Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Σάλος με τα ΤΕΙ: Τελικά δεν καταργούνται

Μπάχαλο – και μάλιστα στο ευαίσθητο θέμα της Παιδείας – προκλήθηκε επί 24 ώρες καθώς πληροφορίες που διακινήθηκαν στο διαδίκτυο, ανέφεραν ότι η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα ΤΕΙ με κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν αμήχανα.

Τα σχετικά δημοσιεύματα επικαλούνταν μάλιστα και δηλώσεις του γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Δημήτρη Χασάπη.

Εβγαλαν ανακοίνωση και οι πρόεδροι των ΤΕΙ

Μάλιστα, οι πρόεδροι των ΤΕΙ εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία τόνιζαν ότι τα ΤΕΙ «δεν έχουν αμφισβητηθεί από καμία ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και η μόνη αναμενόμενη αναβάθμισή τους, είναι η ακαδημαϊκή ολοκλήρωσή τους, βασισμένη σε αξιολογικά κριτήρια».

Τόνιζαν δε ότι «οποιαδήποτε μεταβολή στον χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να είναι ετεροβαρής εις βάρος των ΤΕΙ, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα ΑΕΙ, με βάση τα επιτεύγματά τους και με στοχευμένη χωροταξική διασπορά».

    Μετά τον θόρυβο που ξεσηκώθηκε, ο ίδιος ο κ. Χασάπης, σε δήλωσή του, διαβεβαίωσε ότι «δεν έχει προβεί ποτέ σε ανάλογη δήλωση».

Οπως διευκρίνισε σε ανακοίνωση που εξέδωσε, «στη σύνοδο των προέδρων ΤΕΙ της περασμένης Παρασκευής διατυπώθηκαν σκέψεις για αναδιάρθρωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα» και τόνισε ότι μεταξύ των σκέψεων αυτών «ουδέποτε περιελήφθη το ζήτημα της κατάργησης των ΤΕΙ».

Ως εκ τούτου διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέροντας: «Τίτλοι επομένως σε εφημερίδες ή ιστοσελίδες που επικεντρώνονται στη κατάργηση των ΤΕΙ δεν αντιστοιχούν στη πραγματικότητα».

Τι έλεγαν τα σενάρια

Τα δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μελετά κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια. Οσα ΤΕΙ δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, «θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ».

Μάλιστα επικαλούνταν δηλώσεις του γ.γ. του υπ. Παιδείας κ. Χασάπη ο οποίος φέρεται να υποστήριζε ότι θα υπάρχει και χωροταξικός σχεδιασμός, «καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα» και πως το σχέδιο του υπουργείου για «τακτοποίηση» της Ανώτατης εκπαίδευσης, «προσομοιάζει στο βρετανικό».

Μάλιστα, ξεκαθάριζε ότι σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, πως θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.



iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

2η Συνάντηση Νέων/Εφήβων στη Βιβλιοθήκη Οινοφύτων



«Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους»
Η Βιβλιοθήκη Ιερωνύμου Β’, σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της ΔΔΕ Βοιωτίας, του Γυμνασίου και του Λυκείου Οινοφύτων, λειτουργεί το πρόγραμμα «Εναλλακτικές Ομάδες Ανάγνωσης και Υποστήριξης, για νέους/ες και εφήβους».
Σκοπός των ομάδων είναι μια διαφορετική προσέγγιση της λογοτεχνίας. Με αφορμή κάποιο επιλεγμένο βιβλίο εφηβικής λογοτεχνίας και με το συντονισμό της ψυχολόγου κα Χριστίνας Ρασιδάκη, η λογοτεχνία μπορεί να λειτουργήσει συμβουλευτικά, υποστηρικτικά  και να αποδειχθεί αποτελεσματικό εργαλείο για «βιβλιοθεραπεία»
Οι Ομάδες Ανάγνωσης απευθύνονται σε μαθητές/τριες Γυμνασίου και Λυκείου. Μια φορά το μήνα, στη συνάντηση της Ομάδας, αφού επιλέξουν ένα σχετικό με το κείμενο θέμα, (μοναξιά, άγχος, φιλία, εξαρτήσεις κ.α.),  το προσεγγίζουν βιωματικά και το συζητούν διεξοδικά, με το συντονισμό της ψυχολόγου.
Την Τρίτη 3 Μαρτίου 2015 στο χώρο της Βιβλιοθήκης πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση.
Η δράση θα συνεχιστεί για όλο το σχολικό έτος. Επιπλέον, στη Βιβλιοθήκη υπάρχουν αρκετά βιβλία που αναφέρονται σε θέματα που απασχολούν τους εφήβους και τους γονείς του.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Τηλέφωνο: 2262032168
email: info@lib-ieronimoub.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Την Παρασκευή τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ

Θα καταβληθούν σε 36.383 δικαιούχους
Την Παρασκευή, 6 Μαρτίου, θα καταβληθούν από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), σε 36.383 δικαιούχους, τα Οικογενειακά Επιδόματα (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) που αφορούν τροποποιητικές αιτήσεις (A21) για τα έτη 2013 και 2014.

Συγκεκριμένα, το επίδομα θα λάβουν οι 33.347 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2014 και 3.036 δικαιούχοι που είχαν υποβάλει τροποποιητική αίτηση για το έτος 2013.

Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές ανέρχεται στο ποσό των 23.051.939 ευρώ. Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ υπενθυμίζει, ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αίτησής τους, μέσα από την ειδική εφαρμογή «Πληροφορίες Οικογενειακών Επιδομάτων Α21», που βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Διαβάστε Περισσότερα »

17 προσλήψεις στο Δήμο Τανάγρας

Ανακοίνωση από το Δήμο Τανάγρας στη Βοιωτια για την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η διάρκεια της οποίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους δυο (2) μήνες, μέσα σε συνολικό διάστημα δώδεκα (12) μηνών, συνολικού αριθμού δεκαεπτά (17) ατόμων για την κάλυψη αναγκών της υπηρεσίας Καθαριότητας για τις εξής, κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, δύο (02) ΔΕ29 – Οδηγών Αυτοκινήτων και δεκαπέντε (15) ΥΕ16 – Εργάτες Καθαριότητας.ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι υποψήφιοι για την απόδειξη των ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Β), των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους οφείλουν να προσκομίσουν , τα κατωτέρω δικαιολογητικά:
1. Κυρωμένο Φωτοαντίγραφο των δύο όψεων της αστυνομικής τους ταυτότητας.
2. Για την απόδειξη της εντοπιότητας , Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (για τους έγγαμους) ή πιστοποιητικό γέννησης (για τους άγαμους) πρόσφατης έκδοσης .
3. Για την απόδειξη του χρόνου συνεχόμενης ανεργίας, απαιτείται η υποβολή πρόσφατης βεβαίωσης ανεργίας του ΟΑΕΔ.
4. Φωτοαντίγραφο επικυρωμένο του τίτλου σπουδών όπου απαιτείται. Σε περίπτωση πτυχίου ή τίτλου σπουδών της αλλοδαπής επίσημη μετάφραση αυτού

5. Για την απόδειξη της εμπειρίας βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης και υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν.1599/86 στην οποία να δηλώνεται ο χρόνος και η ειδικότητα απασχόλησης. Οι μισθωτοί του Δημόσιου τομέα μπορούν εναλλακτικά αντί της βεβαίωσης του ασφαλιστικού φορέα να προσκομίσουν βεβαίωση του οικείου φορέα του δημόσιου τομέα από την οποία να προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης.
6. Υπεύθυνη δήλωση στην οποία να δηλώνεται ότι το αμέσως προηγούμενο δωδεκάμηνο (12μηνο) από την τελευταία ημέρα της νέας σύμβασης δεν έχουν απασχοληθεί σε δημόσια υπηρεσία ή νομικό πρόσωπο του άρθρου 14 του Ν. 2190/94 με την ιδιότητα του εποχιακού υπαλλήλου ή για την κάλυψη περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών. Σε περίπτωση που έχουν απασχοληθεί να δηλώνουν την υπηρεσία που απασχολήθηκαν και την ακριβή χρονική διάρκεια της απασχόλησης (έναρξη και λήξη).
7. Υπεύθυνη δήλωση κατά το Ν. 1599/1986 ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού που προβλέπονται για τους μόνιμους υπαλλήλους του πρώτου μέρους του ν. 3584/07 και ότι δεν έχουν κώλυμα κατά το άρθρο 16 του Υπαλληλικού Κώδικα:
α) ότι δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα και σε οποιαδήποτε ποινή για κλοπή, υπεξαίρεση (κοινή ή στην υπηρεσία), απάτη, εκβίαση, πλαστογραφία, απιστία δικηγόρου, δωροδοκία, καταπίεση, απιστία περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος , καθ υποτροπή συκοφαντική δυσφήμιση, καθώς και για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.
β) ότι μην είναι υπόδικοι που έχουν παραπεμφθεί με τελεσίδικο βούλευμα για κακούργημα ή πλημμέλημα της περίπτωσης α, έστω και αν το αδίκημα αυτό έχει παραγραφεί. γ) ότι δεν έχουν στερηθεί λόγω καταδίκης τα πολιτικά τους δικαιώματα και για όσο χρόνο διαρκεί η στέρηση αυτή.
δ) ότι δεν τελούν υπό στερητική ή επικουρική δικαστική συμπαράσταση (πλήρη ή μερική) και υπό τις δύο αυτές καταστάσεις.
8. Φωτοαντίγραφο επικυρωμένο ισχύουσας επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ’ κατηγορίας ή άδειας άσκησης επαγγέλματος όπου απαιτείται
Τα παραπάνω δικαιολογητικά θα πρέπει να ισχύουν τόσο κατά την ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων, όσο και κατά την ημερομηνία πρόσληψης.

Γ. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλον αίτηση στα γραφεία της υπηρεσίας μας, Παμμεγίστων Ταξιαρχών 1 , Σχηματάρι και ειδικότερα στο γραφείο πρωτοκόλλου, αρμόδια κ. Αικατερίνη Ευαγγελία, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα ανάρτησής της παρούσας στο χώρο ανακοινώσεων των Δημοτικών Καταστημάτων (δηλ. από 03-03-2015 μέχρι και 12-03-2015).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά με 14 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκατέσσερα (14) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν με κύριο σκοπό τον έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει την αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε (888) άτομα και (720) οχήματα, προσήχθησαν (40) άτομα και βεβαιώθηκαν (293) παραβάσεις

Κατασχέθηκαν -100- ναρκωτικά δισκία, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και -613- γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (02-03-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδος, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην βεβαίωση επικίνδυνων τροχονομικών παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν ειδικότερες συντονισμένες αστυνομικές δράσεις, με στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την προσαγωγή υπόπτων, την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (888) άτομα, εκ των οποίων (706) ημεδαποί και (182) αλλοδαποί, καθώς και (720) οχήματα.

Προσήχθησαν : (40) άτομα, εκ των οποίων (21) ημεδαποί και (19) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (14) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

    (6) ημεδαποί (πέντε άνδρες και μία γυναίκα), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον η ημεδαπή κατηγορείται και για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
    (3) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
    (3) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν :

    (100) δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.
    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
    Ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους (613) γραμμαρίων.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (293) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (6) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
    (284) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (52) για υπερβολική ταχύτητα, (3) για αντικανονικούς ελιγμούς, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (1) για αντικανονικό προσπέρασμα, (4) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ, και (206) λοιπές παραβάσεις].

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τονίζεται ότι οι συγκεκριμένες δράσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και την διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, ενώ θα συνεχισθούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Έφη Θώδη επιστρέφει πιο trash από ποτέ μαζί με τον Tus και μία πορνοστάρ-βίντεο

Αυτό είναι το video clip του κομματιού: «όπως λάχει εμείς οι βλάχοι»
Χαμός έχει γίνει τις τελευταίες ώρες στα social media με το νέο κομμάτι της Έφης Θώδη και του ράπερ Tus.

Το... άσμα με στίχο «όπως λάχει εμείς οι βλάχοι» έχει 279.803 προβολές από την 1η Μαρτίου που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο.

Το τραγούδι τους συνοδεύεται μάλιστα και από video clip. Προφανώς οι συντελεστές θέλησαν να δώσουν μια χιουμοριστική νότα ωστόσο φαίνεται πως το παρατράβηξαν και το αποτέλεσμα είναι κάτι χειρότερο από κιτς.

Μερικοί μάλιστα το χαρακτηρίζουν και trash αφού στο εν λόγω βίντεο κάνει την εμφάνισή της και μία πορνοστάρ η Αιμίλια Μπάρακ.


Επειδή τα όσα βλέπουμε δεν περιγράφονται... απολαύστε το video clip τους:
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη για τα προβλήματα της Κωπαΐδας

Σύσκεψη για την Κωπαΐδα υπό τον Περιφερειάρχη



·       Συντονισμός Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμων

·       Άμεση επίλυση επειγόντων ζητημάτων

·       Επιστρατεύονται μηχανήματα από όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  για την αποκατάσταση της εσωτερικής οδοποιίας  στην Κωπαΐδα

Στο Διοικητήριο της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα, 2 Μαρτίου και ώρα 20.00, κοινή σύσκεψη της Επιτροπής των Δημάρχων και της διαπαραταξιακής Επιτροπής για την Κωπαΐδα, που συστήθηκαν με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με θέμα την οργάνωση της λειτουργίας και της διαχείρισης της άρδευσης της Κωπαΐδας, αλλά και τις μέχρι τώρα εξελίξεις που σχετίζονται με τον εν λόγω ζήτημα.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστα Μπακογιάννη, της Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας, κ. Φανής Παπαθωμά, του Δημάρχου Ορχομενού και Πρόεδρου της ΠΕΔ, κ. Λουκά Υπερήφανου, της Δημάρχου Λεβαδέων, κ. Γιώτας Πούλου, του Δημάρχου Αλιάρτου, κ. Γιώργου Ντασιώτη, του Δημάρχου Λοκρών, κ. Νίκου Λιόλιου, και του Αντιδημάρχου Θηβέων κ. Παναγιώτη Τσαραμπάρη. Επίσης, συμμετείχαν τα μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής του Περιφερειακού Συμβουλίου, κ. Νίκος Στουπής, κ. Θανάσης Γιαννόπουλος και κ. Γιάννης Ταγκαλέγκας. Τέλος, παρόντες ήταν ο κ. Αντώνης Μήτσης, προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Αλιάρτου και ο κ. Θανάσης Μαριγούδης, προϊστάμενος της ΔΤΕ της ΠΕ Βοιωτίας.

Ο Περιφερειάρχης, Κώστας Μπακογιάννης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις ενέργειες οι οποίες έχουν ήδη συντελεστεί αλλά και αυτές που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης ή του σχεδιασμού και οι οποίες είναι:

1.Εν όψει της χειμερινής περιόδου έγιναν  τεχνικές επεμβάσεις  στα φράγματα και τα κλειδιά του αρδευτικού συστήματος, εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό την απρόσκοπτη ροή των υδάτων στους αποδέκτες και την πρόληψη πλημμυρών.  Επίσης όταν χρειάστηκε διενήργησε άμεσα επεμβάσεις σε συγκεκριμένα σημεία αποτρέποντας τον διαφαινόμενο κίνδυνο πλημμύρας.

2.Έγινε  διαπραγμάτευση με την ΔΕΗ και υπεγράφησαν νέες συμβάσεις για την λειτουργία των αντλιοστασίων εξασφαλίζοντας με τον τρόπο αυτό το ηλεκτρικό ρεύμα, που είναι απολύτως αναγκαίο για την διαδικασία άρδευσης. Να σημειωθεί ότι επιτεύχθηκε η εξασφάλιση της κατώτερης επιτρεπτής τιμής ανά κιλοβατώρα (αγροτικό ρεύμα) για όλες τις εγκαταστάσεις άρδευσης, βελτιώνοντας τις προηγούμενες συμβάσεις.

3.Με συναντήσεις με την ΕΥΔΑΠ εξασφαλίστηκε η συνέχεια της προμήθειας του αναγκαιούντος νερού από την Υλίκη και το Μόρνο.

4.Ζητήθηκαν και παρελήφθησαν τα στοιχεία του ΟΣΔΕ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ που θα αποτελέσουν τη βάση της μηχανοργάνωσης του αντικειμένου που ήδη ανατέθηκε, με πίστωση της Περιφέρειας ύψους 19.327,20€. Εκτιμάται ότι την 31/3/2015 θα είναι δυνατή η έκδοση και αποστολή των λογαριασμών  της πρώτης δόσης των ανταποδοτικών τελών (2€/στρέμμα) που θα εξασφαλίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του προγράμματος. Ήδη οργανώνεται η διαδικασία είσπραξης.

5.Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση προϊσταμένου, η διοικητική οργάνωση της υπηρεσίας που θα αναλάβει το αντικείμενο (Τμήμα Αγροτικής  Ανάπτυξης Αλιάρτου) αλλά και οι συνέργειες των διαφόρων υπηρεσιών της Π.Ε.  και αναμένεται  η τακτοποίηση της υπαλληλικής κατάστασης των πρώην υπαλλήλων του Οργανισμού Κωπαίδας, που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες.

6.Εξασφαλίστηκαν και ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό της Π. Ε. Βοιωτίας στα πλαίσια του Τεχνικού Προγράμματος συνολικές πιστώσεις 392.125,67€ για έργα υποδομών.

7.Είναι έτοιμες οι διακηρύξεις για  μειοδοτικούς διαγωνισμούς:

(α) καθαρισμού αυλάκων και καναλιών (για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση) προϋπολογισμού 150.000€.

(β) συντήρησης εγκαταστάσεων (κυρίως των αντλιοστασίων) προυπολογισμού 92.125,67€,  και εξασφάλιση πίστωσης για προμήθεια υλικών 40.000€.

(γ) αντικατάστασης και επισκευής φραγμάτων απολύτως αναγκαίων για την απρόσκοπτη άρδευση και  αντιπλημμυρική προστασία (για πρώτη φορά) προϋπολογισμού 40.000€.

8.Για το θέμα της διαχείρισης της άρδευσης, πέραν του άνω ποσού,  αποφασίσθηκε από τον Περιφερειάρχη, μετά από εισήγηση της Π.Ε. Βοιωτίας, όπως προβλέπει η απόφαση του Π.Σ. η διενέργειά της με ανάδοχο που θα επιλεγεί με μειοδοτικό διαγωνισμό.

Ήδη  είναι έτοιμη η σχετική διακήρυξη που θα τεθεί  για έγκριση την Ο.Ε.  Η διαχείριση της άρδευσης θα γίνει από τον ανάδοχο που θα επιλεγεί, με υδρονομείς και κανόνες άρδευσης  που θα επιτρέψουν την άρδευση σε όλους. Προϋπολογισμός μέχρι 120.000€.  Εκτιμάται ότι θα επιτευχθεί οικονομία αλλά και αποτελεσματικότερη λειτουργία. Η επίβλεψη του αναδόχου θα γίνει με επόπτες – εποχιακούς υπαλλήλους γεωπόνους και τεχνολόγους γεωπονίας, που θα προσλάβει η Π.Ε. Βοιωτίας, με εκτιμώμενη δαπάνη 48.000€.

9. Για την εκτεταμένη επισκευή του σχεδόν κατεστραμμένου εσωτερικού  οδικού δικτύου αποφασίσθηκε η διάθεση των μηχανημάτων όλης της Περιφέρειας για τον καθαρισμό, διάνοιξη και συντήρηση της εσωτερικής οδοποιίας που  βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και θα διευκολύνει την πρόσβαση και την άρδευση.

Παράλληλα έχει προγραμματιστεί και εργολαβία προυπολογισμού 70.000€ για τις αναγκαίες επισκευές σε δρόμους και γέφυρες, με βάση συμφωνημένο πρόγραμμα με τους Δημάρχους.

10.Η συνεργασία με τους Δήμους και τους ενδιαφερόμενους αγρότες είναι συνεχής και σε εξαιρετικό επίπεδο έτσι ώστε, μαζί με το γεγονός ότι για πρώτη φορά γίνονται τέτοιας έκτασης επεμβάσεις στο Κωπαϊδικό Πεδίο, να εκτιμάται πως το αντικείμενο θα υπηρετηθεί  εμφανώς  αποτελεσματικότερα, οικονομικότερα και  με διαφάνεια, αντίθετα απ’ ότι γινόταν στο παρελθόν, επ’ ωφελεία των αγροτών και της Εθνικής οικονομίας.

11.Ολοκληρώνεται η εκπόνηση νέου σύγχρονου κανονισμού άρδευσης που θα υποβληθεί  για έγκριση το Π.Σ. πριν από την έναρξη της αρδευτικής περιόδου (1/6).

12. Το επόμενο βήμα και αφού ολοκληρωθούν οι τρέχουσες διαδικασίες  που θα εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη άρδευση  του τρέχοντος έτους,  θα ανατεθεί η εκπόνηση της προβλεπόμενης στην απόφαση του Π.Σ. ειδικής μελέτης για την συνολική αντιμετώπιση του αντικειμένου, των αναγκαίων έργων υποδομής κ.λ.π. (master plan),  ώστε από το επόμενο έτος να  μπορούν να γίνουν δραστικότερες  και προγραμματισμένες επεμβάσεις και να εξασφαλισθούν πιστώσεις από ειδικά προγράμματα.

13.Τέλος μελετάται με σκοπό να εφαρμοσθεί από το επόμενο έτος πρόγραμμα Καλλιεργειών, που θα  αποτελέσει την παρέμβαση της Περιφέρειας στην οργάνωση της γεωργικής παραγωγής κατά τρόπο που θα επιτυγχάνει το βέλτιστο αποτέλεσμα με το μικρότερο κόστος, σε συνδυασμό με την περιβαλλοντική προστασία της περιοχής  και την ορθολογική εκμετάλλευση του υδάτινου πλούτου.   

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Στο πλαίσιο των συστηματικών διαβουλεύσεων και της ανοιχτής γραμμής που έχουμε με όλους τους Δημάρχους αλλά και με τους Περιφερειακούς Συμβούλους που συμμετέχουν στην σχετική Επιτροπή για την Κωπαΐδα, συναντηθήκαμε σήμερα για να αξιολογήσουμε την πρόοδο που έχει συντελεστεί. Διαπιστώσαμε ότι έχουμε κάνει πολλά βήματα μπροστά, σε θετική κατεύθυνση, αλλά είναι σαφές ότι έχουμε ακόμη πάρα πολλή δουλειά να κάνουμε. Ειδικά τους επόμενους μήνες, με το που θα βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες και θα μπορέσουμε πραγματικά πλέον να δουλέψουμε επί του πεδίου, θα κριθούμε για την αποτελεσματικότητά μας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, με όλες τις πλευρές και τους εμπλεκόμενους φορείς να επιδεικνύουν πνεύμα συνεργασίας και από κοινού να προσπαθούν να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κωπαΐδα και οι αγρότες που ζουν από αυτή. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και οι Περικωπαϊδικοί Δήμοι, καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου το Κωπαϊδικό Πεδίο να είναι έτοιμο ενόψει της νέας καλλιεργητικής περιόδου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Πούλου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου και ο βουλευτής Βοιωτίας κ. Γιάννης Σταθάς συναντήθηκαν σήμερα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιάννη Τσιρώνη τον οποίο ενημέρωσαν για τα ακόλουθα θέματα:
1.    Συγκρότηση περιφερειακού Φ.ο.Δ.Σ.Α. σε Ανώνυμη Εταιρεία και
2.    Μεταφορά απορριμμάτων των Δήμων Δελφών και Αμφίκλειας - Ελάτειας στο ΧΥΤΑ Λιβαδειάς.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, την ερχόμενη Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00, θα βρίσκεται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων (Παλιό Δημαρχείο, Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως) όπου θα συναντηθεί με τους Δημάρχους των Δήμων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Φ.ο.Δ.Σ.Α. Στερεάς Ελλάδας σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα παραπάνω θέματα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά



Μειώνουν τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από έμφραγμα ή άλλη αιτία
Τα φιστίκια και γενικότερα οι ξηροί καρποί προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο θανάτου από έμφραγμα ή από άλλη αιτία, σύμφωνα με μια νέα αμερικανοκινεζική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Βάντερμπιλτ του Τενεσί, με επικεφαλής την κινεζικής καταγωγής καθηγήτρια Σιάο Ου Σου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine», ανέλυσαν στοιχεία για περίπου 205.000 άτομα στις ΗΠΑ και στην Κίνα, στη διάρκεια μιας περιόδου περίπου έξι ετών.

Το αμερικανικό σκέλος της μελέτης κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρχε μειωμένος κίνδυνος θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, της τάξης του 21% κατά μέσο όρο, για όσους έτρωγαν τα περισσότερα φιστίκια (γύρω στα 18 γραμμάρια την ημέρα). Το κινεζικό σκέλος της έρευνας διαπίστωσε μια σχεδόν ανάλογη μείωση του κινδύνου θανάτου κατά 17% για όσους έτρωγαν τους περισσότερους ξηρούς καρπούς.

Παράλληλα, διαπιστώθηκε και στις δύο χώρες μια σχέση ανάμεσα στην αυξημένη κατανάλωση ξηρών καρπών και στην μείωση του κινδύνου για ισχαιμική καρδιοπάθεια και για θάνατο από έμφραγμα. Η προστατευτική δράση ισχύει τόσο για τους άνδρες, όσο και για τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το αν κανείς καπνίζει, πίνει αλκοόλ ή πόσο βάρος έχει.

Οι ερευνητές ανέφεραν πως οι ξηροί καρποί συνιστούν ένα διατροφικό μέσο για τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας, εφόσον όμως κάποιος δεν έχει αλλεργία σε αυτούς. Οι καρποί, εκτός του ότι είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά, έχουν αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, που προστατεύουν τις στεφανιαίες αρτηρίες, κάτι το οποίο έχει δειχτεί και σε προηγούμενες επιδημιολογικές μελέτες. Αντίθετα, δεν διαπιστώθηκε κάποια προστατευτική δράση των ξηρών καρπών, όσον αφορά τον καρκίνο και τον διαβήτη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εσφαξαν άντρα μπροστά σε μαθητές μέσα στο άλσος Χολαργού!

Οι μαθητές που βρίσκονταν εκδρομή στο πάρκο είδαν το αποτρόπαιο έγκλημα μπροστά στα μάτια τους - Το θύμα βρισκόταν ακόμα εν ζωή όταν τον πλησίασαν τα παιδιά, που κάλεσαν αμέσως το 166 - Δείτε συγκλονιστικές μαρτυρίες
Ενα φρικτό έγκλημα έγινε σήμερα το πρωί στο δημοτικό άλσος Χολαργού, μπροστά στα μάτια παιδιών!
Λίγο μετά τις 9 το πρωί και ενώ οι μαθητές του 1ου Λυκείου Χολαργού βρίσκονταν εκδρομή στο δημοτικό άλσος, απέναντι από το δημαρχείο της πόλης, είδαν έναν άντρα να τρέχει προς το μέρος τους, κυνηγημένος από έναν άλλο.
Με το που έφτασαν μέσα στο πάρκο, από την οδό 25ης Μαρτίου, οι δύο άντρες, ο ένας άρχισε να μαχαιρώνει με μανία τον άλλον στο θώρακα, μπροστά στα μάτια των μαθητών!

Κατόπιν τα παιδιά είδαν το θύμα να πέφτει αιμόφυρτο στο έδαφος και τον δράστη να το σκάει τρέχοντας.

«Όταν πλησιάσαμε το θύμα, πήρε δυο ανάσες, δεν πρόλαβε να μας πει κάτι και πέθανε», περιγράφει ένας μαθητής τις συγκλονιστικές στιγμές που έζησε.

Αμέσως πλησίασαν το θύμα, που ήταν ακόμα εν ζωή, και κάλεσαν το 166.

Λίγο μετά ο άντρας, ηλικίας περίπου 35-40 ετών, ξεψύχησε.

«Μπήκαμε από αυτήν εδώ την είσοδο και ξαφνικά βλέπουμε εδώ ένα πτώμα που στην αρχή το περάσαμε για φάρσα. Όσο πλησιάζαμε όμως είδαμε πως όντως ήταν πεσμένος και νεκρός κάνοντας κάποιους σπασμούς και προσπαθούσε να αναπνεύσει . Αμέσως πήραμε τηλέφωνο το 100», λέει ένας από τους μαθητές που έφτασαν πρώτοι στο σημείο.

«Όπως είπε και ο φίλος μου, εκείνος το είδε πρώτος και είπε ωπ! τι γίνεται εκεί; Και γυρίσαμε και κοιτάξαμε το μέρος, είδαμε τον άνθρωπο και συνειδητοποιήσαμε πως είναι αληθινός, γιατί νομίζαμε πως ήταν κούκλα. Προσπαθούσε να αναπνεύσει και όσο πλησιάζαμε, είδαμε τρεις μαχαιριές κοντά στο στήθος», συμπληρώνει ένας άλλος νεαρός.

«Μπήκαμε στο πάρκο με τους φίλους μου και είδαμε τον άνθρωπο που ήταν κάτω. Στην αρχή δεν πλησιάζαμε, νομίζαμε πως ήταν πλάκα. Στην συνέχεια πλησιάσαμε και είδαμε τις μαχαιριές στο στήθος και ψύχραιμα τηλεφωνήσαμε στην αστυνομία», λέει ένας από τους πρώτους μαθητές που έφτασε στο θύμα.

«Σήμερα το πρωί περίπου στις 9 με 10 μαχαιρώθηκε. Συμμαθητές μου άκουσα που έλεγαν ότι τον κυνηγούσαν από το μετρό του Χολαργού έως εδώ που  ήρθε προφανώς για να κρυφτεί. Λογικά τον έπιασε εδώ, βρισκόντουσαν άνθρωποι με σκυλιά, τώρα δεν ξέρω αν είδαν κάτι. Άκουσα ότι του έριξε έξι μαχαιριές στην καρδιά, δίπλα στην καρδιά και στο λαιμό. Ήταν μια κοπέλα που τον πρόλαβε εν ζωή. Ήταν κι άλλοι συμμαθητές μου που τους πήραν για ανάκριση», λέει μια από τις μαθήτριες που βρίσκονταν στο πάρκο την ώρα της δολοφονίας.

Αυτήν την ώρα οι αστυνομικοί ερευνούν την υπόθεση και παίρνουν καταθέσεις από τους μαθητές - αυτόπτες μάρτυρες.
protothema
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή οι καταστροφές απο τις βροχοπτώσεις στον Δήμο Θηβαίων

Ερώτηση Γιάννη Σταθά
Προς τους Υπουργούς
-Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Καταστροφές από τις βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015 στον Δήμο Θηβαίων σε καλλιέργειες, σε δίκτυα ύδρευσης και στο οδικό δίκτυο.
Μεγάλες καταστροφές έχουν προκληθεί στη περιοχή του Δήμου Θηβαίων από τις έντονες βροχοπτώσεις της 27ης και 28ης Φεβρουαρίου 2015. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων προκλήθηκαν οι εξής καταστροφές:
•    Στη Δ.Ε. Θήβας ο κάμπος των Θηβών πλημμύρισε με συνέπεια οι καταστροφές στις καλλιέργειες (κρεμμύδια, σιτηρά κ.α.) να είναι ανυπολόγιστες.
•    Στη Δ.Ε. Βαγίων πλημμύρησε ο κάμπος με αποτέλεσμα οι καλλιέργειες (σιτηρά, βαμβάκια κ.α.) να υποστούν τεράστιες ζημιές.
•    Μεγάλη καταστροφή έχουν υποστεί και οι καλλιέργειες των γεωργών στον κάμπο των Τ.Κ. Μελισσοχωρίου-Καπαρελλίου-Λεύκτρων- Πλαταιών. Επιπλέον, πρόβλημα έχει παρουσιαστεί στο κανάλι του Μόρνου λόγω της λάσπης που έχει πέσει σε αυτό, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό θέμα με τη διύλιση του νερού λόγω της πολύ μεγάλης θολότητας αυτού.
•    Στον οικισμό Λεβαδόστρα της Τ.Κ. Λεύκτρων καταστράφηκε το οδόστρωμα της οδού από Λεύκτρα προς τον οικισμό καθώς και ο αγωγός ύδρευσης στο συγκεκριμένο σημείο. Είναι επομένως άμεση ανάγκη η κατασκευή νέου οδοστρώματος και η αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης.
•    Στον οικισμό Αγίου Βασιλείου της Τ.Κ. Καπαρελλίου καταστράφηκε μεγάλο μέρος του οδοστρώματος και του αγωγού ύδρευσης του οικισμού, ενώ η οδός προς τον οικισμό Καλαμάκι της Τ.Κ. Καπαρελλίου χρήζει άμεσης αποκατάστασης.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να αποκατασταθούν οι ζημιές στο οδικό δίκτυο και στους αγωγούς ύδρευσης σε συνεργασία με τον Δήμο Θηβαίων και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβούν σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες (ΕΛΓΑ) για την άμεση καταγραφή των ζημιών  και την άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες Τοξοβολίας στη Θήβα 7 και 8 Μαρτίου



Αθλητικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας

Με τον παρών δελτίο τύπου θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Αθλητικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλο Ομοσπονδία Τοξοβολίας διοργανώνει στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας στις 7 και 8 Μαρτίου 2015 (Σάββατο και Κυριακή, 09:00-15:00) Αγώνες Τοξοβολίας με τη συμμετοχή αθλητών/τριών όλων των ηλικιακών κατηγοριών  από όλη την Ελλάδα στο Ολυμπιακό και Σύνθετο Τόξο.
Ειδικότερα θα διεξαχθούν οι ακόλουθοι αγώνες ανά ηλιακή κατηγορία :

 ΣΑΒΒΑΤΟ 7/03:
 Αγώνες Β΄Κατηγορίας Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου
 2Χ70μ Β’ κατηγορίας Α/Γ/ΝΑ/ΝΓ, Ολυμπιακού τόξου
 2Χ60μ Β ́κατηγορίας Ε/Ν, Ολυμπιακού τόξου.
 2Χ50μ.Β ́κατηγορίας Α/Γ/ΝΑ/ΝΓ/Ε-Ν Συνθέτου τόξου.
 Αναπτυξιακός Αγώνας Τοξοβολίας
 2Χ30μ. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ Α – Γ / ΝΑ – ΝΓ/ Ε-Ν
 2Χ40μ. ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 2Χ25μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ – ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ
 2Χ15μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β΄ - ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β΄ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ & ΣΥΝΘΕΤΟΥ ΤΟΞΟΥ

 ΚΥΡΙΑΚΗ 8/03:
 Αγώνες Α΄Κατηγορίας Ολυμπιακού και Σύνθετου τόξου
 2Χ70μ Α’ κατηγορίας Α/Γ/ΝΑ/ΝΓ, Ολυμπιακού τόξου
 2Χ60μ Α’ κατηγορίας Ε/Ν, Ολυμπιακού τόξου.
 2Χ50μ. Α’ κατηγορίας Α/Γ/ΝΑ/ΝΓ/Ε-Ν Συνθέτου τόξου.
 Ατομικοί Ολυμπιακοί Γύροι όλων των ηλικιακών κατηγοριών Α

Οι παραπάνω αγώνες συμπεριλαμβάνονται στο αγωνιστικό ημερολόγιο του Ελληνικού πρωταθλήματος τοξοβολίας.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας αποδεικνύει έμπρακτα με την διοργάνωση των παραπάνω αγώνων τη θέληση για διάδοση του Ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας στη Στερεά Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην πόλη της Θήβας, προβάλλοντας όχι μόνο το αθλητικό αλλά και το πολιτιστικό πνεύμα στη Θήβα.
Παρακαλούμε για την κοινοποίηση/διάδοση της πληροφορίας μέσα από τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτετε.

Με εκτίμηση 
Αθλητικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Θήβας
Στοιχεία Επικοινωνίας:
Fax: 2262 0 28827
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων για το νερό

Η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. ανακοινώνει ότι, το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στην υδροδότηση της περιοχής αρμοδιότητάς μας και οφειλόταν στις ισχυρές βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας (Μελισσοχώρι – Καπαρέλλι), με αποτέλεσμα την αυξημένη θολότητα στο νερό στο κανάλι υδροληψίας του Μόρνου, έχει αποκατασταθεί πλήρως.

  Στα πλαίσια της συνεχούς παρακολούθησης της ποιότητας του πόσιμου ύδατος, σας γνωρίζουμε ότι η Δ.Ε.Υ.Α.Θ. προέβη σε έκτακτη δειγματοληψία την Παρασκευή, προκειμένου να διαπιστωθεί η καταλληλότητα του νερού.

 Με σύμφωνη γνώμη της αρμόδιας Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοιν. Μέριμνας της Π.Ε. Βοιωτίας και του Εργαστηρίου Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών, σας γνωστοποιούμε ότι το νερό που διατίθεται στο δίκτυο ύδρευσης πληροί όλες τις απαραίτητες παραμέτρους και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πόσιμο και για τις λοιπές οικιακές χρήσεις κανονικά.

  Η παρακολούθηση της ποιότητας του νερού είναι διαρκής με όλες τις σχετικές αναλύσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

  Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

 




    Ο Πρόεδρος Δ.Σ.
    Δ.Ε.Υ.Α. Θήβας
   

    Αλέκος Στάικος
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Λιβαδειάς

 

Η νίκη κατά της εικονομαχίας εορτάστηκε σήμερα, Κυριακή της Ορθοδοξίας με ιδιαίτερη λαμπρότητα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Λεβαδείας ιερουργούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.





Διαβάστε Περισσότερα »

Φρικτές αποκαλύψεις για τον παιδεραστή - Είχε κάνει το βαν γκαρσονιέρα


   Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τον 40χρονο που συνελήφθη χθες λίγο πριν βιάσει 13χρονο αγόρι.

Συγκεκριμένα, ο 40χρονος, που διατηρεί μίνι μάρκετ στο Περιστέρι Αττικής, συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. λίγο πριν επιβιβάσει στο βαν του τον 13χρονο με σκοπό τη σεξουαλική του κακοποίηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί έπειτα από αξιοποίηση στοιχείων που είχαν συγκεντρώσει και ενδελεχή έρευνα κατάφεραν να εντοπίσουν τον 40χρονο και διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο να συναντήσει τον ανήλικο. Στη συνέχεια στήθηκε επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Χθες, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για υλικό παιδικής πορνογραφίας που βρέθηκε στην κατοχή του, ενώ φέρεται να είχε και ηλεκτρονική επικοινωνία με άτομα που είχαν «κοινά ενδιαφέροντα».

Σήμερα, η εφημερίδα Espresso προχωρά σε ανατριχιαστικές αποκαλύψεις που προκαλούν σοκ για το 40χρονο επιχειρηματία ο οποίος προωθούσε το προφίλ του φιλήσυχου και ντροπαλού ανθρώπου.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 40χρονος ήταν ένας σεσημασμένος παιδεραστής ο οποίος είχε μετατρέψει το βαν του σε άντρο των σεξουαλικών του ορέξεων. Μέσα στο βαν είχε τοποθετήσει στρώμα για να έρχεται σε επαφή με τους ανήλικους, είχε πάντα σοκολάτες και κεράσματα για να δίνει στους ανήλικους προκειμένου είτε να τους δελεάζει να μπουν στο βανάκι του είτε να τους «δωροδοκεί» για να μη μιλήσουν. Μάλιστα, μέσα βρέθηκαν και sex toys, αλλά και ουσίες που πωλούνται μόνο σε sex shops, ενώ βρέθηκε και βίντεο με ομοφυλοφιλικό πορνό.

Σύμφωνα με την Espresso, ο 40χρονος κινούνταν στο διαδίκτυο, απ' όπου «ψάρευε» τα θύματά του, έχοντας κατασκευάσει διάφορα ψεύτικα προφίλ στα οποία εμφανιζόταν ως ανήλικος.

Οι αστυνομικοί, που είχαν φτάσει στα ίχνη του, παρακολουθούσαν πώς ως μαθητής γυμνασίου έστελνε στον 13χρονο φωτογραφίες και βίντεο πορνό με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο, γράφοντάς του μάλιστα: «Συγγνώμη που σου έστειλα αυτό, εάν σε πειράζει, δεν θα σου ξανά στείλω» ή «Σόρρυ που σε ενοχλώ...».

Ετσι, όταν οι δυο τους άρχισαν να στέλνουν μηνύματα για επικείμενη συνάντηση, οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος τους παρακολούθησαν και έπιασαν στα πράσα τον 40χρονο λίγο πριν επιβιβάσει στο βαν του τον ανήλικο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

Το χρονικό διάστημα από τις 11/12/2014 έως και τις 11/1/2015 εξειδικευμένοι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο σχετικού Βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, πραγματοποίησαν στοχευμένη διαδικτυακή έρευνα – ανακριτική διείσδυση, σε δωμάτια εικονικής διαδικτυακής επικοινωνίας (chatrooms), κατά την οποία με τη χρήση προφίλ – λογαριασμών σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής συνδιάλεξης «υποδύθηκαν» τους ανήλικους κάτω των 13 ετών.

Από τις στοχευμένες έρευνες – συνομιλίες προέκυψε ότι οι εμπλεκόμενοι δράστες, χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα ψευδώνυμα, τους «πλησίασαν» διαδικτυακά και κατά περίπτωση τους πρότειναν, κατόπιν έκδηλων προσβολών της γενετήσιας αξιοπρέπειας, συνάντηση μαζί τους, καθώς επίσης τους προέτρεψαν στην αποστολή γυμνών φωτογραφιών ή απέστειλαν οι ίδιοι γυμνές φωτογραφίες του εαυτού τους και τρίτων προσώπων.

Όσον αφορά στην υπόθεση του 40χρονου ημεδαπού, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή της Αττικής, τη στιγμή που συνάντησε 13χρονο με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Πιο αναλυτικά, ως προς την επ’ αυτοφώρω σύλληψή του 40χρονου, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από σχετική ψηφιακή καταγγελία στο επιχειρησιακό κέντρο CYBERALERT της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα με την οποία υπήρχε διαδικτυακή συνομιλία του 40χρονου με τον ανήλικο για μεταξύ τους συνάντηση.

Άμεσα αξιολογήθηκε και αξιοποιήθηκε κατάλληλα η καταγγελία αυτή από εξειδικευμένα στελέχη της Υπηρεσίας, με αποτέλεσμα να οργανωθεί συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση και να τεθεί σε διακριτική παρακολούθηση, προχθές το μεσημέρι, η περιοχή όπου θα γινόταν η μεταξύ τους συνάντηση.

Στο σημείο εντοπίστηκε ο 40χρονος κατά τη διάρκεια που είχε επιβιβάσει σε ένα κλειστό φορτηγάκι τύπου «Van», ιδιοκτησίας του, τον 13χρονο με σκοπό την ερωτική συνεύρεση μαζί του. Άμεσα επενέβησαν οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι οποίοι τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, ενώ παράλληλα «ελευθέρωσαν» τον ανήλικο.

Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο φορτηγάκι, το οποίο κατασχέθηκε, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης είχε προβεί σε ειδική διαμόρφωσή του, ενώ μέσα σε αυτό βρέθηκαν τοποθετημένα στρώμα, κουβέρτες, μαξιλάρια, ανεμιστήρας, αλλά και κατάλληλος φωτισμός.

Επίσης, στο εσωτερικό του οχήματος εντοπίστηκαν σχετικά σύνεργα για την τέλεση ασελγών πράξεων, καθώς και πλήθος ζαχαρωδών προϊόντων (σοκολάτες, μπισκότα, παιδικά ροφήματα κ.λπ.).

Από την επιτόπια ψηφιακή έρευνα, σε κινητό τηλέφωνο του δράστη, βρέθηκε και πρωτότυπο υλικό παιδικής πορνογραφίας με άτομο στα όρια της ανηλικότητας, του οποίου εξετάζονται η ταυτότητα και η ακριβής ηλικία.

Ακόμα, όπως προέκυψε ο 40χρονος έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παρόμοια υπόθεση και συγκεκριμένα για αποπλάνηση και βιασμό 14χρονης.

Χαρακτηριστική είναι, επίσης, η περίπτωση του 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος μετά από έλεγχο των διαδικτυακών συνομιλιών, προέκυψε ότι υποδυόταν τον εργαζόμενο σε πρακτορείο μοντέλων και προέτρεπε τα ανήλικα θύματα του στην ανταλλαγή παιδικού πορνογραφικού υλικού, με το πρόσχημα της αποστολής του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, έναντι υψηλής αμοιβής.

Μάλιστα είχε καταφέρει να πείσει ανήλικο κορίτσι, 12 ετών, να του αποστείλει αρχικά φωτογραφίες της με ρούχα και στη συνέχεια γυμνές, καθώς και βίντεο, όπου η ανήλικη προέβαινε σε πραγματική πράξη γενετήσιου χαρακτήρα, με πρόσχημα την αποστολή του παραπάνω υλικού σε πρακτορείο μοντέλων στην Αργεντινή, ώστε να της δώσει την αμοιβή των 140.000 ευρώ.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της ευρείας επιχείρησης «Chat Scanning», διενεργήθηκαν έρευνες σε περιοχές των Γρεβενών, της Πάτρας και της Αττικής, κατά τη διάρκεια των οποίων ταυτοποιήθηκαν οι επίμαχες διαδικτυακές συνομιλίες των δραστών, καθώς και πλήθος συνομιλιών με έτερους χρήστες, των οποίων τα ψευδώνυμα παραπέμπουν σε ανήλικα άτομα.

Επίσης, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πέντε φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και πέντε εσωτερικοί σκληροί δίσκοι, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ισάριθμες κάρτες SIM , καθώς και δύο συσκευές αποθήκευσης USB Sticks.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι τέσσερις ημεδαποί που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, διότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των εμπλεκομένων θα υποβληθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Ο 40χρονος συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει κινηθεί η διαδικασία προς τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, με σχετικό αίτημα, για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και φωτογραφιών του.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

    Τηλεφωνικά: 111 88
    Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
    Μέσω της καινοτόμου εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID


Διαβάστε Περισσότερα »

Δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ στους αγροτικούς συνεταιρισμούς



Εγκύκλιος από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων
Δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των παγίων των αγροτικών συνεταιρισμών προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου. Την εγκύκλιο εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, μετά από αιτήματα των Αγροτικών Συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών και προβλέπει ότι οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί καθώς και οι οργανώσεις και ομάδες παραγωγών, οι οποίοι αγοράζουν ή κατασκευάζουν πάγια (π.χ. συστήματα στάγδην άρδευσης, αγροτικά μηχανήματα αυξημένης απόδοσης και μειωμένης κατανάλωσης καυσίμων, αντιχαλαζικά δίχτυα, εγγειοβελτιωτικά έργα κλπ), τα οποία διαθέτουν κατά χρήση στα μέλη τους με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και μεγιστοποίηση της ποσότητας της παραγωγής τους, έχουν δικαίωμα έκπτωσης και κατά περίπτωση επιστροφής του αναλογούντος ΦΠΑ.

Η ανωτέρω εγκύκλιος είναι σύμφωνη προς την αρχή της ουδετερότητας του ΦΠΑ αλλά και της ίσης μεταχείρισης, δεδομένου ότι η ίδια φορολογική μεταχείριση εφαρμόζεται και στις λοιπές εμπορικές επιχειρήσεις που παραχωρούν την χρήση παγίων τους σε τρίτους - πελάτες τους - με σκοπό την προαγωγή της εμπορικής τους δραστηριότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

"Ξεφορτώνει" ο Κομπότης

O Λεβαδειακός ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας του με τον Αρμίτσε Ορτέγα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου της Βοιωτίας: «Σήμερα λύθηκε κοινή συναινέσει το συμβόλαιο με τον ποδοσφαιριστή Αρμίτσε Ορτέγα. Η ΠΑΕ Λεβαδειακός εύχεται στον ποδοσφαιριστή καλή σταδιοδρομία στη συνέχεια της καριέρας του και να έχει πάντα επιτυχίες».

Ο παίκτης από την πλευρά του δήλωσε: «Κάποιο προσωπικό πρόβλημα με οδήγησε στην απόφαση μου να λύσω την συνεργασία μου με την ομάδα της Λιβαδειάς. Έζησα 1,5 χρόνο στην ομάδα αυτή, με την οποία και δέθηκα συναισθηματικά. Ευχαριστώ την διοίκηση για την συνεργασία και εύχομαι ολόψυχα στους συμπαίκτες μου, στους προπονητές και στον κόσμο να εκπληρωθούν οι στόχοι μας».
sportdog.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δ. Χασάπης: Καταργούνται τα ΤΕΙ και συγχωνεύονται με τα ΑΕΙ



Ο γ.γ, του υπ. Παιδείας δηλώνει ότι όσα ΤΕΙ πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια θα ενταχθούν στα ΑΕΙ ενώ τα υπόλοιπα θα ενσωματωθούν σε ΙΕΚ.Κατάργηση των ΤΕΙ και ένταξη όσων πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια στα Πανεπιστήμια ανακοινώνει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης.
Ενταξη ΤΕΙ στα ΑΕΙ

Ταυτόχρονα, όσα δεν πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια, θα ενταχθούν σε μεταλυκειακού τύπου τεχνική εκπαίδευση, που προσεγγίζει τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Χασάπη, θα γίνει διάλογος με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με σύμπραξη της ΑΔΙΠ (της Ανεξάρτητης Αρχής Αξιολόγησης), προκειμένου τα τμήματα των ΤΕΙ που πληρούν τα ακαδημαϊκά κριτήρια να ενταχθούν στα Πανεπιστήμια.

Επίσης, θα υπάρχει και χωροταξικός σχεδιασμός, τονίζει ο κ. Χασάπης, καθώς δεν είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να υπάρχουν δύο τμήματα με τα ίδια αντικείμενα, όπως είναι τώρα.
Βρετανικό μοντέλο

Ο κ. Χασάπης επισημαίνει ότι το σχέδιο του υπουργείου προσομοιάζει στο βρετανικό ενώ κάνει λόγο για «τακτοποίηση» και επανασχεδιασμό της ανώτατης εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς των ΤΕΙ, ο κ. Χασάπης ξεκαθαρίζει ότι θα ενταχθούν όλοι στην πανεπιστημιακή βαθμίδα, ανεξάρτητα αν το ΤΕΙ τους ενταχθεί στην πανεπιστημιακή βαθμίδα ή στα ΙΕΚ.

Και επισημαίνει ότι και στο Πανεπιστήμιο δεν είναι όλοι καθηγητές, αλλά καταλαμβάνουν βαθμίδες ανάλογα με τα προσόντα τους. Σε κάθε περίπτωση ο γενικός γραμματέας υπογραμμίζει ότι και τα ΙΕΚ θα αναβαθμισθούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος ο καιρός και σήμερα -Στους 20 ο υδράργυρος

Γενικά αίθριος ο καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη την χώρα ενώ βροχές θα πέσουν στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη μέχρι το απόγευμα. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο νότιο αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στα ανατολικά και τα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. βελτίωση από το απόγευμα. τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 έως 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά, βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 2 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βρόχων κυρίως στην Κρήτη.
άνεμοι: δυτικοί 4 με 6 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, βελτίωση από αργά το απόγευμα.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: νεφώσεις παροδικό αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και γρήγορη βελτίωση, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ