όσους λαμβάνουν λιγότερα από 700 Ευρώ μηνιαίως.
39. Ιδρυση Ταμείου Εθνικού Πλούτου και Κοινωνικής Ασφάλισης στο οποίο θα μεταφερθούν έσοδα από την αξιοποίηση του φυσικού και ορυκτού πλούτου και της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου
40. Άμεση κατάργηση της επιλογής των θεμάτων των προαγωγικών εξετάσεων κατά 50% από την Τράπεζα θεμάτων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Συναδέλφισσες , συνάδελφοι.
Βρισκόμαστε σε μια περίοδο πυκνών πολιτικών εξελίξεων που προφανώς θα έχουν ως απόρροια αλλαγές και στα εργασιακά του κλάδου μας αλλά και στην παιδεία γενικότερα .Ακριβώς για τον λόγο αυτό, είναι ανάγκη στο επόμενο διάστημα να είμαστε κοντά στο σωματείο μας και την ομοσπονδία μας και να αγωνιστούμε μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες στην κατεύθυνση των αποφάσεων του 16ου συνέδριου της ΟΛΜΕ και των γενικών μας συνελεύσεων
     ΑΜΕΣΟΙ ΣΤΟΧΟΙ
    1.      Επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων εκπαιδευτικών, κατάργηση διαθεσιμότητας, επανίδρυση τομέων και ειδικοτήτων της ΤΕΕ και επιστροφή των συναδέλφων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα . Να επιστρέψουν στις θέσεις τους οι σχολικοί φύλακες, οι καθαρίστριες και οι διοικητικοί των ΑΕΙ.
    2.     Κατάργηση του νομικού πλαισίου αξιολόγησης– χειραγώγησης,  και της σύνδεσης με βαθμολόγιο , μισθολόγιο. Κατάργηση του αντιδημοκρατικού πειθαρχικού δίκαιου και των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων.
     3.     Κατάργηση της τράπεζας θεμάτων και όλων των ρυθμίσεων για το νέο Λύκειο και ρυθμίσεις με στόχο την 12 χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση .
     4.     Μέτρα για την αποφασιστική μείωση των ανισοτήτων στην εκπαίδευση , βοήθεια στους μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.
     5.     Άμεση κάλυψη των κενών με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών από την ενιαία λίστα αναπλήρωσης και τις ήδη υπάρχουσες λίστες του ΑΣΕΠ.
     6.     Επανίδρυση των σχολείων που καταργήθηκαν χωρίς παιδαγωγικά και κοινωνικά κριτήρια. Επαναλειτουργία ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας με διορισμούς εκπαιδευτικών.
     ΑΚΟΜΗ
     Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για:
     1.      Μείωση του αριθμού των μαθητών / μαθητριών ανά τμήμα
     2.     Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και επαναφορά του ωραρίου στην προ του 2013 κατάσταση.
     3.     Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας , νέο μισθολόγιο με πρόβλεψη για ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη και  αυξήσεις στους νεοδιόριστους .
     4.     Σταδιακή κάλυψη των απωλειών των συντάξεων , κύριων και επικουρικών και  πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια χωρίς όριο ηλικίας.
     5.     Κατάργηση των αντιδραστικών διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου για τους Δ.Υ
     6.     Εκδημοκρατισμός της διοίκησης της εκπαίδευσης , κατάργηση καθηκοντολογίου και ανάδειξη του συλλόγου διδασκόντων σε βασικό όργανο διοίκησης με συντονιστή τον διευθυντή /διευθύντρια .
     7.     Αλλαγή της σύνθεσης των υπηρεσιακών συμβουλίων με 3 αιρετούς και 2 διοικητικούς
ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
                
       Ο Πρόεδρος                                              Ο Γραμματέας
 
Πάγκαλος  Γιάννης                         Χρυσαφόπουλος   Κων/νος                                         
Διαβάστε Περισσότερα »

Εθνική μειοδοσία ή πολιτικός αμοραλισμός;



Την ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ σε παγκόσμιο επίπεδο αναδεικνύουν το πρόβλημα της Ελλάδας, αντιμετωπίζοντας  με  συμπάθεια τις διεκδικήσεις του ελληνικού λαού, που αδυνατεί πλέον να ζήσει κάτω από ένα κλίμα εκφοβισμού και απάνθρωπης λιτότητας, υπάρχουν εγχώριοι πολιτικοί, οι οποίοι συμπλέουν με το πνεύμα και τις προθέσεις της σκληρής γραμμής “ΜΕΡΚΕΛ”, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα και τις αντοχές ενός εξαθλιωμένου λαού.

Πολλοί, μεταξύ αυτών και εγώ, αμφισβητήσαμε  προεκλογικά τις εξαγγελίες και τις προθέσεις του πολιτικού φορέα που εμπιστεύτηκε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος, αλλά από την επομένη των εκλογών, σκεπτόμενοι  εθνικά και με αίσθημα δημοκρατικής ευαισθησίας και σεβασμού της πλειοψηφίας  ευχόμαστε  και προσδοκούμε, όπως και η πλειονότητα των Ελλήνων, να πετύχει η σημερινή κυβέρνηση.

Ίσως το εγχείρημα να φαντάζει δύσκολο και πολιτικά ανέφικτο για κάποιους, αλλά τόσο η κυβέρνηση όσο και η επικρατούσα σήμερα άποψη είναι υπέρ της διεκδίκησης μιας λύσης, που θα απαλλάξει τους πολίτες από τα δεινά των μνημονιακών πολιτικών της  λιτότητας. Άλλωστε η ιστορική αναδρομή σε παρόμοιες  δύσκολες εθνικές στιγμές διδάσκει ότι οι Έλληνες ενωμένοι πέτυχαν το «ακατόρθωτο».

Είναι  η πρώτη φορά που ένας εκλεγμένος Έλληνας Πρωθυπουργός επιμένει να εφαρμόσει τις προεκλογικές εξαγγελίες του και εγκαλείται γι’ αυτό, από πολιτικούς του αντιπάλους, οι οποίοι έχουν μεγάλες ευθύνες για την τρέχουσα  κατάσταση, προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα ακόμη και εκείνων που τους ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές.

Πραγματικά δεν γνωρίζω εάν θα πετύχει το εγχείρημα της Ελληνικής κυβέρνησης, αλλά όλοι μας έχουμε διαπιστώσει ότι σε πρώτη φάση έχει καταφέρει να ξαναδώσει αισιοδοξία και ελπίδα σε ένα λαό, που τα τελευταία πέντε χρόνια μετράει ατελείωτες πληγές και εθνικές προσβολές.

Επομένως έχοντας την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων μαζί της η Κυβέρνηση αποκτά δύναμη και αποδοχή να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των Ελλήνων και της Πατρίδας.

Αυτή την κοινή παραδοχή, που όλοι οι απλοί και έντιμοι πολίτες αυτής της χώρας  στηρίζουν και εύχονται να ευοδωθεί, υπάρχουν έλληνες πολιτικοί που υπονομεύουν και αδυνατίζουν, μέσα από τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, που φαινομενικά έχουν να κάνουν με την υποτιθέμενη διαφορετική πολιτική θέση αλλά και το ιδιαίτερο κομματικό συμφέρον !

Ελπίζω ότι δεν πρόκειται για εθνική μειοδοσία, αλλά για ένα άκρατο πολιτικό αμοραλισμό, που βεβαίως τους εκθέτει, άσχετα με την επιτυχία ή όχι των στόχων της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Σταμάτης Η. Χαλβατζής
Διαβάστε Περισσότερα »

ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΑΚΩΝΑΣ «ΠΟΤΑΜΙΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ!!!! »

 «ΠΟΤΑΜΙΣΙΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΜΕ ΝΟΗΜΑ!!!! »

 ‘Δηλώσεις πολιτικάντηδων που θέλουν να μας κυβερνήσουν και να διοικήσουν τη πόλη της Θήβας.’

Δεν αναφέρομαι στον απλό πολίτη- συντοπίτη  αλλά και κείνους που ανάλογα τη περίσταση αλλάζουν χρώμα, στάση και πρακτικές για την καρεκλίτσα και σήμερα ρίχνουν δίχτυα αλληθωρίζοντας αριστερά. Αναφέρομαι σε κείνους οι οποίοι ζητούν τη ψήφος μας με κάθε μέσο θεμιτό ή αθέμιτο και πρακτική.
Το ερώτημα, βέβαια, είναι πως τη μία μέρα υπάρχει υποψηφιότητα με πολιτικό σχηματισμό και την επόμενη δηλώνουμε ότι παραμένουμε κομματικά ανένταχτοι. Πώς είναι δυνατόν από τη μια να στέλνουμε φυλλάδια με τα  προεκλογικά σποτ του κόμματος  και ψηφοδέλτια σε όλη τη Βοιωτία και τη επόμενη να δηλώνουμε ότι είμαστε δίχως κομματική ταυτότητα;
Απορώ: εάν είχε εκλεγεί θα είχαμε τη ίδια δήλωση;
Θεωρώ ότι όλη αυτή η στάση δείχνει πρώτον πολιτική ανωριμότητα και δεύτερον κοροϊδία στο Βοιωτικό λαό για αρπαγή της ψήφου μας σε διάφορες εκλογικές διαδικασίες.
Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα δηλώσεων (για οικονομία χώρου και χρόνου)  που αντανακλούν στο ύφος και το ήθος των εν λόγω πολιτικάντηδων:

Χαμαιλέων
“Μικρό ερπετοειδές το χαρακτηριστικό του οποίου είναι ότι αλλάζει χρώματα και με τον τρόπο αυτό προσαρμόζεται σε διαφορετικό περιβάλλον κάθε φορά. Τρέφεται με έντομα τα οποία πιάνει με τη μακριά και κολλώδη γλώσσα του.’’



 Αρκτική αλεπού
 Είναι περιζήτητη για το δέρμα της, που το χειμώνα είναι άσπρο για να μην διακρίνεται εύκολα από την λεία ή τους εχθρούς της ανάμεσα στο χιόνι και το καλοκαίρι γίνεται καφετί.


 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ 22/05/2014

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι παρόμοια χαρακτηριστικά εμφανίζουν και «ανθρωποειδή», τα οποία κινούνται με πολύ μεγάλη ευκολία από τον ένα πολιτικό χώρο στον άλλο κατά την διάρκεια των εκλογικών αναμετρήσεων. Αναφερόμαστε σε κάποιους ιδιαίτερους τύπους, γνωστούς πια σε όλους μας, που με περισσό θράσος «ενδύονται» κάθε φορά διαφορετικό «ιδεολογικό μανδύα», επιδιώκοντας αποκλειστικά και μόνο το ίδιον όφελος και την προσωπική βόλεψη – θέση στην περιφέρεια, στα Βουλευτικά έδρανα, Δημοτικός Σύμβουλος, ότι κάτσει δηλαδή. Μέχρι αυτό το σημείο βεβαίως θα μπορούσε να πει κανείς, ότι το κακό είναι μικρό και ανάξιο λόγου. Όταν όμως ο «τυπάκος» αυτός προσπαθεί κάθε φορά να γίνεται και τιμητής του χώρου, στον οποίο στεγάζεται προσωρινά, τότε προκαλεί και εξοργίζει όλους τους υπόλοιπους, ανεξαρτήτως ιδεολογικής τοποθέτησης.
ΠΗΓΗ http://exeisminima.gr/blog
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ 07/01/2015
Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της δύσκολης πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης που βιώνουμε ,σας ανακοινώνω την συμμετοχή μου στις επικείμενες εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ως υποψήφιος με «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ».
Η  επιλογή μου να συστρατευτώ με μια νέα ελπιδοφόρα πολιτική κίνηση, όπως «ΤΟ  ΠΟΤΑΜΙ», έχει να κάνει με την πεποίθησή μου ότι τα  κατεστημένα πολιτικά κόμματα έχουν ακέραιες τις ευθύνες για την  δεινή σημερινή κατάσταση, τόσο της χώρας όσο και του λαού.
ΠΗΓΗ http://exeisminima.gr/blog
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ 31/01/2015
Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο με “Το ποτάμι” σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει κομματική ένταξη και πολύ περισσότερο ιδεολογική ταύτιση με όλους όσους συμμετείχαν στην κοινή αυτή προσπάθεια.
ΠΗΓΗ http://exeisminima.gr/blog
Ευτυχώς που τα γραπτά μένουν.

Αιδώς αχρείε !!!!!!!!!

ΘΑΝΑΣΗΣ  ΤΣΑΚΩΝΑΣ
ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Μετεωρολογική «βόμβα» θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες τη χώρα

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές ακόμα και σε πεδινές περιοχές κυρίως της ανατολικής και βόρειας χώρας αναμένονται γαι την πρώτη μέρα της εβδομάδας. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κυρίως της ανατολικής και νοτιάς χωράς.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές, τη νύχτα όμως θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και το βράδυ τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 5 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Από τη νύχτα περαιτέρω πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις πρόσκαιρα πυκνές στα ορεινά και τα ημιορεινά ενώ βαθμιαία θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 3 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι σε σημαντική πτώση.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα ορεινά, ημιορεινά καθώς και τα πεδινά της Θεσσαλίας. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές βροχές και στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακά από το μεσημέρι χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και στα νοτιά δυτικοί με την ιδία ένταση. Σταδιακά θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοανατολικοί Άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά και νοτιά 9 και από το βράδυ τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 00 (μηδέν) έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Σημαντική πτώση από το απόγευμα και από τα βόρεια.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές των βορείων Κυκλάδων.
Άνεμοι: δυτικοί 5 με 7 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία στις Κυκλάδες θα στραφούν σε βορείους 7 με 9 και τη νύχτα τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 14 βαθμούς κελσίου. Από το βράδυ σε σημαντική πτώση από τα βόρεια.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Από το βράδυ θα σημειωθούν κατά τόπους χιονοπτώσεις ή χιονόνερο στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 ενισχυμένοι σταδιακά σε 7 με 9 μποφόρ. Στα νοτιά δυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σημαντική πτώση από το μεσημέρι και από τα βόρεια.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, μετά το μεσημέρι στα ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: βόρειοι 4 με 5 ενισχυμένοι βαθμιαία σε 6 με 8 και τη νύχτα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα σε σημαντική πτώση.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά διαστήματα πυκνές κυρίως στα ανατολικά του νομού.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 (μείον 1) έως 3 βαθμούς κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπερωτήσεις προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Θήβας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ

Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας

Σας υποβάλλω τις επερωτήσεις της δημοτικής παράταξης «ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΘΗΒΑΣ» για την ειδική συνεδρίαση περί «Δημοτικού Ελέγχου–Επερωτήσεις» που θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2015.
1) Μετά το πρόβλημα που πρόεκυψε με την υδροδότηση του Δήμου λόγω της παροδικής ακαταλληλότητας του νερού του Μόρνου και την έλλειψη εναλλακτικού τρόπου ύδρευσης, όπως θα έπρεπε να είχε προβλεφθεί, θα θέλαμε να μας ενημερώσετε.
α) Εάν προτίθεσθε να ελέγξετε την ρύπανση του υδροφόρου υπόγειου ορίζοντα ώστε να αποτελεί κατάλληλη εναλλακτική πηγή υδροδότησης.
β) Για την δυνατότητα σύνδεσης και ύδρευσης από την Υλίκη, όπως αποτελεί εναλλακτική λύση για το λεκανοπέδιο Αττικής, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο σχέδιο άδρευσης του Θηβαϊκού κάμπου από τα πλεονάζοντα νερά της λίμνης που χάνονται.
2) Προτίθεσθε, όπως οφείλεται, να ασκείται δημοτικός έλεγχος της ΔΕΠΟΔΑΘ ως διαδημοτική επιχείρηση ΝΠΙΔ, με λογοδοσία για τις δαπάνες και τον τρόπο λειτουργίας ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων μιας και τα έσοδα της προέρχονται μόνον από τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη που πληρώνουν οι πολίτες; Θα αντικατασταθούν οι εργολαβικές υποστηρικτικές συμβάσεις από μόνιμο προσωπικό με σταθερές σχέσεις εργασίας;
     Παρεμπιπτόντως ερωτούμε για την προκήρυξη υποστηρικτικής σύμβασης για την φύλαξη του ΧΥΤΑ, ύψους 223.000 ευρώ για ένα 14μηνο , πως δικαιολογείται αυτό το υψηλό κόστος;
3) Έχουν παρατηρηθεί αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας στην πόλη αλλά και στις κοινότητες όπου η αστυνόμευση είναι ελλιπέστατη (κλοπή αγροτικών αυτοκινήτων , διαρρήξεις οικιών ιδιαίτερα στο Πυρί, διακίνηση ναρκωτικών, κλοπή μετάλλων από γεωτρήσεις κ.λ.π.). Σε τι ενέργειες προτίθεσθε να προβείτε προκειμένου να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.
4) Μετά την απένταξη της δημιουργίας Δημοτικών σφαγείων στην Θήβα, ποιες ενέργειες έχετε κάνει για την δημιουργία νέων σύγχρονων Δημοτικών σφαγείων στον Δήμο μας ώστε να εξυπηρετούνται οι επαγγελματίες του χώρου και η δημόσια υγεία;
5) Πάγιο αίτημα του αγροτικού πληθυσμού της περιοχής είναι η ανάδειξη πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων και προϊόντων ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ), σε ποιες ενέργειες ως Δημοτική αρχή θα προβείτε ώστε τα Θηβαϊκά αγροτικά προϊόντα να πάρουν την θέση που τους αρμόζει στην εγχώρια και διεθνή αγορά;

6) Πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού ενέταξαν το Άργος την Πάτρα και άλλες πόλεις σε προγράμματα ενοποίησης αρχαιολογικών χώρων. Με δεδομένο το όραμα της πόλης για δημιουργία «Αρχαιολογικού Περιπάτου» στην Καδμεία από την δεκαετία του ΄80 σας ρωτάμε αν έχει προωθηθεί το παραπάνω αίτημα (η αν θα προωθηθεί) στο αρμόδιο Υπουργείο. Ισχύει το χρονοδιάγραμμα που αναφέρει ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Θήβας θα ανοίξει τον Σεπτέμβριο;
7) Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί προς την Περιφέρεια προκειμένου να επισπευθούν οι διαδικασίες δημιουργίας της ανατολικής παράκαμψης της πόλης; Οι παρενέργειες αυτής της καθυστέρησης είναι διέλευση όλο και μεγαλύτερου αριθμού (μάλιστα και από μετρούμενα στατιστικά από την Περιφέρεια) βαρέων, υπερτοπικών οχημάτων από το αστικό δίκτυο της πόλης (Μακαρίου κ.λ.π.) και οι κίνδυνοι που δημιουργούνται από ατυχήματα τόσο τροχαίων, όσο και από την μεταφορά επικίνδυνων φορτίων. Επίσης δημιουργούνται προβλήματα ρύπανσης για τους περιοίκους και γρήγορης φθοράς του οδοστρώματος.
8)  Οι συνέπειες από την μεγάλη καθυστέρηση της ολοκλήρωσης των εργασιών στον πεζόδρομο της οδού Επαμεινώνδα ήταν να πληγούν οι επαγγελματίες της περιοχής και να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοι.
   Γιατί δεν προβλέφτηκε και δίκτυο φυσικού αερίου ώστε να αποφευχθούν μελλοντικές παρεμβάσεις με εκσκαφές και καταστροφές στον νέο πεζόδρομο;
  Θα διεκδικήσετε τις προβλεπόμενες ρήτρες από την σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τον εργολάβο, για τις αδικαιολόγητες παραβιάσεις των χρονοδιαγραμμάτων;
  Θα απαλλάξετε τους επαγγελματίες και τους κατοίκους από τα Δημοτικά τέλη για όσο χρονικό διάστημα διήρκεσαν οι εργασίες;
 Θα πάρετε μέτρα τόνωσης για να ζωντανέψει πάλι ο εμπορικός δρόμος;

Για το Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας
Κόρδατζης Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ