Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Εικόνες σπάνιας ομορφιάς από τη χιονισμένη Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

Εικόνες σπάνιας ομορφιάς χάρισε η τελευταία χιονόπτωση  στη περιοχή μας,  ντύνοντας στα λευκά και το  μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου.
Συνηθισμένα είναι τα βουνά απ΄τα χιόνια λέει ο Λαός μας. Συνηθισμένη  και η Γερόντισσα Αρσενία που φιλόξενα υποδέχεται τους προσκυνητές οι οποίοι καταφεύγουν στη Χάρη Της Παναγίας.








ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήνεται συμφωνία – Πιάνει δουλειά η νέα Τρόικα

«Λευκός καπνός» φαίνεται πως έρχεται από τις διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, παρά το χθεσινό ναυάγιο στο μαραθώνιο Eurogroup.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να ξεκινήσει συνεργασία με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, αποσκοπεί στο να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Οι δύο άνδρες «συμφώνησαν να ζητήσουν από τους θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) να αρχίζουν συζητήσεις με τις ελληνικές ώστε να επιχειρηθεί να γίνει προπαρασκευαστικό έργο» ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας, είπε ο εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ και πρόσθεσε ότι αυτό που αναζητείται είναι μια «κοινή βάση» ανάμεσα στο τρέχον πρόγραμμα και τις προτάσεις της Αθήνας.

Οι διαπραγματεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων ξεκινούν από αύριο στις Βρυξέλλες ώστε να μορφοποιηθεί η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με στόχο να υπάρχει το προσχέδιο στη σύσκεψή της Δευτέρας.  Πιο συγκεκριμένα, για να δουν οι ειδικοί το κόστος των προτάσεων και αν είναι συμβατές αυτές με τις γενικές αρχές της Ευρωζώνης.

Πάντως, φαίνεται ότι δεν υπήρχε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για αυτό θα χρειαστεί να μείνουν τρεις ημέρες τα στελέχη για να εργαστούν πάνω στις ελληνικές προτάσεις. Φαίνεται ότι και το Eurogroup της Δευτέρας θα είναι δύσκολο και δεν αποκλείεται να συνεχιστεί και την Τρίτη αν δεν υπάρξει συμφωνία. Μάλιστα, στις Βρυξέλλες βρίσκονται και άλλα στελέχη (Τόμσεν κ.α.) που έχουν εργαστεί πάνω στο ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του Eurοgroup ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ, εντός της Συνόδου, πως ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο για να έλθει η συμφωνία τη Δευτέρα.

Σημειωτέον ότι, όπως όλα δείχνουν, πέρασε η απαίτηση της ελληνικής πλευράς και η νέα αντιπροσωπεία δεν θα λέγεται «Τρόικα».

Σουλτς: Νομίζω ότι θα έχουμε συμφωνία ακόμη και σήμερα

Νωρίτερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε... μαρτυρήσει τη σύγκλιση δηλώνοντας αισιόδοξος πως μπορεί να υπάρξει συμφωνία ακόμη και σήμερα.

Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου αφού ενημέρωσε τους ηγέτες αποχώρησε και σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε «Είμαι αισιόδοξος ότι τις επόμενες ημέρες, ίσως ακόμη και σήμερα, θα έχουμε στο τραπέζι συμβιβασμούς που θα είναι ανεκτοί και για τις δύο πλευρές».

Ο κ.Σουλτς όπως είπε είχε συνομιλίες σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, κατά τις οποίες ωστόσο δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚ αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές κινούνται η μία προς το μέρος της άλλης.

Διάθεση συμβιβασμού και από την Ανγκελα Μέρκελ

Την ίδια στιγμή, κι ενώ όλοι περίμεναν πως θα «πάει» η πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ανγκελας Μέρκελ, η Γερμανίδα καγκελάριος εμφανίστηκε με διάθεση συμβιβασμού.

«Γνωρίζετε ότι η επιτυχία της Ευρώπης στηρίζεται στην εξεύρεση συμβιβασμών. Οι συμβιβασμοί είναι εφικτοί όταν τα πλεονεκτήματα ξεπερνούν τα μειονεκτήματα. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κάνει κάτι τέτοιο» δήλωσε η Ανγκελα Μέρκελ. Η ίδια συνέχισε λέγοντας ότι για την αξιοπιστία της Ευρώπης, είναι απαραίτητο να τηρούνται οι κανόνες. Οπως είπε, όλα αυτά θα τα συζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών στο επόμενο Eurogroup. «Έχουμε ακόμα μερικές μέρες χρόνο» κατέληξε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Συμφωνία μετά το... μαραθώνιο Eurogroup

Είχε προηγηθεί η ρήξη μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης στο μαραθώνιο Eurogroup το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από περίπου επτά ώρες, καθώς εκτός από τη συνεδρίαση επικράτησε ένα θρίλερ και για το κοινό ανακοινωθέν.

Τελικά το ανακοινωθέν δεν ήλθε ποτέ και οι δύο πλευρές φάνηκε πως βρίσκονται σε νέα τροχιά σύγκρουσης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία του Δ.Αλιάρτου Θεσπιέων

Λειτουργία Σχολείων την Παρασκευή 13-02-2015
      Ενημερώνουμε τους μαθητές των Σχολείων του Δήμου μας και τους Κηδεμόνες τους, για τα παρακάτω που αφορούν στη λειτουργία των Σχολείων λόγω δυσμενών συνθηκών:
•    Στη Δημοτική Ενότητα Αλιάρτου
Όλα τα  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν κανονικά
•    Στη Δημοτική Ενότητα Θεσπιών
          Όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας 
         Εκπ/σης  θα λειτουργήσουν από τις 10 π.μ

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Στην Αποκριάτικη Αθήνα οι Κουδουναραίοι του Διστόμου!

Στην αποκριάτικη Αθήνα θα βρίσκονται την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου οι  Κουδουναραίοι  Δίστομου για να δώσουν την δική τους ...θορυβώδη και ...αθυρόστομη νότα στην Αποκριά- και μάλιστα διπλή!
 Προσκεκλημένοι του Δήμου Αθηναίων θα  εμφανιστούν στην Πλατεία Συντάγματος στις 6.30 το απόγευμα.Από το Σύνταγμα,θα κινηθούν  στην Ερμού μέχρι Μοναστηράκι και τα γύρω στενά και πίσω ξανά μπροστά στο Μετρό και στην Βουλή όπου με την θορυβώδη βόλτα τους θα μεταφέρουν το πανάρχαιο διονυσιακό έθιμο με δρώμενα και καυτή σάτιρα στην πρωτεύουσα!  Νωρίτερα , στις 11 το πρωί θα συμμετάσχουν στις αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Αχαρνών.
Οι τραγόμορφοι Κουδουναραίοι είναι ένα παλιό έθιμο (30 αιώνων) της περιοχής του Διστόμου Βοιωτίας που έχει διονυσιακές ρίζες και συνίσταται στην περιφορά ανθρώπων - νέοι και τελευταία και νέες- ντυμένων με προβιές ζώων που ζωσμένοι με μεγάλες κουδούνες στη μέση τους,  προσπαθούν, συμβολικά, με τον εκκωφαντικό κτύπο των κουδουνιών να ξυπνήσουν τη φύση, μόλις τελειώνει ο χειμώνας και αρχίζει η άνοιξη. Την επερχόμενη άνοιξη συμβολίζουν και τα φύλλα ελιάς που έχουν στην κορυφή των μαγκούρων τους.
Μαζί με την αθυρόστομη "αριστοφανικής προέλευσης" γλώσσα τους στα αυτοσχέδια τραγούδια που λένε δίνουν μια άκρως επιθεωρησιακή παράσταση, αφού τα θέματα που θίγουν κάθε χρόνο είναι εμπνευσμένα από την τρέχουσα πολιτική - και άλλη - επικαιρότητα. Η εντυπωσιακή παρουσία τους  σημαδεύεται και  ολοκληρώνεται με το καθιερωμένο "τολμηρό" τραγούδι τους, μπροστά στους θεατές τους! Την περασμένη εβδομαδα ήταν στην συμπρωτευουσα  και τους απόλαυσαν οι Θεσσαλονικείς
 Να ένα δείγμα από καυτά δίστιχα:
'' Καλώστην την Σαρακοστή με σκόρδα και κρεμμύδια/
γαμ...την, την Τρόικα, του Δου-Νου-Του  τ' αρχ..!''
Ή  άλλα πιο ...φρέσκα :
''Αλέξη μου, Αλέξη μου, που θα μας κυβερνήσεις/ 
κανόνισε με την σειρά και συ να μας γαμ...!''
----------
''Κι ο Σαμαράς ήταν καλός με τα δικά του λόγια/ 
φανέρωσε πλεόνασμα, μα όλα σκορποχώρια!''
----------
''Μα ο λαός αγανακτεί, ζητάει μία λύση/
 μια κυβέρνηση σωστή, μ' αρχ...να κυβερνήσει''.
---------
''Ευχόμαστε Τριώδιο με όργια και χάρες/ 
με την κυβέρνηση σωστή και δίχως  σαχλαμάρες!'
Να είστε εκεί !




Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΣΤΡΑΤΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκπληκτική ανακάλυψη στο Διρό: Βρήκαν τάφο με ζευγάρι σε στάση εναγκαλισμού – Τον αρχαιότερο στον κόσμο


Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού, καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών, αποτελούν δύο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

Μια διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε στάση εναγκαλισμού, καθώς και μια δεύτερη διπλή αδιατάρακτη ταφή νεαρών ενηλίκων, άνδρα και γυναίκας, σε εξαιρετικά συνεσταλμένη στάση σε συνάφεια με σπασμένες αιχμές βελών αποτελούν δυο από τα σημαντικότερα ευρήματα της ανασκαφής στη θέση «Ξαγκουνάκι» στον περιβάλλοντα χώρο του σπηλαίου Αλεπότρυπα, που εντάσσεται στο πενταετές Ανασκαφικό και Μελετητικό έργο Διρού.

Οι ταυτόχρονες διπλές ταφές δεν είναι συχνό φαινόμενο και πολύ περισσότερο συχνό αρχαιολογικό εύρημα. Επιπλέον οι διπλές ταφές σε στάση εναγκαλισμού είναι εξαιρετικά σπάνιες και αυτή του Διρού αποτελεί μια από τις αρχαιότερες του κόσμου, αν όχι την αρχαιότερη, μέχρι σήμερα. Έχει χρονολογηθεί με άνθρακα C14 στο 3800 π.Χ., ενώ ανάλυση DNA των οστών των δύο ατόμων απέδειξε ότι πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Σε στρώματα της Τελικής Νεολιθικής από το 4200 ως το 3800 π.Χ. αποκαλύφθηκαν επίσης: διπλή αδιατάρακτη, πρωτογενής παιδική ταφή σε αγγείο, καθώς και αδιατάρακτη ταφή εμβρύου.

Το πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε το 2014, πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση του επίτιμου εφόρου Αρχαιοτήτων Δρος Γ.Α. Παπαθανασόπουλου από διεπιστημονική ομάδα της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτίου Ελλάδας (υπεύθυνη Δρ. Α. Παπαθανασίου) σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους επιστήμονες και υπό την εποπτεία των Ε΄ΕΠΚΑ και 5ης ΕΒΑ. Στόχο του είχε την ολοκλήρωση των ερευνών και την προετοιμασία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της μακροχρόνιας ανασκαφής στο σπήλαιο Αλεπότρυπα και την ανασκαφική διερεύνηση του περιβάλλοντος χώρου.

Νέες χρονολογήσεις και εξειδικευμένες αναλύσεις διεύρυναν σημαντικά την περίοδο χρήσης του σπηλαίου από την Αρχαιότερη ως την Τελική Νεολιθική (6.000-3.200 π.Χ.) και επιβεβαίωσαν την μακροχρόνια λειτουργία του ως οικιστικού και ταφικού χώρου.

Στα υπερκείμενα στρώματα αποκαλύφθηκε κυκλικό οστεοφυλάκιο, διαμέτρου τεσσάρων μέτρων, ορισμένο από αργούς λίθους, που φέρει βοτσαλόστρωτο δάπεδο.

Μεγάλη ποσότητα ανθρώπινων σκελετικών καταλοίπων που αντιπροσωπεύουν δεκάδες ατόμων, περισυλλέχθηκε από την επιφάνεια του δαπέδου σε συνάφεια με χαρακτηριστικά ευρήματα της ΥΕ ΙΙΙ (Μυκηναϊκής Εποχής) όπως κεραμική, χάντρες, εγχειρίδιο. Η συγκεκριμένη αρχιτεκτονική κατασκευή για την προσχεδιασμένη μεταφορά και δευτερογενή ταφή δεκάδων ατόμων, αποτελεί μοναδικό παράδειγμα στην Μυκηναϊκή εποχή.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αιτήσεις στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Λεβαδέων



Έναρξη υποβολής αιτήσεων
στα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης
Δήμου Λεβαδέων


                 Ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα  
                  Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης , ξεκινά την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων γενικής
                  εκπαίδευσης ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις τοπικής  εμβέλειας μέσω του Κέντρου Διά Βίου
                 Μάθησης του Δήμου.
                 Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ξεκινά την
                 Δευτέρα 16-02-2015 και λήγει στις 27-02-2015. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
                 Στο πλαίσιο λειτουργίας του Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιηθούν δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης  
                 ενηλίκων , τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενήλικοι κάτοικοι του Δήμου Λεβαδέων , 
                 κάθε εθνικής προέλευσης ηλικίας και μόρφωσης.
               Τα προγράμματα θα υλοποιηθούν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου  
               Λεβαδέων.
     Ειδικότερα, στο Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Λεβαδέων μπορούν να δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα 
     προγράμματα:





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΚΩΔΙΚΟΣ    ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ    ΩΡΕΣ
8.9    Διαδικτυακή προβολή και διαχείριση επιχείρησης τουριστικών υπηρεσιών    25
8.10    Υγεία και εναλλακτικές θεραπείες    25
8.13    Νέες εναλλακτικές καλλιέργειες    25
8.15    Άθληση στην Τρίτη Ηλικία    25
8.16    Υγιεινή και ασφάλεια στο χώρο εργασίας    15
8.18    Χρήση ελεύθερου λογισμικού    25
8.19    Οικιακή μελισσοκομία    25
8.20    Οικιακή Παραγωγή Οίνου, ποτών και ηδύποτων     30
8.21    Αρωματικά –Φαρμακευτικά Φυτά    25
8.30    Ασθένειες και τρόποι αντιμετώπισης στη γεωργία    25
8.32    Αρχιτεκτονική κήπων    25
8.33    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου    25
8.34    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη λογοτεχνίας    25
8.35    Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη θεάτρου    25
8.36    Προληπτική ιατρική για την Τρίτη Ηλικία    25
8.38    Κανόνες οικονομικής διαχείρισης αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας     25
8.39    Ανακύκλωση και κομποστοποίηση    25
8.40    Τοπική αυτοδιοίκηση και πολίτης: Υποχρεώσεις και δικαιώματα των κατοίκων τοπικής κοινωνίας    25
8.42    Εργαστήρι οικολογικής βαφής νημάτων και υφαντικής    50
8.43    «Χαΐνηδες» Γνώστες του Βουνού    25
8.44    Εργαστήρι δημιουργίας κοσμήματος     50
8.45    Κατασκευή τοπικής φορεσιάς    50
8.48    Εργαστήρι ψηφιδωτού    50
8.50    Τοπικοί παραδοσιακοί χοροί    50
8.51    Κοπτική ραπτική    50
8.56    Χρηματοδοτικά προγράμματα/εργαλεία που βρίσκονται σε ισχύ για αγροτικές δραστηριότητες    10
8.59    Εργαστήρι πηλιορείτικου ρυθμού πλεξίματος και ασπροκεντήματος (ΛΑΣΕ-ΜΑΚΡΑΜΕ)    50
8.63    Κατανοώ το φορολογικό σύστημα και φτιάχνω τη φορολογική μου δήλωση     12
8.65    Εργαστήρι χειροτεχνίας    50
8.67    Διαχείριση στερεών αποβλήτων    25
8.68    Εκμάθηση γραφής BRAILLE σε άτομα με προβλήματα όρασης    50
8.70    Θεατρολογία    25


            Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτούνται:

-    Η συμπλήρωση της σχετικής αίτησης (διατίθεται στο Κ.Δ.Β.Μ. και στην ιστοσελίδα του Δήμου
      (www.livadia.gr)
              -Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

           Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο:
          -Τμήμα Παιδείας, Διά βίου Μάθησης και Πολιτισμού Δήμου Λεβαδέων :
           τηλ. 2261 3 52201- 2  // email:  kdvm903@gmail.com
                                                  facebook: Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Λιβαδειάς




Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ



ΙΩΑΝΝΑ ΝΤΑΝΤΟΥΜΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων-Δείτε τα θέματα

Πρόσκληση για την 3η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  16  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1)                 Επιλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, σύμφωνα με το άρθρο 77 του Ν.3852/2010 (απαιτείται πλειοψηφία των 2/3 του συνόλου των μελών).



2)                 Καθορισμός του ύψους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του ημερήσιου ανταποδοτικού τέλους από τους πωλητές λαϊκών αγορών (παραγωγούς και επαγγελματίες) του Δήμου Θηβαίων, για το οικον. Έτος 2015( απόλυτη πλειοψηφία).



3)                 Λήψη απόφασης για τον καθορισμό της  αίθουσας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια των εργασιών ανακαίνισης του κτηρίου του Παλαιού Δημαρχείου.



4)                 Έγκριση της υπ’ αριθ. 91/2014 απόφασης Δ.Σ. της ΔΗΚΕΘ σύμφωνα με το άρθρο 256 του Ν.3463/2006 και το άρθρο 225 του Ν.3852/2010 περί τροποποίησης των όρων της Σύμβαση, Μέσο-Μακροπρόθεσμου δανείου, που έχει συναφθεί μεταξύ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θηβαίων και της Τράπεζας Πειραιώς και επαναβεβαίωση της εγγύησης που προβλέπεται στην από 17-7-2007 σύμβαση δανείου – παροχή εγγύησης  από το Δήμο Θηβαίων σε εξασφάλιση της πρόσθετης πράξης τροποποίησης του δανείου (σχετ. οι υπ’ αριθ. 224/20-7-2007 και 365/23-10-2009 αποφάσεις δημοτικού συμβουλίου).



5)                 Έγκριση της υπ’ αριθ. 92/2014 απόφασης Δ.Σ. ΔΗΚΕΘ, σύμφωνα με το άρθρο 256 του Ν.3463/06 και το άρθρο 225 του Ν.3852/2010, περί κατάρτισης νέας Σύμβασης του Ανοιχτού Αλληλόχρεου Λογαριασμού για την πλήρη εξόφληση της υφιστάμενης.



6)                 Έγκριση της 1ης Αναμόρφωση του προϋπολογισμού  της ΔΗΚΕΘ   έτους 2015.



7)                 Έγκριση της επικαιροποιημένης μελέτης του έργου : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων» και του τρόπου εκτέλεσης αυτού.



8)                 Επιλογή κανονιστικού πλαισίου για τη μελέτη με τίτλο : «Μελέτη κατασκευής βιολογικού καθαρισμού και δικτύου αποχέτευσης (Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών Δήμου Θηβαίων).



9)                 Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την προμήθεια σάκων απορριμμάτων μεγάλων διαστάσεων για τις ανάγκες της υπηρεσίας Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Καθαριότητας & Ανακύκλωσης.



10)            Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με το νόμιμο αναπληρωτή του στην επιτροπή καταρτισμού ετήσιου μητρώου αρρένων Δήμου Θηβαίων έτους 2014.



11)            Συμπλήρωση της υπ’αριθ. 12/2015 απόφασης Δ.Σ/λίουγια τη συγκρότηση  επιτροπής συμβιβαστικής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2015, ως προς τον ορισμό αναπληρωματικών μελών και γραμματέα της επιτροπής».



12)            Έκφραση γνώμης για την ίδρυση Εσπερινού ΕΠΑΛ στη  Θήβα.



13)            Λήψη απόφασης για τη διενέργεια δημοπρασίας για τη μίσθωση χώρου στέγασης του 9ου Νηπιαγωγείου Θήβας .



14)            Ανάκληση άδειας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου τύπου Β’ της κ. Νεοφωτίστου Ειρήνης του Αποστόλου.



15)            Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Σοφού Ειρήνη του Παναγιώτη κατοίκου Δημοτικής Κοινότητας Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων.



16)            Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στην κ. Dragoi Loredana-Vasilica του  Vasile κατοίκου Δημοτικής Κοινότητας Θηβών του Δήμου Θηβαίων.

17)            Αποδοχή  ποσού 17.587,60 € από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά  πρόστιμα Κ.Ο.Κ. το χρονικό διάστημα  04/11/14 έως και 02/01/2015» (χρημ. Εντολή 329/15).



                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                                                  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Die Zeit: Οι 5 μύθοι που πιστεύουν οι Γερμανοί για τους Ελληνες




    «Γιατί (θέλουμε να) καταλαβαίνουμε λάθος τους Έλληνες», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, στο οποίο επιχειρείται η αποκατάσταση «μύθων» που έχουν επικρατήσει από την αρχή της κρίσης στη γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει... συχνά αδικηθεί: δηλώσεις έχουν διαστρεβλωθεί, στοιχεία έχουν παρερμηνευθεί (...) Δηλώσεις και χειρονομίες Ελλήνων υπουργών είτε υπερερμηνεύονται είτε παρερμηνεύονται γρήγορα» αναφέρει ο συντάκτης και παραθέτει πέντε τέτοιες αντιλήψεις:
1. Οι Έλληνες πλοιοκτήτες δεν πληρώνουν φόρους: Η ελληνική φορολογική διοίκηση είναι αδύναμη και αναποτελεσματική -χωρίς αμφιβολία, αναφέρεται στο δημοσίευμα και επισημαίνεται ότι αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται συχνά από τον γερμανικό Τύπο, μαζί με φωτογραφίες πλουσίων Ελλήνων να ξοδεύουν τα χρήματά τους είτε σε πάρτι είτε σε ιππικούς αγώνες.
Στην πραγματικότητα, οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν στην Ελλάδα ιδιαίτερα μεγάλους φόρους και ένας λόγος για αυτό είναι ότι φορολογούνται όχι με βάση τα κέρδη τους, αλλά απλώς με το μέγεθος των πλοίων ή τονάζ, με νόμο που ισχύει από το 1957, διευκρινίζεται. Τονίζεται δε ότι συνήθως παραλείπεται η αναφορά ότι αυτή η ρύθμιση ισχύει σε σχεδόν όλα τα κράτη με ναυτιλία. Οι ίδιοι οι Γερμανοί πλοιοκτήτες μείωσαν τη φορολόγησή τους στα τέλη της δεκαετίας του ΄90.
2. Οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και ξοδεύουν τα χρήματα των άλλων χωρών: Πρόκειται για μια εκστρατεία άνευ προηγουμένου, η οποία στηρίζεται από την εφημερίδα Bild και τροφοδοτείται κυρίως από δηλώσεις στελεχών των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), γράφει η Zeit και διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, στην πραγματικότητα κανένας λαός στην Ευρώπη δεν εργάζεται τόσο όσο οι Έλληνες, με περισσότερες από 2.000 ώρες ετησίως, ενώ οι Γερμανοί είναι προτελευταίοι στην κατάταξη, με 1.400 ώρες. Στο δημοσίευμα επισημαίνεται, ωστόσο, ότι οι Γερμανοί είναι πιο παραγωγικοί. Επιπλέον, αναφέρεται ότι από τα 226 δισεκατομμύρια της βοήθειας που έχει δοθεί στην Ελλάδα, μόνο τα 15 δισεκατομμύρια έχουν διατεθεί για τη λειτουργία του κράτους, ενώ πάνω από τα μισά της συνολικής βοήθειας χρησιμοποιούνται για την εξυπηρέτηση του χρέους.
3. Η επίσκεψη Τσίπρα σε μνημείο της Αντίστασης αποτελούσε πρόκληση για τη Γερμανία: Σίγουρα η κυβέρνηση συνυπολόγισε και ένα σινιάλο προς την κατεύθυνση της Γερμανίας, εκτιμά ο συντάκτης, αλλά παραθέτει απόσπασμα από την πρόσφατη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη στην εφημερίδα, στο οποίο το διαψεύδει κατηγορηματικά και εξηγεί ότι επρόκειτο για ένα μήνυμα προς την Χρυσή Αυγή.
4. «Ό,τι και αν λένε οι Γερμανοί, θα πληρώσουν»: Μια φράση του Γ. Βαρουφάκη η οποία απομονώθηκε από το πλαίσιό της, ενώ ο υπουργός Οικονομικών είχε αναφερθεί στο γεγονός ότι, κατά την άποψή του, τα χρήματα των δανειστών πηγαίνουν σε μια «μαύρη τρύπα» και, επομένως, οι Γερμανοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν -«μοιραίο λάθος», είχε πει ο κ. Βαρουφάκης.
5. Η Ελλάδα δεν μεταρρυθμίζεται αρκετά: Για τους Γερμανούς αυτή είναι σοβαρή κατηγορία, καθώς η χώρα τους, με την «Ατζέντα 2010» του Γκέρχαρντ Σρέντερ, θεωρήθηκε μοντέλο μεταρρυθμίσεων για πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έκτοτε, η Γερμανία, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ, δεν έχει κάνει μεταρρυθμίσεις. Αντιθέτως, επισημαίνεται, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, αν και με πτωτική τάση, ενώ είναι αλήθεια ότι πολλές μεταρρυθμίσεις παραμελούνται.

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Ξηρονομαίοι κόβουν την πίτα τους



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν δυο γυναίκες ROMA για ζητιανιά στη Θήβα

Αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της επαιτείας στη Θήβα

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές ROMA , σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (11-02-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές ROMA , ηλικίας 49 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες για το αδίκημα της επαιτείας.

Οι ανωτέρω δικογραφίες, πταισματικού χαρακτήρα, θα υποβληθούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων-Ποια σχολεία θα είναι κλειστά και ποια ανοιχτά την Παρασκευή


Ανακοίνωση Δήμου Θηβαίων για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή 13/2



Λόγω των χιονοπτώσεων και των χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Θηβαίων σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων για την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, καθορίζει τα ακόλουθα:

·         Οι Παιδικοί Σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά

·         Τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας θα λειτουργήσουν από ώρα 10:00

·         Εξαιρούνται το Δημοτικό Σχολείο Πλαταιών και το ΕΕΕΕΚ, τα οποία θα παραμείνουν κλειστά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη που αλλού; Στο "ΤRIK" φυσικά!

Άλλοι περιμένουν του Αγίου Βαλεντίνου και κάποιοι άλλοι την... Τσικνοπέμπτη! Για όσους ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία και δεν έχετε αποφασίσει ακόμα που θα τσικνίσετε φέτος, σας έχουμε την καλύτερη πρόταση!
Tο ξέρετε πως πετάμε την σκούφια μας για κάθε είδους αφορμή για γιορτή. Πόσο μάλλον όταν αυτή η γιορτή έχει όνομα, και μάλιστα... μυρωδάτο! Τσικνοπέμπτη λοιπόν εν όψει, και πρέπει να προετοιμαστούμε!

Κοντοσούβλι
      Πανσέτες στη σχάρα με νόστιμη μαρινάδα
Μπιφτέκια μερακλίδικα στη σχάρα
Κοτόπουλο φιλέτο στη σχάρα
Χωριάτικα λουκάνικα
Ποικιλία κρεάτων παρεΐστικη
Τηγανιά με λουκάνικα, μπριζόλα χοιρινή
 
    Κρασί / Τσίπουρo- Tιμές κρίσης
TRIK Βάγια Βοιωτίας

Τηλέφωνα για κρατήσεις: 2262061561-6987122205- 6973988663






Διαβάστε Περισσότερα »

12 προσλήψεις εποχικού προσωπικού στη Λιβαδειά




1η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ στη ΒΟΙΩΤΙΑ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί δίμηνο, συνολικά εννιά (9) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:
Ένα (1) άτομο ειδικότητας βρεφονηπιοκόμων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
Έξη (6) άτομα ειδικότητας βοηθών βρεφοκόμων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
Δύο (2) άτομα Βοηθητικού προσωπικού καθαριότητας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μαζί με βιογραφικό σημείωμα και αντίγραφο του πτυχίου τους, όπου απαιτείται, στο Δήμο Λεβαδέων, μέχρι και την Παρασκευή 20-2-2015.


ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ


2η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ:

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, επί δίμηνο, συνολικά τριών (3) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Λεβαδέων.

Συγκεκριμένα θα προσληφθούν:
Ένα (1) άτομο ειδικότητας Οδηγός Απορριμματοφόρου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Δύο (2) άτομα εργάτες καθαριότητας (συνοδοί απορριμματοφόρου) Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά και αντίγραφο του πτυχίου τους, όπου απαιτείται, στοΔήμο Λεβαδέων, μέχρι και την Παρασκευή 20-2-2015

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις και θέσεις εργασίας σε όλη την Ελλάδα
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρόφιμα-αντίδοτο στο κρύο




Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η κουζίνα στις θερμότερες περιοχές του κόσμου χαρακτηρίζεται συχνά από την πικάντικη γεύση της; Η απάντηση κρύβεται στην προκαλούμενη από την τροφή θερμογένεση – με άλλα λόγια, την παραγωγή θερμότητας από την πέψη των τροφίμων που καταναλώνουμε.

Τα πράγματα είναι απλά. Όταν τρώμε, ο οργανισμός ενεργοποιεί τη διαδικασία της πέψηςγια να διασπάσει την τροφή και να μεταβολίσει και να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά της. Η πέψη διαρκεί αρκετές ώρες και στη διάρκειά της παράγεται θερμότητα, με την ποσότητα της παραγόμενης θερμότητας να εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος της τροφής και τις θερμίδες που περιέχει.

Η όλη διαδικασία σημαίνει ότι αυξάνεται η εσωτερική θερμοκρασία του οργανισμού. Όταν κάνει ζέστη, η αύξηση αυτή σημαίνει πως αφενός αυξάνεται η διαφορά θερμοκρασίας οργανισμού-περιβάλλοντος και έτσι νιώθουμε πιο δροσεροί, αφετέρου ιδρώνουμε και συνεπώς δροσιζόμαστε. Αντιθέτως, όταν κάνει κρύο σημαίνει πως νιώθουμε πιο ζεστοί.

«Ο μηχανισμός αυτός είναι ζωτικός για την επιβίωσή μας», λέει η διαιτολόγος-διατροφολόγος Αστερία Σταματάκη, επιστημονική συνεργάτις στην Γαστρεντερολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Νικαίας. «Τα ανθρώπινα πλάσματα είναι θερμόαιμοι οργανισμοί και έτσιο οργανισμός πρέπει να δουλεύει ασταμάτητα για να διατηρεί μια ιδανική, εσωτερική θερμοκρασία που εξασφαλίζει την σωστή λειτουργία των οργάνων του».

Η θερμοκρασία αυτή, σύμφωνα με επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Τζώρτζια, κυμαίνεται από 36,6 έως 37,7 βαθμούς Κελσίου, αν και για τους περισσότερους ανθρώπους είναι κάτω από 37 βαθμούς.

Τώρα λοιπόν που κάνει κρύο, αν το σώμα μας είναι παγωμένο, η κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορεί να μας βοηθήσει να αυξήσουμε την εσωτερική θερμοκρασία μας.

Φασολάδα και σούπες

«Μεγάλη αύξηση στην σιτιογενή θερμογένεση, όπως είναι ο επιστημονικός όρος, επιτυγχάνεται έπειτα από την κατανάλωση πρωτεϊνών και υδατανθράκων, δηλαδή κρέατος, ζυμαρικών κ.τ.λ.», εξηγεί η κυρία Σταματάκη. «Αντιθέτως, η σιτιογενής θερμογένεση είναι ελάχιστη όταν καταναλώνουμε λίπος».

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως φασολάδα και σούπες αποτελούν δύο από τις καλύτερες επιλογές μας για το κρύο. «Δεν είναι τυχαίο ότι σε όλα τα ορεινά χωριά προτείνεται ως “θερμαντικό πιάτο” η φασολάδα, η οποία είναι πλούσια τόσο σε πρωτεΐνες όσο και σε υδατάνθρακες», λέει η κυρία Σταματάκη. «Μια άλλη καλή επιλογή θα μπορούσε να είναι η κοτόσουπα και γενικώς κάθε κρεατόσουπα με ρύζι, επειδή συνδυάζει τις πρωτεΐνες από το κοτόπουλο ή το κρέας με τους υδατάνθρακες από το ρύζι».

Οι σούπες δίχως πρωτεΐνες, όπως οι περισσότερες σούπες λαχανικών, επίσης μπορούν να μας ζεστάνουν, αν και η παρεχόμενη αύξηση της θερμοκρασίας είναι προσωρινή και δίχως μεγάλη διάρκεια. Το καλό, όμως, είναι πως μια ζεστή σούπα μπορεί να μας προσφέρει άμεση ζεστασιά.

Καυτερές πιπεριές και πιπέρια

Οι καυτερές πιπεριές δεν προσφέρουν μόνο γεύση και άρωμα στα πιάτα αλλά περιέχουν και κάποιες ουσίες που βοηθούν στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας, επισημαίνει η κυρία Σταματάκη.

Η καψαικίνη, μια ουσία που βρίσκεται στις καυτερές πιπεριές, όπως οι τσίλι, διεγείρει το κυκλοφορικό σύστημα και αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος. Μεγάλη προσοχή στην κατανάλωσή τους, όμως, πρέπει να επιδεικνύουν άτομα με προβλήματα έλκους στον γαστρεντερικό σωλήνα, προειδοποιεί.

Καλή θερμογενετική δράση έχει και το μαύρο πιπέρι, εξαιτίας της πιπερίνης που περιέχει - μία ουσίας η οποία αυξάνει τη θερμογένεση μέσω της επίδρασης της στο νευρικό σύστημα.

Λαχανικά

Ορισμέναλαχανικά, ιδίως αυτά που αναπτύσσονται κάτω από την επιφάνεια της γης όπως οι πατάτες, οι γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα παντζάρια, είναι πιο δύσπεπτα και συνεπώς απαιτούν περισσότερη ενέργεια για να αξιοποιηθούν από τον οργανισμό.

Όταν, λοιπόν, ενεργοποιείται ο οργανισμός για την πέψη τους, παράγεται ενέργεια η οποία αυξάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Άλλες τροφές που μπορεί να μας ζεσταίνουν είναι οι εξής:

* Τzίντζερ : Το τζίντζερ περιέχει δύο χημικές ουσίες, την gingerol(τζιντζερόλη) και την shogaol (σογκαόλη), οι οποίες είναι υπεύθυνες για την ιδιαίτερη γεύση του αλλά του προσδίδουν και θερμαντικές ιδιότητες.

* Μπαχαρικά και καρυκεύματα: Η κανέλα , ο κόλιανδρος καιτο σκόρδο φαίνεται να συμβάλλουν στην αύξηση της εσωτερικής θερμοκρασίας του οργανισμού.

* Πράσινο Τσάι : Το πράσινο τσάι περιέχει μια ομάδα ουσιών που λέγονται κατεχίνες και οι οποίες φαίνεται ότι αυξάνουν τη θερμογένεση.

Το αλκοόλ

Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, το αλκοόλ όχι μόνον δεν θερμαίνει τον οργανισμό, αλλά προκαλεί διαστολή των αγγείων με συνέπεια λίγη ώρα έπειτα από την κατανάλωσή του να αρχίζει η αποβολή θερμότητας από τον οργανισμό και έτσι να κρυώνουμε περισσότερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσικνοπέμπτη στο Μοσχοπόδι με την Παρέα των Βλάχων


Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία: Τον βρήκαν νεκρό οι γονείς του




Άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε ένα νεαρό από την Ανθήλη της Λαμίας και την οικογένειά του.

Ο άτυχος άνδρας, που τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε τα 24 χρόνια του, ήταν μόνος του στο σπίτι. Όταν επέστρεψαν οι γονείς του, πάγωσαν βλέποντάς τον πεσμένο στο πάτωμα, χωρίς να έχει στις αισθήσεις του.

Αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, άλλα δυστυχώς ήταν πολύ αργά. Όταν το πλήρωμα του ασθενοφόρου έφτασε στο σπίτι διαπίστωσε ότι ο νεαρός ήταν ήδη νεκρός, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πήρε Μρντάκοβιτς ο Λεβαδειακός


Επιστροφή στην Ελλάδα για τον Μίλγιαν Μρντάκοβιτς που υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016 με τον Λεβαδειακό.


Επιθετική ενίσχυση για τον Λεβαδειακό. Οι Βοιωτοί ανακοίνωσαν το βράδυ της Τρίτης την απόκτηση του Μίλγιαν Μρντάκοβιτς. Ο Σέρβος φορ υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2016.

Έτσι, ο 32χρονος επιστρέφει και πάλι στην Ελλάδα, έπειτα από το πέρασμά του από την Βέροια πριν ένα χρόνο. Έμεινε ελεύθερος από την Tampine Rovers της Σιγκαπούρης, έχοντας 25 συμμετοχές και 11 γκολ.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Miljan Mrdakovic.

Ο γεννημένος στις 6/5/1982 Σέρβος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας έως τις 30/6/2016.

Η τελευταία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ήταν η Tampines Rovers FC της Σιγκαπούρης.»
Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι Λιβαδειάς 2015-Όλο το πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης


Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή όλα τα σπίτια ψήνουν κρέας ή λειώνουν το λίπος από τα χοιρινά και ο μυρωδάτος καπνός (τσίκνα) είναι διάχυτος παντού. Από αυτή την τσίκνα, λοιπόν, έχει πάρει και το όνομά της η Πέμπτη και λέγεται Τσικνοπέμπτη.

Το έθιμο χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Σύμφωνα με τον λαογράφο Δημήτριο Λουκάτο, το φαγοπότι και το γλέντι της ημέρας είναι «ομοιοπαθητικές προσπάθειες για την ευφορία της γης».

Την Τσικνοπέμπτη, που βρίσκεται στο μέσο του Τριωδίου, ξεκινούν ουσιαστικά οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα. Ανάλογες γιορτές υπάρχουν στη Γερμανία (Schmutziger Donnerstag = Λιπαρή Πέμπτη) και στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ (Mardi Gras = Λιπαρή Τρίτη), που συνδυάζονται με καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Η Τσικνοπέμπτη ανά την Ελλάδα

Στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας τελούνται τα Κορφιάτικα Πετεγολέτσια ή αλλιώς Κουτσομπολιά ή Πέτε Γόλια. Η πετεγολέτσα, το πετεγουλιό όπως το λένε οι Κερκυραίοι, δεν είναι άλλο από το γνωστότατο κουτσομπολιό. Η πετεγολέτσα πραγματοποιείται το βράδυ της Τσικνοπέμπτης, στην Πιάτσα κοντά στην τοποθεσία “Κουκουνάρα”, της πόλης της Κέρκυρας.

Στην Πάτρα έχουμε το έθιμο της Κουλουρούς. Η Γιαννούλα η Κουλουρού πιστεύει λανθασμένα πως ο Ναύαρχος Ουίλσον είναι τρελά ερωτευμένος μαζί της και πως έρχεται να την παντρευτεί. Γι’ αυτό ντύνεται νύφη και με τη συνοδεία των Πατρινών πηγαίνει να προϋπαντήσει τον καλό της στο λιμάνι. Γύρω της οι Πατρινοί διασκεδάζουν με τα καμώματά της.

Στις Σέρρες ανάβονται μεγάλες φωτιές στις αλάνες, στις οποίες αφού ψήσουν το κρέας, πηδούν από πάνω τους. Στο τέλος κάποιος από την παρέα με χιούμορ αναλαμβάνει τα «προξενιά», ανακατεύοντας ταυτόχρονα τα κάρβουνα με ένα ξύλο.

Στην Κομοτηνή καψαλίζουν την κότα που θα φαγωθεί την επόμενη Κυριακή (της Απόκρεως). Αυτήν την ημέρα τα αρραβωνιασμένα ζευγάρια ανταλλάσσουν δώρα φαγώσιμα. Ο αρραβωνιαστικός στέλνει στην αρραβωνιαστικιά του μια κότα, τον κούρκο, και εκείνη στέλνει μπακλαβά και μια κότα γεμιστή. Όλα αυτά πραγματοποιούν την παροιμία πως ο «έρωτας περνάει από το στομάχι».

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, μικροί και μεγάλοι περιδιαβαίνουν μεταμφιεσμένοι στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης, τραγουδώντας και χορεύοντας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χιονοπτώσεις, χιονόνερο και παγετός



‘Υφεση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη, όμως δεν θα λείψουν οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια της χώρας, κυρίως στην Κρήτη
Χιονοπτώσεις ή χιονόνερο αναμένονται στα ανατολικά και νότια της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν 6-8 μποφόρ παρουσιάζοντας μια μικρή εξασθένηση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες. 

Αναλυτικά η πρόγνωση:

Αττική

Kαιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.

Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

΄Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 1 έως 12 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς χιονοπτώσεις κατά διαστήματα κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική στερεά.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από -3 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο,  τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης.

Άνεμοι: βόρειοι 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 3 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικοί Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων η χιονόνερου κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου. στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόγνωση για την Παρασκευή

Καιρός: στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές η χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένεται να είναι γενικά αίθριος.

Άνεμοι: στα δυτικά απο ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές, αλλά γενικά θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός κατά τόπους ισχυρός στα ηπειρωτικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ρήξη στο Eurogroup: Ελλάδα-Ευρώπη τα έσπασαν για την παράταση Μνημονίου

Το σύντομο Eurogroup εξελίχθηκε σε... μαραθώνιο, καθώς, η συνάντηση κράτησε παραπάνω από τέσσερις ώρες, ενώ, νωρίτερα μεταδιδόταν ότι δύσκολα θα ξεπερνούσε τη μια ώρα διάρκεια.

Τι είπε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνέντευξη Τύπου:

    Είχαμε μια έντονη και εποικοδομητική συζήτηση
    Αλλά δεν φτάσαμε σε συμφωνία
    Θα  συνεχίσουμε τις συνομιλίες μας με την Ελλάδα
    Δεν υπάρχουν συμπεράσματα που μπορούμε να σας πούμε
    Δεν βγάλαμε ανακοινωθέν, γιατί δεν φτάσαμε σε κοινά συμπεράσματα
    Συζητήσαμε αρκετά θέματα ένα από αυτά ήταν το υφιστάμενο πρόγραμμα
    Συζητήσαμε την πιθανότητα της επέκτασης
    Για κάποιους ήταν δεδομένο πως αυτή είναι η λύση αλλά δεν φτάσαμε σε μια απόφαση
    Θα χρειαστούμε λίγο περισσότερο χρόνο για αυτό και ίσως μέχρι τότε κάνουμε την απαραίτητη πρόοδο
    Δεν συζητήσαμε λεπτομερώς προτάσεις
    Δεν κάναμε διαπραγματεύσεις για το πρόγραμμα ή κάποιο πρόγραμμα
    Δεν θα πάνε εμπειρογνώμονες στην Αθήνα τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα
    Πρέπει να υπάρξει πολιτική συμφωνία μέχρι τότε

Τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματούχους η Ελλάδα βρέθηκε υπό ασφυκτική πίεση να δεχθεί μια παράταση του υφιστάμενου προγράμματος με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τους συνεργάτες του να παρουσιάζουν τα σημεία της συμφωνίας-γέφυρας που προτείνουν.

Ωστόσο, οι Ευρωπαίοι φαίνεται να εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί και να ζήτησαν... νούμερα από την ελληνική πλευρά τόσο για τις προτάσεις όσο και για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

Στη συνεδρίαση του Eurogroup έγινε σαφές προς την Ελλάδα ότι έχει προθεσμία μέχρι την Δευτέρα, προκειμένου να ζητήσει παράταση του υφισταμένου προγράμματος.

«Αυτή είναι η μόνη προοπτική» έλεγαν πηγές της Ε.Ε. και παρέπεμπαν στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, 16 του μηνός.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, πέραν του Βόλφκαγκ Σόιμπλε, οι υπουργοί Οικονομικών Ισπανίας και Πορτογαλίας τήρησαν την πιο αυστηρή στάση έναντι της Ελλάδος.

Με βάση της μέχρι τώρα πληροφορίες, οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης και Γιάννης Βαρουφάκης επεσήμαναν ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να παραμείνει η χώρα εντός της ευρωζώνης, ότι θα επιδιώξει πρωτογενές πλεόνασμα και δημοσιονομική εξυγίανση με προώθηση μεταρρυθμίσεων.

Πηγές της Ε.Ε. ανέφεραν ότι υπήρξε συμφωνία να έρθουν άμεσα στην Αθήνα εμπειρογνώμονες από το EuroWorkingGroup οι οποίοι θα συνεργαστούν με ομολόγους τους από την Ελληνική κυβέρνηση για να αναλύσουν από κοινού τις διαφορές και τις αποκλίσεις ανάμεσα στο ισχύον πρόγραμμα και το σχέδιο Βαρουφάκη. Το τελικό κείμενο θα παρουσιαστεί στο Eurogroup της Δευτέρας.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ