Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΣΤΙΑΣΗΣ-ΚΑΦΕ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΗΛ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 6979279124 
Διαβάστε Περισσότερα »

Από το Κόκκινο Βοιωτίας ξεκίνησαν οι μεγαλες πυρκαγιές

Μεγάλη πυρκαγια σημερα, 25 Μαίου 2015 στην περιοχή Κόκκινο Βοιωτίας, όπου επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά αεροσκαφη τυπου CL-215

Στο σημείο έσπεύσαν 9 οχήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Βοιωτίας και των γύρω νομών με 23 πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα, έξι οχήματα της πολιτικής προστασίας, μία υδροφόρα του Δήμου, προκειμένου να υπάρξει το καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα.

Στο σημείο ήταν και ο επικεφαλής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς, Αρχιπύραρχος Νίκος Ντίτσας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν τα προγράμματα για θέσεις εργασίας σε 20.000 ανέργους

Tο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου πρόκειται να δημοσιευτεί η προκήρυξη για τη συμμετοχή 20.385 ανέργων στη δεύτερη φάση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνιας Αντωνοπούλου.

Η προκήρυξη θα αφορά την κάλυψη αναγκών σε όλα τα υπουργεία -πλην του υπουργείου Παιδείας-, στις Περιφέρειες και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου, η προκήρυξη για 5.407 θέσεις στο υπουργείο Παιδείας θα δημοσιευτεί στα τέλη του καλοκαιριού ώστε η πρόσληψη των ανέργων να συμπέσει χρονικά με την έναρξη του νέου σχολικού έτους.

Μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς η κατανομή των θέσεων της δεύτερης φάσης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας γίνεται ως εξής:

    16.415 θέσεις κατανέμονται στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Οι περισσότερες θέσεις αφορούν στα υπουργεία Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και Εργασίας.
    3.500 θέσεις κατανέμονται στις Περιφέρειες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 280 θέσεις στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 180 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, 300 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, 220 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Ηπείρου, 440 στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, 180 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, 550 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, 300 στην Περιφέρεια Κρήτης, 200 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, 270 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και 280 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
    470 θέσεις κατανέμονται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, 60 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, 50 θέσεις στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας-Θεσσαλίας, 40 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, 70 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και 150 στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θέματα-φωτιά σε Μαθηματικά και Αρχαία ρίχνουν τις βάσεις στις Πανελλαδικές (pdf)

«Φωτιά» ήταν τα θέματα που αντιμετώπισαν οι μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα σε Αρχαία Ελληνικά θεωρητικής κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά θετικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης, κάνοντας τους ειδικούς και περιμένουν πτώση των βάσεων.


Ιδίως δε ως προς τα Μαθηματικά, εκτιμάται ότι ο χρόνος που δόθηκε δεν ήταν επαρκής για να απαντήσουν οι μαθητές στα εξαιρετικής δυσκολίας θέματα.

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστηρίων Ελλάδος (ΟΕΦΕ) μιλά για ιδιαίτερα απαιτητικά θέματα και για μεγάλο βαθμό δυσκολίας της σημερινής ημέρας στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Μαθηματικά

Τα θέματα των Μαθηματικών Θετικής και Τεχνολογικής κατεύθυνσης, κρίνονται ιδιαίτερα απαιτητικά και απευθύνονταν σε πάρα πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η διατύπωση των ζητημάτων ήταν σαφής, ο χρόνος όμως αναλογικά με την έκταση των απαντήσεων δεν ήταν επαρκής. Ποιοτικά ήταν δυσκολότερα από τα περσινά. Το άριστα επιτυγχάνεται από πολύ λίγους μαθητές.

Θέμα Α: Θεωρία

Θέμα Β: Βατό με εξέταση μεγάλης ύλης από το κεφάλαιο των μιγαδικών αριθμών. Το Β3 απαιτούσε ειδική αντιμετώπιση.

Θέμα Γ: Διαβαθμισμένης δυσκολίας. Απαιτούσε πολύ καλή γνώση της θεωρίας. Το Γ2 ήταν απλό. Το Γ2 απαιτούσε εξάσκηση με πολλές πράξεις. Τα ερωτήματα Γ3 και Γ4 απαιτούσαν ιδιαίτερη εμβάθυνση και καλή γνώση της θεωρίας.

Θέμα Δ: Απαιτούσε ειδικές δεξιότητες τόσο στις πράξεις όσο και στη γενικότερη κατανόηση της ύλης.

Δ1: Ερώτημα που πηγάζει από διδαγμένες μεθοδολογίες αλλά ιδιαίτερα απαιτητικό.

Δ2: Κλασικό θέμα με πολλές πράξεις.

Δ3: Με ιδιαίτερα απαιτητικό όριο που απαιτούσε εμβάθυνση και καλή γνώση της θεωρίας.

Δ4: Συνδυαστικό ερώτημα.

Αρχαία

Το διαγώνισμα των Αρχαίων Ελληνικών της Θεωρητικής κατεύθυνσης είναι καλά δομημένο αλλά απαιτητικό, με ερωτήσεις οι οποίες στο διδαγμένο κείμενο πρέπει να απαντηθούν προσεκτικά. Η μόνη ερώτηση που αποκλίνει από τις παραδοσιακές στο Γενικό Λύκειο είναι η Β4 (ερώτηση Σωστού-Λάθους στην εισαγωγή) για την οποία όμως υπάρχουν οδηγίες τόσο στις σημειώσεις του ΚΕΕ όσο και στο βιβλίο του καθηγητή.

Το αδίδακτο κείμενο (Θουκιδίδου Ιστορίαι Α.15.1-2) απαιτεί προσοχή ως προς τη μετάφραση για την απόδοση ενός σωστού νεοελληνικού κειμένου, ενώ οι γραμματοσειρές και συντακτικές ερωτήσεις, με προσοχή, μπορούν να απαντηθούν επιτυχώς.

Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ στα Μαθηματικά.
Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ στα Αρχαία.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της
ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας καλούμε στη

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στο
Συνεδριακό Κέντρο Κρύας στη Λιβαδειά. Ώρα: 10.00 π.μ.

ΘΕΜΑΤΑ:
-Αιτήματα και διεκδικήσεις του κλάδου
                     - Συζήτηση-προτάσεις ενόψει του 17ο
                        Συνεδρίου  της ΟΛΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για τη μεταφορά των συναδέλφων για τη Γ.Σ. υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα αναχωρήσει  από ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ώρα 8.45 (Στάση ΚΤΕΛ),
από ΘΗΒΑ ώρα 9.10 (2ο Γυμνάσιο) και από ΑΛΙΑΡΤΟ ώρα 9.30
(Στάση ΚΤΕΛ).

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   ΤΟ Δ.Σ                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                   ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
 
Διαβάστε Περισσότερα »

Με 38 θέματα συνεδριάζει το Δ.Σ. του Δήμου Λεβαδέων

1.Ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την Δημοτική Επιχείρηση Οργάνωσης Διαχείρισης Αποριμμάτων Λιβαδειάς (ΔΕΠΟΔΑΛ Α.Ε).

2.Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.

3..Επαναπροσδιορισμός των ποσών των τροφείων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων.

4.Οργάνωση και Λειτουργία της Κατασκήνωσης του Δήμου Λεβαδέων στη θέση “Παλιομηλιά” Ελικώνα για το έτος 2015.

5.Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου στο Δήμο Λεβαδέων.

6.Κανονισμός λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λεβαδέων.

7.Καθορισμός Δημοτικών Κοινοχρήστων Χώρων προς ενοικίαση για το έτος 2015.

8.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς για τον χαρακτηρισμό σε πεζόδρομο, τμήματος της οδού Σπυροπούλου, στα Ο.Τ. 192 & 198 στην πιν. 22Π του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.

9.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς σε συμμόρφωση προς την αριθμ. 124/2011 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στις ιδιοκτησίες των Μαρίας – Αγγελικής Κρεμμύδα, Μαρία – Καρολίνας Κυριακοπούλου και Κων/νου Κυριακόπουλου, στο Ο.Τ. 37, στη θέση Άγιος Μελέτιος του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.

10.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς σε συμμόρφωση προς την αριθμ. 299/2007 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας Νικολέτας Νίκα του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.

11.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς σε συμμόρφωση προς την αριθμ. 23/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης της ιδιοκτησίας Νίκας Δημακοπούλου του σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.

12.Τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου Λιβαδειάς, σε συμμόρφωση προς την υπ΄αριθμ. 51/2012 απόφαση του Τριμελούς Διοικητικού {ρωτοδικείου Λιβαδειάς για άρση ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης στην ιδιοκτησία των Χουτζούμη Καλλιόπης, Λιάκου Νικολάου, Παφύλας Καλλιόπης στο Ο.Τ. 287 (115) στην πιν.22Ν, σχεδίου πόλεως Λιβαδειάς.

13.Τροποποίηση εγκεκριμένης κυκλοφοριακής μελέτης και μελέτης σήμανσης στην οδό Σπυροπούλου.

14.Έγκριση της ακριβούς θέσης δημιουργίας παιδικής χαράς στην πλατεία Αγ. Νικολάου της Δημοτικής Κοινότητας Κυριακίου.

15.Παροχή γνώμης για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του Λιμενικού Ταμείου Αντίκυρας κατά το μέρος που αφορούν στην Κοινότητα Κυριακίου στο Δήμο Λεβαδέων και σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεβαδέων.

16.Έγκριση φακέλου έργου με τίτλο “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας (Β1 Σταδίου) του ΣΧΟΟΑΠ Δαύλειας”.

17.Τρόπος Δημοπράτησης ανάθεσης εκπόνησης μελέτης με τίτλο: “Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας (Β1 Σταδίου) του ΣΧΟΟΑΠ Δαύλειας”.

18.Έγκριση 1ου ΑΠΕ για το έργο: “Προστασία Υφιστάμενου Αγωγού Καυσίμων”.

19.Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: “Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος Οδού Καλλιαγκάκη, Οδού Μπουφίδου, Χώρος πρώην ΚΤΕΛ και Πεζοδρόμια Σπυρίδωνος”.

17.Έγκριση 2ου ΑΠΕ του έργου: “Λειτουργική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση ΧΥΤΑ Λιβαδειάς”.

18.Έγκριση παράτασης χρόνου ολοκλήρωσης της Σύμβασης του έργου: “Ανάπλαση Ενοποίηση Δικτύου Πεζόδρομων (Πεζόδρομος Οδού Καλλιαγκάκη, Οδού Μπουφίδου, Χώρος πρώην ΚΤΕΛ και Πεζοδρόμια Σπυρίδωνος”.

20.Λήψη απόφασης περί του τρόπου Δημοπράτησης του έργου: “Συντήρηση οδών – πεζόδρομων και κοινοχρήστων χώρων”.

21.Συγκρότηση Επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το έργο: “Βελτίωση και Ανάπλαση Κοινοχρήστων Χώρων Οικισμού Ελικώνα”.

22.Συγκρότηση Επιτροπής Αξιολόγησης και επιλογής αιτήσεων εγγραφής και επανεγγραφής βρεφών και νηπίων για τους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς Δήμου Λεβαδέων.

23.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: “Αποκατάσταση ΧΑΔΑ στις θέσεις Τουρμπάκι Κοινότητας Κυριακίου και Δ.Δ. Παρορίου”.

24.Σύσταση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου: “Διαμόρφωση Μονοπατιού και Αποκατάσταση – Στερέωση Τρίχινου Γεφυριού”.

25.Καθορισμός ανώτατου χρηματικού ορίου κλήσεων κινητής τηλεφωνίας.

26.Προγραμματισμός εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Πνεύματος στην Αγία Τριάδα και διάθεση πίστωσης.

27.Προγραμματισμός εκδηλώσεων μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Κυριάκι και διάθση πίστωσης.

28.Πραγματοποίηση 19ης Έκθεσης Γελοιογραφίας και διάθεση πίστωσης.

29.Προγραμματισμός εκδήλωσης μνήμης για το Ολοκαύτωμα στο Καλάμι και διάθεση πίστωσης.

30.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν δαπάνες “Πάσχα 2015” του Δήμου Λεβαδέων.

31.Έγκριση γενομένων δαπανών που αφορούν τις δαπάνες διοργάνωσης εορταστικών εκδηλώσεων Αγίου Γεωργίου.

32.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας πλυντηρίου πιάτων.

33.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας παιδικών στρωμάτων.

34.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας ποδοκίνητου νιπτήρα και λιποσυλλέκτη.

35.Υποβολή αιτήματος για την έγκριση διενέργειας Προμήθειας σκευών μαγειρικής.

36.Εξέταση αιτήματος για χορήγηση άδειας υπ. Στάσιμου εμπορίου σε μικροπωλητή στην πανήγυρη της Τ.Κ. Αγ. Τριάδας με την ευκαιρία θρησκευτικής εορτής κατά την 1-6-2015.

37.Λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου περί εκμίσθωσης υπαίθριων χώρων του αστικού ακινήτου περιοχής Κρύας Λιβαδειάς.

38.Έγκριση δαπάνης & διάθεση εγγεγραμμένων πιστώσεων σε βάρος των Κ.Α. της πάγιας προκαταβολής του τρέχοντος προϋπολογισμού 2015.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

 Εγγραφές-επανεγγραφές στον βρεφονηπιακό σταθμό και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων
Οι εγγραφές και επανεγγραφές στον βρεφονηπιακό σταθμό και στους δύο Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων αρχίζουν…
Από τις 25 Μαΐου έως τις 25 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων
Οι αιτήσεις εγγραφών και επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων, για το σχολικό έτος 2015-2016, θα υποβληθούν στους Σταθμούς και στο Δημαρχιακό Κατάστημα Αλιάρτου.


από ΔΕΥΤΕΡΑ 25/05/2015


έως και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/06/2015,

Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα στη φορολόγηση των αυτοκινήτων - Δείτε αναλυτικά

Καταργείται το κριτήριο του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους - Μπαίνει «τέλος περιβάλλοντος» - Η απόσυρση αντικαθιστάται από νέο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς

Ριζική αναπροσαρμογή του συστήματος φορολόγησης και ταξινόμησης των Ι.Χ. αυτοκινήτων προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας, το Υπουργείο Οικονομικών «στην προσπάθειά του για τη δημιουργία και παγίωση μιας δικαιότερης και αποτελεσματικότερης φορολόγησης των αυτοκινήτων και ενός γενικότερου εξορθολογισμού του τομέα της αυτοκίνησης, σχεδιάζει»:

1. Κατάργηση του κριτήριου του κυβισμού των οχημάτων ως βάση της φορολόγησής τους. Αντί γι’ αυτό προτείνεται υπολογισμός της φορολογίας στη βάση της λιανικής τιμής (προ φόρων), με προοδευτική αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους ταξινόμησης.

2. Καταβολή ΦΠΑ, έλεγχο στοιχείων και υπαγωγή στις διατάξεις της σχετικής φορολογίας των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία προέρχονται από χώρες του εξωτερικού.

3. Θέσπιση αντικινήτρων στην κυκλοφορία παλαιών και ρυπογόνων οχημάτων (π.χ. για οχήματα άνω της 20ετίας) με ένα «τέλος περιβάλλοντος».

4. Αντικατάσταση του συστήματος απόσυρσης από ένα δικαιότερο σύστημα φορολόγησης το οποίο θα επιδοτεί τα οχήματα χαμηλής τιμής αγοράς.

5. Ανάλογη προσαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης σχετικά με τα αυτοκίνητα.

6. Αλλαγή του τρόπου ελέγχου ανασφάλιστων και ανέλεγκτων από ΚΤΕΟ οχημάτων (π.χ. με ηλεκτρονική διασταύρωση των στοιχείων τους).

Όπως σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Οικονομικών προγραμματίζει συναντήσεις με τους φορείς του χώρου της αυτοκίνησης προκειμένου και αυτοί να συνεισφέρουν με τις δικές τους προτάσεις στη διαμόρφωση του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά η ΚΑΡΜΕΝ του Μπιζέ από την Εθνική Λυρική Σκηνή



Στο πλαίσιο του Προγράμματος "Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»", το οποίο υλοποιείται από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος – η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς με την υποστήριξη του Δήμου Λεβαδέων, έχει τη χαρά να φιλοξενεί στην πόλη μας την Εθνική Λυρική Σκηνή, η οποία θα παρουσιάσει την παράσταση Κάρμεν του Μπιζέ (Όπερα της βαλίτσας).
Η Λιβαδειά είναι ο τελευταίος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού, η 23η πόλη που επισκέπτεται η Εθνική Λυρική Σκηνή στο πλαίσιο του Προγράμματος αυτού.

Η παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Λιβαδειάς (Αριστοφάνους) στις 8 μ.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, τα οποία θα διανεμηθούν στην είσοδο του χώρου, μια ώρα πριν την έναρξη της παράστασης.




Διαβάστε Περισσότερα »

Φθιώτιδα: Απαγωγή - θρίλερ μαθητή με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης»




Βρήκαν το λευκό βαν - Θέμα χρόνου η σύλληψη των απαγωγέων που δείχνουν ερασιτέχνες - Αρχικά ζήτησαν 200.000 ευρώ και σταδιακά έπεσαν μεχρι τις 12.000 ευρώ - Είχε προηγηθεί απόπειρα διάρρηξης στο σπίτι της οικογένειας, πιθανότατα από τους ίδιους δράστες.

Ανάστατη και σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνίας της Λοκρίδας, από την είδηση της απαγωγής του 15χρονου μαθητή, με τη μέθοδο «η αρπαγή της τίγρης»

Το παιδί –γιος γνωστού στην περιοχή χειρουργού ορθοπεδικού-  πήγαινε την περασμένη Παρασκευή στο φροντιστήριο αγγλικών όταν ξαφνικά άγνωστοι το άρπαξαν και το έβαλαν με τη βία σε ένα λευκό βαν.

Οι απαγωγείς κράτησαν τον 15χρονο στο βαν με δεμένα τα χέρια και τα μάτια και για δυο ώρες περίπου, που κράτησε η ομηρία και η επικοινωνία με τους γονείς έκαναν βόλτες στην περιοχή.

Λίγη ώρα αργότερα άφησαν τον μαθητή στη θέση "δεξαμενή" στις Λιβανάτες

Θέλουμε 200.000 ευρώ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αρχικά οι απαγωγείς ζήτησαν 200.000 ευρώ από τους γονείς. Τους είπαν επίσης ότι όλα έπρεπε να γίνουν γρήγορα και χωρίς να εμπλακεί η αστυνομία.

Όταν οι γονείς τους είπαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα και ότι είναι παράλογα τα ποσά που ζητούν, οι απαγωγείς σταδιακά άρχισαν να ζητάνε όλο και λιγότερα πέφτοντας στις 20.000 ευρώ και τελικά στις 12.000 ευρώ.

Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν δόθηκαν τα λύτρα και οι απαγωγείς άφησαν τον 15χρονο ή αν απελευθέρωσαν τον μαθητή γιατί κατάλαβαν ότι η αστυνομία είχε μπει στο παιχνίδι και είχε αρχίσει να "χτενίζει" την περιοχή.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει εντοπιστεί το λευκό βαν και ότι είναι θέμα χρόνου η ταυτοποίηση και η σύλληψη των δραστών.

Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες τους συνδέουν με μια απόπειρα ληστείας που έγινε πρόσφατα στο σπίτι της οικογένειας, όπου οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στο σπίτι. Τα πρόσωπά τους φαίνονται σε κάμερα ασφαλείας της οικίας, γεγονός που βοηθά τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί επίσης μετέφεραν τα ρούχα του παιδιού στα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προκειμένου να αναζητηθεί γενετικό υλικό, το οποίο ενδέχεται να ανήκει σε κάποιον από τους δράστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά κατά τη διάρκεια προσαγωγών υπόπτων.

Πάντως το όλο σκηνικό και η δράση των απαγωγέων δείχνουν ερασιτεχνισμό και όπως λένε οι πληροφορίες η αστυνομία είναι κοντά στη σύλληψή τους.

«Η αρπαγή της τίγρης».

Σύμφωνα με τη huffingtonpost.gr, η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ονομάζεται διεθνώς «η αρπαγή της τίγρης». Τα χαρακτηριστικά της είναι ότι η απαγωγή είναι ολιγόωρη, το θύμα κρατείται συνήθως σε όχημα, τα λύτρα είναι λίγα, ενώ βασικός σκοπός των δραστών είναι η αρπαγή να λήξει γρήγορα πριν κινητοποιηθεί η Αστυνομία.

Παρουσιάστηκε ως φαινόμενο αρχικά σε Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία και Βέλγιο.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Για την προσφορά του στην Βοιωτία τιμήθηκε ο Αρχιεπίσκοπος


Για το έργο και την προσφορά του στην Βοιωτία τιμήθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος από τον Πολιτιστικό Σύλλογο "Η Άμπελος" στο πλαίσιο της εκδήλωσης "Α' Αντάμωμα Αρβανιτών" που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του ιερού ναού Αγίων Αναργύρων στα Οινόφυτα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Β´ Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Ρέμπελος, Βουλευτές, ο Δήμαρχος Τανάγρας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπικών Συλλόγων, Φορέων και Οργανισμών, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου "Η Άμπελος" κ. Σταμάτης Ράπτης καλωσόρισε τον Αρχιεπίσκοπο, κλήρο και λαό και μίλησε για την έμπνευση του πρώτου Αρβανίτικου ανταμώματος.

Στη συνέχεια η φιλόλογος κ. Ερμιόνη Σκλια μίλησε για την ιστορία των Αρβανιτών λέγοντας: "Οι Αρβανίτες θεωρούνται οι Δωριείς του Νεότερου Ελληνισμού γιατί στην Αρχαία Ελλάδα συνδέθηκαν με την κάθοδο των Δωριέων και όχι άδικα, αφού με το αρχαίο αυτό ελληνικό φύλο παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες στην κοινωνική και πολιτισμική ταυτότητα".

Αναφέρθηκε, επίσης, σε ιστορικά στοιχεία για την μετακίνηση των Αρβανιτών σε διάφορες περιοχές και συμπλήρωσε πως "οι Αρβανίτες μετά την εγκατάστασή τους στη Νότια Πελοπόννησο χρησιμοποιήθηκαν ως γεωργοί στο Δεσποτάτο του Μυστρά. Πολλοί από αυτούς έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και αρκετοί ήρωες του αγώνα, κυρίως κλέφτες και αρματολοί, υπήρξαν Αρβανίτες. Ονομαστοί οπλαρχηγοί και μπουρλοτιέρηδες που διακρίθηκαν στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821 ήταν ο Ανδρέας Μιαούλης, ο Μάρκος Μπότσαρης, η Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, ο Νικόλαος Κριεζώτης, κ.α. Οι Αρβανίτικες φατρίες έμειναν πιστές στην ελληνορθόδοξη πίστη, ενώ οι Αλβανοί ασπάστηκαν θρησκείες όπως ο Μουσουλμανισμός και ο Ρωμαιοκαθολικισμός. Συχνά μάλιστα υπερασπίστηκαν με σθένος την Ορθοδοξία και διακρίνονταν για το ισχυρό θρησκευτικό τους συναίσθημα".

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της η κ. Σκλια ανέφερε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των Αρβανιτών ξεκινώντας από το φιλότιμο. Συγκεκριμένα είπε πως "χαρακτηριστικό γνώρισμα των Αρβανιτών φέρεται η «μπέσα» (η πίστη, το φιλότιμο), η οποία θεωρείται μία από τις πατροπαράδοτες αρετές της φυλής τους. Είναι μάλιστα αδιανόητη η παραβίαση της «μπέσας», της προφορικής δηλαδή υπόσχεσης για τους Αρβανίτες. Το πιο γνωστό ελάττωμα του Αρβανίτη είναι η ισχυρογνωμοσύνη, η ξεροκεφαλιά, το πείσμα και γι’ αυτό είναι γνωστή η φράση «Αρβανίτικο κεφάλι». Επιπλέον η καχυποψία και η δυσπιστία, η διχόνοια και οι εκφυλιστικές συγκρούσεις, που κατά καιρούς δίχασαν τις Αρβανίτικες φατρίες, θεωρούνται τα τρία πιο φοβερά ελαττώματα των Αρβανιτών".

Μιλώντας για την γλώσσα των Αρβανιτών η κ. Σκλια επεσήμανε πως "δεν θεωρήθηκε ποτέ ύποπτη ή εθνικά επικίνδυνη από την κεντρική εξουσία και ποτέ οι Αρβανίτες δεν υπήρξαν εθνικά ύποπτοι. Στις εθνικές απογραφές των ετών 1928 και 1940, όπου καταγράφηκαν οι εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, οι Αρβανίτες δεν αναφέρονται πουθενά, ενώ αναφέρονται π.χ. οι Έλληνες Καθολικοί. Αυτό το στοιχείο δείχνει την πλήρη ενσωμάτωσή τους στον ντόπιο ελληνικό πληθυσμό. Η αρβανίτικη γλώσσα υποχώρησε σταδιακά λόγω της μη επίσημης χρήσης της, αλλά σε αυτό συνετέλεσαν και οι ίδιοι οι Αρβανίτες επειδή ήθελαν να ενταχθούν στο ελληνικό κράτος. Ειδικά μετά το 1922 άρχισαν να μιλούν μόνο ελληνικά. Πολλές περιοχές της Βοιωτίας έχουν καθαρά αρβανίτικα τοπωνύμια στα λεγόμενα Αρβανιτοχώρια, όπως π.χ. Στείρι, Κυριάκι, Ζερίκι, Σούρπη, Μούλκι, Άσκρη, Σκούρτα, κ.α. Στην Αττική γνωστές αρβανίτικες περιοχές είναι τα Βίλια, η Μάνδρα, οι Ερυθρές (Κριεκούκι), τα Σπάτα, η Φυλή (Χασιά), τα Λιόσια, το Καπανδρίτι, ο Αυλώνας, κ.α. Στη Φθιώτιδα συναντούμε τα αρβανίτικα χωριά Λιβανάτες, Μαλεσίνα, Προσκυνάς, Τραγάνα, Μαρτίνο".

Έκανε λόγο, ακόμη, για τα επίθετα των Αρβανιτών τα οποία, όπως είπε, είναι συνήθως δισύλλαβα και δηλωτικά είτε κάποιου φυσιογνωμικού χαρακτηριστικού γνωρίσματος είτε κάποιου ταλέντου και ιδιαίτερου χαρίσματος ή ελαττώματος και υπογράμμισε πως "Πρόεδροι Δημοκρατίας, Πρωθυπουργοί και γνωστοί πολιτικοί άνδρες τόσο στον Αγώνα του 1821 όσο και στη νεότερη ιστορία της Ελλάδας υπήρξαν αρβανίτικης καταγωγής".

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της τόνισε: "Σήμερα έχουμε την τιμή να βρίσκεται ανάμεσά μας ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Είναι γνωστή σε όλους μας η ανιδιοτελής αγάπη του, το κοινωνικό του έργο και η προσφορά του, τόσο στα 27 χρόνια που διετέλεσε Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας, όσο και ως Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας. Σήμερα, λοιπόν, στην γενέτειρα πατρίδα του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Η Άμπελος" θα ήθελε να τον ευχαριστήσει για όλα προσφέροντάς του ένα δώρο".

Αμέσως μετά ο πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου βράβευσαν τον Αρχιεπίσκοπο για το έργο και την προσφορά του στα Οινόφυτα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Βοιωτίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε και συνεχάρη όσους είχαν την ιδέα, αλλά και όσους συνέβαλαν ώστε να υλοποιηθεί αυτή η εκδήλωση. Αναφέρθηκε στο σημείο που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, λέγοντας πως "παλιά σε αυτόν τον λόφο υπήρχε ένας πύργος, που αποτελούσε τον τρόπο επικοινωνίας για εκείνη την εποχή. Σε κάθε κορυφή λόφου, άλλωστε, υπήρχε ένας πύργος, από όπου έστελναν σήματα προς το κέντρο ανάβοντας φωτιά. Για παράδειγμα σε είκοσι λεπτά έφτανε μία είδηση από την Κωνσταντινούπολη μέχρι εδώ".

Μοιράστηκε, επίσης, μία ανάμνηση που έχει από παιδί, την ανατίναξη του πύργου από τους Γερμανούς, για να αξιοποιήσουν τις πέτρες και να φτιάξουν παρατηρητήρια στον κεντρικό δρόμο που ένωνε την Αθήνα με την Θεσσαλονίκη και να μπορούν έτσι να ελέγχουν το πέρασμα. Περιέγραψε, πως όταν αργότερα σε αυτό το σημείο έχτισαν τον ναό των Αγίων Αναργύρων δεν κατάφεραν να αναστηλώσουν τον πύργο, αλλά "σήμερα οι Άγιοι Ανάργυροι προστατεύουν το χωριό".

Συνεχάρη την κ. Σκλια για την ομιλία και επεσήμανε πως "οι Αρβανίτες δεν ήταν καμπίσιοι. Έμεναν στα βουνά, διότι ήταν ακρίτες, ήταν φρουροί".

Αποκάλυψε, ωστόσο, πως ετοιμάζει στα Οινόφυτα και συγκεκριμένα στο πατρικό του σπίτι ένα μουσείο και εκεί θα τοποθετήσει το δώρο που του έκαναν σήμερα, για να τον τιμήσουν, ώστε να μπορεί ο κάθε επισκέπτης να θυμάται και να μαθαίνει για αυτήν την βραδιά, για το πρώτο αντάμωμα Αρβανιτών.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε ένα τιμητικό δώρο στον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο για την στήριξή του και την πνευματική του μέριμνα. Ο Μητροπολίτης Θηβών συνεχάρη τον πρόεδρο και τα μέλη του συλλόγου, αλλά και όλους τους συντελεστές για την εκδήλωση αυτή και ευχήθηκε "να ριζώσει αυτός ο θεσμός".

Επεσήμανε πως τόσες δεκαετίες σε αυτόν τον τόπο γνώρισε την αγάπη και την ντομπροσύνη των Αρβανιτών και τόνισε πως "οι Αρβανίτες ξέρουν πως τους αγαπώ, όπως και εγώ ξέρω ότι με αγαπούν".

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος προσέφερε, εκ μέρους του Συλλόγου, ένα αναμνηστικό δώρο στον Πρωτοσύγκελλο της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτη Συμεών Βολιώτη, ο οποίος κάθε Σάββατο πραγματοποιεί κατηχητικές συναντήσεις με παιδιά όλων των ηλικιών στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Κατόπιν χαιρετισμό απηύθυναν η αντιδήμαρχος και ο Δήμαρχος Τανάγρας, ο οποίος ευχήθηκε να καθιερωθεί ο θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο "Αρβανίτικο Αντάμωμα".

Μίλησε για το έργο του Αρχιεπισκόπου και την προσφορά του στην Βοιωτία και όχι μόνο, κυρίως αυτές τις ημέρες που περνά δύσκολα ο τόπος. Χαιρετισμό απέστειλε, επίσης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραβρεθεί.

Στη συνέχεια χορευτικά τμήματα της ευρύτερης περιοχής παρουσίασαν αρβανίτικους παραδοσιακούς χορούς.

Στον χώρο της εκδήλωσης υπήρχε μία μικρή έκθεση με παραδοσιακά προϊόντα, αντικείμενα και φορεσιές της Τοπικής Παράδοσης από τον Σύλλογο Γυναικών Οινοφύτων.

Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος "Η Άμπελος" ιδρύθηκε το 2009 με σκοπό την προώθηση και στήριξη της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου.

Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Σταμάτης Ράπτης, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο απαρτίζουν οι Αγγελική Παπαμήτρου, Λίτσα Ζαχάρη, Κωνσταντίνος Ρίζος, Ελένη Ρίζου, Νίκος Κατσιφής, Έλβις Τσάτσα, Αλεξάνδρα Νίκα-Συμιστήρα, Αλέξανδρος Ταμπουρατζής και Κωνσταντίνος Μπλατσότης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά πανήγυρις Πανενοριακής συνάξεως Βοιωτών Αγίων


Με ιερή κατάνυξη σήμερα το απόγευμα 22 Μαΐου 2015 ημέρα Παρασκευή τελέστηκε πανενοριακή σύναξη των Βοιωτών Αγίων στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Ελαιώνα Θηβών. Η εορτή αυτή καθιερώθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο να εορτάζεται το τελευταίο Σάββατο του Μαΐου, η μετακίνηση όμως αυτή καθίσταται αναγκαία λόγω του Σαββάτου προ της Πεντηκοστής (Ψυχοσάββατο).

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τον δε θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ.Νικόδημος Κάστιζας, εφημέριος του Ιερού Αγίου Γεωργίου Θηβών. Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην αποστολικότητα της τοπικής Εκκλησίας και στους πνευματικούς αγώνες των αγίων μας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανοσιοπογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ.Νικόδημο Κάστιζα για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και ευχήθηκε στους πιστούς να μιμούμεθα τους αγίους και να επικαλούμεθα την βοήθειά τους στους χαλεπούς καιρούς.

Την επόμενη ημέρα 23 Μαΐου 2015 ημέρα Σάββατο τελέστηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος σκιαγράφησε το βίο και το έργο των τοπικών αγίων μας και ευχήθηκε στο εκκλησίασμα όπως οι άγιοι γίνουν προστάτες και οδηγοί στο δρόμο της σωτηρίας μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με το θερμόμετρο να αγγίζει τους 28 βαθμούς

Διαβάστε τι καιρό θα κάνει σήμερα

Tοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα έχουμε σήμερα, Δευτέρα, στα βόρεια και κυρίως ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη Μακεδονία με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά της Θράκης το απόγευμα.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και στα βόρεια νότιοι με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος με παροδικές αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι η σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές στα γύρω ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 26 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση Δηλώσεων ΟΣΔΕ έως 15/6/15

Φίλοι Αγρότες - παραγωγοί
Τώρα οι δηλώσεις του ΟΣΔΕ γίνονται έγκυρα, αξιόπιστα, χωρίς ταλαιπωρία και προπαντός
οικονομικά (συγκρίνετε τις τιμές) στο νέο πιστοποιημένο φορέα τύπου Α΄ «Agrocon».
Η εταιρία μας «Agrocon» Θεόδωρος Χριστοδούλου - Λουκάς Καραμουσαντάς – Άρης Ζιώγας και
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ είναι κοντά σας με έμπειρο και επιστημονικό προσωπικό και
σας ενημερώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης
ΟΣΔΕ είναι η 15η
Ιουνίου2015.
Επίσης σας ενημερώνει ότι η κατάθεση του εκκαθαριστικού σε οποιονδήποτε φορέα δεν
αποτελεί δέσμευση, ο κάθε παραγωγός είναι ελεύθερος να επιλέξει τον φορέα στον οποίο τελικά θα
υποβάλλει την δήλωσης του ΟΣΔΕ.
Σας περιμένουμε για τις δηλώσεις του ΟΣΔΕ και για οποιαδήποτε πληροφορία:
 στο Κεντρικό μας γραφείο στη Λιβαδειά Σοφοκλέους 1, ( δίπλα στην ΔΕΗ) τηλ.
2261089964
 στο υποκατάστημα στον Ορχομενό Γυμναστηρίου 16 (στο γραφείο του Συνεταιρισμού)
τηλ. 2261032773.

 Οι Γεωπόνοι της Agrocon

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ