Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!!

Οι αιτήσεις  για την αδειοδότηση 

NET METERING  ξεκίνησαν.Καλέστε μας για δωρεάν αυτοψία στο χώρο σας.


Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Αυτοπαραγωγή-Εγκατάσταση Φωτοβολταικών σε στέγες σε βιομηχανίες και σε γεωτρήσεις.

Mexis-Βάγια Βοιωτίας

 Τι είναι το Net-Metering;

Το Net-Metering, ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός, είναι μια ουσιαστικά νέα πολιτική αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές, μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούν να συμψηφίζουν την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού με την ενέργεια που καταναλώνεται στην κατοικία ή την επιχείρησή τους.

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ρωτήστε μας πως;;; Τηλ:6974138136 

Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!! 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμορία Πακιστανών είχε ρημάξει μετασχηματιστές της ΔΕΗ στη Βοιωτία

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, υπήκοοι Πακιστάν, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «αρχηγός» τους

Εξιχνιάσθηκαν μία υπόθεση ληστείας, η οποία διαπράχθηκε πρόσφατα σε βάρος αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας ζωοτροφών στο Σχηματάρι, καθώς και (97) κλοπές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, συνολικής αξίας (330.000) ευρώ

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές, παράβαση του νόμου περί όπλων, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας και άλλα αδικήματα

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής σπείρας στην διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα

Οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν ως «ορμητήριο» την περιοχή της Μάνδρας Αττικής και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες όπου διέμεναν στην ανωτέρω περιοχή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων, πλαστά χαρτονομίσματα, αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, μαχαίρια, διαρρηκτικά εργαλεία κ.α.

Το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, κατάφερε να τερματίσει τη συστηματική και εξακολουθητική δράση ομάδας πέντε (5) τουλάχιστον αλλοδαπών, οι οποίοι ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών μετασχηματιστών της ΔΕΗ σε περιοχές της Βοιωτίας.

Η εξάρθρωση της εγκληματικής σπείρας και η σύλληψη των πέντε (5) μελών της, υπηκόων Πακιστάν, ηλικίας 29, 28, 22, 19 και 18 ετών, επιτεύχθηκε μετά από συστηματική διερεύνηση των υποθέσεων και μεθοδική – συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Η αποδόμηση της εγκληματικής ομάδας, αποτέλεσε πρωταρχική προτεραιότητα για το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να λάβουν τέλος οι επαναλαμβανόμενες κλοπές μετασχηματιστών, στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν χθες (26-03-2015) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Μάνδρας Αττικής, όπου οι συλληφθέντες διέμεναν σε οικίες, τις οποίες χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης κλοπιμαίων και ως «βάση – ορμητήριο» για την εξακολουθητική εγκληματική τους δράση.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2014, δομημένη εγκληματική οργάνωση, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών μετασχηματισμών της ΔΕΗ, καθώς και η διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους ( modus operandi ), τα μέλη της σπείρας, «αρχηγικό» στέλεχος της οποία φέρεται να ήταν ο 29χρονος, προέβαιναν αρχικά στην κατόπτευση και επιλογή των υποψήφιων «στόχων» τους και στην συνέχεια δρώντας μεταμεσονύχτιες ώρες και με διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, διέπρατταν κλοπές μετασχηματισμών.

Συγκεκριμένα, εξιχνιάστηκαν συνολικά (97) κλοπές μετασχηματισμών της Δ.Ε.Η, με την προκληθείσα ζημιά για την επιχείρηση να εκτιμάται στις (330.000) ευρώ.

Επιπλέον όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας ενέχονται σε ληστεία, η οποία διαπράχθηκε πρώτες πρωινές ώρες της 14-03-2015, σε βάρος πέντε αλλοδαπών εργαζομένων εταιρείας παραγωγής ζωοτροφών, στο Σχηματάρι Βοιωτίας.

Πιο αναλυτικά, οι ανωτέρω δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας και λοστού, ακινητοποίησαν και δέσμευσαν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, αφαιρώντας από διάφορους χώρους της εταιρείας χρήματα, ηλεκτρικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον προέβησαν στην αφαίρεση καλωδίων χαλκού από παρακείμενο υποσταθμό της ΔΕΗ και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο οικίες των δραστών, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, και κατασχέθηκαν:

· Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και ηλεκτρικών εργαλείων,

· εννέα (9) μαχαίρια, ένα κάλυκας των 9 mm και μία θήκη κυνηγετικού όπλου,

· τρία (3) ξύλινα κοντάρια και τέσσερα (4) ζεύγη γαντιών,

· έξι μάλλινοι σκούφοι και μία μάλλινη μπαλακλάδα,

· είδη ένδυσης και καννάβινοι ιμάντες,

· εννέα (9) κινητά τηλέφωνα και πλήθος συσκευασιών με πακέτα σύνδεσης τηλεφώνων,

· τριάντα (30) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων,

· εκατόν εβδομήντα (170) ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα,

· εννέα (9) κούτες που περιείχαν διάφορα απορρυπαντικά και γενικότερα είδη καθαριότητας καθώς και

· πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η εμπλοκή των μελών της εγκληματικής σπείρας στη διάπραξη κλοπών σε οικίες και καταστήματα σε περιοχές της Βοιωτίας. Επιπλέον σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων (28χρονος, 22χρονος και 19χρονος), υφίστανται διοικητικά μέτρα απομάκρυνσης από την Χώρα μας, ενώ επιπλέον ο 18χρονος διαπιστώθηκε ότι είχε εισέλθει και παρέμενε παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια.

Σε βάρος των πέντε μελών της σπείρας σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξης ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβασης του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα και λαθρεμπορίας, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης, η τυχόν εμπλοκή – συμμετοχή περισσοτέρων ατόμων, καθώς και η ενδεχόμενη διασύνδεση τους με άλλες ομοειδείς ή/και συναφείς εγκληματικές ομάδες.







Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινό BAZZAR απο το 1ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Βουλή το θέμα έλλειψης γιατρού στις Πλαταιές

ΕρώτησηΠρος τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
Θέμα: Χωρίς ιατρό οι Πλαταιές του Δ. Θηβαίων εδώ και επτά μήνες.
Χωρίς ιατρική κάλυψη εδώ και πολλούς μήνες είναι οι Πλαταιές του Δήμου Θηβαίων. Συγκεκριμένα, οι Πλαταιές, χωριό στο οποίο ζουν μόνιμα 1.000 κάτοικοι, από τα τέλη Αυγούστου 2014 δεν υπάρχει ιατρός, καθώς η γενική ιατρός που κάλυπτε τη θέση στο συγκεκριμένο ιατρείο έφυγε, αρχικά με τρίμηνη απόσπαση, και έπειτα παραιτήθηκε της θέσεώς της.
Έκτοτε, το χωριό παραμένει χωρίς ιατρό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να συνταγογραφήσουν τα φάρμακα και τις εξετάσεις τους. Οι κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ιατρείο του Καπαρελλίου ή των Ερυθρών πληρώνοντας ταξί αρχικά για να κλείσουν ραντεβού  και έπειτα πηγαίνουν πάλι για την πραγματοποίηση του προγραμματισμένου ραντεβού.
Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι οι κάτοικοι των Πλαταιών επιβαρύνονται ιδιαίτερα από την  αναγκαστική μετακίνηση, καθώς με τα χρήματα που δαπανούν για τη μεταφορά τους θα πλήρωναν ένα μέρος από τη συμμετοχή των φαρμάκων τους. Επισημαίνεται, ότι υπάρχουν και κάτοικοι οι οποίοι αδυνατούν να μεταβούν στα πλησιέστερα ιατρεία των γειτονικών χωριών.
Επιπλέον, κάθε Σαββατοκύριακο και αργίες διοργανώνονται αγώνες ανεμόπτερων στις Πλαταιές που συγκεντρώνουν εκατοντάδες συμμετέχοντες και επισκέπτες, ένας επιπλέον λόγος που κρίνεται απαραίτητη η παρουσία ιατρού στο χωριό.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθεί το ταχύτερο δυνατόν η θέση στο αγροτικό ιατρείο Πλαταιών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς
Δείτε  ΕΔΩ το ρεπορτάζ του  Permissospress που δημοσιοποίησε το θέμα  και πιστεύουμε οτι  θα έχει θετικά αποτελέσματα


Διαβάστε Περισσότερα »

Eρώτηση Σταθά για τους πληγέντες αγρότες της Κωπαϊδας




Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας



Θέμα: Αποζημίωση πλημμυρισμένων εκτάσεων στο Κωπαϊδικό πεδίο στις περιοχές των Δήμων Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στο Κωπαϊδικό Πεδίο δεν κατάφεραν να μαζέψουν την όψιμη σοδειά τους από το βαμβάκι, λόγω των μεγάλων πλημμυρών, με αποτέλεσμα  να μην μπορούν να πάρουν  τη σοδειά τους, ούτε θα μπορέσουν να καλλιεργήσουν την νέα καλλιεργητική περίοδο. Σημειώνεται ότι η έκταση του Κωπαϊδικό πεδίο που είναι πλημμυρισμένη, είναι πάνω από 100.000 στρέμματα στους Δήμους Λεβαδέων, Ορχομενού και Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Ήδη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι οι περιοχές που έχουν καταστραφεί λόγω πλημμυρών θα αποζημιωθούν.

Με βάση τα ανωτέρω,



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να  προβεί ώστε να γίνει έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου (ΕΛΓΑ κ.α.) ώστε να καταγραφούν οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι αγρότες των παραπάνω περιοχών;



Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Στάθας

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων-Δείτε τα θέματα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Για συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου

 Σας προσκαλούμε να παραβρεθείτε στην 6η Τακτική Δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015 και ώρα 19:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης.



Α/Α      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΘΕΜΑΤΟΣ

1       Περί της έγκρισης πρακτικών προηγούμενης συνεδρίασης.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

2       Περί έγκρισης σχεδίου Στρατηγικού Σχεδιασμού 2015-2019 , του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων

(Εισηγητής κα Λέτη Μαρίνα)

Στρατηγικός Σχεδιασμός Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων 2015 – 2019

Περίληψη Στρατηγικού Σχεδιασμού Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων 2015 – 2019

3      Περί έγκρισης παράτασης ανάπλασης Κοινόχρηστων Χώρων Τ.Κ Άσκρης.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

4      Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής για το έργο ’’Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Δ.Δ Μαυρομματίου.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

5      Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής για το έργο ’’Κατασκευή Αποδυτηρίων’’.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

6     Περί της συγκρότησης επιτροπής παραλαβής μικρών έργων με απευθείας ανάθεση.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

7      Περί της γνωμοδότησης για την ενοικίαση αρ.136 , 140 και 141 ΣΑΑΚ Μαζίου και αρ.191 ΣΑΑΚ Πέτρας.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

8     Περί της κατάρτισης του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

9      Περί της έγκρισης και παραλαβής των παραδοτέων της Υπηρεσίας με τίτλο ’’Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για το Πρόγραμμα Εξοικονομώ για Ο.Τ.Α’’ .

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

10     Περί έγκρισης 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα για το έργο ’’Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Τ.Κ Άσκρης – Νεοχωρίου –    Λεονταρίου , στο τμήμα που αφορά την Άσκρη’’.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

11      Περί ορισμού ενός Δημοτικού Συμβούλου , ως μέλους επιτροπής εκτίμησης ακινήτου.

(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)

12      Περί αποδοχής ογκομετρικής μελέτης .(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)

13      Περί δουλείας διέλευσης αγωγού ακαθάρτων στους οικισμούς Μαυρομματίου – Θεσπιών -Λεονταρίου.

(Εισηγητής Κος Δήμαρχος)

14      Περί αναμορφώσεων προϋπολογισμού οικ .έτους 2015.

(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

15      Περί έγκρισης της υπό αριθ.35/2015 απόφασης οικονομικής επιτροπής , που αφορά την διαγραφή τιμολογίων.

(Εισηγητής Κος Αντιδήμαρχος Οικονομικών)

16      Περί έγκρισης Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2015 , του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)

17     Περί της έγκρισης απόφασης κανονισμού αναθέσεων έργων , υπηρεσιών, μελετών και προμηθειών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου.

(Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης)

18    Περί της έγκρισης απόφασης κανονισμού οικονομικής διαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου.

(Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης)

19      Περί της έγκρισης απόφασης εσωτερικών υπηρεσιών της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης

Αλιάρτου.

(Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης)

20     Περί της κατάρτισης και ψήφισης τροποποίησης του Προϋπολογισμού έτους 2015 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου .

(Εισηγήτρια η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αλιάρτου)

21      Περί αποδοχής ΚΑΠ μηνός Μαρτίου 2015.

(Εισηγητής Κος Πρόεδρος)



Ο Πρόεδρος του

Δημοτικού Συμβουλίου

  

ΖΙΩΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 3 Απριλίου η προπληρωμή δώρου Πάσχα και επιδομάτων από τον ΟΑΕΔ




Από την Παρασκευή 3 Απριλίου θα ξεκινήσει η καταβολή από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), του Δώρου Πάσχα για το 2015 στους επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Την ίδια μέρα, θα καταβληθούν τα επιδόματα ανεργίας, τα επιδόματα μακροχρονίως ανέργων και τα βοηθήματα ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων.

Τα επιδόματα αυτά κανονικά καταβάλλονται από τις 03.04.2015 μέχρι και τις 19.04.2015.

Οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Σε ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει, ότι ο έλεγχος για την αυτοπρόσωπη παρουσία των τακτικά επιδοτούμενων ανέργων, των μακροχρονίως ανέργων και των δικαιούχων του βοηθήματος ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων στα χρονικά διαστήματα που τους έχουν οριστεί, εξακολουθεί να ισχύει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Καθήλωσε το κοινό το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο



Το κορυφαίο έργο “Αντιγόνη” του Σοφοκλή παρουσίασε, με πολύ μεγάλη επιτυχία, το Θηβαϊκό Πειραματικό Θέατρο σε μετάφραση και σκηνοθεσία Λάζαρου Παπαδόπουλου,  την Τρίτη 24 Μαρτίου στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα “Αλέξανδρος Κοφίνης” του Συνεδριακού Κέντρου Θήβας της ΔΗ.Κ.Ε.Θ.

Με άρτια σκηνοθεσία και εξαιρετικές ερμηνείες οι συντελεστές της παράστασης καθήλωσαν το κοινό και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα και τα πλέον ευμενέστερα σχόλια.  Ο σκηνικός διάκοσμος, με σεμνή απλότητα που βασιζόταν όμως σε πλούτο δυνατοτήτων, σε συνδυασμό με το παιχνίδι του φωτός, το ηχόχρωμα της φωνής, το ύφος και την ένταση των ηθοποιών συνετέλεσαν ώστε οι θεατές να δοκιμάσουν μία  ξεχωριστή εμπειρία θεάτρου.

Την θεατρική παράσταση παρακολούθησε και ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου ο οποίος συνεχάρη όλους τους συντελεστές της παράστασης και τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στις μελλοντικές παραγωγές.

Το ΘΗ.ΠΕ.ΘΕ θα δώσει ακόμα μία παράσταση σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας.

Συντελεστές της παράστασης

Μετάφραση-Σκηνοθεσία : Λάζαρος Παπαδόπουλος
Σκηνικός Διάκοσμος : Δημήτρης Δήμου
Μουσική Επιμέλεια-Μίξη : Γ.Γ. Παπαδόπουλος
Κοστούμια : Όλος ο θίασος
Κούκλες : Χριστιάνα Κανδυλιώτη
Video κομμού- Trailer : Νικόλας Μακρής



ΠΑΙΖΟΥΝ
Άννυ Ανεστοπούλου
Νίνα Μάρα
Κωνσταντίνος Κάλτσας
Αντώνης Φωτιάδης
Κώστας Φωλιάς
Γιώτα Μελισσάρη
Μιχάλης Κολλημένος
Νόνα Βουδούρη
Ντίνα Ασήμου
Μαρίζα Βέκιου


Φωτισμοί : Χρήστος Ρόδης
Επιμέλεια Σκηνικών : Μιχάλης Κολλημένος
Δημόσιες σχέσεις- Επικοινωνία : Άγγελος Μαρίνης
Αφίσα- φωτογραφία : Ντέμη Μπόγρη
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός 25ης Μαρτίου στη Θήβα



Υπό βροχή αλλά με την επισημότητα που αρμόζει πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της εθνικής επετείου της 25ης  Μαρτίου του 1821 στη Θήβα.
Το πρωί της Τετάρτης τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου παρουσία αρχών και πλήθους κόσμου και εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την εκπαιδευτικό του 5ου Γυμνασίου Θήβας κα Τζουμανέκα Μαρία. Στη συνέχεια εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Ηρώου και πραγματοποιήθηκε η κατάθεση των στεφάνων, με τη συμμετοχή στρατιωτικού αγήματος από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα.  Ακολούθησε  λιτή δεξίωση στο Παλαιό Δημαρχείο για τους δημότες.
Λόγω της βροχόπτωσης  ματαιώθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων μαθητών, συλλόγων, του Στρατού και της Αεροπορίας.
 Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου μετά το πέρας των εκδηλώσεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου αποτελεί για όλους τους Έλληνες αφ' ενός ημέρα εθνικής μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους  ήρωες της Επανάστασης του 1821, που έδωσαν τη ζωή τους, ώστε η πατρίδα μας να είναι μια ελεύθερη χώρα, αφ' ετέρου μια μεγάλη θρησκευτική εορτή αφού η εκκλησία μας γιορτάζει τον ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι απαραίτητο και αναγκαίο να ανατρέχουμε και στηριζόμαστε πάντα στην ιστορική μνήμη του έθνους μας και να μην λησμονούμε τα ήθη, τα έθιμα, τις θυσίες, τον ηρωισμό και το αγωνιστικό πνεύμα, που μας χαρακτηρίζει σαν λαό. Τα εθνικά μας βιώματα και ιδεώδη, είναι εκείνα που θα μας γεμίσουν θάρρος, κουράγιο και αισιοδοξία, ώστε να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες δυσκολίες. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλους τους δημότες”

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αράχωβα δημιουργεί τη βιβλιοθήκη της.


Η Αράχωβα δημιουργεί τη βιβλιοθήκη της ! Και αυτή δεν είναι άλλη από τη Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού της Μουσείου, η οποία γίνεται σταδιακά πραγματικότητα !
Με πολυάριθμες δωρεές ιδιωτών, ιδρυμάτων, οργανισμών και άλλων φορέων, όπως της Ακαδημίας Αθηνών, του Ιδρύματος Λεβέντη, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και πολλών άλλων, αριθμεί ήδη πάνω από 3000 τόμους βιβλίων, καθώς και δεκάδες σειρές περιοδικών, ελληνικών και ξένων, που καλύπτουν πολλές πτυχές του αρχαίου και νεώτερου πολιτισμού μας.

Ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι το τμήμα των Αρχείων της, όπως και εκείνο των παλαιών και σπάνιων βιβλίων και χαρακτικών, τα οποία εμπλουτίζονται διαρκώς. Η Βιβλιοθήκη του Λαογραφικού Μουσείου Αράχωβας φιλοδοξεί να αποτελέσει χώρο έρευνας και τεκμηρίωσης του παραδοσιακού μας πολιτισμού, αλλά και πυρήνα παιδείας και πολιτισμού για όλη την ευρύτερη περιοχή.


Για δωρεές βιβλίων και αρχειακού υλικού παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου: info@arachovamuseum.gr, mouseioarachovas@gmail.com
e-hani.blogspot.gr




Διαβάστε Περισσότερα »

Προσωρινή αλλαγή θέσης της Λαϊκής Αγοράς Θήβας

Θήβα: Στην οδό Περγάμου από τις 28/3 η Λαϊκή Αγορά
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θηβαίων ο χώρος ανάπτυξης της Λαϊκής Αγοράς  της Δ.Κ. Θήβας μεταφέρεται προσωρινά στην οδό Περγάμου (με κατεύθυνση από τη διασταύρωση της οδού Καραμαγκιώλη προς την οδό Σιμμίου), λόγω της έναρξης εργασιών του  έργου “Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του ιστορικούς ρέματος ΧΡΥΣΟΡΡΟΑ Θήβας” (χώρος όπου λειτουργεί σήμερα η λαϊκή).

Ως εκ τούτου, ενημερώνουμε ότι από το Σάββατο 28 Μαρτίου και κάθε Σάββατο και Τετάρτη η Λαϊκή Αγορά Θήβας θα λειτουργεί στην οδό Περγάμου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γερμανοί και οι δύο πιλότοι - Για αυτοκτονία μιλούν Γάλλοι ειδικοί


Le Monde: Στο πιλοτήριο βρισκόταν ο έμπειρος κυβερνήτης και όχι ο άπειρος συγκυβερνήτης - Οποιος ήταν μέσα μόνο με συνειδητή και μελετημένη απόφαση θα έβαζε το αεροπλάνο σε ομαλή καθοδική πορεία επί 11 λεπτά, λένε οι ειδικοί
Νέα ανατροπή στην τραγωδία με τη συντρίβή του αεροπλάνου της Germanwings καθώς ενώ αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι στο πιλοτήριο βρισκόταν ο πιο άπειρος συγκυβερνήτης, πηγές που επικαλείται η γαλλική εφημερίδα Le Monde αναφέρουν ότι στο θάλαμο διακυβέρνησης τα κρίσιμα λεπτά βρισκόταν ο έμπειρος κυβερνήτης.

Σύμφωνα με Γάλλους ειδικούς που μιλούν στο AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) η συντριβή πιθανώς οφείλεται σε απόφαση αυτοκτονίας όποιου κι αν βρισκόταν στο πιλοτήριο. Η γερμανική εφημερίδα Bild υποστηρίζει ότι κυβερνήτης ήταν ο πατέρας δύο παιδιών Πάτρικ Σ. από το Ντίσελντορφ και συγκυβερνήτης ο Αντρέας Λ. από το Montabaur της Ρηνανίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για να αρχίσει το αεροπλάνο πορεία καθόδου επί 11 λεπτά, μία κανονική προσγείωση δηλαδή, πρέπει να γίνουν συνειδητές και πολύ προσεκτικές κινήσεις μέσα στο πιλοτήριο.

Για την ακρίβεια, οι Γάλλοι ειδικοί αναφέρουν ότι μόνο δύο λόγοι μπορούν να συντρέχουν με δεδομένο ότι ο συγκυβερνήτης έμεινε μόνος του στο πιλοτήριο: ή ήθελε να αυτοκτονήσει ή αρρώστησε ξαφνικά. Ωστόσο προσθέτουν ότι το ενδεχόμενο ασθένειας είναι σχεδόν απίθανο γιατί οι προσεκτικοί χειρισμοί που απαιτούνται για να αρχίσει να προσγειώνεται το Airbus δεν θα μπορούσαν να γίνουν από έναν άνθρωπο που παρουσίασε ξαφνικό πρόβλημα υγείας.

«Το να πετάξεις κατευθείαν πάνω στο βουνό δεν βγάζει νόημα», αναφέρει εις εκ των ειδικών και συνεχίζει: «Είτε πρόκειται για μία μη φυσιολογική αλλά απολύτως συνειδητή απόφαση των πιλότων, είτε δείχνει ότι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πτώση για κάποιο λόγο».

Οπως αναφέρει το AFP οι ήχοι μέσα στο πιλοτήριο που καταγράφηκαν στο μαύρο κουτί είναι καθαροί: «Στην αρχή της πτήσης ακούς το πλήρωμα να μιλάει φυσιολογικά. Μετά ακούς το ένα κάθισμα να πηγαίνει προς τα πίσω, την πόρτα να ανοίγει και μετά να κλείνει. Μετά δεν ξανακούγονται ομιλίες μέχρι να γίνει η συντριβή». Σύμφωνα με τους New York Times που πρώτοι αποκάλυψαν το περιεχόμενο του μαύρου κουτιού, ο κυβερνήτης μάταια προσπαθούσε να ανοίξει την πόρτα και να μπει στο πιλοτήριο. Το σήμα κινδύνου ακούγεται όταν το αεροπλάνο πλησιάζει το βουνό.

Την ίδια ώρα αξίζει να σημειωθεί πως ακόμη και τρία 24ωρα μετά την τραγωδία λίγες έως ανύπαρκτες είναι οι πληροφορίες για τους δύο πιλότους της μοιραίας πτήσης. Τα ονομάτά τους δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα ενώ το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι πως ο κυβερνήτης είχε δέκα εμπειρία στην αεροπορική εταιρεία Lufthansa και περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης σε αεροσκάφη Airbus στο ενεργητικό του.

Η Lufthansa ανακοίνωσε ότι ο συγκυβερνήτης ο οποίος είχε μείνει στο πιλοτήριο είχε προσληφθεί από την Germanwings το φθινόπωρο του 2013 και είχε στο ενεργητικό του 630 ώρες πτήσεις. Eπίσης, εκτός από τις λίγες ώρες πτήσης στο ενεργητικό του όπως έχει γίνει γνωστό είχε εκπαιδευτεί από τη Lufthansa στη Βρέμη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 16 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 6806/26-3-2015 πρόσκληση για την 8η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Παλαιού Δημαρχείου-οδός Πινδάρου & Οιδίποδος, στις  30  ΜΑΡΤΙΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:00, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1ο.    2η Τροποποίηση   Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δ. Θηβαίων έτους 2015.
2ο.    3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού του Δήμου οικ.έτους 2015.
3ο.    Έγκριση για την κοπή δυο δένδρων (ακακίες) επί της οδού Λ. Φάλαγγος 16 στη Θήβα, πάνω σε πεζοδρόμιο και μπροστά στην είσοδο της οικίας της κ. Αθανασίου Ειρήνης (σχετ. η υπ’ αριθ. 128/2014 απόφαση της Επ. Π. Ζωής).

4ο.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 89/2014 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ. Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ) σχετικά με την τοποθέτηση σήμανσης απαγόρευσης στάθμευσης στην είσοδο της βορεινής πλευράς του Δημοτικού Συνεδριακού Κέντρου (σχετ. η υπ’ αριθ. 12/2015 απόφαση της Δ.Κ. Θήβας) (απόλυτη πλειοψηφία)

5ο.    Έγκριση κατάρτισης Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Θηβαίων.
6ο.    Λήψη απόφασης για την ανανέωση ή μη αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αρμοδιότητας του Δήμου Θηβαίων (θέμα από αναβολή).
7ο.    Λήψη απόφασης για την επικαιροποίηση της από 2-6-2006 σύμβασης μεταξύ πρώην Δήμου Πλαταιών και της COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. (θέμα από αναβολή).

8ο.    Προγραμματισμός προσλήψεων οκτώ (8) εργατών κήπων και δυο (2) οδηγών, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας για την κάλυψη αναγκών του τμήματος Πρασίνου.

9ο.    Προγραμματισμός προσλήψεων έξι (6) ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, οκτάμηνης διάρκειας, για την κάλυψη αναγκών ανταποδοτικού χαρακτήρα.

10ο.    Έγκριση πρακτικής άσκησης του Τσαρούχα Τηλέμαχου του Νικολάου,  σπουδαστή στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου,  Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Δήμο Θηβαίων.

11ο.    Υποβολή αιτήματος για την ανανέωση των υφιστάμενων συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου του προσωπικού που απασχολείται στα πλαίσια υλοποίησης του υποέργου : «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυμάτων Βίας σε Τοπικό Επίπεδο», σύμφωνα με τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2015.

12ο.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης για το έργο : «Εργασίες υγρομόνωσης και στεγάνωσης κτιρίων δημοτικής αγοράς».

13ο.    Λήψη απόφασης για την έγκριση διενέργειας του διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών για τις ανάγκες του Δήμου Θηβαίων και των Νομικών Προσώπων ΔΟΘ,ΔΗΚΕΘ & ΔΕΥΑΘ.

14ο.    Χορήγηση  άδειας σύνδεσης εισόδου – εξόδου σε κατοικία ιδιοκτησίας Κυλάφη Σταματίας (σχετ. η υπ’ αριθ. 24/2015 απόφαση της Επ. Π. Ζωής).

15ο.    Εξέταση αιτήσεως για την διακοπή μίσθωσης καταστήματος Νο 9, 19 στην Δημοτική αγορά από την Στεφανή Σπυριδούλα συζ. Κων/νου.

16ο.    Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη της συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Θηβαίων.

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση - ενημέρωσης των αγροσυνεταιρισμών και επιχειρήσεων της Βοιωτίας για την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη»

Εκδήλωση - ενημέρωσης των αγροτικών συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα της Βοιωτίας για τη σύσταση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης»,

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος οργανώνει ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης των αγροτικών συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα της Βοιωτίας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει για τη σύσταση της «Αγροδιατροφικής Σύμπραξης».
Στον Αγροδιατροφικό τομέα περιλαμβάνονται επιχειρήσεις παραγωγής, μεταποίησης και διανομής αγροτικών προϊόντων και τροφίμων καθώς και οι κλάδοι της Εστίασης και της Φιλοξενίας.
Η εκδήλωση οργανώνεται μετά το επιτυχημένο στάδιο της ενημέρωσης των θεσμικών φορέων, Δήμων & Επιμελητηρίων, με σειρά εκδηλώσεων στις Πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Θέμα της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των αγροτικών συνεταιρισμών και των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού τομέα για την σπουδαιότητα και τη χρησιμότητα της συμμετοχής τους στο νέο φορέα. Θα γίνει περιγραφή του χαρακτήρα και της μορφής του νέου φορέα, καθώς και της διαδικασίας σύστασης.
Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την:
Τετάρτη  1  Απριλίου  2015 και  Ώρα 17:00 στην
Αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Βοιωτίας
Οδός Φίλωνος 35-39 Λιβαδειά
Καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί και οι επιχειρήσεις του Αγροδιατροφικού Τομέα που έχουν την έδρα τους στην Π.Ε. Βοιωτίας.

Η  Αντιπεριφερειάρχης                  Ο Αντιπεριφερειάρχης
     Π.Ε. Βοιωτίας                         Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής

Φανή Παπαθωμά                    Γιώργος Κελαϊδίτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Eγκαίνια του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ του Συλλόγου "Αγ. Ανάργυροι" Θήβας

Σύλλογος Γονέων- Κηδεμόνων

και Φίλων

Αναγνωρισμένο ως Ειδικώς

“Φιλανθρωπικό Σωματείο”

“Αγ.Ανάργυροι”




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Σύλλογος Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ

“Οι Άγιοι Ανάργυροι” επαρχίας Θήβας

σας προσκαλεί στα Εγκαίνια

αποπεράτωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων

για κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Διημέρευσης των ΑμεΑ

(Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες)

την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ.

Δ/νση Στοίχος 2 Νέα Θήβα (επαρχιακή οδό Θηβών- Καπαρελλίου)

Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά και δύναμη.

ΑμεΑ Επαρχίας Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανεπαρκής η κατανομή κονδυλίων για την κάλυψη των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για το 2015.

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Θέμα: Ανεπαρκής η κατανομή κονδυλίων για την κάλυψη των εφημεριών στο Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου για το 2015.
Με το αρ. πρωτ. 1591/26-01-2015 έγγραφο της 5ης ΥΠΕ το ετήσιο κόστος εφημεριακής αποζημίωσης των ΚΥ Σχηματαρίου και Ερυθρών από 168.000 ευρώ μειώθηκε στις 111.575 ευρώ (μείωση 35%). Η εν λόγω δραματική μείωση δεδομένου ότι στο ΚΥ Σχηματαρίου εφημερεύουν συνολικά 14 ειδικευμένοι ιατροί, Επιμελητές Α’ και Διευθυντές οι οποίοι παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε μία από τις μεγαλύτερες και ιδιαίτερα «ευαίσθητη» βιομηχανική περιοχή, θα έχει σοβαρότατες συνέπειες στις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες θα αθροιστούν στα χρόνια προβλήματα του ΚΥ Σχηματαρίου.
Πρέπει επίσης να επισημανθεί ότι το έγγραφο της 5ης ΥΠΕ εστάλη στο ΚΥ στις 27/01/2015, όταν δηλαδή είχαν εκτελεστεί οι εφημερίες του Ιανουαρίου και είχε υποβληθεί το πρόγραμμα του Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα για το ΚΥ Σχηματαρίου εκτελείται ήδη το πρόγραμμα του Μαρτίου, ενώ πρέπει να κατατεθεί το αντίστοιχο του Απριλίου. Βάσει των προαναφερθέντων είναι σαφές αφενός ότι η υπέρβαση των μηνών Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου έγινε δεκτή από την 5η ΥΠΕ, αφετέρου ότι είναι αδύνατον να υπάρξει συμψηφισμός με άλλους μήνες, καθώς είναι αδύνατη η ασφαλής εφημέρευση του ΚΥ με το ποσό που έχει εγκριθεί, το οποίο έχει μειωθεί περισσότερο από 50%  μηνιαίως (από 14.000 σε 6.000).
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να εξασφαλιστούν οι εφημερίες των προηγούμενων μηνών που πραγματοποίησαν οι ιατροί στο ΚΥ Σχηματαρίου;
-Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του ΚΥ Σχηματαρίου, η οποία έχει πληγεί ούτως ή άλλως από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Πότε αλλάζει η ώρα

Η μέρα ήδη έχει αρχίσει να μεγαλώνει και ετοιμαζόμαστε σιγά σιγά όλοι να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, από το πρωί της ερχόμενης Κυριακής, 29 Μαρτίου 2015, εφαρμόζεται και στη χώρα μας το μέτρο της θερινής ώρας.  Στις 03.00 το πρωί, οι δείκτες των ρολογιών  πρέπει να μετακινηθούν μία ώρα μπροστά, δηλαδή στις 04.00.

Η επαναφορά της ώρας στην κανονική θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου (25/10/2015).

Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΗΡΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΥ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥ ΦΡ. ΝΙΤΣΕ



Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέλευση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας καλεί τα μέλη και τους φίλους της Κίνησης σε ανοιχτή συνέλευση
την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 7μμ

στην αίθουσα των Φοροτεχνικών Λαμίας, Παπακυριαζή 17Α

με θέματα:
- τον απολογισμό της Συντονιστικής Επιτροπής

- τον προγραμματισμό της δράσης μας με βάση τους σκοπούς και τους στόχους της Κίνησης

- την εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής

Συνεχίζουμε τη δράση μας, στις δύσκολες συνθήκες για την κοινωνία και τους πολίτες, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο,

με βάση το πλαίσιο των αρχών και των στόχων μας:

-         Την παραγωγική ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας,

-          την διαφάνεια και τον έλεγχο,

-          τη συμμετοχή, 

-          την κοινωνική αλληλεγγύη και

-          τον σεβασμό στο περιβάλλον

  Τηλ επικοινωνίας: 6932837696 & 6937378138


Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός του Ευαγγελισμού στην Ι.Μ Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου και στη Λιβαδειά





Την Παραμονή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου τελέστηκε αρχιερατικός εσπερινός στην Ι.Μ Ευαγγελιστρίας Αλιάρτου, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου, όπου έτυχε θερμής υποδοχής από την Γερόντισσα Ανθούσα και την αδελφότητα. Την κυριώνυμο ημέρα λειτούργησε στον Ι.Ν Ευαγγελιστρίας Λιβαδειάς και εν συνεχεία προέστη της πανηγυρικής δοξολογίας επί τη εθνική επετείω στον Ι. Μητροπολιτικό Ναό της Πόλεως. Ακολούθησε επιμνημόσυνος δέησις και κατάθεση στον Ηρώων που βρίσκεται ανατολικά του Ι. Μητροπολιτικ

ού Ναού.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σεμινάριο για τη φροντίδα ηλικιωμένου απο τη Χ.Ε.Ν Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς στη σχολική τάξη στο Συνεδριακό Αλιάρτου

 Πρόσκληση σε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα τις μαθησιακές δυσκολίες και τα προβλήματα συμπεριφοράς στη σχολική τάξη

Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας καλώ να παρακολουθήσετε την επιμορφωτική συνάντηση με θέμα: «Μαθησιακές δυσκολίες και προβλήματα συμπεριφοράς στη σχολική τάξη», που θα πραγματοποιηθεί, σε συνεργασία με τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Δ.Δ.Ε. Βοιωτίας, στο Συνεδριακό Κέντρο Αλιάρτου, στις 2-4-2015, ημέρα Πέμπτη, και ώρες 11.30 πμ. – 14.00 μμ. Μετά την εισήγηση θα ακολουθήσει συζήτηση. Εισηγήτρια θα είναι η κα Λιβανίου Ελένη, Phd, Εκπαιδευτική Ψυχολόγος (επισυνάπτεται σύντομο βιογραφικό).
Τη συνάντηση, λόγω του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για τη θεματολογία, θα μπορούν να παρακολουθήσουν και δύο (2) εκπαιδευτικοί από κάθε σχολείο παιδαγωγικής μου ευθύνης (έγκριση Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας: Φ. 1797/20-3-2015). Επίσης, χωρίς άδεια, μπορούν να παρακολουθήσουν και όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν, με την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει το διδακτικό τους έργο στο σχολείο τους.
Παρακαλούνται οι Διευθυντές των σχολείων να ενημερώσουν ενυπόγραφα τους συναδέλφους.

Η Σχ. Σύμβουλος ΠΕ06
Δρ. Μαρία Μαλίτσα
sumstanvoi.blogspot.gr/
Διαβάστε Περισσότερα »

Από σήμερα οι αιτήσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων στο ΙΚΑ -Ολες οι εκπτώσεις

Από σήμερα, 26 Μαρτίου, θα μπορούν οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη στο ΙΚΑ να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στη λεγόμενη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ η ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων για ρύθμιση θα είναι η 2α Απριλίου χωρίς αλλαγές σε ό,τι αφορά στα χρέη ατόμων που είναι υπό συνταξιοδότηση (παραμένουν τα 20.000 ευρώ ως επιτρεπόμενο όριο οφειλής για συνταξιοδότηση).

Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η 30η Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στo IKA υπάγονται οι ασφαλιστικές οφειλές που κατέστησαν ληξιπρόθεσμες στις 2 Μαρτίου 2015, που αφορούν δηλαδή σε εισφορές μισθολογικών περιόδων έως και τον Ιανουάριο 2015, αλλά και οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε υφιστάμενες ρυθμίσεις. Αντίστοιχα για τον Ο.Α.Ε.Ε., μπορούν να ενταχθούν οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, έως τις 31/12/2014 και για τον Ο.Γ.Α. οφειλές χρονικής περιόδου έως τις 30/06/2014. Απαραίτητη προϋπόθεση για την υπαγωγή στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών από 01.03.2015 και εφεξής.

Όπως τονίζεται και στην επιστολή του ΙΚΑ, η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί για τους οφειλέτες, μια «τελευταία ευκαιρία».

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη νέα ρύθμιση σε ό,τι αφορά στις οφειλές στο ΙΚΑ θα υποβάλλονται απευθείας στις Ταμειακές Υπηρεσίες των Υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στα κατά τόπο αρμόδια περιφερειακά ΚΕΑΟ.

Το σύνολο της οφειλής (κύρια οφειλή και προσαυξήσεις) κεφαλαιοποιείται τον προηγούμενο της ρύθμισης μήνα (στην κεφαλαιοποιημένη οφειλή συμπεριλαμβάνονται και οι οφειλές του Ιανουαρίου 2015). Εάν η οφειλή είναι άνω των 5.000 ευρώ προσαυξάνεται με 0,25% μηνιαία (χωρίς οποιαδήποτε άλλη επιβάρυνση, προσαύξηση ή ποινή). Για οφειλές κάτω των 5.000 ευρώ δεν επιβάλλεται καμία μηνιαία προσαύξηση.

Ο αριθμός των μηνιαίων δόσεων μπορεί να φτάσει μέχρι τις 100, με ελάχιστο ποσό καταβολής τα 50 ευρώ. Με τον νέο νόμο δίνεται στους οφειλέτες η δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους και σε αριθμό δόσεων που οι ίδιοι θα επιλέξουν, απολαμβάνοντας σημαντικές εκπτώσεις σε πρόστιμα, προσαυξήσεις και λοιπές επιβαρύνσεις που φθάνουν ως και την πλήρη απαλλαγή.

Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων χορηγείται έκπτωση επί των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (εξαιρουμένων των αυτοτελών προστίμων), ως ακολούθως:

    Έκπτωση 100% για εφάπαξ καταβολή της οφειλής
    Έκπτωση 80% για ρύθμιση έως 36 δόσεις
    Έκπτωση 70% για ρύθμιση από 37 έως 50 δόσεις
    Έκπτωση 60% για ρύθμιση από 51 έως 72 δόσεις
    Έκπτωση 50% για ρύθμιση από 73 έως 100 δόσεις

Προϋποθέσεις – Διαδικασία υπαγωγής

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη στην παρούσα ρύθμιση είναι η καταβολή των τρεχουσών εισφορών του Φεβρουαρίου 2015 έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου καθώς και των τρεχουσών εισφορών από εκεί και έπειτα εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών.

Τι απαιτείται για την ένταξη στη ρύθμιση

Για την ένταξη στη ρύθμιση απαιτείται μόνο η υποβολή της αίτησης υπαγωγής και η προσκόμιση αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας του οφειλέτη. Κάθε δόση καταβάλλεται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα. Για την καταβολή των δόσεων αυτών δεν απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τέσσερις ανατροπές-ανάσα στον ΟΑΕΕ -Τι γλιτώνουν οι ασφαλισμένοι

Ανάσα στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ αναμένεται να δώσουν οι τέσσερις ανατροπές που έρχονται. Οι αλλαγές αναμένεται να έρθουν άμεσα και θα είναι ευνοϊκές ειδικά για όσους έχουν χρέη.

Οι ανατροπές που έρχονται στον ΟΑΕΕ

    Αλλαγή στη δυνατότητα που δίδεται πλέον στους ασφαλισμένους να πληρώνουν τις εισφορές τους αλλά αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα, να αλλάξουν κλίμακα και να πληρώνουν ως και 131 ευρώ λιγότερα το μήνα.
    Παγώνουν για έναν χρόνο όλα τα αναγκαστικά μέτρα για όσους είχαν μηδενικό εισόδημα το 2014.
    Η τρίτη αλλαγή αφορά στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ και του ΕΤΑΑ που δεν πληρώνουν τις ατομικές τους εισφορές οι οποίο πλέον απαλλάσσονται από ποινικές διώξεις.
    Μελετάται να αυξηθεί από τα 20.000 στα 25.000 ευρώ το όριο συμψηφισμού χρεών με τη σύνταξη.
iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεχίζεται το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού -Βροχές και κρύο

Σποραδικές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και την Πέμπτη. Μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Θυελλώδεις νοτιοανατολικοί άνεμοι στο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίο. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στη Θράκη. Από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης, αρχικά με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, από το απόγευμα τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς στα δυτικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί, στα βόρεια 5 με 7 και στα νότια 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους και κατά διαστήματα θα είναι ισχυρά, κυρίως μετά το μεσημέρι.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη, Φανή Παπαθωμά, για τις κλοπές μετασχηματιστών και τις αποζημιώσεις στην Κωπαίδα



   Σε σύσκεψη  που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη  Βοιωτίας κ. Φανής Παπαθωμά, με την συμμετοχή του Αστυνομικού Διευθυντή Βοιωτίας Ταξίαρχου κ. Γεωργακόπουλου, του Διευθυντή ΔΕΔΔΗΕ Λιβαδειάς, κ. Τζήμητρα Δ.  και μεγάλου αριθμού εκπροσώπων των αγροτών, τονίστηκε η ανάγκη εφαρμογής με ιδιαίτερη ένταση στην Βοιωτία του προγράμματος «ΉΦΑΙΣΤΟΣ» για την αποφυγή της μάστιγας της κλοπής των μετασχηματιστών της ΔΕΔΔΗΕ από τις αγροτικές γεωτρήσεις και τα αντλιοστάσια, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία  των υποδομών άρδευσης  της περιοχής.
   Παράλληλα προς ενημέρωση  των αγροτών από 10/03/2015 έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες προς τον ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες για την πιστοποίηση των καταστροφών από τις πλημμυρικές  καταστάσεις που επέφεραν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κωπαϊδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ