Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Αποτελέσματα και οι Βαθμολογίες στα Πρωταθλήματα Βοιωτίας



Α' Κατηγορια Βοιωτιας
Αποτελεσματα 21ης Αγωνιστικης
Παναλιαρτος - ΑΟ Θηβα.                                                           1-6
Ενωση ΑΣΑ -  Αναγεννηση Σχηματαριου.                                0-0
Παμβαγιακος - Απολλων Ακραιφνιου                                        3-1 
Κιθαιρωνας Καπαρελλιου - Αμβρυσσεας Διστομου.                 2-1
ΠΑΟΚ Κοκκινου - ΑΕ Ορχομενος.                                            7-1
Επαμεινωνδας Λευκτρων - ΠΑΟΚ Κυριακιου.                          0-1
ΑΕ Δηλεσιου - Παρνασσος Αραχωβας.                                     1-1
ΑΟ Υπατο - Δαφνη Ερυθρων.                                                    1-1

Α' Κατηγορια Βοιωτιας
η Βαθμολογία σε 21 Αγωνες
1. ΑΟ Θηβα                               58*
2. Κιθαιρωνας Καπαρελλιου.    46
3. Παρνασσος Αραχωβας          43
4. Παμβαγιακος.                        38
5. Aναγεννηση Σχηματαρίου.    33
6. Ενωση ΑΣΑ                           32
7.  ΠΑΟΚ Κοκκινου.                 31 
8. ΑΕ Δηλεσι                             29
9.  Αμβρυσσεας Διστομου.        28*
10. ΠΑΟΚ Κυριακιου                28*
11. Δάφνη Ερυθρων                   26*       
12. ΑΟ Υπατο.                           19*
13. Επαμεινωνδας Λευκτρων.   17*
14. Απολλων Ακραιφνιου.        17
15. ΑΕ Ορχομενος.                    11
16. Παναλιαρτος.                        0

*** οι ομαδες μα Αστερακι εχουν εναν Αγωνα Λιγοτερο
** η Ενωση ΑΣΑ ξεκινησε με -2

Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
Αποτελεσματα 17ης Αγωνιστικης
Νικη Λαφυστιου - Α.Σ Λεονταριου              2-1
Παναθηναικος Κυριακιου - ΑΟ Παυλο        2-1
ΑΟ Θεσπιακος - Πανγεωργικος                   3-0
Πανδαυλειακος - ΑΟ Υψηλαντης                1-0
Πηγασος Αγιας Αννας - ΑΟ Καστρο           Kυριακη 1 Μαρτιου
Ρεπο.....Κυπαρισσος Αντικυρας

η Βαθμολογία σε 17Αγωνες
Β' Κατηγορια Βοιωτιας 1ος Ομιλος
1. Θεσπιακος.                             45
2. Νίκη Λαφυστιου.                   35
3. Πηγασος Αγίας Αννας.          27*
4. Πανδαυλειακος.                     27*
5. Πανγεωργικος.                       21
6. Παναθηναϊκός Κυριακιου.    22
7. Κυπαρισσος Αντικυρας.       13
8. ΑΣ Λεονταριου.                    13
9. ΑΟ Παύλο.                           12*
10. ΑΟ Υψηλαντης.                  11
11. ΑΟ Κάστρο.                        -2*

*** ο ΑΟ Καστρο ξεκινησε με -8
*** οι ομαδες με Αστερακι εχουν ενα Αγωνα Λιγοτερο

B' Kατηγορια Βοιωτιας 2ος Ομιλος
Αναβληθεντα Παιχνιδια της 16ης Αγωνιστικης
Ελλοπιακος - ΑΕ Δερβενοχωρια                  2-1
Ιωνικος Αστερας Θηβας - ΑΟ Πλαταιων     1-1
                            
η Βαθμολογία σε 16 Αγωνες
1. Αρματηλατης                            40
2. ΑΟ Πλαταιες                            38
3. Δόξα Μουρικιου/Πελοπιδας    34
4. Κεραυνός Αγίου Θωμά            27
5. Ηρακλής Ασωπιας                   27
6. Ολυμπιάδα Οινοφυτων           26
7. Ιωνικός Αστέρας Θήβας         25
8. Ελλοπιακος                             22
9. ΑΕΣ Ελεωνας                         16
10. ΑΕ Δερβενοχωρια                  9
11. ΑΟ Ασκρης                            9
12. ΑΟ Μαυρομματιου                3


                                    
                                        Thiva Spor
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι μέτρα θα προτείνει ο Τσίπρας για φόρους, διαφθορά, ολιγάρχες

Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις για τον καταρτισμό της λίστας με τις μεταρρυθμίσεις κορυφώνονται, καθώς μέχρι αύριο η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει καταθέσει στους θεσμούς την πρότασή της.

Οι πρώτες κινήσεις όμως γίνονται σήμερα, καθώς οι δανειστές θα λάβουν από την Αθήνα και το υπουργείο Οικονομικών τρισέλιδη επιστολή με τα καταρχήν σημεία. Στη συνέχεια θα περιμένει ως το βράδυ της Κυριακής την απάντηση με τις όποιες παρατηρήσεις, ώστε τη Δευτέρα η ελληνική κυβέρνηση να δώσει την οριστική της πρόταση. Για να ισχύσει η συμφωνία θα πρέπει αυτή η πρόταση να εγκριθεί από τους εκπροσώπους των θεσμών, ενώ αν γίνει αυτό, θα ακολουθήσει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς, ενώ σε αντίθεση περίπτωση θα συγκληθεί νέο Eurogroup.

Το πακέτο των μεταρρυθμίσεων, όπως θα προταθεί, δεν είναι κοστολογημένο και επικεντρώνεται στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση της διαφθοράς, τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πληροφορίες θέλουν η κυβέρνηση να περιλαμβάνει στη λίστα μέτρα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ και σειρά φορολογικών ρυθμίσεων, αλλά και λίστα ιδιωτικοποιήσεων και δέσμευση για την ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας Εσόδων.

Το γεγονός ότι τα μέτρα δεν είναι κοστολογημένα δεν αναμένεται να προκαλέσει προβλήματα, ωστόσο οι θεσμοί αναμένεται να επιμείνουν στο κάποιες από τις παρεμβάσεις να είναι εναρμονισμένες με τις κατευθύνσεις που είχαν καταγραφεί και συμφωνηθεί στο πρόγραμμα που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Στην ελληνική κυβέρνηση υπάρχει αισιοδοξία για την κατάληξη, κάτι που εξέφρασε και ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά από το μαραθώνιο κυβερνητικό συμβούλιο του Σαββάτου, όταν δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος πως η λίστα των μεταρρυθμίσεων θα εγκριθεί από τους θεσμούς. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας με δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση, η πρόταση της Αθήνας θα είναι έτοιμη μέχρι νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Νικολούδης: Πόλεμος με τους πλούσιους που παρανόμησαν

Οι στοχευμένοι έλεγχοι σε οικονομικούς παράγοντες που έχουν παρανομήσει και βλάψει το Δημόσιο είναι στην κορυφή των προτεραιοτήτων του Παναγιώτη Νικολούδη.

Ο αναπληρωτής υπουργός κατά της Διαφθοράς μιλώντας στην «Καθημερινή» τόνισε ότι δεν έχει κανένα λόγο να κυνηγά τους πλούσιους και εύπορους, καθώς δουλειά του είναι η πάταξη της διαφθοράς και της παρανομίας των πλουσίων. «Γιατί δεν σημαίνει πως όποιος είναι πλούσιος και ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι και παράνομος», εξήγησε.

Ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε πως οι πρώτοι έλεγχοι θα έχουν ως στόχο τις δημόσιες συμβάσεις, τις κρατικές προμήθειες και τα θαλασσοδάνεια.

Προτεραιότητα θα δοθεί στα «μεγάλα ψάρια», όπως ανέφερε ο κ. Νικολούδης, αποσαφηνίζοντας όμως πως δεν παραγνωρίζεται το κόστος που έχει η καθημερινή διαφθορά σε χαμηλότερα επίπεδα.

Μάρδας: Στο στόχαστρο το λαθρεμπόριο καυσίμων

Ο Δημήτρης Μάρδας από την πλευρά του ανοίγει... πόλεμο με το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων, το οποίο εκτιμά ότι αποτελεί τα 8/10 του γενικότερου προβλήματος. Στόχος μέσα σε έξι μήνες να έχουν μπει σε όλα τα μικρά δεξαμενόπλοια GPS, όπως είπε αναλύοντας στην «Καθημερινή» τις προτεραιότητες για τη χρηματοδότηση των κυβερνητικών μέτρων.

Η περικοπή της σπατάλης σε προμήθειες του Δημοσίου και η αναδιοργάνωση του ΣΔΟΕ με την καταπολέμηση του παρεμπορίου είναι οι άλλες κινήσεις στις οποίες θα κινηθεί το υπουργείο Οικονομικών, για να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι» εισροών στον προϋπολογισμό.

Ακόμη, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών εστίασε στην κίνηση μαύρου χρήματος, τονίζοντας πως η τεχνογνωσία για την καταπολέμηση των μαύρων ροών ήδη υπάρχει στη χώρα μας. Οπως είπε, η Τράπεζα της Ελλάδος και οι εμπορικές τράπεζες έχουν στην διάθεση τους όλες τις κινήσεις των λογαριασμών που δείχνουν πως εισάγονται και εξάγονται κεφάλαια προς το εξωτερικό.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ ΕΙΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Φεβρουαρίου ώρα 05:00μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός
ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ,ώρα 07:30π.μ Όρθρος και  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6975983968


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι σκότωσαν τον αρχιφύλακα των φυλακών Δομοκού;

«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια», τονίζει αξιωματικός της ΕΛΑΣ
Τα αποτελέσματα των βαλλιστικών εξετάσεων στους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο της εκτέλεσης, τις τηλεφωνικές κλήσεις που έκανε και δέχθηκε τα τελευταία  24ωρα ο 47χρονος αρχιφύλακας Μάκης Γκαλιμάνης, αλλά και τα όσα θα καταθέσουν συγγενείς φίλοι και συνάδελφοι σου σωφρονιστικού υπαλλήλου περιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να προχωρήσουν τις έρευνες.

Παράλληλα προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν το δρομολόγιο που ακολούθησαν οι εκτελεστές προκειμένου να απομακρυνθούν από ο το χωριό Κουβέλα Στυλίδας και για το λόγω αυτό ερευνούν ενδελεχώς όλες τις κάμερες ρύθμισης κυκλοφορίας τόσο της εθνικής οδού, όσο και των καταστημάτων ή επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής. Μια διαδικασία όμως που απαιτεί πάρα πολύ χρόνο και δεν μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε λίγες ώρες.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες και μαρτυρίες οι αναλυτές τόσο της Ασφάλειας, όσο και της Αντιτρομοκρατικής καταλήγουν στο συμπέρασμα πως πιθανότατα στο δολοφονία πήραν μέρος τρία άτομα. Ένας ήταν ο οδηγός του μαύρου Passat και οι δυο άλλοι ήταν αυτοί που πάτησαν τις σκανδάλες του Καλάσνικοφ και του πιστολιού.  Στη συνέχεια απομακρύνθηκαν με το συγκεκριμένο όχημα που εγκατέλειψαν ή έκρυψαν σε συγκεκριμένο σημείο και με άλλα οχήματα απομακρύνθηκαν από την περιοχή της Λαμίας. Εκτός και αν διαθέτουν κρησφύγετο με κλειστό γκαράζ στην ευρύτερη περιοχή και έχουν λουφάξει εκεί.
Ποιοι, όμως, κρύβονται πίσω από την εκτέλεση του 47χρονου αρχιφύλακα, πατέρα δυο ανηλίκων παιδιών; Όλα δείχνουν πως κάποιοι προχώρησαν σ αυτή την ενέργεια λόγω της θέσης που κατείχε ο Μάκης Γκαλίμανής στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Δομοκού.

«Ερευνούμε όλα τα ενδεχόμενα και πιθανά σενάρια.  Από το να είναι οι δράστες άτομα του ένοπλου αντάρτικου πόλης, μέχρι ποινικοί αλλοδαποί ποινικοί που ήθελαν να τιμωρήσουν ή να στείλουν μήνυμα στους εργαζομένους της φυλακής»  τονίζει αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ και προσθέτει «περιμένουμε από τις καταθέσεις των δικών του ανθρώπων να μάθουμε αν το θύμα του είπε εκμυστηρευτεί αν και ποιοι των απειλούσαν...».
Η υπόθεση χαρακτηρίζεται από το Αρχηγείο της Αστυνομίας ως άκρως σημαντική που πρέπει άμεσα να διαλευκανθεί και να εντοπιστούν οι δράστες. Τις έρευνες έχει αναλάβει το Ανθρωποκτονιών της Αθήνας, όμως, παρακολουθεί και συμμετέχει και κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής.


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι οκτώ δεσμεύσεις Τσίπρα που είναι «κόκκινο πανί» για το Βερολίνο

Μόνο υγιεινός περίπατος δεν θα είναι η έγκριση της λίστας που θα στείλει η Αθήνα στους δανειστές, καθώς πολλές από τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης αποτελούν «κόκκινο» πανί, ειδικά για το Βερολίνο.

Ακόμα κι αν περάσει, πάντως, από το πρώτο «χτένισμα», που θα γίνει την Τρίτη, το διάστημα που μεσολαβεί ως το τέλος Απριλίου θα είναι «καυτό», αφού θα απαιτηθούν εξειδικεύσεις, στόχοι και κοστολόγηση.

Τα οκτώ «καυτά» ζητήματα

    Κατ' αρχάς, η βελτιωμένη εκδοχή της ρύθμισης των 100 δόσεων θεωρείται από την κυβέρνηση ότι δεν έχει δημοσιονομικό κόστος κι ως εκ τούτου θα περάσει. Όπως όλα δείχνουν θα γίνουν, όμως, τροποποιήσεις σε σχέση με τις αρχικές ανακοινώσεις, έτσι ώστε να δοθεί η εντύπωση της άφεσης αμαρτιών, ειδικά στους συστηματικούς κακοπληρωτές.
    Για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια νοικοκυριών- επιχειρήσεων, από τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους εξαρτάται όχι μόνο το χρονοδιάγραμμα αλλά και το εύρος των παρεμβάσεων. Ειδικά όσον αφορά στα «κόκκινα. δάνεια, έχει γίνει, πλέον, κατανοητό ότι χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ΕΚΤ δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτε. Ως «κλειδί» χαρακτηρίζονται τα περίπου 11 δισ ευρώ του ΤΧΣ, που πλέον μεταφέρονται στον EFSF και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αφού θεωρείται ότι μπορούν να λειτουργήσουν ως «μαξιλάρι» για ενδεχόμενες διαγραφές δανείων που θα χαρακτηριστούν οριστικά ανείσπρακτα.
    Οι πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με μέτρα για την ανακούφιση των ασθενέστερων, εξακολουθούν να χαρακτηρίζονται άμεσης προτεραιότητας. Το εύρος των παρεμβάσεων θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό κόστος, το οποίο είναι σε συνάρτηση με τον αριθμό των εν δυνάμει δικαιούχων. Το βασικό επιχείρημα της Αθήνας είναι οι δείκτες της ανεργίας- κυρίως της μακροχρόνιας- και οι δείκτες της φτώχειας, που βρίσκονται σε πρωτόγνωρα για τη χώρα επίπεδα.
    «Αγκάθι» της λίστας των δεσμεύσεων αποτελεί το «πακέτο» των εργασιακών σχέσεων, όπου συμπεριλαμβάνεται η σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού. Το βασικό επιχείρημα της Αθήνας είναι ότι θα γίνουν μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίσουν με άλλον τρόπο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Ωστόσο, ήδη Βερολίνο και ΔΝΤ έχουν εκφράσει ζωηρές επιφυλάξεις για το κατά πόσο πρέπει να αναστραφούν οι παρεμβάσεις των τελευταίων ετών.
    Και οι περικοπές στις συντάξεις και οι αλλαγές στο ασφαλιστικό, θα απουσιάζουν από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα προτείνει η κυβέρνηση, αφού αποτελούν βασική παράμετρο της κυβερνητικής πολιτικής. Τα εν λόγω μέτρα χαρακτηρίζονται έντονα υφεσιακά, αλλά οι δανειστές υποστηρίζουν ότι η βιωσιμότητα του συστήματος δεν επιτρέπει άλλες κινήσεις.
    Η επαναπρόσληψη των υπαλλήλων που απολύθηκαν λόγω διαθεσιμότητας, θεωρείται ότι είναι χωρίς δημοσιονομικό κόστος και χωρίς να ανατρέπει το στόχο για περιορισμό του Δημοσίου, καθώς η επίσημη θέση είναι ότι οι προσλήψεις αυτές θα συνυπολογιστούν στις 15.000 που ήταν ήδη προγραμματισμένες. Τα αδύναμα σημεία της ελληνικής θέσης είναι ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνονταν με άλλα κριτήρια π.χ. εξειδικευμένο προσωπικό κι ότι δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα στα εγκεκριμένα οργανογράμματα η ενεργοποίηση οργανικών θέσεων που έχουν καταργηθεί, όπως αυτές των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών.
    Ο νέος Φόρος Ακινήτων, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, δεν αναμένεται να φτάσει στη Βουλή πριν από τον Ιούνιο και το ζητούμενο είναι να καλυφθεί έστω εν μέρει η απώλεια περίπου 2 δισ ευρώ. Πρόκειται σαφώς για το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα μέτρου με δημοσιονομικό κόστος, ωστόσο η επιτυχής έκβαση του κυβερνητικού σχεδιασμού περνάει κυρίως από το πού θα τεθεί ο πήχης του φετινού πρωτογενούς πλεονάσματος και δευτερευόντως από το αν εξασφαλίζονται ισοδύναμα έσοδα από το λαθρεμπόριο καυσίμων- τσιγάρων, όπως επιμένει το υπουργείο Οικονομικών.
    Οσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση και έχει ήδη επισημανθεί ότι οι συμβασιοποιημένες δεν θα ανατραπούν. Ήδη υπάρχουν, πάντως, αντιδράσεις στο Βερολίνο για την ακύρωση του διαγωνισμού που αφορούσε στα περιφερειακά αεροδρόμια. Σημειώνεται ότι ο φάκελος των ιδιωτικοποιήσεων δεν αφορά μόνο στη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό αλλά κυρίως στις διαβουλεύσεις για το Χρέος, με δεδομένο ότι ένα "κομμάτι" από την προσδοκώμενη μείωση του και συγκεκριμένα περίπου 11,5 δισ ευρώ, έχει προγραμματιστεί να προέλθει από τις αποκρατικοποιήσεις.

Τσίπρας: Είμαστε σε πλήρη συνεννόηση με τους εταίρους

Ο πρωθυπουργός από την πλευρά του δείχνει αισιόδοξος, αλλά κρατάει χαμηλά τους τόνους, κάτι που φάνηκε και στο μεσημεριανό του διάγγελμα.

Από την άλλη πλευρά, επισημαίνει ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη συνεννόηση με θεσμούς και εταίρους και τονίζει ότι η λίστα θα είναι έτοιμη μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Βαρουφάκης: Σιγουριά για το «ναι» αλλιώς είναι νεκρή η συμφωνία

Πιο αισιόδοξος εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε σε δημοσιογράφους σχεδόν σίγουρος πως οι θεσμοί θα πουν «ναι» στις προτάσεις για μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, ο ίδιος είχε φροντίσει να προειδοποιήσει από το βράδυ της Παρασκευής ότι ένα πιθανό όχι θα σημαίνει πως «η συμφωνία είναι νεκρή».

Βερολίνο: Από εσάς εξαρτάται η έγκριση της παράτασης

Στο στρατόπεδο της Ανγκελα Μέρκελ υπάρχει μια πιο διαλλακτική στάση, σε σχέση με εκείνη που κρατά πάντα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ωστόσο, οι βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση στέλνουν τη δική τους προειδοποίηση στην Αθήνα..

Το γερμανικό κοινοβούλιο θα εγκρίνει κατά πάσα πιθανότατα την επέκταση της δανειακής σύμβασης προς την Ελλάδα για τέσσερις μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η Αθήνα θα παρουσιάσει τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων που υποσχέθηκε, φέρεται να δήλωσε στενός συνεργάτης της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ.

«Οι Ελληνες τώρα πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους», είπε ο Φόλκερ Κάουντερ, ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών στο γερμανικό κοινοβούλιο. Η δήλωση αυτή έγινε σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί αύριο Κυριακή στην εφημερίδα Βελτ αμ Ζόνταγκ, αποσπάσματα της οποίας δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. «Κατόπιν, η παράταση του προγράμματος βοήθειας μπορεί να εγκριθεί από τη Μπούντεσταγκ», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα κατάλαβε επιτέλους ότι δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια απέναντι στην πραγματικότητα», τόνισε ο Κάουντερ.

Με επιφύλαξη δέχτηκαν τη συμφωνία και άλλοι Γερμανοί συντηρητικοί βουλευτές, επιμένοντας ότι ακόμη υπάρχει πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει.

«Κάναμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός αλλά ακόμη δεν φτάσαμε στον τερματισμό», είπε ο Ραλφ Μπρίνκχαους, ο αναπληρωτής επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών. Το αν το κοινοβούλιο θα εγκρίνει την τετράμηνη παράταση εξαρτάται από τον κατάλογο των μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, σημείωσε. «Η Ελλάδα έχασε ένα μέρος της εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων εταίρων της τους τελευταίους μήνες. Η παράταση του προγράμματος για τέσσερις μήνες θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την αποκατάσταση αυτής της εμπιστοσύνης», κατέληξε.



iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα -Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού σήμερα, Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες- κατά τόπους ισχυρές- να εκδηλώνονται από τα δυτικά και σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Ιόνιο 9 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης, κυρίως στα νότια.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και βαθμιαία στην κεντρική Μακεδονία τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατα τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ θα είναι κατα τόπους ισχυρές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανόν πρόσκαιρα στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας (από 700 μετρά).
περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου. στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατα τόπους ισχυρές αρχικά στο Ιόνιο και από το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 900 μέτρα) και πιθανόν πρόσκαιρα στα ημιορεινά της Ηπείρου (από 700 μέτρα).
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πρόσκαιρα 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου. στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατα τόπους ισχυρές αρχικά στην Πελοπόννησο και βαθμιαία μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια στα ορεινά.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με σταδιακή ενίσχυση στα ανατολικά και νότια στα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από το μεσημέρι. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατα τόπους ισχυρές τη νύχτα.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση στα 7 και από το βράδυ στα ανατολικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το βράδυ θα είναι κατα τόπους ισχυρά κυρίως στα βόρεια.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 με σταδιακή ενίσχυση στα 7 και το βράδυ 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες που το βράδυ πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, από το μεσημέρι κατα τόπους ισχυρές. Περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Spiegel: Πώς η Γερμανία ξέφυγε από τις αποζημιώσεις στην Ελλάδα



    Εγγραφα που περιήλθαν στην κατοχή του γερμανικού περιοδικού Spiegel αποκαλύπτουν πώς η Γερμανία και ο τότε καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, κατάφεραν να αποφύγουν την καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες.


«Η γερμανική κυβέρνηση κράτησε το 1990 μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την... ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες όπως η Ελλάδα, διότι τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί ζήτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις», αναφέρει σε άρθρο του το Spiegel.
Με τον τρόπο αυτό ο τότε Γερμανός καγκελάριος Χέλμουτ Κολ κατάφερε να αποφύγει την καταβολή αποζημιώσεων στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, όπως δείχνουν έγγραφα από την εποχή εκείνη τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του γερμανικού περιοδικού.
Οι διαπραγματευτές του Κολ φρόντισαν ώστε να αποφευχθεί η χρήση του όρου «Ειρηνευτική Συνθήκη», η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιθανό αίτημα από την ελληνική πλευρά για πολεμικές αποζημιώσεις.
Αντί για αυτό υπεγράφη η «Συνθήκη Δύο συν Τέσσερις» από την Ανατολική και τη Δυτική Γερμανία και τις τέσσερις δυνάμεις που κατέλαβαν τη Γερμανία μετά το πέρας του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Σοβιετική Ένωση και τις ΗΠΑ.
Τώρα, το Βερολίνο ισχυρίζεται πως οι Έλληνες θα έπρεπε να είχαν υποβάλει το αίτημά τους για πολεμικές αποζημιώσεις το 1990.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ