Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Δίωρη στάση των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ»- Απαιτούν δεδουλευμένα μηνών

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΗΜΙΚΗΣ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Σ.Ε.Χ.Β.Ν.Β «Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ»


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην επιχείρηση «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΔΑ» (Ανακύκλωση Πλαστικών), 2ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας από 11:00 – 13:00.
Οι εργαζόμενοι απαιτούν την καταβολή οφειλομένων δεδουλευμένων 3 μηνών. Με την αγωνιστική τους στάση έστειλαν μήνυμα στην εργοδοσία ότι θα συνεχίσουν σ’ αυτό το δρόμο για τη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Το Δ.Σ. του Σωματείου μας χαιρετίζει την αγωνιστική τους στάση και μαζί, συλλογικά θα αποφασίσουμε για τις επόμενες ενέργειες.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ













Διαβάστε Περισσότερα »

Σε κίνδυνο η λειτουργία του Φαρμακείου του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα:
Σοβαρός είναι ο κίνδυνος να κλείσει το Φαρμακείο του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς  εξαιτίας της αποχώρησης του αδειούχου φαρμακοποιού του Γ. Ν. Λιβαδειάς  λόγω  συνταξιοδότησης.
Παρά τις συνεχείς οχλήσεις που έχουν γίνει υπηρεσιακά, τόσο προς την 5η ΥΠΕ, όσο και προς το Υπουργείο, δεν έχει δοθεί ακόμη λύση, με αποτέλεσμα το Φαρμακείο του Γ.Ν. Λιβαδειάς  να κινδυνεύει εντός μηνός να κλείσει, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία του Γ. Ν. Λιβαδειάς.
Με βάση τα ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί  ώστε να στελεχωθεί με προσωπικό το Φαρμακείο του Γ.Ν. Λιβαδειάς και να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τόσο του Φαρμακείου, αλλά και κατ΄ επέκταση ολόκληρου  του Γ.Ν. Λιβαδειάς;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Σταθάς

Σε κίνδυνο η λειτουργία του Φαρμακείου του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πωλείται οικόπεδο με σπίτι στο Καπαρέλλι Βοιωτίας

Πωλείται οικόπεδο 800τ.μ. με σπίτι στο Καπαρέλλι Θηβών Βοιωτίας,εντός οικισμού,τηλ.επικοινωνίας κος Αργύρης 6977469791

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες … Προσοχή!



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για απατηλές ιστοσελίδες και απατηλά ηλεκτρονικά μηνύματα, που αποστέλλονται σε χρήστες του διαδικτύου και υπόσχονται μεγάλα κέρδη από δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων υπόσχεται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αγώνες ποδοσφαίρου, ζητώντας τους να δημιουργήσουν προσωπικό λογαριασμό σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στοιχηματισμού.

Σκοπός των μηνυμάτων είναι να πείσουν τους πολίτες να συμμετάσχουν σε διαδικασίες στοιχηματισμού και προκειμένου να εισπράξουν τα υποτιθέμενα κέρδη τους, να καταθέσουν σε λογαριασμούς των αγνώστων δραστών μεγάλα χρηματικά ποσά.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους χρήστες του διαδικτύου, ότι παρατηρείται έξαρση αποστολής απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), σε μεγάλο αριθμό χρηστών του διαδικτύου.

Με τα μηνύματα αυτά, οι άγνωστοι δράστες προσπαθούν να εξαπατήσουν τους παραλήπτες, προκειμένου να αποσπάσουν από αυτούς μεγάλα χρηματικά ποσά.

Ειδικότερα, οι δράστες μέσω των ανωτέρω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, υπόσχονται στους παραλήπτες, άμεσα και εύκολα, μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε αποτελέσματα αγώνων ποδοσφαίρου, που υποτίθεται ότι γνωρίζουν και ζητούν από τους παραλήπτες να δημιουργήσουν προσωπικούς λογαριασμούς χρήσης σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, όπου οι δράστες εμφανίζουν εικονικά μεγάλα χρηματικά ποσά υποτιθέμενων κερδών από προτεινόμενους αγώνες.

Για τη δήθεν εκταμίευση των κερδών αυτών, ζητείται από τους πολίτες να καταθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά σε λογαριασμούς των δραστών, προς κάλυψη εξόδων όσων βοήθησαν στη διαδικασία και την επιτυχή πρόβλεψη.

Μάλιστα στα μηνύματα αυτά, ως στοιχεία επικοινωνίας δίνεται μόνο μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, χωρίς να δίνεται ποτέ κανένα άλλο στοιχείο επικοινωνίας (κινητό ή σταθερό τηλέφωνο κ.λπ.).

Με αφορμή τα παραπάνω, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει στους χρήστες του διαδικτύου:

Να μην ανταποκρίνονται και να μην απαντάνε σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικά μηνύματα, μέσω των οποίων μπορεί να ζητούνται ακόμη και προσωπικά δεδομένα ή οικονομικά στοιχεία.

Να μην εγγράφονται σε ιστοσελίδες που υπόσχονται μεγάλα κέρδη από στοιχηματισμό σε δήθεν στημένους αγώνες ποδοσφαίρου, καθόσον αυτό πέραν από τη δίωξη των δραστών μπορεί να προκαλέσει και ποινική δίωξη σε βάρος τους.

Να εξετάζουν την εγκυρότητα και την αυθεντικότητα των ιστοσελίδων, πριν δημιουργήσουν οποιοδήποτε προσωπικό λογαριασμό.

Να μην εμπιστεύονται αγνώστους στο διαδίκτυο που υπόσχονται κέρδη.

Να μην αποστέλλουν μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προσωπικά τους στοιχεία (ταυτότητα, διαβατήριο, αριθμό φορολογικού μητρώου – Α.Φ.Μ., κ.λπ.) και οικονοµικά δεδοµένα (αριθµούς τραπεζικών λογαριασµών, προσωπικούς κωδικούς – ΡΙΝ numbers) κ.λπ. δεδομένα.
Επιπρόσθετα, συνιστάται στους χρήστες του διαδικτύου να μην ανοίγουν τα ηλεκτρονικά μηνύματα (e-mails), για την προέλευση ή τον αποστολέα των οποίων δεν είναι βέβαιοι.

Ιδιαίτερα επικίνδυνα είναι τα ηλεκτρονικά μηνύματα άγνωστης προέλευσης που περιέχουν συνημμένα αρχεία και περισσότερο αυτά με κατάληξη .exe, .pif, ή .vbs.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού

Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα

iOS-android:CYBERKID.

Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


Διαβάστε Περισσότερα »

Εορτασμός Αγ. Νικολάου του Νέου στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Βούτσης: Αυξάνονται σε 380 οι δήμοι – Τι αλλάζει σε ΕΣΠΑ, οδοιπορικά και αποζημιώση αιρετών



Αύξηση του αριθμού των δήμων έως 380 σε πρώτη φάση προκειμένου να αντιμετωπιστούν συγκεκριμένες περιπτώσεις κυρίως ορεινών και νησιωτικών δήμων, προανήγγειλε μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης. Επανέλαβε, δε, ότι «δεν έχει προκύψει να πάμε μαζικά σε 1000».

“Η συζήτηση για το χωροταξικό δεν πρόκειται να ανοίξει απο την αρχή  αλλά είναι προφανές ότι χρειάζονται κάποιες αλλαγές σε νησιωτικούς δήμους και σε ορεινούς δήμους – κάτι που μπορεί να σημαίνει επί παραδείγματι ότι 325 μπορεί να γίνουν 380 ενδεχομένως στο τέλος της συζήτησης της Υποεπιτροπής – αλλά θα αφορούν σε πολύ συγκεκριμένες περιπτώσεις”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης χαρακτήρισε, επίσης, επιβεβλημένη τη συζήτηση γύρω από την αρχιτεκτονική όλων των εκλεγμένων Αρχών (Α και Β βαθμού) αλλά και του «αποσυγκεντρωμένου» κράτους, με τις αποκεντρωμένες διοικήσεις Αιτιολόγησε πως έχουν διαπιστωθεί προβλήματα που αφορούν κυρίως τον νομικό έλεγχο, την εποπτεία που γίνεται μέσω των αποκεντρωμένων διοικήσεων προς τους ΟΤΑ και εξήγησε πως οι αιρετοι έχουν παράπονο  πως αυτή η εποπτεία είναι κυρίως πολιτική, υπό το πρόσχημα της νομικής εποπτείας.  Ανέφερε, δε, πως προτεραιότητα είναι η ρύθμιση του θέματος των αρμοδιοτήτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων μέχρι το καλοκαίρι, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία, όπως και ποιες δομές ενδεχομένως, θα πρέπει να προστεθούν. « Η νέα αποκεντρωμένη διοίκηση θα μπορούσε να αριθμεί 13 δομές που θα έχουν άλλη σύνθεση από πλευράς αρμοδιοτήτων», τόνισε.

Αυτόνομο ΕΣΠΑ αλλά μόνο για τοπικά έργα

Όσον αφορά τη διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αυτόνομη χρηματοδότηση των δήμων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ένα κομμάτι από το ΕΣΠΑ σε κάθε περιφέρεια, να έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να το οργανώνουν και να βοηθούν στην ωρίμανση του, εφόσον αφορά τοπικής κλίμακας έργα.  Χαρακτήρισε μάλιστα «αγκάθι» την εκκρεμότητα του αιτήματος των Δήμων για μοίρασμα των έργων μέσω του ΕΣΠΑ, δεδομένου πως μέχρι σήμερα, οι περιφέρειες «είναι αυτές που είναι υπόλογες σε σχέση με τα έργα του ΕΣΠΑ». «Θέλουν ένα κομμάτι, αυτόνομο και αυτό μπορεί να γίνει και θα το εξαγγείλω, εφόσον αφορά σε έργα τοπικής κλίμακας που εντάσσονται σε περιφερειακό σχεδιασμό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Παράλληλα ο υπουργός τόνισε ότι δεν είναι σωστό που κόπηκαν τα έξοδα παράστασης και κίνησης των αιρετών (δημάρχων, αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων) αφήνοντας να εννοηθεί ότι αύριο στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική θα εξαγγείλει την επαναφορά τους. Παράλληλα τόνισε ότι θα προαναγγείλει επαναφορά της αποζημίωσης των δημοτικών συμβούλων.

Αναφορικά με την διαδημοτική κινητικότητα είπε ότι είναι «θετικό μέτρο», επαναλαμβάνοντας ότι «μπορούμε να το κρατήσουμε, καθώς με συνεννόηση και συναίνεση μπορεί να γίνεται κατανομή προσωπικού όχι ως κάτι, αναγκαστικό».

Κατανομή αρομοδιοτήτων και “κόκκινοι δήμοι”

Σε σχέση με το ζήτημα των αρμοδιοτήτων ανάμεσα σε Α΄ και Β΄ βαθμό Αυτοδιοίκησης σε ό,τι αφορά τα μεγάλα θέματα, όπως, επί παραδείγματι, η αποκομιδή των απορριμμάτων  που η ΚΕΔΕ ζητάει να αναληφθεί από τους δήμους, ο κ. Βούτσης ενημέρωσε πως υπάρχει ο εθνικός σχεδιασμός, που θα κατατεθεί αυτή την εβδομάδα. Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο σχεδιασμός δεν θα είναι «φαραωνικού τύπου» όπως τώρα, ενώ εμπίπτει σε απόλυτο βαθμό στα προγράμματα της ΕΕ.

Τέλος, σχετικά με τους « κόκκινους Δήμους» παρατήρησε πως δεν υπήρξε μέχρι σήμερα ουσιαστική εξυγίανση με αποτέλεσμα να δανειοδοτούνται και να ρυθμίζουν χρέη μέχρι 100 ή 300 χρόνια. «Σε συνεννόηση με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων προσπαθήσαμε να βρούμε ευνοϊκότερους όρους όπου θα γίνονται προγραμματικές εξυγιαντικές συμφωνίες, με βοήθεια, τεχνογνωσία και προτάσεις» τόνισε.
Διαβάστε Περισσότερα »

Φθορές σε 16 τάφους στη Θήβα- Είκοσι επτά συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, προϊόντα κλοπών, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, μαχαίρι και διάφορα είδη παραεμπορίου


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων ατόμων, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, από αστυνομικούς των Β’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Εύβοιας & Φθιώτιδας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών, Λαμίας & Χαλκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λαμίας, Χαλκίδας, Αμφίκλειας Φθιώτιδας, Καρύστου Ευβοίας & Λιδορικίου Φωκίδας, καθώς και των Τμημάτων Τροχαίας Θήβας, Λιβαδειάς & Ιτέας Φωκίδας, συνολικά είκοσι επτά (27) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Τέσσερις (4) ημεδαποί (τρεις στη Χαλκίδα και ένας στα Σκούρτα Βοιωτίας), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Ημεδαπός στο Πυρί Θηβών για κλοπή, παράβαση του νόμου περί όπλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και περιύβριση νεκρών. Ειδικότερα, προκάλεσε φθορές σε δεκαέξι (16) τάφους κοιμητηρίου της περιοχής και αφαίρεσε από αυτούς, μπρούτζινα και μεταλλικά αντικείμενα. Κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα και ένα μαχαίρι, μήκους (19) εκατοστών, που βρέθηκε στη κατοχή του.
•    Ημεδαπός στο Μπράλο Φθιώτιδας, για κλοπή υαλοπινάκων, αξίας (2.000) ευρώ.
•    Έξι (6) άτομα (ένας ημεδαπός και μία αλλοδαπή στη Θήβα, δύο ημεδαποί στη Λαμία, ένας ημεδαπός στα Φύλλα Ευβοίας και ένας αλλοδαπός στο Μαλανδρίνο Φωκίδας), σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν - κατά περίπτωση - Εντάλματα Σύλληψης και καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    Δέκα (10) άτομα (τρεις ημεδαποί στη Λαμία, τρεις ημεδαποί στο Δομοκό Φθιώτιδας, ένας ημεδαπός στη Θήβα, ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, ένας αλλοδαπός στη Κάρυστο Ευβοίας και ένας αλλοδαπός στην Ιτέα Φωκίδας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Δύο (2) αλλοδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
•    Αλλοδαπός στο Βαθύ Ευβοίας, για παράβαση νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα. Κατασχέθηκαν (350) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
•    Αλλοδαπός στη Λαμία, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.
•    Ημεδαπός στη Χαλκίδα, για παράβαση του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία Σκούμα στη Βουλή,Νομοσχέδιο για τον Εκδημοκρατισμό της Δημόσιας Διοίκησης

...Δημιουργούσαν ασυλία για τα διοικητικά συμβούλια του ΤΧΣ και του ΤΑΙΠΕΔ κι έρχονται να μιλήσουν για την απουσία πειθαρχικού ελέγχου. Ποιοι; Αυτοί που απάλλαξαν εκ των προτέρων από οποιαδήποτε ενέργεια τα διοικητικά συμβούλια τα οποία είχαν τη δυνατότητα, ακριβώς λόγω της διασύνδεσής τους με το μνημόνιο, να εφαρμόζουν τις πιο ακραίες μνημονιακές πολιτικές, να απολύεται ο κόσμος από το δημόσιο, να μειώνονται οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα και να απολύονται, λόγω της κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, στον ιδιωτικό τομέα οι εργαζόμενοι. Και τελικά, έρχονται εδώ να μας πουν ότι καταστρέφεται η χώρα, επειδή μια Κυβέρνηση διαπραγματεύεται και βάζει κόκκινες γραμμές και πιθανόν να υπάρξει μια ουσιαστική πολιτική αλλαγή, η οποία μπορεί να ανατρέψει τη λιτότητα και να βάλει διαφορετικές βάσεις για μια διαφορετική πολιτική σε ολόκληρη την Ευρώπη.
...
Αυτό δεν μπορείτε, λοιπόν, εσείς από την πλευρά σας να το διανοηθείτε, γιατί είστε σε άλλο μήκος κύματος. Και, βεβαίως, κάνετε και κάτι άλλο: Επιτίθεστε στα μέλη της Κυβέρνησης, γιατί έχετε ως στόχο σας να προχωρήσετε στη φθορά των προσώπων, διότι έτσι νομίζετε ότι θα προκαλέσετε τη φθορά της Κυβέρνησης και θα μπορέσετε να προχωρήσετε, με τα διάφορα σενάρια που επεξεργάζεστε από κοινού με τους δανειστές, πάλι σε νέες μνημονιακές πολιτικές.

Έχετε, όμως, ξεχάσει κάτι. Έχετε ξεχάσει τις καθαρίστριες, έχετε ξεχάσει τους σχολικούς φύλακες, έχετε ξεχάσει τους ανέργους που έδωσαν σε αυτήν την Κυβέρνηση την πλειοψηφία, για να αλλάξει αυτή η πολιτική. Αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα, είναι πολιτική που την έχει ζητήσει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός, λοιπόν, δίνει τη δυνατότητα να αλλάξει η χώρα, να επανέλθουν τα εργασιακά δικαιώματα. Σήμερα γίνεται ένα σημαντικό βήμα για τον εκδημοκρατισμό της δημόσιας διοίκησης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγκέντρωση - συζήτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λιβαδειά

Η Ο.Μ. Λιβαδειάς
ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συγκέντρωση συζήτηση με θέμα "οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και το τρίμηνο κυβερνητικό έργο" Δευτέρα 11-5-2015 ώρα 7.30μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο Κρύας "Χρήστος Παλαιολόγος" με ομιλητή τον Αλ.Καλύβη, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τον εορτασμό του Αγίου Χριστοφόρου στη Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στον εορτασμό του
Το εορταστικό πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 και ώρα 18:00 Εσπερινός
Σάββατο 9 Μαΐου 2015 και ώρα 07:30 Όρθρος – Θεία Λειτουργία
Αγίου Χριστοφόρου στο παρεκκλήσιο το οποίο βρίσκεται στο χώρο του αμαξοστασίου του Δήμου (παλαιά σφαγεία).
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια



Ο Δήμος Θηβαίων παραθέτει τα μέτρα που προτείνονται από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) για την προστασία μας από τα κουνούπια και τις ασθένειες των οποίων είναι φορείς.

Τόποι που αναπαράγονται και ζουν τα κουνούπια:
Είναι εκείνοι στους οποίους υπάρχει στάσιμο νερό ή νερό με μικρή ροή. Συνεπώς, ιδανικά μέρη θεωρούνται τα έλη, οι βάλτοι, οι ορυζώνες, οι λίμνες, οι δεξαμενές, οι ανοικτοί βόθροι, τα βαρέλια, τα σιντριβάνια, μέρη με νερά μικρής ροής, τα πιατάκια της γλάστρας, αλλά και οποιοδήποτε φυσικό ή τεχνητό μέρος, που κρατά νερό στάσιμο, ακόμη και σε πολύ μικρή ποσότητα.
Αποφυγή των κουνουπιών στους εξωτερικούς χώρους
•    Διατήρηση όλων των δοχείων νερού ή άλλων υγρών ανάποδα ώστε να μη μαζεύουν νερό της βροχής ή κάλυψη των δοχείων τα οποία χρησιμοποιούνται ειδικά για την φύλαξη νερού (π.χ. πηγάδια) με κατάλληλα εφαρμοστά καπάκια.
•    Απομάκρυνση του νερού που μαζεύεται στα πιατάκια από τις γλάστρες μας τακτικά.
•    Απομάκρυνση ή κάλυψη των μεταχειρισμένων και μη χρησιμοποιούμενων ελαστικά αυτοκινήτων.
•    Καθαρισμός στα λούκια της βροχής από τα φύλλα, ώστε να μην υπάρχει στάσιμο νερό.
•    Κάλυψη των αγωγών εξαερισμού των βόθρων με κατάλληλες σήτες.
•    Τακτικός καθαρισμός στις ποτίστρες των ζώων και ανανέωση του νερού.
•    Επισκευή στις βρύσες της αυλής μας που στάζουν.
•    Αντικατάσταση των σπασμένων σωλήνων που έχουν διαρροή.
•    Συνεχής λειτουργία φίλτρων σε πισίνες και άλλες διακοσμητικές κατασκευές που διατηρούν στάσιμα νερά π.χ. σιντριβάνια.
•    Κάλυψη των βαρκών, ώστε να μην μαζεύουν νερό της βροχής.
•    Χρησιμοποίηση συνθετικών λουλουδιών στα νεκροταφεία και όχι ανθοδοχείων με νερό.
•    Κούρεμα του γρασιδιού και των θάμνων, όπου είναι αναγκαίο, για να μην βρίσκουν καταφύγιο τα ενήλικα κουνούπια.
•    Πότισμα του κήπου κατά προτίμηση το πρωί
•    Εντοπισμός από τους πολίτες εστιών ανάπτυξης κουνουπιών και αναφορά τους στον δήμο Ι. Π. Μεσολογγίου.
Αποφυγή των κουνουπιών στο σπίτι
•    Χρησιμοποίηση προστατευτικών αντικουνουπικών πλεγμάτων στα ανοίγματα του σπιτιού, όπως σε παράθυρα, αεραγωγούς, φεγγίτες κ.α., με κατά περιόδους έλεγχο, συντήρηση και επισκευή όπου χρειάζεται.
•    Χρήση κουνουπιέρας όπου αυτό είναι απαραίτητο.
•    Χρήση κλιματιστικών και ανεμιστήρων για τη μείωση της θερμοκρασίας και την μείωση της υγρασίας στην ατμόσφαιρα του σπιτιού.
Πως αποφεύγουμε τα τσιμπήματα των κουνουπιών;
•    Εντομοαπωθητικά. Χρησιμοποιούμε εντομοαπωθητικά και στο ακάλυπτο δέρμα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χημικές και φυσικές ουσίες, όπως π.χ. DEET, πικαριδίνη/ικαριδίνη, IR3535, αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου. Τα εντομοαπωθητικά προϊόντα πρέπει να επαλείφονται πάνω από τα αντηλιακά και να μην έρχονται σε επαφή με το στόμα, τα μάτια και το βλεννογόνο της μύτης. Σε κάθε περίπτωση τηρούμε της οδηγίες του κατασκευαστή για δική μας προφύλαξη.
•    Εντομοκτόνα αέρος. Χρησιμοποιούμε εντομοκτόνα αέρος τα οποία περιέχουν πυρεθρίνες. Στο εμπόριο θα τα βρούμε σαν αεροζόλ, ταμπλέτες, εξατμιζόμενα διαλύματα, σπιράλ κ.α. Δεν τα εφαρμόζουμε στο δέρμα μας και ακολουθούμε και εδώ τις οδηγίες του κατασκευαστή.
•    Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων.
•    Χρησιμοποιούμε ρούχα τα οποία καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα μας, π.χ. παντελόνια, μακριά μανίκια κ.λ.π. ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.
•    Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα. Λιγότερο χρόνο σε έκθεση στα κουνούπια. Τα περισσότερα κουνούπια τσιμπούν το χάραμα και το σούρουπο (λίγα τσιμπούν όλο το εικοσιτετράωρο), οπότε φροντίζουμε ώστε να είμαστε λιγότερο χρόνο εκτεθειμένοι.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την 1η Διαδρομή Κρασιού στη Στερεά


Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για την
1η Διαδρομή Κρασιού στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Με τίτλο «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διοργανώνει το προσεχές Σαββατοκύριακο (9-10 Μαΐου) σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδας (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε.) εκδηλώσεις στα επισκέψιμα οινοποιεία της Περιφέρειας
Με εκδηλώσεις στα επτά από τα δώδεκα Οινοποιεία της Στερεάς Ελλάδας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ανοιχτές Πόρτες» της ΕΝΟΑΚΕ, εγκαινιάζει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας την 1η Διαδρομή Κρασιού 2015, με το συμβολικό τίτλο – πρόσκληση «Οινικές Αναζητήσεις στην Καρδιά της Ελλάδας», το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου.
Οι συγκεκριμένες εκδηλώσεις και επισκέψεις που διοργανώνονται από τους δώδεκα μεγαλύτερους οινοπαραγωγούς της περιοχής, στους χώρους των οινοποιείων τους, έχουν σκοπό στην προαγωγή του κλάδου της αμπελουργίας- οινολογίας στη Στερεά Ελλάδα, και απευθύνονται σε πολίτες κάθε ηλικίας μιας και αφορούν σε ποικίλες δραστηριότητες, αφενός πολιτιστικού χαρακτήρα και αφετέρου βιωματικής προσέγγισης και εξοικείωσης της διαδικασίας όλων των σταδίων παραγωγής του κρασιού.
Ο νέος αυτός θεσμός στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εντάσσεται στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης στρατηγική της νέας Περιφερειακής Αρχής σε θέματα τουρισμού μιας και ο οινοτουρισμός θεωρείται όχι μόνο ειδική μορφή τουριστικού ενδιαφέροντος υψηλής σημαντικότητας που συμβάλλει στην τοπική οικονομία και ανάπτυξη, αλλά και εργαλείο και μέσο ανάδειξης της οινοπαραγωγικής δύναμης της περιοχής και καθιέρωσης της ως εξειδικευμένου τουριστικού προορισμού.
Επισυνάπτονται όλες οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες των συμμετεχόντων Οινοποιείων καθώς επίσης και δηλώσεις του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη, του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ηλία Σανίδα και του Προέδρου της ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. Δημήτρη Χατζημιχάλη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι φύλακες των θαλασσών μας προσκύνησαν στο Δίστομο

Πλημμύρισε με το άσπρο του Πολεμικού Ναυτικού χθες το Δίστομο : Πάνω από 100 αυριανοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί - άνδρες και γυναίκες -του Πολεμικού Ναυτικού απότισαν φόρο τιμής στους νεκρούς του Διστόμου και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού οι 4ετείς Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) και μεγάλη αντιπροσωπεία από τους Σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ), με επικεφαλής τους διοικητές των Σχολών

Στο χώρο του Μαυσωλείο τους υποδέχθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Λουκάς Ζήσης και Λιλίκα Τρομπούκη. Συγκινητική ήταν η στιγμή που οι σπουδαστές έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μαζί με μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Γαργαλιάλων Μεσσηνίας που και αυτοί πραγματοποιούσαν εκείνη την ήμερα  πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στους Δελφούς και στο Δίστομο. Οι Αρχηγοί των Σχολών κατέθεσαν στεφάνι στις στήλες με τα ονόματα των 218 σφαγιασθέντων, στην είσοδο του οστεοφυλακίου με τα οστά των θυμάτων στο λόφο Μαυσωλείου Διστόμου.

''Μάθαμε πράγματα που ήταν άγνωστα ή τα ξέραμε επιδερμικά''  είπε Ναυτικός Δόκιμος , ενώ πολλοί και πολλές από τους σπουδαστές βρήκαν βουρκωμένοι από την αίθουσα που παρακολούθησαν το ντοκιμαντερ με τα γεγονότα της Σφαγής. Την ξενάγηση στο χώρο του Μουσείου - που αυτή την περίοδο δέχεται πολλά Σχολεία και οργανωμένες εκδρομές συλλόγων και μεμονωμένων ατόμων από πολλά μέρη της Ελλάδας- πραγματοποίησαν οι εθελοντές Έφη Κινια, Χρήστος Παπανικολάου και Παναγιώτης Καστρίτης. Πολλοί επισκέπτες έρχονται και από το εξωτερικό, πολλοί είναι από την Γερμανία. Ο Διοικητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων Υποναύρχος Γιώργος Λεβέντης εκ μέρους όλης της αντιπροσωπείας μίλησε για την σημασία της γνώσης των ιστορικών γεγονότων και ευχαρίστησε για την υποδοχή και ξενάγηση τον αντιδήμαρχο Λουκά Ζήση με τον οποίο αντήλλαξαν αναμνηστικά.

Οι νεαροί και οι νεαρές σπουδαστές των Σχολών του Πολεμικού Ναυτικού μετά την επίσκεψη στο Μουσείο είχαν αρκετό  ελεύθερό χρόνο και  βγήκαν στους δρόμους και τις πλατείες της Μαρτυρικής κωμόπολης, έκατσαν στα καφέ και εντυπωσιάζοντας τους  κάτοικους του Διστόμου  με τις άσπρες στολές τους και την ευγένειά τους.. Μάλιστα επειδή όπως είπαμε συνέπεσαν με τους μαθητές από τους Γαργαλιάνους μερικές καθηγήτριες,  ''έστησαν'' στο πόδι και ένα ...μάθημα επαγγελματικού προσανατολισμού όπου  μαθητές και μαθήτριές  ρωτούσαν ους Δόκιμες για τη Σχολή, τις συνθήκες σπουδών, τις επαγγελματικές προσδοκίες κλπ. Τη ίδια ώρα οι επικεφαλής των Σχολών είχαν κάτσει στην δροσερή πλατεία και συζητούσαν με τον απλό κόσμο για το ναυτικό

Την ίδια ημερα  πραγματοποιήθηκε παράλληλη επίσκεψη άλλων σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων  και της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού και Καλάβρυτα, στο πλαίσιο απότισης φόρου τιμής στα θύματα του Β’  Παγκοσμίου Πολέμου.Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στα Καλάβρυτα, κατατέθηκαν στεφάνια στο Μνημείο Θυσίας και Ολοκαυτώματος και στη συνέχεια ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.


*Περισσότερες (και υψηλής ανάλυσης) φωτογραφίες στο ακόλουθο λινκ:

http://www.hellenicnavy.gr/el/enimerwsi-koinou/teleftaia-nea/item/4441-episkepsi-paragogikon-sxolon-pn-se-distomo-kai-kalavryta


Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοί είναι οι νέοι φόροι που έρχονται -Τι θα ισχύσει για έκτακτη εισφορά, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ

Με την κυβέρνηση να αναζητά τρόπο προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των δανειστών προκειμένου να καταλήξουν σε μία συμφωνία και να πάρει η Ελλάδα χρηματοδοτική ανάσα, τα φορολογικά μέτρα φαίνεται πως είναι όλο και πιο κοντά.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild έρχεται συνολικό πακέτο μέτρων για το 2015 υπολογίζεται στα 5,6 με 6,9 δισ. ευρώ και για το 2016 στα 7,4 δισ. ευρώ.
Από τα πρώτα μέτρα άμεσης εφαρμογής χαρακτηρίζονται τρεις νέοι φόροι «πολυτελείας» στον Τουρισμό και συγκεκριμένα, επιβάρυνση ως 5 ευρώ ανά διανυκτέρευση σε πολυτελή καταλύματα, 3% και 6% στον τζίρο σε κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, κοσμήματα, ένδυση, όπως επίσης, η υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για συναλλαγές πάνω από 70 ευρώ στα ίδια 22 νησιά του Αιγαίου).

Τα φορολογικά μέτρα που έρχονται

    Επαναφορά στην πρότερη κατάσταση των συντελεστών της έκτακτης εισφοράς για τα εισοδήματα που ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ.
    Ο ΕΝΦΙΑ είναι πολύ πιθανόν να διατηρηθεί και φέτος, ενώ η επαναφορά του αφορολογήτου στις 12.000 ευρώ αναβάλλεται και δεν θα καλύψει τα εισοδήματα του 2015.
    Επιβολή έκτακτου φόρου σε 500 «έχοντες - κατέχοντες» με εισοδηματικά- περιουσιακά κριτήρια, Αύξηση του φόρου πολυτελείας κατά 30% σε Ι.Χ., σκάφη αναψυχής, πισίνες
    Ανοικτό το ενδεχόμενο διπλασιασμού της εισφοράς στα υψηλά κλιμάκια της εισφοράς, κάτι που σημαίνει ότι ο συντελεστής 4% θα πάει στο 8%.
    Για το ΦΠΑ, εξετάζεται η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή 15% - 16% και η διατήρηση χαμηλότερου συντελεστή για τα φάρμακα και τα τρόφιμα.


 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΙΧΜΕΑΣ:Τελειώνει ο χρόνος για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ , ως μοναδικός  μέχρι στιγμής  πιστοποιημένος φορέας  Α και Β στην περιοχή της πρώην επαρχίας Λιβαδειάς, ενημερώνει τους αγρότες του, ότι ο χρόνος για τη φετινή κρίσιμη διαδικασία των δηλώσεων του ΟΣΔΕ μετράει αντίστροφα.
Κάθε παραγωγός πρέπει έγκαιρα να προγραμματίσει τη δήλωσή του, για να μην κινδυνεύσει με απώλεια δικαιωμάτων και επιδοτήσεων.
Τα χρονοδιαγράμματα υποβολής των δηλώσεων είναι πλέον οριακά και οι αγρότες μας, πρέπει χωρίς άλλες καθυστερήσεις, να προσέλθουν στον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ και να συμβουλευτούν το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό, για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ  προειδοποιεί τους συναδέλφους  αγρότες,  ότι δεν θα φέρει καμία απολύτως ευθύνη αν στις δηλώσεις τους παρουσιαστούν εμπλοκές λόγω της καθυστέρησης να προσέλθουν στα γραφεία μας.
Με εκτίμηση,
Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη έως και την Πέμπτη με 34 βαθμούς

Αναμένεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία και θα φτάσει τους 32 στα ηπειρωτικά. Ο καιρός θα είναι αίθριος και το θερμόμετρο θα ξεπεράσει τα συνηθισμένα για την εποχή επίπεδα.
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Αττική

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά ανατολικοί, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 31 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Αραιές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 13 έως 30 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η πρόγνωση για αύριο Πέμπτη

Καιρός: στην κεντρική και βόρεια χώρα αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική-ανατολικη Μακεδονία, τη Θράκη και το βόρειο Αιγαίο οι οποίες πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: στα κεντρικά και νότια θα κυμανθεί σε υψηλή για την εποχή επίπεδα (θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 32 με 33 και πιθανόν κατά τόπους τους 34 βαθμούς κελσίου). Σε μικρή πτώση από το απόγευμα στα βόρεια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Εγχρωμο βίντεο από τη ζωή στο βομβαρδισμένο Βερολίνο το 1945




Καθώς πλησιάζει η 70η επέτειος από την Ημέρα της Νίκης, έρχεται στο φως ένα σπάνιο έγχρωμο βίντεο που δείχνει την ζωή στο κατεστραμμένο Βερολίνο, λίγο καιρό μετά την παράδοση της Γερμανίας τους συμμάχους.

Στο βίντεο έχει αποτυπωθεί η φρικτή καθημερινότητα των Βερολινέζων λίγο μετά την σιγή των όπλων. Τα ερειπωμένα κτίρια, τα προβλήματα στην υδροδότηση πολλών συνοικιών και η τροφοδοσία των κατοίκων.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΨΗΦΙΣΜΑ Π.Ε.Δ.ΣΤΕΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

                                                           ΠΡΟΣ   :  κ. Γεώργιο Σταθάκη
Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών Ναυτιλίας και    Τουρισμού
ΨΗΦΙΣΜΑ – ΑΠΟΦΑΣΗ
του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας
για τον εξορθολογισμό του σχεδιασμού για τα διόδια
στη Στερεά Ελλάδα


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας στην 4η Συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε στις 4 / 5 / 2015  επεσήμανε την αδικία και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που υφίστανται οι κάτοικοι της Στερεάς Ελλάδας καθώς και οι πολίτες που διέρχονται από αυτή προκειμένου να φθάσουν σε άλλους προορισμούς , λόγω της ύπαρξης μεγάλου αριθμού σταθμών διοδίων στους οδικούς της άξονες.
Έτσι με γνώμονα τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ισονομίας και της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ την έκδοση του  παρακάτω ψηφίσματος :
ΨΗΦΙΣΜΑ

Το σύστημα των διοδίων, όπως αυτό έχει σχεδιαστεί και εφαρμόζεται παραβιάζει με τον πιο ακραίο τρόπο το δικαίωμα της ισονομίας των πολιτών καθώς όλοι οι διερχόμενοι αναγκάζονται να πληρώνουν το ίδιο αντίτιμο, ακόμη και στις περιπτώσεις που χρησιμοποιούν πολύ μικρά τμήματα του αυτοκινητόδρομου.
Επίσης, η λογική των διοδίων με τα τόσο υψηλά αντίτιμα δεν επιτρέπει στους πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο Δημόσιο οδικό δίκτυο της Χώρας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζεται αύξηση της κίνησης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και τα σοβαρά τροχαία ατυχήματα να έχουν γίνει η θλιβερή πραγματικότητα σε πολλές περιοχές.
Στα πλαίσια των παραπάνω η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας προτείνει και διεκδικεί:
1.    Την μη εγκατάσταση νέων σταθμών διοδίων στο οδικό δίκτυο της Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα, δεν θα πρέπει να επιτραπεί η δημιουργία σταθμού διοδίων στον οδικό άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα, λαμβάνοντας υπόψη την δεινή οικονομική κατάσταση των πολιτών και το γεγονός ότι σ’ αύτη στη δύσκολη συγκυρία τα μέτρα που λαμβάνονται θα πρέπει να έχουν:
α) Κοινωνικό χαρακτήρα και να μη πλήττουν ακόμη περισσότερο τα κατακρεουργημένα εισοδήματα των πολιτών και
β) αναπτυξιακό χαρακτήρα, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς εργατικού δυναμικού και προϊόντων.
2.    Με την ίδια λογική είναι απαραίτητη η κατάργηση όλων των σταθμών διοδίων (π.χ. Μαυρομαντήλα Φθιώτιδας), που εγκαταστάθηκαν στην Στερεά Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης κι έπειτα.
3.    Κατασκευή παραλλήλων οδών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους διατήρηση των υφιστάμενων σημείων εισόδου/εξόδου της Εθνικής οδού Αθήνας - Θεσσαλονίκης (π.χ. έξοδος 90ου χιλιόμετρου Ε.Ο. που εξυπηρετεί του κατοίκους του Ακραιφνίου, του Κόκκινου και του Κάστρου), έτσι ώστε να δίνεται εναλλακτική λύση στους διερχόμενους οδηγούς και κυρίως στους κατοίκους των παρακείμενων περιοχών.
4.    Αλλαγή του συστήματος χρέωσης των διερχόμενων οδηγών και μείωση του αντιτίμου κατά 50% σε όλους τους σταθμούς διοδίων, μέχρι την εφαρμογή του νέου συστήματος. Η νέα χρέωση θα πρέπει να είναι σαφώς χαμηλότερη αυτής που ισχύει σήμερα και να είναι ανάλογη με τα διανυόμενα χιλιόμετρα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εκτός των άλλων, αναμένεται να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο της επιβάρυνσης του απαρχαιωμένου και σε πολλές περιπτώσεις επικίνδυνου επαρχιακού οδικού δικτύου.
Τέλος, τονίζεται ότι η ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας και οι Δήμαρχοι της είναι αποφασισμένοι να συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να κινούνται ελεύθερα στο εθνικό οδικό δίκτυο και τα διόδια να μετατραπούν από εισπρακτικό, σε ανταποδοτικό μέσο προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

                                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                       της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας

                                                                         ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΛΟΥΚΑΣ
                                                                          Δήμαρχος Ορχομενού
Διαβάστε Περισσότερα »

Χ.Ε.Ν.ΘΗΒΑΣ: ΔΙΑΓΕΝΕΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ