Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ .."Ονομάζομαι Αργύρης Σφουντούρης, Διασωθείς από τη σφαγή στο Δίστομο" ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ! !



Αξίζει να διαθέσετε 15 λεπτά από τον χρόνο σας και να δείτε την εκπομπή που προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF. Ξεκινά ανάλαφρα και χιουμοριστικά, έστω με πικρό χιούμορ, αλλά βαραίνει ιδιαίτερα, συναισθηματικά, όταν
θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παδί 4 ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…


Ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.
Διαβάστε Περισσότερα »

3o Πασχαλινό BAZAAR απο τον "Δημόφιλο" Θεσπιών


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι ολόκληρη και κοστολογημένη η λίστα Βαρουφάκη με τα μέτρα

Το περιεχόμενο της λίστας μεταρρυθμίσεων διέρρευσε, μέσω κύκλων, το μεσημέρι της Δευτέρας το υπουργείο Οικονομικών.

Κύκλοι του οικονομικού επιτελείου, απαντώντας στα όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες για την πορεία των διαπραγματεύσεων, διέρρευσαν τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση στη συνδρομητική ιστοσελίδα οικονομικών ειδήσεων, macropolis.gr.

Στο κείμενο καταγράφονται με λεπτομέρεια και, κυρίως, κοστολογημένα, τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, προσδοκώντας καθαρό δημοσιονομικό αποτέλεσμα 3,7 δισ.

Αναλυτικά τα πιο σημαντικά από αυτά:

    725 εκ. ευρώ από τους ελέγχους καταθέσεων εξωτερικού
    350 εκ. ευρώ από την καταπολέμηση απάτης στον ΦΠΑ
    350 εκ. ευρώ από τις τηλεοπτικές άδειες
    600 εκ. ευρώ  από τις νέες ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών
    300 εκ. ευρώ από αλλαγές τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος
    270 εκ. ευρώ από την λοταρία αποδείξεων κατά τα πρότυπα της Πορτογαλίας
    250 εκ. ευρώ από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνού
    225 εκ ευρώ από την ενίσχυση των μηχανισμών είσπραξης δημοσίων εσόδων
    200 εκ. ευρώ από μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα

Στο καθαρό αποτέλεσμα έχει συμπεριληφθεί ματαίωση ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (326 εκατ. ευρώ), επαναφορά 13ης σύνταξης για φτωχούς (600 εκατ. ευρώ) και η διατήρηση του ισχύοντος πλαισίου για το ΕΚΑΣ (80 εκατ. ευρώ).

Ιδιωτικοποιήσεις

Μάλιστα στο κείμενο προβλέπονται και τουλάχιστον τρεις ιδιωτικοποιήσεις με έσοδα 1,5 δισ. ευρώ, 700 εκατ. ευρώ λιγότερα από τα 2,2 δισ. ευρώ που ήταν οι αρχικοί στόχοι.

Οι βασικές αποκρατικοποιήσεις:

    ΟΛΠ
    ΟΔΙΕ
    14 περιφερειακά αεροδρόμια

Οι προτάσεις για διαρθρωτικά μέτρα

Τέλος η Αθήνα προτείνει και τα παρακάτω διαρθωρικά μέτρα:

    Ενίσχυση της αυτονομίας της ΓΓΔΕ
    Μπλόκο στις πρόωρες συντάξεις
    Εκσυγχρονισμός Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος και κατάργηση εξαιρέσεων
    Σύστημα συμψηφισμών οφειλών προς και από το Δημόσιο
    Οργανικός Νόμος για τον Προϋπολογισμό
    Εξωδικαστικός συμβιβασμός για "κόκκινα" δάνεια
    Νέος Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας για τη μεγαλύτερη εξειδίκευση των δικαστηρίων- ηλεκτρονικό σύστημα για την αποφόρτιση των δικαστηρίων
    Βελτίωση της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
    Όχι στην περαιτέρω απορρύθμιση της αγοράς εργασίας
    Ναι στην πλήρη εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου αλλά με σταδιακή μείωση των ειδικών επιδομάτων σε 70.000 υπαλλήλους (κυρίως εφοριακούς, τελωνειακούς)

Οι μακροοικονομικές προβλέψεις

Στο κείμενο του υπουργείου Οικονομικών, υπολογίζεται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα ξεπεράσει το 1,2% το 2015 και ίσως φτάσει το 1,5%, ενώ, η επιβεβαίωση των προβλέψεων αυτών θα εξαρτηθεί και από την γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.

Η ανάπτυξη προβλέπεται πως θα είναι στο 1,4% από 2,9% για το 2015, ενώ, την επόμενη χρονιά θα πάει στο 2,9%. Η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 23,4% έναντι της προηγούμενης πρόβλεψης για 22,6%, ενώ, το 2016 θα υποχωρήσει στο 21,1%.

Ο πληθωρισμός θα παραμένει σε αρνητικά επίπεδα και το 2015, στο -0,5% και θα επιστρέψει σε θετικό επίπεδο το 2016, στο 0,6%.

Επενδυτικά προγράμματα και bad bank για τα κόκκινα δάνεια

Παράλληλα εισηγείται τη δημιουργία επενδυτικού προγράμματος σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB) αλλά και να διαχειριστεί το θέμα των κόκκινων δανείων μέσα από τη δημιουργία ενός φορέα (bad bank) που θα χρηματοδοτηθεί από τα 10,9 δισ. του μαξιλαριού του ΤΧΣ που επέστρεψε στον EFSF

Παράλληλα, η Αθήνα προτείνει τη δημιουργία ενός επενδυτικού προγράμματος, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και να διαχειριστεί τι ζήτημα των κόκκινων δανείων μέσω της δημιουργίας ενός φορέα (bad bank) που θα χρηματοδοτηθεί από τα 10,9 δισ. του μαξιλαριού του ΤΧΣ που επέστρεψε στον EFSF.

Από τα 500 εκατ. στα 200 τα έσοδα από το ηλεκτρονικό στοίχημα

Από τα όσα έχουν διαρρεύσει από τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που έστειλε η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους ενδιαφέρον παρουσιάζει το ύψος των εσόδων που υποστηρίζει ότι θα έχει το κράτος από τα μέτρα για το ηλεκτρονικό στοίχημα (200 εκατ. ευρώ).

Υπενθυμίζεται όμως ότι στις 6 Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών είχε στείλει λίστα με επτά μεταρρυθμίσεις στον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και στο σημείο 5 έκανε λόγω πψως η κυβέρνηση θα μπορούσε να εισπράξει από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων πάνω από 500 εκ. ευρώ ετησίως.

Συγκεκριμένα έγραφε «Με βάση τις διαθέσιμες εκτιμήσεις, ο συνολικός όγκος συναλλαγών στον τομέα των ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα ξεπερνά τα τρία δις. ευρώ ετησίως.  Βάσει εύλογων υπολογισμών, τα πρόσθετα Δημόσια Έσοδα από τη φορολόγηση των αδειοδοτημένων ηλεκτρονικών τυχερών παιγνίων μπορεί να ξεπεράσει τα 500 εκ. ευρώ ετησίως».

Διαβάστε Περισσότερα »

Δώδεκα συλλήψεις στην Περιφέρεια Στερεάς

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς , στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό ατόμων που διαμένουν παράνομα στην Ελληνική Επικράτεια και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο, από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας και Ευβοίας, των Α’, Β’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας Ευβοίας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα, για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

    Δύο (2) ημεδαπές στη Λιβαδειά, για κλοπή.
    Ημεδαπός στη Θήβα, για κλοπή τροχοφόρου.
    Δύο (2) άτομα (ημεδαπός στα Λέπουρα Ευβοίας και αλλοδαπός στη Θήβα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.
    Τρεις (3) αλλοδαποί στη Χαλκίδα, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν την νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
    Αλλοδαπός φυγόποινος στην Άμφισσα.
    Αλλοδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος).
    Δύο (2) άτομα (αλλοδαπός στη Χαλκίδα και ημεδαπός στην Ιστιαία Ευβοίας), για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές .
δώδεκα (12) άτομα, για διάφορα αδικήματα
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΑ ΒΑΓΙΑ ...ΦΩΤΟ-VIDEO

Μουσική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα Βάγια απο τον Σύλλογο Γονέων Λυκείου Βαγίων,για τη δημιουργία Βιβλιοθήκης.Είναι πολύ σημαντικό όλοι οι φορείς των Βαγίων να βοηθήσουν για να γίνει πραγματικότητα το όνειρο των παιδιών και των γονιών τους.
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Π. Ε. Βοιωτίας

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 2-04-2015 και ώρα 11:00, θα συνέλθει το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου (Φίλωνος 35-39, Λιβαδειά), προκειμένου να συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:

1.    Απολογισμός  πλημμυρικών φαινομένων- χιονοπτώσεων και παγετού.
2.    Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση της αντιπυρικής   περιόδου έτους 2015.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήριο Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων προς τους δημότες και το προσωπικό του Δήμου


ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ -ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Την Κυριακή 29-3-2015 τις πρώτες πρωινές ώρες, παρουσιάστηκε σοβαρή βλάβη στο αντλητικό συγκρότημα της γεώτρησης που υδροδοτεί την πόλη της Αλιάρτου, με αποτέλεσμα να σταματήσει η παροχή νερού. Η Δημοτική Αρχή καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετά τον εντοπισμό του προβλήματος ξεκίνησαν την αποκατάσταση της βλάβης. Με τεράστια προσπάθεια και εργασία που διήρκησε πάνω από δεκατέσσερις συνεχόμενες ώρες, αντικαταστάθηκε εξολοκλήρου το αντλητικό και η παροχή του νερού στην πόλη ξεκίνησε κανονικά από τις 10.00 μμ.
Οφείλω να ευχαριστήσω τους Δημότες για την κατανόηση που έδειξαν και πράγματι συνετέλεσε στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση της εργασίας, αλλά κυρίως το προσωπικό του Δήμου και τους τεχνικούς μας που με αυταπάρνηση σε χρόνο ρεκόρ αποκατέστησαν τη βλάβη.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης


Διαβάστε Περισσότερα »

Νεκρός ο Σήφης ο κροκόδειλος-βίντεο

Δεν τα κατάφερε ο Σήφης ο Κροκόδειλος που όπως όλα δείχνουν έπεσε θύμα του βαρύ χειμώνα και χτες το απόγευμα εντοπίστηκε νεκρός στο Φράγμα των Ποταμών όπου είχε βρεί καταφύγιο εδώ και αρκετούς μήνες ...

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε στο Cretalive o Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιών και Υδραυλικών Έργων ΟΑΚ Βαγγέλης Μαμαγκάκης. Όπως ανέφερε ο ίδιος ο κροκόδειλος εντοπίστηκε να επιπλέει στα νερά του φράγματος κοντά στο ρέμα του Πατσού χτες το απόγευμα. Το ερπετό εντόπισε ο φύλακας του φράγματος που ειδοποίησε τον ΟΑΚ.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του ΟΑΚ με επικεφαλής τον κ. Μαμαγκάκη καθώς και κτηνίατρος που διαπίστωσε ότι το ερπετό επέπλεε νεκρό.

Ο Σήφης είχε να δόσει σημεία ζωής σαράντα και πλέον ημέρες από τις 14 του Φλεβάρη που τελευταία φορά εντοπίστηκε ζωντανός.

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΟΑΚ, του Δασαρχείου και επιστημόνων από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετείχε στην επιχείρηση ανάσυρσης του ερπετού το οποίο θα μεταφερθεί στους χώρους του Μουσείου προκειμένου να διενεργηθούν οι απαραίτητες εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες έζησε και κατέληξε στη λίμνη του φράγματος.

Όπως ανέφερε στο Cretalive και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δασών Χαρά Καριολάκη όλα δείχνουν πως το άτυχο ζώο έφυγε από ... φυσικά αίτια ωστόσο περισσότερα θα δείξουν οι εξετάσεις που θα διενεργηθούν από τους ειδικούς. Η ίδια ανέφερε πως στη συνέχεια οι ειδικοί θα προχωρήσουν σε υγειονομική ταφή του ερπετού ενώ στη συνέχεια μετά την αποσύνθεση του το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα πάρει τα οστά του προκειμένου να εκτεθούν στους χώρους του.

Πάντως το άτυχο ερπετό εξετάστηκε και από κτηνιάτρο που συμμετετείχε στην επιχείρηση για την ανάσυρση του. Σύμφωνα με τα ευρήματα το ερπετό βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη ενώ δεν είχε πάνω του σημάδια από τραυματισμό κάτι που ενισχύει την εκδοχή ότι το ζώο δεν άντεξε τις άσχημες καιρικές συνθήκες. 
cretalive.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

ANAΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ


Με μια διαδικασία εξπρές ο Δήμαρχος Θήβας καλεί το Δ.Σ. να λάβει απόφαση για το τοπικό σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων (ΤΟ.Σ.Δ.Α.) ώστε να ενσωματωθεί στον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). Μάλιστα είχε προγραμματιστεί η απόφαση να ληφθεί στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της 30/3/2015. Ο Δήμαρχος σε συνεργασία με την ΔΕΠΟΔΑΘ Α.Ε. μας διένεμε την εκπόνηση ενός τοπικού σχεδίου διαχείρισης των απορριμμάτων στις 18/3/2015 και μας κάλεσε (τους επικεφαλής των παρατάξεων) να συναντηθούμε στο γραφείο του στις 26/3/2015 και να συζητήσουμε το θέμα και με βάση τις απόψεις να τροποποιηθεί ανάλογα το Σχέδιο ώστε στο Δ.Σ. να ψηφιστεί σύμφωνα με τις προτάσεις μας από κοινού.
Στην συνάντηση της 26/3/2015 παραβρεθήκαμε το Α.Ρ.Κ.Θ. και ο κος Γ. Κατσέλης, σε μια υποβαθμισμένη συνάντηση για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα καθορίσει την διαχείριση των απορριμμάτων για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα του μέλλοντος. Εδώ θα θέλαμε να τονίσουμε την απουσία της παράταξης του κου Χαλβατζή καθώς και της « Λαϊκής Συσπείρωσης», άραγε τόσο αδιάφορο είναι αυτό το θέμα  για τις παρατάξεις τους; Μετά από πολύ καθυστέρηση μας παρουσιάστηκε  το Τοπικό Σχέδιο εν τάχει απουσία του Δημάρχου που παραβρέθηκε λίγο στο τέλος.
Το Τοπικό Σχέδιο που μας παρουσιάστηκε είναι ένα γενικόλογο σχέδιο με περιγραφή  δράσεων απουσιάζουν όμως επιμέρους ποσοτικές στοχεύσεις στα διάφορα στάδια του (που είναι υποχρεωτικές με βάσει την νομοθεσία), για διαλογή στην πηγή, την κομποστοποίηση, την ανάκτηση υλικών, την ανακύκλωση και την εναπόθεση ενός πολύ μικρού αδρανούς υπολείμματος στον ΧΥΤΥ. Πιθανόν επίτηδες δεν αναφέρονται οι στοχεύσεις διότι η σχεδιαζόμενη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιεί τα απορρίμματα προς επεξεργασία κατά 90% ως «σύμμεικτα».
Το τοπικό σχέδιο που μας παρουσιάστηκε δεν περιέχει οικονομικά στοιχεία όπως κόστη κατασκευών, υποδομών , μηχανημάτων, δραστηριοτήτων, λειτουργικές δαπάνες (προσωπικό, συντηρήσεις). Δεν περιέχει εκτιμήσεις από δυνητικά υπολογιζόμενα έσοδα από την ανακύκλωση και την αξιοποίηση εν γένει των ανακτημένων υλικών. Αυτό είναι πάλι φυσικό διότι λείπουν  οι προηγούμενα αναφερόμενες ποσοτικές στοχεύσεις. Έτσι δεν μπορούν να υπολογιστούν και συγκεντρωτικά οικονομικά στοιχεία εσόδων και εξόδων που ενδιαφέρουν τους πολίτες που αυτοί τελικά μέσω των δημοτικών τελών θα επιβαρυνθούν οικονομικά.
Το Τοπικό σχέδιο δεν αναφέρεται για το προσωπικό που χρειάζεται για την λειτουργία του συνολικού συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων  και με τι εργασιακές σχέσεις.
Το ΑΡΚΘ παρουσίασε μια ολοκληρωμένη και κοστολογημένη πρόταση για τον Τοπικό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία με τελικό στόχο να μηδενιστεί το κόστος λειτουργίας ανά κάτοικο ή μικροεπιχείρηση, να υπάρξουν νέες θέσεις εργασίας και να προστατευτεί το περιβάλλον.
Παρ΄όλα αυτά ο Δήμαρχος έδειξε απροθυμία να δεχτεί την πρόταση μας προς συζήτηση, επέμεινε να μην γίνει καμιά διαβούλευση για το μεγάλο αυτό ζήτημα τόσο στο Δ.Σ. όσο και με τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους. Επέμενε να ψηφιστεί στις 30/3/2013 διότι τάχα τελειώνουν οι προθεσμίες που επέβαλε ο Περιφερειακός Φο.Δ.Σ.Α. δηλ. την 31/3/2015 (ενώ είχε την σχετική εντολή για την διαβούλευση και εκπόνηση του ΤΟ.Σ.Δ.Α. από τις 19/1/2015).Μετά την σφοδρή αντίδραση μας αναγκάστηκε να μεταθέσει την ημερομηνία ψήφισης του.
Καλούμε τους Δημοτικούς Συμβούλους ανεξάρτητα σε ποια παράταξη ανήκουν, τους φορείς της πόλης και τους κατοίκους να συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν την διαδικασία  για την εκπόνηση του Τοπικού Σχεδιασμού της διαχείρισης των απορριμμάτων, μελετώντας τις διάφορες προτάσεις και προτείνοντας τις δικές τους απόψεις με τελικό στόχο να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Εμείς σε αυτήν την διαδικασία της διαβούλευσης σαν ΑΡΚΘ θα συμβάλλουμε τα μέγιστα.
ΓΙΑ ΤΟ Α.Ρ.Κ.Θ. 
ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ      
Διαβάστε Περισσότερα »

Γενική Συνέλευση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς στο Ευπάλιο Φωκίδας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ (Φο.Δ.Σ.Α) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Στις 28 Μαρτίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Ευπάλιο Φωκίδας, η Γενική Συνέλευση των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με θέμα την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετατροπής του Περιφερειακού Συνδέσμου Φο.Δ.Σ.Α σε Ανώνυμη Εταιρεία των Ο.Τ.Α, σε εφαρμογή των αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στην ιδρυτική πράξη του Φο.Δ.Σ.Α, με την μορφή της Ανώνυμης Εταιρείας των Ο.Τ.Α, από το σύνολο των 25 Δήμων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συμμετείχαν 22 Δήμοι, ενώ απείχαν 3 Δήμοι.
Η Γενική Συνέλευση, ενέκρινε ομόφωνα το καταστατικό, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες μετατροπής και εξέλεξε το προσωρινό Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου έχει ως εξής:
- Σταυρογιάννης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λαμιέων, Πρόεδρος
- Καθαροσπόρης Βασίλειος, Αντιδήμαρχος Δήμου Χαλκιδέων, Αντιπρόεδρος
- Καλυβιώτης Χρήστος, Δήμαρχος Δήμου Λίμνης – Μαντουδίου – Αγίας Άννας, Μέλος
- Καπεντζώνης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Δωρίδος, Μέλος
- Λιόλιος Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Λοκρών, Μέλος
- Μπουραντάς Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Κύμης - Αλιβερίου, Μέλος
- Νικολάου Σπυρίδων, Δήμαρχος Δήμου Θηβαίων, Μέλος
- Ντασιώτης Γεώργιος, Δήμαρχος Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, Μέλος
- Παναγιωτόπουλος Αθανάσιος, Δήμαρχος Δήμου Δελφών, Μέλος
- Παπαευθυμίου Ευθύμιος, Δήμαρχος Δήμου Μακρακώμης, Μέλος
- Σουλιώτης Νικόλαος, Δήμαρχος Δήμου Καρπενησίου, Μέλος
Το αμέσως επόμενο διάστημα το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία οργάνωσης του Περιφερειακού Φο.Δ.Σ.Α και η εκπόνηση ενός σχεδίου δράσης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Μια Μοναδική Λαογραφική Συλλογή στις Θεσπιές Βοιωτίας-Βίντεο

Αξιόλογη ιδιωτική λαογραφική συλλογή του κ. Δημητρίου με παραδοσιακά χάλκινα αντικείμενα,κεραμικά, καλάθια
-εργαλεία γεωργικά
-εργαλεία παραδοσιακών επαγγελμάτων (κουρέα,χαλκουργού, πεταλωτή, μαχαιροποιού, σαμαροποιού, τσαγκάρη)
-ιστορικά έγγραφα, χάρτες, φωτογραφίες, λάβαρα, νομίσματα, όπλα
-βιβλία, δουλειά περίπου 20 ετών. . Στεγάζεται σε ένα όμορφο παραδοσιακό σπίτι (που είναι πατρικό του),στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Το Permissospress είχε  την χαρά και την τιμή να επισκεφτεί την συλλογή του και να μας ξεναγήσει ο ίδιος, ο Αθανάσιος Δημητρίου, στον υπέροχο χώρο  του, που με κόπο και μεράκι έφτιαξε.
-  Ότι με κόπο μάζεψε το εκθέτει τώρα στο υπόγειο  της κατοικίας του, στις Θεσπιές, τοποθετημένο με τρόπο που εκπλήσσει αλλά και που κάνει την περιηγησή μας ευχάριστη αλλά και διδακτική. Τα μπράβο είναι λίγα. Την συλλογή πρέπει να επισκεφτούν όλα τα Σχολεία αλλά και Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής αλλά και γονείς με παιδιά. Ο Συλλέκτης Αθανάσιος Δημητρίου είναι πρόθυμος να δεκτεί και ξεναγήσει κάθε καλοπροαίρετο επισκέπτη.
τηλ.6944385783












Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα για την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Θηβών


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: Χειρουργική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Θηβών


Το Γενικό Νοσοκομείο Θήβας αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα λειτουργίας. Σε αυτά προστέθηκε και το επείγον θέμα της λειτουργίας της χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου. Στις 31.12.2014 συνταξιοδοτήθηκε ένας εκ των πέντε χειρούργων με αποτέλεσμα να παραμείνουν τέσσερις  χειρουργοί. Η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά, αφού από τους τέσσερις χειρούργους, παραμένουν τρεις, διότι ένας χειρούργος κατέθεσε αίτηση παραίτησης 8 μήνες πριν την κανονική του συνταξιοδότηση, με αποτέλεσμα τέλος Μάιου 2015 να αποχωρεί. Η Χειρουργική κλινική καταρρέει. Ήδη ένας εκ των χειρουργών έσπασε το χέρι του και βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.  Παράλληλα, στο τέλος Μαρτίου 2015, οι τρεις μοναδικές ειδικευόμενες του χειρουργικού τμήματος αποχωρούν και τοποθετούνται ως Αγροτικοί Ιατροί.  Το Χειρουργικό τμήμα του Νοσοκομείου Θηβών, θα παραμείνει και χωρίς ειδικευόμενους.
Καθίσταται προφανές ότι απαιτείται κατεπείγουσα και κατά εξαίρεση πρόσληψη δύο (2) τουλάχιστον επικουρικών χειρούργων ή μετακίνηση χειρούργου στο Νοσοκομείο Θηβών από κοντινό Νοσοκομείο, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του Νοσοκομείου σε εφημερίες. 

Γίνεται λοιπόν εμφανής η ανάγκη:
Να καλυφθούν άμεσα, θέσεις χειρούργων και ειδικευόμενων γιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών.
  
Με βάση τα ανωτέρω,

ερωτάται ο κ. υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν θέσεις χειρούργων και ειδικευόμενων ιατρών στο Νοσοκομείο Θηβών, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των πολιτών της περιοχής;

Ο ερωτών Βουλευτής
Αθανάσιος Σκούμας
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής  που θα πραγματοποιηθεί την 31η Μαρτίου  2015 , ημέρα  Τρίτη  ώρα 13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.

Τα  θέματα  της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς , σε συμμόρφωση προς την υπ΄αριθμ. 51/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην  ιδιοκτησία των Χουτζούμη Καλλιόπης , Λιάκου Νικολάου , Παφύλα Γεωργίου , Παφύλα Καλλιόπης , στο Ο.Τ. 287 (115) , στην πιν 22Ν, σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
2.    Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς , σε συμμόρφωση προς την υπ΄αριθμ. 58/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας της Ευαγγελίας Γεραντώνη , στην οδό Κατσιώτου και Λαϊου , σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.
3.    Εισήγηση περί λήψης απόφασης – γνωμοδότησης για την έγκριση του Β1 Σταδίου της: «ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ» (χωροταξική – πολεοδομική μελέτη).
4.    Τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης στην οδό Δαυλείας.
5.    Τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης στην οδό Σπυροπούλου.
6.    Εξέταση της αριθ. 6/2015 απόφασης της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου περί αλλαγής θέσης κάδων απορριμμάτων.
7.    Εξέταση αιτήματος κ. Κόκκινου Παναγιώτη - κατοίκου Λιβαδειάς  περί παραχώρησης χώρου  στάθμευσης αυτοκινήτου.
8.    Χορήγηση Προέγκρισης ΄Ιδρυσης  Καταστήματος Υ.Ε. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  ΑΝΑΨΥΧΗΣ» στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων.
9.    Περί ανανέωσης άδειας λειτουργίας μουσικών οργάνων μετά παρατάσεως Καταστήματος Υ.Ε. «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ» στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λεβαδέων.
10.    Καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
11.    Εξέταση αιτήματος του κ. Μπελεσάκου Αναστασίου για χαρακτηρισμό χώρου.



Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ


ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζει το ασφαλιστικό: Αυξήσεις στα όρια ηλικίας από 2 έως 5 χρόνια


Τι θα ισχύσει για όσους έχουν κατοχυρωμένα δικαιώματα
Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι ασφαλισμένοι που θα δουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο να αυξάνονται τα όρια ηλικίας και να προστίθενται από 2 ως 5 χρόνια εργασίας προκειμένουν να βγουν στη σύνταξη.
Από τις επικείμενες ρυθμίσεις δεν θα θιγούν όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα εξόδου, ενώ είναι αμφίβολο αν θα διατηρηθούν όλα τα κατοχυρωμένα δικαιώματα, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Οσοι δηλαδή έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης ως το 2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου σε 2 ως 5 χρόνια δεν είναι βέβαιο ότι θα διασωθούν και το πιθανότερο αν όχι βέβαιο είναι ότι θα επωμιστούν 2 ως και 5 έτη αύξηση του ορίου ηλικίας.

«Κλειδί» στις νέες ρυθμίσεις είναι ο χρόνος εφαρμογής τους, που σε καμία περίπτωση δεν θα πάει πέραν του 2016, είτε νομοθετηθούν οι αλλαγές με το ασφαλιστικό του Σεπτεμβρίου που θέλει η κυβέρνηση είτε νωρίτερα όπως ζητούν οι δανειστές.

Στο στόχαστρο δεν μπαίνουν μόνο τα όρια των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων από τα 50 αλλά και η έξοδος στα 58 με 35ετία.

Οι αλλαγές αναμένεται να συμπεριληφθούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων που θα αποστείλει η ελληνική πλευρά στις Βρυξέλλες μέσα στα επόμενα 24ωρα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικος σήμερα ο καιρός -Ηλιος και υψηλές θερμοκρασίες

Bελτιωμένος σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα.

Η αναλυτική πρόβλεψη καιρού της ΕΜΥ για σήμερα έχει ως εξής:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Θράκη πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών και βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεάσουν τη Θράκη. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: αρχικά ασθενείς, βαθμιαία νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες.

Ανεμοι: δυτικοί 2 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο η μεγίστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια τις πρωινές ώρες και γρήγορα γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών στην Κρήτη.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και μετά το μεσημέρι 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος. Το απόγευμα θα αναπτυχτούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 08 έως 19 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι ασθενείς.

Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση της κατάθεσης αιτήσεων του ΟΣΔΕ μέχρι 15 Ιουνίου

Οι προθεσμίες για την υποβολή αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης (ΟΣΔΕ) καθορίζονται από τα κράτη μέλη της Ε.Ε.. Κατ’ εξαίρεση για φέτος δόθηκε παράταση της προθεσμίας, έως τη Δευτέρα 15 Ιουνίου. Η αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή διευκρινίζει ωστόσο, ότι  η επέκταση αυτή θα ισχύσει μόνο για το 2015 και είναι προαιρετική. Παράλληλα επισημαίνεται, ότι η παράταση κρίθηκε αναγκαία λόγω των αλλαγών και των δυσκολιών εφαρμογής του πρώτου έτους της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και με στόχο οι αγρότες να μην υποστούν τις συνέπειες των καθυστερήσεων. Η εξέλιξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τους χειρισμούς του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ, που από την πρώτη στιγμή και με συνεχή ενημέρωση προς τους συναδέλφους αγρότες της ευρύτερης περιοχής, ανέδειξε τις δυσκολίες και την κρισιμότητα της φετινής διαδικασίας, η οποία αποτελεί και την μοναδική αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων στους παραγωγούς μας. Σε καμία περίπτωση λοιπόν, δεν επιτρέπονται λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις που μπορεί να κοστίσουν χρόνο και κυρίως χρήμα από την απώλεια κοινοτικών ενισχύσεων. Οι αγρότες γνωρίζουν καλά ότι, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ, είναι ο μοναδικός (προς το παρόν) πιστοποιημένος φορέας Α και Β στην επαρχία της Λιβαδειάς και αυτός που πέτυχε ποσοστά επιτυχίας στις πληρωμές για το Ο.Σ.Δ.Ε του 2014 στο 96,4%, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχειά του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. Η οργάνωση, η τεχνογνωσία, η εξειδίκευση και η εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού του ΑΙΧΜΕΑ , μπορούν να εγγυηθούν την ορθή υποβολή της αίτησης ενιαίας ενίσχυσης στους παραγωγούς μας. Ωστόσο και οι αγρότες οφείλουν έγκαιρα να κάνουν τον προγραμματισμό τους και να σπεύσουν για την κατάρτιση της φετινής δήλωσής τους, χωρίς πειραματισμούς και με γνώμονα μόνο τη διαφύλαξη των συμφερόντων τους. Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και οι αγρότες καλούνται να προσέλθουν στον δικό τους συνεταιρισμό.
Με εκτίμηση,
Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ