Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Θαύμα» στις Λιβανάτες έπειτα από όραμα γυναίκας (video)

 Ανθρώπινο σκελετό έφερε στην επιφάνεια το όραμα μιας γυναίκας στις Λιβανάτες κάνοντας πολλούς να μιλούν για θαύμα.
Ανθρώπινο σκελετό έφερε στην επιφάνεια το όραμα μιας γυναίκας στις Λιβανάτες κάνοντας πολλούς να μιλούν για θαύμα.

Η Μητρόπολη κρατά αποστάσεις οι κάτοικοι όμως της περιοχής ήδη μιλούν για οστά Αγίου. Η είδηση έγινε αμέσως γνωστή στην περιοχή όταν η γυναίκα επέστρεψε συγκλονισμένη από το ξωκλήσι του Αι Γιώργη του Φουστανελά όπου οδηγήθηκε μετά από όνειρο.

Με περίσκεψη χειρίζεται το θέμα η Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας με τον κ. Νικόλαο να υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς να μιλήσει κάποιος για θεϊκό σημάδι ή όχι.

Η έρευνα είναι σε πλήρη εξέλιξη είπε ο κ. Νικόλαος, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ανακοίνωση προσεχώς, αφού μελετηθούν όλα τα στοιχεία , αρχής γενομένης από την ιστορία που χαρακτηρίζει το μικρό εξωκκλήσι, όπου βρέθηκαν τα οστά.


Όραμα γυναίκας από τις Λιβανάτες έφερε στην... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

Αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου ολοήμερη γιορτή στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!

Αύριο Πέμπτη 23 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, ολοήμερη γιορτή στη Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς!

Δράσεις και εκδηλώσεις για το βιβλίο, τη λογοτεχνία, τη γραφή, την ποίηση... με μουσική αλλά και …happenings - ;) - για μικρούς και μεγάλους.

    10.00 Ο ΤΑΞΙΔΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δημοτικών Σχολείων (σε συνεργασία με το Ευγενίδιο Ίδρυμα) – με τις εκπαιδευτικούς Βασιλική Νιαβή καιΧρύσα Σταμάτη. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί καθημερινά μέχρι τις 8 Μαΐου.
    12:30 ΠΟΙΗΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΜΑΤΑ, για μαθητές Γυμνασίου – με την εκπαιδευτικό Κατερίνα Δημόκα
    16:00 ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ, για παιδιά – Εισήγηση-Παρουσίαση από την εκπαιδευτικό Βασιλική Νιαβή - Προβολή της ομώνυμης ταινίας (animation - διασκευή για παιδιά)
    19:00 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τον συγγραφέα ΣΩΤΗΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – με πρωτοβουλία των μελών της Ομάδας Ανάγνωσης-Λογοτεχνίας της Βιβλιοθήκης. Συζήτηση για την ανάγνωση, τη λογοτεχνία, το βιβλίο, τη δυναμική της συγγραφής.
    20:30 ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ με τους ΒΑΣΙΛΗ ΜΗΤΣΙΑΚΟ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΚΑΝΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαϊκή Συσπείρωση: Η συγκυβέρνηση «βάζει χέρι» σε πόρους των λαϊκών στρωμάτων για να καλύψει τις ανάγκες της



ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΑΚΩΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ       
 Kαταδικάζουμε και καταγγέλλουμε την Απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δεσμεύσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, όπως και άλλων κρατικών οργανισμών.        Η Απόφαση συνεχίζει στην πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων, να βάζουν κανονικά χέρι σε αποθεματικά που έχει πληρώσει ο λαός με τη φορολογία του, με μόνο σκοπό την εξυπηρέτηση των δανείων και του χρέους της χώρας. Το ίδιο ακριβώς γίνεται με τα ασφαλιστικά Ταμεία, μετά από αποφάσεις των Διοικήσεών τους.        Είτε μνημονιακές είτε αντιμνημονιακές, οι κυβερνήσεις του μονόδρομου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν τις ίδιες ράγες. Αυτές του ξεζουμίσματος του λαού για την ικανοποίηση δανειστών και επιχειρηματικών ομίλων.        Αυτές οι ενέργειες σημαίνουν την παραπέρα επιδείνωση της θέσης των λαϊκών δικαιωμάτων, την περικοπή κοινωνικών δαπανών.        Ειδικά για τους Δήμους η συγκεκριμένη Απόφαση οδηγεί σε οικονομική ασφυξία, παγίωση της λογικής της ανταποδοτικότητας. Για το λόγο αυτό δεν πρέπει να εφαρμοστεί, πρέπει να ανακληθεί.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση διακανονισμών αγροτικών ρευμάτων στη ΔΕΗ Θηβών

Μέχρι 24 Απριλίου η παράταση για  διευθέτηση ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων στη Θήβα

Μετά από παρέμβαση του Αγροτικού Συλλόγου Φυτικής Παραγωγής Θηβών και των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας, προς το τμήμα πωλήσεως της ΔΕΗ και τον κ. Καραλάζο, δόθηκε  παράτασης για διευθέτηση ληξιπρόθεσμων αγροτικών ρευμάτων με τις ίδιες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα μέχρι 24 Απριλίου 2015.
Καλούμε τους συναδέλφους αγρότες να προβούν στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ Θηβών για διευθέτηση των λογαριασμών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ. 6974828411

Αγροτικός Σύλλογος
Φυτικής Παραγωγής
Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Χειροπέδες σε 51χρονο στη Θήβα για λαθραία τσιγάρα και καπνό

Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός στη Θήβα, για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας

Κατασχέθηκαν -190- λαθραία πακέτα τσιγάρων και ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, βάρους -1.250- γραμμαρίων

Συνελήφθη, σήμερα (22-04-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 51χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση Νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ερευνών για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, εντόπισαν τον 51χρονο να επιβαίνει σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (190) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

•    (25) συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους (1.250) γραμμαρίων.

Οι ανωτέρω ποσότητες καπνού και πακέτων τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Θήβα


 Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 8:00 το πρωί της Τετάρτης στην Επαρχιακή Οδό Θηβών - Μουρικίου, όταν ένα αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε μία 62χρονη και στο οποίο επέβαινε ένας 74χρονος εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα φωτισμού.

Από τη σφοδρή σύγκρουση τραυματίστηκε σοβαρά ο 74χρονος, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θήβας, όπου, λίγη ώρα αργότερα, άφησε την τελευταία του πνοή.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής της σορού του άτυχου ηλικιωμένου, ενώ ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του δυστυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  

Την ευκαιρία σε 27 άνεργους και νέους επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και κατάρτιση, με στόχο την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, προσφέρει ο δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων στο πλαίσιο του προγράμματος πεντάμηνης απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα, που σε πανελλήνια κλίμακα αφορά σε 32.433 θέσεις σε δήμους με πλήρη απασχόληση.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του ΟΑΕΔ ανέργους, ηλικίας 18 ετών και άνω, ξεκίνησε τη Μεγάλη Δευτέρα και λήγει στις 12 μ.μ. τη Δευτέρα 27-4-2015. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου, στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο «καταχώρησης ηλεκτρονικών αιτήσεων».
Για πληροφορίες και βοήθεια στην υποβολή των αιτήσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου (Λεωφόρος Αθηνών – Αλίαρτος), όπου καταρτισμένα στελέχη είναι έτοιμα να προσφέρουν κάθε διευκόλυνση.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση εδώ
Διαβάστε αναλυτικές πληροφορίες  για το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τα αγροτικά ιατρεία σε Άρμα και Αγ. Άννας


Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας


Θέμα: Χωρίς ιατρό τα αγροτικά ιατρεία στο Άρμα του Δ. Τανάγρας και στην Αγία Άννα του Δ. Λεβαδέων.

Χωρίς ιατρό παραμένει για περισσότερο  από τρία χρόνια το αγροτικό ιατρείο στο χωριό Άρμα του Δήμου Τανάγρας. Καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών περιστασιακά μόνο επισκέπτεται το ιατρείο κάποιος γιατρός από το Κ.Υ Σχηματαρίου. Κατά συνέπεια, οι 1.200 περίπου κάτοικοι του χωριού είναι υποχρεωμένοι να πηγαίνουν, κατόπιν ραντεβού, στο Κ.Υ. Σχηματαρίου, είτε στο Νοσοκομείο Θηβών ή στο Αγροτικό Ιατρείο Ασωτίας. Πρέπει μάλιστα να επισημανθεί ότι οι προαναφερθείσες μετακινήσεις των κατοίκων πραγματοποιούνται με ιδιωτικό μέσο μεταφοράς, ενώ, αρκετές φορές, οι κάτοικοι αναγκάζονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους χωρίς συνταγή.

Επίσης, χωρίς ιατρό εδώ και τέσσερις μήνες είναι και το αγροτικό ιατρείο της Αγίας Άννας του Δ. Λεβαδέων.

Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να καλυφθούν το ταχύτερο δυνατόν οι θέσεις στα αγροτικά ιατρεία στο Άρμα του Δ. Τανάγρας και στην Αγία Άννα του Δ. Λεβαδέων;


Ο ερωτών βουλευτής

Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ρύθμιση Οφειλών στον Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων στα πλαίσια του Ν. 4321/2015 (ΦΕΚ 32/21.03.2015 τεύχος Α') «Ρυθμίσεις για την επανεκκίνηση της οικονομίας», ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015.

Ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση ορίζεται η 26η Μαΐου 2015 (άρθρο 6 παρ. 1 Ν. 4321/2015).

Συγκεκριμένα:

1. Στη ρύθμιση του Ν. 4321/2015 υπάγεται το σύνολο των οφειλών που θα έχουν βεβαιωθεί έως τις 26.5.2015, συμπεριλαμβανομένων των οφειλών που προκύπτουν από εισφορά σε χρήμα ή τη μετατροπή εισφοράς γης σε χρήμα των προς ένταξη ή και των ήδη ενταγμένων ιδιοκτησιών, σύμφωνα με το ν. 1337/1983.

2. Οι οφειλές μπορούν να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.

3. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση του άρθρου 1 του Ν. 4321/2015 πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.

4. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι (20) ευρώ.

5. Οι οφειλές έως 5.000,00 € που ρυθμίζονται δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις, ενώ οι οφειλές άνω των 5.000,00 € επιβαρύνονται με τόκο που ανέρχεται σε 3% ετησίως, η καθυστέρηση καταβολής δόσης επιβαρύνεται με μηνιαία προσαύξηση 0,25%.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Δημαρχείο Λιβαδειάς, Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά, 3ος όροφος γραφεία 10 και 11 και στα τηλέφωνα: 2261350823, 2261350828 και 2261350875.
Επίσης, αναλυτικές πληροφορίες και σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Λεβαδέων www.livadia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε. ΘΗΒΑΣ:ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1ης ΜΑΪΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 1Ης ΜΑΪΟΥ
Το Συνδικάτο Μετάλλου Ν. Βοιωτίας και το Σωματείο Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας « Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» καλούν τους εργαζόμενους της περιοχής στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν εν όψει της Απεργίας της 1ης Μάη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας. Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα την Κυριακή 26/4, τη Δευτέρα 27/4 και την Τετάρτη 29/4 ώρα 18:00 – 21:00 και θα περιλαμβάνουν έκθεση φωτογραφίας, έκθεση βιβλίου και προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ.
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.
ΣΤΗ ΘΗΒΑ (ΑΓΑΛΜΑ ΠΙΝΔΑΡΟΥ) ΩΡΑ 10:30

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπογράφηκε η σύμβαση για την αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας»

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ενταγμένη για χρηματοδότηση πράξη με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».
Στις 27 Μαρτίου 2015 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία «Σταυρίδης Αναστάσιος - Γιαννακόπουλος Χρήστος» συνολικού προϋπολογισμού 200.320,63 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), από τα οποία το ποσό των 113.559,09 € αφορά τις επιλέξιμες παρεμβάσεις και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής και το υπολειπόμενο ποσό χρηματοδοτείται από ΣΑΤΑ για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση και ενεργειακή αναβάθμιση του παλαιού Δημαρχείου Θήβας», της ενταγμένης για χρηματοδότηση πράξης στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον – Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013» με τίτλο : «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» συνολικού προϋπολογισμού 400.000,00 € .

Το αντικείμενο της προαναφερόμενης πράξης αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του υφιστάμενου κτιρίου, του παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Θηβαίων με παρεμβάσεις τόσο στα οικοδομικά του στοιχεία, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές του εγκαταστάσεις.


Οι παρεμβάσεις που υλοποιούνται έχουν στόχο, μέσα από μια δυναμική και πολύπλευρη παρέμβαση στο κέλυφος και τα συστήματα, το κτίριο να καταστεί ενεργειακά αποδοτικό. Στα αναμενόμενα οφέλη των παρεμβάσεων συμπεριλαμβάνονται η μείωση του ετήσιου λειτουργικού κόστους του κτιρίου, αλλά και η βελτίωση των συνθηκών άνεσης και εργασίας στο εσωτερικό των χώρων. Επιπλέον θα εξοικονομηθούν χρήματα για το Δήμο καθώς στο κτίριο αυτό πρόκειται να μεταφερθεί, μετά το πέρας των εργασιών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δ.Ο.Θ., από τον ενοικιαζόμενο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα. 

Το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών θα έχει περαιωθεί έως τις 31/10/2015
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Έκτακτης Συνεδρίασης στην ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

Σε συνέχεια των έκτακτων εξελίξεων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας προχωρά σε έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, 24 Απριλίου 2015 στις 10.00 το πρωί στα γραφεία της στη Λαμία.  Αναλυτικά η πρόσκληση έχει ως εξής:
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ της 4ης  / 2015 Έκτακτης Συνεδρίασης



Καλείστε  στην 4η / 2015 Έκτακτη Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας  την Παρασκευή  24  Απριλίου 2015  και ώρα 10:00 π.μ.  στα γραφεία της, Λεωνίδου 6 & Πατρόκλου στη  Λαμία με

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1.    Συζήτηση και λήψη απόφασης επί της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου υπ. αριθμ. 41 / 20-4-2015, για την Κατεπείγουσα ρύθμιση μεταφοράς ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

Δήμαρχος Ορχομενού
Διαβάστε Περισσότερα »

Δείτε τις ημερομηνίες των Πανελλαδικών


Τα σχολεία κλείνουν στις 13 Μαΐου για τη διενέργεια των πανελλήνιων εξετάσεων
Την Τετάρτη13 Μαΐου κλείνουν τα σχολεία και σταματούν τα μαθήματα στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας για τη διενέργεια των πανελλήνιων εξετάσεων 2015 σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19/5.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17/6.

Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15/6 ως και 26/6.

Οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9/6.

Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3/6 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10/6 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.

Χρήσιμες πληροφορίες
Τις πρώτες ημέρες του Μαίου όλοι οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων θα προμηθευτούν το δελτίο εξεταζομένου, το οποίο είνα απαραίτητο για την συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Στο δελτίο εξεταζομένου αναγράφεται και το συγκεκριμένο εξεταστικό κέντρο, στο οποίο θα πρέπει οι υποψήφιοι να προσέρχονται για την εξέταση στα πανελλαδικά μαθήματα ή σε τυχόν ειδικά μαθήματα. Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί. Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλιο. Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων), έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Λιβαδειάς για την Εργατική Πρωτομαγιά

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Εργατική Πρωτομαγιά, οι αξίες, το νόημα και ο συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς καλεί τα μέλη του αλλά και  τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, κάθε πολίτη σε όλο το  νομό που έχει πληγεί από τα μνημόνια, να πάρουν μαζικά μέρος στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, διεκδικώντας το δικαίωμα των εργαζομένων και του λαού, στη ζωή με αξιοπρέπεια, σε συγκέντρωση έξω από το χώρο του Δημαρχείου Λιβαδειάς , την 1η  ΜΑΗ 2015 στις 9:00 το πρωί.
Το λόγο τον γνωρίζουμε όλοι . Ήρθε η ώρα να περάσουμε από τα λόγια στις πράξεις! Όλοι μαζί , ενωμένοι , μαζικά και δυναμικά να πραγματώσουμε και να δικαιώσουμε τις θυσίες των εργαζομένων διαχρονικά.

Η 1η του ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ , ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

.

                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ


        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 
      ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                                                  ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις Αποστόλου σε Μπασιάκο για εκκρεμότητες αποζημιώσεων αγροτών


ΘΕΜΑ:                  «Ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες της Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  557/6-3-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛΓΑ, σας πληροφορούμε τα εξής:

Για τις ζημιές που προξενήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2014 (15/6), σε διάφορες καλλιέργειες (βαμβακιού, κηπευτικών κ.λπ.), στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας, ο ΕΛ.Γ.Α. έχει καταβάλλει αποζημιώσεις στους δικαιούχους ασφαλιστικά παραγωγούς.
Σημειώνεται ότι, από τις βροχοπτώσεις του Φθινοπώρου, στην ανωτέρω περιοχή, προξενήθηκαν ζημιές σε καλλιέργειες βιομηχανικής τομάτας, βαμβακοκαλλιέργειες, καλλιέργειες κρεμμυδιών κ.λπ.. Το έργο των εκτιμήσεων πραγματοποιήθηκε, έχει αρχίσει τμηματικά η καταβολή των αποζημιώσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.
Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο ΕΛ.Γ.Α., μέχρι σήμερα, για τις ανωτέρω ζημιές έχει καταβάλλει αποζημιώσεις ύψους 1.110.000 περίπου ευρώ, ενώ στις 13 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε νέα πληρωμή στην οποία συμπεριλήφθηκε και η περιοχή της Βοιωτίας.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΙΕΡΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΑΓΙΩΝ
( ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)
ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 7.00 Μ.Μ ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ
ΠΕΜΠΤΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΩΡΑ 7.00 - 10.00 Π.Μ ΕΟΡΤΙΟΣ ΟΡΘΡΟΣ- ΠΑΝΥΓΗΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκίνηση στο Δίστομο - Ίκαροι,Τεχνικοί της ΠΑ και η ΣΜΥ προσκύνησαν στο Μαυσωλείο

Τριπλή προσκυνηματική - ενημερωτική επίσκεψη στο μαρτυρικό Δίστομο Βοιωτίας από σπουδαστές στρατιωτικών Σχολών- την Σχολή Ικάρων, την Σχολή Τεχικών Αεροπορίας και την Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς.

 Η επίσκεψη στο Δίστομο, έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος προσκυνηματικών επισκέψεων σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών σε κωμοπόλεις και χωριά που υπέστησαν ολοκαύτωμα κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής- μια πολιτική πρωτοβουλια του υφυπουργού Άμυνας κ Νίκου Τόσκα.

Η εν λόγω επίσκεψη έγινε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, και τους μαθητές υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Διστόμου - Αράχωβας - Αντίκυρας, κ. Ιωάννης Γεωργακός και ο Αντιδήμαρχος, κ. Λουκάς Ζήσης.

Πρώτη αφίχθη η αντιπροσωπεία των μαθητών της Σχολής Ικάρων (ΣΙ) και της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), που συνόδευαν οι Διοικητές των Σχολών τους, Υποπτέραρχο (Ι) Παντελής Σαπαντζόγλου και Ταξίαρχο (Ι) Κωνσταντίνο Σεβαστάτο αντίστοιχα και Αξιωματικούς,
Η επίσκεψη περιελάμβανε κατάθεση στεφάνου στο Μαυσωλείο Διστόμου από τους αρχηγούς των δύο Σχολών και ξενάγηση - ενημέρωση στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου.
Ακολούθησε  επίσκεψη τμήματος 80 Σπουδαστών της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα με επικεφαλής τον Διοικητή Ταξίαρχο Γεώργιο Λιάκο.

Οι Σπουδαστές της ΣΜΥ κατέθεσαν στεφάνι στο Μαυσωλείο Θυμάτων Ναζισμού και έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο, τιμώντας τη μνήμη Διστομιτών αμάχων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού, όπου και ενημερώθηκαν για τη Σφαγή του Διστόμου από τους εθελοντές του Μουσείου Εφη Κίνια, Χρήστο Παπανικολάου και Παν. Καστρίτη.

Τι σχολίαζαν συγκινημένοι οι σπουδαστές

Ήταν εντυπωσιακό  να βλέπει κανείς τα βουρκωμένα μάτια και την συγκίνηση των σπουδαστών, αυριανών αξιωματικών πιλότων και υπαξιωματικών μάχιμων και τεχνικών, βγαίνοντας από την ενημέρωση και την παρουσίαση του ντoκυμαντέρ.

''Δεν τα έχουμε διδαχθεί πότε αυτά'' είπε ένας σπουδαστής, αυριανός πιλότος σε συνάδελφό του. ''Η ιστορία μας είναι παντού γραμμένη - σε κάθε πέτρα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε τόπο'', πρόσθεσε άλλος. ''Είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, άνανδρα, εκδικητικά'' σημείωσε μια από τις σπουδάστριες, που την εντυπωσίασε ότι από τους 218 νεκρούς οι 47 ήταν κάτω από 12 ετών και άλλοι 10, έφηβοι 12017 ετών... Ένας άλλος σχολίασε κοιτώντας μερικά στατιστικά στοιχεία που ειναι αναρτημένα στο Μουσείο ότι μεταξύ των νεκρών ήταν 30 ζευγάρια...'' Φρίκη, εγκλήματα υπανθρώπων...''... Άλλοι σχολίαζαν την έκδοση του υπεύθυνου της Σφαγής Ζάμπελ στην Γερμανία, παρόλο που σε μας τον είχε παραδώσει η Γαλλία...'' Και τώρα δεν θέλουν να αποζημιώσουν'...

Στις 3 Απριλίου 2015 επισκέφθηκε το Μαυσωλείο και το Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού στο Δίστομο η Σχολή Ευελπίδων και θα ακολουθήσει η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

 ONALERT.GR




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι 1.500 φορείς που θα μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ

Τα «μαζεύουν» από: δήμους, νοσοκομεία, γηροκομεία, βρεφοκομεία, βιβλιοθήκες, ωδεία, παιδικούς σταθμούς, στάδια, λιμενικά ταμεία, ερευνητικούς λογαριασμούς πανεπιστημίων, κέντρα πρόνοιας κ.α.
Δήμοι, περιφέρειες, ΔΕΚΟ, νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου, πανεπιστήμια, νοσοκομεία, ανεξάρτητες αρχές, μουσεία, αθλητικές εγκαταστάσεις καλούνται να μεταφέρουν, εφόσον έχουν, τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας ώστε να αξιοποιηθούν για τις δανειακές ανάγκες του δημοσίου μέσα από τη μετατροπή τους σε repos.

Συνολικά πρόκειται για περίπου 1.500 φορείς του δημοσίου όπως προκύπτει από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες από το υπουργικό συμβούλιο και τον πρωθυπουργό, η οποία παραπέμπει στο Μητρώο των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης που δημοσιεύει η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η λίστα, η οποία ισχύει από Σεπτέμβριο του 2014, περιλαμβάνει τα 1.500 ονόματα φορέων που πρέπει να μεταφέρουν τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Ανάμεσά τους δήμοι, βρεφοκομεία, γηροκομεία, νοσοκομεία, βιβλιοθήκες, λιμενικά ταμεία και ωδεία έως παιδικοί σταθμοί, στάδια, ο ΕΟΠΥΥ, ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η Εθνική Επιτροπή για την UNESXO, ο ΟΔΔΗΧ, ο ΕΛΓΑ, ο ΟΣΕ, οι εθνικοί δρυμοί, τα ΤΕΙ κτλ.

Ωστόσο, υπάρχουν εξαιρέσεις, καθώς δεν εμπίπτουν οι εισηγμένες εταιρείες, οι εταιρείες που έχουν μπει σε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και οι εταιρείες με διαθέσιμα που δεν επαρκούν καν για την κάλυψη των ταμειακών αναγκών του επόμενου δεκαπενθημέρου. Σε ό,τι αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία η υπαγωγή είναι προαιρετική. Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αναφέρει τη λέξη «δύνανται» που σημαίνει ότι η τελική απόφαση ανήκει στις διοικήσεις.
Δείτε τη λίστα εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς για τον θάνατο του επίτιμου Προέδρου του συλλόγου Γεωργίου Αγγελή

Σε έκτακτη και κατεπείγουσα συνεδρίαση, συνήλθε σήμερα το απόγευμα 21/4/2015, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς μόλις πληροφορήθηκε το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του συλλόγου Γεωργίου Αγγελή.

Σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής αποφασίστηκε ομόφωνα:

·        Να παραστεί σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.

·        Να εκφραστούν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του για το θάνατο του αγαπημένου τους.

·        Να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στην έδρα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς μέχρι την ώρα της εξόδιο ακολουθίας.

·        Αντί στεφάνων, να κατατεθεί το ανάλογο ποσό σε φιλανθρωπικό ίδρυμα της πόλης μας.





Για το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις -πριν καν ξεκινήσουν- μέχρι τις 10 Ιουλίου

Με καθυστέρηση τουλάχιστον 10 ημερών θα ξεκινήσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή στο σύστημα Taxis για την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Σύμφωνα με τα όσα απάντησε χθες η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη σε ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη, το TaxisNet θα ξεκινήσει να δέχεται τις δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Ωστόσο, η αναπληρώτρια υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή των ημερομηνιών καταβολής του φόρου που ξεκινούν από την 31η Ιουλίου, αλλά θα υπάρξει παράταση για την υποβολή των δηλώσεων μέχρι τις 10 Ιουλίου. Κατά συνέπεια, περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από τον χρόνο υποβολής της δήλωσής τους την πρώτη δόση.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως είπε η κ. Βαλαβάνη σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου. . «Θα κάνουμε μια τελευταία παρέμβαση αυτή την εβδομάδα, ώστε να υπάρξει ένα μικρό μπόνους σε όσους πληρώσουν την Εφορία εφάπαξ έως τις 30 Ιουλίου», είπε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου της τάξεως του 5% -15%. Με τη χορήγηση του μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων πρέπει να καταβληθεί φέτος από όλους τους φορολογούμενους σε τρεις δόσεις -μέχρι το τέλος Ιουλίου, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος Νοεμβρίου-, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ πληρωμής του φόρου μέχρι το τέλος Ιουλίου δεν προβλέπεται καμία έκπτωση.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πτώση της θερμοκρασίας με συννεφιά και βροχές

Aίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τετάρτη, αλλά με σποραδικές βροχές ίσως και καταιγίδες στα βορειοανατολικά και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ στη δυτική Μακεδονία.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε ανατολικούς βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Στερεά και την Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές η καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και στην Ήπειρο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή στροφή σε βορειοανατολικούς και μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στις βορειότερες περιοχές και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με μικρή ενίσχυση τη νύχτα.
Θερμοκρασία: από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή στροφή σε ανατολικούς βορειοανατολικούς από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Α.Ρ. Κ. ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΟΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ
 Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση βρίσκεται στη μέση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης. Δίνει τη μάχη ώστε να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια,  χωρίς να πάρει υφεσιακά μέτρα, χωρίς να προχωρήσει μειώσεις μισθών  και συντάξεων και νέες απολύσεις.
Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου είναι ένα έκτακτο μέτρο. Ποιό είναι το αμάρτημα της ελληνικής κυβέρνησης, που τόση αγωνία και πίκρα προκαλεί στους Μητσοτάκηδες, στους Πατούληδες και στους απανταχού νεοφιλελευθέρους; Είναι μια απλή μεταφορά των χρημάτων των αποθεματικών της γενικής κυβέρνησης και των ΟΤΑ από τις συστημικές τράπεζες στην Τράπεζα της Ελλάδος με καλύτερο επιτόκιο για το ελληνικό δημόσιο, απ' ό,τι εάν το δημόσιο εξέδιδε νέες σειρές εντόκων γραμματίων για τα ίδια ποσά.
Αποτελεί μια τεχνική λύση ενός τύπου «εσωτερικού δανεισμού» του κράτους, που επέλεξε το οικονομικό επιτελείο της χώρας ώστε να ξεφύγει, για ένα διάστημα, από την οικονομική μέγγενη που της έχουν στήσει με σαδιστική επιμέλεια οι ευρωπαϊκοί τοκογλυφικοί «θεσμοί», οι οποίοι επιδιώκουν με κάθε τρόπο τη φθορά και την πτώση της κυβέρνησης, ή την υποταγή της στα Μνημόνια της κοινωνικής καταστροφής.
Aρκετοί φορείς έχουν ήδη καταθέσει τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτοί, κάθε στιγμή που προκύπτει ανάγκη μπορούν να εκταμιεύουν τα ποσά που επιθυμούν, όπως έκανε η Αττικό Μετρό, η οποία εκταμίευσε πρόσφατα 150 εκατ. Ευρώ από την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε κάθε περίπτωση αν κάποιοι θέλουν να γίνεται διαπραγμάτευση χωρίς να χρησιμοποιηθεί κάθε δυνατότητα να το πουν ξεκάθαρα, γνωρίζοντας πολύ καλά τι σημαίνει αυτό.
Οι προηγούμενες κυβερνήσεις σε αντίστοιχη περίπτωση είχαν κουρέψει τα αποθεματικά και κάποιοι δεν είχαν πει κουβέντα.
Να ασκούμε κριτική αλλά όχι με υστερία. Ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει, αλλιώς να ειπωθεί ξεκάθαρα, ότι δεν επιθυμούν πραγματικά να γίνει διαπραγμάτευση αλλά να πάμε σε νέο μνημόνιο, να γίνουν απολύσεις, μειώσεις μισθών, μεγαλύτερες μειώσεις της χρηματοδότησης των ΟΤΑ και ό,τι γινόταν τόσο χρόνια.
Το ενδιαφέρον των μνημονιακών υπηρετών για την αυτοτέλεια των Δήμων είναι προσχηματικό. Όταν για πέντε χρόνια δέχτηκαν απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στους πόρους, το Παρατηρητήριο  του κ. Φούχτελ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ