Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Ποιες περιοχές θα πλήξει ο χιονιάς τις επόμενες ώρες

Σχεδόν όλη η χώρα στην κατάψυξη, με χιονοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους - Τι θα γίνει με τα σχολεία -
Στα λευκά έχει ντυθεί μεγάλο μέρος της Ελλάδας, ενώ και στην Αττική χιονίζει από το πρωί της Τρίτης, δημιουργώντας πολλά προβλήματα, ειδικά στα βόρεια του νομού.



Οι μετεωρολόγοι αναμένουν το κύμα χιονιού να συνεχιστεί σε μεγάλο μέρος της χώρας για τις επόμενες ώρες, μέχρι και το πρωί της Τετάρτης.

Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να επηρεαστούν τα ανατολικά της χώρας, η ανατολική Στερεά και η Αττική, Εύβοια, Σποράδες και Θεσσαλία, αλλά και οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Παράλληλα, στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις στο κεντρικό Αιγαίο, το Ικάριο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ένταση που τοπικά θα φτάνει τα 9 και 10 μποφόρ.

Ήδη από σήμερα, παρατηρούνται εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες και παγετός, ειδικά στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου έως και αύριο, οι υψηλότερες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν σε πολλές περιοχές τον -1 βαθμό Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι μετεωρολόγοι αναμένουν τα φαινόμενα να περιοριστούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου αναμένονται σφοδρές χιονοπτώσεις, αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, μεταξύ των οποίων και η Αττική, όπου πάντως τα φαινόμενα θα είναι ήπια.

Διαβάστε Περισσότερα »

O ALPHA στα Βάγια και στις Θεσπιές-βίντεο


O ALPHA βρέθηκε σήμερα στα Βάγια και στις Θεσπιές.

Ο φακός κατέγραψε  τα χιονισμένα χωριά,τη μάχη που δίνουν τα εκχιονιστικά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.
  ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποια σχολεία θα είναι κλειστά αύριο στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Λειτουργία Σχολείων την Τετάρτη 11-02-2015
      Ενημερώνουμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας και τους Κηδεμόνες τους, για τα παρακάτω που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων λόγω δυσμενών συνθηκών:
•    Στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου
1.    Δεν θα λειτουργήσουν τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά –Νηπιαγωγεία).
2.     Το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Αλιάρτου θα λειτουργήσουν από 10 πμ.
3.    Το εσπερινό ΕΠΑΛ θα λειτουργήσει κανονικά
•    Στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών
Όλα τα σχολεία (πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα παραμείνουν κλειστά.
     
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά αύριο όλα τα Σχολεία του Δήμου Θηβαίων

 Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη 11/2

Λόγω των χιονοπτώσεων καθώς και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων καθορίζει τα ακόλουθα:

·         Όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων, θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Δεν το χωράει ανθρώπου νους - Ο ένας γιος σκότωσε τον πατέρα και ο άλλος τη μάνα



Σαν αρχαία τραγωδία: Συγκλονίζουν τα όσα έρχονται στο φως για το δράμα μιας οικογένειας στο χωριό Έξαρχος Αταλάντης.

Μια 79χρονη γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο κρεββάτι της. Ήταν σκεπασμένη με κουβέρτα, γυμνή από τη μέση και κάτω, ενώ είχε μελανιές και διάφορα σημάδια σε όλο της το σώμα.

Η γειτόνισσα την είχε βρει το Σάββατο πεσμένη στην αυλή και την βοήθησε να σηκωθεί να πάει να ξαπλώσει. Από τότε δεν την ξαναείδε και ειδοποίησε τον πρόεδρο της κοινότητας και την αστυνομία, που τη βρήκαν σε αυτή την κατάσταση.

Η 79χρονη διέμενε μαζί με τον 49χρονο γιό της που φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Ο 49χρονος είπε στους αστυνομικούς ότι σκέπασε τη μητέρα του με την κουβέρτα πριν πάει για ύπνο και ότι η μητέρα του πέθανε από παθολογικά αίτια.

Βασανίστηκε πριν πεθάνει

Δυστυχώς όμως γι αυτόν η ιατροδικαστική έκθεση δείχνει ότι η άτυχη γυναίκα, πέθανε από ασφυξία. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιατροδικαστής Αποστολία Ακριβούση διαπίστωσε ότι της είχαν βάλει μέσα στο στόμα χαρτί, με αποτέλεσμα η ηλικιωμένη να μην μπορεί να αναπνεύσει και να επέλθει το μοιραίο.

Επίσης τα σημάδια, οι μελανιές και άλλα ευρήματα δείχνουν κακοποίηση, που αν επαληθεύσουν τις υποψίες που υπάρχουν, η αρχαία τραγωδία θα ωχριά μπροστά στο δράμα αυτής της οικογένειας.

Ο άλλος γιος σκότωσε τον πατέρα

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και μαρτυρίες συγχωριανών πριν μερικά χρόνια παίχτηκε η πρώτη σκηνή αυτής της τραγωδίας. Το 2002 ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειας, που φέρεται και αυτός να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, σκότωσε με καραμπίνα τον πατέρα του στη στάνη που διατηρούσαν κοντά στο χωριό και από τότε είναι κλεισμένος σε ίδρυμα.

Η μητέρα μετά το τραγικό συμβάν πούλησε τα πρόβατα και ζούσε μαζί με τον μικρότερο γιό της στο σπίτι τους στην άκρη του χωριού.

Κανείς όμως δεν ήξερε ή δεν ήθελε να ξέρει το δράμα που ζούσε όλα αυτά τα χρόνια η 79χρονη γυναίκα που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και μάλιστα όπως όλα δείχνουν, δράστης φέρεται να είναι το ίδιο της το παιδί.

Η αστυνομία δεν έχει κάνει ακόμη επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τον 49χρονο, αφού έχει παρέλθει το αυτόφωρο.
Lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Εχασε" και τη δεύτερη κόρη της, η Βέφα Αλεξιάδου...

 

Τραγικές ώρες περνάει η Βέφα Αλεξιάδου, καθώς έχασε και την δεύτερη κόρη της, Αγγελική.
Πριν από...

λίγους μήνες  έχασε την κόρη της Αλεξία στα 44 χρόνια της, ενώ πριν από λίγες ώρες, έφυγε νικημένη από καρκίνο και η  Αγγελική, όπως μετέδωσε το STAR.
Η κηδεία της Αγγελικής θα γίνει αύριο στη 1 το μεσημέρι από το νεκροταφείο της Νέας Ερυθραίας.

Η οικογένεια της Βέφας Αλεξιάδου είναι συγκλονισμένη, μην μπορώντας να πιστέψει την δεύτερη απώλεια στην οικογένεια μέσα σε λίγους μήνες . Η Άντζη Αλεξιάδου ήταν παντρεμένη με τον συνθέτη και τραγουδιστή  Γιάννη Ντόντορο. Συμμετείχε στις οικογενειακές επιχειρήσεις και πάλευε με τον καρκίνο τα τελευταία τρία χρόνια.
Συντετριμμένος και ο σύζυγός τη Γιάννης που παρά το γεγονός ότι το πάλευε τα τελευταία χρόνια, δεν μπορεί να πιστέψει ότι χάθηκε η σύντροφος της ζωής του.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ

Η επέλαση του χιονιά χτύπησε γιά μιά ακόμα φορα τα Βάγια .Τά ξημερώματα ξεκίνησαν τα προβλήματα με διακοπή της ηλεκτροδότισης ,οπου αποκατασταθηκε το μεσημέρι.
Η Δ.Ε Βαγιων απο νωρίς το πρωί με επικεφαλής τον αντιδημαρχο Π. Τσαραμπάρη και τον προεδρο της Δ.Κ Ε Παπαλουκα συντονισαν το έργο διάνυξης ολον των δρόμων απο τα χιόνια.





Διαβάστε Περισσότερα »

Βασάνισε 12 ώρες ηλικιωμένη πριν τη σκοτώσει στον Έξαρχο Αταλάντης




Τραγικό θάνατο βρήκε μια 79χρονη από τα χέρια ενός άντρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που φέρνει στο φως η νεκροψία νεκροτομή που έκανε η ιατροδικαστής της Λαμίας Αποστολία Ακριβούση, η άτυχη γυναίκα βασανίστηκε επί 12 περίπου ώρες πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Η κυρία Ακριβούση δίνει ως αιτία θανάτου την απόφραξη αεροφόρων οδών.
Ο δολοφόνος δηλαδή της έκλεισε, όπως αναφέρει το lamiastar, το στόμα και τη μύτη οδηγώντας της στο θάνατο. Επίσης είχε μελανιές σε όλο της το σώμα και ηταν γυμνή από τη μέση και κάτω.

Η γυναίκα ζούσε στον Έξαρχο της Αταλάντης μαζί με τον γιο της. Το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες ανησύχησε μία γειτόνισσα που μαζί με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας ενημέρωσαν την αστυνομία.

Όπως έλεγε η γειτόνισσα την είδε το απόγευμα του Σαββάτου, πεσμένη στην αυλή του σπιτιού και την βοήθησε. Την σήκωσε, την οδήγησε πάλι μέσα στο σπίτι και την άφησε εκεί. Από τότε δεν τη ξανάδε.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αταλάντης πήγαν στο σπίτι και βρήκαν την γυναίκα νεκρή.

Ο γιος της έμοιαζε να τα έχει χαμένα λέγοντας πως ο ίδιος σκέπασε την μητέρα του με κουβέρτα για να την ζεστάνει.

Αμέσως ενημερώθηκε η Ιατροδικαστής Λαμίας η κυρία Αποστολία Ακριβούση η οποία έσπευσε στον Έξαρχο και πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο και από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας.

Η αστυνομία βρίσκεται πολύ κοντά στη σύλληψη του δράστη και τις επόμενες ώρες αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη φυγόποινος στη Λιβαδειά για υπεξαίρεση και απάτη κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα

Συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός στη Λιβαδειά, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία καταδικαστικών Αποφάσεων για διάφορα αδικήματα

Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας

Συνελήφθη, χθες (09-02-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν σωρεία καταδικαστικών Αποφάσεων.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 48χρονου εκκρεμούσαν έξι (6) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών και εβδομήντα τεσσάρων (74) μηνών, για υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση, υπεξαγωγή εγγράφων, απάτη μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία μετά χρήσεως και άλλα αδικήματα.

Επιπλέον, σε βάρος του 48χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένα παραποιημένο - πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γύφτισσα έκλεψε 100 ευρω απο σπίτι στο Καπαρέλλι

Συνελήφθη άμεσα 54χρονη ημεδαπή ROMA , για κλοπή χρηματικού ποσού από οικία στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Τα χρήματα βρέθηκαν στην κατοχή της και αποδόθηκαν στην παθούσα

Συνελήφθη, χθες (09-02-2015) το πρωί στο Καπαρέλλι Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 54χρονη ημεδαπή ROMA , σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα χθες το πρωί, η 54χρονη εισήλθε σε οικία ημεδαπής, στην ανωτέρω περιοχή και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (100) ευρώ.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, οι οποίοι ενημερώθηκαν για το περιστατικό, ενήργησαν άμεσα επιστάμενες αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη της 54χρονης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό, το οποίο αποδόθηκε στην παθούσα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη που αλλού; Στο "ΤRIK" φυσικά!

Άλλοι περιμένουν του Αγίου Βαλεντίνου και κάποιοι άλλοι την... Τσικνοπέμπτη! Για όσους ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα τσικνίσετε φέτος, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση!
Tο ξέρετε πως πετάμε την σκούφια μας για κάθε είδους αφορμή για γιορτή. Πόσο μάλλον όταν αυτή η γιορτή έχει όνομα, και μάλιστα... μυρωδάτο! Τσικνοπέμπτη λοιπόν εν όψει, και πρέπει να προετοιμαστούμε!

Κοντοσούβλι
      Πανσέτες στη σχάρα με νόστιμη μαρινάδα
Μπιφτέκια μερακλίδικα στη σχάρα
Κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα
Χωριάτικα λουκάνικα
Ποικιλία κρεάτων παρεΐστικη
Τηγανιά με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή
 
    Κρασί / Τσίπουρo- Tιμές κρίσης
TRIK Βάγια Βοιωτίας

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2262061561-6987122205- 6973988663







Διαβάστε Περισσότερα »

Σάλος με το SPA του Αδωνι και της Ευγενίας σε σαλέ στον Παρνασσό-Τι καταγγέλουν οι Αστυνομικοί



Αστυνομικοί έφυγαν από τα τοπικά τμήματα για να προστατεύουν τον πρώην υπουργό που κατέλυσε σε resort της περιοχής καταγγέλλει η 'Ενωσή τους. Τι απαντά ο ίδιος.Αστυνομικοί έφυγαν από τα τοπικά τμήματα για να «προστατεύουν» τον πρώην υπουργό Αδ. Γεωργιάδη και που κατέλυσε σε resort της περιοχής μαζί με την σύζυγό του καταγγέλλει η 'Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων της Φωκίδας .«'Ολα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι ψευδή» απαντά ο Αδ. Γεωργιάδης απαιτεί να του ζητήσουν συγνώμη και απειλεί με μηνύσεις.
    Η καταγγελία της ΕΥΑΦ

Δύο αστυνομικά τμήματα της Φωκίδας άδειασαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, πέντε πόλεις έμειναν χωρίς αστυνομικούς για να κάνει με ασφάλεια… spa, ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Φωκίδας.

Η έγγραφη καταγγελία κοινοποιήθηκε στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Δημήτριο Τσακνάκη, στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, σε επικεφαλής αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. και στα ΜΜΕ.

Σύμφωνα, με την συνδικαλιστική ένωση, για δύο ημέρες Άμφισσα,  Ιτέα,  Γραβιά, Δελφοί και Αράχωβα, έμειναν αφύλακτες για να απολαύσει ανενόχλητος ο πρώην υπουργός θεραπεία spa σε υπερπολυτελές σαλέ της περιοχής.

 Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν, πως ο πρώην υπουργός, παρά την προσωπική αστυνομική φρουρά, του δόθηκε επιπλέον αστυνομική δύναμη από τα αστυνομικά τμήματα της περιοχής.

Στην ανακοίνωση καταγγελία τους ρωτούν την αστυνομική ηγεσία αν υπήρχε γραπτή διαταγή, αν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες, αν επηρεάστηκε η αστυνόμευση των περιοχών του Δήμου Δελφών και  αν τελικά αποδοθούν ευθύνες, εάν υπάρχουν, από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ..

  Η ΕΑΥΦ ενημερώνει τον αναπληρωτή υπουργό, πως στη Φωκίδα οι αστυνομικοί μία «επιτηρούν τουριστικά θέρετρα και από την άλλη αντικαθιστούν την εξωτερική φρουρά των φυλακών όλης της Στερεάς Ελλάδας».

Ζητούν επίσης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας να εξετάσει ποιος είναι αυτός ο οποίος αποφασίζει να μην τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας για τους αστυνομικούς, ενώ επιφυλάσσονται παντός νομίμου δικαιώματος της


Τι απαντά ο Αδωνις Γεωργιάδης

Με δήλωσή του στο protothema.gr, ο πρώην υπουργός αρνείται τα καταγγελλόμενα ,απειλεί με μηνύσεις, εφόσον δεν ανασκευαστούν όσα υποστηρίζουν οι αστυνομικοί. 

«Νομίζω ότι είναι η ώρα να ακουστούν τα πραγματικά περιστατικά που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου μετά της συζύγου μου στο resort στη Φωκίδα» λέει ο πρώην υπουργός. «Ναι, πήγαμε με την Ευγενία στον Παρνασσό αλλά σίγουρα δεν πήγαμε για σκι και σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιήσαμε αστυνομικούς, σας διαβεβαιώνω.

»Το περασμένο λοιπόν  Σαββατοκύριακο πήγαμε εκεί και ως έχω υποχρέωση κατόπιν οδηγιών της αντιτρομοκρατικής, ενημέρωσα εγγράφως το τοπικό αστυνομικό τμήμα για την εκεί παρουσία μου. Δεν ζήτησα και δεν έλαβα καμία απολύτως αστυνομική συνοδεία, δεν συνάντησα κανέναν αστυνομικό του τοπικού αστυνομικού τμήματος. Όλα τα σχετικά καταγγελλόμενα είναι απολύτως ψευδή σε ότι με αφορά.

Εάν η Ένωση αστυνομικών υπαλλήλων Φωκίδας δε μου ζητήσει δημοσίως συγνώμη, παρά τα ευγενή μου αισθήματα προς την αστυνομία, θα τους ζητήσω αποζημίωση για ηθική βλάβη και τα χρήματα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Είναι σαφές πως όταν το πληροφορήθηκα όλο αυτό που προέκυψε με το δημοσίευμα, αισθάνθηκα πολύ προσβεβλημένος γιατί σας επαναλαμβάνω είναι απολύτως ψευδές. Προφανώς κάποιοι για πολιτικούς λόγους θέλουν να γίνουν γνωστοί εις βάρους μου», καταλήγει ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στην Παιδεία -Πώς θα λειτουργούν πλέον τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες που έκαναν τόσο ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης, αλλάζουν πλέον πολλά στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Οι αλλαγές στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

    Όλα τα νήπια θα έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση
    Διασφαλίζεται η ποιητική αναβάθμιση του δημοτικού σχολείου
    Η πρόσφατη εγκύκλιος με την αλλαγή του ωρολογίου προγράμματος από τις 15 Μάρτη ανακαλείται

Οι αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση

    Για το τρέχον σχολικό έτος οι εξεταστικές διαδικασίες και ρυθμίσεις που αφορούν την απόλυση από το λύκειο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαιδευση των μαθητών παραμένουν ως έχουν
    Για τους μαθητές που θα είναι του χρόνου στη Γ' Λυκείου μελετάμε τη δυνατότητα επικοινωνίας των επιστημονικών πεδίων εξειδίκευσης για να επιλέξουν παραπάνω πεδία
    Οι βαθμοί προαγωγής της Α' και Β' Λυκείου και ο βαθμός απόλυσης της Γ' Λυκείου δεν θα προσμετρώνται στον βαθμό πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
    Ενισχύουμε τον αυτόνομο ρόλο της βαθμίδας με την αποκατάσταση της ισοτιμίας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης
    Ενιαίο σχολείο θεωρίας και πράξης, αξιοποιώντας την εμπειρία των πολυκλαδικού λυκείου
    Αποσύνδεση εξετάσεων για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
    Καταργούμε την υποχρεωτική επιλογή του 50% από την Τράπεζα Θεμάτων και τις πανελλήνιες στην Α' και Β' Λυκείου
    Σχεδιάζουμε την αναβάθμιση της τεχνικής εκπαίδευσης και προγράμματα των ΕΠΑΛ
    Καταργούμε τις μεταγυμνασιακές ΣΕΚ
    Επαναλειτουργούν  από του χρόνου οι τομείς που καταργήθηκαν
    Οι εκπαιδευτικοί των 50 ειδικοτήτων τοποθετούνται άμεσα στα ΕΠΑΛ - Για τη φετινή χρονιά οι εκπαιδευτικοί που πληρώνονται με το 75% και παρέμεναν στα σπίτια τους επανέρχονται

Διαβάστε Περισσότερα »

Οικογενειακή τραγωδία στον Κορυδαλλό -Δολοφόνησε την αδερφή του και τον φίλο της

Τα κομμάτια του παζλ της διπλής δολοφονίας στον Κορυδαλλό ενώνουν οι αστυνομικοί και, όπως όλα δείχνουν, πρόκειται για οικογενειακή τραγωδία.

Από τις έως τώρα πληροφορίες, τα δύο θύματα, ένας άνδρας και μία γυναίκα, ήταν ζευγάρι και δράστης της δολοφονίας φέρεται να είναι ο αδερφός της κοπέλας.

Ολα έγιναν στις 9 το πρωί, όταν άγνωστος άνδρας κάλεσε την Αστυνομία και ζητούσε βοήθεια λέγοντας «με έχουν πυροβολήσει, αιμορραγώ». Μάλιστα, ο άτυχος άνδρας πρόλαβε να πει στους αστυνομικούς πως βρίσκεται στην οδό Κρέσνας στον Κορυδαλλό.

Μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί εντόπισαν νεκρούς στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας έναν άνδρα και μια γυναίκα. Αμέσως ερεύνησαν τον χώρο και διαπίστωσαν ότι στο ισόγειο, πλάι στα σκαλιά όπου εντοπίστηκαν τα θύματα, έμενε ο αδελφός της γυναίκας. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στο διαμέρισμα εντοπίστηκε το όπλο του εγκλήματος, ωστόσο ο δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Προβλήματα από την επέλαση του χιονιά στην Δ.Ε.Θεσπιών-βίντεο

Δριμύ ψύχος και σφοδρές χιονοπτώσεις συνθέτουν το σκηνικό του καιρού, που άλλαξε μέσα σε λίγες ώρες.
Σε κλοιό σφοδρής κακοκαιρίας βρίσκεται η Βοιωτία, με έντονη χιονόπτωση, παγετό και τσουχτερό κρύο, ενώ η κυκλοφορία διεξάγεται μετ΄εμποδίων σε πολλούς κεντρικούς δρόμους του Νομού.
Η επέλαση του χιονιά έχει δημιουργήσει  προβλήματα στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών,με αποτέλεσμα  τα χωριά  Θεσπιές,Μαυρομμάτι,Νεοχώρι και Άσκρη να έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα πάνω από 10 ώρες.Τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση αποκαταστάθηκαν πριν λίγη ώρα.Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία  του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων οι κεντρικοί δρόμοι της Δ.Ε. Θεσπιών είναι ανοιχτοί και  η κίνηση των οχημάτων  γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή μας, αναμένεται  ότι θα ξεκινήσει να υποχωρεί απο αύριο.










Διαβάστε Περισσότερα »

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ Δ. ΙΕΚ ΘΗΒΑΣ-ΕΝΑΡΞΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Το Πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων στο Δήμο Ορχομενού


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει τη Παρασκευή η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 13η Φεβρουαρίου 2015, ημέρα  Παρασκευή  και ώρα  13.00  στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    ΄Εκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2014 μέχρι την 31-12-2014.
2.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015.
3.    Εξέταση ενστάσεων κατά του Πρακτικού Διενέργειας της Προμήθειας Γραφικής ΄Υλης , Λοιπά υλικά γραφείου , εντύπων & υλικών μηχανογράφησης & πολλαπλών εκτυπώσεων έτους 2015.
4.    Σύσταση Παγίας Προκαταβολής για το έτος 2015 σε Προέδρους Δημοτικών , Τοπικών Κοινοτήτων βάσει του άρθρου 266 του Ν. 3852/2010.
5.    Συγκρότηση Επιτροπής Διαπίστωσης Βλαβών από ανωτέρα βία του έργου με τίτλο : «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
6.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 772.235,55 ευρώ που αφορούν μέρος υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.
7.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 392.477,72 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ (ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΛΙΑΓΚΑΚΗ , ΟΔΟΥ ΜΠΟΥΦΙΔΟΥ , ΧΩΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΟΔΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ)».
8.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 358.598,58 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Τ.Κ. ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ».
9.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 103.202,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Δ.Δ. ΛΑΦΥΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ».
10.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού  24.235,44 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Ανάδειξη Ιστορικών Χώρων και Ανάπλαση  Οικισμού Χαιρώνειας».
11.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού  63.738,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΝΕΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ».
12.     Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.000,00 ευρώ για : «Αμοιβή για εργαστηριακές δοκιμές αντοχής υλικών».
13.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 25.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για την πράξη : «Αποζημίωση ιδιοκτησιών για την διάνοιξη της οδού Ρούμελης από την οδό Χαιρωνείας έως την οδό Ορχομενού (1/2012 πράξη αναλογισμού)».
14.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 9.000,00 ευρώ για την εκτέλεση της παροχής «Ανταλλακτικά φωτεινών σηματοδοτών».
15.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 650,00 ευρώ για την εκτέλεση της παροχής «Παροχή Υπηρεσιών για πιστοποίηση – καταχώρηση ανελκυστήρων».
16.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.228,20 ευρώ για το έργο : «ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΣΤΕΓΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ».
17.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΑΡΩΝ».
18.    Έγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την εργασία «Συντήρηση – επισκευή φωτεινών σηματοδοτών ρύθμισης κυκλοφορίας».
19.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την εργασία «Συντήρηση και επισκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κτιρίων (ανελκυστήρας)».
20.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την εργασία «Συντήρηση Ρολογιών Δήμου Λεβαδέων».
21.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 365.000,00 ευρώ προς την ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. για «ετήσια εισφορά σε ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε. (ΦΟΣΔΑ) για διαχείριση απορριμμάτων.
22.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού έτους 2015 που αφορούν «Συνδρομή σε νομικές βάσεις δεδομένων (Δήμος ΝΕΤ και Νομική Βάση Πληροφοριών)».
23.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 750,00 ευρώ για την δαπάνη κοινοχρήστων για το κτίριο στέγασης των πρώην Ν.Ε.Λ.Ε.
24.    ΄Εγκριση διάθεσης πιστώσεων για προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων.
25.    ΄Εγκριση δαπάνης 218.500,00 ευρώ με Φ.Π.Α. για επισκευή – συντήρηση , προμήθεια ανταλλακτικών & ελαστικών των οχημάτων και μηχανημάτων και διάθεση πίστωσης.
26.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης 1.800,00 ευρώ , έξοδα σύνταξης συμβολαίου δωρεάς ενός (1) απορριμματοφόρου από τον Δήμο Αθηναίων.
27.    Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 200,00 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης απόφασης υπερωριακής απασχόλησης των Ληξιάρχων και των Γραμματέων του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.
28.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.000,00 ευρώ για δαπάνη που αφορά την αμοιβή των ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Α.Ε. (ΔΙΑΣ)».
29.    ΄Ασκηση ή μη ανακοπής και αιτήσεως αναστολής της εκτέλεσης της 38/2014 αποφάσεως του Ειρηνοδικείου Λιβαδειάς.
30.    Μη άσκηση ανακοπής και αναστολής της 162/2014 διαταγής πληρωμής που εξέδωσαν εναντίον του Δήμου Λεβαδέων οι Χρήστος Φανής κλπ. , κατόπιν της αναγνωρίσεώς  των ως δικαιούχων αποζημίωσης με την 47/2013 απόφαση του Μον. Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.
31.    Εισήγηση για μείωση και επαναπροσδιορισμό της ετήσιας συνδρομής και του κόστους εγγραφής των μελών των ΚΑΠΗ Δήμου Λεβαδέων.






                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
Η  15η Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως η Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο. Ο καρκίνος της παιδικής ηλικίας δεν έχει σύνορα. Σε αντίθεση με άλλες ασθένειες, ο καρκίνος προσβάλλει το ίδιο όλες τις χώρες του πλανήτη, αναπτυγμένες και μη.
Οι:
•     "Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας"  (SIOP), και
•     “Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο" (CCI), και
•     ΦΛΟΓΑ «Πανελλήνιος Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια" (ιδρυτικό μέλος του CCI)
•     ΛΑΜΨΗ  Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδας
•    ΚΥΤΤΑΡΟ «Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία Καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία» 
ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να ενημερώσουν την παγκόσμια κοινή γνώμη για τον καρκίνο στα παιδιά και τους εφήβους και να επηρεάσουν τις κυβερνήσεις όλων των χωρών της γης, ώστε να εξασφαλίσουν σε όλα τα παιδιά πρόσβαση σε σωστή ιατρική φροντίδα στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή. 
Κάθε χρόνο, πάνω από 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, ενώ υπολογίζεται ότι περίπου 90.000 από αυτά δεν επιβιώνουν. Μόνο το 20% των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον κόσμο έχουν δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα.  Στη χώρα μας, όπως και σε όλες τις προηγμένες χώρες,  το ποσοστό των παιδιών που γίνεται καλά ξεπερνάει το 75%.
Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη. Ωστόσο η έγκαιρη διάγνωση οδηγεί σε ίαση τα περισσότερα παιδιά. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία :
•    στην εκπαίδευση και τη συνεχή ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας,  ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο, και
•    στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται έγκαιρα στα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Οι γονείς, για όσο διάστημα τα παιδιά τους υποβάλλονται σε θεραπεία, είναι υποχρεωμένοι να αφιερώσουν όλο το χρόνο τους στο παιδί τους,  ενώ οι ανάγκες της οικογένειας αυξάνονται σημαντικά και για το λόγο αυτό θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα από μέρους της πολιτείας, ώστε να προστατεύεται η εργασία και το εισόδημά τους.
Όλα τα  παιδιά έχουν δικαίωμα στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την εθνική, κοινωνική ή οικονομική τους κατάσταση.


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

 Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας  (SIOP)
Η «Διεθνής Εταιρεία Παιδιατρικής Ογκολογίας» ιδρύθηκε το 1969 και είναι ο κορυφαίος φορέας για την αντιμετώπιση του καρκίνου παιδιών και εφήβων  σε όλο τον κόσμο.  Τα μέλη της,  επαγγελματίες της υγείας εξειδικευμένοι στον καρκίνο παιδιών και εφήβων, ξεπερνούν τους 1500.  Το όραμα της SIOP είναι «Κανένα παιδί να μην πεθαίνει από καρκίνο»  και προκειμένου να το πετύχει, επικεντρώνει τη δράση της στους παρακάτω τομείς.
1.    Διασφάλιση ότι τα παιδιά έχουν πρόσβαση στη σωστή ιατρική φροντίδα.
2.    Διασφάλιση ότι όλοι οι επαγγελματίες της υγείας  που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τελευταία ιατρική πρόοδο,  μέσω συνεδρίων και συνεχούς επαγγελματικής ενημέρωσης και εξέλιξης.
3.    Στήριξη σε όλους όσους φροντίζουν τα παιδιά και τους έφηβους,  ώστε κι αυτοί με τη σειρά τους  να είναι σε θέση να δώσουν την καλύτερη δυνατή ιατρική και παρηγορητική φροντίδα στα παιδιά και τους έφηβους που νοσούν.
4.    Συνεχής παρακολούθηση στα παιδιά και τους νέους ενήλικες και μετά τη λήξη της θεραπείας.
Jose Julio Divino, MPH
Senior Adviser, Advocacy and Communications
SIOP Secretariat
1 - 3, rue de Chantepoulet, 1211 Geneva
SWITZERLAND
TEL. +41 22 906 9123 email: advocacy@siop-online.org

 Childhood Cancer International (Διεθνής Οργανισμός για τον Καρκίνο της Παιδικής Ηλικίας)
Ο Διεθνής Οργανισμός για τον Παιδικό Καρκίνο (πρώην ICCCPO), του οποίου η ΦΛΟΓΑ είναι ιδρυτικό μέλος, είναι η μεγαλύτερη οργάνωση στο είδος της στον κόσμο.  Εκπροσωπεί τους ασθενείς, τους αποθεραπευμένους ( survivors ) και τις οικογένειες των παιδιών με καρκίνο από 88 χώρες απ’ όλο τον κόσμο.  Στόχος της οργάνωσης είναι να προβάλει και γνωστοποιήσει στους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τον καρκίνο σε όλο τον κόσμο, καθώς και στο ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με καρκίνο, οι αποθεραπευμένοι νέοι ενήλικες και οι οικογένειές τους, στη διάρκεια της θεραπείας και μετά από αυτή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή φροντίδα. 
Αποστολή του CCI είναι να μοιραστεί πόρους, πληροφορίες και εμπειρίες, προκειμένου να πετύχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία και φροντίδα για τα παιδιά με καρκίνο σε όλο τον κόσμο.
Patty Brower, Phd
International Services Manager
CCI Head Office
c/o VOKK, Schouwstede 2B, 3431 JB Nieuwegain
NETHERLANDS
TEL. +31 30 242 2944 email: headoffice@icccpo.org

  ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια
Η Φλόγα είναι Πανελλήνιος Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο. Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 και εκπροσωπεί χιλιάδες γονείς σε όλη την Ελλάδα.
Αιγίου 6-8 Γουδή
115 27 Αθήνα
τηλ. 210 7485000 email:  floga@floga.org.gr
www.floga.org.gr

     ΛΑΜΨΗ Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος
Η Λάμψη ιδρύθηκε το 1987  στη Θεσσαλονίκη από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από Νεοπλασματική ασθένεια. Στόχος του Συλλόγου είναι η ψυχολογική στήριξη των παιδιών με καρκίνο καθώς και η ηθική, κοινωνική και οικονομική συμπαράσταση στις οικογένειές τους.
Η Λάμψη αγωνίζεται για την καλύτερη δυνατή παροχή ιατρικής φροντίδας στα παιδιά που φιλοξενούνται στα παιδοογκολογικά τμήματα καθώς και για την άρση κοινωνικών προκαταλήψεων γύρω από το θέμα του καρκίνου της παιδικής ηλικίας.
Κλεάνθους 5 & Παπαναστασίου
54 453  Θεσσαλονίκη
Τηλ: 2310 943396  email: lampsi@lampsi.org
www.lampsi.org

  «ΚΥΤΤΑΡΟ»,  Σύλλογος Ενηλίκων με εμπειρία καρκίνου στην Παιδική ή Εφηβική Ηλικία

Το Κύτταρο είναι ένας Πανελλήνιος Σύλλογος ενηλίκων, οι οποίοι στην παιδική ή εφηβική τους ηλικία νόσησαν από καρκίνο. Η δράση του Συλλόγου εμπεριέχει τόσο τη συμπαράσταση στα παιδιά και στους εφήβους που τώρα νοσούν και στις οικογένειές τους, όσο και την ενημέρωση σχετικά με τον καρκίνο παιδικής και εφηβικής ηλικίας. Η φροντίδα μετά την ίαση του καρκίνου αποτελεί επίσης μια από τις σημαντικές του δραστηριότητες. Κύριο μέλημα του Συλλόγου είναι η δημιουργία όλων εκείνων των συνθηκών που απαιτούνται για την κατάργηση της περιθωριοποίησης και της κοινωνικής απομόνωσης των ενηλίκων που έχουν νοσήσει από καρκίνο κατά την παιδική και εφηβική ηλικία και η ομαλή επανένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο.

Αιγίου 7  Γουδή
11527  Αθήνα
Τηλ:  210 7485000  email: kyttaro.greek@gmail.com


Διαβάστε Περισσότερα »

Σφοδρή κακοκαιρία με χιόνια και τσουχτερό κρύο

Χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές θα σημειωθούν σήμερα, οι οποίες σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νοτιά. Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Βόρειοι Άνεμοι 6 με 8 και στο Αιγαίο 9 με 10 μποφόρ. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός στα κεντρικά και βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

        Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: τα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 8 και στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα 8 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -4 έως 5 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

        Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βροχή ή χιονόνερο στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 8 με 9 μποφόρ. Εξασθένηση των ανεμών από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

        Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με χιόνι ή χιονόνερο. Οι χιονοπτώσεις που κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές σταδιακά από το απόγευμα θα ασθενήσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

        Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 8 με 10 μποφόρ που από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

        Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νοτιά και χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά στα βόρεια.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 7 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νοτιά αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς 7 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

        Αττική

Καιρός: νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και στις νότιες παραθαλάσσιες περιοχές χιονόνερο. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Ανεμοι: βορειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νοτιά 8 με 9 και πρόσκαιρα 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη

        Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης χιονόπτωσης. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ