Σάββατο 11 Απριλίου 2015

SOS: Η μαγειρίτσα μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο



Γιατί η μαγειρίτσα μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο; την απάντηση δίνουν οι ειδικοί του ιδρύματος Καρδιολογίας. Η μαγειρίτσα μπορεί να σας στείλει στο νοσοκομείο Πασχαλιάτικα καθώς είναι «βόμβα» λιπαρών, τρώγεται αργά το βράδυ και μετά από νηστεία.    

Κάθε χρόνο την Κυριακή του Πάσχα και τις αμέσως επόμενες μέρες καταγράφεται σημαντική αύξηση των εμφραγμάτων.

Αυτό συμβαίνει διότι η υπερβολική κατανάλωση τόσο μεγάλων ποσοτήτων λιπαρών που περιέχει η μαγειρίτσα αργά το βράδυ και ακόμη περισσότερο μετά από νηστεία, προκαλεί αιφνίδιο έμφραγμα.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως εξηγεί ο Δημήτρης Τούσουλης, καθηγητής καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι «οι κλίνες στα νοσοκομεία της Αθήνας γεμίζουν μερικές ημέρες αργότερα και όχι την Κυριακή του Πάσχα, καθώς το 70% των εμφραγμάτων συμβαίνουν στην περιφέρεια, όπου βρίσκονται οι περισσότεροι για να γιορτάσουν το Πάσχα».

Δεν είναι όμως μόνο οι καρδιολογικές μονάδες που γεμίζουν αυτές τις ημέρες, αλλά και οι πνευμονολογικές, καθώς οι υπερβολική ποσότητα από το αλάτι που καταναλώνουμε, προκαλεί πνευμονικό οίδημα σε άτομα με καρδιακή ανεπάρκεια.

«Μάλιστα, το πνευμονικό οίδημα είναι πιο ύπουλο, καθώς η κατακράτηση του αλατιού εκδηλώνει τη νόσο δύο ημέρες αργότερα. Γι΄αυτό και όσοι εκδηλώσουν δύσπνοια την επόμενη ημέρα, θα πρέπει άμεσα να ενημερώσουν τον γιατρό τους», εξηγεί ο κ. Γιώργος Ανδρικόπουλος, διευθυντής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

'Ολα αυτά ειπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου δόθηκε επ’ευκαιρία του 30ου Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας και την Α′ Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 17 και 18 Απριλίου στην Αθήνα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πασχαλινές Εκδηλώσεις στα Λεύκτρα


Διαβάστε Περισσότερα »

Διακοπές Πάσχα: Ο δωδεκάλογος του ασφαλούς σπιτιού ..και όχι μόνο





    11 + 1 χρηστικές οδηγίες για να απαγορεύσετε στους ληστές να κάνουν Ανάσταση στο σπίτι σας ή με... δικά σας έξοδα.

Kάθε χρόνο τις ημέρες του Πάσχα υπάρχουν αυξημένα κρούσματα κλοπών, με τους ληστές να δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στις.. αστικές περιοχές και στα σημεία που συγκεντρώνεται κόσμος για να ψωνίσει ή και να διασκεδάσει.

Πώς μπορούμε όμως να προστατεύσουμε εμείς οι ίδιοι την περιουσία μας;

Οι συμβουλές που έχει δώσει η ΕΛ.ΑΣ. θα βοηθήσουν να «κλειδώσουμε» έξω από το σπίτι τους ανεπιθύμητους επισκέπτες:

Πριν φύγουμε για διακοπές βεβαιωνόμαστε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού είναι καλά ασφαλισμένα.

Ενημερώνουμε για την απουσία μας μόνο συγγενικά και φιλικά πρόσωπα που εμπιστευόμαστε για να επιβλέπουν την οικία μας. Αν συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, επικοινωνούμε και με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Δεν αφήνουμε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψουμε.

Δεν κρύβουμε ποτέ δεύτερο κλειδί σε μέρη όπου είναι εύκολο να το βρουν οι διαρρήκτες, όπως σε γλάστρες, γραμματοκιβώτια, κάτω από το χαλί εισόδου κ.λπ.

Το σπίτι ή το διαμέρισμα δεν πρέπει να δείχνει «εντελώς κλειστό», υποδηλώνοντας έτσι την απουσία μας.

Χρησιμοποιούμε όποια μέτρα προστασίας κρίνουμε απαραίτητα για το χώρο μας (συναγερμό, κλειδαριές ασφαλείας, αυτόματο διακόπτη φώτων κ.λ.π).

Απομακρύνουμε από τους κοινόχρηστους χώρους (πρασιές, αυλές, πιλοτές), αντικείμενα που διευκολύνουν την αναρρίχηση διαρρηκτών (σκάλες, βαρέλια, σκαμνάκια κ.λπ)

Δεν κρατάμε μεγάλα χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι. Αν οι γείτονες μας ενημερώσουν για ύποπτες κινήσει στο σπίτι μας ειδοποιούμε αμέσως το "100" ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής.

Όταν βρισκόμαστε σε χώρους με μεγάλο συνωστισμό (πολυκαταστήματα, μέσα μαζικής μεταφοράς, σταθμούς κλπ) ασφαλίζουμε τα σημεία που μεταφέρουμε χρήματα και κινητά τηλέφωνα (τσέπες, τσάντες κλπ).

Να περπατάμε στο πεζοδρόμιο με την τσάντα προς το μέρος του τοίχου και να αποφεύγουμε τους σκοτεινούς και έρημους δρόμους.

Όταν κυκλοφορούμε με το αυτοκίνητό να μην αφήνουμε στο κάθισμα του συνοδηγού ή στο πίσω κάθισμα τσάντες και χαρτοφύλακες.

Δεν αφήνουμε σε κοινή θέα στο αυτοκίνητο διάφορα αντικείμενα, όπως τσάντες, ρούχα, κινητά τηλέφωνα, πορτοφόλια κ.λ.π.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ελαφρά μειωμένη η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα σε σχέση με πέρυσι

Δεν φαίνεται να πτοήθηκαν τελικά οι εκδρομείς του Πάσχα από τις δυσμενείς προγνώσεις για τον καιρό, καθώς η φετινή έξοδος από την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα μέσω των εθνικών οδών προς την ύπαιθρο κινήθηκε στα ίδια με πέρυσι επίπεδα αν και ελαφρά μειωμένη (περίπου κατά 1%).

Από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου, από τα διόδια των Αφιδνών προς τη Λαμία, είχαν περάσει 92.423 αυτοκίνητα και από τα διόδια της Ελευσίνας 126.000. Τις ίδιες μέρες επέρυσι είχαν περάσει από τα διόδια των Αφιδνών, 93.283 αυτοκίνητα και από τα διόδια Ελευσίνας 128.000.

Η μείωση όμως του αριθμού των εκδρομέων είναι πολύ μεγάλη αν συγκριθεί με τα στοιχεία του 2009, πριν από την έναρξη της κρίσης.

Κατά την έξοδο του Πάσχα το 2009, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο, είχαν περάσει από τα διόδια της Ελευσίνας 180.000 αυτοκίνητα κατά 30% περίπου περισσότερα από τη φετινή έξοδο.

Αντίστοιχα, από τα διόδια των Αφιδνών, τη Μεγάλη Πέμπτη του 2009, είχαν περάσει προς Λαμία 76.000 αυτοκίνητα ενώ εφέτος την ίδια μέρα πέρασαν 23.164.

Διαβάστε Περισσότερα »

Χίος: Στην πρώτη Ανάσταση έκλεψε (πάλι) την παράσταση ο ιερέας που σκορπά δαφνόφυλλα

Οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου
Με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου.



«Ανάστα ο Θεός, κρίνον τήν γην, ότι σύ κατακληρονομήσεις εν πάσι τοις εθνέσι» έψαλε ο ιερέας π. Χριστοφόρος Γουρλής και αμέσως μετά η εκκλησία σείστηκε από τους χτύπους των Σημάντρων που σήμαναν τη νίκη του Θεανθρώπου επί του Θανάτου.

Ο ιερέας σκόρπισε δαφνόφυλλα σύμβολα της νίκης του Χριστού. Την ίδια ώρα οι πολυέλαιοι της εκκλησίας κουνήθηκαν -σαν από σεισμό- και οι πιστοί χτύπησαν τις πάγκες, τα στασίδια, συμμετέχοντας με αυτό τον ιδιαίτερα ηχηρό τρόπο στη χαρμόσυνη είδηση της Ανάστασης του Κυρίου..
politischios.gr.

Δείτε το βίντεο με τον πάτερ Χριστόφορο:

Διαβάστε Περισσότερα »

«Δεύτε λάβετε Φως» από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε στις 12.00 στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα η ιερουργία της Αφής του Αγίου Φωτός. Ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος Γ', συνοδεία αρχιερέων, ιερέων και διακόνων, μετέδωσε το Άγιο Φως στους χιλιάδες προσκυνητές που παρίσταντο για το «Δεύτε λάβετε Φως».

Μετά τη λήξη της τελετής, ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας, βουλευτή Γιάννη Αμανατίδη, γ.γ. της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας της Βουλής, για να ταξιδέψει με ειδική πτήση στην Ελλάδα, όπου θα το υποδεχθούν με τιμές αρχηγού κράτους.

Της αποστολής παραλαβής του Αγίου Φωτός μετείχαν επιπλέον ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος και ο έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, αρχιμανδρίτης Δαμιανός.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εξιχνιάσθηκαν οι κλοπές απο εκκλησίες σε Αντίκυρα και Δίστομο

Εξιχνιάσθηκαν επιπλέον δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες και Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί στα μέσα του προηγούμενου μήνα στην Αντίκυρα Βοιωτίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Υπενθυμίζεται ότι τότε εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες



Εξιχνιάσθηκαν, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Διστόμου, επιπλέον δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες και Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φωκίδας.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 56 και 50 ετών, οι οποίοι είχαν συλληφθεί απογευματινές ώρες της 14-03-2015, στην περιοχή της Αντίκυρας Βοιωτίας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι τότε εξιχνιάσθηκαν έξι (6) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής, ενώ σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και επτά (7) αγιογραφημένες εικόνες (σχετικό το από 15-03-2015 Δελτίο Τύπου μας).

Ειδικότερα, από την πρόοδο της ενδελεχούς έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δύο δράστες, ενεργώντας από κοινού, διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις αρχές του τρέχοντος έτους, έως και την 14-03-2015, αλλά και τον Δεκέμβριο του 2013, επιπλέον δώδεκα (12) κλοπές και τρεις (3) απόπειρες κλοπών και συγκεκριμένα:

•    Τέσσερις (4) κλοπές σε οικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

•    Τέσσερις (4) κλοπές σε εξοχικές κατοικίες, εκ των οποίων τρεις σε περιοχές της Δεσφίνας Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

•    Μία (1) κλοπή και τρεις (3) απόπειρες κλοπών σε Ιερούς Ναούς, σε περιοχές της Αντίκυρας Βοιωτίας.

•    Δύο (2) κλοπές σε τροχόσπιτα, εκ των οποίων μία στην Δεσφίνα Φωκίδας και μία στην Αντίκυρα Βοιωτίας.

•    Μία (1) κλοπή σε κατάστημα – εστιατόριο, στην Αντίκυρα Βοιωτίας.  

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως ηλεκτρικές συσκευές, οικιακό εξοπλισμό, μικρά χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα των παθόντων.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, η οποία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή περιπτώσεων κλοπών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερώνυμος: Στη διάθεση του κράτους η εκκλησιαστική περιουσία για την αποπληρωμή του χρέους, αλλά...

Για διάθεση της εκκλησιαστικής περιουσίας προκειμένου να αποπληρωθεί το ελληνικό χρέος έκανε λόγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για πρώτη φορά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος διευκρίνισε ότι δεν μιλά για πώληση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αλλά για την αξιοποίησή της, προκειμένου αυτή να παραμείνει σε ελληνικά χέρια, υπό την προϋπόθεση ότι τα έσοδά που θα προκύψουν, θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους.

Το θέμα αυτό, όπως είπε, θα συζητηθεί με τον πρωθυπουργό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ακουλουθία του Επιταφίου στο Νεοχώρι

Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός -Ανεβαίνει η θερμοκρασία

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει, κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως 4 με 6 μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: ασθενείς μεταβλητοί και στα ανατολικό από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 04 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
θερμοκρασία: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος και μόνο στην Κρήτη τις πρωινός ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.
θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: γενικά αιθέριος και μόνο στα νότια τις πρώτες πρωινές ώρες θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
θερμοκρασία: από 06 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ