Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Παράθυρο συμφωνίας ανοίγει τώρα η Γερμανία

Σε μαρτύριο της σταγόνας παραπέμπει η διαπραγμάτευση Ελλάδας-Ευρώπης, η οποία εξελίσσεται σε μπρα ντε φερ μεταξύ ελληνικής και γερμανικής κυβέρνησης.

Μετά τον σάλο που επικράτησε από το αιφνιδιαστικό «nein» του υπουργού Οικονομικών στο ελληνικό αίτημα για παράταση, οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες.

Η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν έντονη βάζοντας τον κ. Σόιμπλε στο κάδρο των ευθυνών, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε από δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν είναι ο μόνος που έχει αποφασίσει να τηρήσει σκληρή στάση.

Την ίδια ώρα η τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Ανγκελα Μέρκελ φέρεται να κατεύνασε ελαφρώς τα πνεύματα, παρά το γεγονός ότι πληροφορίες από το EuroWorking Group, κάνουν λόγο για ακραία στάση των Γερμανών.

Το Bloomberg μιλάει για «παράθυρο» συμφωνίας

Ωστόσο, αργά το απόγευμα της Πέμπτης ήρθε ένα δημοσίευμα από το πρακτορείο Bloomberg που κάνει λόγο για παράθυρο συμφωνίας από την πλευρά της Γερμανίας.

Το πρακτορείο, επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο, κάνει λόγο για αλλαγή στάσης της γερμανικής πλευράς.

Η Γερμανία, όπως αναφέρει το Bloomberg, θεωρεί πως η πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα στις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ευρωζώνης μπορεί να αποτελέσει μια βάση για διαπραγματεύσεις και δεν κρίνει απαραίτητα αναγκαίο να υποβληθεί νέο προσχέδιο από την Ελλάδα,

Σκληρή διαπραγμάτευση στο EuroWorking Group

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες και διαρροές από το EuroWorking Group, αναφέρουν ότι η στάση των Γερμανών παραμένει στα άκρα.

Η γερμανική πλευρά σύμφωνα με ανεπίσημο έγγραφο, στο EuroWorking Group επανέλαβε την αρνητική της διάθεση έναντι του αιτήματος που υπέβαλε η ελληνική πλευρά για παράταση της δανειακής σύμβασης. Φτάνει μάλιστα στο σημείο να χαρακτηρίσει το αίτημα ως «Δούρειο Ιππο».

Ανταπαντώντας το μέγαρο Μαξίμου με εξίσου σκληρό ύφος τονίζει ότι «κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ως “Δούρειο Ιππο” όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη».

Υψηλόβαθμοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού επισημαίνουν ακόμη ότι η στάση της Γερμανίας στο Euro Working Group είναι σε «ακόμα πιο σκληρή γραμμή από την τοποθέτηση του τελευταίου Eurogroup στις 16/2».

Χαρακτηριστικά αναφέρουν δε οι ίδιοι κύκλοι ότι «στην παρέμβασή του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών αναφέρεται η φράση «current programme» έξι φορές!».

«Ο χαρακτηρισμός της ελληνικής επιστολής, που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση, ως Δούρειο Ίππο στην Ευρώπη (“Trojan horse”), σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων. Κάποιος κακεντρεχής θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη στάση του γερμανικού ΥΠΟΙΚ ως «Δούρειο Ίππο» όσων δεν θέλουν αμοιβαία επωφελή συμφωνία για την Ευρώπη» είναι το τελικό σχόλιο του μεγάρου Μαξίμου.

    Το έγγραφο του γερμανικού ΥΠΟΙΚ στο Euro Working Group είναι καταπέλτης κυριολεκτικά καθώς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:
    Η ελληνική επιστολή δεν είναι «καθόλου ξεκάθαρη», δεν περιέχει σαφή δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος
    Αποτυγχάνει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα ελληνικά μέτρα.
    Είναι «εντελώς ασαφές» το πώς η κυβέρνηση της Ελλάδος «θα αποκληρώσει τις υποχρεώσεις της»
    Δεν συμβαδίζει με τη θέση που εξέφρασε το Eurogroup κατά την τελευταία συνεδρίασή του. «Αποτελεί περισσότερο ένα «Δούρειο Ίππο», που έχει σαν στόχο να λάβει χρηματοδότηση-«γέφυρα» και στην ουσία να τερματίσει το παρόν πρόγραμμα. Σε αυτή τη βάση, δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε μια ανακοίνωση για το Eurogroup της Παρασκευής».

Και καταλήγει υπό μορφήν τελεσιγράφου:

«Χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να εμπεριέχει τρεις σύντομες και ευνόητες φράσεις: «Αιτούμεθα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης ευελιξίας. Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς για οποιαδήποτε αλλαγή των μέτρων στο υπάρχον μνημόνιο. Και στοχεύουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Το πλήρες σχόλιο του ΥΠΟΙΚ Γερμανίας

Η ελληνική επιστολή δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη, αλλά ανοίγει τεράστιο χώρο για ερμηνείες. Για να σταθούμε στα τρία πιο σημαντικά σημεία: δεν περιέχει σαφή δέσμευση για επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και αποτυγχάνει να ξεκαθαρίσει ποια θα είναι τα ελληνικά μέτρα. Είναι εντελώς ασαφές πώς η ελληνική κυβέρνηση θέλει να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις της τις προσεχείς εβδομάδες, όταν έχει καταγράψει τέτοια πτώση στα έσοδα από τη φορολογία.

Γι' αυτό το λόγο, η επιστολή δεν συμβαδίζει με τη θέση που εξέφρασε το Eurogroup κατά την τελευταία συνεδρίασή του. Αποτελεί περισσότερο ένα «Δούρειο Ίππο», που έχει σαν στόχο να λάβει χρηματοδότηση-«γέφυρα» και στην ουσία να τερματίσει το παρόν πρόγραμμα. Σε αυτή τη βάση, δεν έχει κανένα νόημα να αρχίσουμε να ετοιμάζουμε μια ανακοίνωση για το Eurogroup της Παρασκευής. Θα πρέπει να στοχεύσουμε τώρα σε τρία πράγματα:

Πρώτον, οι τρεις θεσμοί (σ.σ. ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ) θα πρέπει να εξετάσουν προσεκτικά τη σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σε σχέση με την επιστολή και να μας συμβουλέψουν, όπως συμφωνήθηκε στο τελευταίο Eurogroup, εάν στη βάση της ελληνικής επιστολής είναι εφικτή μια επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, διασφαλίζοντας ένα επαρκές πρωτογενές πλεόνασμα και τη βιωσιμότητα του χρέους.

Δεύτερον, χρειαζόμαστε μία ξεκάθαρη και πειστική δέσμευση από την Ελλάδα, η οποία μπορεί να εμπεριέχει τρεις σύντομες και ευνόητες φράσεις: «Αιτούμεθα παράτασης του τρέχοντος προγράμματος, κάνοντας χρήση της ενσωματωμένης ευελιξίας. Θα συμφωνήσουμε με τους θεσμούς για οποιαδήποτε αλλαγή των μέτρων στο υπάρχον μνημόνιο. Και στοχεύουμε στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος».

Τρίτον, η Ελλάδα έχει δημοσίως επιβεβαιώσει ότι θα απέχει από μονομερή εθνικά μέτρα, ώστε να ανατρέψει το τρέχον πρόγραμμα. Οι Αρχές άμεσα δεν θα λάβουν πρωτοβουλία ή δεν θα εφαρμόσουν οποιοδήποτε μέτρο ή πολιτική που δεν θα συμβαδίζει με τις ήδη υπάρχουσες δεσμεύσεις στο πλαίσιο του τρέχοντος προγράμματος ή θα επιβαρύνει τη δημοσιονομική κατάσταση. Αυτό περιλαμβάνει αποχή από τις εξαγγελίες για την αγορά εργασίας και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, που πρόκειται να ψηφιστούν στο Κοινοβούλιο αυτή την εβδομάδα.
Τα 10,9 δισ. ευρώ, που προορίζονταν για την τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση, δεν θα πρέπει να παραταθούν, δεδομένου ότι οι ελληνικές τράπεζες πέρασαν με επιτυχία το «stress test» πέρυσι.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΕΙΓΟΝ! Μη σηκώσετε ΠΟΤΕ το τηλέφωνό σας αν δείτε ΑΥΤΟΝ τον αριθμό!


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή
για την αποφυγή εξαπάτησής τους από απατηλές τηλεφωνικές κλήσειςπου έχουν σκοπό την υφαρπαγή φωτογραφιών ή βίντεο.

Πιο αναλυτικά, τα θύματα, κυρίως γυναίκες, δέχονται κλήση στο σταθερό ή κινητό τους τηλέφωνο, από άγνωστο αριθμό και ένδειξη στην αναγνώριση κλήσης "Εκτός Περιοχής". Στο τηλεφώνημα, ο καλών ισχυρίζεται με αλλοιωμένη φωνή ότι είναι στενό συγγενικό τους πρόσωπο και επικαλούμενος διάφορες προφάσεις καταφέρνει και τις πείθει να του στείλουν γυμνές φωτογραφίες ή αρχεία βίντεο, σε συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τους υποδεικνύει.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε τηλεφωνικές κλήσεις αυτής της μορφής, ενώ παράλληλα παρακολουθεί την εξέλιξη των κακόβουλων αυτών συμπεριφορών και παρεμβαίνει άμεσα σε κάθε περίπτωση σχετικής καταγγελίας ή ενημέρωσης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο π.Γεώργιος Μεταλληνός στο Συνεδριακό Αλιάρτου




 *Θα προηγηθούν: ‘’ΤΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ’’, κατανυκτικά τραγούδια του Τριωδίου. Γρηγόρης Νταραβάνογλου τραγούδι, Μανώλης Καρπάθιος κανονάκι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σε αναμονή για την έγκριση μεγάλης τουριστικής επένδυσης στη Βοιωτία


Τουριστική επένδυση, προϋπολογισμού 123 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ολόκληρου παραθεριστικού χωριού στην περιοχή της Ασωπίας στον νομό Βοιωτίας, προτίθεται να κατασκευάσει η εταιρεία Sportsland A.E., η οποία ανήκει σε δύο επιχειρηματίες που έχουν άμεση σχέση με τον τουρισμό, τους κ. Θεόδωρο Βασιλάκη και Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα υπαγωγής της επένδυσης στο καθεστώς ταχείας αδειοδότησης, γνωστό ως fast track. Αν και η νέα κυβέρνηση δεν έχει προαναγγείλει αλλαγές στον νόμο περί fast track, δεν λείπει η ανησυχία από τους επενδυτές, και ειδικά από όσους έχουν υποβάλει αιτήματα τα οποία ακόμη δεν έχουν εξετασθεί από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

Η επένδυση της Sportsland στη Βοιωτία, σε απόσταση μόλις 75 χιλιομέτρων από την Αθήνα, σχεδιάζεται η ανέγερση τουριστικών κατοικιών, ξενοδοχείου, αθλητικών εγκαταστάσεων οι οποίες περιλαμβάνουν και γήπεδο γκολφ, καθώς και συνεδριακού κέντρου.

Η Sportsland Α.Ε. ιδρύθηκε το 2008 και συμμετέχουν σε αυτή από 50% η Autohellas (του ομίλου εταιρειών του Θ. Βασιλάκη) και ο κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλος. Η εταιρεία, στο τέλος του 2013, κατείχε στην Ασωπία 3.239 στρέμματα αγροτεμαχίων, όπου σχεδιάζει να αναπτύξει την εν λόγω τουριστική επένδυση, ενώ μέσα στο 2014 η εταιρεία προσανατολιζόταν στην εξαγορά και άλλων αγροτεμαχίων στην περιοχή. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας στο τέλος του 2014 ανερχόταν σε 12,1 εκατ. ευρώ.

Σε εκκρεμότητα, υπό την έννοια ότι έχουν υποβληθεί εδώ και καιρό οι σχετικοί φάκελοι, αλλά δεν έχουν ακόμη γίνει οι απαιτούμενες συνεδριάσεις των ΔΕΣΕ, βρίσκονται ακόμη τέσσερα επενδυτικά σχέδια.




Με πληροφορίες  από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντυπωσιακή κατολίσθηση στην Ευρυτανία



    Μεγάλη κατολίσθηση έγινε το βράδυ της Τετάρτης στον δρόμο για Προυσσό στην Ευρυτανία.

Τεράστιοι βράχοι αποκολλήθηκαν από το... βουνό και κάλυψαν το οδόστρωμα και την γέφυρα στα Διπόταμα.
Φορτωτές και γκρέιντερ προσπαθούν από το πρωί να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.

Στο σημείο βρέθηκε και ο αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός που ζήτησε την συνδρομή μελετητών, γιατί το βουνό συνεχίζει να "πέφτει", ώστε να εξετάσουν το φαινόμενο που είναι σε εξέλιξη.
Μάλιστα λόγω της επικινδυνότητας, διέταξε προς το παρόν να σταματήσει κάθε εργασία από χειριστές και μηχανήματα και να απομακρυνθούν από το σημείο, όπου αποκολλούνται συνεχώς βράχοι. Άγνωστο είναι πότε θα ανοίξει ο δρόμος για το Μοναστήρι του Προυσσού.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με μεγάλη επιτυχία οι τιμητικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Ρηγίνο στη Λιβαδειά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου Ρηγίνου του Λεβαδέως, τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου, στις 7.00 μ.μ., στον Ιερό ναό του αγίου μας, Εσπερίδα με τίτλο:«Κρίση και Ψυχική υγεία», παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.
    Η προσέλευση στην συγκεκριμένη εκδήλωση ήταν μεγάλη και το ακροατήριο απαρτιζόταν από όλα τα κοινωνικά και ιδεολογικά στρώματα των συμπολιτών μας.
    Στην προσλαλιά του ο εφημέριος του ναού π.Αλέξιος Σαμαρτζής, ανέφερε μεταξύ άλλων, τα εξής: Στις ζοφερές ημέρες μας όλοι μιλούμε για την «Κρίση» που ενέσκηψε και μας ταλανίζει, τόσο εδώ στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες του κόσμου. Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, της ανεργίας και της φτώχειας, ενώ πολλοί έχουν κιόλας φτάσει στο απονενοημένο διάβημα. Ήδη μιλούν για εκατοντάδες αυτοκτονίες την τελευταία διετία στην πατρίδα μας, άμεσα συναρτημένες με την περιλάλητη κρίση.
Δεν είναι κατάλληλη η ώρα να απαριθμήσουμε τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσεως που, δυστυχώς, γευόμαστε όλοι μας τα τελευταία χρόνια. Κυρίως θα επικεντρωθούμε, και μέσω των εισηγήσεων, στις συνέπειες που συνδέονται άμεσα με την ψυχική υγεία του ανθρώπου.
Σίγουρα πολλοί από εσάς θα διερωτάσθε πώς η Εκκλησία ασχολείται με θέματα ψυχολογίας και ψυχικών νοσημάτων, αφού  αυτά αφορούν τους ψυχιάτρους και τους ψυχολόγους.
Θεωρώ ότι οι δύο αυτοί διαφορετικοί χώροι, της θεολογίας και της ψυχολογίας, συνδέονται και μπορούν να συνεργαστούν ειδικά σε θέματα ποιμαντικής στην πράξη της καθημερινότητας του ανθρώπου.
Δεν ζητάει κανείς από τον ποιμένα και τον ψυχοθεραπευτή να ανταλλάξουν ούτε κάν μέρος του ρόλου τους. Ευκταίο είναι να καταρτίζωνται ψυχολογικά όλοι οι ποιμένες, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν τις ελαφρότερες εκείνες περιπτώσεις που δεν χρήζουν ψυχοθεραπείας, οι δε ψυχοθεραπευτές να λαμβάνουν υπ όψιν την κεντρική σημασία της θρησκευτικής φοράς και του θρησκευτικού βιώματος για τον άνθρωπο. Στα πλαίσια του εφικτού σήμερα, ζητούμενο είναι να αναπτυχθεί αλληλοσεβασμός και κατανόηση μεταξύ των δύο χώρων.
    Στο πάνελ προήδρευσε ο αξιόλογος ψυχίατρος κ. Νικόλαος Νικολάκης, ο οποίος παρουσίασε τον πρώτο εισηγητή, τον παιδοψυχίατρο και συστημικό θεραπευτή κ. Φρέρη Γεώργιο. Στην ομιλία του, με τίτλο:«Κρίση, Συστήματα και Διαδικασίες μη αναστρέψιμες στη φύση και την κοινωνία», ο κ. Φρέρης ανέφερε οτι: Η οικονομική κρίση, με όρους συστημικής θεώρησης, «προσπαθεί» μέσα από ομοιοστατικούς μηχανισμούς να προκαλέσει αναστρέψιμες διαδικασίες, με στόχο την επαναφορά σε μια πρότερη προβληματική, προβλέψιμη, παθογόνα κατάσταση.
    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε ότι:Η Φυσική των διαδικασιών μακράν της ισορροπίας και οι συνέπειές  της (αυτοοργάνωση, δομές έκλυσης, μη αναστρεψιμότητα), αναγόμενες στις κοινωνικές επιστήμες (οργάνωση νέων κοινωνικών ισορροπιών και κοινωνικής   συνοχής μέσα από την οικονομική κρίση), δυνητικά μπορούν να ανατρέψουν την  αναμενόμενη πρόβλεψη μιας εξέλιξης, οποιασδήποτε οικονομικής κρίσης: νέες δομές είναι πιθανό να αναπτυχθούν, νέα συστήματα να αυτοοργανωθούν και το μέλλον όχι μόνο δεν θα είναι προκαθορισμένο, προβλέψιμο και παγκοσμιοποιημένο, αλλά η συμπεριφορά σε ατομικό επίπεδο θα αποτελεί πάντα καθοριστικό παράγοντα της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους.
Μόνο εάν λάβουμε υπόψη, την πολυσυστημική φύση του ανθρώπου, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε τα φαινομενικά πολύπλοκα κοινωνικά γεγονότα της εποχής μας και θα μπορέσουμε να δώσουμε απαντήσεις, διότι το μέλλον το «κατασκευάζουμε», δεν το υποθέτουμε.
Είμαστε συνεπώς, υποχρεωμένοι να απομακρυνθούμε από την ακτή, αν θέλουμε να ανακαλύψουμε νέους ωκεανούς.
    Αμέσως μετά έλαβε το λόγο ο δεύτερος εισηγητής, ο θεολόγος και ψυχολόγος π. Δημήτριος Θεοφίλου, εφημέριος του Ιερού ναού Αγίου Χαραλάμπους Ιτέας.
    Ο π. Δημήτριος στην ἀκρως ενδιαφέρουσα εισήγησή του με θέμα:«Οικογένεια και Ψυχική υγεία», ανέφερε, μεταξύ άλλων ότι: Κάθε μορφής εξωτερική κρίση, επιτείνει ενδογενή προβλήματα και διαταραχές, που μπορεί να βιώνει μια οικογένεια, οδηγώντας τα μέλη της σε αδιέξοδο, χάος και καταστροφή.
Η έννοια της οικογένειας είναι αλληλένδετη με την ψυχική υγεία ή την ψυχική διαταραχή. Μέσα στην οικογένεια είναι αναπόφευκτες οι συγκρούσεις, το ζήτημα είναι αν αυτές οι συγκρούσεις θα είναι άγονες ή γόνιμες.
      Ο θεσμικός αλλά και ουσιαστικός τίτλος του πατέρα, της μητέρας, του/της συζύγου, κάνουν τον άνθρωπο ρεαλιστή. Βάζουν όρια, ένα μέτρο στις επιθυμίες. «Δίνουν μάτια» για να δει κανείς καθαρότερα την ζωή, μακρύτερα από τον εγωισμό του.
      Κατά τον Άγιο Γρηγόριο, επίσκοπο Νύσσης, η έγγαμη ζωή έχει δυο όψεις: Μια εξωτερική, αξιοζήλευτη, όπως η περίτεχνη σκαλιστή λαβή ενός σπαθιού: Η θέα του είναι όμορφη. Αλλά η δοκιμή του, δηλαδή το υπόλοιπο μέρος του που βρίσκεται εκτεθειμένο στην πείρα της ζωής, το ψυχρό σίδερο, έχει όψη φοβερή με πείρα από πόνους και κόπους.
    Την εσπερίδα έκλεισε ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, λέγοντας ότι οι δύο εμπεριστατωμένες εισηγήσεις που ακούσαμε από τους διακεκριμένους ομιλητές μας προβλημάτισαν αρκετά και μας έδωσαν το εναυσμα να δούμε από άλλη οπτική γωνία το θέμα της κρίσης που ταλανίζει την κοινωνία και τον άνθρωπο, αλλά και όλες τις μορφές των κρίσεων που έχουν αντίκτυπο στην ψυχική υγεία του ανθρώπου και κατ᾿ επέκταση στην εσωτερική του γαλήνη.
    Συνεχάρη με θερμά λόγια τον π. Αλέξιο για την πρωτοβουλία αυτή και την άψογη οργάνωση της εν λόγω εκδήλωσης αλλά και των υπολοίπων εκδηλώσεων που θα επακολουθήσουν, καθώς και τους δύο διακεκριμένους ομιλητές και επιστήμονες για τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τους.

Η Δ.Ε. ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ
   








Διαβάστε Περισσότερα »

Συμβουλές για τα σαρακοστιανά από τον ΕΦΕΤ

O ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης
Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), με αφορμή τις ημέρες της Σαρακοστής, δίνει χρήσιμες συμβουλές στους καταναλωτές, ώστε να επιλέξουν με σωστά κριτήρια τα σαρακοστιανά τρόφιμα και να μην θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΕΦΕΤ ανακοίνωσε ότι εντατικοποιεί τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο της Σαρακοστής, με κύριο γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων τους από πρακτικές υπονόμευσης.

«Κατά την περίοδο της Σαρακοστής, οι παραδοσιακές διατροφικές συνήθειες μας οδηγούν συνήθως στην αγορά και κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων. Η σωστή επιλογή τους, η μεταφορά στο σπίτι των τροφίμων που χρειάζονται ψυγείο, όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά και η προσεκτική χρήση τους στο σπίτι (π.χ. συντήρηση στην κατάλληλη θερμοκρασία, σχολαστικό μαγείρεμα) είναι απαραίτητα, όχι μόνο για τη διατήρηση των πλεονεκτημάτων της ελληνικής διατροφής, αλλά και για την αποφυγή αρνητικών επιπτώσεων στην υγεία», επισημαίνει ο ΕΦΕΤ.

Ακολουθούν ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την επιλογή τροφίμων που καταναλώνονται την περίοδο αυτή:

Κεφαλόποδα (π.χ. χταπόδια, καλαμάρια, σουπιές, θράψαλα)
Υπάρχουν στην αγορά είτε ως νωπά είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.
Τα αποψυγμένα αλιεύματα που διατίθενται στην αγορά, μπορούν να παράγονται μόνο εντός εγκεκριμένων εγκαταστάσεων, δηλαδή απαγορεύεται η απόψυξη των αλιευμάτων στο λιανεμπόριο και κατά την πώλησή τους πρέπει υποχρεωτικά να φέρουν εμφανώς την ένδειξη της αποψυγμένης κατάστασής τους τόσο στην ενδεικτική πινακίδα πώλησης όσο και στις ενδείξεις επί της συσκευασίας τους, ώστε να ενημερώνεται ο καταναλωτής.
Για τα νωπά ως καταναλωτές πρέπει να προσέχουν:
- Την οσμή η οποία πρέπει να είναι η οσμή της θάλασσας και όχι δυσάρεστη ή οσμή αμμωνίας ή οποιαδήποτε άλλη οσμή, ξένη προς το προϊόν.
- Την επιφάνεια του σώματος να είναι υγρή και γυαλιστερή.
- Τα πλοκάμια και οι βεντούζες να αντέχουν σε ελαφρύ τράβηγμα και να μην αποκολλώνται εύκολα.
- Τη σάρκα να είναι συμπαγής, ελαστική και γυαλιστερή.
- Τα μάτια να είναι γυαλιστερά, ζωηρά χωρίς κηλίδες.
Για τα κατεψυγμένα οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτά πωλούνται συσκευασμένα χωρίς παραμορφώσεις του περιεχομένου και συνήθως με στρώμα πάγου επάνω τους (επίπαγος). Όταν γίνεται η απόψυξη, το περιεχόμενο πρέπει να φέρει το χρώμα και την οσμή των νωπών.
Δίθυρα Οστρακοειδή (π.χ. μύδια, κυδώνια, γυαλιστερές, στρείδια, αχιβάδες, χτένια)
Εφόσον πωλούνται με κέλυφος, θα πρέπει να είναι ζωντανά και αυτό φαίνεται από:
- Τα κελύφη τα οποία πρέπει να είναι κλειστά και να ανοίγουν πολύ δύσκολα ή, αν είναι μερικώς ανοιχτά, με την ελάχιστη πίεση πάνω στο κέλυφός τους να κλείνουν μόνα τους ερμητικά.
- Το περιεχόμενο που πρέπει να είναι υγρό, καθαρό και άοσμο.
- Τη σάρκα που πρέπει να είναι υγρή, γερά προσκολλημένη στο κέλυφος (με τσίμπημα καρφίτσας ή με λίγες σταγόνες λεμονιού να προκαλείται συστολή του σώματος).
Όσον αφορά τα αποφλοιωμένα μύδια που πωλούνται πάνω σε πάγο, θα πρέπει η σάρκα τους να είναι γυαλιστερή, συνεκτική και να έχει μυρωδιά θάλασσας.
Τα μύδια πωλούνται, επίσης και κατεψυγμένα με ένα κέλυφος ή χωρίς κελύφη. Τα αποκελυφωμένα συσκευάζονται μέσα σε πλαστικές σακούλες, με μία ποσότητα πόσιμου νερού. Επάνω στη συσκευασία πρέπει να υπάρχει το σήμα αναγνώρισης της εγκατάστασης.
Μαλακόστρακα (π.χ. γαρίδες, καραβίδες, αστακοί, καβούρια)
Υπάρχουν στην αγορά είτε ως νωπά ή είτε ως κατεψυγμένα είτε ως αποψυγμένα.
Για τα νωπά πρέπει:
- Η οσμή να είναι ευχάριστη (σαν την οσμή της θάλασσας).
- Τα πόδια τους να είναι στερεά κολλημένα στο σώμα και σκληρά.
- Η μεμβράνη του θώρακα να είναι τεντωμένη, ανθεκτική και διαφανής.
- Το κεφάλι και ο θώρακας να είναι ανοιχτόχρωμα, όχι μελανού χρώματος και να μην έχουν μαύρες κηλίδες.
- Να έχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, στις κεραίες και στα πόδια, όταν είναι ζωντανά.
Γενικά, οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φρέσκες γαρίδες γλιστρούν εύκολα από το χέρι και δεν παρουσιάζουν δυσάρεστη οσμή.
Αχινοί
Οι αχινοί πρέπει κατά την αγορά τους να είναι ζωντανοί, γεγονός που φαίνεται από την κίνηση των αγκαθιών τους.
Όταν επιλέγουν κονσέρβες ιχθυηρών που διατηρούνται στο ψυγείο ή εκτός ψυγείου, οι καταναλωτές θα πρέπει να προσέχουν να μην είναι διογκωμένες, να μην παρουσιάζουν εξωτερική σκουριά, να μην υπάρχει διαρροή του υγρού περιεχομένου. Επίσης, είναι προς όφελος των καταναλωτών να διαβάζουν προσεκτικά τις ενδείξεις στη συσκευασία, ιδιαίτερα την ημερομηνία λήξης και να παρατηρούν, εάν υπάρχει η επωνυμία του παρασκευαστή και ο αριθμός έγκρισης Ε.Ε. της επιχείρησης.
Θα πρέπει, επίσης, να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στο κανονικό χρώμα του περιεχομένου της τυποποιημένης συσκευασίας ή της κονσέρβας και, μετά το άνοιγμα, στο κανονικό χρώμα των εσωτερικών τοιχωμάτων της κονσέρβας και στη μυρωδιά του περιεχομένου.
Άλλα σαρακοστιανά εδέσματα
Ο ταραμάς πρέπει να έχει χρώμα ομοιόμορφο, σύσταση μαλθακή και όχι πικρή ή όξινη γεύση.
Πιθανή αλλοίωση στον ταραμά διαπιστώνεται από την εμφάνιση μούχλας, την ξηρότητα ή την τάγγιση.
Το τουρσί θα πρέπει να καταναλώνεται με φειδώ από άτομα με ευαισθησία στο στομάχι.
Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να επιδεικνύουν οι καταναλωτές που πάσχουν από αλλεργίες στην επισήμανση του χαλβά, προκειμένου να μην καταναλώσουν χαλβά που περιέχει αλλεργιογόνα συστατικά.

Τέλος, ο ΕΦΕΤ υπενθυμίζει την ειδική γραμμή επικοινωνίας, 11717, η οποία είναι στη διάθεση όλων των καταναλωτών, όπου μπορούν να αναφέρουν ή να καταγγείλουν οποιαδήποτε μη συμμόρφωση–παράβαση της νομοθεσίας υποπέσει στην αντίληψή τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες με δυνατό live στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

Γλέντι με Κούλουμα στην Ξηρονομή

Κούλουμα στην Ξηρονομη.Ελάτε να διασκεδάσουμε με δωρεάν νηστίσιμα εδέσματα άφθονο κρασί μουσική παραδοσιακή και πολύ κέφι την Καθαρά Δευτέρα και ώρα 11:00 στην πλατεία του χωριού μας!!!!Είσοδος ελεύθερη.Συνδιοργανωτές:Δήμος Θήβας και Σύλλογος Γυναικών Ξηρονομης

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι προτάσεις που έστειλε η Ελλάδα στο Eurogroup

Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει τα κύρια σημεία της ελληνικής πρότασης για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης.

Τα σημεία αυτά είναι:

    Το ελληνικό αίτημα για την επέκταση του προγράμματος λέει ότι η Αθήνα θα τιμήσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της προς όλους τους πιστωτές.
    Η Ελλάδα αναγνωρίζει την υπάρχουσα συμφωνία για το πρόγραμμα ως δεσμευτική σε σχέση με το οικονομικό και διαδικαστικό περιεχόμενό της
    Η Ελλάδα λέει ότι θα προχωρήσει σε συνεργασία με την Ευρωζώνη στους επόμενους 6 μήνες στην ολοκλήρωση του προγράμματος στη βάση των προτάσεων της Τρόικας και της ελληνικής κυβέρνησης
    Η επέκταση του ελληνικού προγράμματος αναφέρει ότι οι επόμενοι 6 μήνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την συμφωνία ενός “κατάλληλου” (appropriate) πρωτογενούς πλεονάσματος.
    Η Ελλάδα λέει ότι θα αποφύγει μονομερείς ενέργειες που μπορεί να υπονομεύσουν τους δημοσιονομικούς στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και την δημοσιονομική σταθερότητα
    Το ελληνικό αίτημα λέει οτι η επέκταση πρέπει να επιτρέψει στην ΕΚΤ να ξανακάνει δεκτά  τα ελληνικά ομόλογα ως ενέχυρο.



    Η Ελλάδα λέει οτι το αίτημα πρέπει να επιτρέψει στον EFSF να επεκτείνει την εγκυρότητα των ομολόγων από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών για 6 μήνες.
    Η Ελλάδα λέει ότι η επέκταση του προγράμματος θα επιτρέψει στα τεχνικά κλιμάκια της Ελλάδας, της Ευρώπης και του IMF να διαπραγματευτούν ένα πιθανό νέο συμβόλαιο για ανάκαμψη και ανάπτυξη
    H Ελλάδα λέει ότι η επέκταση του προγράμματος θα εποπτεύεται από Ευρωπαϊκής Επιτροπή, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και ΔΝΤ
    Η Ελλάδα λέει οτι κατά τη διάρκεια της επέκτασης του προγράμματος η Ευρωζώνη και η Αθήνα θα συζητήσουν για την θέσπιση περαιτέρω μέτρων ανακούφισης του χρέους όπως περιγράφηκαν από τους υπουργούς της Ευρωζώνης τον Νοέμβριο του 2012.
    
Διαβάστε Περισσότερα »

Απόκριες 2015 στο Δήμο Θηβαίων -ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί

τις Απόκριες στο Δήμο Θηβαίων

με Βλάχικο Γάμο, Γιορτή της Φασολάδας, Κιθαιρώνεια, Γαϊτανάκι και Κούλουμα!!!!



Πολλές και ποικίλου ενδιαφέροντος είναι οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο Θηβαίων.

Τόσο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς όσο και την Καθαρά Δευτέρα υπάρχουν εκδηλώσεις, όπου ο επισκέπτης δεν είναι απλός θεατής σε ένα ξενόφερτο καρναβάλι, αλλά μπορεί να συμμετέχει ενεργά σε ένα παραδοσιακό έθιμο γλεντιού και ξεφαντώματος με ελληνικό χαρακτήρα!

Τα κεράσματα κατά τη διάρκεια των εθίμων είναι δωρεάν, τόσο σε κρασί όσο και σε εδέσματα.

Το κυριότερο πλεονέκτημα είναι η εγγύτητα της πόλης στην Αθήνα, απέχει μόλις 86 χιλιόμετρα, με εύκολη πρόσβασή μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
 (https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEYWdKNHFZbjBiT0U/view
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ TOY Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑ ΓIA ΟΣΔΕ 2015 - Φ.Π.Α. ΑΓΡΟΤΩΝ

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  έγκαιρα έχει προειδοποιήσει τους αγρότες της επαρχίας Λιβαδειάς για την κρισιμότητα στη φετινή διαδικασία υποβολής δηλώσεων του ΟΣΔΕ 2015. Ειδικά για φέτος, οι δηλώσεις αποτελούν την μοναδική αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων λόγω των αλλαγών που επιφέρει η νέα ΚΑΠ, οπότε σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπονται λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις που μπορεί να κοστίσουν στον αγρότη χρόνο και κυρίως χρήμα από την απώλεια κοινοτικών ενισχύσεων.
 Οι αγρότες γνωρίζουν ότι, Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, είναι ο μοναδικός πιστοποιημένος φορέας Α και Β στην επαρχία της Λιβαδειάς. Είναι ο φορέας που πέτυχε ποσοστά επιτυχίας στις πληρωμές για το Ο.Σ.Δ.Ε του 2014  98%, από τα επίσημα στοιχειά του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε., αποτέλεσμα που οφείλεται στην οργάνωση του συνεταιρισμού, τη τεχνογνωσία και την εξειδίκευση του επιστημονικού του προσωπικού. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ πρωτοστατεί και φέτος, δίπλα στον αγρότη, έχοντας την εμπειρία, τη γνώση και τα μέσα που μπορούν να εγγυηθούν , χωρίς πειραματισμούς, τη διαφύλαξη των συμφερόντων του.
 Επίσης, Οι παραγωγοί της επαρχίας Λιβαδειάς πρέπει να γνωρίζουν, ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατάθεσης τιμολογίων για την επιστροφή ΦΠΑ έτους 2014, για τους αγρότες του ειδικού καθεστώτος. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ την προηγούμενη χρονιά, με το πλέον χαμηλό κόστος, με εξειδίκευση στη διαδικασία, υπεύθυνα και έγκαιρα επέστρεψε, ΠΡΩΤΟΣ από όλους , στους παραγωγούς ΦΠΑ συνολικού ύψους 675.690,24 €, χρήματα που είτε καταβλήθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων είτε συμψηφίστηκαν στην αρμόδια ΔΟΥ με τυχόν οφειλές τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του Υπουργείου Οικονομικών. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι αγρότες καλούνται να προσέλθουν στον συνεταιρισμό μας.
Με εκτίμηση,
Αγροτικός  Συνεταιρισμός   ΑΙΧΜΕΑΣ                                                                                                                                         ( Σοφοκλέους 16, Λιβαδειά)
Διαβάστε Περισσότερα »

Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αλίαρτο


Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλες δυο συλλήψεις για επαιτεία στη Θήβα

Αστυνομικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της επαιτείας στη Θήβα

Κατά τους ελέγχους συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες


Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (18-02-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την καταπολέμηση του φαινομένου της επαιτείας.

Κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 40 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν ισάριθμες δικογραφίες για το αδίκημα της επαιτείας.

Οι ανωτέρω δικογραφίες, πταισματικού χαρακτήρα, θα υποβληθούν στον κ. Δημόσιο Κατήγορο Θηβών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτο ενδιαφέρον.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τους τσαντάκηδες της Χαλκίδας

Συνελήφθησαν δύο (2) νεαροί ημεδαποί οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – αρπαγών τσαντών, από πεζές κινούμενες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκίδας

Εξιχνιάσθηκαν έξι (6) συνολικά περιπτώσεις, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 09 έως και 17-02-2015

 Οι δράστες προσέγγιζαν τα ανυποψίαστα θύματά τους, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και αποσπούσαν αιφνιδιαστικά τις τσάντες τους

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, ενώ το όχημα που χρησιμοποιούσαν για την παράνομη δράση τους κατασχέθηκε

Σημειώνεται επίσης ότι οι δράστες εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα πρόκλησης σωματικών βλαβών και εγκατάλειψης ηλικιωμένης ημεδαπής (παράσυρση πεζής)


Το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση δύο (2) νεαρών ημεδαπών, ηλικίας 19 και 16 ετών, οι οποίοι είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών – αρπαγών τσαντών, από πεζές κινούμενες γυναίκες σε περιοχές της Χαλκίδας.

Η διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών και η σύλληψή τους αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Συνολικά εξιχνιάσθηκαν έξι (6) περιπτώσεις κλοπών – αρπαγών τσαντών, τις οποίες οι δράστες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 09 έως και 17-02-2015, ενώ οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν χθες (18-02-2015) το μεσημέρι, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών. Επιπλέον ο 16χρονος κατηγορείται και για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων αρπαγών τσαντών από γυναίκες που βάδιζαν σε περιοχές της Χαλκίδας και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ο αριθμός κυκλοφορίας και ο η μάρκα του οχήματος που χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για την παράνομη δράση τους.

Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε χθες το πρωί, σταθμευμένο σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Ευβοίας και άμεσα τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση και προσαγωγή των δύο δραστών, μόλις αυτοί επιβιβάστηκαν στο ανωτέρω όχημα.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί, δρώντας από κοινού και χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία δράσης (modus operandi), σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών – αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες πεζές κινούμενες γυναίκες, ενέχονται στις κάτωθι εγκληματικές ενέργειες:

•    Βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 56χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
•    Επίσης βραδινές ώρες της 09-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 29χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.
•    Απογευματινές ώρες της 14-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 46χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
•    Βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 74χρονης αλλοδαπής, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των (70) και διάφορα προσωπικά της έγγραφα.
•    Επίσης βραδινές ώρες της 15-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 52χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.
•    Απογευματινές ώρες της 17-02-2015, απέσπασαν την τσάντα 25χρονης ημεδαπής, η οποία περιείχε διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Όπως προέκυψε επίσης από την έρευνα, απογευματινές ώρες της 14-02-2015, ο 16χρονος οδηγώντας το προαναφερόμενο όχημα και με συνοδηγό τον 19χρονο, παρέσυρε και τραυμάτισε 75χρονη ημεδαπή, η οποία βάδιζε σε περιοχή της Χαλκίδας και στην συνέχεια εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Από τους αστυνομικούς εξετάζεται αν οι δράστες είχαν την πρόθεση να διαπράξουν κλοπή σε βάρος της ηλικιωμένης.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας συνεχίζεται, προκειμένου να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μέτρα της Τροχαίας για τις εορτές των Αποκριών και της Κ. Δευτέρας



Αυξημένα μέτρα κυκλοφορίας επιβάλλει η Τροχαία, λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων από και προς τα αστικά κέντρα και ενόψει του εορτασμού των εορτών των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

• Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς, βάσει των ιδιαίτερων κυκλοφοριακών συνθηκών κάθε περιοχής, συνεκτιμούμενων και των μέτρων που ισχύουν για την χειμερινή περίοδο που διανύουμε και τους δείκτες επικινδυνότητας συνεπεία δυσμενών καιρικών συνθηκών.
• Αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.
• Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης.
• Συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που βάσει στατιστικών στοιχείων ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).
• Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
• Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.
• Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.
• Ενημέρωση των πολιτών μέσω του Γραφείου Τύπου, σε κάθε περίπτωση που καθίσταται αναγκαία η ευρεία πληροφόρηση του κοινού για την ύπαρξη τυχόν κυκλοφοριακών και άλλων προβλημάτων.

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύει η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως ακολούθως:

• Παρασκευή (20-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 16.00-21.00
• Σάββατο (21-2-2015) για το ρεύμα εξόδου : 08.00-13.00
• Καθαρά Δευτέρα (23-2-2015) για το ρεύμα εισόδου: 15.00-21.00.

Σε περίπτωση που κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, οι οδηγοί παρακαλούνται:

• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση
• να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους.
• σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονος για ναρκωτικά στη Λιβαδειά



Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης


Συνελήφθη, χθες (18-02-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς της Α’ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Βοιωτίας, 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 30χρονο, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.




Διαβάστε Περισσότερα »

«ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ .. ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ»


O λόγος του Αμερικάνου λογοτέχνη ( Robert Najemy για την Ελλάδα )
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων …
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, ανά τον κόσμο …
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη …
Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού …
Από την ιατρική της χώρας σας, από την φαρμακευτική …
Από τα ανώτερα μαθηματικά (γεωμετρία, άλγεβρα) …
Από τη Φυσική και από τη χημεία …
Από την αστρονομία, από την αστροφυσική …
Από την πολιτική της χώρας σας …
Από την καθημερινότητα σας …
Διαγράψτε και τα απλά μαθηματικά, διαγράψτε κάθε σχήμα…
Κάντε το τρίγωνο-οκτάγωνο, την ευθεία-καμπύλη,
σβήστε τη γεωμετρία από τα κτίρια σας,
από τους δρόμους σας, τα παιχνίδια σας, τα αμάξια σας,
σβήστε την ονομασία κάθε ασθένειας και κάθε φαρμάκου,
διαγράψτε τη δημοκρατία και την πολιτική,
διαγράψτε τη βαρύτητα και φέρτε το πάνω κάτω,
αλλάξτε τους δορυφόρους σας ώστε να έχουν τετράγωνη τροχιά,
αλλάξτε όλα τα βιβλία σας (γιατί παντού θα υπάρχει έστω μια λέξη
ελληνική), σβήστε από την καθημερινότητα σας κάθε ελληνική λέξη,
αλλάξτε τα ευαγγέλια, αλλάξτε το όνομα του Χριστού,
(κι αυτό βγαίνει από τα Ελληνικά και σημαίνει αυτός που έχει το χρίσμα),
αλλάξτε και το σχήμα κάθε ναού (ώστε να χάσει την ελληνική γεωμετρία),
σβήστε τον Μέγα Αλέξανδρο,
σβήστε όλους τους Μυθικούς και Ιστορικούς ήρωες,
αλλάξτε την παιδεία σας, αλλάξτε το όνομα της ιστορίας,
αλλάξτε τα ονόματα στα πανεπιστήμια σας,
αλλάξτε τον τρόπο γραφής σας, χρησιμοποιήστε τον αραβικό,
διαγράψτε τη φιλοσοφία, διαγράψτε, διαγράψτε, διαγράψτε …Θα πείτε ..
«δεν γίνεται» …

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 50 ένσημα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



    Την παροχή ασφαλιστικής ικανότητας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης με 50 ένσημα, αντί για 100 που προβλέπει ο σχετικός νόμος, στους ασφαλισμένους του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας.

Με 50 ένσημα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
Περιλαμβάνει επίσης την... παράταση της ασφαλιστικής κάλυψης σε ανέργους και ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων του Τομέα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (ΕΤΑΑ/ΤΣΜΕΔΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).

Η ίδια απόφαση προβλέπει την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των υπερηλίκων, ανασφάλιστων και ομογενών, στους οποίους η προηγούμενη κυβέρνηση είχε περικόψει τις συντάξεις του ΟΓΑ, ύψους 360 ευρώ το μήνα.
«Υλοποιούμε κατά γράμμα τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, προστατεύουμε τους ανασφάλιστους και τα μέλη των οικογενειών τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε για να διευκολυνθούν οι ασφαλισμένοι έως την ολοκλήρωση της σχετικής νομοθετικής διαδικασίας, την οποία έχει εξαγγείλει ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δημήτρης Στρατούλης και δεδομένου ότι την 28η Φεβρουαρίου λήγει η ασφαλιστική ικανότητα πολλών ασφαλισμένων

Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστό το Νηπιαγωγείο στην Αγία Τριάδα



Ο Δήμος Λεβαδέων ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015 θα παραμείνει κλειστό, λόγω σφοδρών χιονοπτώσεων, το Νηπιαγωγείο στην Αγία Τριάδα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Γενναίες εκπτώσεις και χαλαροί όροι υπαγωγής στη νέα ρύθμιση οφειλών -Ποιοι χρωστάνε και τι ποσά

Δίκοπο μαχαίρι για την κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο ενδεχομένως να αποδειχθεί η υπερβελτιωμένη ρύθμιση οφειλών, αφού αν δεν υπάρξει η προσδοκώμενη ανταπόκριση αφενός τα ταμεία θα παραμείνουν άδεια αφετέρου θα δικαιωθούν όσοι εκτιμούν ότι είτε δεν υπάρχει... σάλιο είτε έχει ριζώσει για τα καλά η κουλτούρα των μπαταχτσήδων.

Ποιοι χρωστάνε και τι ποσά

Ενδεικτικό της δυσκολίας που πρέπει να ξεπεράσει το υπουργείο Οικονομικών, είναι ότι από τον εντυπωσιακό όγκο των 76 δισ ευρώ, στην πραγματικότητα δεν μπορούν να εισπραχθούν πάνω από 9 δισ ευρώ. Εντυπωσιακή είναι και η... σύνθεση των οφειλετών οι "μεγάλοι" είναι εκείνοι που έχουν "φεσώσει" το Δημόσιο:

    Περίπου 3.700.000 οφειλέτες χρωστάνε στην εφορία ποσά ως 5.000 ευρώ. Το σύνολο αυτών των οφειλών δεν ξεπερνά τα 2,3 δισ ευρώ
    Αντιθέτως σε 400.000 οφειλέτες, αντιστοιχούν τα υπόλοιπα 73,7 δισ ευρώ! Από αυτούς, δε, οι 6.500 χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. ευρώ και συνολικά 60,4 δισ ευρώ

Με δεδομένο, λοιπόν, ότι η ελάχιστη δόση θα είναι σχεδόν μηδαμινή, τα έσοδα ως το τέλος του έτους δεν αναμένονται εντυπωσιακά, εκτός αν δικαιωθούν οι προσδοκίες όσων σχεδίασαν ως επιπλέον κίνητρο, το ειδικό μπόνους για όσους καταβάλουν αρχικά ένα μεγάλο μέρος της οφειλής τους.

Αν δεν υπάρξουν αλλαγές κατά την τελική επεξεργασία στο υπουργικό συμβούλιο, το σχέδιο της νέας ρύθμισης θα συνδυάζει γενναίες εκπτώσεις και πιο "χαλαρούς" όρους υπαγωγής. Συγκεκριμένα:

        Η ελάχιστη δόση περιορίζεται στα 20 ευρώ από 50 ευρώ σήμερα
        Προβλέπεται έκπτωση ως 50% για οφειλές ως 31/12/2013, που έχουν να κάνουν με το φόρο εισοδήματος και το "χαράτσι" της ΔΕΗ), με ελάχιστη καταβολή το 10πλάσιο της αναλογούσας δόσης. Έτσι για οφειλή 5.000 ευρώ, ο οφειλέτης θα πρέπει να πληρώσει τουλάχιστον 500 ευρώ για να "κουρέψει" ακόμα και μέρος του κεφαλαίου της οφειλής.
        Καταργείται το όριο του 1 εκατ. ευρώ για την υπαγωγή στη ρύθμιση
        Δίνονται μεγαλύτερες εκπτώσεις επί των προσαυξήσεων για ρύθμιση από 37 δόσεις και πάνω
        Για οφειλές ως 5.000 ευρώ η καταβολή γίνεται άτοκα
        Για τις μεγαλύτερες οφειλές το ετήσιο επιτόκιο μειώνεται στο 3% από 4,56% σήμερα
        Δεν θα χάνουν τη ρύθμιση όσοι αφήνουν ως 3 δόσεις απλήρωτες, αλλά θα επιβαρύνονται με μηνιαία προσαύξηση 0,25%
        Η ρύθμιση θα μείνει ανοικτή ως το τέλος Απριλίου για όσους καταβάλουν εφάπαξ την οφειλή τους και ως το τέλος Μαίου για όσους τη ρυθμίσουν ως 100 δόσεις.
        Υπό εξέταση είναι η κατάργηση των προστίμων από 10 ως 30%, όπως και η διαδικασία του αυτοφώρου για οφειλές ως 50.000 ευρώ.

Το μπόνους για όσους θέλουν να απαλλαγούν από μεγάλο μέρος της οφειλής τους, στηρίζεται στη δυνατότητα καταβολής ενός μεγαλύτερου ποσού σε σχέση με την ελάχιστη δόση που ισχύει για τους υπόλοιπους. Για παράδειγμα, για οφειλή 8.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 5.000 ευρώ είναι κεφάλαιο και οι 3.000 ευρώ είναι προσαυξήσεις, αν καταβληθούν εφάπαξ οι 4.000 ευρώ, τότε "κουρεύεται " και το υπόλοιπο 50% της οφειλής και εξοφλείται όλο το χρέος. Αν ο οφειλέτης καταβάλει 800 ευρώ, δηλαδή το 10πλάσιο της ελάχιστης δόσης που του αναλογεί, τότε "κουρεύονται" 1.600 ευρώ οφειλής, δηλαδή η καταβολή καλύπτει το 2πλάσιο χρέος. Οι υπόλοιπες 6.400 ευρώ μπορούν να ρυθμιστούν έως και σε 100 δόσεις.

 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χιονιάς θα κάνει... διάλειμμα -Βελτιώνεται ο καιρός

Σταδιακή βελτίωση του καιρού από αύριο, με άνοδο θερμοκρασίας και ασθενείς χιονοπτώσεις στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο αιγαίο.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -03 (μείον τρεις) έως 07 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική μακεδονια και τη θρακη η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    νησιά ιονίου, Hπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο μέχρι 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νοτιά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: νεφώσεις με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις που από το απόγευμα θα περιοριστούν στην Κρήτη.
άνεμοι: βόρειοι 7 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 02 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

    νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις, βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες με χιονόνερο η ασθενείς χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια, μετά το μεσημέρι γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 01 έως 07 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -02 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπή κυκλοφορίας στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών

 Διεκόπη η κυκλοφορία και στην παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών
Διεκόπη, λόγω χιονόπτωσης, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών - Θηβών από το 4ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Θήβα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το πιο ακριβό τρόφιμο στον πλανήτη: Κουταλιά και... 36.328 ευρώ

 Το διακοσμημένο με χρυσό 22 καρατίων, πανάκριβο χαβιάρι από ψάρι αλμπίνο, κοστίζει 270.000 το κιλό και προορισμό έχει τα στομάχια γαλαζοαίματων και πάμπλουτων, ανά τον κόσμο.

Με 36.328 ευρώ η κουταλιά, θεωρείται σύμφωνα με τους «εφευρέτες» του, το πιο ακριβό τρόφιμο στον κόσμο αφού προέρχεται από λευκό αυγοτάραχο ενός εξαιρετικά σπάνιου οξύρρυγχου.

Το χαβιάρι είναι σε μορφή σκόνης και ονομάζεται «Strottarga Bianco». Αποτελεί έμπνευση του 51χρονου ιχθυοκαλλιεργητή Walter Gruell και του 25χρονου γιου του Patrick.


«Η υπερβολική τιμή του λευκού χρυσού δεν οφείλεται μόνο στη σπανιότητα του ή στην εξαιρετική του γεύση αλλά και στα οφέλη που προσφέρει στην υγεία». Το δίδυμο, πατέρας-γιος από την Αυστρία, αποφάσισε να προσθέσει και φύλλα βρώσιμου χρυσού, καθώς λέγεται ότι κάνει καλό στο ανοσοποιητικό σύστημα.





Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ