Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Υποδοχή Ιερού Λειψάνου Αγίου Νικολάου του Νέου στα Βάγια-βίντεο


Με την ευλογία και την άδεια του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. κ. Γεωργίου   χθες Κυριακή υποδεχθήκαμε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νικολάου του Νέου του εν Βουνένοις το οποίο φυλάσσεται στον ομώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου στη Θήβα (Τάχι). Το τίμιο θησαύρισμα μετέφερε  ο αιδεσιμολογιώτος π. Ευάγγελος Ρουσέτης Εφημέριος του ως άνω Ιερού Ναού.
Με την ευκαιρία αυτή τελέσθηκαν  πλήθος λατρευτικών εκδηλώσεων με την παρουσία του  Ιερού Λειψάνου.
Την Κυριακή  15 Μαρτίου ο Κατανυκτικός Εσπερινός με θείο κήρυγμα. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους πιστούς στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο και κατόπιν ακολούθησε το Απόδειπνο και οι Χαιρετισμοί της Παναγίας μας.
Το πρωί της Δευτέρας 16 Μαρτίου  εψάλει ο Όρθρος και  οι Ώρες.  Στη συνέχεια τελέσθηκε η Θ. Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων και στο τέλος ο Αγιασμός ενώπιον του Ιερού Λειψάνου. Στον αγιασμό αναμείχθη και μέρος από το αίμα του Αγίου το οποίο αναβλύζει από το δένδρο του μαρτυρίου Του το οποίο βρίσκεται στα Βούνενα της Θεσσαλίας.
Τέλος στις 11.00 περίπου εψάλει η Παράκλησις του Αγίου  και ακολούθησε η τελετή της αναχωρήσεως του Τιμίου Θησαυρίσματος  για την ενορία  όπου ευλαβώς φυλάσσεται. 
       Της ακολουθίες έψαλλαν με ιδιαίτερο ύφος το οποίο απαιτεί η περίοδος της Μ. Τεσσαρακοστής, ο Σύλλογος Ιεροψαλτών επαρχίας Θηβών «Ο Ευαγγελιστής Λουκάς».





 


OΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η μεγάλη ανατριχίλα: Τα πρώτα στοιχεία από την αυτοψία-Δείτε ένα βίντεο για τον Βαγγέλη



Τα πρώτα στοιχεία οδηγούν στην εκδοχή της αυτοχειρίας. Ωστόσο τίποτε δεν αφήνεται στην τύχη του και τα αίτια του θανάτου θα εξακριβωθούν και από άλλα στοιχεία.«Έχει βαθύ κόψιμο στον δεξί καρπό από μαχαίρι. Από αναφορές της οικογένειας γνωρίζουμε ότι ήταν αριστερόχειρας. Το τραύμα συνάδει με την εκτίμηση της αυτοχειρίας. Απομένει η εξερεύνηση του μαχαιριού για να διαπιστωθεί αν υπάρχει DNA και αποτυπώματα, που δεν ανήκουν στον Βαγγέλη Γιακουμάκη» επισημαίνουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. κάτι που επιβεβαιώνει και ο ιατροδικαστής κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης.
Τα 5 στοιχεία της ταυτοποίησης

Τα πέντε στοιχεία που οδήγησαν τους αστυνομικούς στην εκτίμηση πως το νεκρό σώμα ανήκει στον άτυχο σπουδαστή, ήταν τα ρούχα, τα οποία είναι ίδια με αυτά που φορούσε την ημέρα της εξαφάνισης, τα κλειδιά της εστίας που είχε πάνω του, ο σωματότυπος, η εκτίμηση της ηλικίας και τα στοιχεία της οδοντοστοιχίας, τα οποία είχαν δώσει μέλη της οικογένειας και οδοντίατρος.

Ο ιατροδικαστής και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι η σορός δεν έχει μεταφερθεί εκεί, αλλά ήταν το σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή, με όποιο τρόπο και αν έγινε αυτό, δηλαδή αυτοχειρία ή εγκληματική ενέργεια, που θα διαπιστωθεί με σχετική σαφήνεια μετά τη νεκροτομή.
Ιχνη από δαγκώματα άγριων ζώων

Το συγκεκριμένο σημείο είχε ερευνηθεί τουλάχιστον δύο φορές αυτές τις 37 ημέρες εξαφάνισης, χωρίς κάποιος αστυνομικός ή πυροσβέστης να εντοπίσει το πτώμα, καθώς ήταν δύσκολα προσβάσιμο με χαμηλή βλάστηση από βάτα και βαλτώδες έδαφος, αλλά και επειδή στο σημείο εδώ και μέρες λίμναζαν νερά από τις συνεχείς βροχοπτώσεις. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι ήταν δύσκολος έως αδύνατος ο εντοπισμός του από άνθρωπο, ενώ και τα εκπαιδευμένα σκυλιά, που είχαν ερευνήσει εκεί αποδείχθηκαν «ανεκπαίδευτα» στον εντοπισμό ανθρώπων, παρότι το σώμα του Βαγγέλη έχει φανερά ίχνη από δαγκώματα άγριων ζώων. Επισημαίνεται όμως πως το σώμα του άτυχου σπουδαστή, εντοπίστηκε από ένα ζευγάρι, το αυτοκίνητο του οποίου κόλλησε στις λάσπες, και ο άνδρας προσπαθούσε να βρει ένα ξύλο μέσα στα βάτα προκειμένου να μπορέσει να θέσει σε κίνηση το όχημά του.
Τα ευρήματα που προβληματίζουν

Το βράδυ της Κυριακής, ο καθηγητής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης μαζί με τεχνικό σύμβουλο της οικογένειας διενήργησαν την νεκροτομή. «Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη», δήλωσε ο κ. Βουγιουκλάκης.

Παράλληλα έχουν ληφθεί δείγματα σπλάχνων για να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ενδεχόμενα νάρκωσης ή δηλητηρίασης.

Από την πρώτη αυτοψία δεν μπορούσε να είναι 100% βέβαιος για τα αίτια θανάτου, εξαιτίας των τοπογραφικών χαρακτηριστικών του σημείου που βρέθηκε, λόγω βλάστησης και βαλτώδους περιβάλλοντος.
Τα κοψίματα στον καρπό του δεξιού χεριού

Ωστόσο από την μακροσκοπική εξέταση, προκύπτουν συμπεράσματα που οδηγούν περισσότερο στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, καθώς «από τα μέχρι στιγμής ευρήματα εντοπίζονται σοβαρές ενδείξεις αυτοχειρίας» επισημαίνει ο κ. Βουγιουκλάκης στους αστυνομικούς που χειρίζονται τη σοβαρή υπόθεση. Το θύμα, σύμφωνα με τις αναφορές του ιατροδικαστή, έχει εκχυμώσεις σε όλο του το κορμί, που πιθανότατα προέρχονται από δαγκώματα ζώων, «έχει όμως και κοψίματα που προέρχονται, ίσως από το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα του, στον καρπό του δεξιού του χεριού. Πιθανόν έχει κόψει τις φλέβες του» συμπληρώνει ο κ. Βουγιουκλάκης, όπως αναφέρουν υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Σημειώνεται πως στο σημείο που βρέθηκε ο Βαγγέλη, έχουν φθάσει κλιμάκια αξιωματικών από τις αρμόδιες υπηρεσίες Αθήνας και Θεσσαλονίκης και συνεργείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι για τουλάχιστον δύο ημέρες θα ερευνήσουν την περιοχή για τον εντοπισμό αντικειμένων, δειγμάτων αίματος και εντυπωμάτων παπουτσιών.
Εξετάζεται το μαχαίρι

Το μαχαίρι - ουσιαστικά πρόκειται για σουγιά - βρέθηκε σε απόσταση 2μισι έως 3 μέτρων αριστερά από τη σορό του Βαγγέλη. Μεταφέρθηκε αμέσως στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου να εξερευνηθεί για DNA και αποτυπώματα. «Θα εξετάσουμε αν πάνω του υπάρχουν δείγματα μόνο του Βαγγέλη ή και άλλων ατόμων» αναφέρουν χαρακτηριστικά αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ..

Η δικογραφία είναι ακόμη ανοικτή επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. . Ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει την υπόθεση θέλει να εξετάσει την υπόθεση από την αρχή, γεγονός που σημαίνει ότι δεν αποκλείεται να ζητήσει να λάβει νέες καταθέσεις από πολλούς μάρτυρες. Πλέον δεν αποκλείεται η δικογραφία να συμπεριλαμβάνει συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον προσώπων, που στο πρόσφατο παρελθόν είχαν επιτεθεί με διάφορους τρόπους εναντίον του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αν και η νομοθεσία φαίνεται να έχει πολλά «κενά» στην απόδοση κατηγοριών σε βάρος ατόμων που με τη συμπεριφορά τους έχουν οδηγήσει κάποιον στην αυτοχειρία. Τουλάχιστον θα τους βαραίνουν οι τύψεις...


Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων για την εγκληματικότητα στην περιοχή μας

Ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων στο Permissospress
Μετά το θέμα που δημιουργήθηκε γύρω από την αστυνόμευση του Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων, συγκεντρώσαμε και ομαδοποιήσαμε τα ερωτήματα που υπέβαλλαν οι αναγνώστες μας ,έως το Σάββατο το πρωι και τα υποβάλλαμε στο Δήμαρχο κο Ντασιώτη Γεώργιο για να τα απαντήσει. Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις  ακολουθούν

1.    Ποια είναι τα αίτια που αυξάνεται η εγκληματικότητα στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων;
Απάντηση
Αυτή είναι η πιο καίρια ερώτηση που η απάντησή της  δεν αφορά μόνο το Δήμο μας, αλλά όλο τον κόσμο. Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα παρατηρούνται ως φαινόμενα σε έξαρση όταν υπάρχουν πολλά  προβλήματα και κοινωνικά αδιέξοδα. Οι συνθήκες που ζούμε δηλώνουν ακριβώς αυτό και μάλιστα με στοιχεία επιδείνωσης του φαινομένου. Όταν δυσκολεύουν οι συνθήκες διαβίωσης, τότε δημιουργούνται οι συνθήκες παραβατικότητας ή εγκληματικότητας, γιατί ακριβώς διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή. Αυτό αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο από το οποίο σίγουρα δεν μπορούμε να εξαιρεθούμε εμείς, ούτε ως Χώρα, ούτε φυσικά ως Δήμος. Ωστόσο για να είμαστε και ακριβείς στην ορολογία που χρησιμοποιούμε, τα περισσότερα περιστατικά στα οποία αναφερόμαστε κινούνται στα όρια της παραβατικότητας και όχι της εγκληματικότητας. Αυτό σημαίνει ότι   αν συντρέξουν οι αναγκαίες συνθήκες, που όμως δεν τις καθορίζει, τουλάχιστον τις περισσότερες, η Δημοτική Αρχή, μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά πράγματα.

2.    Κτιριακά ο Σταθμός είναι ακατάλληλος. Υπάρχει στα Σχέδιά σας η αλλαγή του  Κτηρίου;

Απάντηση
Ακούστε. Αυτή η ερώτηση θα σας  έλεγα ότι δεν αφορά το Δήμο, αλλά το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ο Δήμος είναι αρμόδιος για τη συντήρηση των  κτηρίων  που αποτελούν δικές του δομές (σχολεία, κτλ) και όχι για όλα τα δημόσια κτήρια που υπάρχουν στην επικράτειά του. Όλα τα υπουργεία, όπως και οι Δήμοι, έχουν δικούς τους προϋπολογισμούς που περιλαμβάνουν και αυτές τις δαπάνες για τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν. Ωστόσο και παρά αυτές τις νομικές  δεσμεύσεις, ο Δήμος Αλιάρτου είχε παραχωρήσει ,από πολύ παλιά, το συγκεκριμένο κτήριο  με ένα μικρό  ενοίκιο για τη στέγαση του Αστυνομικού Σταθμού Αλιάρτου. Εμείς καταργήσαμε με απόφαση του Συμβουλίου και αυτό το ενοίκιο και  τώρα είναι δωρεάν. Στα πλαίσια των δυνατοτήτων που έχουμε, υποστηρίζουμε και λειτουργικά τον Σταθμό και βοηθάμε και στη συντήρηση. Επίσης έχουμε πει αρμοδίως ότι  όποιο κτήριο, από τα διαθέσιμα του Δήμου, εξυπηρετεί τις ανάγκες του Αστυνομικού τμήματος που ζητούμε να δημιουργηθεί, το παραχωρούμε δωρεάν, αλλά φυσικά την ανακαίνιση θα την κάνει το Υπουργείο όπως τη θέλει και όχι ο Δήμος. Δεν επιτρέπεται και δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο και φυσικά δεν μπορεί ο Δήμος να υποκαταστήσει το κράτος, γιατί αυτό το κόστος θα το πληρώσει ο Δημότης με αύξηση των δημοτικών τελών πράγμα που είναι άδικο και ανήθικο γιατί, ήδη με τη φορολογία που πληρώνουμε, υποτίθεται ότι το κράτος οφείλει να μας εξασφαλίσει αυτά. Θεωρώ πως αν λέγαμε στους Δημότες μας ότι θα αυξήσουμε τα Δημοτικά τέλη για να καλύψουμε όλες αυτές τις λειτουργίες,που ήδη τις πληρώνουν  με τη φορολογία τους, δε θα συμφωνούσαν.

3.    Θα γίνει ο Αστυνομικός Σταθμός  Τμήμα και πότε; Είναι ο μόνος Δήμος στη Βοιωτία που δεν έχει αστυνομικό τμήμα. Ο νόμος το προβλέπει. Ποιες είναι οι ενέργειές σας για την ίδρυση Αστυνομικού Τμήματος;

Απάντηση
Αυτό το ζητούμε σε όλους τους τόνους και από κάθε αρμόδιο. Και στις συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες και με ερωτήσεις που έχουμε προκαλέσει στη βουλή και με υπομνήματα ,( σας δίνω το πρώτο να το δημοσιεύσετε), από το 2011 σε όλους τους υπουργούς  Δημ.Τάξης  που τους έχουμε καταθέσει  και θα επαναλάβουμε σύντομα  στην νέα πολιτική ηγεσία, προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι δεν νοείται Καλικρατικός Δήμος να μην έχει στην έδρα του Αστυνομικό Τμήμα πλήρως στελεχωμένο, με χώρο ευθύνης την επικράτειά του τουλάχιστον. Ειδικότερα δε ένας Δήμος σαν το δικό μας με πολλές ιδιορρυθμίες (Εθνικός δρόμος, τσιγγάνοι, Κωπαΐδα, κτλ),επιβάλλεται να αποκτήσει άμεσα. Σε αυτό το αίτημά μας συμφώνησε και η διοίκηση της αστυνομίας που το εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία και υπάρχει στο νομοσχέδιο που είναι προς διαβούλευση.  Από το αίτημα αυτό δεν μπορούμε να υποχωρήσουμε και θα το διεκδικούμε με κάθε τρόπο. Επίσης ο σκοπός μας δεν είναι να αλλάξει η ταμπέλα του Σταθμού και να γράφει Τμήμα, αλλά να στελεχωθεί και με την απαραίτητη δύναμη. Αυτό δεν μπορεί να το ρυθμίσει κανένας Δήμαρχος. Η κριτική που μπορεί να ασκηθεί στο Δήμαρχο, αφορά το αν κάνει τις ενέργειες που απαιτούνται για να προβάλλει το πρόβλημα και αν διεκδικεί τη λύση του, αυτές οι ενέργειες έγιναν και συνεχώς γίνονται. Η υλοποίηση  όμως, αφορά αποφάσεις που λαμβάνονται από την κυβέρνηση και η οποία πρέπει να απαντήσει γιατί  δεν το έκανε. Αν η δημιουργία του Αστυνομικού τμήματος ήταν απόφαση που τη λάμβανε ο Δήμαρχος, θα είχε γίνει ήδη.

4.    Τι ενέργειες έχει κάνει ο Δήμαρχος μετά την τελευταία συνέλευση και ποιες ενέργειες σκοπεύει να κάνει για την ενίσχυση του Σταθμού και πόσοι αστυνομικοί θα έρθουν;
Απάντηση
Η οργανική δύναμη ενός αστυνομικού Σταθμού είναι επτά (7) άτομα, αυτή τη στιγμή υπηρετούν τέσσερις (4).Αστυνόμευση μιας περιοχής όπως ο Καποδιστριακός Δήμος Αλιάρτου, (χωρίς το Σωληνάρι) ,που είναι ο χώρος ευθύνης του Σταθμού δε γίνεται με τέσσερα άτομα, αλλά ούτε και με επτά. Πολύ περισσότερο δε, όλου του Δήμου  που περιλαμβάνει και την Δ.Ε. Θεσπιών ,η οποία  ανήκει στο χώρο ευθύνης του Α.Τ.Βαγίων. Για αυτόν ακριβώς το λόγο ζητούμε αστυνομικό τμήμα με χώρο ευθύνης όλο το Δήμο και πλήρη στελέχωση (περίπου 20 ‘άτομα). Αυτό όμως είπαμε ότι δεν εξαρτάται από εμάς. Εμείς το διεκδικούμε με κάθε τρόπο. Σε ότι αφορά την αστυνόμευση του Δήμου  μας με το δεδομένο ότι δεν έχουμε ακόμη Αστυνομικό Τμήμα ,μετά την τελευταία συνέλευση που αναδείξαμε το πρόβλημα, η Αστυνομική Δν/ση του Νομού, όρισε ως χώρο ευθύνης της Α΄ΟΠΚΕ την περιοχή Αλιάρτου και Ορχομενού και της Β΄ΟΠΚΕ την περιοχή Βαγιών και Δ.Ε.Θεσπιών, για να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο την αστυνομική παρουσία. Εμείς συνεχώς ζητούμε την παρουσία στις περιοχές μας, αλλά ο επιχειρησιακός σχεδιασμός   της αστυνομίας δε γίνεται από εμάς.

5.    Ένα χρόνο μετά τη Λαϊκή Συνέλευση τι έχει αλλάξει σχετικά με την εγκληματικότητα; Είστε ικανοποιημένος; Τα πράγματα πάνε καλύτερα ή χειρότερα;

 Απάντηση
Μία λαϊκή συνέλευση δεν μπορεί να αλλάξει  υφιστάμενες κοινωνικές συνθήκες. Μπορεί όμως να τις αναδείξει και αυτό επιχειρήσαμε να κάνουμε με όλες τις λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιήσαμε  για διάφορα θέματα.  Δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν το μέγεθος της παραβατικότητας γιατί απλά οι περισσότεροι δεν το καταγγέλλουν στην αστυνομία. Αυτό σημαίνει ότι αν δεν γραφτεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων θεωρείται πως δεν έγινε. Το αποτέλεσμα αυτού, είναι πως τα περισσότερα από  αυτά που καταγγέλλουμε μεταξύ μας, δεν υπάρχουν ως καταγεγραμμένα περιστατικά που να δηλώνουν  ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει απ’τον έλεγχο, ώστε να αναγκαστούν οι αρμόδιοι να ενεργήσουν. Όσες φορές αναζήτησα μάρτυρες στις μηνύσεις που έχω υποβάλλει για φθορά της δημοτικής περιουσίας, αυτοί που το κατήγγειλαν σε μένα ,δεν προσέρχονταν με αποτέλεσμα να μην τιμωρούνται οι υπαίτιοι. Θέλω να πω δηλαδή πως όλοι έχουμε τις ευθύνες μας ,μικρές ή μεγάλες, που διαιωνίζεται μια κατάσταση. Ευχαριστημένος θα είμαι όταν δεν θα υπάρχει ούτε ένα περιστατικό. Μέχρι τότε θα αγωνίζομαι να το πετύχω. Σε αυτό πρέπει να συμβάλλουμε όλοι καταγγέλλοντας εκεί που πρέπει τα κρούσματα, προκειμένου να υπάρχουν τα στοιχεία που αναδεικνύουν το πρόβλημα

6.    Εάν δεν υπάρχει θετικό αποτέλεσμα σχετικά με την αστυνόμευση στο Δήμο, τι θα κάνετε; Με ποιόν τρόπο θα αντιδράσετε; Θα κλείσετε δρόμους;

Απάντηση
Η Διοίκηση που επιχειρεί κάτι και ξεκινά με πιθανότητες, έστω και λίγες ,ότι δε θα πετύχει είναι βέβαιο ότι θα χάσει . Επιθυμώ το θετικό αποτέλεσμα γιατί πιστεύω ότι είναι και το σωστό. Ο χρόνος που θα επιτευχθεί ποικίλει, γιατί εξαρτάται τόσο από τις δικές μας ενέργειες, όσο κυρίως από αυτούς που αποφασίζουν. Σε κάθε περίπτωση  προώθησης του αιτήματος  προστίθενται και καινούργια στοιχεία που τα αξιοποιούμε. Τώρα έχουμε μια νέα πολιτική ηγεσία στο υπουργείο. Θα την συναντήσουμε και θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με δεδομένη την επιθυμία του Δήμου μας για δημιουργία αστυνομικού τμήματος. Εφόσον οι προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι διαφορετικές, θα επιλέξουμε και τον τρόπο αντίδρασης. Το κλείσιμο των δρόμων είναι μια επιλογή, που αφορά κυρίως την ανάδειξη του ζητήματος. Η εμπειρία από τις φορές που το κάναμε είναι ότι ο κόσμος  δεν συμμετέχει και αυτό ελλοχεύει τον κίνδυνο να στείλουμε το αντίθετο μήνυμα.

7.    Ένα πολύ σοβαρό ζήτημα είναι η αυξανόμενη κίνηση στον κεντρικό δρόμο και ειδικότερα από βαρέα οχήματα. Τι  κάνετε γιαυτό; Τι Γίνεται με τον περιφερειακό δρόμο; Υπάρχουν πιέσεις από τον εμπορικό Σύλλογο να μη γίνει;

Απάντηση
Τεράστιο ζήτημα που δημιουργήθηκε εδώ και δύο χρόνια περίπου, λόγω της αύξησης της τιμής των διοδίων. Αφορά όλους τους Δήμους της περιοχής που έχουν οικισμούς πάνω σε αυτόν τον άξονα, όπως και την περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό προσπαθούμε να το λύσουμε συνολικά. Όλοι οι Δήμαρχοι και η Αντιπεριφερειάρχης επισκεφτήκαμε   την προηγούμενη πολιτική ηγεσία και θα το κάνουμε και τώρα. Ο λόγος είναι η αύξηση της τιμής των διοδίων και ο μόνος τρόπος να σταματήσει αυτό το αίσχος είναι η μείωση της τιμής τους. Στο κομμάτι που αφορά το Δήμο μας, έχουμε καταθέσει μελέτη για χρηματοδότηση τοποθέτησης φαναριών σε όλο το μήκος του δρόμου, προκειμένου να ελέγξουμε την ταχύτητα . Η παράκαμψη Αλιάρτου (περιφερειακός) είναι έργο που θα εκτελέσει η περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας, η οποία εκπονεί και τις μελέτες, όταν εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση. Σε κάθε περίπτωση επιβάλλετε να γίνει και προσωπικά το έχω διατυπώσει παντού και στον εμπορικό Σύλλογο. Κανένας δεν έχει ασκήσει πίεση να μη γίνει.




8.    Τι προτίθεται να κάνει ο Δήμος για την αυξανόμενη προσέλευση των Ρομά;

Απάντηση
Δε νομίζω ότι υπάρχει αυξανόμενη προσέλευση. Είναι περίπου οι ίδιοι, που κατά διαστήματα φεύγουν και επανέρχονται. Πολλοί από αυτούς έχουν ιδιοκτησίες, που τις πούλησαν Αλιαρταίοι ,που τώρα κατηγορούν το Δήμαρχο πως δεν κάνει τίποτα να τους διώξει. Κανέναν δεν μπορείς να διώξεις απ’την ιδιοκτησία του. Παρά πολλές φορές οργανώσαμε και θα συνεχίσουμε επιχειρήσεις κατεδάφισης των παραπηγμάτων. Θυμίζω το ξήλωμα του μεγαλύτερου από τους Τέσσερις καταυλισμούς στο Μούλκι ,που τώρα δεν υπάρχει. Επίσης είμαστε αμείλικτοι στην εφαρμογή του νόμου που αφορά τη χορήγηση βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας, την οποία παίρνουν μόνο όσοι έχουν όλες τις προϋποθέσεις .Ο μόνος τρόπος να μην έρθουν άλλοι είναι να μην αγοράσουν γη, αυτό όμως δεν μπορεί να απαγορευθεί.

9.    Ποια είναι η στρατηγική του Δήμου για τους Ρομά; Έχουν γίνει ενέργειες για να ενσωματωθούν;

Απάντηση
Ουσιαστική Ερώτηση. Οι Ρομά είναι μια πραγματικότητα στην Αλίαρτο, είτε μας αρέσει είτε όχι. Κατά συνέπεια αυτούς που νόμιμα βρίσκονται εδώ πρέπει να τους ενσωματώσουμε. Ο Μόνος τρόπος ενσωμάτωσης είναι η  εκπαίδευση για τα παιδιά και η εφαρμογή του νόμου για όλους. Έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες και έχουμε ήδη αποτελέσματα. Το πρώτο ουσιαστικό βήμα, ήταν να τους απογράψουμε, ώστε να έχουμε επίσημα στοιχεία. Το 2011 που αναλάβαμε ήταν εγγεγραμμένοι μαθητές Ρομά  στα δημοτικά Σχολεία  δύο ή τρείς και τώρα είναι περίπου εξήντα  απ τους οποίους φοιτούν πάνω από τους μισούς. Έχουμε κάνει παρεμβάσεις στην εισαγγελία για το ζήτημα αυτό, στο συνήγορο του πολίτη ο οποίος στην έκθεσή του  επικροτεί την καλή πρακτική και για το λόγο αυτό με είχε καλέσει και ως εισηγητή αυτού του ζητήματος σε συνέδριο. Σας δίνω όλα αυτά τα έγγραφα να τα δημοσιεύσετε.  Προσπαθούμε να τους αλλάξουμε γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος να συμβιώσουμε. Δεν είναι εύκολο και δεν γίνεται ακαριαία. Ωστόσο κάτι φαίνεται στον ορίζοντα.


10.    Θα λειτουργήσει το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής;

Απάντηση
Κάποια πράγματα αν δε γίνουν σωστά στην ώρα τους είναι πολύ δύσκολο να διορθωθούν μετά. Στην εποχή του μνημονίου που δεν επιτρέπονται προσλήψεις ειδικευμένου  προσωπικού, που δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά οχημάτων και συντήρηση εγκαταστάσεων  είναι δύσκολο να λειτουργήσει όπως πρέπει. Δεν θα αναφερθώ στα κατασκευαστικά του ζητήματα που ίσως είναι σοβαρότερα. Ωστόσο από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το 2011 το συντηρήσαμε και  είναι στη διάθεση των σχολείων, προκειμένου να εκτελούν προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με την τροχαία ή άλλους ειδικούς.Οι Διευθυντές των Σχολείων είναι ενήμεροι γι αυτό.


11.    Θα δημιουργηθεί Δημοτική Αστυνομία;

Απάντηση
Ο θεσμός της Δημοτικής αστυνομίας, αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται νομικά και επομένως δεν μπορεί να δημιουργηθεί. Η ΚΕΔΕ πρότεινε στον υπουργό την επανασύσταση του θεσμού και το θέμα είναι προς συζήτηση. Πάντως η Δημοτική Αστυνομία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που καλύπτει η Ελληνική Αστυνομία. Είναι εντελώς διαφορετικές οι αρμοδιότητες  που έχει. Εφόσον νομοθετηθεί η επανασύστασή της, σίγουρα θα μας απασχολήσει η ίδρυση της και στο Δήμο μας, προκειμένου να αστυνομεύσουμε την καθαριότητα, τους κοινόχρηστους χώρους και ότι άλλο ανήκει στην ευθύνη της. Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι Δημότες ότι  οι υπηρεσίες που προσφέρει  η Δημοτική  Αστυνομία είναι ανταποδοτικές και το κόστος λειτουργίας (μισθοδοσία, λειτουργικά έξοδα, κτλ),βαρύνει εξ ολοκλήρου εμάς. Επομένως  όταν και αν μιλήσουμε για ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας πρέπει να κάνουμε σαφές και το κόστος που θα επιμεριστεί σε όλους μας, μέσω των Δημοτικών τελών.


Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα που μου δίνετε, μέσα από την ηλεκτρονική σας εφημερίδα να ενημερώσω τους δημότες και να απαντήσω στα ερωτήματά τους.
Ως επίλογο θέλω να πω ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό. Με απασχολεί και προσπαθώ να το αναδείξω. Ωστόσο και οι Δημότες πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί τα «παράπονα να τα λένε όλα στο Δήμαρχο», αλλά δεν είναι ο Δήμαρχος αυτός που μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα. Ο Δήμαρχος οφείλει να τα αναδεικνύει και να διεκδικεί τη λύση τους. Αυτό γίνεται καθημερινά και ίσως να μην είναι γνωστές στους Δημότες μας οι ενέργειες που κάνουμε, αλλά δεν μου αρέσει η διοίκηση που γίνετε με δελτία τύπου για τα πάντα, αλλά η διοίκηση που φέρνει αποτέλεσμα ουσίας, τον χρόνο του οποίου όμως δεν μπορώ να τον ορίσω εγώ.

Σας ευχαριστώ
Διαβάστε την  αλληλογραφία του Δημάρχου με τις Δημόσιες Υπηρεσίες
Υπόμνημα του Δημάρχου στον  Εισαγγελέα για την Παραβατικότητα των  Τσιγγάνων

Υπόμνημα του Δημάρχου Στον  Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Ετήσια Εκθεση Συνηγορου του  Πολίτη για το Δήμο Αλιάρτου

Eισήγηση Δημαρχου  Αλιάρτου-Θεσπιέων στην ημεριδα του  Συνηγόρου του Πολίτη για την ένταξη των  ΡΟΜΑ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα είχαν “ΡΗΜΑΞΕΙ” ΟΛΑ- Εκκλησίες,σπίτια σε Αντίκυρα και Δίστομο!!!


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι διέπρατταν συστηματικά κλοπές από Ιερούς Ναούς και οικίες, στην ευρύτερη περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας

Εξιχνιάσθηκαν συνολικά έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, τις οποίες διέπραξαν από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015)

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες



Συνελήφθησαν, χθες (14-03-2015) το απόγευμα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διστόμου, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 50 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών – διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς και οικίες στην ευρύτερη ανωτέρω περιοχή και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε η εμπλοκή των κατηγορουμένων στις προαναφερόμενες κλοπές.

Σε νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες. 

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, είχαν διαπράξει το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και χθες (14-03-2015), τουλάχιστον έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής και συγκεκριμένα:

•    Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
•    Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό της Παναγίας στην παραλία Διστόμου, όπου επίσης αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από το παγκάρι.
•    Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό των Αγίων Ταξιαρχών στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν αγιογραφημένες εικόνες, χρηματικό ποσό, μία ηλεκτρική συσκευή και άλλα αντικείμενα.
•    Κλοπή – διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν την μικροφωνική εγκατάσταση.
•    Διάρρηξη στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Αντίκυρα, χωρίς να αφαιρέσουν κάτι από το εσωτερικό του.
•    Κλοπή – διάρρηξη σε οικία, ιδιοκτησίας 69χρονου ημεδαπού, στην Αντίκυρα, όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (2.000) ευρώ και οικιακές συσκευές, συνολικής αξίας (3.000) ευρώ.
•    Κλοπή – διάρρηξη σε τροχόσπιτο, ιδιοκτησίας 54χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, όπου αφαίρεσαν από το εσωτερικό του όλο τον οικιακό εξοπλισμό.

Μέρος των κατασχεθέντων προϊόντων κλοπών, τα οποία φυλάσσονται στο Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, αναγνωρίστηκε και αποδόθηκε στους νόμιμους κατόχους τους, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων αντικειμένων και να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης των δύο κατηγορουμένων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βέρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερχονται οι πληρωμές μόνο με κάρτες -Τέλος τα μετρητά, τι μπόνους δίνει η κυβέρνηση

Σχέδιο για να πληρώνουν οι πολίτες με πλαστικό χρήμα και όχι με μετρητά επεξεργάζεται ομάδα στελεχών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Μάλιστα, σχεδιάζεται να θεσπιστεί φορομπόνους για όσους θα συναλλάσσονται αποκλειστικά με χρεωστική κάρτα. Στόχος της ομάδας αυτής είναι να αυξηθούν τα έσοδα από την απόδοση του ΦΠΑ, καθώς το ελληνικό Δημόσιο χάνει κάθε χρόνο 6,6 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρουν τα «Νέα», το σχέδιο βασίζεται στην παροχή κινήτρων στους φορολογούμενους προκειμένου να πληρώνουν κάθε συναλλαγή τους με πλαστικό χρήμα. Δηλαδή, μέσω χρεωστικών καρτών που θα συνδέονται με τους λογαριασμούς μισθοδοσίας τους.

Θα δοθούν κίνητρα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δεν εξετάζονται πρόστιμα και ποινές αν κάποιος δεν πληρώσει με κάρτα, αλλά κίνητρα για να πληρώνει αποκλειστικά με κάρτα.
Στο σχέδιο προβλέπεται κλιμακωτή επιστροφή κεφαλαίου με κάθε συναλλαγή. Στα σούπερ μάρκετ, το κίνητρο για χρήση κάρτας θα είναι περιορισμένο. Αντιθέτως, τα κίνητρα θα είναι αυξημένα σε τομείς, όπως την παροχή υπηρεσιών γιατρών, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων κλπ. H πληρωμή με κάρτα θα δίνει επιστροφή κεφαλαίου για παράδειγμα 10%. Για να ολοκληρωθεί η συναλλαγή θα πρέπει όλοι οι επαγγελματίες να έχουν μαζί τους μηχανήματα POS, για να μπορούν να χρεώνουν τις κάρτες των πελατών τους.

Αρχή από το Δημόσιο

Κι επειδή είναι μάλλον δύσκολο κάθε υδραυλικός ή ηλεκτρολόγος να διαθέτει αυτό το μηχάνημα, στην κυβέρνηση αναζητούν κοινοτικά κονδύλια ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση για την απόκτησή τους. Το κρας τεστ σχεδιάζεται να γίνει με τη μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων. Προβλέπεται όλοι να αποκτήσουν χρεωστικές κάρτες με ελάχιστη χρέωση ανά συναλλαγή τα 0,25 ευρώ. Οι φορολογούμενοι θα «εξαργυρώνουν» την επιστροφή κεφαλαίου, που θα έχουν κερδίσει κατά τη διάρκεια του έτους, με την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης.

Αν το πρώτο βήμα επιτευχθεί, το επόμενο για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είναι ο ΦΠΑ να μην φθάνει καθόλου στα χέρια του επαγγελματία. Από τον καταναλωτή να πηγαίνει απευθείας στο Δημόσιο.

Δύο λογαριασμοί για κάθε επαγγελματία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, κάθε επαγγελματίας θα διαθέτει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς. Στον πρώτο θα μπαίνει το καθαρό ποσό της συναλλαγής και στον δεύτερο, που θα είναι κλειστός, ο ΦΠΑ. Ο επαγγελματίας δεν θα μπορεί να βάζει στην τσέπη τα χρήματα του δεύτερου λογαριασμού, που θα προορίζονται για την απόδοση του ΦΠΑ ή τον συμψηφισμό του με άλλες συναλλαγές του.


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός βρέθηκε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης στα Ιωάννινα -Κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή


Τη χειρότερη κατάληξη είχε η αναζήτηση για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς όπως όλα δείχνουν επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι και ο 20χρονος βρέθηκε νεκρός.

Ο θείος του φοιτητή που είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου επιβεβαίωσε σε ρεπόρτερ του Mega ότι η σορός που εντοπίστηκε το πρωί της Κυριακής ανήκει στον άτυχο ανιψιό του.

Η σορός βρέθηκε σε προχωρημένη σήψη, κοντά στο γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων, που είναι κοντά στη λίμνη Παμβώτιδα αλλά και στη Γαλακτοκομική Σχολή στην οποία φοιτούσε ο 20χρονος από το Ρέθυμνο.

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε εξαφανιστεί στις 6 Φεβρουαρίου και ακολούθησε τεράστια κινητοποίηση, χωρίς όμως να αποδώσει καρπούς. Η σορός εντοπίστηκε περίπου στις 8 το πρωί, σε βαλτώδη περιοχή της Δημοτικής Επιχείρησης Λίμνης Ιωαννίνων, περίπου 800 μέτρα από τη Γαλακτομική Σχολή. Ο κάτοικος της περιοχής που την εντόπισε ειδοποίησε την Αστυνομία, από την οποία κλήθηκε ο θείος του παιδιού, Γιώργος Βιβιεδάκης, που έσπευσε επί τόπου και αναγνώρισε τον ανιψιό του, όπως αναφέρει και το ΑΠΕ.

Στην περιοχή βρίσκεται ο ιατροδικαστής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Θόδωρος Βουγιουκλάκης και εξετάζεται αν ο θάνατος του 20χρονου προήλθε από εγκληματική ενέργεια ή πρόκειται για αυτοκτονία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι.


ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ epirusgate
Με την παρουσία του καθηγητή ιατροδικαστικής Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς οι έρευνες στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα του νεαρού Β.Γιακουμάκη.Το πτώμα  βρίσκεται σε προχωρημένη σήψη, έχει τη μπλούζα που φορούσε νεαρός την ημέρα που εξαφανίστηκε.Από τα πρώτα σοιχεία της έρευνας έγινε γνωστό, ότι αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια, αν και δίπλα στο πτώμα όπως σας είπαμε βρέθηκε ένα μαχαίρι. Το πτώμα βρήκε ένας βοσκός που περνά καθημερινά από το σημείο που βρίσκεται ανάμεσα από τον ιχθυογενετικό σταθμό και το γήπεδο της Ανατολής Ιωαννίνων. Κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και...
ο ειδικός ερευνητής Γιώργος Τσουκάλης βρίσκονται στο σημείο και καταγράφουν και την παραμικρή λεπτομέρεια που θα μπορούσε να φωτίσει κάποια πτυχή σχετικά με την ταυτοποίηση του πτώματος και τις συνθήκς που αυτό βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι Βρυξέλλες «παγώνουν» την πρόσβαση στη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ ύψους 25 δισ. ευρώ!


    Στερεύει από τη μεγαλύτερη χρηματοδοτική της πηγή η οικονομία, καθώς η Ελλάδα για άγνωστο χρονικό διάστημα δεν θα έχει πρόσβαση στα κοινοτικά ταμεία, για πρώτη φορά από το 1981..!

Σύμφωνα...με το Βήμα της Κυριακής, οι κοινοτικές υπηρεσίες ενημέρωσαν ατύπως την Αθήνα ότι «παγώνει» η πρόσβαση σε περίπου 25 δισ. ευρώ, επικαλούμενες την ανάγκη εξέτασης τεχνικών λεπτομερειών στη δομή και στη συγκρότηση των νέων διαχειριστικών αρχών του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από την πρώτη εβδομάδα εκλογής της νέας κυβέρνησης άρχισαν να φτάνουν αρνητικά μηνύματα τα οποία μετέδιδαν ότι οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες χρειάζονταν περισσότερο χρόνο για να εξετάσουν σε συστημική βάση τις οργανωτικές δομές του νέου ΕΣΠΑ.

«Πυρήνας» των ενστάσεων είναι μια ήσσονος σημασία λεπτομέρεια. Διασταυρωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το 2011, έπειτα από έλεγχο της Επιτροπής Δημοσιονομικού Ελέγχου για λογαριασμό της Κομισιόν, κατεγράφησαν κάποιες οργανωτικές και λειτουργικές αστοχίες στις δομές του ΕΣΠΑ, που παρουσίαζαν αρρυθμίες.

Ωστόσο, έπειτα από διορθώσεις από την ελληνική πλευρά που έφτασαν το 90% των παρατηρήσεων των κοινοτικών υπηρεσιών, το σύστημα του ΕΣΠΑ συνέχισε να δουλεύει με τη γνωστή μορφή του ώς και το 2015 χωρίς ποτέ οι Βρυξέλλες να θέσουν εκ νέου οποιοδήποτε ζήτημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με διόδια παραδίδεται τη Δευτέρα τμήμα του Μαλιακού

Χωρίς... κόψιμο κορδέλας ή τελετή εγκαινίων, πιθανότατα όχι μόνο λόγω της συγκυρίας αλλά και των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του έργου, θα δοθεί επιτέλους στην κυκλοφορία το νέο τμήμα Ραχών - Στυλίδας στο Μαλιακό κόλπο.

Όπως αιφνιδίως ανακοινώθηκε σήμερα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή», από την κοινοπραξία Κεντρική Οδό, τη Δευτέρα πρόκειται να ανοίξει το ρεύμα προς Αθήνα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη. Η λειτουργία του νέου τμήματος θα συνοδευτεί από τη λειτουργία ενός νέου μετωπικού σταθμού διοδίων στη θέση Μαυρομαντήλα (ενδεικτικά, 1,75 ευρώ για τα ΙΧ) και δύο πλευρικών, στην Αγία Μαρίνα και τη Στυλίδα (Καραβόμυλος).

Το τμήμα Ραχών- Στυλίδας είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά για άγνωστο λόγο δεν είχε μέχρι τώρα παραδοθεί. Το τμήμα ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Δημοσίου και παραδόθηκε στην κοινοπραξία Κεντρική Οδό, η οποία και θα το διαχειρίζεται για τη χρηματοδότηση της κατασκευής και συντήρησης του Ε65 (ό,τι απέμεινε από τον αρχικό σχεδιασμό).


Διαβάστε Περισσότερα »

Στα 680 ευρώ για όλους από την 1η Οκτωβρίου ο κατώτατος μισθός -Αλλαγές στο όριο απολύσεων και στις αποζημιώσεις

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 680 ευρώ από την 1η Οκτωβρίου φέτος και στα 751 ευρώ το δεύτερο εξάμηνο του 2016 (πιθανότατα την 1η Ιουλίου) δρομολογεί η κυβέρνηση.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Real Νews, μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να καταθέσει νομοσχέδιο στη Βουλή που θα προβλέπει την αύξηση του κατώτατου μισθού σε δύο στάδια. Η παρέμβαση στον κατώτατο μισθό θα γίνει εφ' άπαξ και η αύξησή του θα χρησιμοποιηθεί σαν δίχτυ ασφαλείας για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα.

Ενας μισθός για όλους

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα προβλέπεται η εξομοίωση από τον Απρίλιο των κατώτατων αμοιβών για όλους όσοι είναι κάτω των 25 ετών στο ύψος του σημερινού κατώτατου μισθού. Ετσι, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί για όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας, στα 586 ευρώ, από 511 ευρώ που είναι σήμερα.

Απώτερο στόχος του υπουργείου αποτελεί να μην υπάρχει εργαζόμενος το β' εξάμηνο του 2016 που να αμείβεται με λιγότερα από 751 ευρώ.

Παράταση της ΕΓΣΣΕ

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Real News, προωθείται διάταξη που θα προβλέπει την παράταση έως τις 30 Ιουνίου της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ), που λήγει στα τέλη Μαρτίου, με στόχο τη διατήρηση όλων των θεσμικών όρων που περιλαμβάνει.

Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για τον κατώτατο μισθό θα προχωρήσει έως το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου στην κατάθεση δεύτερου νομοσχεδίου, που θα αφορά την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Οριο απολύσεων, αποζημιώσεις

Επίσης, θα προωθηθεί η μείωση του ορίου απολύσεων στο 2%, από 5% που ισχύει σήμερα, ενώ αναμένεται να υπάρξει και σύνδεση του ποσού της αποζημίωσης των εργαζομένων σε περίπτωση απόλυσης ανάλογα με τα έτη απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτίωση του καιρού σήμερα

Παροδικές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού που βελτιώνεται σήμερα, Κυριακή, σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Aναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: ασθενείς και βαθμιαία στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
Ανεμοι: βόρειοι 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών το πρωί.
Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σχέδιο-εφιάλτης της Μέρκελ για κούρεμα καταθέσεων στην Ελλάδα

Ένα εφιαλτικό σχέδιο φαίνεται πως βρίσκεται στο μυαλό της Άνγκελα Μέρκελ για την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει το Spiegel, στη γερμανική κυβέρνηση επικρατούν και απόψεις για «κούρεμα» των καταθέσεων στην Ελλάδα, όπως έγινε πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο!

Μάλιστα, το εν λόγω σενάριο φαίνεται πως είναι για τα καλά στο μυαλό της Γερμανίδας καγκελαρίου, ως εναλλακτική λύση για το «ελληνικό ζήτημα» και προκειμένου η χώρα μας να παραμείνει στο ευρώ, κάτι που άλλωστε επιθυμεί η Μέρκελ.

Το δημοσίευμα του Spiegel αναφέρει επίσης ότι οι σύμβουλοι της Μέρκελ είχαν εξετάσει την περίπτωση της Κύπρου πριν από δύο χρόνια. Αποτέλεσμα, τότε, της άρνησης της κυπριακής Βουλής να ψηφίσει τα μέτρα λιτότητας ήταν ένα τελεσίγραφο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το κλείσιμο των τραπεζών στην Κύπρο για κάποιες ημέρες.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με το Spiegel, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ενός Grexit και «μπορεί πολύ εύκολα να διανοηθεί μια Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα». Κάτι τέτοιο, όμως, δεν βρίσκει σύμφωνη την Άνγκελα Μέρκελ, που επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ