Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Προσφορά για Μπρικέτες Schweighofer ΜΟΝΟ 240 ο Τόνος!!!!



Οι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μια σύγχρονη και φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση.
Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα.
Ειναι 100% φυσικό προϊόν και όταν καίγονται παράγουν εξαιρετικά χαμηλούς ρύπους και βλαβερές ουσίες.
Παρασκευάζονται από καθαρά πριονίδια από υψηλής ποιότητας πλατύφυλλα δέντρα (καστανιά, οξιά, δρυς), χωρίς τη χρήση συνθετικών ουσιών ή πρόσθετων.
Οι μπρικέτες είναι καθαρές και εύκολες στην αποθήκευση, καθώς είναι συσκευασμένες σε αεροσταγή πακέτα των 5 κιλών το καθένα.
Είναι καθαρό υλικό και δεν αφήνουν στάχτες (0,5 - 0,6% στάχτη).
Εχουν μεγάλη θερμογόνο δύναμη, καθώς 1 κιλό μπρικέτας αποδίδει όσο περίπου 2 κιλά ξύλα.
Δεν πετάνε σπίθες, αποφεύγοντας περαιτέρω ζημιές στο χώρο.
Το να θεωρούμε ότι, επειδή το ξύλο είναι περίπου 50% πιο φθηνό από την μπρικέτα είναι και πιο οικονομικό καύσιμο, είναι λάθος.
Η μπρικέτα έχει διπλάσια θερμική δύναμη από το ξύλο  σε σύγκριση ενός κιλού.
Οι μπρικέτες είναι κατάλληλες για:συμβατικά και ενεργειακά τζάκια,ξυλόσομπες, σόμπες - λέβητες,
ξυλόφουρνους και ξυλολέβητες.

Σε μας θα βρείτε:Καυσόξυλα,Pellet,Μπριγκέτες,Schweighofer  Αυστρίας. ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΤΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ
ΜΟΝΟ 2,40 το κιλό και 240 ΕΥΡΩ Ο ΤΟΝΟΣ!!!!Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΑΣ, ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΣΤΟ 2262061574
Τζουνάρας Αθανάσιος Βάγια Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Αθώος ο Ηλίας Κασιδιάρης για το χτύπημα στην Λιάνα Κανέλλη

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, που ζητούσε την παύση της ποινικής δίωξης σε βάρος του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Όπως ανέφερε ο Εισαγγελέας "οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη".

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως "έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

Κικίλιας: Αισθάνομαι ντροπή

«Δεν έχω ποτέ σχολιάσει απόφαση της δικαιοσύνης. Αισθάνομαι όμως ντροπή για την αθώωση του κ Κασιδιάρη για τη βιοπραγία στη Λιάνα Κανέλλη!», σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter o πρώην υπουργός της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μήνυμα Δημάρχου Θηβαίων για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας



Στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, γιορτάζουμε τα δικαιώματα των γυναικών για τη συμμετοχή τους με ίσους όρους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας, τα οποία κατοχυρώθηκαν μέσα από διαχρονικούς αγώνες.
Αν και τις τελευταίες δεκαετίες έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος σε θέματα ισότητας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, εντούτοις μεγάλες διακρίσεις, αδικίες και ανισότητες εις βάρος γυναικών συνεχίζουν να υφίστανται. Επίσης, πολλά από τα δικαιώματα των γυναικών παραβιάζονται ως αποτέλεσμα της έμφυλης βίας που συνεχίζει να υφίσταται. Η πολιτεία στο σύνολο της και ειδικότερα η αυτοδιοίκηση οφείλουν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να σταθούν συμπαραστάτες και αρωγοί στη γυναίκα με τους πολλαπλούς ρόλους, δίνοντας ιδιαίτερη προτεραιότητα στην άνεργη γυναίκα, στην χαμηλά αμειβόμενη, στην ανασφάλιστη, στην πολύτεκνη, στη μητέρα μονογονεϊκής οικογένειας, στη συνταξιούχο, στην κακοποιημένη γυναίκα.
    Η γυναίκα συνεχίζει να αποτελεί - λόγω της θέσεώς της - τον πυρήνα της οικογένειας. Σύζυγος- Μητέρα και αργότερα Γιαγιά, η καθεμία καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μεταλαμπαδέψει τον ενθουσιασμό της στην κόρη (και εγγονή) και τον αλτρουισμό, χωρίς γκρίνιες και μιζέρια. Πάνω απ΄ όλα, με ξεκάθαρους στόχους ζωής, που θα έχουν αιώνια αξία και δεν θα βασίζονται απλά και μόνο σε υλικά αγαθά και ιδιοτέλεια.
Ο Δήμος Θηβαίων με τη λειτουργία διάφορων  υπηρεσιών και δομών, όπως το Συμβουλευτικό Κέντρο Κατά της Βίας των Γυναικών, οι Παιδικοί Σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Κοινωνικό Παντοπωλείο, την Πρόνοια, το Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής, το κέντρο πρόληψης του ΟΚΑΝΑ και άλλες, προσπαθεί να υποστηρίζει τη γυναίκα και τους  πολλαπλούς ρόλους που αυτή έχει, τόσο στην οικογένεια και  στην εργασία, όσο και στην κοινωνία γενικότερα.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας εύχομαι σε όλες τις γυναίκες  υγεία και δύναμη, για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες στιγμές που διανύουμε και να στηρίξουν, όπως μόνο εκείνες γνωρίζουν, με το αστείρευτο θάρρος τους, την οικογένεια και την κοινωνία.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Χρήστου Λυμπέρη στο Συνεδριακό Αλιάρτου

                                 «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΪΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
                                               ΕΔΡΑ ΑΛΙΑΡΤΟΣ

                                                 ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

                                ΔΗΜΟΣ                                          ETAIΡΕΙΑ
                     ΑΛΙΑΡΤΟΥ- ΘΕΣΠΙΕΩΝ                ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ       
(συνεργασία με το «Κοινόν των Βοιωτών για τον Πολιτισμό και το Περιβάλλον»)   

                                        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                                                          ΟΜΙΛΙΑ

     «Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΘΕΩΡΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

                                                       ΟΜΙΛΗΤΗΣ
     ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ
                                      

Το  Σάββατο 14 Μαρτίου 2014 και ώρα 6.00 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, θα μιλήσει ο συμπατριώτης μας από την Άσκρη  και Αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων, ναύαρχος κ. Χρήστος Λυμπέρης με θέμα:

«Ο ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΙΣΕΩΝ. ΘΕΩΡΙΑ – ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ»

Ο κ. Λυμπέρης είναι ο αρμοδιότερος και πλέον έμπειρος για την ανάλυση του σημαντικού αυτού εθνικού θέματος.


                                                 Με τιμή

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων        Ο Πρόεδρος της Εταιρ. Βοιωτ. Μελ.
   Γεώργιος Ντασιώτης                                   Νικόλαος Κόλλιας

                                                  
Για πληροφορίες:
Βιβλιοθήκη Λεονταρίου: κ. Κων/να  Σταθακοπούλου Χατζή τηλ 6979244836
 Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων:     κ. Σταυρούλα Τσιώλη  τηλ 6976728560

Διαβάστε Περισσότερα »

Γαϊτανάκι Λιβαδειάς:Εκεί που μας χρωστούσαν μας 'φαγαν και το βόδι

Αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες που στάθηκαν δίπλα μας για μια ακόμη φορά στις εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο σύλλογος μας για 25η συνεχή χρονιά έχοντας γράψει την δική του ιστορία στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου μας.
Η πολύχρονη εθελοντική μας προσφορά μας έχει χαρίσει την αρετή της αυτοκριτικής την οποία κάνουμε μετά από κάθε ολοκλήρωση των εκδηλώσεων.
Δυστυχώς για πρώτη φορά το επαναλαμβάνουμε και το δελτίο τύπου η Δημοτική Αρχή ήταν απούσα και καμία προσπάθεια δεν έγινε από πλευράς της να αγκαλιάσει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις η έστω να βοηθήσει σε κάποια πρακτικά θέματα όπως πχ.το κρέμασμα των πανό (είχε χαλάσει το ανυψωτικό μηχάνημα του Δήμου).
Ενώ μας είχε υποσχεθεί η ίδια η Δήμαρχος σε κατ'ιδίαν ραντεβού ότι θα πάμε από κοινού για χορηγούς αλλά και στα σχολεία ουδέποτε ήρθε σε επαφή μαζί μας.
Όσον αφορά τη μικροφωνική κάλυψη δεν έφερε στο σύλλογο καμιά μειοδοτική προσφορά όπως αναφέρθηκε στο Δελτίο τύπου του Δήμου Λεβαδέων-ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ Ο ΔΗΜΟΣ-αλλά επέβαλε κάποια η οποία ήταν πολύ πιο ακριβή από αυτή την οποία βρήκε ο σύλλογος και πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.
Εδώ λοιπόν ταιριάζει<< Εκεί που μας χρωστούσαν μας 'φαγαν και το βόδι>>
Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να τα αναφέρουμε όλα αυτά για να γνωρίζουν και οι συμπολίτες μας γιατί δεν πήγαν όλα όπως τα θέλαμε.Δεν μας φταίει ο κακός καιρός αλλά η παραπληροφόρηση και η μη διαφήμιση των εκδηλώσεων από πλευράς Δήμου.
Επειδή ο εθελοντισμός και η προσφορά στην πόλη είναι καθήκον και επιτακτική ανάγκη για τους καιρούς που διανύουμε και για να πάμε την πρωτεύουσα του νομού ένα βήμα πιο πέρα ελπίζουμε από δω και μπρος σε μια αγαστή συνεργασία όπως έκαναν και οι προηγούμενες 4 δημοτικές αρχές και οι 4 διαφορετικοί Δήμαρχοι.
Δεν έχει το δικαίωμα κανένας να απαξιώνει και να προσβάλει των εθελοντισμό και την προσπάθεια ενός συλλόγου με 25 χρόνια διαρκούς προσφοράς αντίθετα πρέπει να <<εκμεταλλεύεται έξυπνα και σωστά>>το μεράκι αυτών των ανθρώπων....γιατί μόνο έτσι θα προχωρήσουμε.
Και εν τέλει πρώτα η πόλη μας και μετά οι όμορες πόλεις

ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ
ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι Αστυνομικοί έλεγχοι στη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Συνολικά ελέγχθηκαν (367) άτομα και (260) οχήματα, προσήχθησαν (18) άτομα και βεβαιώθηκαν (95) παραβάσεις

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν (3) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και (4) άτομα για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (05-03-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό και την σύλληψη φυγόποινων, την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης , προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν : (367) άτομα, εκ των οποίων (281) ημεδαποί και (86) αλλοδαποί, καθώς και (260) οχήματα.

Προσήχθησαν : (18) άτομα, εκ των οποίων (12) ημεδαποί και (6) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν : (7) άτομα και συγκεκριμένα:

    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (4) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.

Κατασχέθηκαν :

    Μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης, αναμεμειγμένα με καπνό.

Βεβαιώθηκαν συνολικά : (95) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
    (92) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (17) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, (1) για ΚΤΕΟ, και (73) λοιπές παραβάσεις].

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Απεβίωσε ο τέως υπουργός Βασίλης Μαγγίνας

Απεβίωσε το πρωί σε ηλικία 66 ετών ο Βασίλης Μαγγίνας. Ο πρώην υπουργός και επί σειρά ετών βουλευτής της ΝΔ κατέληξε στο νοσοκομείο Αρεταίειο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Ο Βασίλης Μαγγίνας καταγόταν από τον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, αλλά γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα και σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών.
Από τον ναό των Αγίων Θεοδώρων στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, θα ψαλεί αύριο, στις 14:00, η νεκρώσιμη ακολουθία για τον Βασίλη Μαγγίνα, που έφυγε ξαφνικά σήμερα το πρωί από τη ζωή.

Η σορός του εκλιπόντος θα μεταφερθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Αστακό, όπου μεθαύριο, Κυριακή, θα ταφεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάμεστο το Συνεδριακό Αλιάρτου για την ομιλία του π.Μεταλληνού-βίντεο


       ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ
       
                            

  Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου προσκεκλημένος του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου Αλιάρτου ήταν ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός , διακεκριμένος στοχαστής και από τους σημαντικότερους μελετητές της Ορθόδοξης Παράδοσης.
   Το θέμα της Παιδείας ήταν στο επίκεντρο  της διάλεξης. Τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό καλωσόρισε ο δήμαρχος
 Αλιάρτου- Θεσπιέων κ. Γεώργιός Ντασιώτης. Μίλησε με τριπλή ιδιότητα. Ως δήμαρχος, ως θεολόγος και παιδαγωγός και ως πρώην φοιτητής στη Θεολογική Σχολή με καθηγητή τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό.
   Έκανε αναφορά στο έργο του εκλεκτού προσκεκλημένου
ενώ παράλληλα μίλησε για τον Αλίαρτο ως πολιτιστικό κέντρο της Βοιωτίας.
    Ο πρόεδρος της Εταιρείας Βοιωτικών Μελετών και Διδάκτορας της Ιστορίας κ. Νικόλαος Κόλλιας  αναφέρθηκε και αυτός στο σπουδαίο έργο του εκλεκτού προσκεκλημένου. Μίλησε για την αξία της Παιδείας  και έκανε αναφορά στο έργο που επιτελεί το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου.
   Ο πρόεδρος του «Κοινού των Βοιωτών» κ. Οδυσσέας Καρβούνης καλωσορίζοντας τον πατέρα Γεώργιο Μεταλληνό έκανε μια πρόταση : Τη διαμόρφωση  κύκλου διαλέξεων από το Ελεύθερο Λαϊκό Πανεπιστήμιο Αλιάρτου με θέμα: «Το έργο των Πατέρων της Εκκλησίας ως γέφυρα διαλόγου της Δύσης και Ανατολής».
   Ο πατέρας Γεώργιος Μεταλληνός  μίλησε για τη σπουδαιότητα της Ορθόδοξης Παράδοσης. Μια   παράδοση η οποία αντιστέκεται στον οδοστρωτήρα της μονοδιάστατης άποψης που προτείνει μια ορισμένη πλευρά του Δυτικού Πολιτισμού. Μια άποψη που σημαίνει υποβιβασμό του ανθρώπου προς χρήση και χειραγώγηση.
   Ήταν μια εξαιρετική βραδιά στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου.


                              ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΛΑΙΚΟ  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ     ΑΛΙΑΡΤΟΥ

                                      






Διαβάστε Περισσότερα »

Κατάλληλο για πόση το νερό στις Πλαταιές

Ο Δήμος Θηβαίων προχώρησε σε συνεργασία με το Εργαστήριο Υγιεινής του Πανεπιστημίου Πατρών σε σχετικές αναλύσεις προκειμένου να ελέγξει την ποιότητα του νερού της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών, μετά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων έδειξαν ότι το νερό της Τοπικής Κοινότητας Πλαταιών είναι ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για πόση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστροφή στο Καλαμάκι Βοιωτίας από ισχυρές βροχοπτώσεις

Μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν  την προηγούμενη
εβδομάδα, τέλος Φεβρουαρίου, στο Καλαμάκι Βοιωτίας είχαμε σοβαρές
ζημιές τόσο στον χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία, όσο και σε όλο
το μήκος της παραλίας …
 Όπως θα δείτε και σε φωτογραφίες που ακολουθούν  χρειάζεται άμεση
μέριμνα και παρέμβαση των αρμόδιων αρχών καθώς η παραδεισένια
παραλία μας κινδυνεύει να καταστραφεί αφού και τα αλμυρίκια που
προσφέρουν το ίσκιο τους και τη δροσιά τους, τους ζεστούς μήνες του
Καλοκαιριού, κινδυνεύουν να πέσουν αν δεν παρέμβουμε ΑΜΕΣΑ!!!!! Αν
τώρα αδιαφορήσουμε  θα έχουμε χάσει ίσως την ομορφότερη παραλία της
Βοιωτίας!!!!! Παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους να προβούν σε όλες τις
απαραίτητες ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο Καλαμάκι
Βοιωτίας!!
Καλαμάκι Βοιωτίας – Μετά την βροχόπτωση



Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια στη Θήβα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης με αμαξίδια 2015

14-15 Μαρτίου 2015
Δημοτικά Γήπεδα Κοντίτου στη Θήβα

Υπό την αιγίδα
της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες
 και
 την Υποστήριξη
 του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας (ΔΟΘ)



Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικά θέματα στη Βουλή από Μπασιάκο

Ο Βουλευτής Βοιωτίας Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή σημαντικά επίκαιρα θέματα καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις και αναμένει  τις ανάλογες απαντήσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς :
   
Α.-Για τις καθυστερήσεις πληρωμών σε αγρότες, όπως:
1.    Αποζημιώσεων ΕΛΓΑ,
2.    Αποζημιώσεων  ΠΣΕΑ,
3.    Συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος,
4.    Ενιαίας ενίσχυσης 2013 και 2014,
5.    Εξισωτικής 2014 και διορθώσεων για 2013 και 2012,
6.    Προγράμματος Νέων Αγροτών,
7.    Προγράμματος βιολογικής γεωργίας,
8.    Μείωσης Νιτρορύπανσης 2013,
9.    «Παραδοσιακού Ελαιώνα Άμφισσας»  2012, καθώς και,
10.    Άλλων μέτρων του  προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής»,
11.    Επιστροφής ΦΠΑ, και
12.    Επιστροφής ΕΦΚ Πετρελαίου.

Β.- Για την αποζημίωση για αποκατάσταση ζημιών σε παραγωγή κρεμμυδιών και βάμβακος στη Βοιωτία ζητώντας από τους αρμόδιους Υπουργούς το χρονοδιάγραμμα καταβολής των ανάλογων ποσών στους δικαιούχους.

Γ.-  Για την ανάγκη ενίσχυσης προσωπικού σε ΙΚΑ Λιβαδειάς και Θήβας, και

Δ.-  Για την ανάγκη ενίσχυσης προσωπικού σε ΔΟΥ Λιβαδειάς και Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στη σύνταξη χηρείας -Ποιοι είναι αυτοί που την χάνουν

Είκοσι ημέρες προθεσμία δίνει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε όσους παίρνουν δύο συντάξεις -εκ των οποίων η μια χηρείας- να αποφασίσουν ποια θα κρατήσει, αφού η μία θα κοπεί.

Μάλιστα οι δικαιούχοι έχουν περιθώριο 20 ημερών να επιλέξουν ποια σύνταξη θα κρατήσουν.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο στάλθηκαν μαζικά ειδοποιητήρια σε 112.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο και ταυτόχρονα κύρια σύνταξη είτε από το Δημόσιο είτε από άλλο Ταμείο και τους καλεί εντός 20 ημερών να δηλώσουν ποια από τις δυο συντάξεις θα κοπεί, αλλιώς η περικοπή θα γίνει αυτόματα.

Ολοι δικαιούχοι σύνταξης χηρείας από το Δημόσιο θα πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνες δηλώσεις με τις οποίες να γνωστοποιούν:

    Αν λαμβάνουν κύρια σύνταξη από το Δημόσιο ή οποιοδήποτε άλλο ταμείο και από πότε, για να αποφασίσουν ποια σύνταξη θα μειωθεί.
    Αν εργάζονται ως μισθωτοί ή αυτοαπασχολούνται και από πότε, οπότε αυτόματα η σύνταξη χηρείας αναστέλλεται.
    Στην περίπτωση που δεν υποβάλουν τις υπεύθυνες δηλώσεις με τα στοιχεία που τους ζητούνται, τότε οι περικοπές που προβλέπει ο νόμος 3865/10 όπως τροποποιήθηκε με το ν. 4002/2011 θα γίνουν αυτόματα!
    Σύνταξη χηρείας από το Δημόσιο παίρνουν 112.000 δικαιούχοι οι οποίοι κατά πλειοψηφία έχουν και δική τους σύνταξη, είτε από το Δημόσιο είτε από το ΙΚΑ ή άλλους φορείς.
    Εφόσον η σύνταξη λόγω θανάτου μεταβιβάστηκε στα πρόσωπα αυτά μετά τον Ιούλιο του 2010 (ημερομηνία ψήφισης του ν. 3865/10) και έχει παρέλθει η τριετία, τότε θα επιβληθούν περικοπές κατά 50% αν είναι κάτω των 65 ετών ή 30% αν είναι πάνω από 65.
    Στην περίπτωση όμως που τα πρόσωπα αυτά λαμβάνουν και κύρια σύνταξη από το Δημόσιο, τότε σύμφωνα με τη νομοθεσία η μία από τις δυο θα πρέπει να μειωθεί κατά 75%!
    Ενώ αν η σύνταξη χηρείας καταβάλλεται από το Δημόσιο και η κύρια από άλλο Ταμείο (π.χ. ΙΚΑ), τότε επιλέγουν σε ποια από τις δυο θα γίνει η μείωση κατά 50% ή κατά 30% ανάλογα με το αν είναι κάτω ή άνω των 65 ετών.
    Από τις περικοπές εξαιρούνται όσοι παίρνουν σύνταξη χηρείας και έχουν αναπηρία 67%.



Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στα διόδια εξετάζει η κυβέρνηση





Στη θέσπιση ηλεκτρονικών διοδίων, δηλαδή στη χρέωση ανάλογα με τη χρήση του δρόμου, καθώς και στην καθιέρωση κοινωνικών τιμολογίων για τα διόδια, που θα εξυπηρετούν ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και πολίτες που ζουν κοντά σε περιοχές με διόδια, προτίθεται να προχωρήσει η κυβέρνηση.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετά τη συνάντηση του αρμόδιου υπουργού, Γιώργου Σταθάκη, με τους βουλευτές Μαγνησίας, Πιερίας και Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο αντικείμενο την πολιτική που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση αναφορικά με τα διόδια και τους αυτοκινητόδρομους.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση συζητήθηκε, ακόμα, η κατάργηση του νόμου Βορίδη-Ρέππα, ο οποίος, όπως υποστηρίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, «ποινικοποιεί τη διαμαρτυρία».

Επίσης έγινε λόγος για την αναγκαιότητα αλλαγής της τιμολογιακής πολιτικής των διοδίων στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των αναγκών της κοινωνίας, όπως είχε περιγράφει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή της τροποποίησης των συμβάσεων παραχώρησης (Νοέμβριος 2013).
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός - Βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά



Καταιγίδες, βροχές και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται κατά τη διάρκεια της ημέρας, βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι στο Αιγαίο τοπικά μπορεί να φτάσουν και τα 9 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα ανατολικά, χιόνια στα ορεινά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα σημειωθούν σε ορεινές περιοχές και σε ημιορεινές περιοχές (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από 600μ.).

Άνεμοι: στα δυτικά αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ, στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια θα πέσουν σε ορεινές περιοχές αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου (ενδεικτικό υψόμετρο 700μ.).

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 8 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.

Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές χιόνια στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας και της ανατολική Στερεάς, εξασθένηση των φαινόμενων από το βράδυ κυρίως στις νοτιότερες περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα 9 μποφόρ, στη Θεσσαλία οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Κρήτη η μεγίστη 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στα νότια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών τοπικών βρόχων.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 τοπικά 8 και πιθανόν πρόσκαιρα στα βόρεια 9 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Η πρόγνωση για το Σάββατο

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που γρήγορα στα κεντρικά και βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Διαβάστε Περισσότερα »

Περισσότερα από 380 εκατ. ευρώ στους αγρότες έως το Μάιο αλλά και πρόστιμα φωτιά 2,5 δις ευρώ

Eνεση ρευστότητας πλέον των 380 εκατ. ευρώ στον αγροτικό κόσμο, καθώς έως το τέλος Μαΐου αναμένεται να έχει τακτοποιηθεί το σύνολο των πληρωμών που αφορά σε ειδικές ενισχύσεις, υπόλοιπα ενιαίας ενίσχυσης αλλά και αποζημιώσεις για ζημιές στη φυτική και ζωική παραγωγή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει καταρτίσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου, στο διάστημα 9-11 Μαρτίου θα καταβληθεί η ενιαία και ειδική ενίσχυση βάμβακος ύψους 192 εκατ. ευρώ, μεταξύ 15 και 31 Μαρτίου θα πληρωθούν τα υπόλοιπα της ενιαίας ενίσχυσης των ετών 2010-2011, αρχές Απριλίου θα καταβληθούν τα ποιοτικά παρακρατήματα για προϊόντα, όπως το λάδι και το σκληρό σιτάρι, και τον Μάιο θα πληρωθούν και οι εκκρεμότητες τής ενιαίας ενίσχυσης του 2012. Συνολικά, δηλαδή, στο επόμενο τρίμηνο θα καταβληθεί το ποσό των 273 εκατ. ευρώ.

Επίσης, στο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου πρόκειται να καταβληθούν από τον ΕΛΓΑ αποζημιώσεις συνολικού ύψους 113 εκατ. ευρώ σε παραγωγούς, για ζημιές που έχει υποστεί το φυτικό ή ζωικό κεφάλαιό τους από καιρικές συνθήκες και άλλα αίτια. Η πρώτη πληρωμή ύψους 25 εκατ. ευρώ θα γίνει στις 17 Μαρτίου, αρχές Απριλίου θα καταβληθεί το ποσό των 35 εκατ. ευρώ και άλλα 40 εκατ. ευρώ το Μάιο. Παράλληλα στο τρίμηνο αυτό θα γίνει σταδιακά και η πληρωμή άλλων 13 εκατ. ευρώ που αφορούν σε ζημιές που έχουν υποστεί κτηνοτρόφοι από τον καταρροϊκό πυρετό, τη λύσσα και την ευλογιά. Μάλιστα ο κ. Αποστόλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ, καθώς οι ζημιές τόσο το 2014 όσο και από την αρχή του χρόνου έως σήμερα είναι ιδιαίτερα σημαντικές.

Πρόστιμα και καταλογισμοί «φωτιά»

«Φωτιά παραλάβαμε και αυτό οι αγρότες πρέπει να το καταλάβουν». Με τη φράση αυτή ο κ. Αποστόλου έδωσε το στίγμα του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το υπουργείο με τα σημαντικά πρόστιμα και τους καταλογισμούς από την ΕΕ, που αθροιστικά φτάνουν τα 2,5 δισ. ευρώ, και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ανά περίπτωση να απομειωθούν κατά το δυνατό.

«Hταν ο πρώτος φάκελος που παραλάβαμε στο υπουργείο», είπε ο αναπληρωτής υπουργός, μιλώντας στο πλαίσιο άτυπης συνάντησης του με δημοσιογράφους. Ανέφερε ότι τα βεβαιωμένα πρόστιμα ανέρχονται σε 1,3 δισ. ευρώ, εκ των οποίων για τα 500 εκατ. ευρώ έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και ήδη καταβλήθηκαν για φέτος 215 εκατ. ευρώ, ενώ έχει προγραμματιστεί η πληρωμή άλλων 398 εκατ. ευρώ το 2016. Για το υπόλοιπο ποσό που απομένει, περίπου 700 εκατ. ευρώ, γίνεται -όπως είπε- κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση απομείωσής του.

Οι καταλογισμοί από την πλευρά της Κοινότητας ανέρχονται σε περίπου 1,2 δισ. ευρώ, αφορούν σε πέντε υποθέσεις και ζητείται η ανάκτηση των ποσών από τους αγρότες εντόκως.

Οι σημαντικότερες είναι το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη», που έγινε κατορθωτό να περιοριστεί από τα 421 εκατ. ευρώ στα 327 εκατ. ευρώ, το «πακέτο Κοντού» το 2008, για το οποίο ζητείται η ανάκτηση 150 εκατ. ευρώ, και η τρίτη υπόθεση αφορά σε ποσό 465 εκατ. ευρώ από διάφορες περιπτώσεις της περιόδου 1982-1989.

Απαντώντας, πάντως, σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αποστόλου διευκρίνισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν ζητά συμψηφισμό με τις επιδοτήσεις, ανακοινώνοντας παράλληλα πως άμεσα θα προχωρήσει ρύθμιση, βάσει της οποίας οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις αγροτών από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους δεν θα θεωρούνται φορολογητέο εισόδημα.

Νέο πλαίσιο για τη λειτουργία των συνεταιρισμών

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ανέφερε ότι το πρώτο σχέδιο νόμου που θα φέρει στη Βουλή το υπουργείο θα αφορά στη θέσπιση νέου θεσμικού πλαισίου για τη λειτουργία των συνεταιρισμών, ενώ εντός τετραμήνου θα εξεταστεί από τη νέα διοίκηση του ΕΛΓΟ Δήμητρα όλο το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του οργανισμού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΤτΕ, ο κ. Αποστόλου τόνισε ότι η κίνηση αυτή παρερμηνεύτηκε. Oπως διευκρίνισε, το ποσό των 230 εκατ. ευρώ που μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ είχαν δοθεί ως προκαταβολή το 2007 για το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, και έως τον Οκτώβριο του 2014 παρέμεναν άτοκα, ενώ από τον Οκτώβριο έως προχθές είχαν ένα επιτόκιο 0,3-0,4%. «Για το συμφέρον του αγροτικού κόσμου και με σύννομες διαδικασίες μεταφέρθηκαν για καλύτερη απόδοση», είπε.

Διαβάστε Περισσότερα »

Νυχτερινή επίσκεψη Τσίπρα σε Ιερώνυμο: Τι συζήτησαν σε δείπνο στην Αρχιεπισκοπή

Δείπνο διάρκειας δύο ωρών στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών παρέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο οποίο και συζητήθηκε ο κοινωνικός ρόλος της Αρχιεπισκοπής στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το κύριο θέμα της συζήτησης των δυο αντρών ήταν οι δράσεις αλληλεγγύης και ο συντονισμός του κοινωνικού έργου της Αρχιεπισκοπής της Εκκλησίας της Ελλάδος με τα συσσίτια προς τους πληγέντες από την κρίση.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για όλες τις ενέργειες που γίνονται, όλες αυτές τις μέρες, για τις συζητήσεις με τους δανειστές  και ευρύτερα θέματα κοινωνικού και ενδιαφέροντος.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ