Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Κατασκευή Ψυκτικών Θαλάμων- Βιομηχανική Ψύξη- BIOFREEZER -Καραστάμος στην Αλίαρτο


BIOFREEZER
ΤΕΧΝΙΚΗ – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ  

     Η  BIOFREEZER    είναι  μια  από  τις  ταχύτερα  αναπτυσσόμενες  εταιρείες  του  χώρου  της.  Με περισσότερο από εικοσιπέντε  χρόνια   εμπειρίας ,έχει καταφέρει να εδραιωθεί στον τομέα της βιομηχανικής ψύξης – κλιματισμού.
     Αναλαμβάνουμε  να  κατασκευάσουμε ψυκτικούς θαλάμους,
συντηρήσεως/καταψύξεως, ταχείας ψύξεως(τούνελ), ελεγχόμενης ατμόσφαιρας και προβλάστησης. (από  πάνελ  πολυουρεθάνης,  όλων  των  διαστάσεων),  Επίσης, χώρους επεξεργασίας τροφίμων, εργαστήρια  ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Εγκατάσταση μηχανοστασίων  με  μονάδες παραλληλισμού.
Αναλαμβάνει κάθε είδους μελέτη και κατασκευή ψυκτικών θαλάμων.
Θαλάμους κατάλληλους για ζωικές τροφές
(κρέας, ψάρια, γάλα, τυροκομικά, αυγά),
φρούτα (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, λεμόνια, κάστανα),
λαχανικά (πατάτες, κρεμμύδια, καρότα, πιπεριές, σέλινο),
άνθη και διάφορα άλλα όπως φάρμακα, σπόροι, είδη ζαχαροπλαστικής, προϊόντα ομορφιάς, μανιτάρια κ.α..
Είμαστε σε θέση να σας παρέχουμε τεχνικές υπηρεσίες,
ποιοτικές και άμεσες.
          Με ένα πλήρως ειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και  ιδιόκτητες  εγκαταστάσεις  400 τ.μ. εφαρμόζουμε ότι εξελιγμένο παρέχει η αγορά των ψυκτικών.
     Η BIOFREEZER, έχει να προσφέρει, εφαρμογές παρακολούθησης μακροχρόνιας συντήρησης αγροτικών προϊόντων (κρεμμύδια – πατάτες –μήλα – πορτοκάλια - ρόδια), σε βιομηχανικά ψυγεία συντήρησης.
Σίγουρες, Αξιόπιστες και Οικονομικές  λύσεις
για όλες τις ψυκτικές εγκαταστάσεις.

Έδρα:    2ο Χλμ. Π.Ε.Ο. ΑΛΙΑΡΤΟΥ – ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΤΗΛ.: 22680-29431 , FAX: 22680-24121 Κινητό: 6944 698430                    E-mail: info@biofreezer.gr      Web site: www.biofreezer.gr



BIOFREEZER ΚΑΡΑΣΤΑΜΟΣ  Π.  ΑΝΔΡΕΑΣ
ΤΕΧΝΙΚΗ - ΕΜΠΟΡΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ  ΨΥΚΤΙΚΩΝ  ΘΑΛΑΜΩΝ
Β  Ι  Ο  Μ  Η  Χ  Α  Ν  Ι  Κ  Η    Ψ  Υ  Ξ  Η
Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Μ Ο Σ

www.biofreezer.gr        email:info@biofreezer.gr
 







Διαβάστε Περισσότερα »

Συνέντευξη Δημάρχου Θηβαίων σε μαθητές





Συνέντευξη σε μαθητές της Ε1’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας έδωσε ο  Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης «Αρχιτεκτονική για παιδιά Δημοτικού», που υλοποιείται στο εν λόγω τμήμα υπό την επίβλεψη της δασκάλα τους κας Κατερίνας Κατσιφή και οι ερωτήσεις αφορούσαν το Παλαιό Δημαρχείο Θήβας  και την παλαιότερη χρήση του ως Βιβλιοθήκη.

Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε με χαρά τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του εν λόγω κτιρίου από το έτος κατασκευής του μέχρι και σήμερα. Παράλληλα τους ενημέρωσε για το έργο βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισής του, που ξεκίνησε πρόσφατα, με σκοπό να επιστρέψει σε αυτό, μετά το πέρας των εργασιών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, όπου πριν από πολλά χρόνια ήταν και ο φυσικός της χώρος (Δράκειος Βιβλιοθήκη).



Της συνέντευξης προηγήθηκε επίσκεψη των μαθητών στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα η δημοτική βιβλιοθήκη στην οδό Αμφίωνος και στο Παλαιό Δημαρχείο. Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν από τη δασκάλα τους να ζωγραφίσουν τα δύο κτίρια, όπως εντυπώθηκαν  στη μνήμη τους αλλά και όπως θα ήθελαν να γίνουν. Ακολούθησε  γραπτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, όπου αναφέρονταν οι προτάσεις των μαθητών.

Ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο, οι μαθητές έλαβαν από μία κάρτ- ποστάλ με φωτογραφίες από αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής του Δήμου μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέο εργατικό ατύχημα στη «ΜΟΡΝΟΣ»

«ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νέο εργατικό ατύχημα (το 10ο για το 2015) συνέβη στο τμήμα εκτυπώσεων χάρτου της «ΜΟΡΝΟΣ».
Ο συνάδελφος λιθογράφος Καμίτσης Βασίλειος που συμμετείχε σε εργασίες συντήρησης – καθαρισμού της εκτυπωτικής μηχανής «ROLLAND», βρέθηκε στο κενό με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρό κάταγμα στη φτέρνα.
Τα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν στο εργαστάσιο δεν οφείλονται ούτε σε «απροσεξία» των εργαζομένων, ούτε στην «κακιά στιγμή» όπως βολεύει την εργοδοσία να λέει.
Τα αίτια είναι συγκεκριμένα. Είναι οι συνθήκες εντατικότητας που έχει επιβάλλει η εργοδοσία, η πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους κατά την παραγωγική διαδικασία, σε συνδυασμό με τα ελλιπή ή και καθόλου μέτρα ασφάλειας σε κάποιες περιπτώσεις και η μη ενημέρωση των εργαζομένων για τον επαγγελματικό κίνδυνο.
Υπεύθυνη είναι η εργοδοσία -και την καταγγέλλουμε- που αντιμετωπίζει την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων με λογιστικά κριτήρια στο όνομα του κέρδους, του υπέρτατου νόμου των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.
Συνάδελφοι,
Με τη διεκδίκηση ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας να προστατεύσουμε τη ζωή μας.
Καμία έκπτωση στα δικαιώματά μας. Αυτή είναι η δική μας ευθύνη.
Απαιτούμε απ΄τη
•    να λάβουν γνώση οι εργαζόμενοι για την εκτίμηση επαγγελματικού κινδύνου ανά θέση εργασίας.
•    ουσιαστική παρουσία του τεχνικού ασφαλείας και συμμόρφωση της εταιρείας με τις υποδείξεις του.
                                                                                                           «ΤΑΞΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
   ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΜΟΡΝΟΣ
                                                                                                           ΘΗΒΑ 19 ΜΑΪΟΥ 2015

«ΜΟΡΝΟΣ»:
Διαβάστε Περισσότερα »

Εορταστική Εκδήλωση στο Μάζι Αλιάρτου προς τιμήν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΖΙΟΥ "ΚΙΣΣΟΥΣΑ"

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε τη Τετάρτη 20 Μαΐου 2015 και ώρα 9:00μ.μ στη πλατεία του χωριού μας στο Μάζι Αλιάρτου να παρακολουθήσετε τα χορευτικά του Συλλόγου μας,καθώς και τη χορωδία του Ι.Ν.Ευαγγελιστρίας του Δήμου Λεβαδέων στα πλαίσια του Εορτασμού Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης,μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων στολών και μουσικής.
ΤΟ Δ.Σ.ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Κραυγή αγωνίας οδηγών στην γέφυρα του Πυρίου Θήβας!

Η ΕΛ.ΑΣ επελήφθη άνευ …. ενημέρωσης

 Γεφυρα του Τρομου !!!!!!! στο Πυρι της Θηβας

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης ας πιάσουν δουλειά…

Στα χέρια των Αστυνομικών της Ασφάλειας Θήβας έπεσαν οι ΡΟΜΑ, που πετροβολούν διερχόμενους οδηγούς, στην γέφυρα πάνω από τον καταυλισμό της Θήβας και παραπέμπονται με πάνω από 6 κατηγορίες, όμως αν θα αφεθούν ελεύθεροι ή με περιοριστικούς όρους, για να συνεχίσουν την δράση τους, είναι θέμα Εισαγγελέα και νόμων…

Οι συλληφθέντες ευθύνονται και για την «επιχείρηση ληστείας» του Λειβαδίτη οδηγού, που τις προηγούμενες ημέρες έπεσε θύμα τους, χωρίς ωστόσο να ενημερώσει την ΕΛ.ΑΣ για το περιστατικό, η οποία καθημερινά ασχολείται με το ίδιο πρόβλημα, με τους Αστυνομικούς να δέχονται πέτρες κατακούτελα και στα οχήματα τους…

Το θέμα δεν φαίνεται να λύνεται, επομένως καιρός είναι να γίνει πράξη η πρόταση της ΕΛ.ΑΣ, για τοποθέτηση ειδικών προστατευτικών στην γέφυρα…

Δήμαρχος και Περιφερειάρχης ας πιάσουν δουλειά, γιατί σίγουρα θα θρηνήσουμε θύματα και στο μεταξύ Σεπτέμβριο ανοίγει τις πύλες του και το Μουσείο .. Άντε να πείσεις τους τουρίστες να μπουν στην Επτάπυλη Θήβα, κινδυνεύοντας να πέσεις θύμα «λιθοβολισμού» στην γέφυρα εισόδου της πανάρχαιας πόλης.. ...

 ΟΔΗΓΟΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ.....
 ΜΗΝ ΠΕΡΝΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΘΗΒΑ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟ-ΡΟΜΑ.....ΓΙΝΕΤΑΙ "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ "ΛΗΣΤΕΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΗΣ ΤΡΟΠΟ.

ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΑΝΑΧΩΜΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΕ 2 ΟΜΑΔΕΣ,Η ΠΡΩΤΗ ΠΕΤΑ "ΚΟΤΡΩΝΕΣ" . ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ...ΚΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΜΑΧΑΙΡΙΩΝ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΗΣΤΕΥΕΙ."
http://thivagr.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Σε τραγική κατάσταση η ΛΑΡΚΟ

Ερώτηση
Προς τους κ.κ. Υπουργούς
-Οικονομικών
-Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας


Θέμα: Σε τραγική οικονομική και παραγωγική κατάσταση έχει περιέλθει η ΛΑΡΚΟ λόγω των επιλογών της σημερινής Διοίκησης.

Από το τέλος του 2013 έως και σήμερα έχει επανειλημμένα καταγγελθεί  από  τα σωματεία των εργαζομένων και από ερωτήσεις προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η σημερινή διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για τον καταστροφικό σχεδιασμό στην εξόρυξη των μεταλλευμάτων, ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο μεταλλείο της εταιρίας που βρίσκεται στην Εύβοια και πάγια κάλυπτε το 55% της τροφοδοσίας του εργοστάσιου.

Δυστυχώς σήμερα οι μέχρι τώρα ανησυχίες για την ΛΑΡΚΟ επιβεβαιώθηκαν.
Συγκεκριμένα, η κακοδιαχείριση των μεταλλευμάτων έχει μειώσει σημαντικά την τροφοδοσία του εργοστασίου σε μετάλλευμα  όχι μόνο σε επίπεδο ποσότητας, αλλά και σε  επίπεδο ποιότητας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα μόνο το  τελευταίο τετράμηνο  να μειωθεί η παραγωγή του τελικού προϊόντος (Σιδηρονικέλιο)–έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου- πάνω από  1.400 τόνους γεγονός που σημαίνει απώλεια εσόδων της τάξεως των 20 εκατ. €, ποσό ιδιαίτερα κρίσιμο για την βιωσιμότητα της εταιρίας λόγω της υπερδιόγκωσης του ήδη υπάρχοντος σοβαρού προβλήματος της ταμειακής ρευστότητας που αντιμετωπίζει η εταιρία.

Επειδή για την παραπάνω τραγική οικονομική και παραγωγική κατάσταση που έχει περιέλθει η εταιρία αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η σημερινή Διοίκηση η οποία έχει καταγγελθεί επανειλημμένα, όπως προαναφέρθηκε,  διότι έχει ακολουθήσει μια στρατηγική απαξίωσης στην παραγωγική διαδικασία με ανεξέλεγκτα αποτελέσματα για τη βιωσιμότητα της εταιρείας,

Επειδή με την τρέχουσα μειωμένη παραγωγή παρατηρείται μηνιαία απώλεια εσόδων που ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ,

Επειδή σύμφωνα με καταγγελίες τα ταμειακά διαθέσιμα είναι σε οριακό σημείο που σε συνδυασμό με την σχεδόν αδύνατη εξεύρεση τρόπου χρηματοδότησης της εταιρίας δημιουργούν βάσιμες ανησυχίες για την  περαιτέρω βιωσιμότητα της,


Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Υπάρχει παραγωγικός σχεδιασμός για την δυνατόν συντομότερη επαναφορά της πραγματικής δυναμικής που έχει η εταιρία στην παραγωγή του τελικού προϊόντος;

-Θα αναζητηθούν ευθύνες –ακόμη και ποινικές αν υπάρχουν– στην σημερινή Διοίκηση για την οικονομική και την παραγωγική ζημιά που έχει επέλθει στη ΛΑΡΚΟ;
Ο ερωτών βουλευτής
Σταθάς Γιάννης
Διαβάστε Περισσότερα »

Έφυγε το Αηδόνι της Αρβανιτιάς,Αλέκος Δήμου!!!


«Έφυγε» απο την ζωή σήμερα  το πρωί ένας από τους πιο χαρισματικούς και γνήσιους ερμηνευτές της δημοτικής και Αρβανίτικης παράδοσης ο Χωστιαναίος Αλέκος Δήμου.Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη 21-5-15 και ώρα 12:00 στο κοιμητήριο της Ηλιούπολης.Ας είναι ελαφρύ το Χώμα της Αττικής που θα τον σκεπασει!Η οικογένειά του  επιθυμεί αντι στεφάνων και λουλουδιώ ν να μαζευτούν χρήματα που θα διατεθούν στο Χριστοδούλειο ορφανοτροφείο!

 Ο Αλέκος Δήμου γεννήθηκε πριν 76 χρόνια στα Χώστια Βοιωτίας,διακρίθηκε όχι μόνον για την ξεχωριστή ερμηνεία των Αρβανίτικων και δημοτικών  τραγουδιών αλλά και για το ήθος, την έμφυτη ανθρωπιά του, την καλωσύνη του.
 Καλό Ταξίδι Αλέκο...Τα τραγούδια σου, κληρονομιά μας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Αλίαρτος




Διαβάστε Περισσότερα »

Έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών γυμνασίου Θήβας

ΣΦΙΓΓΑ 2015 |
διεθνές φεστιβάλ των κρυμμένων Θηβών
Τί ἐστιν ὅ μίαν ἔχον φωνὴν τετράπουν καὶ δίπουν καὶ τρίπουν γίνεται;


Πράξη 1η
Έκθεση έργων φωτογραφίας μαθητών γυμνασίου Θήβας
Ποιά είναι η πόλη που κατοικούν οι πολίτες και παράλληλα ποιά η ταυτότητα των ανθρώπων αυτής της πόλης διερωτώνται μαθητές Γυμνασίων της Θήβας. Την πόλη την περπατούν, την κοιτάζουν , την ανακαλύπτουν,  κοιτούν τι είναι οι κάτοικοι της, ονειρεύονται τι θέλουν να είναι οι ίδιοι και απαντούν με εικόνα. Σαράντα τέτοιες  απαντήσεις τις παρουσιάζουν  στην έκθεση έργων φωτογραφίας στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας, ένα χώρο που αγαπά τις τέχνες και τις κρατά ακόμα ζωντανές. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 23 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου.
Κάπως έτσι ξεκινά το ΣΦΙΓΓΑ 2015 | ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΘΗΒΩΝ που σκοπό έχει μέσα από πολλαπλές πράξεις εικαστικών, μουσικής, θεάτρου και αρχιτεκτονικής να επανεξετάσει το νόημα του ανθρώπου στο σήμερα μέσα από μια κάθετη βουτιά στο χώρο και στο χρόνο. Ο χώρος είναι η Θήβα, μια σύγχρονη νεοελληνική πόλη εν μέσω μιας παγκόσμιας κοινωνικής- οικονομικής - πολιτισμικής κρίσης που διαθέτει όμως τεράστια ιστορία και μεγάλη πολιτισμική παρακαταθήκη. Ο  χρόνος είναι το χθες, το σήμερα, το αύριο μιας τέτοιας πόλης και των πολιτών της.  Στα καλέσματα της «ΣΦΙΓΓΑΣ» καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, επιστήμονες, πολίτες, φοιτητές και μαθητές, αλληλεπιδρούν με τα μνημονικά στοιχεία της πόλης και κινητοποιούνται προτείνοντας λύσεις για την πόλη που θέλουμε να ζούμε.
Τα  εγκαίνια της πρώτης έκθεσης του διεθνούς φεστιβάλ ΣΦΙΓΓΑ 2015 που αφορά την ελπίδα της πόλης, την μαθητική νεολαία, θα γίνουν το Σάββατο  23 Μαΐου στις 19:30. Στα πλαίσια των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί μουσικό δρώμενο από  το Δημοτικό Ωδείο Θήβας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Έναρξη και Διάρκεια κολυμβητικής περιόδου



Ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την υπ' αρ. πρωτ.  100814/8-5-2015 απόφαση της Γενικής Γραμματείας Υδάτων του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η κολυμβητική περίοδος θα διαρκέσει 5 μήνες αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

20-21 Μαΐου Γιορτάζει το Αμπελοχώρι


Διαβάστε Περισσότερα »

Στη… φάκα λαθρέμπορος καπνού στη Θήβα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (24) κιλά αδασμολόγητου καπνού, μετά από έρευνα σε οικία ημεδαπού στη Θήβα
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας

Συνελήφθη, χθες (18-05-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θήβων, 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και Λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με κατοχή και διακίνηση λαθραίου καπνού από τον 53χρονο, διενήργησαν νομότυπη έρευνα στην οικία του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είκοσι τέσσερις νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού μεικτού βάρους (24) κιλών και (84) γραμμαρίων.
Η ανωτέρω ποσότητα καπνού θα σταλεί στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.
Την έρευνα και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα 22 προϊόντα και υπηρεσίες στα οποία θα αυξηθεί η τιμή και στα 35 που θα μειωθεί με το νέο σύστημα ΦΠΑ

Ανατιμήσεις σε μια πληθώρα προϊόντων και υπηρεσιών φέρεται να προκαλεί το νέο σύστημα ΦΠΑ, στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν δανειστές και κυβέρνηση.

Καταρχάς, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο η κυβέρνηση φαίνεται να έχει συμφωνήσει σε ένα σύστημα δύο συντελεστών ΦΠΑ, έναν υψηλό στο 18% στο οποίο θα υπάγονται τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες και ένα χαμηλό στο 9,5% στο οποίο θα υπάγονται:

    είδη διατροφής
    φάρμακα
    εκδόσεις βιβλίων
    εκδόσεις εφημερίδων
    εκδόσεις περιοδικών και λοιπών εντύπων.

Στις περιπτώσεις πληρωμής προϊόντων και υπηρεσιών με πλαστικό χρήμα η κυβέρνηση προτείνει να ισχύουν συντελεστές μειωμένοι κατά 3 μονάδες δηλαδή στο 15% και στο 6,5%.

Οσον αφορά το καθεστώς των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, η κυβέρνηση φαίνεται να συζητά την κατάργησή του αλλά ταυτόχρονα ζητά την εφαρμογή ενός συστήματος που θα επιστρέφει στους φορολογούμενους την έκπτωση του 30%.

Προϊοντα και υπηρεσίες στα οποία θα αυξηθεί η τιμή

Ολα αυτά θα έχουν σαν συνέπεια να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα εξής προϊόντα και υπηρεσίες:

Αύξηση από το 6,5% ΦΠΑ στο 9,5% ΦΠΑ που συνεπάγεται ανατίμηση κατά 2,81% στα εξής:

    Φάρμακα
    Βιβλία
    Περιοδικά
    Εφημερίδες

Αν όμως αγοράζονται με πλαστικό χρήμα δεν θα υπάρχει διαφορά στην τιμή σε σχέση με αυτή που ισχύει σήμερα

Αύξηση από το 6,5 ΦΠΑ στο 18% ΦΠΑ που συνεπάγεται ανατίμηση κατά 10,8% στα εξής

    διαμονή σε ξενοδοχεία
    εισιτήρια θεάτρων

Αν πληρώνονται με κάρτες, θα ισχύει ο ΦΠΑ 15%, άρα η αύξηση στην τιμή τους σε σχέση με σήμερα θα είναι το 8%.

Αύξηση από το 13% στο 18% με συνέπεια την αύξηση της τιμής του κατά 4,4% για τα εξής:

    σερβιριζόμενα είδη σε καταστήματα μαζικής εστίασης
    αναψυκτικά
    εμφιαλωμένα νερά
    καφές
    χυμοί
    τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος
    τιμολόγια νερού
    τιμολόγια φυσικού αερίου
    εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς
    κόμιστρα ταξί
    υπηρεσίες επισκευής παλαιών κατοικιών
    δευτεροβάθμιες υπηρεσίες Υγείας από ιδιωτικά θεραπευτήρια
    εισιτήρια θεαμάτων (π.χ. κινηματογράφων) πλην των θεάτρων
    είδη από καουτσούκ
    λουλούδια
    είδη για τους μόνιμα αναπήρους

Οσα πληρώνονται με πιστωτική κάρτα ο συντελεστής θα κατεβαίνει στο 15%, οπότε η ανατίμηση θα περιορίζεται στο 1,77%.

Προϊοντα και υπηρεσίες στα οποία θα μειωθεί η τιμή

Μείωση από το 23% στο 18% με συνέπεια όλες οι τιμές αυτών των προϊόντων και των υπηρεσιών να μειωθούν κατά 4% στα εξής προϊόντα και υπηρεσίες:

    νεόδμητα κτίρια
    αυτοκίνητα
    ηλεκτρικές συσκευές
    ηλεκτρονικές συσκευές
    τσιγάρα
    οινοπνευματώδη
    είδη ένδυσης
    είδη υπόδησης
    είδη οικιακού εξοπλισμού
    έπιπλα
    υφάσματα
    πλαστικά αντικείμενα
    ξύλινα αντικείμενα
    χημικά προϊόντα
    απορρυπαντικά
    είδη καθαρισμού
    είδη υγιεινής
    είδη καλλωπισμού
    τέλη σταθερής τηλεφωνίας
    τέλη κινητής τηλεφωνίας
    γυμναστήρια
    σχολές χορού
    ινστιτούτα αισθητικής
    κομμωτήρια
    κουρεία
    συνεργεία αυτοκινήτων
    επισκευές ηλεκτρικών συσκευών
    επισκευές ηλεκτρονικών συσκευών
    δικηγόροι
    συμβολαιογράφοι
    κτηματομεσίτες
    οικονομολόγοι
    λογιστές
    φοροτέχνες

Στις περιπτώσεις δε που οι πληρωμές γίνονται με πλαστικό χρήμα, ο συντελεστής ΦΠΑ θα κατεβαίνει στο 15% και η μείωση των τιμών θα φθάνει μέχρι και το 6,5%.

Μείωση από το 13% στο 9,5% με συνέπεια τη μείωση των τιμών των προϊόντων κατά 3,1% στα:

    είδη διατροφής

Αν οι αγορές γίνονται με πιστωτικές κάρτες τότε ο ΦΠΑ θα είναι 6,5% και άρα η μείωση της τιμής θα φθάνει το 5,75%.
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ολοκλήρωση του προγράμματος παρέμβασης για το Κάπνισμα και το Αλκοόλ σε μαθητές των Γυμνασίων της Βοιωτίας»

 
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Β/ΒΑΘΜΙΑΣΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ


Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας

«Πρόταση Ζωής»


 «Ολοκλήρωση του προγράμματος παρέμβασης για το Κάπνισμα και το Αλκοόλ σε μαθητές των Γυμνασίων της Βοιωτίας»
Μαζί με την λήξη του σχολικού έτους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ολοκληρώθηκε και η υλοποίηση του προγράμματος για την «Πρόληψη του Καπνίσματος και της Χρήσης Αλκοόλ» στα σχολεία της Βοιωτίας. Το πρόγραμμα είχε εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας.
Περιελάμβανε βραχείες προληπτικές παρεμβάσεις στους μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης των Γυμνασίων, με σκοπό την ουσιαστική ενημέρωσή τους για τη χρήση του Καπνού και του Αλκοόλ, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους και την αναζήτηση υγιών τρόπων διαχείρισης και αντιμετώπισης των προσωπικών δυσκολιών.
Η προτεινόμενη παρέμβαση είχε διάρκεια 4 διδακτικές ώρες (δύο δίωρα).
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν περίπου 700 μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια: Αλιάρτου, Αντίκυρας, Ασωπίας, Δαύλειας, 2ο & 4ο Θήβας, Κυριακίου, 1ο Ορχομενού, Πύλης και το ΓΕΛ Άσπρων Σπιτιών.
Τα πρώτα στοιχεία από την αξιολόγηση του προγράμματος ως προς την αποτελεσματικότητά του, είναι ενθαρρυντικά και καθώς υπάρχουν σχολεία που δεν μπόρεσαν, αν και αιτήθηκαν έγκαιρα, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, εξετάζεται η πιθανότητα να ζητηθεί από το Υπουργείο Παιδείας η συνέχισή του και στο επόμενο σχολικό έτος.
Το πρόγραμμα
·         σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας & του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βοιωτίας: «Πρόταση Ζωής».
·         Συνεργάστηκε με το ΙΑΤΡΕΙΟ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ, του Παρ. Λιβαδειάς της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και
·         υποστηρίχθηκε από το Κέντρο Συμβουλευτικής & Έγκαιρης Παρέμβασης ΚΕΘΕΑ Βοιωτίας & το ΕΣΥΝ παράρτημα Βοιωτίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε:

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων, ΔΔΕ Βοιωτίας, τηλ.:2261350381
sumstanvoi.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Αντιδράσεις για τα διόδια Χαλκίδας-Σχηματαρίου


Τα διόδια θα τινάξουν την τοπική οικονομία της Χαλκίδας δηλώνει ο Δήμος. Την ίδια ώρα με επιστολή του, τονίζει πως δεν θα δεχτεί να μπει ο σταθμός των διοδίων.

Το ψήφισμα έχει ως εξής:

Η εγκατάσταση αμφίπλευρου μετωπικού σταθμού διοδίων στο κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματάρι- Χαλκίδα συναντά διαχρονικά πλέον την απόλυτη αντίθεση του Δήμου Χαλκιδέων καθώς και των κατοίκων και των φορέων της πόλης.

Ο νέος οδικός άξονας Σχηματάρι - Χαλκίδα έχει κατασκευαστεί με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ως δημόσιο έργο και η συμπερίληψή του στην σύμβαση παραχώρησης για την κατασκευή της Ιονίας Οδού είναι άδικη και καταχρηστική. Ο Δήμος Χαλκιδέων απαιτεί την τροποποίηση της σύμβασης και την εξαίρεση του οδικού άξονα Σχηματάρι- Χαλκίδα από την εν λόγω σύμβαση παραχώρησης.

Η τοπική οικονομία της πόλης υπόκειται ήδη στις ολέθριες συνέπειες της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης. Η αύξηση του κόστους πρόσβασης στην Χαλκίδα με την τοποθέτηση των διοδίων θα πλήξει την ήδη δοκιμαζόμενη τοπική οικονομία.

Είναι απαξιωτικό για τους πολίτες της Χαλκίδας και της Εύβοιας, για τους άνεργους, για την φτωχοποιημένη από την κρίση ευβοϊκή κοινωνία, να υποχρεούνται να καταβάλουν το τίμημα των διοδίων για την κατασκευή ενός άλλου δρόμου στην Δυτική Ελλάδα την ίδια στιγμή που υποχρεώνονται να κινούνται στο φονικό οδικό δίκτυο της Εύβοιας, στο χειρότερο οδικό δίκτυο της χώρας.

Τέλος, ακόμη και εάν δεν συνέτρεχαν οι παραπάνω λόγοι, η τοποθέτηση των διοδίων καθίσταται αδικαιολόγητη και παράνομη διότι δεν έχει εξασφαλιστεί η κατασκευή και λειτουργία ασφαλούς παράπλευρου οδικού δικτύου δηλαδή δεν υπάρχει η κρίσιμη προϋπόθεση για την λειτουργία διοδίων στο κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματάρι- Χαλκίδα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων

• ΕΠΙΜΕΝΕΙ στην άρνησή του να δεχτεί την τοποθέτηση και λειτουργία διοδίων στο κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματάρι -Χαλκίδα.

• ΚΑΛΕΙ την Κυβέρνηση να προβεί άμεσα στην αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης για την Ιονία Οδό και να αφαιρέσει τον οδικό άξονα Σχηματάρι – Χαλκίδα από αυτήν.

• ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ για μία ακόμη φορά να εμποδίσει στην πράξη την κατασκευή του νέου Σταθμού Διοδίων στον κλειστό αυτοκινητόδρομο Σχηματάρι – Χαλκίδας.

• ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΕΙ τον Δήμαρχο να προβεί στις δέουσες ενέργειες σε πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο, κινητοποιώντας τα μέσα του Δήμου, έτσι ώστε να αποτραπεί στην πράξη η τοποθέτηση των διοδίων.

• ΚΑΛΕΙ τους συλλογικούς φορείς της πόλης και κάθε δημότη να συμπαραταχθεί αγωνιστικά στις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αποτροπή της τοποθέτησης των διοδίων.

eviavima.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το τσιφτετέλι της Ραχήλ-βίντεο


...στη Νάουσα (ΒΙΝΤΕΟ)...
Λικνίστηκε υπό τους ήχους του κλαρίνου, ισορροπώντας με μεγάλη επιτυχια, πάνω σε καρέκλα.
Ο...
λόγος για την Ραχήλ Μακρή, που βρέθηκε σε γαμήλιο γλέντι, σε χωριό της Νάουσας.
Ιδου και το βίντεο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλείδωσαν οι νέοι συντελεστές στον ΦΠΑ -Πόσο θα πληρώνουν όσοι χρησιμοποιούν μετρητά και όσοι κάρτα

Κλείδωσαν όπως φαίνεται οι ανατροπές στον ΦΠΑ καθώς Ελλάδα και δανειστές έχουν συμφωνήσει στην κατάργηση του 23%. Πλέον ο ΦΠΑ μειώνεται στο 18%, ενώ καταργείται και ο ΦΠΑ 13%  και 6,5%.
Οι νέοι συντελεστές διαμορφώνονται σε 15% και 6,5% για τους καταναλωτές που χρησιμοποιούν για τις πληρωμές τους πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, ενώ για όσους θα πληρώνουν με μετρητά οι συντελεστές θα διαμορφώνονται στο 18% και το 9,5%.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης οι καταναλωτές που θα χρησιμοποιούν για τις αγορές τους κάρτες θα κερδίζουν έκπτωση 3% στον ΦΠΑ.

Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όπου επιβάλλεται σήμερα ο κανονικός συντελεστής 23% (καινούργια ακίνητα, αυτοκίνητα, λογαριασμοί τηλεφώνων κλπ) θα υπάρξει μείωση, ενώ επιβαρύνσεις  προκύπτουν για νερό, ξενοδοχεία που από το 6,5% σήμερα, θα φορολογούνται με 15%.

Για συναλλαγές με κάρτες προβλέπεται καθιέρωση ενός ενιαίου συντελεστή 15% για όλα (αντί 6,5%, 13% και 23%) με έναν ακόμα μειωμένο συντελεστή 6,5% μόνο για τρόφιμα, φάρμακα, βιβλία και εφημερίδες.

Σύμφωνα με τον υπουργό ο λογαριασμός της ΔΕΗ θα έχει ΦΠΑ 15% ανεξαρτήτως από τον τρόπο εξόφλησής του.

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι συζητείται να επιστρέφεται ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου στις επιχειρήσεις που θα κόβουν αποδείξεις
 iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιος αλλά και βροχές -Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται σήμερα στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανατολικοί νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 με 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στη δυτική Μακεδονία από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία και το βράδυ και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: μεταβλητοί άνεμοι 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές ενώ μεμονωμένες καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ .
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 στρεφόμενοι από το μεσημέρι σταδιακά σε δυτικούς-βορειοδυτικους με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 ανατολικοί-νοτιοανατολικοι μέχρι 5 μποφόρ στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς-βορειοδυτικους 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα νότιων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ