Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Ποιος είναι ο αστυνομικός διευθυντής στον οποίο επιτέθηκε φραστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Το όνομά του είναι Βασίλης Ρόκκος και έγινε χθες το πρόσωπο της ημέρας, όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου έσπευσε καταπάνω του για να ζητήσει πιεστικά εξηγήσεις για την ανακοπή της πορείας.
Ο επί εννέα χρόνια αστυνομικός διευθυντής του τμήματος της Ομόνοιας, ο οποίος συνέβαλε στις προσπάθειες για να ανοίξει η Ομόνοια και πάλι για το ευρύ κοινό, έχει αντιμετωπίσει περισσότερες από 600 πορείες, θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος με κοινή λογική. Αλλωστε χθες σχολιάστηκε κατά κόρον η ηρεμία του, οι χαμηλοί του τόνοι, οι απαντήσεις που έδινε στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, που παρουσία διαδηλωτών, φωτογράφων και καμερών τον σφυροκοπούσε με ερωτήσεις.

Ο Βασίλης Ρόκκος έχει δύο μεταπτυχιακά, σύμφωνα με τον Βήμα FΜ, και εξελίσσεται σταθερά -ανεξαρτήτως... κυβέρνησης- στην ιεραρχία. Οικογενειάρχης, με μισθό που δεν ξεπερνά τα 1.400 ευρώ καθαρά.

Μετά το περιστατικό η Ελληνική Αστυνομία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν σήμερα το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή προγραμματισμένες συγκεντρώσεις, εντάσσονται στο γενικότερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Στο πλαίσιο αυτό οι επικεφαλής αξιωματικοί των μέτρων τελούσαν υπό το συντονισμό, τις κατευθύνσεις και τις εντολές του Κέντρου Επιχειρήσεων. Η Ελληνική Αστυνομία, ως θεσμός του δημοκρατικού μας πολιτεύματος, εγγυάται την ελεύθερη έκφραση των πολιτών και παράλληλα προστατεύει το δικαίωμα της κοινωνίας στη δημόσια τάξη και ασφάλεια».


Διαβάστε Περισσότερα »

Κρουνός έβαλε «φωτιά» στο Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων

 Φωτιές έχει ανάψει στο εσωτερικό της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων το ζήτημα που αφορά στην άρδευση καλλιεργειών με νερό από κρουνό που τοποθετήθηκε πρόσφατα σε περιοχή κοντά στο γήπεδο και έχει αποτελέσει αντικείμενο έντονων συζητήσεων στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα χθες το μεσημέρι ο Δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης συγκάλεσε σύσκεψη της δημοτικής του ομάδας χωρίς ωστόσο να εκτονωθεί η τεταμένη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες και για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή την περασμένη εβδομάδα ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Ηρακλής Μπαλόκας εντόπισε έναν αγρότη να ποτίζει βράδυ από ένα κρουνό που είχε τοποθετηθεί πρόσφατα λίγα μέτρα από το χωράφι που καλλιεργούσε.

Με δεδομένο οτι η δημοτική αρχή και ο κ. Ντασιώτης με ανοιχτή επιστολή του προς τους δημότες τους καλεί να μην σπαταλάνε το νερό που «είναι αγαθό» και «ανήκει σε όλους μας» και «η αλόγιστη σπατάλη δείχνει έλλειψη Παιδείας και αλληλεγγύης προς τον συγχωριανό αλλά κυρίως αδιαφορία για τα παιδιά μας που θα το στερηθούν εξ αιτίας μας» ενώ παράλληλα τονίζει πως «η όποια έλλειψη παρατηρηθεί θα οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπερκατανάλωση», ο κ. Μπαλόκας ως Δημοτικός Σύμβουλος και μάλιστα της πλειοψηφίας ασχολήθηκε με το θέμα.

Θεωρώντας οτι κανείς δεν μπορεί να παίρνει το νερό του Δήμου δωρεάν όταν μάλιστα για οφειλές έχουν γίνει διακοπές ύδρευσης σε δημότες, αναζήτησε κάποια σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα.

Κάποιες εξηγήσεις οτι ο συγκεκριμένος αγρότης που έπαιρνε το νερό θα έκανε δωρεά στο κοινωνικό παντοπωλείο δεν τον έπεισαν και απευθύνθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου αλλά και στην Αστυνομία στη Λιβαδειά για να παρέμβουν.

Την ίδια στιγμή κάτοικοι αλλά και αγρότες της περιοχής έχουν εξαγριωθεί και ζητούν από τον Δήμο εξηγήσεις ενώ ο Η. Μπαλόκας φέρεται αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει την κατάσταση ζητώντας αρμοδίως να μάθει ποιός και με ποιά αρμοδιότητα αποφάσισε να επιτρέψει(;) στον αγρότη να ποτίζει με νερό από τον νέο κρουνό που τοποθετήθηκε, (κάποια μέτρα πιο μακριά υπήρχε και υπάρχει άλλος κρουνός), τονίζοντας σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες οτι δεν είναι δυνατόν η δημοτική αρχή να λειτουργεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά αλλά και οτι ο ίδιος τιμήθηκε με την ψήφο των συμπολιτών για να υπηρετεί τον δήμο και τους δημότες και κανέναν άλλο.

Με το θέμα έχει ασχοληθεί και η αντιπολίτευση και στις προθέσεις του Φ. Σαγάνα είναι να ζητήσει απαντήσεις στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το γεγονός τέλος έχει και άλλη πλευρά, την χιουμοριστική, αφού ορισμένοι αν και φανερά αγανακτισμένοι έλεγαν αστειευόμενοι  οτι θα ζητήσουν από τη δημοτική αρχή αντί να πληρώνουν το νερό σύμφωνα με τους υδρομετρητές να πηγαίνουν… μανέστρα στο κοινωνικό παντοπωλείο…

Όπως και να έχει πάντως από σεβασμό αν μη τι άλλο προς τους δημότες μια επίσημη ενημέρωση δεν είναι απλά αναγκαία αλλά επιβάλλεται!



Διαβάστε Περισσότερα »

Στις Δαλματικές Ακτές πάνε οι Γυναίκες της Αλιάρτου


Διαβάστε Περισσότερα »

Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βοιωτίας στη Θήβα




Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015 το Δημοτικό Συμβούλιο Θήβας αποφάσισε ομόφωνα τη δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Θήβα. Η απόφαση αυτή ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα στην όλη διαδικασία, ώστε να λειτουργήσει και στη Βοιωτία Κ.Π.Ε., όπως λειτουργούν σε όλους τους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.
Η απόφαση του Δ.Σ. λήφθηκε μετά από έγγραφη εισήγηση προς το Δήμο από τους Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας κ. Γκάρτζιο Γεώργιο και κ. Τζαμτζή Ηλία αντίστοιχα καθώς και τους υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης κα. Παπακώστα Αλεξία και κ. Κουντουριώτη Γεώργιο αντίστοιχα. Επίσης ανάλογες θετικές εισηγήσεις (για το ΚΠΕ στη Βοιωτία) έχουν υποβληθεί προς το Υπουργείο Παιδείας από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας καθώς και από την Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.
Το Κ.Π.Ε. προβλέπεται να εγκατασταθεί σε χώρους του κτιρίου του ΚΗΦΗ δίπλα από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Θήβας. Επίσης για τις ανάγκες φιλοξενίας επισκεπτών- μαθητών θα διατίθεται ο δημοτικός ξενώνας στο Μοσχοπόδι.
Τις επόμενες ημέρες θα συγκροτηθεί από το Δήμο ο πλήρης φάκελος που θα περιέχει όλα τα στοιχεία για να υποβληθεί στον Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη προκειμένου να αποφασισθεί η ίδρυση και λειτουργία του Κ.Π.Ε. στη Θήβα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν στα πράσα Ρουμάνο στη Θήβα να κλέβει πλάκες πεζοδρομίου

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας στη Θήβα, για κλοπή πλακών πεζοδρομίου

Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, χθες (20-05-2015) το πρωί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, 35χρονος υπήκοος Ρουμανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, χθες το πρωί οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 35χρονο να προβαίνει, με τη χρήση μεταλλικού οικοδομικού εργαλείου (καλέμι), στην αφαίρεση πλακών πεζοδρομίου.

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τρεις πλάκες που βρέθηκαν στην κατοχή του 35χρονου και το ανωτέρω οικοδομικό εργαλείο.

Σύμφωνα με αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου Θηβαίων, στον οποίο αποδόθηκαν οι πλάκες, διαπιστώθηκε ότι από το σημείο είχαν αφαιρεθεί συνολικά τριάντα (30) πλάκες πεζοδρομίου, με τη συνεπακόλουθη οικονομική ζημιά που υπέστη ο Δήμος, να ανέρχεται στο ποσό των (200) περίπου ευρώ.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών.





Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθησαν παραχαράκτες στη Λιβαδειά

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων στη Λιβαδειά

Αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους

Κατασχέθηκαν (2) χαρτονομίσματα των (50€) αμφιβόλου γνησιότητας 

Από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Βοιωτίας, συνελήφθησαν χθες (20-05-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, δύο ημεδαποί, ηλικίας 23 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων, αλλά και ενός ακόμη συνεργού τους, τα στοιχεία ταυτότητας του οποίου διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη και κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι οι δύο συλληφθέντες, κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέβησαν σε κατάστημα χρωματοπωλείο στη Λιβαδειά, όπου ο 23χρονος, δρώντας και για λογαριασμό του 21χρονου συνεργού του, αποπειράθηκε να θέσει σε κυκλοφορία ένα χαρτονόμισμα των (50€) αμφιβόλου γνησιότητας, με το πρόσχημα της αγοράς προϊόντων, όμως η πράξη του έγινε αντιληπτή από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που περιπολούσαν στην περιοχή και ενημερώθηκαν για το περιστατικό, διενήργησαν επιστάμενες αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την προσαγωγή των ανωτέρω ημεδαπών.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προέκυψε ότι οι δύο κατηγορούμενοι:

•    Αμέσως μετά την απόπειρα συναλλαγής στο προαναφερόμενο κατάστημα, μετέβησαν σε κοντινό ζαχαροπλαστείο, όπου προέβησαν στην αγορά προϊόντων, καταβάλλοντας ως αντίτιμο ένα χαρτονόμισμα των (50€) αμφιβόλου γνησιότητας.

•    Επιπλέον νωρίτερα και πριν μεταβούν στη Λιβαδειά, οι συλληφθέντες, μαζί με έναν ακόμη συνεργό τους, προέβησαν στην αγορά προϊόντων από κρεοπωλείο, στην περιοχή της Αλίαρτου Βοιωτίας, καταβάλλοντας και πάλι ως αντίτιμο ένα χαρτονόμισμα των (50€) αμφιβόλου γνησιότητας.   

Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν τα προαναφερόμενα δύο αμφιβόλου γνησιότητας χαρτονομίσματα των (50€), τα οποία θα σταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως επίσης και το χρηματικό ποσό των (42,50) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του 21χρονου.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα στοιχεία του συνεργού των συλληφθέντων και να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλαγές στο Δημόσιο: Οι μισθοί που θα μειωθούν, τα επιδόματα που θα κοπούν

Αλλαγές έρχονται στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καθώς, πέρα από τις πιέσεις των δανειστών για οριζόντιες μειώσεις που οδηγούν σε μισθούς από 700 έως 1.000 ευρώ, υπάρχουν και αυτές που αφορούν όσους εξακολουθούν να παίρνουν ποσά πλέον του μισθού τους.

Στο στόχαστρο έτσι μπαίνουν οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και εργαζόμενοι όπως οι Πολιτικοί Μηχανικοί του υπουργείου Ανάπτυξης στους οποίους πάγωσαν οι περικοπές πέραν του 25% που έγιναν στο δημόσιο με βάση το Μνημόνιο.

Έτσι λοιπόν πρώτοι στο στόχαστρο για μειώσεις μπαίνουν περίπου 66. 000 εργαζόμενοι που λαμβάνουν την προσωπική διαφορά.

Ομως, πέραν αυτών, και σε δεύτερη φάση, στο στόχαστρο μπαίνουν και όλα τα επιδόματα πέραν του μισθού που προβλέπονται στο Δημόσιο. Συγκεκριμένα, προς... περικοπή πηγαίνουν αυτά που δίδονται ανά υπηρεσία και δεν ισχύουν για όλους. Απώτερος στόχος όλοι οι εργαζόμενοι με την ίδια θέση και τα ίδια προσόντα στο Δημόσιο να λαμβάνουν τον ίδιο μισθό.

Ωστόσο, αναμένεται και μια ακόμη αλλαγή, στην αντίθετη κατεύθυνση, καθώς αναμένεται η θέσπιση και η καταβολή επιδομάτων σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης.


Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος για τον 37χρονο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Τραγικός θάνατος για τον Λαρισαίο καρδιολόγο - Έχασε τον έλεγχο από τη δυνατή βροχή και καρφώθηκε σε κολόνα της ΔΕΗΟ 37χρονος ταξίδευε χθες το μεσημέρι από Λάρισα για Λιβαδειά. Ο θάνατος όμως του είχε στήσει καρτέρι στο 75ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Λαμίας - Λιβαδειάς.
Πιο συγκεκριμένα ο 37χρονος καρδιολόγος, λίγο μετά τη 1:00΄ το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν μεταξύ Δαύλειας και Χαιρώνειας, έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου, πιθανότατα από την ολισθηρότητα, αφού εκείνη την ώρα έβρεχε καταρρακτωδώς.
Το αυτοκίνητο του άτυχου 37χρονου κατέληξε σε μια κολόνα της ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο οδηγός να βρει τραγικό θάνατο.


Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός στην Λάρισα, ενω απαρηγόρητοι είναι οι δικοί του άνθρωποι.
Να σημειωθεί πως ο άτυχος 37χρονος Δημήτρης Δελής (επόμενη φώτο), τελείωσε πρόσφατα την ειδικότητα του, ως Καρδιολόγος και ετοιμάζονταν, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίξει το δικό του ιατρείο.



Πηγή φώτο: e-hani.blogspot.gr και larissanet.gr
 
e-hani.blogspot.gr
.lamiareport.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Συμφωνία με 4 δισ. και παράταση έως το Φθινόπωρο


Παράταση του προγράμματος έως το Φθινόπωρο και εκταμίευση 4 δισ. ευρώ για την Ελλάδα με αντάλλαγμα τις αλλαγές στον ΦΠΑ, αποκαλύπτει η Sueddeutsche Zeitung.
Νέα δεδομένα στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους έρχονται στο φως της δημοσιότητας, καθώς για πρώτη φορά τίθεται δημόσια ζήτημα νέας παράτασης της δανειακής σύμβασης και του τρέχοντος προγράμματος έως το φθινόπωρο.

 Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, το οποίο υπογράφουν οι ανταποκριτές της στις Βρυξέλλες, η Ευρώπη εξετάζει σοβαρά πλέον την πιθανότητα να επεκτείνει το πρόγραμμα βοήθειας προς την Ελλάδα, που λήγει τέλος Ιουνίου, έως το Φθινόπωρο και μάλιστα η σχετική απόφαση θα ληφθεί πριν τη σύνοδο των G7 στις 7-8 Ιουνίου.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι θα μπορούσαν να εκταμιευτούν περίπου 4 δισ. ευρώ από τα κράτη της Ευρωζώνης, αλλά η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ολοκληρώσει έστω εν μέρει το τρέχον πρόγραμμα.
"ΦΠΑ τώρα, εργασιακά/συνταξιοδοτικό αργότερα"

Στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα λιτότητας και μια μεταρρύθμιση του συστήματος ΦΠΑ, ενώ οι αλλαγές σε εργασιακά και συνταξιοδοτικό παραπέμπεται για αργότερα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιωμένος ο καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας

Αισθητή βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου – Λίγες τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια - Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο – Δείτε τους προγνωστικούς χάρτες της ΕΜΥ

Αναλυτικά, η πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου

Αττική
καιρός: γενικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα παραθαλάσσια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση.
θερμοκρασία: από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: στη Θράκη νωρίς το πρωί νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στη συνεχεία γενικά αίθριος, στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στη δυτική Μακεδονία.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος, βαθμιαία αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα το πρωί στην Ήπειρο.
άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αρχικά γενικά αίθριος και βαθμιαία αραιές νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα βόρεια ορεινά.
άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 13 έως 29 και κατά τόπους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες τοπικές νεφώσεις.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σκέψεις Γκώνια για Λεβαδειακό


Το ενδεχόμενο να αποκτήσει τις μετοχές του Λεβαδειακού από τον Γιάννη Κομπότη, μαζί με μία ομάδα επιχειρηματιών, φημολογείται ότι εξετάζει ο άλλοτε ποδοσφαιριστής των Βοιωτών, Τάκης Γκώνιας.
Κίνηση για την απόκτηση των μετοχών του Λεβαδειακού φαίνεται πως ετοιμάζεται να κάνει ο Τάκης Γκώνιας.
Ο Γιάννης Κομπότης, λόγω των περιοριστικών μέτρων που του επιβλήθηκαν, πρέπει να δώσει όλες τις μετοχές που κατέχει και ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, έχοντας μαζί του και μία ομάδα επιχειρηματιών, δείχνει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ.
Αν κάτι τέτοιο ισχύει, είναι σίγουρο ότι ο Τάκης Γκώνιας θα έχει και τη στήριξη του κόσμου καθώς, πέρα από το γεγονός ότι υπήρξε ποδοσφαιριστής του Λεβαδειακού, έχει και καταγωγή από τη Λιβαδειά, πράγμα που τον κάνει ιδιαίτερα αγαπητό στην Βοιωτία.
sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Ο ΗΛΙΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΙ



«Προσοχή στον ήλιο και τα μάτια μας» καθώς σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στο Καλοκαίρι λένε οι οφθαλμίατροι, αφού  έχουμε την τύχη  να ζούμε σε μια χώρα με πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια.

Κι αυτό  γιατί,   μπορείο ήλιος  να είναι πηγή ζωής  αλλά σε βάθος χρόνου προκαλεί  σοβαρές βλάβες στην όραση.

«Η προστασία των ματιών μας από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου   καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι απαραίτητη» τονίζει ο διαπρεπής  χειρουργός οφθαλμίατρος  Δρ Γιάννης Μάλλιας.

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους η έκθεση, χωρίς προφυλάξεις, στην ηλιακή ακτινοβολία σε βάθος χρόνου προκαλεί μια σειρά από παθήσεις στα μάτια,  καθώς επίσης είναι υπεύθυνη  για τη γήρανση των ματιών μας.

        ΟΙ ΑΚΤΙΝΕΣ  ΠΟΥ ΚΆΝΟΥΝ ΖΗΜΙΑ
Οι ακτινοβολίες που προκαλούν βλάβες στα μάτια είναι:

    Οι υπεριώδεις ακτίνες, υπεύθυνες κυρίως για παθολογίες των εξωτερικών χιτώνων του ματιού και του κρυσταλοειδή φακού (π.χ. καταρράκτης)
    Οι ακτίνες υψηλής ενέργειας στο ορατό φάσμα  υπεύθυνες για παθολογίες του αμφιβληστροειδούς (εκφύλιση ωχράς κηλίδας).
Οι πιο επικίνδυνες για τα μάτια μας είναι οι ακτίνες υψηλής ενέργειας στο ορατό φάσμα, αφού οι βλάβες που μπορούν να προκληθούν  είναι μη αναστρέψιμες .

«Η ηλιακή ακτινοβολία ευθύνεται για μια σειρά από παθήσεις των ματιών οι οποίες εμφανίζονται μετά από χρόνια έκθεσης στον ήλιο» εξηγεί ο  Δρ Μάλλιας.

Οι βλάβες που προκαλούν σε βάθος χρόνου οι  βλαβερές ακτίνες του ήλιου  είναι:

    Eμφάνιση όγκων στα βλέφαρα, όπως επιθηλιώματα και μελανώματα τα οποία χρήζουν έγκαιρης χειρουργικής αφαίρεσης
    Γήρανση του ευαίσθητου λεπτού δέρματός των βλεφάρων.
    Εμφάνιση γεροντικού καταρράκτη
    Εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
    Εμφάνιση πτερυγίου, μια εκφύλιση του επιπεφυκότος κατά την οποία δημιουργείται ένας ινοαγγειακός  'ιστός' πάνω στον κερατοειδή χιτώνα
    Ακτινική κερατοεπιπεφυκίτιδα, ανάλογη με αυτή από οξυγονοκόλληση, κατά την οποία ο ασθενής έχει πόνο, έντονη φωτοφοβία και δυσκολία να ανοίξει τα μάτια του
    Μείωση της διαύγειας του κρυσταλοειδούς φακού του ματιού, προκαλώντας καταρράκτη
    Καρκίνωμα του επιπεφυκότος, (πιο σπάνιο)το οποίο  φαίνεται να έχει ως παράγοντα κινδύνου τις υπεριώδεις ακτίνες
    Βλάβες στον αμφιβληστροειδή χιτώνα, το βυθό του ματιού

                  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ - ΓΥΑΛΙΑ

Η χρήση γυαλιών ηλίου είναι το πρώτο μέτρο προστασίας . Οι φακοί τους πρέπει να απορροφούν τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου ,χωρίς όμως να αλλοιώνουν την οπτική αντίληψη και τα χρώματα.

Οι προϋποθέσεις  που πρέπει να  πληρούν τα γυαλιά είναι:

    Να αναγράφουν «100% UV Protection»,που σημαίνει  πως παρέχουν προστασία από τις UVA ακτίνες κατά τουλάχιστον 99% και από τις UVB κατά 95%.
    Ο φακός θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις ανάγκες σαςκαι στην χρήση των γυαλιών. Για παράδειγμα, οι «degraded» φακοί, αυτοί δηλαδή με την διαβαθμισμένη σκουρότητα είναι ιδανικοί αν οδηγείτε πολύ συχνά. Οι φακοί με εξωτερική επίστρωση «καθρέπτη» αντανακλούν μεγάλο μέρος της ακτινοβολίας, αλλά μειώνουν πολύ την φωτεινότητα, ενώ είναι πιο ευάλωτοι και στις γρατζουνιές. Ζητήστε πολωτικούς φακούς για περιορισμό του «θαμπώματος» από τον ήλιο τις απογευματινές ώρες, αν ασχολείστε π.χ. με σπορ της παραλίας, ενώ αν θέλετε να συνδυάσετε τα γυαλιά ηλίου με γυαλιά οράσεως, οι φωτοχρωμικοί φακοί είναι η πιο δημοφιλής λύση.
    Το χρώμα των φακών. Το χρώμα δεν επηρεάζει τη προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες, ωστόσο οι χρωματικές αποκλίσεις δημιουργούν διάφορους τύπους «αντίληψης» της φωτεινότητας και των αποχρώσεων που βλέπετε μέσω αυτών. Έτσι, επιλέξτε: - Γκρίζους φακούςγια μειωμένη ένταση του φωτός, χωρίς μεγάλη διαστρέβλωση χρωμάτων και αντίθεσης. Καφέ φακούςγια όραση με μεγαλύτερες αντιθέσεις, καθώς απορροφούν αρκετό «μπλε φως» και είναι κατάλληλοι για αυξημένη φωτεινότητα. - Κιτρινωπούς φακούςγια να ξεχωρίζετε ευκολότερα λεπτομέρειες. Αυτοί οι φακοί ενισχύουν την αντίθεση, αλλά δεν είναι κατάλληλοι για οδήγηση με πολύ ήλιο.

«Τα γυαλιά ηλίου καλό είναι να αντικαθίστανται με καινούρια κάθεδύο χρόνια καθώς έχουν κι αυτά φθορά» καταλήγει ο Δρ Μάλλιας.
www.malliaseye.gr.  210-9320215.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ