Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Δενδροφύτευση στις Θεσπιές


Πραγματοποιήθηκε σήμερα 28/04/2015 η δενδροφύτευση που είχε προγραμματίσει ο "Δημόφιλος".Ευχαριστούμε πάρα πολύ τους εθελοντές-κατοίκους του χωριού μας και τους εκπροσώπους του Τοπικού Συμβουλίου που ήταν παρόντες!
Εκ του Δ.Σ
 Εκπολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Θεσπιών "ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ"




Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακαλείται τριμμένη καρύδα με σαλμονέλα...




Ανακαλείται τριμμένη καρύδα με σαλμονέλα από τα Carrefour – Μαρινόπουλος - Media
Τριμμένη καρύδα στην οποία ανιχνεύτηκε ο παθογόνος μικροοργανισμός Salmonella spp ανακαλεί η εταιρεία...
ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία "Καρύδα Τριμμένη CRF", προέλευσης Ινδίας, σε συσκευασία 200g, με αριθμούς παρτίδας L151209 και L151212, που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρείας "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε." (Αγ. Δημητρίου 63, Άλιμος), ενώ οι έλεγχοι από πλευράς ΕΦΕΤ είναι σε εξέλιξη.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν...

topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δικηγόρος πήρε δικάσιμο για τις 3 Μαρτίου ...2031!


    Δικάσιμος για ρύθμιση υπερχρεωμένου νοικοκυριού πήρε έκπληκτος ο πυργιώτης δικηγόρος Μάριος Μπράμος, του οποίου η υπόθεση θα δει το δικαστήριο στις 3 Μαρτίου του 2031!

Το.. δικαστήριο θα ξεκινήσει δε.. στις 10:00, όπως αναφέρει το έγγραφο.

Η δικάσιμος εκδόθηκε από το Ειρηνοδικείο Αχαρνών, όπως ανέφερε στο Mega ο κ. Μπράμος, συμπληρώνοντας πως αν και πάλι η δίκη πάρει... αναβολή, τότε ίσως την οικογένεια εκπροσωπήσει το παιδί του.

Σύμφωνα με τον κ. Μπράμο οι υποθέσεις των υπερχρεωμένων νοικοκυριών που προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη βάσει του νόμου Κατσέλη, πρέπει να ορίζεται σε έξι μήνες.

Η ίδια κατάσταση όπως αναφέρει επικρατεί σε πολλά Ειρηνοδικεία, ενώ σε αυτό των Αθηνών δίνουν δικάσιμους και για το 2020...
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα εξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 14 συλλήψεις

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν δεκατέσσερα (14) άτομα

Οι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, ελέγχθηκαν συνολικά (623) άτομα και (406) οχήματα, προσήχθησαν (47) άτομα και βεβαιώθηκαν (134) παραβάσεις

Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας  

Στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (27-04-2015), από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων αυτών, δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα – εγκληματικότητα, στη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, στον εξονυχιστικό έλεγχο ατόμων, στην προσαγωγή υπόπτων και στη σύλληψη δραστών εγκληματικών πράξεων.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (623) άτομα, εκ των οποίων (520) ημεδαποί και (103) αλλοδαποί, καθώς και (406) οχήματα.

Προσήχθησαν: (47) άτομα, εκ των οποίων (36) ημεδαποί και (11) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (14) άτομα, εκ των οποίων (9) ημεδαποί και (5) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια και σε βάρος τους θα κινηθεί η διαδικασία διοικητικής επιστροφής (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    (1) ημεδαπός, για κλοπή τροχοφόρου.
•    (3) ημεδαποί και (1) αλλοδαπός, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) ημεδαπός και (1) αλλοδαπή, για επαιτεία.


Κατασχέθηκαν:

•    Μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (134) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (3) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (125) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (13) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη), (3) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (2) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (4) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (8) για ΚΤΕΟ και (93) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (2) παραβάσεις για επαιτεία.
•    (1) παράβαση περί Υγειονομικού Κανονισμού.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Παπαθωμά:Τώρα αρχίζει ο αγώνας για το Κωπαιδικό πεδίο

Περιφερειακό Συμβούλιο στη Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας


Την Δευτέρα 27-04-2015 στην πόλη της Λιβαδειάς πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση του μηνός Απριλίου του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνεδρίαση μετά από σχετική πρόσκληση, παρευρέθησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιος, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, Δήμαρχος Ορχομενού κ.  Λουκάς Υπερήφανος , οι Δήμαρχου Λεβαδέων κ. Γιώτα Πούλου και Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης, όπως και εκπρόσωποι φορέων της Π. Ε. Βοιωτίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, κατά το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει τους νέους της πατρίδας μας, την αξιοποίηση των κτημάτων της Ιεράς Μητρόπολης, την διεκδίκηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και την αναβάθμιση των υποδομών του Κωπαιδικού πεδίου προς όφελος των αγροτών.
Από τα έκτακτα θέματα κυριάρχησε αυτό της πράξης νομοθετικού περιεχομένου σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα  των Οργανισμών Α΄ και Β΄ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τονίστηκε ότι:
1. Ενέργειες   όπως οι εν λόγω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου  ακυρώνουν τη λαική βούληση, ισοπεδώνουν την αυτονομία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παραβιάζουν κατάφορα το Σύνταγμα και προκαλούν τεράστια προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των Ο.Τ.Α.
2.Διατυπώθηκε η ξεκάθαρη πολιτική βούληση να στηριχθεί η Εθνική προσπάθεια σε αυτό το χρόνο της διαπραγμάτευσης, έπειτα και από τις διευκρινήσεις που δόθηκαν από τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα στου Περιφερειάρχες.
3.Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο μέσο που έχει στην διάθεσή της, στην περίπτωση που η δέσμευση για έκτακτη και προσωρινή μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων καταστεί άκυρη.
Από τα θέματα της ημερήσια διάταξης κυριάρχησε αυτό της Κωπαίδας, με τίτλο:  Κωπαίδα: Απολογισμός – Προγραμματισμός – Προοπτικές.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Φανή Παπαθωμά κατά την διεξαγωγή της συνεδρίασης, αφού παρουσίασε αναλυτικά το σύνολο των ενεργειών και τεχνικών παρεμβάσεων που υλοποιούνται στην Κωπαίδα ( αγροτική οδοποιία – καθαρισμός καναλιών – συντήρηση αντλιοστασίων κλπ.)  ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των φορέων της Π.Ε. Βοιωτίας και  των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, που τοποθετήθηκαν θετικά στο θέμα και τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνεδρίαση της δίνει κουράγιο μαζί με τους αιρετούς και τους υπηρεσιακούς  παράγοντες να συνεχίσει τον αγώνα  που τώρα αρχίζει για μια καλύτερη ημέρα των ανθρώπων που επιχειρούν και ζουν την καθημερινότητα στο Κωπαιδικό πεδίο.



Διαβάστε Περισσότερα »

Βρέθηκαν πολλά χρήματα στα χέρια της μητέρας της 4χρονης που εξαφανίστηκε


Μια πολύ περίεργη εξέλιξη υπάρχει στην υπόθεση της εξαφάνισης του 4χρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας. Οι αστυνομικοί που εντόπισαν το πρωί και τον βιολογικό πατέρα του κοριτσιού εξετάζουν τώρα κάθε ενδεχόμενο. Τώρα οι έρευνες εκτείνονται μέσω Ιντερπολ ως και τη Γερμανία καθώς εκεί οδηγούν τα ίχνη από ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που βρέθηκε στην κατοχή της μητέρας.

Η μικρή Άννυ έχει εξαφανιστεί. Η μητέρα της με καταγωγή από τη Βουλγαρία την είχε, λέει, εμπιστευτεί σε μια γνωστή της για να πάει για κάποιες δουλειές στη Σόφια.
Όταν επέστρεψε το παιδί και η γνωστή της είχαν εξαφανιστεί.
Παρά το συναγερμό που σήμανε για τον εντοπισμό του παιδιού δεν έχει βρεθεί το παραμικρό.
Αντιθέτως οι καταθέσεις της μητέρας του κοριτσιού μάλλον περιπλέκουν την υπόθεση.
Μάλιστα οι αστυνομικοί εντόπισαν 4.000 ευρώ στην κατοχή της γυναίκας και αμέσως οι υποψίες τους κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της παράνομης υιοθεσίας.
Παράλληλα το πρωί οι αστυνομικοί εντόπισαν και τον βιολογικό πατέρα της μικρής με καταγωγή επίσης από τη Βουλγαρία.
Όπως είπε ο άνδρας στους αστυνομικούς η πρώην σύντροφός του είχε σχέσεις με έναν ηλικιωμένο άνδρα στη Γερμανία και ήταν εκείνος που πιθανότατα της είχε δώσει τα χρήματα αυτά.
Αμέσως οι αστυνομικοί έστειλαν σήμα στην Ιντερπόλ να διερευνήσει την υπόθεση για να ελεγχθούν τα λεγόμενα του άνδρα.
Ο βιολογικός πατέρας της 4χρονης δηλώνει πάντως άγνοια για το περιστατικό και πως έμαθε για την εξαφάνιση της μικρής από τη μητέρα της.
Όπως και να 'χει όμως τόσο η μητέρα όσο και ο πατέρας του κοριτσιού έχουν πέσει σε αρκετές αντιφάσεις.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια, καθώς στην υπόθεση της εξαφάνισης του μικρού κοριτσιού οι μαρτυρίες των γονιών της μάλλον περιπλέκουν παρά βοηθούν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρουσίαση βιβλίου Σπύρου Τζόκα τη Δευτέρα στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Χαιρετισμός Ανέστη στο Π.Σ.Στερεάς


Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΑΙΧΜΕΑΣ Γιώργος Ανέστης, συμμετείχε και απηύθυνε χαιρετισμό στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Στερεάς στη Λιβαδειά.
Για την αναπτυξιακή προοπτική του πρωτογενούς τομέα στη Βοιωτία που πλήττεται όπως και σε όλη τη χώρα από μέτρα και πολιτικές που τον έχουν οδηγήσει σε δυσμενή θέση, κάλεσε τα μέλη του περιφερειακού συμβουλίου στη μέγιστη δυνατή διεκδίκηση των πόρων που προβλέπονται για τη χώρα από τη νέα ΚΑΠ και το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης. Παράλληλα κρίνει επιτακτική την ανάγκη να εξαντληθούν και οι παραμικρές δυνατότητες που δίνονται στην περιφέρεια για: - Την εξυγίανση των οργανισμών άρδευσης (ΓΟΕΒ-ΤΟΕΒ) - Την ενθάρρυνση και υπηρεσιακή υποστήριξη των ομάδων παραγωγών - Τη δημιουργία εξοπλισμένων, αποτελεσματικών και ευέλικτων υπηρεσιών ικανών να απαντήσουν στις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ - Τον έλεγχο των παράνομων καλλιεργειών μέσω καθορισμού ζωνών προστασίας - Την τήρηση μητρώων αγροτικών και ζωικών προϊόντων, με βάση αυτών που τηρούνται στο αρμόδιο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης - Την παρακολούθηση ασθενειών των καλλιεργειών και εφαρμογή μέτρων για την αντιμετώπισή τους - Την παρακολούθηση του ενδοκοινοτικού εμπορίου των φυτικών και ζωικών προϊόντων μέσω ηλεκτρονικού συστήματος στα όρια της περιφέρειας - Την ώθηση της συνεργασίας παραγωγών, μεταποιητών, λιανέμπορων, αλυσίδων και καταναλωτών, για τοπικά προϊόντα της περιφέρειας, με στόχο την εξάντληση όλων δυνατοτήτων των τοπικών οικονομιών προς όφελος όλων - Τον στρατηγικό σχεδιασμό των απαραίτητων έργων υποδομής, με μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό και στόχο την εξοικονόμηση υδάτων, την αειφορία της γεωργίας και την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων.
 Τέλος, άδραξε την ευκαιρία λόγω σχετικού θέματος της ημερήσιας διάταξης και προέτρεψε το σώμα του περιφερειακού συμβουλίου να δώσει προτεραιότητα σε αναδασμούς ευαίσθητων περιοχών που έχουν καθυστερήσει για πολλά χρόνια.
Με εκτίμηση
Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά:"Διαγωνισμός" για τα παραμελημένα ξερά και άδεια παρτέρια στη πόλη

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
    Καλούμε την κ. Δήμαρχο Λιβαδειάς  πριν προχωρήσει στον διαγωνισμό «για την ανάδειξη της καλύτερης βεράντας ή αυλής σπιτιού», να διοργανώσει έναν διαγωνισμό για το καλύτερο παρτέρι ή πλατεία με πράσινο του Δήμου μας.
    Για τον διαγωνισμό της στέλνουμε  συνημμένα  μερικές φωτογραφίες  του πρασίνου  της πόλεως μας  για συμμετοχή,  μιας και δεν προλαβαίνει  η κ. Δήμαρχος να επισκεφτεί τους  χώρους.
     Τέλος παρακαλούμε την επιτροπή να αξιολογήσει και να βαθμολογήσει το πράσινο της πόλεως μας.
                                   
                                       Για την Ενωτική Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών
                                                               Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                                        Γιώργος   Ζιώγας
                                                        Γιώργος  Σκλάβος
                                                        Λουκάς  Παπαϊωάννου







Διαβάστε Περισσότερα »

Mπλακ άουτ εδώ και μισή ώρα στα ιδιωτικά κανάλια - Σοβαρό τεχνικό πρόβλημα στη DIGEA




Μαύρο έπεσε στην τηλεόραση, στις 9:30, όταν ξαφνικά χάθηκε το σήμα της DIGEA και τα ιδιωτικά κανάλια δεν εκπέμπουν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει «πέσει» η DIGEA και τα μόνα κανάλια που «πιάνουν» είναι τα κρατικά και το κανάλι της Βουλής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο site της Digea αναφέρεται ότι:

«Λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος, στην είσοδο και ψηφιοποίηση των σημάτων των καναλιών εθνικής εμβέλειας η εκπομπή του ψηφιακού σήματος έχει διακοπεί προσωρινά. Κινούμαστε για την ταχεία επίλυση του προβλήματος».




Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα:Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015


Ολοκληρώθηκε η εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece 2015 στο Δήμο Θηβαίων!
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο  Δήμος Θηβαίων συμμετείχε στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού “Let’s do it Greece” διοργανώνοντας δράσεις στη Θήβα, στο Αμπελοχώρι και το Νεοχωράκι, με τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.

Στη Θήβα, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Δ.Κ.  κ. Σαμιώτη Παναγιώτη, το συμβούλιο και τη συμμετοχή σχολείων, συλλόγων της περιοχής και δημοτών πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός στο Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» και πέριξ αυτού καθώς επίσης και σε διάφορα σημεία του δάσους Μοσχοποδίου, όπου είχε εντοπιστεί πρόβλημα συσσώρευσης απορριμμάτων. Αξίζει να αναφερθεί η δυναμική συμμετοχή του 6ου Νηπιαγωγείου Θήβας και του Εσπερινού Γυμνασίου Θήβας, οι μαθητές των οποίων συμμετείχαν με τους εκπαιδευτικούς τους. Επίσης συμμετείχαν οι σύλλογοι : ΣΔΥΜ Θήβας, Θύρα 7 Θήβας, Γυναικών “Ισμήνη”, Φιλοζωϊκός Θήβας και Λέσχη Lions “Αντιγόνη” Θήβας .

Στο Αμπελοχώρι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κοκοντίνη Χρήστο και το συμβούλιο  πραγματοποιήθηκε εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή μαθητών, γονέων  και του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμπελοχωρίου.

Στο Νεοχωράκι, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τ.Κ. κ. Κατσέλη Άλκη και το συμβούλιο πραγματοποιήθηκε  εθελοντικός καθαρισμός εντός της κοινότητας με τη συμμετοχή του σχολείου Νεοχωρακίου και του Συλλόγου “Η παρέα μας”.


Τα υλικά για τον καθαρισμό διέθεσαν ο “Φαρμακευτικός Σύλλογος Θήβας” και τα σούπερ μάρκετ “ΑΒ Βασιλόπουλος” , “My Market”  και “Lidl”, τους οποίους και ευχαριστούμε.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου συμμετείχε στη δράση στο Μοσχοπόδι και έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της συμμετοχής μας στην εθελοντική καμπάνια καθαρισμού Let’s do it Greece είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλο και περισσότερους πολίτες σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Καθαριότητα σημαίνει Πολιτισμός και οφείλουμε όλοι να προσέχουμε το αστικό και φυσικό μας περιβάλλον.  Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους τους εθελοντές που συμμετείχαν και όλους όσους προσέφεραν τα υλικά μέσα για να γίνουν αυτές οι δράσεις ».

Στη δράση στο Μοσχοπόδι παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Χατζησταμάτης Ανδρέας και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κουτσοδήμος Δημήτρης.

Ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας Λιβαδόστρας της Τ.Κ. Λεύκτρων αναβλήθηκε και θα οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής του.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Α.Τσίπρας: Πρώτος στόχος το 1,9 δις-βίντεο



Λάθος που δεν πήραμε λεφτά με την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου παραδέχθηκε ο πρωθυπουργός. Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου. Πλήρης κάλυψη σε Γ.Βαρουφάκη- Ζ.Κωνσταντοπούλου.

Το 1,9 δις που προέρχεται από κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εξαιτίας της διακράτησης των ελληνικών ομολόγων, αποτελεί τον άμεσο στόχο της κυβέρνησης στην παρούσα φάση της διαπραγμάτευσης επισήμανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπη Ενικός του Νίκου Χατζηνικολάου. Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρα που θα συμβάλλει στα άμεσα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία και έτσι εκεί εστιάζεται η διαπραγμάτευση καθώς και τα μέτρα που θα προκύψουν από αυτή. 

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στην συμπεριφορά της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του διοικητή της Μάριο Ντράγκι σημειώνοντας ότι συντάχθηκε με τις φιλελεύθερες επιλογές που κυριαρχούν στην Ευρωπαϊκή ‘Ενωση αρνούμενος την παροχή ρευστότητας παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση υπέγραψε την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. Μάλιστα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λάθος το ότι «δεν πήραμε χρήματα τον Φεβρουάριο» υποστηρίζοντας πως «παραπλανηθήκαμε». Υποστήριξε ότι η γερμανική πολιτική ηγεσία και η καγκελάριος Μέρκελ είναι «εγκλωβισμένη» αφού «δεν είναι εύκολο να αποδεχθεί ότι το πρόγραμμα λιτότητας που ακολουθήθηκε μέχρι τώρα είναι αποτυχημένο».

Ο Αλέξης Τσίπρας ερμήνευσε την λαϊκή εντολή που έλαβε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως δεσμευτική για παραμονή στο ευρώ χωρίς ταυτόχρονη επιστροφή στο «μνημονιακό» παρελθόν αναφέροντας ότι εφόσον αναγκαστεί να υπερβεί τα όρια αυτής της εντολής είναι ανοιχτό το θέμα της διενέργειας δημοψηφίσματος. Πάντως πρόσθεσε πως «δεν θα χρειαστεί να πάμε σε δημοψήφισμα γιατί θα υπάρξει συμφωνία».

Την αποκάλυψη του ΤPP για το σκάνδαλο της ποσόστωσης μνημόνευσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας το στέλεχος του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη που συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ ως γενικός γραμματέας δημοσίων εσόδων.

Τέλος παρείχε κάλυψη στα δύο πρόσωπα που απασχολούν τις τελευταίες εβδομάδες την επικαιρότητα: Τον υπουργό Οικονομίας Γιάννη Βαρουφάκη και τη πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. Για τον πρώτο επισήμανε πως «η διαπραγμάτευση δεν ανήκει σ' έναν άνθρωπο, ο Πρωθυπουργός έχει πάντα την ευθύνη», Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ιδίως στην Επιτροπή Αλήθειας για το χρέος επισήμανε ότι γίνονται σε συνεργασία με την κυβέρνηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Πολιούχου Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Περιοριστικοί όροι στον Κομπότη


Μετά την απολογία του Γιάννη Κομπότη στον ειδικό ανακριτή διαφθοράς, στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Λεβαδειακός επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο μέχρι τη δίκη.

Σε έναν ακόμη άνθρωπο που αντιμετωπίζει κατηγορίες για την υπόθεση της διαφθοράς στο ελληνικό ποδόσφαιρο επιβάλλονται περιοριστικοί όροι, συνεπώς του απαγορεύεται η ενασχόληση με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον μέχρι να δικαστεί. Ο λόγος για τον Γιάννη Κομπότη, ο οποίος απολογήθηκε το πρωί της Δευτέρας για αρκετές ώρες στον ειδικό ανακριτή, Γιώργο Ανδρεάδη.

«Δώσαμε τις απαραίτητες εξηγήσεις και θεωρούμε πως είναι ειλικρινείς και βάσιμες», ανέφερε ο ίδιος αποχωρώντας από την Ευελπίδων και λίγο μετά έγινε γνωστό ότι του επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι.

Κατόπιν αυτών, ο Γιάννης Κομπότης αναμένεται να μην είναι σε θέση να ασκεί μέχρι νεωτέρας τα καθήκοντά του ως εκπρόσωπος της Super League στο ΔΣ της ΕΠΟ, ενώ… τυπικά κωλύματα θα υπάρχουν και για τη θέση του στον Λεβαδειακό (δεν έχει θέση προέδρου, αλλά είναι μεγαλομέτοχος). Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υποχρεωθεί να παραδώσει τις μετοχές του στην ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη έχει επιβληθεί αντίστοιχος περιορισμός σε τρεις δικαστές, το πρώην μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής της Football League, Χαρίλαο Ζυγογιάννη, το μέλος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, Μαρία Αναστασάκη και το μέλος του διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, Γιώργο Βλάσση, μετά από συμφωνία εισαγγελέα και ανακριτή.
 sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Μητέρας στο Συνεδριακό Θήβας

Η ΧΕΝ Θήβας σας προσκαλεί στη διαγενεακή συνάντηση «Με αγάπη στην καρδιά γράφω γράμμα στη μαμά»

την Τετάρτη 6 Μαΐου  2015 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα Αλ. Κοφίνης)



ΧΕΝ ΘΗΒΑΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Χαράτσι στους αγρότες: Με 26% θα φορολογηθούν τα εισοδήματα από φωτοβολταϊκά

Υπέρμετρα θα επιβαρυνθούν φορολογικά όσοι αγρότες απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2014  εισοδήματα από την εκμετάλλευση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έως 100 KW.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το εισόδημα αυτό θα φορολογηθεί φέτος ως προερχόμενο από εμπορική επιχειρηματική δραστηριότητα, δηλαδή με συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ και όχι με 13% όπως όλα τα υπόλοιπα εισοδήματα των αγροτών, εφόσον  αποκτήθηκε την περίοδο από την 1η-1-2014 έως και την 23η-12-2014, δηλαδή σχεδόν σ’ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

Αυτό θα συμβεί καθώς η διάταξη που προβλέπει το χαρακτηρισμό του εισοδήματος αυτού ως φορολογούμενου με 13% αντί 26% (άρθρο 116 του ν. 4316/2014) δεν ισχύει αναδρομικά, για τα εισοδήματα από φωτοβολταϊκά που αποκτήθηκαν από την 1η-1-2014, αλλά για εισοδήματα από φωτοβολταϊκά που αποκτώνται από 24-12-2014, που είναι και η ημερομηνία δημοσίευσης του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ, και μετά.



Διαβάστε Περισσότερα »

Μια ανάσα από τους 30 βαθμούς σήμερα ο υδράργυρος

Στην Ηπειρο, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα ανατολικά και τα νότια. Ανεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και τα νότια.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις και βαθμιαία βροχές και καταιγίδες. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βρόχων.
άνεμοι: νότιοι 3 έως 5 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία στα δυτικά σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική στερεά νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες στην Ηπειρο και πιθανόν πρόσκαιρα στη δυτική στερεά, στην Πελοπόννησο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς μέχρι 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 24 βαθμούς Κελσίου, στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
άνεμοι: νότιοι 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ, που αργότερα θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 11 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία έως 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες.
άνεμοι: νότιοι 4 με 5 και βαθμιαία στα νότια και ανατολικά 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση
θερμοκρασία: από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιατρός θέλει να ζήσει 150 χρόνια ...και πίνει 100 φάρμακα την ημέρα!



    Έχει κάνει τον εαυτό του πειραματόζωο.

-Δείτε παρακάτω σχετικά video-

Ο γεροντολόγος - ερευνητής Alex Zhavoronkov, διευθυντής στο βρετανικό ίδρυμα Ερευνών Βιογεροντολογίας, που.. λειτουργεί υπό μορφή think tank, έχει αφιερώσει την ζωή του στην επιμήκυνση της ίδιας του της ζωής! Συγκεκριμένα, ο 37χρονος επιστήμονας δηλώνει ότι είναι πεπεισμένος πως θα ζήσει 150 χρόνια, όχι μόνο ο ίδιος, αλλά όλοι οι άνθρωποι, αφού το προσδόκιμο ζωής θα αυξηθεί λόγω της προόδου της ιατρικής και των νέων φαρμακευτικών σκευασμάτων. Ο ίδιος έχει βάλει στην άκρη τις σκέψεις για γάμο και την απόκτηση παιδιών και έχει μετατρέψει τον εαυτό του σε πειραματόζωο με απώτερο στόχο να φθάσει 150 ετών. Για την επίτευξη του στόχου του, ο επιστήμονας καταναλώνει κάθε μέρα 100 διαφορετικά χάπια, υποβάλλεται σε συχνές αιματολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις και βέβαια, μόλις κυκλοφόρήσει ένα νέο εμβόλιο, είναι ο πρώτος που θα το κάνει. Με τις απόψεις του Zhavoronkov, συμφωνούν Αυστριακοί συνάδελφοί του, που πρόσφατα δημοσίευσαν μελέτες με βάση τις οποίες η μέση ηλικία θα έχει όριο τα 74 έτη και αυτή η αλλαγή οφείλεται στην εξέλιξη της ιατρικής και της φαρμακολογίας. Ο Zhavoronkov υποστήριξε ότι οι άνθρωποι που ζουν σήμερα και έχουν ξεπεράσει τα 100 έτη, είναι άνθρωποι που έχουν ζήσει εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις και δεν είχαν την τύχη να χρησιμοποιήσουν τα αντιβιοτικά που κυκλοφορούν στις μέρες μας, ούτε στην εποχή τους η γνώση της ανθρώπινης βολογίας είχε την εξέλιξη που παρουσιάζει στην σύγχρονη εποχή. Ο ίδιος τόνισε: «Νομίζω ότι ακόμα και οι άνθρωποι που σήμερα είναι 70 ετών και έχουν καλή υγεία θα μπορέσουν να φτάσουν 150 ετών και να τα ξεπεράσουν»!


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι έχει να πληρώσει η ελληνική κυβέρνηση έως τις 11 Μαΐου


    Εως το Γιουρογκρουπ της 11ης Μαΐου, πριν το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει λύση, η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει:
- 1,65 δισ. ευρώ για μισθούς - συντάξεις και επιχορηγήσεις ασφαλιστικών ταμείων έως μεθαύριο..Τετάρτη

- 190 εκατ. ευρώ για τόκους προς το ΔΝΤ

- 1,4 δισ. ευρώ για την ανανέωση εντόκων γραμματίων, με τα 150 εκατ. που βρίσκονται στα χέρια ξένων επενδυτών, να πρέπει να πληρωθούν από το δημόσιο

Ενώ την επομένη του Eurogroup θα πρέπει να αποπληρωθούν 747 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ