Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων...

Διαβάστε Περισσότερα »

16 συλλήψεις 45 προσαγωγές και 196 παραβάσεις στη Στερεά

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας

Συνολικά ελέγχθηκαν (680) άτομα και (471) οχήματα, προσήχθησαν (45) άτομα και βεβαιώθηκαν (196) παραβάσεις

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, συνελήφθησαν (16) άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, περί αλλοδαπών, του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, του Τελωνειακού Κώδικα κ.α.

Κατασχέθηκαν περίπου -24- κιλά αδασμολόγητου καπνού στο Καρπενήσι και ποσότητα ηρωίνης στη Χαλκίδα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλέγμα των αδιάλειπτων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας


Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (24-04-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Ειδικότερα, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων, της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και εν γένει στην αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον η συγκεκριμένη δράση είχε ως στόχο την δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, την προσαγωγή υπόπτων, την σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (680) άτομα, εκ των οποίων (526) ημεδαποί και (154) αλλοδαποί, καθώς και (471) οχήματα.

Προσήχθησαν: (45) άτομα, εκ των οποίων (35) ημεδαποί και (10) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (16) άτομα, εκ των οποίων (11) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση Νομοθεσίας περί Γ.Ο.Κ..
•    (1) ημεδαπή, για επαιτεία.

Κατασχέθηκαν:

•    (48) νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους, (23) κιλών και (981) γραμμαρίων, στο Καρπενήσι Ευρυτανίας.
•    Μικροποσότητα ηρωίνης στη Χαλκίδα.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (196) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (185) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (26) για υπερβολική ταχύτητα, (5) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (2) για χρήση κινητών τηλεφώνων, (2) για μη χρήση παιδικών καθισμάτων, (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (5) για ΚΤΕΟ και (144) λοιπές παραβάσεις].
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) παράβαση περί Γ.Ο.Κ..
•    (1) παράβαση για επαιτεία.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Τονίζεται ότι οι αστυνομικές αυτές επιχειρήσεις έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, καθώς και την αυξημένη αστυνομική παρουσία, ενώ θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας


                                          

Σήμερα (25-04-2015) πρώτες πρωινές ώρες, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 24χρονη ημεδαπή, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε ελαιόδεντρο, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού του.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας.
 
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Αρτάκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξιάτικο Οδοιπορικό στο Σωληνάρι

Το φετινό ταξίδι του Permisospress στα χωριά της Βοιωτίας ξεκίνησε με ένα μίνι οδοιπορικό απο το Σωληνάρι του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων.
Σωληνάρι το μπαλκόνι της Κωπαΐδας και όχι άδικα αφού φημίζεται για την εξαιρετική θέα που προσφέρει προς την πεδιάδα.
Το Σωληνάρι είναι χωριό του νομού Βοιωτίας του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων. Είναι χτισμένο στις πλαγιές του Ελικώνα, πάνω από την πεδιάδα της Κωπαΐδας, σε υψόμετρο 260 μέτρων. Έχει πληθυσμό σύμφωνα με την απογραφή του 2011 , 444 κατοίκους.

Οι κάτοικοι ασχολούνται κατα κύριο λογο με την γεωργία καθώς η Κωπαΐδα  είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χωριό .Επίσης  υπάρχει η ενασχόληση με την κτηνοτροφία  και γενικότερα  με τον πρωτογενή τομέα
Οι φυσικές ομορφιές που δεσπόζουν με την πλούσια βλάστηση καθώς και τα μοναστήρια του Αγ.Νικολάου και της Αγ.Παρασκευής που βρίσκονται σε μικρή απόσταση απο το χωριό αποτελούν πόλο ελξης για τους επισκέπτες
Ο ιερός Ναός Μεταμόρφωσης του Σωτήρος δεσπόζει στο κέντρο του χωριού όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου΄ τελείται  πανηγυρική δοξολογία με παρουσία πλήθος κόσμου

Το Δημοτικό Σχολείο Σωληναρίου βρίσκεται σε προνομιακή θέση με μοναδική θέα. Πρόκειται για κτίσμα των αρχών της δεκαετίας του 1970 με μοντέρνα αρχιτεκτονική. Απαριθμεί περίπου 40 μαθητές.  
 Επιφανείς επιστήμονες κατάγονται απο το χωριό οι οποίοι διέπρεψαν και διαπρέπουν  στον τομέα τους.

  Ευχαριστούμε το Πρόεδρο της Τ.Κ.Σωληναρίου κ.Τακμάκη για τη συνεργασία μας.




 
  Περισσότερα ΕΔΩ







Διαβάστε Περισσότερα »

Τα γονίδια καθορίζουν αν θα μας τσιμπούν τα κουνούπια

Οι πιθανότητες να μας τσιμπούν τα κουνούπια μπορεί να εξαρτώνται από τα γονίδια που ρυθμίζουν τη μυρωδιά του σώματος, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ευρήματα μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «PLoS One».

Επιστήμονες από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ εξέτασαν 18 ζευγάρια πανομοιότυπων (μονοωογενών) και 19 μη πανομοιότυπων (διωογενών) διδύμων για να δουν πόσο ελκυστικοί ήσαν για τα κουνούπια.

Οι μονοωογενείς δίδυμοι προέρχονται από ένα ωάριο που γονιμοποιείται από δύο σπερματοζωάρια, με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν ίδιο γενετικό υλικό και γι’ αυτό να είναι ολόϊδιοι.

Αντιθέτως, οι διωογενείς προέρχονται από ξεχωριστά ωάρια και έτσι έχουν λιγότερα κοινά γονίδια, με αποτέλεσμα να διαφέρουν σημαντικά.

Όπως διαπίστωσαν οι ερευνητές, οι μονοωογενείς δίδυμοι είχαν παρόμοια επίπεδα ελκυστικότητας για τα κουνούπια, γεγονός που υποδηλώνει την ύπαρξη κοινών γενετικών παραγόντων.

Τα ευρήματα αυτά θα πρέπει τώρα να επαληθευτούν σε μεγαλύτερες μελέτες, λένε οι ειδικοί.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, η επιστήμη προσπαθεί εδώ και χρόνια να εξηγήσει τι είναι αυτό που κάνει τα κουνούπια να επιλέγουν ποιον θα τσιμπήσουν και τα υπάρχοντα ευρήματα δείχνουν ότι το κλειδί είναι η μυρωδιά του σώματος.

Εκείνοι θέλησαν να εξετάσουν αν πίσω από αυτό το φαινόμενο βρίσκονται τα γονίδια.

Έτσι, υπέβαλλαν τους διδύμους τους σε μια σειρά πειραμάτων, κατά τα οποία καθένας με τη σειρά έβαζε το χέρι του στο τέλος ενός αεροδυναμικού σωλήνα με σχήμα Υ και οι επιστήμονες αντλούσαν αέρα για να πάρουν μαζί τη μυρωδιά του χεριού.

Στη συνέχεια, απελευθέρωναν από την άλλη πλευρά σμήνη κουνουπιών και τα παρακολουθούσαν για να δουν αν θα πλησιάσουν το χέρι ή όχι.

Το πείραμα επαναλαμβανόταν με το άλλο χέρι των εθελοντών.

Στους πανομοιότυπους διδύμους τα κουνούπια έδειχναν παρόμοια προτίμηση στα δύο χέρια και των δύο διδύμων, ενώ στους μη πανομοιότυπους υπήρχαν μεγάλες διακυμάνσεις.

Τα ευρήματα αυτά υποδηλώνουν ότι η ελκυστικότητα στα κουνούπια μπορεί να καθορίζεται από τα κληρονομούμενα γονίδια της μυρωδιάς του σώματος, γράφουν οι ερευνητές. Και προσθέτουν πως πρέπει τώρα να βρεθούν τα γονίδια αυτά.


Πηγή : Web Only


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι παγίδες που κρύβουν μειώσεις για τις επικουρικές


Κίνδυνος περικοπών ακόμα και με πάγωμα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
Διάταξη-παγίδα που αφαιρεί χρόνο ασφάλισης από χιλιάδες εργαζόμενους, παρότι έχουν πληρωθεί από μέρους τους οι ασφαλιστικές εισφορές, εφαρμόζεται με «αυτόματη ρήτρα» στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Την ίδια στιγμή, το υπουργείο Εργασίας επιχειρεί να «φουσκώσει» τις μειώσεις που θα προκαλούσε στις επικουρικές συντάξεις η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος από το 2015, με τον αναπληρωτή υπουργό Δ. Στρατούλη να υποστηρίζει ότι αν εφαρμοζόταν η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος θα έπρεπε να γίνουν μειώσεις συντάξεων κατά 15%, ενώ στην πραγματικότητα οι τυχόν πρόσθετες περικοπές δεν θα υπερέβαιναν το 8% για το 2015 σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο.

Οι προβλέψεις

Αυτό το στοιχείο προκύπτει από τον επίσημο προϋπολογισμό του ΕΤΕΑ, στον οποίο η πρόβλεψη από την εφαρμογή της ρήτρας μείωσης των επικουρικών συντάξεων είναι 367 εκατ. ευρώ, πλην όμως το Ταμείο έχει κάνει και πρόβλεψη για επιπλέον έσοδα 120 εκατ. ευρώ από τις ρυθμίσεις χρεών.

Επομένως, η εφαρμογή της ρήτρας θα έπρεπε να αποφέρει 247 εκατ. ευρώ ώστε να μηδενιστούν τα ελλείμματα του 2015. Τα 247 εκατ. σημαίνουν μείωση 8% στις επικουρικές, αλλά το υπουργείο εκτιμά τη μείωση στο 15% υπολογίζοντας ότι θα έπρεπε να εξοικονομηθούν 367 εκατ. ευρώ, χωρίς να αφαιρεί την πρόβλεψη των πρόσθετων εσόδων κατά 120 εκατ. ευρώ από ρυθμίσεις.

Ατομικές μερίδες

Μια άλλη αυτόματη ρήτρα μπορεί να τινάξει στον αέρα το ΕΤΕΑ. Με τη ρήτρα αυτή ενεργοποιήθηκαν αυτόματα την 1/1/2015 οι ατομικές μερίδες των ασφαλισμένων και πλέον οι ασφαλιστικές «πιστώνονται» στις μερίδες κάθε ασφαλισμένου. Η παγίδα που κρύβει αυτή η ρήτρα είναι ότι στις ατομικές μερίδες περνούν όχι οι δηλωθείσες εισφορές, αλλά μόνο αυτές που έχουν πραγματικά πληρωθεί για λογαριασμό του κάθε ασφαλισμένου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη και αφρικανική σκόνη σήμερα -Πού μπορεί να βρέξει

Καλός θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο, αλλά θα υπάρχουν νεφώσεις, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες να εκδηλώνονται κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα σταδιακά θα υποχωρήσουν.

Οι καιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία εξασθένηση, στα δυτικά αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
άνεμοι: αρχικά νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από τα βόρεια βόρειοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στα βόρεια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες όποτε στα βόρεια είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, βελτίωση το βράδυ.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ