Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Επαναλειτουργεί το Ιατρείο των Πλαταιών -βίντεο

Το Ιατρείο στις Πλαταιές  λειτουργεί και πάλι μετά από 7 μήνες που είχε διακοπεί η παροχή υπηρεσιών στους κατοίκους του χωριού. Προσωρινά τοποθετήθηκε γιατρός, η οποία θα έρχεται κάθε δεκαπενθήμερο στο ιατρείο,απαλλάσσοντας έτσι τους κατοίκους από μεγάλη ταλαιπωρία.
Πλέον    αναμένουμε να βρεθεί  οριστική λύση στο πρόβλημα ώστε αν μη τι άλλο η θετική αυτή ενέργεια  να μην αποδειχθεί απλά ένα πυροτέχνημα.
 ANAKOIΝΩΣΗ Τ.Κ.ΠΛΑΤΑΙΩΝ
 Σήμερα 3 Απριλίου επαναλειτούργησε μετά απο 7 μήνες το Ιατρείο των Πλαταιών.
Μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος απο το  Permisospress.blogspot.gr  (Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση) οι υπεύθυνοι ενεργοποιήθηκαν και έστειλαν την ιατρό την κα Μαυράκη απο το Περιφερειακό  Ιατρείο Πύλης.
Εκ μέρους όλων των κατοίκων του χωριού θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στον κ. Δήμήτρη Παπαθεοδοσίου τον υπεύθυνο του blog που πρώτος πρόβαλε και ανέδειξε το θέμα μας, με αποτέλεσμα να δοθεί μια τουλάχιστον προσωρινή λύση  στο πρόβλημα με την αποστολή ιατρού ανα δεκαπενθήμερο.
Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος Τ.Κ.Πλαταιών
Φίλης Αλέξανδρος



Διαβάστε Περισσότερα »

«Περνούσα ένα Γολγοθά» δήλωσε η 22χρονη-θύμα bullying που μαχαίρωσε τις συμμαθήτριές της

Την κακή ψυχολογική της κατάσταση περιέγραψε με λίγες λέξεις η 22χρονη, η οποία μαχαίρωσε τις τρεις συμμαθήτριές της, λίγο αφότου αφέθηκε ελεύθερη συνοδεία της δικηγόρου της, ποινικολόγου Γιάννας Παναγοπούλου.
Η νεαρή κοπέλα, την οποία θα αναλάβει ψυχολόγος –ψυχίατρος, ο οποίος θα διαγνώσει την ψυχική κατάσταση της, θα δικασθεί στις 6 Ιουνίου. Κατευθυνόμενη συνοδεία αστυνομικών προς το Γενικό Κρατικό Νικαίας, δήλωσε «Περνούσα ένα Γολγοθά...» ενώ λίγο νωρίτερα στον εισαγγελέα είχε αναφέρει «Ήθελα να τις τραυματίσω και όχι να τις σκοτώσω, να βάλω φρένο ήταν ο μόνος τρόπος» ενώ αναφέρθηκε και στα βασανιστήρια που περνούσε από την ομάδα συμμαθητριών της. «Μπορώ ως αδύναμος άνθρωπος να σταθώ στα πόδια μου και να τις αντιμετωπίζω», είχε γράψει στο ημερολόγιό της λίγες μέρες πριν την επίθεση που έκανε.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



Ο Δήμος Θηβαίων καλεί τους φορείς και τους Δημότες του Καλλικρατικού Δήμου Θήβας, την Τρίτη 14 Απριλίου 2015 και ώρα 19:30 στο Συνεδριακό Κέντρο, για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων με θέμα “ Τοπικό Σχέδιο Αστικών Στερεών Αποβλήτων Δήμου Θηβαίων”
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόρισμα: Αυτοκτόνησε ο Βαγγέλης- Διώξεις στελεχών της Γαλακτοκομικής


Διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ΄εξακολούθηση, έχει ασκήσει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων, σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, αλλά και κατ΄ αγνώστων, με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες-κυρίως αόριστες- για περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής(καθηγητή-ζωοτέχνης) και της υπεύθυνης της εστίας (καθηγήτρια-ζωοτέχνης), ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Στο πλαίσιο αυτής της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, απαντούσε «κάνουμε πλάκα».

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα, είναι σχεδόν έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη, μετά και την λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στα συμπεράσματά του ο κ. Βουγιουκλάκης αναφέρει ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του, κόβοντας τις φλέβες του δεξιού του χεριού, διατηρεί ωστόσο σχετικές επιφυλάξεις, επειδή λείπει το 15% του σώματος του αυτόχειρα.

Συγκεκριμένα, άγρια ζώα έχουν κατασπαράξει τμήμα του λαιμού, του προσώπου και των άκρων και έχουν αλλοιώσει στοιχεία, ωστόσο δεν αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνείας και αποδίδει το θάνατο σε αυτοκτονία.
zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

27 θέσεις εργασίας στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

Ο Δήμος Αλιάρτου- Θεσπιέων σας ενημερώνει ότι σήμερα στις 02-04-2013 εκδόθηκε από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού η υπ’ αριθμ. 02/2015 Δημόσια Πρόσκληση που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε δημόσιους φορείς (Επιβλέποντες Φορείς).
Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στην δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών σε δήμους και περιφέρειες της χώρας.

Υποβολή αιτήσεων από 06/04/2015 έως 27/04/2015 (12:00 μεσημβριανή)

Αναλυτικές Πληροφορίες:

1) Ανακοίνωση Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
2) Ενημερωτικό Φυλλάδιο Κοινωφελούς Εργασίας
3) Εγκεκριμένες θέσεις στο Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων με τα αντίστοιχα απαιτούμενα δικαιολογητικά
4) Αναλυτικά η Δημόσια Πρόσκληση 2/2015
5) Αναλυτικά οι 32.433 θέσεις απασχόλησης στην χώρα (Παράρτημα Ι της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015)
6) Απαιτούμενα δικαιολογητικά ανά θέση (Παράρτημα ΙΙ της Δημόσιας Πρόσκλησης 2/2015)
Διαβάστε Περισσότερα »

Βούρκωσαν οι Ευέλπιδες στο Δίστομο!


Βούρκωσαν οι Ευέλπιδες στο Δίστομο  όταν επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού της  κωμόπολης -σύμβολο των Ολοκαυτωμάτων  που έκανα στην Ελλάδα το γερμανικά στρατευματα κατοχής.

Η επίσκεψη στο Δίστομο των  σπουδαστών της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), είναι η 1η από μία σειρά οργανωμένων προσκυνηματικών επισκέψεων Τιμής και Μνήμης σε Τόπους Μαρτυρικών χωριών και κωμοπόλεων που υπέστησαν Ολοκαυτώματα από τη ναζιστική θηριωδία.Στην επίσκεψη στο Δίστομο συμμετείχε 100μελές τμήμα 4ετών της ΣΣΕ, με επικεφαλής τον Διοικητή της Σχολής, υποστράτηγο Δημήτρη Ρέσκο.


Οι Ευέλπιδες κατέθεσαν στεφάνι στο Λόφο του Μαυσωλείου, τιμώντας τη μνήμη των 218 Διστομιτών αμάχων που εσφάγησαν στις 10 Ιουνίου 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Παρακολούθησαν επίσης σεμινάριο-ομιλία  ιστορικής ενημέρωσης για τη Σφαγή του Διστόμου από αξιωαματικο της Σχολής, βασισμένο σε πόνημα του Διστομιτη Στάθη Σταθά . Παράλληλα, με οικοδεσπότη τον Γιάννη Γεωργάκο, Δήμαρχο Διστόμου, Αράχωβας και Αντίκυρας, τον Αντιδήμαρχο κ Λουκά Ζήση, τον δημοτικό σύμβουλο Αν Σπάρο και τους εθελοντες του Μουσείου Εφη Κίνια , Χρήστο Παπανικολάου και Παν. Καστρίτη, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού με φωτογραφίες και ντοκουμέντα της Σφαγής, ενώ παρακολούθησαν και 20λεπτο ντοκιμαντέρ της Σφαγής  με μαρτυριες επιζώντων.

 
Συγκλονισμένοι και πολλοί βουρκωμένοι βγήκαν από την αίθουσα προβολών οι Ευελπιδες - αγόρια και κορίτσια-  και δήλωσαν τον αποτροπιασμό τους για τις θηριωδίες των Ναζιστών.'' Ηταν απάνθρωπο έγκλημα .Τι φρίκη, να σκοτώνουν αμάχους, μωρά και γυναίκες...'' ανέφερε μια 4ετής , αυριανή αξιωματικός.'' Να μην γίνουν ποτέ τέτοια πράγματα,.ήταν έγκλημα αυτό που έκαναν οι Ναζί'' είπε άλλος, ενώ ένας συνάδελφός του πρόσθεσε ότι  ''εμεις, είμαστε ταγμένοι να προστατέψουμε τον λαό, να μην ξαναγίνουν τέτοια εγκλήματα''.


 Το σχετικό πρόγραμμα, το οποίο αφορά τους σπουδαστές όλων των Στρατιωτικών Σχολών, τελεί υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα. Ξεκίνησε δε ενόψει της αποφράδας επετείου της εισβολής των Γερμανών ναζί στην Ελλάδα στις 6 Απριλίου 1941, όπως και της επερχόμενης επετείου της λήξης του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη στις 8-9 Μαΐου 1945.

Ένα ακόμα 100μελές τμήμα τεταρτοετών της Σχολής Ευελπίδων προγραμματίζεται να επισκεφθεί τα Καλάβρυτα στις 17 Απριλίου.
Ακόμα, σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ) πρόκειται να επισκεφθούν στις 20 Απριλίου το Δίστομο και στις 27 Απριλίου τα Καλάβρυτα.

Επίσης το Δίστομο προγραμματίζουν να επισκεφθούν και σπουδαστές από τις Σχολές Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων.-
news4people.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα-Συνελήφθη για χρέη 1.400.000 ευρώ προς το Δημόσιο

Συνελήφθη ημεδαπός στη Θήβα, για οφειλές προς το Δημόσιο
Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο που ξεπερνούν το  -1.400.000- ευρώ

Συνελήφθη, χθες (02-04-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας ημεδαπός για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.421.054,32 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως.


Διαβάστε Περισσότερα »

90 θέσεις εργασίας στο Δήμο Θηβαίων


  Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους μέσω ΟΑΕΔ : 90 θέσεις για το Δήμο Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εγγεγραμμένους ανέργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου ξεκινά η ηλεκτρονική διαδικασία υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας (5μηνα), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τουhttp://www.oaed.gr .

Στο Δήμο Θηβαίων αντιστοιχούν συνολικά 90 θέσεις ως ακολούθως :

ΠΕ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ 1
ΤΕ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΩΝ 1
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΙ 4
ΔΕ ΒΟΗΘΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 1
ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ 1
ΥΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ 45
ΠΕ ΓΕΩΛΟΓΩΝ 1
ΠΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗΣ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 3
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 2
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 3
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 1
ΔΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ 1
ΤΕ ΔΟΜΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 1
ΤΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ 1
ΔΕ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ 2
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ 4
ΔΕ ΚΛΗΤΗΡΩΝ- ΟΔΗΓΩΝ (+ άδεια οδήγησης κατηγορίας Β) 4
ΤΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 1
ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ 1
ΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 2
ΠΕ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 2
ΔΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ 3
ΔΕ ΦΥΛΑΚΕΣ 2

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ :

Έναρξη προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους για 32.433 θέσεις πλήρους απασχόλησης

Στη δημιουργία 32.433 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών στους δήμους της χώρας, αφορά η πρώτη Δημόσια Πρόσκληση (εκδόθηκε στις 2-4-2015) για τα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκινά από τις 10 π.μ. τη Μεγάλη Δευτέρα 6-4-2015 και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται με απλό τρόπο, αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της πρώτης Δημόσιας Πρόσκλησης, δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαδικτυακά, στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ. που ανήκουν σε -τουλάχιστον- μια από τις παρακάτω κατηγορίες:
Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών, ομοίως, είναι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς
Εγγεγραμμένοι ως μακροχρόνια άνεργοι στο μητρώο ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ.
Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στο μητρώο του Ο.Α.Ε.Δ., για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα τους όπως αυτά αναλύονται στο Παράρτημα II της Δημόσιας Πρόσκλησης
Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών.

Επισημαίνεται ότι υποχρέωση προσκόμισης των σχετικών δικαιολογητικών στα ΚΠΑ2 μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, έχουν μόνο οι άνεργοι αρχηγοί μονογονεϊκών οικογενειών.

Οι πληροφορίες για τα λοιπά κριτήρια επιλογής και κατάταξης των ωφελουμένων αντλούνται αυτεπάγγελτα από το ΟΠΣ του ΟΑΕΔ, την Γ.Γ.Π.Σ. και την Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε..

Τα αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης

Οι ωφελούμενοι επιλέγονται και κατατάσσονται στον Πίνακα Κατάταξης Ανέργων με βάση τα πέντε αντικειμενικά κριτήρια κατάταξης:

1) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας ωφελουμένου με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

2) Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες

3) Το ετήσιο εισόδημα, ατομικό ή οικογενειακό

4) Την ηλικία και

5) Τον αριθμό των ανήλικων τέκνων.

Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των συγκεκριμένων κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (http://www.oaed.gr .).
Διαβάστε Περισσότερα »

Εντοπίστηκε η Βίκυ Σταμάτη στο Χαϊδάρι-Εικόνες


Στην εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι εντοπίστηκε το μεσημέρι η Βίκυ Σταμάτη, η οποία είχε αποδράσει τα ξημερώματα της Πέμπτης από το Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με τον συνήγορό της Φραγκίσκο Ραγκούση, η Βίκυ Σταμάτη περιφερόταν άσκοπα επί ώρες πριν καταλήξει στην εκκλησία. Είναι σε άθλια ψυχολογική κατάσταση και δεν εχει πάρει τα φάρμακά της, ενώ έλεγε συνεχώς «τώρα πρέπει να πάω στο παιδί μου»...

Πώς βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη

Για το πώς βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία, κατά τον Φραγκίσκο Ραγκούση, ότι του τηλεφώνησε άγνωστος στο κινητό του και του είπε: «Είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει». Σύμφωνα με αυτή την εκδοχή, ο κ. Ραγκούσης τηλεφώνησε στον εισαγγελέα Ντογιάκο και εκείνος κινητοποίησε τις αστυνομικές Αρχές, που πήγαν επιτόπου στο σημείο και διαπίστωσαν ότι πράγματι ήταν η κυρία Σταμάτη. Μάλιστα, κατά τον κ.Ραγκούση, αυτό το πρόσωπο είναι γνωστός της Βίκυς Σταμάτη και την αναγνώρισε. Παραμένει, όμως, άφαντος μέχρι στιγμής.

Η δεύτερη εκδοχή αναφέρει πως υπήρξε τηλεφώνημα στην Αστυνομία από άγνωστο, ο οποίος είπε πως εντοπίστηκε «αμνήμον άτομο» σε παγκάκι στο Χαϊδάρι. Πιθανόν, βέβαια, το ίδιο άτομο να επικοινώνησε και με τον κ. Ραγκούση και με την Αστυνομία.

Η παράδοση στις Αρχές

Λίγο μετά τις 15:00, αστυνομικοί, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ισίδωρος Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Εφετών Γρηγόρης Πεπόνης παρέλαβαν τη Βίκυ Σταμάτη από την εκκλησία της Παναγίτσας στο Χαϊδάρι και την οδήγησαν στη ΓΑΔΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα περάσει τη διαδικασία του αυτοφώρου για το αδίκημα της απόδρασης (πλημμέλημα). Στη ΓΑΔΑ σπεύδει και γιατρός για να την εξετάσει.

H εκκλησία στην οποία βρέθηκε η Βίκυ Σταμάτη

Το μήνυμα που χάραξε σε κορμό δέντρου

Μάλιστα, η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου χάραξε και ένα μήνυμα σε κορμό δέντρου στην εκκλησία που βρέθηκε.

Το μήνυμα αναφέρει χαρακτηριστικά :«Μάνα = 10 ζωές και κάτι περισσεύει. Βίκυ Σταμάτη Τσοχ».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Γιάννης Πανούσης στον Κώστα Μπακογιάννη


Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης συναντήθηκε σήμερα στο γραφείο του, στη Λαμία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γιάννη Πανούση.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Μπακογιάννης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Καλωσορίσαμε σήμερα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τον Υπουργό, κ. Γιάννη Πανούση, ο οποίος χαίρει βαθύτατης εκτίμησης ως άνθρωπος, επιστήμονας και πολιτικός. Συζητήσαμε για τα μεγάλα προβλήματα και τις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια μας. Είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με τα σώματα ασφαλείας και να εξάρω το έργο των Ελλήνων αστυνομικών και πυροσβεστών, που 365 ημέρες τον χρόνο, με ήλιο, βροχή και χιόνι, στέκονται δίπλα στον πολίτη.

Μοιραστήκαμε επίσης και κάποιους προβληματισμούς μου. Είναι ακατανόητο ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης διαπραγματεύεται, είτε μέσω δημοσίων δηλώσεων, είτε με επισκέψεις βουλευτών στον Κουφοντίνα, με τρομοκράτες. Είναι ακατανόητο ότι, με το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή, ακυρώνονται δικαστικές αποφάσεις και απελευθερώνονται έτσι απλά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, κατά συρροή δολοφόνοι, ληστές και βομβιστές, όπως ο Ξηρός, αγνοώντας ακόμη και την Ένωση των Εισαγγελέων. Είναι ακατανόητο ότι καταργούνται οι φυλακές υψίστης ασφαλείας. Αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Λες και όλοι οι έγκλειστοι στις φυλακές είναι το ίδιο. Είναι επίσης ακατανόητο, πως αντιμετωπίζονται καταληψίες δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημίων -μέχρι και στη βουλή φτάσανε- ως χαρωποί επισκέπτες. Η κυβέρνηση πρέπει να στείλει επιτέλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι -όπως όλοι πιστεύουμε- η διαστρεμμένη ιδεοληψία δεν έχει σχέση με την αριστερά και η βία δεν είναι αποδεκτό μέσο για την επίλυση των διαφόρων μας. Η κυβέρνηση με τις πράξεις και τις παραλείψεις της εκτρέφει το τέρας του αυταρχισμού και του φασισμού».​



                                                                 


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 30 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα, σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί την 6η Απριλίου 2015, ημέρα Μ.Δευτέρα και ώρα 06.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λεβαδέων στο Παλαιό Δημαρχείο – Πλ. Εθνικής Αντίστασης.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι :

1.Προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για την κάλυψη αναγκών των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Λεβαδέων .

2.Ανάθεση υπηρεσιών καθαρισμού των αθλητικών και κτιριακών εγκαταστάσεων του Δήμου Λεβαδέων.

3.Αναμόρφωση Προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

4.Κατανομή συνολικού ποσού 94.140,96€ (α΄ δόση 2015) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων της Α/θμιας, Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Λεβαδέων.

5.Μείωση των μισθωμάτων σχολαζόντων Περιπτέρων που εισπράττει ο Δήμος Λεβαδέων.

6.Αποδοχή ποσού 86.025,00€ των Κ.Α.Π. για κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων, έτους 2015 (ΣΑΤΑ) και κατανομή αυτού.

7.Έγκριση του πίνακα απολογισμού Εσόδων – Εξόδων του κληροδοτήματος «Μπίμειο Έπαθλο Άμιλλας» οικ. έτους 2014.

8.Έγκριση του Β1 Σταδίου της «Μελέτης Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Κοινότητας Κυριακίου».

9.Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: «Κατασκευή Τοίχου Αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κορώνειας».

10.Παραλαβή της υπ΄αριθμ. 39/2015 μελέτης με τίτλο: «Συντήρηση Οδών- Πεζόδρομων & Κοινόχρηστων Χώρων».

11.Παραλαβή της μελέτης με τίτλο: Συντήρηση Ανοικτού Θεάτρου Κρύας». 

12.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση Δασικού Δρόμου από Οικισμό Κορώνειας έως Στροφή Νταούμη».

13.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση Ανοιχτού Θεάτρου Κρύας»

14.Λήψη απόφασης περί του τρόπου δημοπράτησης του έργου: «Ενεργειακή Αναβάθμιση Σχολικής Μονάδας 3ου Δημοτικού Σχολείου Λιβαδειάς».

15.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «Βελτίωση Δημοτικής Οδοποιίας (2015).

16. Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: «Κατασκευή Τοίχου Αντιστήριξης στην Τ.Κ. Κορώνειας».

17.Απ΄ευθείας ανάθεση της προμήθειας ειδών κρεοπωλείου και ειδών οπωροπωλείου για τις των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Παιδικών Σταθμών της Δημοτικής Κατασκήνωσης και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Λεβαδέων, επειδή ο διαγωνισμός για τα συγκεκριμένα είδη απέβη άγονος.

18.Απ΄ευθείας ανάθεση συντήρησης λογισμικών για τις ανάγκες των Υπηρεσιών Δήμου Λεβαδέων σε εταιρείες που υπάρχουν ήδη εγκατασταθέντα πληροφοριακά συστήματα.

19.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας διαλύματος Υποχλωριώδες Νατρίου, Χλώριο 905 κόκκοι, Χλώριο 90% ταμπλέτες, Αλγοκτόνο, Μειωτικό pH, Χάπια μέτρησης χλωρίου, για τις ανάγκες του κολυμβητηρίου.

20. Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας Γαιωδετικού Σταθμού.

21.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας προμήθειας κάδων Κομποστοποίησης.

22.Έγκριση απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Λεβαδέων για το Οικ. Έτος 2014.

23.Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος.

24.Διαγραφές βεβαιωμένων οφειλών από δημοτικούς καταλόγους ( συνολικά 29 περιπτώσεις)

25.Επιστροφή ποσών προνοιακών επιδομάτων ως αχρεωστήτως καταβληθέντων.

26. Εξέταση αιτήματος Συλλόγου «Τα Κούκουρα» περί παραχώρησης κτιρίου «Παλιού Δημοτικού Σχολείου».

27.Ορισμός εκπροσώπου των Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Λεβαδέων με τον αναπληρωτή του για την ανασυγκρότηση της Επιτροπής σχετική με την οργανωμένη εγκατάσταση πλανοδίων.

28.Αντικατάσταση καλλιτεχνικού Διευθυντή στο Δημοτικό Ωδείο Λιβαδειάς.

29. Καθορισμός θέσεων υπαίθριου στάσιμου εμπορίου

30.Αίτημα του Σκακιστικού Ομίλου Λιβαδειάς «Ο Λέβαδος» περί παραχώρησης δημοτικού χώρου για τη στέγαση του συλλόγου.

 
                                                      Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                                      
                                                                   Γεωργαντά Ελισάβετ (Ελίζα)
Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμος για… μάχη 56 χρονος στη Θήβα

Συνελήφθη56 χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράνομη κατοχή όπλων, καπνογόνων και παιδικών αθυρμάτων
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν σε κατάστημα ιδιοκτησίας του και στην οικία του, κατασχέθηκαν πιστόλι, (3) κυνηγετικά όπλα, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, στιλέτο, γκλοπ, καπνογόνα κ.α.
Συνελήφθη, χθες (02-04-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και παράνομη κατοχή πυροτεχνικών ειδών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, πραγματοποίησαν έλεγχο σε εμπορικό κατάστημα ιδιοκτησίας του 56χρονου, όπου εντός αυτού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    ένα πιστόλι με τη γεμιστήρα του και τέσσερα (4) φυσίγγια αυτού,
•    ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων,
•    μία πλαστική ράβδος (γκλοπ) και
•    δέκα (10) παιδικά αθύρματα.

Ακολούθως, σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 56χρονου, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:

•    τρία (3) κυνηγετικά όπλα,
•    ένα στιλέτο με μήκος λάμας (8) εκατοστών,
•    ένα ζευγάρι χειροπέδες,
•    είκοσι πέντε (25) καπνογόνα και
•    εννέα (9) παιδικά αθύρματα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

200 κιλά λάδι απο την Ξηρονομή στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θηβαίων

Ολοκληρώθηκε χθες και η τελευταία παράδοση λαδιού προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων.Η ποσότητα των 200 κιλών συγκεντρώθηκε μετά απο πρωτοβουλία της Τ.Κ.Ξηρονομής σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών και αρκετών παραγωγών οι οποίοι με τη προσφορά τους  συνεισέφεραν στη συγκέντρωση της ποσότητας αυτής.
Στην όλη προσπάθεια ήταν αμέριστη η συμπαράσταση απο το Δ.Σ. του Ελαιουργικού Συνεταιρισμού Ξηρονομής και ιδιαιτέρως του Προέδρου Αθανασίου Τζανόπουλου.
Η Ξηρονομή ήταν πρωτοπόρος  σε αυτή τη διαδικασία  και συνέχισε μια προσπάθεια που ξεκίνησε απο το 2013
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Ο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ.ΞΗΡΟΝΟΜΗΣ


ΚΕΦΑΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης ΑΜΕΑ στη Θήβα


Μετά από πολυετή προσπάθεια, ένα όνειρο ζωής, των ατόμων με ειδικές ανάγκες, των οικογενειών τους αλλά και της τοπικής κοινωνίας, έγινε πραγματικότητα. Τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν πλέον τον δικό τους δημιουργικό χώρο απασχόλησης καθώς, την Κυριακή 29 Μαρτίου, εγκαινιάστηκε  το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας και Διημέρευσης ΑΜΕΑ στη Θήβα, του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑΜΕΑ “Αγ. Ανάργυροι Θήβα”, παρουσία πλήθους κόσμου.

Το κτίριο που κατασκευάστηκε είναι σύμφωνο με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και διαθέτει όλους τους βασικούς λειτουργικούς χώρους καθώς επίσης αίθουσες γυμναστικής, μουσικής, χειροτεχνίας,  ενώ θα απασχολείται σ' αυτό και το ανάλογο εξειδικευμένο προσωπικό. 

Το πρώτο μέρος του έργου ολοκληρώθηκε με επιτυχία και συνέβαλαν γι' αυτό αρχικά ο Δήμος Θηβαίων, που παραχώρησε στο Σύλλογο το οικόπεδο, στη συνέχεια η διεθνής ανθρωπιστική οργάνωση Λέσχη “LIONS”, που κάλυψε και το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για την ανοικοδόμηση του κτιρίου, εταιρείες, σωματεία επαγγελματιοβιοτεχνών της Θήβας, σύλλογοι, φορείς και συμπολίτες μας.
Ο επόμενος στόχος που θέτει ο Σύλλογος “Αγ. Αναργύροι” είναι η ανέγερση ενός ακόμα κτιρίου για την δομή της υποστηριζόμενης διαβίωσης.
Στα εγκαίνια, εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Κίτσος, ο οποίος απευθυνόμενος προς την Πρόεδρο του Συλλόγου κα Αθηνά Ράικου και τα μέλη,  μεταξύ άλλων  ανέφερε   :

“Το κτίριο που εγκαινιάζεται σήμερα δεν είναι απλά ένα μεγάλο έργο. Είναι η έμπρακτη απόδειξη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ανιδιοτελούς προσφοράς και σας αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια και οι καλύτερες ευχές όλων μας αλλά και ο θαυμασμός, γιατί αποδείξατε πως, όταν υπάρχει πίστη και θέληση για έναν κοινό και καλό σκοπό, όλα γίνονται”.

Παραβρέθηκαν επίσης στα εγκαίνια, εκ μέρους του Δήμου Θηβαίων, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι.

O Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, απέστειλε τις θερμότερες ευχές του, μέσω του Αντιδημάρχου,  και υποσχέθηκε ότι θα επισκεφθεί τα παιδιά  στο νέο τους κτήριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε δημόσια διαβούλευση ο σχεδιασμός του Δήμου Aλιάρτου Θεσπιέων



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ - ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ
Στα Τοπικά Συμβούλια , στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων, στους Πολίτες καθώς και
στους τοπικούς, κοινωνικούς & οικονομικούς φορείς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων
Ότι η πρώτη ενότητα (Α’ Φάση) του Επιχειρησιακού Προγράμματος, που αφορά στο Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Αλιάρτου
- Θεσπιέων για την περίοδο 2015-2019, μετά και την έγκριση της από το Δημοτικό Συμβούλιο, τίθεται σε Δημόσια Διαβούλευση για
το χρονικό διάστημα από 02/04/2015 έως και 17/02/2015.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί, αρχικά, να λάβει γνώση για το περιεχόμενο του Στρατηγικού Σχεδιασμού, ηλεκτρονικά, από την
ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων www.aliartos.gov.gr, και στη συνέχεια, να υποβάλλει προτάσεις εγγράφως ή
ηλεκτρονικά (συμπληρώνοντας το σχετικό ερωτηματολόγιο, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου).
Η υποβολή των προτάσεων και σχολίων μπορεί να γίνεται:
• είτε μέσω FAX στο 22680-22.690 είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο epixeirisiako@aliartos.gov.gr με την ένδειξη
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ 2015-2019»,
• να το παραδώσετε στο Δημαρχείο Αλιάρτου – Θεσπιέων (Δημαρχιακό κατάστημα Αλιάρτου), Ταχ.Δ/νση: Λ.Αθηνών – Αλίαρτος,
Τ.Κ.: 32001 ΑΛΙΑΡΤΟΣ)
Και στις δύο περιπτώσεις η καταληκτική ημερομηνία είναι η 17η Απριλίου 2015 και ώρα 15.00
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο Δημάρχου του Δήμου Αλιάρτου -
Θεσπιέων και συγκεκριμένα με την κυρία Λέτη Μαρίνα στο 22683-50.225.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΘΕΣΠΙΕΩΝ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Η διάρκεια της Δημόσιας Διαβούλευσης είναι από 02.04.2015 έως 17.04.2015.
Σχετικά αρχεία:
1) Ανακοίνωση Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων σχετικά με την Δημόσια Διαβούλευση του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015-2019: Φάση Α” Στρατηγικός Σχεδιασμός
2) Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2015 – 2019 Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων: Α” φάση Στρατηγικός Σχεδιασμός
3) Περίληψη Επιχειρησιακού Προγράμματος 2015 – 2019 Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων: Α” φάση Στρατηγικός Σχεδιασμός
4) Παρουσίαση Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
5) Ερωτηματολόγιο Δημόσιας Διαβούλευσης (word)/ (pdf)
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δήμαρχος Λεβαδέων στο Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης

Η Δήμαρχος Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου ορίστηκε ως τακτικό μέλος στην Ολομέλεια της εθνικής αντιπροσωπείας του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης (CLRAE)  για την περίοδο 2015 – 2018, σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 72/2015 και 96/2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η Εθνική Αντιπροσωπεία σε τοπικό επίπεδο αποτελείται από 4 τακτικούς εκπροσώπους και 3 αναπληρωματικούς.
Το  Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης διαδέχθηκε το 1994 το Διαρκές Συνέδριο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών ως συμβουλευτικό όργανο του Συμβουλίου της Ευρώπης και είναι σημαντικός υποκινητής στην προώθηση της τοπικής δημοκρατίας.
Σκοπός του Κογκρέσου είναι η παροχή στήριξης και βοήθειας στα κράτη - μέλη του, μέσω στενής παρακολούθησης της προόδου τους, σε θέματα που αφορούν την εγκαθίδρυση και λειτουργία αποτελεσματικής τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Αποτελεί θεσμό στα πλαίσια του οποίου οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης μπορούν να συζητούν, να ανταλλάζουν εμπειρίες και να εκφράζουν απόψεις σε θέματα που τους απασχολούν. Το Κογκρέσο γνωμοδοτεί στην εξ’ Υπουργών Επιτροπή και στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης για όλα τα θέματα που αφορούν την τοπική και περιφερειακή αυτοδιοίκηση.
Βασικά αντικείμενα του Κογκρέσου είναι:
•    Η προώθηση αποτελεσματικών δομών τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης σε όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης και κυρίως στις Νέες Δημοκρατίες.
•    Εξετάζει την κατάσταση της τοπικής και περιφερειακής δημοκρατίας στα μέλη και στα υπό ένταξη κράτη.
•    Αναπτύσσει κίνητρα ώστε να βοηθά τους πολίτες να συμμετέχουν αποτελεσματικά στην τοπική και περιφερειακή δημοκρατία.
•    Εκπροσωπεί τα συμφέροντα της τοπικής και περιφερειακής διακυβέρνησης όσον αφορά στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής πολιτικής.
•    Ενθαρρύνει την περιφερειακή και διασυνοριακή συνεργασία για την ειρήνη την ανοχή και την αειφόρο ανάπτυξη με σκοπό να προστατεύσει τις περιφέρειές μας για τις επόμενες γενιές.
•    Ενθαρρύνει την θεμελίωση των Ευρω-περιοχών.
•    Επιτηρεί τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψηφίσματα γενικής συνέλευσης Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

Στο ετήσιο Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη  31 Μαρτίου 2015  στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, οι εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι  αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω ψηφίσματα.
                                        
1o ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λιβαδειάς καταδικάζει την λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου  και στηρίζει με την συμμετοχή της την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς, την Κυριακή 5 Απρίλη, στον πεζόδρομο , στις 11 το πρωί.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω δημιουργία τεράστιων εμπορικών καταστημάτων και ενίσχυση εμπορικών μονοπωλίων, τον πλήρη αφανισμό των αυτοαπασχολούμενων και μικρών καταστημάτων, την περαιτέρω έκρηξη της ανεργίας, θα οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση. 

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων ούτε των αυτοαπασχολούμενων, δεν θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, (πείρα υπάρχει από τους χιλιάδες άνεργους στον κλάδο του εμπορίου, των χιλιάδων εργαζόμενων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιους).

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας δεν θα τονώσει την «αγοραστική κίνηση» και δεν θα εξυπηρετήσει τους «καταναλωτές» που είμαστε εμείς οι εργαζόμενοι, που μας τσακίζουν με τη μείωση των μισθών, την φοροληστεία και τα χαράτσια.

Η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας θα αποτελέσει συντριπτικό χτύπημα για τις γυναίκες που αποτελούν την πλειονότητα των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα. Οι καπιταλιστές στην επιδίωξή τους για αύξηση των κερδών τους, ορθώνουν ένα ακόμα εμπόδιο στη γυναικεία χειραφέτηση, στο ιερό δικαίωμα της μητρότητας και στο θεσμό της οικογένειας, αποδεικνύοντας τον απάνθρωπο χαρακτήρα του συστήματός τους.

Οι μόνοι που πάντα βγαίνουν κερδισμένοι από τέτοιου είδους ρυθμίσεις είναι τα μονοπώλια, τα πολυκαταστήματα κι οι μεγάλες επιχειρήσεις. Η πάλη μας ενάντια  στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ακόμα μια βάση για κοινή δράση του λαού ενάντια στα μονοπώλια.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΑΜΕΣΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
                               
                                         2ο     ΨΗΦΙΣΜΑ


Οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, η ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες, κινήματα έχουν αποφασίσει να ανοίξουν στις 3-6 Απρίλη ένα νέο γύρο κινητοποιήσεων για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων τους που αφορούν ολόκληρη την εργατική τάξη.

Στηρίζουμε τα αιτήματά τους:

•    Να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ κάτω από τον έλεγχο των εργατών, να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα ολόκληρου του εργοστασίου.
•    Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ στο αυτοδιαχειριστικό μοντέλο που προτείνουν οι εργαζόμενοι γιατί κανείς δεν θέλει ξανά ένα πολιτικό μαγαζί της εκάστοτε κυβερνητικής προπαγάνδας αλλά μια δημόσια τηλεόραση ανοικτή στη κοινωνία.
•    Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το τσιμεντάδικο στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη των εργαζομένων, αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου.
•    Να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι, διαθέσιμοι στο δημόσιο, να καταργηθούν όλες οι εργολαβικές σχέσεις εργασίας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Καλούμε κάθε αγωνιστή να στηρίξει, να ενισχύσει και να συμμετάσχει στην πανελλαδική καμπάνια που ξεκινά από Θεσσαλονίκη και καταλήγει Αθήνα με ενδιάμεσους σταθμούς σε Λάρισα, Βόλο, Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα. Έναν αγώνα ενάντια στην ανεργία, τη φτώχια και τη κοινωνική καταστροφή, για την ανάκτηση της αξιοπρέπειας που απαιτεί την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων χωρίς καθυστερήσεις, περιστροφές και υποσχέσεις.




Διαβάστε Περισσότερα »

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης στη Λιβαδειά

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ!

Το Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απριλίου από τη Θεσσαλονίκη έρχεται να ενώσει τους αγώνες των τελευταίων χρόνων και να ενωθεί  με όλη την Ελλάδα. Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα δηλώνουν δυνατά:

«Βγαίνουμε από τον δρόμο τις κοινωνικής καταστροφής! Μπαίνουμε ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!»

-        Οι εργαζόμενοι της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής στη Θεσσαλονίκη, όπου από το 2011, είναι απλήρωτοι και σε επίσχεση εργασίας δίνουν έναν σπάνιο και διαρκή αγώνα. Προχωρώντας στην αυτοδιαχείριση του εργοστασίου και κρατώντας ψηλά τις σημαίες που γράφουν: "Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά". Διεκδικούν να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο, κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών.

-        Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ παλεύουν να φύγει το μαύρο, για μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη. Οι απολυμένοι εργαζόμενοι του εργοστασίου τσιμέντων στην Χαλκίδα ενώνουν τη φωνή τους διεκδικώντας την επαναπρόσληψη τους και την άμεση επαναλειτουργία του εργοστασίου.
-        Άμεση διεκδίκηση όλων να επαναπροσληφθούν τώρα όλοι οι απολυμένοι, “διαθέσιμοι” στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Καμία μάχη δε κερδήθηκε χωρίς αγώνα. Οι μαύρες συγκυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με ΔΝΤ & Ε.Ε. και τα μνημόνιά τους, οδήγησαν τον λαό στην εξαθλίωση. Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένοντας στην ασφυξία της Ε.Ε. και του ευρώ δεν αφήνει κανένα περιθώριο αυταπάτης. Μόνο με τη μαχητική διεκδίκηση του λαϊκού και εργατικού κινήματος για αξιοπρέπεια και δουλειά, για έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ, ο λαός μπορεί να νικήσει.

Γιατί υπάρχει και άλλος δρόμος!  Με τον λαό κυρίαρχο και αφέντη τελικά στον τόπο του!

Στηρίζουμε-Συμμετέχουμε στο

Λιβαδειά 5/4

11:15 πμ: άφιξη στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – υποδοχή

11:45 πμ: Εκδήλωση – Συζήτηση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του καραβανιού στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς «Χρήστος Παλαιολόγος»

Αθήνα 6/4

7:00 μμ: άφιξη στο Σύνταγμα υποδοχή και συνέλευση των εργαζόμενων στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στον 1ο όροφο (Νίκης 4)

9:30 μμ: Μουσική εκδήλωση αλληλεγγύης στους εργαζόμενους στο καραβάνι έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καραγεώργη Σερβίας)
Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση διακανονισμών ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων στη ΔΕΗ Θηβών μέχρι 15/4/2015


Ο Αγροτικός Σύλλογος Φυτικής Παραγωγής Θηβών ενημερώνει ότι η προθεσμία των  διακανονισμών  για τα  ληξιπρόθεσμα αγροτικά ρεύματα  περιοχής  Δήμου Θηβαίων παρατείνεται μέχρι 15 Απριλίου 2015.

Οι διακανονισμοί  γίνονται  στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Θηβών.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 6974828411.

Αγροτικός Σύλλογος
Φυτικής Παραγωγής
Θηβών
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος ο ΕΝΦΙΑ για το 40% των ιδιοκτητών -Τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου

Να... τετραγωνίσει τον κύκλο, θα επιχειρήσει το υπουργείο Οικονομικών μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, αφού θα πρέπει να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να δημιουργήσει "τρύπα" στον Προϋπολογισμό αλλά και χωρίς να επιβαρύνει τα μικρομεσαία νοικοκυριά, όπως δεσμεύθηκε εκ νέου δημοσίως η Ν. Βαλαβάνη.

Η εξίσωση για το υπουργείο Οικονομικών δεν είναι καθόλου εύκολη, με δεδομένο ότι οι εισπράξεις από τον ΕΝΦΙΑ, που πρόκειται να καταργηθεί, έφτασαν στα 2,6 δισ ευρώ, διαψεύδοντας ακόμα και τους τεχνοκράτες της πάλαι ποτέ Τρόικα, οι οποίοι επέμειναν μέχρι την τελευταία στιγμή ότι θα υπάρξει "τρύπα" περίπου 400 εκατ. ευρώ. Είναι ενδεικτικό του εγχειρήματος του υπουργείου Οικονομικών, ότι αν το αφορολόγητο τεθεί στις μόλις 50.000 ευρώ, θα απαλλαγεί από το νέο φόρο το 41,7% των ιδιοκτητών, κάτι που σημαίνει πολύ απλά ότι το οικονομικό επιτελείο θα πρέπει να εξασφαλίσει πολύ ισχυρά ισοδύναμα για να καλύψει το δημοσιονομικό "κενό" από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη, αν συνυπολογίσει κανείς ότι το αφορολόγητο θα ισχύσει όχι μόνο για την πρώτη κατοικία αλλά για το σύνολο των ακινήτων, αφού η βάση δεδομένων στη ΓΓΠΣ έχει στοιχεία μόνο για τα εμπράγματα δικαιώματα και όχι για τη χρήση του κάθε ακινήτου. Οι τελικές αποφάσεις για το ύψος του αφορολογήτου, θα ληφθούν αμέσως μετά από την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, κάτι που σημαίνει, όμως, ότι ο πήχης θα τεθεί πολύ χαμηλότερα από τις 200.000 ευρώ που ήταν το αρχικό σενάριο.

Tα χαρακτηριστικά του νέου φόρου

Ποια φαίνεται ότι θα είναι τα χαρακτηριστικά του νέου φόρου; Το αφορολόγητο θα είναι ατομικό, για το σύνολο της αξίας ακινήτων και ο φόρος θα υπολογίζεται με προοδευτική κλίμακα, ανάλογα με την αξία της συνολικής ακίνητης περιουσίας και όχι ανά τ.μ. όπως έγινε με τον ΕΝΦΙΑ. Ο ανώτατος συντελεστής πιθανώς θα οριστεί στο 2%. Αυτό που... τρέμουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι ότι τα ισοδύναμα από την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ θα αναζητηθούν τελικά εντός του νέου Φόρου Ακινήτων, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι όσοι δεν καλυφθούν από το όποιο αφορολόγητο, θα κληθούν να καλύψουν μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού "κενού".

Αυτό που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα είναι η επικείμενη αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των τρεχουσών εμπορικών τιμών. Ακόμα κι ένας πρωτοετής φοιτητής των Οικονομικών μπορεί να διακρίνει δια γυμνού οφθαλμού τον κίνδυνο που ελλοχεύει πίσω από την κατάσταση στην κτηματαγορά. Ποιος είναι αυτός; Στις αποκαλούμενες ακριβές περιοχές π.χ. Βόρεια Προάστια, οι εμπορικές τιμές υπολείπονται ακόμα και κατά 30% των Τιμών Ζώνης, ενώ αντιθέτως στις λαϊκές συνοικίες π.χ. Δυτικά Προάστια, οι Τιμές Ζώνης εξακολουθούν να ξεπερνούν τις εμπορικές τιμές κατά τουλάχιστον 10%. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να ρίξει τη φορολογητέα αξία των ακινήτων των... πλούσιων και να ανεβάσει των... φτωχών! Αυτός ήταν, άλλωστε κι ο βασικός λόγος για τον οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση απέφυγε να "ακουμπήσει" τον φάκελο των αντικειμενικών αξιών...
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δώρο Πάσχα: Πότε και ποιοι το δικαιούνται



Έως τη  Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.

Δώρο Πάσχα δικαιούνται να λάβουν όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στο ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου. σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος.

Για τον υπολογισμό του Δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή  με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το ανωτέρω χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό, και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Σε περίπτωση όμως που η σχέση εργασίας κάποιου μισθωτού με τον εργοδότη του δεν είχε διάρκεια ολόκληρο το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα δικαιούται να λάβει αναλογία Δώρου η οποία υπολογίζεται ως εξής: Προκειμένου για αμειβόμενο με μισθό ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού, ή ένα ημερομίσθιο για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο, για κάθε 8 (οκτώ) ημερολογιακές ημέρες, διάρκειας σχέσης εργασίας. Σε περίπτωση που η σχέση εργασίας διαρκέσει λιγότερο από οκτώ ημέρες δικαιούται ανάλογο κλάσμα για δώρο Πάσχα.

 Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη:

 - Ο χρόνος υποχρεωτικής αποχής από την εργασία των γυναικών πριν και μετά τον τοκετό.

 - Tο χρονικό διάστημα κατά το οποίο εργαζόμενος σπουδαστής έλαβε σπουδαστική άδεια προκειμένου να συμμετάσχει σε εξετάσεις.

- Ο χρόνος άδειας λουτροθεραπείας, εφόσον υπάρχει γνωμάτευση από ασφαλιστικό οργανισμό.

 - Αν ο μισθωτός ασθένησε κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα αφαιρεθούν μόνο οι ημέρες που έλαβε επίδομα ασθενείας απ' τον ασφαλιστικό φορέα. Παράδειγμα: Αν ένας μισθωτός απουσίασε από την εργασία του λόγω ασθένειας 60 μέρες και πήρε επίδομα ασθενείας από το ασφαλιστικό του ταμείο μόνο για 40 ημέρες, θα αφαιρεθούν από το χρονικό διάστημα της εργασιακής σχέσης μόνο οι 40 ημέρες για τις οποίες επιδοτήθηκε και όχι οι 60.

Πώς γίνεται ο υπολογισμός του Δώρου

Για τον υπολογισμό του δώρου Πάσχα , βάση αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς, και γενικότερα οι τακτικές αποδοχές, εφόσον είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από την παραπάνω ημερομηνία, το δώρο Πάσχα υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

 Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως υπερεργασία, νόμιμη υπερωρία, επίδομα αδείας, επίδομα ισολογισμού, επιδόματα για τροφή, κατοικία, κτλ) εφ' όσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ' επανάληψη περιοδικά σε ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

   Στις τακτικές αποδοχές συνυπολογίζεται και το επίδομα αδείας. Συνεπώς ο μισθωτός θα λάβει το δώρο Πάσχα προσαυξημένο με τον συντελεστή αδείας ο οποίος ανέρχεται σε 0,04166, π.χ εργαζόμενος με δώρο Πάσχα 900 ευρώ, με την προσαύξηση του συντελεστή αδείας θα πρέπει να πάρει 938 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης από τα Σωματεία Εργαζομένων Καμαριδης Α.Β.Ε.Ε. και Εργατοϋπαλλήλων ΑΠΚΟ-Μόρνος



Τα σωματεία σε μια από κοινού προσπάθεια, αναγνωρίζοντας την ανάγκη υποστήριξης συνανθρώπων μας που πλήττονται απο την ανεργία και την φτωχοποίηση, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσεις ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θηβας και τις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα.



Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, ελπίζοντας ότι παρά την περίοδο οικονομικής ύφεσης και της δύσκολης καθημερινότητας, ο καθένας μας να συμβάλει  στο μέτρο του δυνατού.

Τα είδη που συγκεντρώνουμε είναι τα ακόλουθα:

    Βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας (ζυμαρικά, όσπρια, γάλα κ.α.)
    Είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής (σαμπουάν, οδοντόκρεμες, χλωρίνη, μωρομαντιλα κ.α.)
    Είδη ρουχισμού για γυναίκες και παιδιά εως 3,5 ετών
    Τηλεκάρτες

Χώρος συγκέντρωσης των προσφορών ορίζεται το παλιό Δημαρχειο Θήβας από Μ.Δευτέρα έως και Μ.Πέμπτη και ώρες 17:00-20:00.



Τηλ. Επικοινωνίας

6946699111 – 6971847381
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ
                                                            
Συνάδελφοι, -ισσες,
σε λίγους μήνες λήγει η θητεία των διευθυντών και θα βρεθούμε πάλι αντιμέτωποι με το ζήτημα της επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης. Μένοντας σταθεροί στη θέση μας για συμμετοχή και του Συλλόγου διδασκόντων στην επιλογή των διευθυντών και καθώς μπορεί να κληθούν φέτος οι σύλλογοι να αναλάβουν εξολοκλήρου την ευθύνη να επιλέξουν το διευθυντή τους για την επόμενη σχολική χρονιά, θα θέλαμε να εκφράσουμε ορισμένες σκέψεις μας.
    Καταρχήν  θεωρούμε θετικό να δίνονται περισσότερες αρμοδιότητες στο Σύλλογο, πράγμα που αποτελεί και πάγια διεκδίκηση σύμφωνα και με τις αποφάσεις των Συνεδρίων της ΟΛΜΕ. Εξάλλου νομίζουμε ότι κανένας συνάδελφος δεν θα ικανοποιούνταν με μια επανάληψη των προηγούμενων μεθόδων κρίσης, καταδικασμένων σε αρκετές περιπτώσεις στη συνείδησή μας. Ίσως λοιπόν να ήρθε η στιγμή να δοκιμαστούμε όλοι στην πράξη δείχνοντας υπευθυνότητα και ωριμότητα και επιλέγοντας τον αξιότερο για διοίκηση συνάδελφο, είτε πρόκειται για τον εν ενεργεία διευθυντή είτε για κάποιο άλλο μέλος του συλλόγου. Αυτή η επιλογή θα πρέπει να καθοριστεί από ένα και μοναδικό κριτήριο, το πρότυπο του διευθυντή που θέλουμε, ενός διευθυντή που  θα μεριμνά για την καλή λειτουργία ενός δημοκρατικού σχολείου, ανοικτού στην κοινωνία, με υψηλούς στόχους  που θα συντονίζει το έργο των εκπαιδευτικών, θα συνεργάζεται μαζί τους ισότιμα και με πνεύμα αλληλεγγύης, θα ενισχύει τη συνοχή του συλλόγου και θα ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες των εκπαιδευτικών βοηθώντας στο έργο τους. Επομένως την επιλογή μας θα πρέπει να την κάνουμε αποφεύγοντας ό,τι στο παρελθόν μας ταλαιπώρησε, τις παραταξιακές προτιμήσεις, τις προσωπικές φιλίες τα συμφέροντα, τις εξωσχολικές παρεμβάσεις, τους ανταγωνισμούς και την ανθρωποφαγία. Είναι ευκαιρία τώρα να αναδειχθούν και άλλοι συνάδελφοι που πληρούν αυτά τα κριτήρια και που μέχρι σήμερα δεν αποφάσιζαν να συμμετέχουν σ' αυτήν τη διαδικασία.
     Αν σήμερα πρέπει να γίνει μια αρχή, στις επόμενες κρίσεις προτείνουμε και περιμένουμε μια  ολοκληρωμένη θέση από τη μεριά του υπουργείου που θα λαμβάνει υπόψη όλα τα τυπικά προσόντα των υποψηφίων, περιορίζοντας την ισχύ της συνέντευξης και δίνοντας   τη  δυνατότητα
και στο σύλλογο να προκρίνει τους καταλληλότερους. Πιστεύουμε ότι με τον τρόπο αυτό  οι συνάδελφοι θα έχουν κίνητρο να προσφέρουν από διάφορες θέσεις στο σχολείο τους και να δικαιώνονται για την προσφορά τους.
   Τέλος κρίνουμε ότι η στάση των παρατάξεων στην ΟΛΜΕ δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των περιστάσεων, αφού δεν έχουν διατυπώσει θέση πάνω στο ζήτημα και πρέπει να το πράξουν άμεσα και να μην περιμένουν τις εξελίξεις, αντίθετα να τις διαμορφώνουν. Αυτή πρέπει να είναι η στάση όλων μας, να μην γινόμαστε απλοί αποδέκτες των αποφάσεων, αλλά να παλεύουμε και να διεκδικούμε τις δικές μας προτάσεις.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Γιάννης Πάγκαλος                                        Κώστας Χρυσαφόπουλος  


Διαβάστε Περισσότερα »

Κακός ο καιρός σήμερα -Επιστρέφουν οι βροχές

Τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες θα σημειωθούν την Παρασκευή στα βορειοανατολικά. Βόρειοι άνεμοι 4 με 5 και στα πελάγη 6 μποφόρ. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αρχικά γενικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα και από τα βόρεια θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από τις μεσημβρινές ώρες όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά οπού είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από το μεσημέρι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 στρεφόμενοι γρήγορα σε βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχές απο τη Χ.Ε.Ν. Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ



Οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών,  οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα, ξεκινούν ενωμένοι στις 3 Απρίλη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ3) μία διαδρομή αξιοπρέπειας με το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στην Αθήνα με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ενδιάμεσοι σταθμοί: περιφερειακές Ελεύθερες ΕΡΑ, εργοστάσιο Τσιμέντων Χαλκίδας, «άσπρα σπίτια», κέντρο Αθήνας.
Οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι του καραβανιού θα είναι στη Λιβαδειά στις 5/4.
11:45 μμ: άφιξη στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς – υποδοχή
12:30 μμ: Εκδήλωση – Συζήτηση με τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους του καραβανιού στο Συνεδριακό Κέντρο Λιβαδειάς «Χρ. Παλαιολόγος»
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν δίπλα τους για να συνεχίσουμε όλοι μαζί τον αγώνα για την άμεση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, ικανοποίηση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας.

Ο Πρόεδρος                                                    Ο Γραμματέας
Γιάννης Πάγκαλος                                        Κώστας Χρυσαφόπουλος  

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ