Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Γιορτάζει το Ησυχαστήριο του Αγίου Νικολάου Πλανά στο Νεοχώρι

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΣΤΙΣ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΟ ΙΕΡΟΝ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΝΑ ΕΙΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 Φεβρουαρίου ώρα 05:00μ.μ Πανηγυρικός Εσπερινός
ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΡΤΙΟΥ,ώρα 07:30π.μ Όρθρος και  Πανηγυρική Θεία Λειτουργία
ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6975983968


Διαβάστε Περισσότερα »

Κινδυνεύει η λειτουργία των Λαϊκών Αγορών στους Δήμους Αλιάρτου Θεσπιέων και Θηβαίων


Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Γιάννης Σταθάς

Θέμα: Ανανέωση αδειών επαγγελματιών Λαϊκής αγοράς.


Μετά από ενημέρωση από τον Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων και τον Δήμο Θηβαίων πρέπει να γίνουν άμεσες ενέργειες ώστε να ανανεωθούν οι άδειες επαγγελματιών λαϊκής αγοράς από τους Δήμους μέχρι τις 2-3-2015, όπως ορίζει το άρθρο 39 του Ν.4264/2014.

Για την ανανέωση των αδειών όμως,  απαιτείται  προσκόμιση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, την οποία αυτή τη στιγμή ελάχιστοι επαγγελματίες έχουν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανανεωθούν οι άδειες των υπολοίπων μέχρι 2-3-2015 που είναι η καταληκτική ημερομηνία προσκόμισης των δικαιολογητικών και λήψης απόφασης από τα Δημοτικά Συμβούλια.

Βάσει των προαναφερθέντων, αν δεν γίνει άμεσα παράταση του ισχύοντος καθεστώτος στις επαγγελματικές άδειες λαϊκής αγοράς, υπάρχει κίνδυνος να μην λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.

Επισημαίνεται ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στους δύο παραπάνω Δήμους, αλλά πανελλαδικό.


Με βάση τα ανωτέρω,


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να δοθεί παράταση στη προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών για τους επαγγελματίες των λαϊκών αγορών και να μην υπάρξει κίνδυνος να μη λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές;



Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Σταθάς

Διαβάστε Περισσότερα »

O π.Γεώργιος Μεταλληνός στο Συνεδριακό Αλιάρτου

«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ ETAIΡΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΟΜΙΛΙΑ

«Ο ΠΛΌΥΤΟΣ ΚΑΙ Η «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ

Το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 6.00 μ.μ. στο συνεδριακό κέντρο του δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, θα μιλήσει ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, λαμπρός κληρικός και επιστήμων και έξοχος ομιλητής, π. Γεώργιος Μεταλληνός, με θέμα:
«Ο ΠΛΌΥΤΟΣ ΚΑΙ Η «ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ» ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΑΣ».

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων Γεώργιος Ντασιώτης Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ. Νικόλαος Κόλλιας

Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να Σταθακοπούλου Χατζή τηλ 6979244836
Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: κ. Σταυρούλα Τσιώλη τηλ 6976728560
Διαβάστε Περισσότερα »

Πληρώνει αύριο ο ΕΛΓΑ για περονόσπορο και πυρκαγιές


Την Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ύψους 760.655,72 ευρώ σε 699 παραγωγούς της Χώρας (Προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων -ΠΣΕΑ).

Η  πληρωμή  αφορά  τα Προγράμματα ΚΟΕ «Ετήσιο 2011» και ειδικότερα ζημίες από προσβολή περονόσπορου στα αμπέλια, «Πυρκαγιές 2011»  και «Πυρκαγιές 2012».

Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των νομών: Αιτωλοακαρνανίας, Αρκαδίας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Λέσβου, Πέλλης, Ρεθύμνου, Ροδόπης, Φθιώτιδος, Χαλκιδικής, Χανίων και Χίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

 Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 2η Μαρτίου 2015, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  13.00  στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα  θέματα    της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΕΙΔΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ – ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ,ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ , ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ» έτους 2015 & τρόπος ανάθεσης όπου δεν υπήρξε συμμετοχή στον διαγωνισμό.
2.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΪΑΣ (2015).
3.    Διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων για την πληρωμή Προνοιακών Επιδομάτων Νομού Βοιωτίας (Α΄δίμηνο 2015).
4.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης για έξοδα δημοσίευσης ανακοίνωσης Δημάρχου για πρόσληψη πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση προγράμματος ΠΑγΟ.
5.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 6.150,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.) για το έργο : «Μελέτη αποκατάστασης ιστορικού μηχανολογικού εξοπλισμού Μύλων Παπαϊωάννου».
6.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 15.000,00 ευρώ για την εκτέλεση των εργασιών «Συντήρηση και επισκευή αντλιοστασίων άρδευσης».
7.    ΄Εγκριση διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια ζωοτροφών για τις ανάγκες του Δήμου Λεβαδέων έτους 2015.
8.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης για την «Αποκατάσταση χωματερής εντός του σπηλαιοβαράθρου Τ.Κ. Αγίας ΄Αννας.
9.    ΄Εγκριση δαπάνών και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού οικ. Έτους 2015 , για προμήθεια α) μηχανογραφικού εξοπλισμού (Η/Υ , οθονών , εκτυπωτών ) και β) τηλεόρασης για ενημέρωση , πολιτική προστασία κλπ.).
10.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 5.473,50 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «Μελέτη στατικής επάρκειας του φορέα στήριξης της πλατείας της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Γεωργίου».
11.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 44.662,76 ευρώ για το έργο : «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από θεομηνία στο Δήμο Λεβαδέων».
12.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ύψους 196.362,93 ευρώ που αφορούν μέρος υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.
13.    ΄Εγκριση δαπανών και διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2015 που αφορούν την «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας».




                                                     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ


 ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο ελληνικό είναι το γάλα που πίνουμε;




    Λένε ότι οι αριθμοί λένε πάντα την αλήθεια και κανείς δεν μπορεί να τους αμφισβητήσει κι αυτό ισχύει για όλα- μεταξύ των οποίων, και για το γάλα.



Οσον αφορά λοιπόν το γάλα, οι αριθμοί λένε ότι η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος δεν φτάνει ούτε για...ζήτω με βάση τις ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, όπως αποδεικνύεται και παρακάτω. Αρα το εύλογο ερώτημα που προκύπτει είναι αν όλο αυτό το γάλα που λανσάρεται ως ελληνικό είναι πράγματι ελληνικό...
Και αν δεν είναι τότε γιατί φέρνει το ελληνικό σήμα και που είναι οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να κάνουν το ρόλο τους πράξη...

Σύμφωνα λοιπόν με τελευταία αποκλειστικά στοιχεία, η εγχώρια παραγωγή αγελαδινού γάλακτος φθάνει τους 600.000 τόνους περίπου. Από αυτούς οι 330.000 τόνοι γίνονται φρέσκο παστεριωμένο γάλα,
οι 70.000 τόνοι γάλα υψηλής παστερίωσης,
και οι 200.000 τόνοι λευκά τυριά.

Από την άλλη, οι ανάγκες της εσωτερικής αγοράς σε γάλα και σε μεταποιημένα προϊόντα είναι 1,5 εκατ. τόνους (πριν την κρίση οι ανάγκες ανέρχοντο σε 1,8 εκατ. τόνους).
Με βάση λοιπόν τα παραπάνω αγνοείται η τύχη 900 χιλ. τόνων που κανείς δεν ξέρει την προέλευσή τους και το βασικότερο που αυτό χρησιμοποιείται!

Παραγωγός μας αποκάλυψε ότι οι όποιοι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί υπάρχουν, ελέγχουν κατά τις εισαγωγές έτοιμο προϊόν και όχι ποσότητες που είναι προς επεξεργασία για τις οποίες δεν γίνεται και καμία καταγραφή.

Οι εισαγωγές γίνονται κατά βάση οδικώς με φορτηγά μέσα σε βυτία. Σε κάθε βυτίο χωρούν 25 τόνοι γάλακτος. Σχετικά με τις χώρες προέλευσης των εισαγωγών αυτές μπορούν να ποικίλουν και οι συνηθέστερες είναι η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία αλλά και Χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως η Τσεχία. Οι πιο συνηθισμένες μορφές εισαγωγών είναι γάλα σε σκόνη, κατεψυγμένο αλλά και συμπυκνωμένο. Το τελευταίο όπως λέγεται προτιμάται ιδιαίτερα και λόγω της γεύσης που δίνει αλλά και της ποσότητας που εξάγει. Εάν σε ένα κιλό συμπυκνωμένο γάλα αναμειχθούν 3 κιλά νερό τότε αυτό μας δίνει 4 κιλά γάλα.

Παραγωγοί εκτιμούν ότι μετά και την χρονική επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του γάλακτος οι εισαγωγές κτύπησαν κόκκινο. Θεωρούν ωστόσο, ότι οι περισσότερες εισαγωγές χρησιμοποιούνται στα γιαούρτια και στα τυριά αλλά και στο γάλα μακράς διάρκειας (όχι φρέσκο)


Διαβάστε Περισσότερα »

Απίστευτο γερμανικό video clip για τον Βαρουφάκη (VIDEO)




Ο «ανυπόταχτος»
Βαρουφάκης στο video clip παίζει μπουζούκι, καβαλάει μηχανή, είναι άγριος, οργισμένος και προκλητικός


Με ένα video clip, ειρωνικό, περιπαιχτικό και ακραία σατιρικό, το γερμανικό ZDF «συστήνει» στους θεατές τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ντουμπλαρισμένο από έναν άνδρα που έχει ομοιότητες με την εικόνα του, ο «V for Varoufakis», προκαλεί. «Ανυπόταχτος», καβαλάει τη μηχανή και βγάζει τη γλώσσα του. Οργισμένος και επιθετικός. Ελληνας με μπουζούκι ανά χείρας, «μισός Θεός, μισός... σουβλάκι», ο «φοβερός Βαρουφάκης», που «κάθε φορά που γελάει, ένας άγγελος πεθαίνει...».
Στο τραγούδι, πάντως, οι δημιουργοί του αποδομούν με εξίσου καυστική σάτιρα και τους Γερμανούς.aek365.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 2 αλλοδαπών στη Θήβα για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθη 47χρονος αλλοδαπός στη Θήβα, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα


Συνελήφθη, χθες (25-02-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 47χρονος υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 47χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα αδασμολόγητου καπνού, καθώς και πενήντα (50) αυτοσχέδια τσιγάρα με αδασμολόγητο καπνό, τα οποία θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.






Συνελήφθη 25χρονη αλλοδαπή στη Θήβα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση για κλοπή

Συνελήφθη, χθες (25-02-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 25χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση, με ποινή φυλάκισης τριών (3) ετών, για κλοπή.
Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδρίασε η Π.Ε.Δ. Στερεάς


Η Αυτοδιοίκηση της χώρας, ως ένα από τα  μεγαλύτερα θύματα της δημοσιονομικής κρίσης, έχει απόλυτη ανάγκη αφενός τη διασφάλιση της οικονομικής της επιβίωσης και αφετέρου τη συμμετοχής της στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 το οποίο προβάλλει ως η μόνη βασική χρηματοδοτική πηγή για επενδύσεις στους Δήμους.  ,  καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρξει εθνική ανάπτυξη, αν πρώτα δεν υπάρξει αντίστοιχη τοπική .
Αυτή είναι και η κοινή βάση πάνω στην οποία,  είτε σφαιρικά είτε κατά τόπους  , θα γίνει ο προσυνεδριακός διάλογος ανάμεσα στους αυτοδιοικητικούς εν όψει του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ που  θα πραγματοποιηθεί στις 7- 9 Μαΐου 2015  στη Χαλκιδική. Νωρίτερα ανά Περιφέρεια θα συζητηθούν  τοπικά ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους, τα οποία και  αυτά θα συμπεριληφθούν στα τελικά κείμενα των θέσεων της ΚΕΔΕ για το Τακτικό Συνέδριο.
Σ` αυτό το προσυνεδριακό κλίμα και μπροστά στη διοργάνωση της αντίστοιχης συνάντησης για τις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας -  Θεσσαλίαςτη Δευτέρα 16 Μαρτίου  στο Βόλο ,   με Θεματικά Αντικείμενα Απασχόληση , Κοινωνική Οικονομία , Υγεία και  Κοινωνική Πρόνοια,το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς που συνεδρίασε την  Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015 στη Λαμία, αποφάσισε να διαμορφώσει την τελική του πρόταση σε επόμενη προγραμματισμένη συνάντηση στις αρχές του Μάρτη, μετά την αντίστοιχη εισήγηση της  αρμόδιας  Επιτροπής της ΠΕΔ / ΣΕ .
Στην ημερήσια διάταξη, το ΔΣ της ΠΕΔ Στερεάς περιελάμβανε επίσης  την επίλυση της υπόθεσης που αφορά την αγορά του κτιρίου των γραφείων της πρώην ΤΕΔΚ Ν. Ευβοίας στη Χαλκίδα, θέμα το οποίο αναβλήθηκε προκειμένου να δοθούν διευκρινήσεις από τους νομικούς για την πορεία των δικαστηρίων ενώ η κα Πούλου από το Δήμο Λεβαδέων  έθεσε και το θέμα της παράλληλης αξιοποίησης του, θέση την οποία στήριξε θερμά και ο κ. Ψαθάς, Δήμαρχος Δυρφίων Μεσσαπίων αλλά και ομόφωνα όλα τα Μέλη του  ΔΣ.
Ακόμη αναβολή πήρε και το 3ο θέμα της ημερήσιας διάταξης σχετικά με την αύξηση της συμμετοχής της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στο μετοχικό κεφάλαιο της Φθιωτικής Αναπτυξιακής.
Παρ` όλο που ο  κ. Υπερήφανος υπεραμύνθηκε της πρότασης, εξηγώντας πως η Φθιωτική Αναπτυξιακή ουσιαστικά θα μπορεί να ενισχύει την ΠΕΔ Στερεάς, δηλαδή και τους Δήμους -Μέλη της τελικά συμφώνησε με την αναβολή του θέματος προκειμένου στο επόμενο ΔΣ να προσκληθεί και ο Δ/νων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής για να πληρέστερη ενημέρωση επί του θέματος  στα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η συνεδρίαση  ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του σώματος  από τον Ειδικό Συνεργάτη της ΠΕΔ Στερεάς κ. Γιώργο Ταγκούλη, σχετικά με τα κονδύλια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος  Στερεάς Ελλάδας 2014-2020  για την χρηματοδότηση έργων με δικαιούχους τους Δήμους
Σύμφωνα με τον κ. Ταγκούλη, το νέο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Στερεάς Ελλάδας 2014-2020 έχει συνολικό προϋπολογισμό 186,55 εκατ. € για την χρηματοδότηση δημοσιών έργων και ιδιωτικών επενδύσεων, εξαιρούμενων των κονδυλίων που προορίζονται για την τεχνική υποστήριξη του προγράμματος.  Το ποσό των 145,82 εκατ. € προορίζεται για την χρηματοδότηση υποδομών μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) ενώ 40,73 εκατ. € θα δοθούν για την χρηματοδότηση δράσεων (soft – άυλες) του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ).Το ΠΕΠ Στερεάς Ελλάδας βρίσκεται σε φάση εξειδίκευσης αφού μόλις πρόσφατα εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Κατά συνέπεια, οι δράσεις που αναφέρονται παρακάτω μπορούν (και θα πρέπει) να χαρακτηριστούν ενδεικτικές, καθώς οι επιλέξιμες προς χρηματοδότηση δράσεις και ο προϋπολογισμός τους αναμένεται θα οριστικοποιηθούν μετά το πέρας της διαδικασίας εξειδίκευσης του ΠΕΠ και με την έκδοση των σχετικών προσκλήσεων προς τους δυνητικούς δικαιούχους. Θα πρέπει επίσης να διευκρινιστεί πως οι δράσεις που αναφέρονται στη συνέχεια δεν αποτελούν στο σύνολό τους αντικείμενο των Δήμων μιας και στις εν λόγω επενδυτικές προτεραιότητες έχουν προστεθεί ως δυνητικοί δικαιούχοι κι άλλοι οργανισμοί και φορείς του Δημοσίου. Ωστόσο, όπως αναλύθηκε παραπάνω δεν μπορεί σε αυτή τη φάση να γίνει μια λεπτομερής κατανομή πόρων.
«Βασική επιδίωξη της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας αποτελεί η αποκωδικοποίηση των βασικών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η παροχή στοχευμένων πληροφοριών για όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που παρουσιάζονται για τους Δήμους, έτσι ώστε αυτοί με τη σειρά τους να εξασφαλίσουν τους πόρους προκειμένου να προχωρήσουν σε:
•    έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των βασικών τους υποδομών,
•    δράσεις κατάρτισης και ανάπτυξης των ικανοτήτων των απασχολούμενων και των ανέργων,
•    άλλες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα με στόχευση στο σύνολο των πολιτών και με προτεραιότητα στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες κ.α.
«Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σχεδιάζεται να εκπονηθούν αντίστοιχα ενημερωτικά σημειώματα για την δυνατότητα χρηματοδότησης έργων των Δήμων από τα Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020. Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 βρίσκεται σε φάση επανυποβολής και κατά συνέπεια ενημέρωση θα υπάρξει αμέσως μετά την οριστική υποβολή και έγκρισή του» κατέληξε στην ενημέρωσή του ο κ. Ταγκούλης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας ταξιδεύει στη Θήβα

«Το 6ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/Artfools 2014 ταξιδεύει στη Θήβα»

Ο Σύλλογος Φωτογραφίας & Καλλιτεχνικής Έκφρασης Θήβας, «Ελείτροχος» στο πλαίσιο συμβολής του στην γνωριμία και προώθηση των νέων σκηνοθετικών δημιουργιών και της Τέχνης του Κινηματογράφου και σε συνεργασία με το «Artfools video festival – Νεανικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας» φιλοξενεί, για πρώτη φορά, στην πόλη της Θήβας ταινίες που διακρίθηκαν κατά τη διάρκεια του 6ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools 2014, το οποίο διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας -Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας και την «Εταιρεία Πολιτισμού Artfools» και με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» (http://artfoolsvideofestival.gr) αποτελεί πόλο έλξης για κινηματογραφιστές αλλά και «σινεφίλ» όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, καθώς περισσότεροι από 60 ξένοι δημιουργοί έστειλαν τις συμμετοχές τους. Από το σύνολο των 150 συμμετοχών, προβλήθηκαν και διαγωνίστηκαν μετά από επιλογή, 28 ελληνικές και 28 διεθνείς ταινίες μικρού μήκους, καθώς επίσης και 32 μαθητικές ταινίες μικρού μήκους.
Ξεχωριστή τιμή για το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτέλεσε και η παρουσία καταξιωμένων σκηνοθετών, όπως ο Παντελής Βούλγαρης, ο οποίος τιμήθηκε για την προσφορά του στον ελληνικό και διεθνή κινηματογράφο, ο Κώστας Καπάκας, δημιουργός του πολυβραβευμένου «Peppermint», καθώς επίσης και ο Λαρισαίος σκηνοθέτης Αλέξανδρος Αβρανάς, ο οποίος βραβεύτηκε στις Κάννες για την ταινία «Miss Violence».
Το 6ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» παρουσίασε πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, masterclasses, σεμινάρια , εκθέσεις και συναυλίες .
Την κριτική επιτροπή του 6ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools» αποτελούσαν οι: Δημήτρης Βερνίκος (σκηνοθέτη), Ορέστης Ανδρεαδάκης (κριτικό κινηματογράφου), Νάνσυ Σπετσιώτη (σκηνοθέτη και σεναριογράφο), Αλέξανδρος Χαρτώνας (σκηνοθέτη) και Φώτη Νατσιούλη (φωτογράφο).

Η προβολή των ταινιών θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015, στο χώρο του «Ζήθος» - Επαμεινώνδα 90 και ώρα 7.00 – 8.30 μ.μ.
Είσοδος: Ελεύθερη

Μετά τιμής,

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 
Αναστασίου Ειρήνη

        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  Μπεκρής Δημήτρης   

   

   



Διαβάστε Περισσότερα »

«Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που κρατάνε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη»




    Δεν είναι πρωτίστως οικονομικός ο λόγος...


Τα προβλήματα χρέους της Ελλάδας αναβλήθηκαν, δεν επιλύθηκαν με τη συμφωνία παράτασης για τέσσερις μήνες απ' τους Ευρωπαίους πιστωτές με αντάλλαγμα...δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις, εκτιμά ο γνωστός επενδυτής Μαρκ Φάμπερ, ο οποίος δηλώνει στο CNBC ότι παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

"Η ελληνική οικονομική δεν είναι αρκετά ισχυρή για να υποστηρίξει το βουνό χρέους", δήλωσε ο Faber στη συνέντευξη του. Και τόνισε πως η πραγματική ανησυχία από ένα πιθανό Grexit είναι η "μεγαλύτερη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας - Ρωσίας ή Ελλάδας - Κίνας".

"Αυτό είναι που θέλουν να αποτρέψουν όλοι οι δυτικοί σύμμαχοι με κάθε κόστος", πρόσθεσε...

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 6 Απριλίου τα οικογενειακά επιδόματα

Ρωμανιάς: Για τεχνικούς λόγους η καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων

Με καθυστέρηση 10 ημερών θα καταβληθεί η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων του 2015 σε 700.000-800.000 δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι θα λάβουν το επίδομα, τελικά, στις 6 Απριλίου, αντί για τις 27 Μαρτίου λόγω έλλειψης ρευστότητας που αντιμετωπίζει ο ΟΓΑ ο οποίος σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες αναζητά  πηγές χρηματοδότησης προκειμένου να συμπληρώσει το απαιτούμενο για το επίδομα κονδύλι των 130 εκατ. ευρώ.

Επίσης, με καθυστέρηση τριών έως επτά ημερθών θα καταβάλλει ο ΟΓΑ και τα οικογενειακά επιδόματα που δεν έχουν καταβληθεί έως τώρα από το 2013 και το 2014 εξαιτίας τροποποιήσεων στα εισοδηματικά στοιχεία των δικαιούχων. Τα επιδόματα θα καταβληθούν 3-6 Μαρτίου αντί για 27 Φεβρουαρίου.

Από την πλευρά του, πάντως, ο γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργος Ρωμανιάς, αναφέρει ότι η καθυστέρηση στην καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, δεν οφείλεται σε οικονομικό λόγο αλλά τεχνικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Μουσείο της Θήβας επισκέφθηκε η Χάρις Αλεξίου

Δείτε τι έγραψε στο Facebook η Χάρις Αλεξίου για το Μουσείο

Σε λίγους μήνες θα εγκαινιαστεί το Νέο υπερσύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, που θα αναδεικνύει τη διαχρονικότητα του πολιτισμού της Βοιωτίας από τους Προϊστορικούς χρόνους ως και τη Μεταβυζαντινή εποχή.

Είναι συγκλονιστικό!
Διαδώστε το
Ο Σεπτέμβρης δεν αργεί.


Η Χάρις Αλεξίου, μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες της χώρας μας. δεν ξεχνά τον τόπο της καταγωγής της. Θηβαία, γαρ, βρίσκει συχνά πυκνά την αφορμή να επισκεφθεί στην ιστορική πόλη της Βοιωτίας. Κι` αυτό έγινε για άλλη μια φορά πρόσφατα, όταν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Εφόρου Αρχαιοτήτων Βοιωτίας κας Αλεξάνδρας Χαραμή να επισκεφθεί τους χώρους νέου Μουσείου Θηβών, που αναμένεται να ανοίξει άμεσα τις πύλες του. «Η Χαρούλα ήθελε να δει το Μουσείο που ετοιμάζει η Εφορεία μας. Την ξεναγήσαμε παντού και ενθουσιάστηκε. Είναι Θηβαία όπως γνωρίζετε και ήταν μεγάλη χαρά μας να την υποδεχτούμε» σχολίασε σχετικά η κα Χαραμή



Διαβάστε Περισσότερα »

Το σχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας από τους πλειστηριασμούς -Οι 6 προϋποθέσεις

Με την προϋπόθεση να καταβάλλονται οι δόσεις στις τράπεζες, η α' κατοικία θα παραμείνει προστατευμένη από τους πλειστηριασμούς και μέχρι το τέλος του 2015. Τουλάχιστον αυτό διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Το σχέδιο για την προστασία της α' κατοικίας προβλέπει:

    Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 300.000 με 350.000 ευρω
    Το σύνολο της αξίας της ακίνητης περιουσίας να είναι στις 500.000 ευρώ
    Οι καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς και οι κινητές αξίες να μην είναι πάνω από 30.000 ευρώ
    Οσοι έχουν μηδενικό εισόδημα δεν θα πληρώνουν καμία δόση στις τράπεζες
    Οσοι έχουν εισόδημα (οικογενειακό) από 1 έως 25.000 ευρώ θα πληρώνουν ως δόση το 10% τους εισοδήματός τους
    Οσοι έχουν εισόδημα (οικογενειακό) από 25.001 έως 50.000 ευρω θα πληρώνουν ως δόση το 20% του εισοδήματός τους


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλκίδα: Πήδηξαν στο κενό από την απελπισία της φτώχειας μάνα και γιος



Τι ανέφερε το σημείωμα που άφησε πίσω της η 63χρονη γυναίκα που αυτοκτόνησε στη Χαλκίδα. Ενα λεπτό αργότερα πήδηξε από το μπαλκόνι και ο γιος της. Φτώχεια και χρέη Δικαστές, δικηγόρους, υπαλλήλους του ΙΚΑ και όσους εκείνη θεωρούσε υπεύθυνους για την διακοπή της αναπηρικής σύνταξής και «χλιαρής» νομικής διεκδίκησης ανάκτησής της, αναφέρει σε ιδιόχειρο σημείωμα της ως υπαίτιους της απόφασής να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Η 63χρονη γυναίκα και λίγο αργότερα ο 27χρονος γιος της, πήδηξαν από το μπαλκόνι του 5ου ορόφου πολυκατοικίας που διέμεναν, στη Χαλκίδα, με αποτέλεσμα τον φρικτό θάνατό τους, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τις συγκλονιστικές περιγραφές των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., μάνα και γιος έπεσαν στο κενό με διαφορά ενός λεπτού, χωρίς οι αστυνομικοί να γνωρίζουν ποιος έπεσε πρώτος κι ακολούθησε ο δεύτερος. Το πιθανότερο όμως είναι να έπεσε πρώτη η μητέρα, που είχε προσχεδιάσει την ενέργειά της αφήνοντας και ιδιόχειρο σημείωμα, και στη συνέχεια ο γιος της όταν την είδε αιμόφυρτη στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας. Η άτυχη γυναίκα έχασε αμέσως τη ζωή της, ενώ ο 27χρονος γιος της σχεδόν 2,5 ώρες αργότερα, στις 11:40, στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου είχε μεταφερθεί.

Η οικογενειακή τραγωδία καταγράφηκε στις 09:00 το πρωί της Τρίτης στην οδό Σαμαρτζή στη Χαλκίδα, όταν η 63χρονη γυναίκα κι 27χρονος γιος της που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, έπεσαν στο κενό. Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, τα οικονομικά προβλήματα προέκυψαν, όταν για άγνωστο ακόμη λόγο το 2011 κόπηκε η αναπηρική σύνταξη που λάμβανε η 63χρονη, ενώ κάποιες πληροφορίες, οι οποίες ελέγχονται για την αξιοπιστία τους ανέφεραν ότι της είχε ζητηθεί και επιστροφή κάποιων χρημάτων. Η μητέρα για τουλάχιστον 3,5 χρόνια δεν είχε τη δυνατότητα πληρωμής του ενοικίου με τους ιδιοκτήτες παρόλα αυτά να ανέχονται την κατάσταση και να βοηθούν μαζί με τους γείτονες οικονομικά και με παροχή φαγητού. Τους είχε προκαλέσει εντύπωση, ότι η «περήφανη», όπως τη χαρακτηρίζουν γυναίκα, δεν τους έδινε τα τηλέφωνα των δύο άλλων γιων της που μένουν στην Αθήνα, προκειμένου να τους ειδοποιήσουν για την κατάστασή της. Οι γείτονες αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Είτε δεν ήθελε να τους στενοχωρήσει, είτε δεν είχαν καλές σχέσεις».thetoc.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΥΣΕΑ: Παραμένει ο Μ.Κωσταράκος, αλλαγή φρουράς σε Πολεμική Αεροπορία και Στρατό Ξηράς




    Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας και του Στρατού Ξηράς αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ στην αποψινή συνεδρίασή του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.



Στις θέσεις τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο..Type Your Post Summary Here αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Συγκεκριμένα το ΚΥΣΕΑ:

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ.

Νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης.

-Έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του τον έως σήμερα αρχηγό ΓΕΣ αντιστράτηγο Χρίστο Μανωλά, ο οποίος προάγεται στο βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.

Στη θέση του τοποθετείται ο έως σήμερα Διοικητής 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης.
Λόγω της σημερινής απόφασης του ΚΥΣΕΑ για αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο επίσκεψη της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά με 5 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις αναπτύχθηκαν με κύριο σκοπό τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (541) άτομα και (449) οχήματα, προσήχθησαν (25) άτομα και βεβαιώθηκαν (171) παραβάσεις

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν 36χρονος ημεδαπός ROMA στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας για ληστεία και 22χρονος ημεδαπός ROMA στον Ορχομενό Βοιωτίας για κλοπή σε περίπτερο

Κατασχέθηκαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και προϊόντα κλοπής

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, καθώς και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (24-02-2015) πρωινές και μεσημβρινές ώρες, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων ελέγχων, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον οι αστυνομικές δράσεις είχαν ως στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων, τον εντοπισμό και την σύλληψη δραστών εγκληματικών ενεργειών και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (541) άτομα, εκ των οποίων (441) ημεδαποί και (100) αλλοδαποί, καθώς και (449) οχήματα.

Προσήχθησαν : (29) άτομα, εκ των οποίων (25) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (5) άτομα και συγκεκριμένα:

    (1) ημεδαπός ROMA , ηλικίας 36 ετών, στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία. Ειδικότερα ο 36χρονος προχθές το απόγευμα εισήλθε σε αύλιο χώρο συνεργείου αυτοκινήτων, ιδιοκτησίας ημεδαπών, σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας και αφαίρεσε τρεις συσσωρευτές αυτοκινήτων. Ο 36χρονος έγινε αντιληπτός από 67χρονο ημεδαπό, πατέρα των ιδιοκτητών του ανωτέρω συνεργείου και αφού ο δράστης τον τραυμάτισε ελαφρά στο κεφάλι, με ξύλινο κοντάρι, διέφυγε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
    (1) ημεδαπός ROMA , ηλικίας 22 ετών, στον Ορχομενό Βοιωτίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή – διάρρηξη σε περίπτερο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, στην ανωτέρω περιοχή.
    (1) ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών και (1) ημεδαπή, ηλικίας 25 ετών, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
    (1) ημεδαπός, ηλικίας 26 ετών, σε περιοχή της Βοιωτίας, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).

Κατασχέθηκαν :

    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (350) γραμμαρίων.
    Μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
    Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
    Μικρό χρηματικό ποσό.
    Διάφορα προϊόντα κλοπής.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (171) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (169) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (18) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για μέθη, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (4) για ΚΤΕΟ, και (135) λοιπές παραβάσεις].
    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
    (1) παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, καθώς και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδείνωση του καιρού -Βροχές σε όλη την χώρα και χιόνια στα ορεινά


Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά
Επιδείνωση από τα νοτιοδυτικά με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός. Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική στα νότια και ανατολικά.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από αργά το απόγευμα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα  στα ανατολικά 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06  έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές αρχικά στα νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά.  Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Συμβουλευτική Γονέων" Παρουσίαση βιβλίου στο Επιμελητήριο Βοιωτίας

 Ιωάννης Π. Θειακούλης, επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος, πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας, του Παιδαγωγικού τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, μετεκπαιδευμένος στο Μ.Δ.Δ.Ε. Πρώην υποδιευθυντής του Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου Στερεάς Ελλάδας. Δίδαξε σε προγράμματα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, Σχολών Γονέων και Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ