Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

Βόμβα από το δικηγόρο της οικογένειας Γιακουμάκη - «Δεν αποκλείουμε τη δολοφονία του Βαγγέλη»

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έβαλε ο Βαγγέλης Γιακουμάκης τέλος στη ζωή του αλλά να έπεσε θύμα δολοφονίας, άφησε ο δικηγόρος της οικογένειας, Δημήτρης Μπούκας.

Δήλωση βόμβα έκανε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, ο νεαρός Βαγγέλης να έπεσε θύμα δολοφονίας. «Μια από τις πιθανές εκδοχές είναι η αυτοκτονία. Αλλά υπάρχουν κι άλλες εκδοχές τις οποίες μέχρι στιγμής δεν μπορούμε να τις αμφισβητήσουμε. Υπάρχει η περίπτωση να έπεσε θύμα δολοφόνίας. Ακόμα δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Όταν τα πάρουμε στα χέρια μας θα μπορούμε να πούμε περισσότερα. Αυτό που δεν χωρά αμφισβήτηση είναι ότι έπεσε θύμα βασανιστηρίων. Δέχθηκε εξευτελισμό προσωπικότητας και αυτή η ενέργεια πολλές φορές οδηγεί το θύμα στην απόγνωση» δήλωσε ο κ.Μπούκας.

Για τις φήμες ότι ενδεχομένως ο Βαγγέλης Γιακουμάκης άφησε ένα σημείωμα πριν το θάνατό του, στο οποίο κατέγραψε όλα όσα έζησε το τελευταίο διάστημα, απάντησε ο ιδιωτικός ερευνητής, Φώντας Βρόσγος. «Το δωμάτιο έμεινε ξεκλείδωτο για αρκετές ώρες, οπότε είναι πιθανό ο οποιοσδήποτε να μπήκε μέσα και να εξαφάνισε οτιδήποτε παρουσιαζόταν ως ενοχοποιητικό στοιχείο ή οτιδήποτε ήταν επιβαρυντικό για κάποιους» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμική δόνηση 3,2R ανοιχτά της Σαλαμίνας


Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.17 το βράδυ της Κυριακής στον θαλάσσιο χώρο μεταξύ Πειραιά και Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το εστιακό βάθος της δόνησης υπολογίζεται στα 5 χλμ.

O σεισμός έγινε αισθητός στον Πειραιά, Αγία Βαρβάρα, Αιγάλεω και σε άλλες περιοχές στα νότια προάστια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκάει "βόμβα" με πολιτικό πρόσωπο που έχει πάνω από 5 εκατ. ευρώ στη λίστα Λαγκάρντ...



    Πρόκειται για εν ενεργεία πολιτικό
    Εξελίξεις  ...προσεχώς

Πολύ σοβαρά ερωτήματα αφήνει.. δημοσιεύμα του -έγκυρου σε παρόμοιες περιπτώσεις- ΒΗΜΑτοδότη ο οποίος αποκαλύπτει ότι σημαντικό πολιτικό πρόσωπο είναι κάτοχος λογαριασμού με ποσό άνω των 5 εκατ. ευρώ και βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πολιτικός αυτός δεν ήταν απλώς ο διαχειριστής του λογαριασμού, αλλά ο δικαιούχος του. Ο οικονομικός εισαγγελέας, Π. Αθανασίου, τον κάλεσε να εξηγήσει και να δικαιολογήσει το ποσό.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε από δυο δημοσιογράφους ξένου ειδησεογραφικού πρακτορείου, που την περασμένη Τετάρτη βρέθηκαν στα γραφεία του ΣΔΟΕ και συναντήθηκαν με τους οικονομικούς εισαγγελείς. Τους ενημέρωσαν, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο υπάλληλος της HSBC που υπέκλεψε τα στοιχεία με τους καταθέτες, τους έδωσε και το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο πολιτικό πρόσωπο είχε διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην προηγούμενη κυβέρνηση και δεν έχει αποσυρθεί από την πολιτική, καθώς τώρα δίνει ατύπως συμβουλές σε πολιτικό κόμμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ:Στο Νοσοκομείο Θήβας με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας 10 μαθητές


Με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Θηβών 10 από τους 45, μαθητές Γυμνασίου Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας  οι οποίοι επέστρεφαν απο εκδρομή στο Ναύπλιο.

Oι μαθητές, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση της υγείας τους να εμπνέει ανησυχία, είχαν επισκεφθεί το Ναύπλιο  και κατά την επιστροφή τους  πολλοί απ αυτούς ένιωσαν έντονες ενοχλήσεις στο στομάχι και μεταφέρθηκαν από τους συνοδούς καθηγητές ομαδικά στα επείγοντα του νοσοκομείου Θηβών.
'Αμεσα το εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Θηβών προσπάθησε και αντιμετώπισε την όλη κατάσταση διαπιστώνοντας ότι  οι  10 μαθητές έχουν πιθανή  γαστρεντερίτιδα και τους χορήγησαν  την απαραίτητη αγωγή.Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress  οι γονείς των μαθητών είναι ενήμεροι,η κατάστασή  τους  δεν είναι ανησυχητική και είναι θέμα χρόνου να πάρουν εξιτήριο.Δόθηκαν πολλά συγχαρητήρια  απο τους υπεύθυνους καθηγητές συνοδούς των παιδιών στο νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Θηβών για την άμεση αντιμετώπιση της κατάστασης των μαθητών και για την άψογη συμπεριφορά και εξυπηρέτηση.

Είναι αδήριτη ανάγκη, για άμεση δράση, να προστατευθεί και να στελεχωθεί με γιατρούς και προσωπικό το Νοσοκομείο Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι σε όλη τη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δεκατρία (13) άτομα

Συνολικά ελέγχθηκαν (667) άτομα και (257) οχήματα, προσήχθησαν (31) άτομα και βεβαιώθηκαν (141) παραβάσεις

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν, μεταξύ άλλων, (5) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και (5) άτομα για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας



Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν από χθες (21-03-2015) αργά το απόγευμα, έως και σήμερα (22-03-2015) πρώτες πρωινές ώρες, από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (667) άτομα, εκ των οποίων (462) ημεδαποί και (205) αλλοδαποί, καθώς και (257) οχήματα.

Προσήχθησαν: (31) άτομα, εκ των οποίων (27) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (13) άτομα εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) αλλοδαπή, για εκκρεμή καταδικαστική Απόφαση.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (141) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (5) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (5) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (82) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (16) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (1) για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος (μέθη), (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για ΚΤΕΟ και (61) λοιπές παραβάσεις].
•    (1) παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.
•    (48) λοιπές παραβάσεις. 

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι στοχευμένοι και εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων αστυνομικών δράσεων που εκδηλώνονται με σκοπό την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχισθούν με αμείωτο ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς βασάνιζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη: Mέχρι το κρεβάτι του έσπασαν -Τι γράφει το ποινολόγιο της σχολής



Σοκάρει το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού στις σελίδες του παρουσιάζονται οι άγριες καταστάσεις που επικρατούσαν στην εστία της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Στο πόρισμα το οποίο δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, περιλαμβάνονται σελίδες από το ποινολόγιο και το βιβλίο των συμβάντων της σχολής, καθώς και καταθέσεις φοιτητών.

Οπως φαίνεται από το βιβλίο συμβάντων έχουν καταγραφεί περιστατικά με θύμα τον Βαγγέλη, τα οποία στη συνέχεια δεν συνοδεύτηκαν από ανάλογες ποινές στους υπαίτιους. Μάλιστα σύμφωνα με καταθέσεις, η Διεύθυνση της Σχολής, γνώριζε τι συνέβαινε αλλά δεν παρενέβαινε στον βαθμό που θα έπρεπε.

Ενδεικτικό είναι απόσπασμα του φύλακα της σχολής, που γράφει στις 8 Μαρτίου 2014 στο βιβλίο ότι ενώ ο Βαγγέλης έλειπε στην Κρήτη για την Καθαρά Δευτέρα, συμφοιτητές του έσπασαν το κρεβάτι του. Για εκείνο το βράδυ ο φύλακας αναφέρει ότι «όταν πήγα για δεύτερη φορά στις 03.10 τα ξημερώματα να ελέγξω τι συμβαίνει είδα τον... (αναφέρει όνομα σπουδαστή) με κόκκινα χέρια και εμφανώς αναστατωμένο». Όταν ο Βαγγέλης γύρισε την επόμενη μέρα στα Γιάννενα έψαχνε, σύμφωνα με τους μάρτυρες, να βρει τάβλες για να φτιάξει το κρεβάτι του και να μπορέσει να κοιμηθεί.

Σε κατάθεσή του φίλος του Βαγγέλη λέει ότι «ο αρχηγός της παρέας των Κρητικών εμφανιζόταν ως ο εκπρόσωπος των πατριωτών του τα θέματα που προκύπτουν στη σχολή και σχετίζονται με το διευθυντή».

Ωστόσο από το πόρισμα προκύπτει ότι οι φοιτητές από την Κρήτη που τραμπούκιζαν σπουδαστές ήταν, μεμονωμένα παραδείγματα, τα οποία, ωστόσο, έκαναν αισθητή την παρουσία τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι θύματα bullying πήγαν να πέσουν και άλλα δύο παιδιά τα οποία αντιστάθηκαν και γλίτωσαν. Οπως καταγγέλλει ένας από τους φοιτητές: «Απείλησαν τον... (αναφέρεται όνομα σπουδαστή) ότι αν ξανακάνει παρατήρηση για φασαρία στο δωμάτιο θα τον κρεμάσει από το παράθυρο», λέει στην κατάθεσή του φοιτητής.

Διαβάστε Περισσότερα »

Όλο το σχέδιο για τις Πανελλαδικές το 2016

Σύστημα που μοιάζει με δέσμες -Μείωση  της ύλης και μετεγγραφών - Στροφή σε  ανθρωπιστικές  σπουδές - Στις 18 Μαίου ξεκινούν οι Πανελλαδικές
Τέσσερα αντί για έξι μαθήματα με την προσθήκη ενός μαθήματος μπαλαντέρ  και διδασκαλία των μαθημάτων από τα υπάρχοντα σχολικά βιβλία καθώς δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγές φαίνεται οτι είναι το σχέδιο που προκρίνεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για το νέο  σύστημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του νέου συστήματος  αναμένεται να  πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας,  ωστόσο βέβαιο θεωρείται οτι την επόμενη χρονιά οι μαθητές θα εξετασθούν σε τέσσερα μαθήματα αντί για έξι , ενώ η προσθήκη ενός πέμπτου προαιρετικού μαθήματος θα  τους εξασφαλίσει  μία “γέφυρα” μεταξύ των πεδίων, προκειμένου να διευρυνθούν οι επιλογές τους. Το  σύστημα προσομοιάζει με  το σύστημα των δεσμών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες    θα υπάρχουν και  σχολές μπαλαντέρ, όπως οι Παιδαγωγικές  που θα τις   δηλώνουν οι υποψήφιοι  από  όλα τα επιστημονικά πεδία.

 Στόχος του υπουργείου Παιδείας,  είναι να αυξηθούν τα τμήματα που μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος , προκειμένου να έχει  περισσότερες επιλογές κοντά στον τόπο κατοικίας του καθώς αναμένεται να μειωθεί ο αριθμός των μετεγγραφών. Σύμφωνα με πληροφορίες το ποσοστό των μετεγγραφών δεν θα ξεπερνά το 10%-15%  των φοιτητών που πέτυχαν με τις εξετάσεις σε κάθε τμήμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες   στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην εβδομάδα θα υπάρχει και ρύθμιση για την αναδιαμόρφωση των αναλυτικών προγραμμάτων του λυκείου.

 Οπως δήλωσε   ο αναπληρωτής υπουργός  Παιδείας   Τάσος Κουράκης:  “Στο πολυνομοσχέδιο, θα δώσουμε ένα σχέδιο, όπου διευρύνεται  η δυνατότητα των μαθητών, που βρίσκονται τώρα στη Β’ και θα πάνε στη Γ’ Λυκείου, να απευθύνονται σε περισσότερες σχολές, μέσω ενός συστήματος, χωρίς να διαταράσσουμε, αυτή τη στιγμή, το στάτους στο οποίο βρίσκονται και προετοιμάζονται οι μαθητές. Επίσης, θα φροντίσουμε για τη μείωση της ύλης, γιατί, πραγματικά, η υπερβολική  ύλη, δεν βοηθάει κανέναν. Σε πάρα πολλά μαθήματα, η ύλη του πρώτου έτους του πανεπιστημίου είχε μεταφερθεί στην Γ’ Λυκείου, με αποτέλεσμα να εξοντώνονται τα παιδιά”.

Σε  οτι αφορά στους εισακτέους αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρυσι με πτωτική τάση    δηλαδή  ο αριθμός που θα ανακοινωθεί θα κινηθεί λίγο πάνω από τις 69000 από τις περίπου 70.500 που ήταν ο αντίστοιχος περσινός.

Aλλαγή αναμένεται στον αριθμό των εισακτέων στις θεωρητικές σχολές που τα  τελευταία  χρόνια παρουσίαζαν σταθερή μείωση σε σχέση με τις πολυτεχνικές σχολές. Είναι χαρακτηριστικό οτι στην ανάγκη ενίσχυσης των Ανθρωπιστικών Επιστημών στην εκπαίδευση  εστίασε ο υπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων Αρ. Μπαλτάς κατά την διάρκεια του άτυπου Συμβουλίου των Ευρωπαίων ομολόγων του που πραγματοποιήθηκε, στο Παρίσι.
Οι υποψήφιοι, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου,  από την επόμενη χρονιά αναμένεται να εξετάζονται σε τέσσερα μαθήματα . Στην περίπτωση που επιθυμούν να διευρύνουν τον αριθμό των σχολών  από τις οποίες θέλουν να διεκδικήσουν μία θέση θα έχουν δικαίωμα να εξετασθούν σε ένα επιπλέον μάθημα. Οπότε όποιος επιθυμεί να εισαχθεί στα Παιδαγωγικά τμήμα , που φαίνεται οτι “κλείδωσαν” ως σχολές από περισσότερα πεδία ,θα εξετάζεται υποχρεωτικά σε πέντε μαθήματα.  Η γκάμα των σχολών που αναμένεται οτι μπορούν να δηλώσουν από την επόμενη χρονιά οι υποψήφιοι αναμένεται να φθάσει τις 250 σχολές.
 Με βάση το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας   διατηρούνται οι προσανατολισμοί στην Γ' Λυκείου   που αφορούν στους τομείς  Ανθρωπιστικών, Θετικών και Οικονομικών-Κοινωνικών Σπουδών.     Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί τίποτε σχετικά με το συντελεστή αυξημένης βαρύτητας των μαθημάτων και αν θα ισχύσει για όλες τις σχολές.
Σε οτι αφορά στα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι από τη σχολική χρονιά 2015-2016 αναμένεται να κινηθούν ως εξής:

 1. Νεοελληνική γλώσσα, Αρχαία, Ιστορία και Λατινικά για εισαγωγή    στις σχολές Ανθρωπιστικών και Νομικών Σπουδών.

 2.Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία στη θετική κατεύθυνση

 3. Νεοελληνική γλώσσα, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, Πληροφορική και Αρχές Οικονομικής θεωρίας στις  Οικονομικές Σπουδές.

Σύμφωνα με πληροφορίες   από το υπουργείο Παιδείας τα μαθήματα μπαλαντέρ είναι η Φυσική, η Βιολογία , τα Μαθηματικά, η Ιστορία και οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. 
Η Βιολογία αναμένεται να “ξεκλειδώνει” τις Επιστήμες Υγείας ενώ τα Μαθηματικά αναμένεται να αποτελέσουν τη “γέφυρα” για τις Παιδαγωγικές σχολές.
Η Φυσική θα είναι ο μπαλαντέρ για τα Πολυτεχνεία και τις Θετικές  Επιστήμες  ενώ οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας θα είναι το “εισιτήριο” για τις Πολιτικές Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.

 Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις θα  ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου και θα είναι η τελευταία χρονιά που οι μαθητές θα εξεταστούν σε έξι μαθήματα.
Eπίσης, ήδη από φέτος, το υπουργείο Παιδείας έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στις ακόλουθες αλλαγές:Στις συνολικές μονάδες των υποψηφίων για την εισαγωγή στα AEI δεν θα   υπολογίζονται  οι βαθμοί προαγωγής στην A΄ και B΄ Λυκείου.

 Καταργείται η Τράπεζα Θεμάτων  και τα θέματα των προαγωγικών εξετάσεων στην A΄ και B΄ Λυκείου θα επιλέγονται από τους διδάσκοντες.

 Eπανέρχεται ως βαθμός προαγωγής ο γενικός μέσος όρος 9,5.  Μέχρι σήμερα  υπήρχε η βάση του 10 σε Γλώσσα και Mαθηματικά και μέσος όρος 8 στα υπόλοιπα μαθήματα.
 protothema.gr



Διαβάστε Περισσότερα »

Η «ευκαιρία των 5 ημερών» για κούρεμα χρεών στην Εφορία...



Τρεις διαφορετικές επιλογές έχουν 4.100.000 οφειλέτες, φορολογούμενοι και επιχειρήσεις, προκειμένου να ρυθμίσουν τα χρέη τους στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία με σημαντικές εκπτώσεις στις προσαυξήσεις αλλά και...
τη δυνατότητα εξόφλησης ως 100 δόσεις.

Η πρώτη επιλογή αφορά τη ρύθμιση-εξπρές με καταπληκτική ημερομηνία της 27η Μαρτίου 2015.

Πρόκειται για την «ευκαιρία των πέντε ημερών» που έχουν μεγάλοι κυρίως οφειλέτες να πληρώσουν το αρχικό χρέος με μηδενικές προσαυξήσεις – όλες οι επιχειρήσεις, ακόμη και οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες.

Το χρέος μπορεί να πληρωθεί ολόκληρο ή μέρος αυτού.

Μάλιστα στα χρέη που υπάγονται στη ρύθμιση περιλαμβάνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη που αφορούν τον φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ, τις γονικές παροχές, τις κληρονομιές κ.τ.λ..

Όποιος σπεύσει ως τις 27 Μαρτίου να μπει στη ρύθμιση μπορεί να κερδίσει τη διαγραφή ως και του 100% των προσαυξήσεων εφόσον εξοφλήσει το σύνολο της αρχικής οφειλής ή το τμήμα που μπορεί.

Μάλιστα το καινούργιο της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι ότι ο φορολογούμενος θα επιλέγει το χρέος που θέλει να εξοφλήσει (π.χ., ΕΝΦΙΑ, εισόδημα ΦΠΑ κ.τ.λ.) βάσει της ταυτότητας οφειλής για να τύχει της αντίστοιχης διαγραφή των προσαυξήσεων.

Είναι προφανές ότι η «ευκαιρία των πέντε ημερών» αφορά κυρίως παλαιά χρέη που έχουν επιβαρυνθεί με μεγάλα πρόστιμα.
Πατήστε EΔΩ στη φωτογραφία και δείτε παραδείγματα.

100 δόσεις και εκπτώσεις για τους μικροοφειλέτες

Τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με δόσεις δίνει το υπουργείο Οικονομικών που «καίγεται» για έσοδα σε όλους όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν το σύνολο ή μέρος του χρέους ως τις 27 Απριλίου.

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, η τρίτη επιλογή έχει καταληκτική προθεσμία ένταξης την 26η Μαΐου. Με τη ρύθμιση αυτή κάθε οφειλέτης αλλά κυρίως όσοι έχουν περιορισμένους πόρους μπορούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους ως 100 δόσεις με διαγραφή ως 30% των προσαυξήσεων και αυτόματα να πάρουν φορολογική ενημερότητα.

Ελάχιστη δόση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι τα 20 ευρώ τον μήνα, ενώ χάνουν την ευκαιρία όσοι δεν πληρώσουν δύο συνεχόμενες δόσεις το 2015 ή τρεις συνεχόμενες δόσεις από το 2016. Αξίζει να σημειωθεί ότι για χρέη ως 5.000 ευρώ οι δόσεις θα είναι άτοκες, ενώ για τα μεγαλύτερα ποσά το ετήσιο επιτόκιο είναι 3%.


Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ηλεκτρονικά ως τις 26 Μαΐου, ενώ ο νόμος προβλέπει «παράθυρο» παράτασης για έναν ακόμη μήνα.
ΒΗΜΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαιρώθηκαν στη Λαμία για τα μάτια μιας γυναίκας


Όλα ξεκίνησαν όταν δύο νεαροί συνεπλάκησαν για τα μάτια μιας γυναίκας.

Συγκεκριμένα, ο ένας από τους δυο, ηλικίας 27 ετών, τράβηξε μαχαίρι και προσπάθησε να καρφώσει τον 28χρονο. Τότε, εκείνος πάνω στην προσπάθειά του να αμυνθεί επιχείρησε να του πάρει το μαχαίρι και τότε στον καυγά μπήκε και η μητέρα του 27χρονου.

Η μητέρα τράβηξε άλλο δικό της μαχαίρι και επιτέθηκε στον 28χρονο μαζί με το γιο της, καταφέροντας τουλάχιστον δυο μαχαιριές, η μια στο μηρό και η άλλη στην κοιλιά.

Τα χτυπήματα από το μαχαίρι δεν τον έπληξαν σε ζωτικά σημεία και έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ωστόσο ο 28χρονος παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο Λαμίας.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λαμίας συνέλαβαν την 56χρονη μαχαιροβγάλτη, ενώ αναζητούν και τον 27χρονο γιο της.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χαλάει ο καιρός -Σε ποιες περιοχές θα βρέξει

Οι βροχές επιστρέφουν σήμερα, Κυριακή, ενώ η θερμοκρασία σημειώνει μικρή άνοδο. Οι βροχές θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

Αναλυτικά η πρόγνωση από την ΕΜΥ:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -2 (μείον 2) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονιου, Ηπειρος, Δυτικη Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αρχικά στο Ιόνιο και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα και από τα δυτικά θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.
Άνεμοι: αρχικά ασθενείς σταδιακά θα στραφούν σε νότιους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε νότιους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 01 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο «έπιασε» ο… Εθνικός Υμνος;



    Ένα σπάνιο αντίτυπο του Υμνου εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού κατάφερε σε πρόσφατη δημοπρασία να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να «πιάσει» τιμή υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης..

Ένα σπάνιο αντίτυπο του Υμνου εις την Ελευθερίαν του Διονυσίου Σολωμού κατάφερε σε πρόσφατη δημοπρασία να ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να «πιάσει» τιμή υπερδιπλάσια της αρχικής εκτίμησης
Τελική τιμή... 6.490 ευρώ. Ήταν η τιμή που «έπιασε» μια από τις πιο σπάνιες εκδόσεις του Εθνικού μας Ύμνου στη δημοπρασία του «Βέργου» στις 18 Μαρτίου. Το ενδιαφέρον των συλλεκτών ήταν μεγάλο και η τιμή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Υπενθυμίζεται ότι η τιμή εκκίνησης – που δίνει και ένα μέτρο για τα «κτυπήματα» που θα ακολουθήσουν από τους συμμετέχοντες- είχε ορισθεί να κινηθεί στο εύρος των 2.500 έως 3.500 ευρώ.

Τι είναι, όμως, αυτό που πωλήθηκε; Σύμφωνα με τα «στοιχεία ταυτότητας»: Ὕμνος(a) εἰς τήν ἐλευθερίαν, ἔγραψε Διονύσιος Σολωμός Ζακύνθιος, τόν Μάϊον μῆνα 1823. Inno alla libertà, Dionisio Solomos da Zacinto scrisse, il mese di Maggio 1823, volgarizzato i Edizione III. Μεσολόγγι, Δημήτριος Μεσθενεύς, 1825.

Δεύτερη ἔκδοση, 8ο, A-H4I2, 67 σ. (μικρές φθορές στά περιθώρια τῶν πρώτων καί τοῦ τελευταίου φύλλου, λεκές ἀπό νερό, λερωμένος ὁ τίτλος καί κάποια ἄλλα φύλλα). Ἑλληνικό κείμενο καί ἰταλική μετάφραση σέ ἀντικρυστές σελίδες. Χωρίς ἰδιαίτερα ἐξώφυλλα (ἀξάκριστο). Ἠλιού 1825.78, Legrand & Pernot, 1070, Droulia 781.

Ἡ ἔκδοση αὐτή τοῦ ἐθνικοῦ ὕμνου τυπώθηκε κατά τή διάρκεια τῆς πολιορκίας τοῦ Μεσολογγίου ἀπό τόν ἡρωικό τυπογράφο Δημ. Μεσθενέα. Εἶχε προηγηθεῖ ἡ ἔκδοση σέ αὐτοτελές τεῦχος τῶν σ. 435-488 τοῦ Β´ τόμου τῶν Chants populaires de la Grèce moderne τοῦ Fauriel, ὅπου καί τυπώθηκε ὁ Ὕμνος γιά πρώτη φορά. Ἡ ἔνδειξη «Edizione III» ὀφείλεται μᾶλλον στόν ὑπολογισμό ὡς ἔκδοσης καί τῆς μετάφρασης τοῦ C. B. Sheridan, πού εἶχε στό μεταξύ τυπωθεῖ στό Λονδίνο. Βλ. Λ. Δρούλια, «Γύρω στίς πρῶτες σολωμικές ἐκδόσεις καί μεταφράσεις», Μνημόσυνον Σοφίας Ἀντωνιάδη, Βενετία 1974, σ. 393-4.Πρβ. Γ.Λαγανάς, Ὁ «Ὕμνος εἰς τήνἘλευθερίαν» τοῦ Διονυσίου Σολωμοῦ. Ἀπό τόν στίχο στό μέλος, Ἀθήνα 2004, σ. 17-24.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Αγγελος Χαριστέας στα 35 του φαντάρος στη Θήβα



Πριν 11 χρόνια οδηγούσε την Ελλάδα στην κορυφή της Ευρώπης, τώρα υπηρετεί την πατρίδα στη Θήβα.

O Άγγελος Χαριστέας, έβαλε την στρατιωτική παραλλαγή, καθώς στα 35 του χρόνια θα υπηρετήσει την πατρίδα. Ο παλαίμαχος άσος, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια ως κάτοικος κυρίως του εξωτερικού είχε αναβολή, παρουσιάστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα (2015 Β' ΕΣΣΟ).

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ