Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Xειραψία, ένας απλός τρόπος ...πρόγνωσης καρδιαγγειακών.



    Oι άνθρωποι με αδύναμη χειραψία αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο για έμφραγμα, για εγκεφαλικό και για άλλα προβλήματα υγείας, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα!

 Η μελέτη δείχνει ότι η χειραψία μπορεί να "αποκαλύψει" το ιστορικό της υγείας ενός ανθρώπου και να προειδοποιήσει για τον....κίνδυνο πρόωρου θανάτου του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή καρδιολογίας Ντάριλ Λεόνγκ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου ΜακΜάστερ του Καναδά, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "The Lancet", μελέτησαν στοιχεία για περίπου 140.000 άτομα ηλικίας 35 έως 70 ετών, για μια περίοδο τεσσάρων ετών, σε 17 χώρες.

Η μυική δύναμη της χειραψίας μετρήθηκε με ειδικό δυναμόμετρο, το οποίο υπολογίζει τη δύναμη που ασκείται, όταν ένας άνθρωπος πιέζει ένα αντικείμενο όσο περισσότερο μπορεί με το χέρι του.

Η ανάλυση έδειξε πως για κάθε μείωση της δύναμης της χειραψίας κατά πέντε κιλά, υπάρχει μια αύξηση κατά 16% του κινδύνου πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία. Κατά 17% είναι αυξημένος ειδικότερα ο κίνδυνος για θάνατο από καρδιαγγειακά αίτια.

Η συσχέτιση της μειωμένης δύναμης της χειραψίας με τον αυξημένο κίνδυνο για την υγεία διαπιστώθηκε ότι ισχύει ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, το επάγγελμα, η σωματική δραστηριότητα, το κάπνισμα, το σωματικό βάρος κ.α.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η δύναμη μιας χειραψίας που προδίδει υγιή οργανισμό, είναι καλύτερος προγνωστικός δείκτης ακόμη και από την αρτηριακή πίεση. «Η χειραψία μπορεί να αποτελέσει ένα εύκολο και φθηνό τεστ για να αξιολογήσει κανείς τον κίνδυνο θανάτου ενός ανθρώπου, ιδίως από καρδιαγγειακά αίτια», δήλωσε ο Λεόνγκ.

*Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία (με συνδρομή) στη διεύθυνση:
http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(14)62000-6/abstract
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ. Σ. ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ



Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίασή του, την Τρίτη 12 Μαΐου 2015, σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισε τα ακόλουθα:

-Το άνοιγμα λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4323/15 (ΦΕΚ 43/Α/27-04-2015), όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί, με σκοπό την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Λεβαδέων.

-Ορίζει τη Δήμαρχο Λεβαδέων, κα Πούλου Γιώτα, ως νόμιμο εκπρόσωπο του Δήμου, διαχειρίστρια του ανωτέρω λογαριασμού, καθώς και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΘΗΒΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ


Στο πλαίσιο της κινητής έκθεσης του Μουσείου
Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων
Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη

Παρασκευή 22 Μαΐου 2015 – ώρα  19.00
Με την ολοκλήρωση της παρουσίασης στη Θήβα της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων - Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, την  Παρασκευή 22 Μαΐου στις 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και στην αίθουσα «Αλέξανδρος Κοφίνης» συναυλία-αφιέρωμα στη  μουσική παράδοση της περιοχής.
Ο καθηγητής μουσικολογίας του Παν/μιου Αθηνών κ. Λάμπρος Λιάβας θα παρουσιάσει τον απολογισμό των επιμορφωτικών δράσεων που συνόδεψαν την κινητή έκθεση (σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, επισκέψεις σχολείων, διαγωνισμός ζωγραφικής, συνεργασία με ΚΑΠΗ και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς).
Συμμετέχουν η Χορωδία του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακής Μουσικής (με την επιμέλεια του Σωτήρη Παπαναστασίου), η Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου (με την επιμέλεια του Γιώργου Σέρπη) και τραγουδιστικές ομάδες των ΚΑΠΗ από τη Θήβα και τα Βάγια.
Θα γίνει τιμητική αναφορά στους τοπικούς φορείς που ασχολούνται με τη διάσωση και διάδοση του παραδοσιακού πολιτισμού, καθώς και στους παλαίμαχους λαϊκούς οργανοπαίκτες.  Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην παράδοση των πνευστών λαϊκών μουσικών οργάνων (πίπιζα και κλαρίνο) και στους σημαντικούς δεξιοτέχνες που διακρίθηκαν στα γλέντια και τα πανηγύρια της ευρύτερης περιοχής.
Τέλος, ο Νίκος Σοφός με την πίπιζα και ο Ζωγράφος Μπεθάνης με το νταούλι θα μας υπενθυμίσουν ότι στην αρχαιότητα οι αυλητές της Θήβας θεωρούνταν ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που οφειλόταν και στα ιδιαίτερα καλάμια της λίμνης Κωπαΐδας που έδιναν τους καλύτερους αυλούς για την περίφημη Θηβαϊκή αυλητική σχολή.

Η κινητή έκθεση και οι συνοδευτικές επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιούνται με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στο Καπαρέλλι Βοιωτίας



Σήμερα (15-05-2015) περίπου στις 07:50΄, στην 13,500 χ/θ της Επαρχιακής Οδού Θηβών - Πλαταιών (Καπαρέλλι Βοιωτίας), Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 49χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με δίκυκλο μοτοποδήλατο, που οδηγούσε 39χρονος υπήκοος Πακιστάν. 
   
Από την σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 39χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.    
 
Από το Τμήμα Τροχαίας Θηβών, συνελήφθη ο 49χρονος οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, ενώ ενεργείται προανάκριση για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση με 30 συλλήψεις στη Στερεά

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά τριάντα (30) άτομα
Οι συγκεκριμένες επιχειρησιακές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα
Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και στην διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας
Στο πλαίσιο των εξορμήσεων, ελέγχθηκαν συνολικά (944) άτομα και (784) οχήματα, προσήχθησαν (72) άτομα και βεβαιώθηκαν (332) παραβάσεις
Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (14-05-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές και οικισμούς όπου παρουσιάζεται αυξημένη εγκληματικότητα – παραβατικότητα. Επιπλέον δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, στη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, στη σύλληψη διωκόμενων προσώπων και στη διενέργεια συστηματικών ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας.

Στο πλαίσιο της εξορμήσεων, προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (944) άτομα, εκ των οποίων (772) ημεδαποί και (172) αλλοδαποί, καθώς και (784) οχήματα.

Προσήχθησαν: (72) άτομα, εκ των οποίων (49) ημεδαποί και (23) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (30) άτομα, εκ των οποίων (22) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (3) ημεδαποί, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (6) ημεδαποί, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (4) αλλοδαποί, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (7) ημεδαποί, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (5) ημεδαποί και (4) αλλοδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    (1) ημεδαπός, για παραεμπόριο.

Κατασχέθηκαν:

•    Ποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης.
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου.

Βεβαιώθηκαν συνολικά: (332) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (3) παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    (4) παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (315) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (56) για υπερβολική ταχύτητα, (2) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (3) για χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση, (9) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (1) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (9) για ΚΤΕΟ και (235) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (9) παραβάσεις περί Υγειονομικού Κανονισμού.
•    (1) παράβαση για παραεμπόριο.


Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά κα στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με εντατικούς ρυθμούς σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνάντηση Πούλου με τη Διεύθυνση Αλουμινίου Ελλάδος

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής αποτελούμενη από τη Δήμαρχο Λεβαδέων κα Γιώτα Πούλου, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Στυλιανό Θεοδωρόπουλο και Αθανάσιο Φορτώση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου κ. Ιωάννη Λαζάρου επισκέφθηκε χθες τη Διεύθυνση του εργοστασίου “Αλουμίνιον της Ελλάδος” για συζήτηση – συνεργασία στα πλαίσια των δράσεων της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης.
Η συνάντηση με τη Διεύθυνση της εταιρείας πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους δύο βασικούς πυλώνες της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης της εταιρείας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στη συνεισφορά στην τοπική κοινωνία.
Η συζήτηση εστιάστηκε στις δράσεις οι οποίες μπορούν να υλοποιηθούν με γνώμονα την ενίσχυση των κοινωνικών δομών, του Δημοτικού Παντοπωλείου, της Δημοτικής Κατασκήνωσης στη θέση “Παλιομηλιά” και της κατασκευής έργων οδοποιίας στην περιοχή.  Καταλήγοντας  και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι θα υπάρξει έγκαιρη συνεργασία για τον  προγραμματισμό των δράσεων στο πλαίσιο της Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης, για το έτος 2016.
Τέλος, σημειώνεται ότι πριν τη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Δημοτικής Αρχής με τη Διεύθυνση της εταιρείας υπήρξε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων της Αλουμίνιον της Ελλάδος κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.  

Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μπασιάκου για ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Για τους Υπουργούς
•    Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού
•    Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΘΕΜΑ: Ανάδειξη Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας .

Μετά την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης της λειτουργίας  του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας το φθινόπωρο του 2015, καθώς και την επικείμενη ανάδειξη άλλων αρχαιολογικών χώρων , όπως το Αρχαιολογικό Πάρκο  στον Ορχομενό, τίθενται θέματα προβολής και παρουσίασης γενικότερα του Αρχαιολογικού Θησαυρού της Βοιωτίας μέσω προωθούμενων διαδρομών και μάλιστα σε συνδυασμό με άλλους χώρους αρχαιολογικού και τουριστικού ενδιαφέροντος (Τανάγρας, Πλαταιών,Θεσπιών, Αλιάρτου, Λιβαδειάς, Χαιρώνειας,  Αράχωβας – Δελφών κ.λ.π.), ώστε η Βοιωτία και κάθε συγκεκριμένη πόλη και περιοχή της να αποτελέσουν σύντομα πόλο έλξης τουριστών, ερευνητών κλπ με όλες τις επακόλουθες θετικές επιπώσεις.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ Υπουργοί

Ποιες οι πρωτοβουλίες και προγράμματα σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Αυτοδιοίκηση και άλλους φορείς της Βοιωτίας για ουσιαστική προβολή και παρουσίαση Αρχαιολογικών και άλλων χώρων τουριστικού ενδιαφέροντος , ώστε να αξιοποιηθεί το συγκριτικό αυτό πλεονέκτημα της Βοιωτίας;

Αθήνα, 13/5/2015

Ο ερωτών Βουλευτής



ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 19 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Σας αποστέλλουμε για ενημέρωσή σας την υπ’ αριθ. πρωτ. 11216/14-5-2015 πρόσκληση για την 12η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Θηβαίων, η οποία θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων  στις  18  MAΪΟΥ του 2015, ημέρα ΔΕΥΤΕΡΑ και ώρα 18:30, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα κατωτέρω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
1.    3η τροποποίηση Προγράμματος Επενδύσεων – Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2015.

2.    5η Αναμόρφωση  Δημοτικού Προϋπολογισμού οικ.έτους 2015 .

3.    Έγκριση της υπ’ αριθ. 51/2015 απόφασης του Δ.Σ. της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δ.Θηβαίων (ΔΗΚΕΘ), περί καθιέρωσης διαφορετικού ωραρίου λειτουργίας υπηρεσιών και δραστηριοτήτων της Επιχείρησης. (απόλυτη πλειοψηφία).

4.    Λήψη απόφασης για τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θηβαίων.

5.    Λήψη απόφασης σχετικά με την ανάκληση ή μη της άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Εστιατόριο – Εψητήριο», ιδιοκτησίας των «Αφων Καραγιώργος Βασίλειος & Αλέξανδρος», που λειτουργεί στο 90ο χλμ. της Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα (αριστερή πλευρά του αυτοκινητόδρομου) (θέμα από παραπομπή από την Επ. Π.Ζ. με την υπ’ αριθ. 17/2015 απόφαση της). (θέμα από αναβολή).

6.    Λήψη απόφασης σχετικά με την ανάκληση ή μη της κατά πλάσμα δικαίου χορηγούμενης άδειας λειτουργίας του καταστήματος «Εστιατόριο-Εψητήριο», ιδιοκτησίας της εταιρείας με την επωνυμία «90 ΑΒΕΕ», που λειτουργεί στο 90ο χλμ. Εθν. Οδού Αθηνών – Λαμίας στο ρεύμα προς Λαμία (δεξιά πλευρά του αυτοκινητόδρομου) (θέμα από παραπομπή από την Επ.Π.Ζ. με την υπ’ αριθ. 18/2015 απόφαση της). (θέμα από αναβολή).

7.    Λήψη απόφασης για την αντικατάσταση από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΘ του παραιτηθέντος μέλους Άγγελου Μαρίνη.

8.    Λήψη απόφασης για την τοποθέτηση στάσης και στεγάστρου αναμονής επιβατών αστικής γραμμής επί της οδού Σοφοκλή, στην πλαϊνή είσοδο του ΤΕΙ Θηβών (σχετ. η υπ’ αριθ. 31/2015 απόφαση της Επ.Ποιοτ.Ζωής).

9.    Έγκριση για την ανάθεση της αρμοδιότητας εκτέλεσης εργασιών αποψίλωσης σε χώρους πρασίνου των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Θηβαίων σε ιδιώτη.

10.    Λήψη απόφασης σχετικά με τη γνωμοδότηση για τον καθορισμό του αριθμού των αδειών άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2015, στο Δήμο Θηβαίων.

11.    Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής Παραλαβής Αφανών Εργασιών (ΠΠΑΕ) και πρωτοκόλλων ζυγίσεων του έργου : «Βελτίωση και Ενεργειακή Αναβάθμιση Παλαιού Δημαρχείου Θήβας».

12.    Έγκριση πρακτικού κλήρωσης για την ανάδειξη τακτικών και αναπληρωματικών μελών της Επιτροπής οριστικής παραλαβής του έργου : «Κατασκευή μικρού αποχετευτικού ομβρίων Δ.Δ. Ξηρονομής (Δ.Θίσβης)».

13.    Έγκριση 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών (ΑΠΕ) του έργου : «Αποκατάσταση τριών ΧΑΔΑ Δημοτικής Ενότητας Θίσβης Δ.Θηβαίων».

14.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Βελτίωση οδοποιίας Αμπελοχωρίου».

15.    Έγκριση μελέτης, τευχών δημοπράτησης και τρόπου εκτέλεσης του έργου : «Ανακατασκευή λεβητοστασίου και συμπλήρωση υποδομών Δημοτικού Σταδίου Θήβας».

16.    Λήψη απόφασης για την επιστροφή του ποσού των 1.125,53€ στην κ. Δημητρίου Αγγελική ως  αχρεωστήτως εισπραχθέντος.

17.    Αποδοχή πίστωση ποσού 97.900,00€ από ΥΠ.ΕΣ. που αφορά την κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας (χρημ. εντολή 14863/2015) .

18.    Αποδοχή πίστωσης ποσού 6.955,00€ για εκλογική αποζημίωση διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015 (β’ δόση).

19.    Ανάκληση της υπ’ αριθ. 290/2008 Απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία παραχωρήθηκε  θέση στάθμευσης στον Χριστοδουλή Εμμανουήλ του Γεωργίου, λόγω θανάτου αυτού.

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                    ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                      ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Άνοδος της θερμοκρασίας και... αφρικανική σκόνη σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα. Άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 30 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα βόρεια νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις νότιες περιοχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα βόρεια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς κελσίου


Διαβάστε Περισσότερα »

Βραβεύσεις μαθητών της Βοιωτίας που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς μαθηματικών



Tους μαθητές της Δευτέρας και της Τρίτης Γυμνασίου καθώς και όλων των τάξεων του Λυκείου  που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους διαγωνισμούς της ΕΜΕ «ΘΑΛΗΣ» και «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» και τους μαθητές της Α΄ Γυμνασίου που διακρίθηκαν στον Βοιωτικό διαγωνισμό «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ι και ΙΙ» βράβευσε το Παράρτημα Βοιωτίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας στη Λιβαδειά.
Καθώς, «τα μαθηματικά αποτελούν την ποίηση των λογικών ιδεών» ο Πρόεδρος Γιάννης Βελαώρας και τα μέλη του Παραρτήματος της ΕΜΕ συνεχάρησαν τόσο τους μαθητές που βραβεύτηκαν όσο και εκείνους που έλαβαν συμμετοχή στους διαγωνισμούς.
Τη βράβευση παρακολούθησαν οι γονείς «ως στυλοβάτες και συνοδοιπόροι των παιδιών σε κάθε δημιουργική τους πρωτοβουλία και δράση» ενώ από την εκδήλωση δεν θα μπορούσαν να λείψουν «όσοι καθηγητές με μεράκι και αφοσίωση στήριξαν την προετοιμασία των μαθητών».
Ιδιαίτερο τόνο έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία ενός διακεκριμένου μέλους της Ε.Μ.Ε, του αστροφυσικού Δρ Μάνου Δανέζη. Ο διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών καθήλωσε το κοινό που είχε κατακλύσει την αίθουσα μέσα από μια διάλεξη με θέμα,  «Σύμπαν: μια φανταστική μαθηματική πανδαισία».
Ο ακαδημαϊκός δάσκαλος με μαεστρία και αμεσότητα αναφέρθηκε στην ουσία του σύμπαντος και στη θέση του ανθρώπου σε αυτό, μέσα από το πρίσμα των θετικών και φυσικών επιστημών. Έτσι, έδωσε ένα μοναδικό ερέθισμα στους μαθητές αναφορικά με τη συνδρομή του ορθού λόγου.
Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Περιφεριακός Διευθυντής Α”  βάθμιας και Β΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Χρήστος Δημητρίου, ο Διευθυντής Β΄ βαθμιας Εκπαίδευσης Νομού Βοιωτίας Ηλίας Τζαμτζής και ο σύμβουλος των Μαθηματικών Ν. Βοιωτίας Δημήτρης Καλογεράς ενώ την ΕΜΕ εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνος Βαγενάς.
Το ΔΣ του παραρτήματος (Βελαώρας Γιάννης  Πρόεδρος, Αρετός Στράτος Γραμματέας, Κατσέλης Γιώργος,  Λουκίδου Αναστασία,   Πρέντζα Δήμητρα,   Νυδριώτου Μαρία,  Ατματζίδου Κατερίνα) ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση και πιο συγκεκριμένα «Την Φανή Παπαθωμά για την παραχώρηση της αίθουσας και τους τεχνικούς της Περιφέρειας, το Επιμελητήριο Βοιωτίας για την αρωγή του προς το παράρτημα, τους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν τους μαθητές μέσα από μια σειρά μαθημάτων πριν τους διαγωνισμούς: Άρη Μέγα και Νίκο Παπαγγελή (1ο Λύκειο Λιβαδειάς),  Αθηνά Ρέππα (3ο Γυμνάσιο Λιβαδειάς),  Λεωνίδα Νταραδήμο (Γυμνάσιο Κυριακίου), Νίκο Λαζινό (ΕΠΑΛ Λιβαδειάς) και Κατερίνα Φουσέκη (φροντιστήριο ΒΕΛΑΩΡΑΣ)».
Επιτυχόντες στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «ΘΑΛΗΣ»
ΕΠΩΝΥΜΟ  ΟΝΟΜΑ  ΤΑΞΗ  ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
2 ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3 ΒΕΛΑΩΡΑ ΜΑΡΙΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
4 ΓΚΙΟΚΕΖΑ ΛΟΥΙΖΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΓΙΩΝ
5 ΓΑΛΑΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
6 ΕΞΑΡΧΑΙΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
7 ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
8 ΚΩΤΣΟΥ ΗΛΙΑΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
9 ΛΑΖΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
10 ΜΑΝΤΖΟΥΝΗ ΦΩΤΟΥΛΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΓΙΩΝ
11 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΓΙΩΝ
12 ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΙΟΚΑΣΤΗ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
13 ΡΕΠΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
14 ΤΣΑΡΟΥΧΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
15 ΧΟΝΔΡΟΣ ΘΩΜΑΣ Β” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
16 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
17 ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
18 ΚΑΠΑΡΟΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
19 ΚΟΛΛΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
20 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
21 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
22 ΠΑΥΛΙΔΗ ΣΟΦΙΑ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
23 ΣΕΦΕΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
24 ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
25 ΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΑΣΠΡΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ
26 ΒΕΛΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
27 ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
28 ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
29 ΛΕΝΤΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
30 ΜΟΥΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
31 ΜΠΑΛΤΑΔΟΥΡΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
32 ΣΙΔΕΡΗ ΕΛΠΙΔΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
33 ΣΚΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
34 ΣΚΛΙΑΣ ΑΛΕΞΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
35 ΣΟΛΩΜΟΥ ΕΛΕΝΗ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
36 ΦΡΕΣΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
37 ΓΙΑΜΑΣ ΛΟΥΚΑΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
38 ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
39 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Β΄ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ
40 ΓΕΡΑΝΤΩΝΗ ΑΡΓΥΡΩ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
41 ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΒΩΝ
42 ΚΑΓΙΑ ΕΛΕΝΗ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
43 ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
44 ΚΑΛΟΜΟΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
45 ΡΑΝΤΖΟΣ ΛΟΥΚΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
46 ΣΟΦΟΥ ΜΑΡΙΑ ΣΟΦΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επιτυχόντες στον Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό «Ευκλείδης»
ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΤΖΟΥΜΑΝΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γ” ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
2 ΔΟΥΚΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ 2ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3 ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ 1ο ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επιτυχόντες στον Βοιωτικό μαθητικό διαγωνισμό «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ Ι»
ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 2 ΖΑΧΑΡΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ
3 ΚΑΡΟΥΖΟΥ ΝΙΚΗ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
4 ΚΟΥΤΣΟΥΡΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ
5 ΜΟΙΡΑΝΑΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
6 ΜΠΑΜΠΛΕΚΟΥ ΑΝΝΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
7 ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΑΓΙΩΝ
8 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
9 ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΤΑΣΟΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
10 ΣΑΡΑΝΤΟΣ  ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
11 ΣΙΔΕΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΟΙΝΟΦΥΤΩΝ
12 ΤΟΛΙΑΣ  ΛΟΥΚΑΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
13 ΧΑΤΖΗΔΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΗΒΑΣ
14 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΠΙΩΝ

Επιτυχόντες στον Βοιωτικό μαθητικό διαγωνισμό «ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΙΙ»
ΑΑ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΞΗ ΣΧΟΛΕΙΟ
1 ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
2 ΤΟΛΙΑΣ  ΛΟΥΚΑΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
3 ΣΑΡΑΝΤΟΣ  ΣΑΡΑΝΤΗΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ
thivagr.blogspot.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Μαιευτήρας ξέχασε το κινητό του μέσα σε... κοιλιά γυναίκας !

Ανακαλύφθηκε μετά από δύο μέρες όταν αυτό άρχισε να... χτυπάει!
Το κινητό τηλέφωο του γυναικολόγου της βρήκε η Χανάν Μαχμούντ Αμπντούλ Καρίμ μέσα στο στομάχι της, μετά την επέμβαση καισαρικής τομής που υπέστη. Η απίστευτη ιστορία έχει ως εξής: Η 36χρονη γυναίκα, εισήχθη σε ιδιωτικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν για να γεννήσει.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της επέμβασης ο γιατρός άφησε, χωρίς να το προσέξει κανείς, το τηλέφωνό του στην κοιλιά της. Η γυναίκα επέστρεψε στο σπίτι και και το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε δύο ημέρες μετά, όταν το κινητο άρχισε να... χτυπάει!

Η μητέρα της Χανάν είπε ότι η κόρη της γέννησε ένα υγιές αγοράκι με καισαρική και εξήχθη από την κλινική μετά την επέμβαση. 'Ηταν σπίτι πλέον όταν η οικογένεια άρχισε να παρατηρεί κάποια δόνηση στην κοιλιά της. «Η κόρη μου υπέφερε από σοβαρούς πόνους και δεν μπορούσε να κινηθεί. Την πήγα στο νοσοκομείο στα επείγοντα όπου υποβλήθηκε σε εξετάσεις, αλλά δεν κατάλαβαν τι συνέβαινε», δήλωσε η μητέρα.

Στη συνέχεια έσπευσαν εκτάκτως στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του δημόσιου νοσοκομείου Αλ Μπασίρ στο Αμμάν, όπου οι ακτίνες Χ αποκάλυψαν ένα ξένο αντικείμενο στην κοιλιά της.

Μέλη του κοινοβουλίου έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παραιτηθεί εξαιτίας του σκανδάλου. «Σε χώρες που δείχνουν σεβασμό στα εθνικά ζητήματα και στους πολίτες, μετά από τέτοια σκάνδαλα οι κυβερνήσεις τους συνήθως παραιτούνται» δήλωσε ο πολιτικός Σαλίμ Αλ Μπαταΐνα στο κοινοβούλιο και πρόσθεσε: «Το Κοινοβούλιο θα πρέπει να επιδείξει αίσθημα ευθύνης και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιξε το Taxis, άρχισε η υποβολή φορολογικών δηλώσεων -Ολες οι αλλαγές στη συμπλήρωση

Μεσάνυχτα παρά κάτι άνοιξε η εφαρμογή του Taxis για την υποβολή των δηλώσεων εισοδήματος και με δεδομένη την καθυστέρηση θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και η παράταση κατά τουλάχιστον 10 ημέρες της καταληκτικής προθεσμίας της 30ης Ιουνίου.

Στην πραγματικότητα όλα ήταν έτοιμα εδώ και μια εβδομάδα αλλά οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για την έκπτωση του 2% στην εφάπαξ καταβολη του φόρου, τη ρύθμιση των ανεισπρακτων ενοικίων και τις ελαφρύνσεις των αγροτών, καθυστέρησαν ακόμα περισσότερο τη διαδικασία. Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα οτι παρ' ολίγον να γίνει... κόμπλα, αφού λίγο έλειψε να ανοίξει η εφαρμογή πριν αποφασιστεί οτι θα πάει τελικά στη Βουλή η έκπτωση του 2%, κάτι που αν γινόταν θα δημιουργούσε πρόσθετα προβλήματα στη διαδικασία.

Η φετινή καινοτομία

Πέρα απο τις αλλαγές στους κωδικούς του Ε1 υπάρχει μια ακόμα καινοτομία. Με την είσοδο στην εφαρμογή ζητείται η συμπλήρωση του ΑΜΚΑ και η επιβεβαίωση λοιπών προσωπικών στοιχείων.

Μπαίνοντας στο Ε1 , ο φορολογούμενος διαπιστώνει ότι οπως πέρσι είναι προσυμπληρωμένα τα ποσά μισθών και συντάξεων τα οποία εισπράχθηκαν το 2014, ενω οι τόκοι καταθέσεων εμφανίζονται στο «παράθυρο» ζητώντας πρώτα τσεκάρισμα ότι είναι σωστοί. Φέτος ανάλογη εφαρμογή υπάρχει για τα στοιχεία των δόσεων πάσης φύσεως δανείων στις τράπεζες.
Επιπλέον υπάρχει η δυνατότητα εμφάνισης της περυσινής φορολογικής δήλωσης προκειμένου ο φορολογούμενος να αντιγράψει και να μην ψάχνει να βρει στοιχεία τα οποία είχε αποτυπώσει πέρυσι, όπως για παράδειγμα ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στα κουτάκια με κίτρινο χρώμα, ο φορολογούμενος μπορεί να δει τα στοιχεία ακινήτων ή αυτοκινήτων τα οποία έχει στη διάθεσή της η εφορία ώστε να διακριβωθεί η ακρίβεια των στοιχείων. Προσοχή χρειάζεται στα στοιχεία αυτοκινήτων τα οποία έχουν τεθεί σε ακινησία, καθώς καραδοκεί ο κίνδυνος των τεκμηρίων αν φαίνεται ότι δεν έχουν κατατεθεί πινακίδες.

Αν πρόκειται για επιτηδευματία, θα πρέπει πριν το Ε1 να επιλέξει και να συμπληρώσει το Ε3 ή το Ε2, εάν εισπράττει ενοίκια (ο ίδιος ή η σύζυγος).

Στο μενού επιλογής της δήλωσης που θέλει να υποβάλει, υπάρχει και η δυνατότητα Ενημέρωσης Βεβαιώσεων Εργοδοτών. Εκεί θα δει τους εργοδότες του ή όποιον άλλον έχει βεβαιώσει πως του παρείχε εισόδημα πέρυσι. Εκεί, για παράδειγμα, εμφανίζεται και το επίδομα τέκνων, εφόσον το έλαβαν από τον ΟΓΑ το 2014 με βάση το έντυπο Α21. Μετά την συμπλήρωση και υποβολή του Ε1, θα μπορέσουν να υποβάλουν εκ νέου την σχετική αίτηση για να λάβουν το επίδομα και το 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση ψηφίσματος στην Διακομματική Επιτροπή για τις γερμανικές οφειλές

Προς: Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών (πολεμικών αποζημιώσεων, επανορθώσεων, αποπληρωμής του κατοχικού δανείου, επιστροφής των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών).

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ

Η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών δηλώνει ότι τάσσεται κατά του «Ελληνογερμανικού  Ταμείου για το Μέλλον» και ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Εξωτερικών όπως καταγγείλουν την ύπαρξη και τις δράσεις του «Ελληνογερμανικού  Ταμείου για το Μέλλον».
Αν το Γερμανικό Κράτος πιστεύει πράγματι στην Ελληνογερμανική φιλία, ας σταματήσει να θέτει προσκόμματα στην αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, στις πολεμικές επανορθώσεις, στην επιστροφή των κλεμμένων, κατά τη διάρκεια της κατοχής, αρχαιολογικών θησαυρών από τα ναζιστικά στρατεύματα.
Ας σταματήσει επίσης να θέτει προσκόμματα στην εκτέλεση της απόφασης 11/2000  του Αρείου Πάγου η οποία  επικύρωσε και κατέστησε οριστική και αμετάκλητη  την απόφαση 137/97 του Πρωτοδικείου Λιβαδειάς με την οποία δικαιώνονται οι ενάγοντες επιζήσαντες και οι συγγενείς των θυμάτων του Ολοκαυτώματος του Διστόμου.
Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε ανάλογη προσέγγιση, η οποία παραπέμπει σε τακτικές «Δούρειου Ίππου» καθώς, όπως έχει αποδειχθεί κατά το παρελθόν, ο μόνος σκοπός που εξυπηρετούν οι εκάστοτε ανάλογες προσεγγίσεις της Γερμανίας είναι ο τερματισμός της διεκδίκησης των αποζημιώσεων  από τα θύματα του Ναζισμού. Χαρακτηριστικό άλλωστε παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι στην αντίστοιχη συμφωνία με την Τσεχία, η οποία αποτελεί μάλλον το πρότυπο για το «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», υπάρχει διάταξη η οποία αναφέρει ότι «Οι δύο πλευρές δηλώνουν ότι δεν θα επιβαρύνουν μας σχέσεις μας με πολιτικά και νομικά ζητήματα που απορρέουν από το παρελθόν».
Η επιλογή της δεδομένης χρονικής στιγμής για την πρόταση δημιουργίας του «Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον» δεν είναι τυχαία. Έχει κορυφωθεί ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, τόσο σε επίπεδο κοινωνίας, όσο και σε πολιτικό επίπεδο.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα  διεκδίκησης των αποζημιώσεων με κάθε τρόπο για τη δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας και για να γνωρίζουν, όσοι έχουν σκοπό να διαπράξουν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον, ότι θα τιμωρηθούν με κάθε τρόπο.
               
Σταθάς Ιωάννης
Βουλευτής Βοιωτίας
ΣΥΡΙΖΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Δίωξη προειδοποιεί: E-mail «κλέφτης» παίρνει χρήματα από τραπεζικούς λογαριασμούς

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προειδοποιεί τους πολίτες να προσέχουν άγνωστα mail μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται δήθεν μεταφορές χρημάτων, ενώ στην πραγματικότητα «τραβάνε» χρήματα από λογαριασμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει τους πολίτες για προσπάθεια αλίευσης χρηματικών ποσών με την αποστολή απατηλών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τα οποία περιέχουν κακόβουλο λογισμικό

Οι δράστες με τα μηνύματα αυτά, που φαίνεται να έχουν σταλεί από οργανισμό υπηρεσιών πληρωμής, προτρέπουν τους παραλήπτες να εγκαταστήσουν το λογισμικό αυτό, το οποίο πραγματοποιεί εν αγνοία τους τραπεζικές συναλλαγές

Τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούν λογότυπα και στοιχεία των on line υπηρεσιών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων μέσω Διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή

Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή οικονομικής εξαπάτησης τους και να μην πείθονται από τέτοια μηνύματα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της για την αποφυγή εξαπάτησης των πολιτών, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του Διαδικτύου.

Συγκεκριμένα, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα προσεγγίζονται ανυποψίαστοι χρήστες του Διαδικτύου, στους οποίους προσφέρεται εργασία ως υπάλληλοι εισπρακτικών εταιριών. Σύμφωνα με τους όρους εργασίας, οι υπάλληλοι λαμβάνουν στους προσωπικούς τους τους λογαριασμό χρηματικά προσεχ τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά, τα οποία στη συνέχεια καταβάλλουν στους υποτιθέμενους εργοδότες τους, παρακρατώντας τη συμφωνηθείσα αμοιβή.

Ταυτόχρονα, αποστέλλονται απατηλά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( e - mails ) τα οποία προτρέπουν έτερους χρήστες του διαδικτύου να «κατεβάσουν» λογισμικό, που τους επιτρέπει να πραγματοποιούν διαδικτυακές συναλλαγές με μεγαλύτερη ασφάλεια. Όταν τελικά εγκατασταθεί από το χρήστη το λογισμικό αυτό, υποκλέπτονται οι προσωπικοί του κωδικοί πρόσβασης στους τραπεζικούς του λογαριασμούς και πραγματοποιούνται εν αγνοία του αποστολές εμβασμάτων στους προαναφερόμενους «υπαλλήλους» των εισπρακτικών εταιριών, οι οποίοι, επίσης χωρίς να γνωρίζουν την προέλευση των ποσών αυτών, αποστέλλουν τα χρηματικά ποσά στους υποτιθέμενους εργοδότες τους.

Επισημαίνεται ότι τα μηνύματα αυτά χρήζουν μεγάλης προσοχής, καθώς χρησιμοποιούνται λογότυπα και στοιχεία των on line υπηρεσιών, μέσω των οποίων διεκπεραιώνονται μεταφορές χρημάτων, μέσω του Διαδικτύου και παρουσιάζονται εξαιρετικά αληθοφανή.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, τόσο κατά την επιλογή εργασίας εξ αποστάσεως, όσο και στην περίπτωση που λάβουν μέσω του διαδικτύου, τέτοιου είδους μηνύματα, για την αποφυγή πιθανής οικονομικής εξαπάτησης τους.

Επιπλέον, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συστήνει και προτρέπει τους χρήστες του διαδικτύου να μην ανταποκρίνονται και να απαντάνε σε περίπτωση που λάβουν τέτοιου είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να μην εγκαθιστούν λογισμικό που λαμβάνουν μέσω των μηνυμάτων αυτών και να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους υπερσυνδέσμους (links), καθότι σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινοί, αφού οι τραπεζικοί οργανισμοί και οι οργανισμοί υπηρεσιών πληρωμής δεν προβαίνουν σε καμία από τις προαναφερόμενες πρακτικές μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android:CYBERKID.
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @ cyberalertGR


Διαβάστε Περισσότερα »

Οι χώρες που έχουν τον περισσότερο χρυσό – Ποια θέση έχει η Ελλάδα

 
    Περισσότερο χρυσό έχει η Ελλάδα ...από Κουβέιτ και Αυστραλία!
    Δείτε παρακάτω ολόκληρη τη λίστα που εξέδωσε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Χρυσού  (World Gold Council) εξέδωσε έκθεση για την ζήτηση του χρυσού, όπως και τις ποσότητες του πολύτιμου μετάλλου που κατέχουν οι 40 μεγαλύτερες σε αποθέματα χρυσού χώρες.
Σύμφωνα με την έκθεση.... στο πρώτο τρίμηνο του έτους η ζήτηση σημείωσε πτώση κατά 11 τόνους ή 1% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρσι.
«Η ζήτηση σε γενικές γραμμές ήταν ουδέτερη - κάτω 1%, παρά τις σημαντικές υποκειμενικές σε διάφορες περιοχές», αναφέρει η έκθεση.
«Ισχυρή ζήτηση σε κοσμήματα σε κάποια περιοχή αντισταθμίστηκαν από την πτώση στην ζήτηση κάπου αλλού, καθώς η ζήτηση ανταποκρίθηκε στις τοπικές συνθήκες κάθε αγορά. Οι υψηλότεροι όγκοι σημειωθηκαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ και μικρότερες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασία», τονίζεται.
Την Πέμπτη ο χρυσός συνέχισε την ισχυρή του αύξηση, σπάζοντα το ψυχολογικό φράγμα των 12.000 δολαρίων η ουγγιά, στα 1.225,20 δολάρια η ουγγιά, στην υψηλότερη τιμή εδώ και τρεις μήνες.

Η Ελλάδα με 112,5 τόνους βρίσκεται στην 32η θέση, πάνω από την Ένωση Κεντρικών Τραπεζών, την Κορέα, την Ρουμανία, την Πολωνία, το Ιράκ, την Αυστραλία, το Κουβέιτ και την Ινδονησία!
Πρώτες στη λίστα είναι οι ΗΠΑ με 8.133,5 τόνους, ακολουθεί η Γερμανία με 3.383 τόνους , το ΔΝΤ με 2.814 τόνους, η Ιταλία με 2.451,8 τόνους, η Γαλλία με 2.435,4 τόνους η Ρωσία με 1.238,3 τόνους, η Κίνα με 1.054,1 τόνους και η Ελβετία με 1.040 τόνους.

Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ποιες χώρες κατέχουν τον περισσότερο χρυσό:
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ