Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Καταστροφή απο το χαλάζι στο κάμπο της Λιβαδειάς-βίντεο -φωτο


 Μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στη Λιβαδειά και τις γύρω περιοχές.Επί περίπου ένα τέταρτο το χαλάζι έπεφτε στη περιοχή, «βομβαρδίζοντας» τα πάντα στο διάβα του.Η σφοδρή χαλαζόπτωση έφερε την ολοκληρωτική καταστροφή στο κάμπο της Λιβαδειάς, βάζοντας ταφόπλακα σε αγροτικά προιόντα,σιτηρά,κηπευτικά,ελιές,βαμβάκι και αμπέλια.
Ρεπορτάζ Παντελής Μπατσούλης φωτο απο lay-out.gr
Aπο το orchomenos-press
AποLamiareport



Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τη ρύθμιση των οφειλών στους ΟΤΑ



Έως τις 26 Ιουνίου παρατείνεται η προθεσμία για την ρύθμιση οφειλών προς του ΟΤΑ και τα νομικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης η υποβολή αιτήσεων για ρύθμιση βεβαιωμένων οφειλών έως και σήμερα 26 Μαΐου παρατείνεται έως τις 26 Ιουνίου.

Σχετικό αίτημα είχε υποβάλλει με επιστολή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης προς τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση και την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, καθώς, όπως ανέφερε, η παράταση θα διευκολύνει περαιτέρω τους δημότες και θα αυξήσει τα έσοδα των δήμων «σε μία περίοδο που δοκιμάζονται οι αντοχές όλων».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρια ληστεία σε βενζινάδικο στην Εύβοια- Του έριξαν χλωρίνη στο πρόσωπο μπροστά στη μητέρα του


Οι δράστες πήραν 35.000 ευρώ και χρυσές λίρες -Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους έχει εξαπολύσει η αστυνομία
Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν χθες το βράδυ, μια 61χρονη μητέρα και ο 24χρονος γιος της, οι οποίοι έπεσαν θύματα άγριας ληστείας στο πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρούν στον οικισμό Λοφίσκο Αυλωναρίου.

Οι δύο δράστες έριξαν χλωρίνη στο πρόσωπο του 24χρονου και αφού άρπαξαν 35.000 ευρώ και χρυσές λίρες, εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση - Μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει δεκάδες προσαγωγές στην Ασφάλεια Χαλκίδας, και η σύλληψη των δραστών είναι θέμα ωρών.

Το περιστατικό
Ηταν λίγο πριν τις 21:00 το βράδυ όταν οι δύο δράστες εισέβαλαν στο βενζινάδικο και ακινητοποίησαν τον 24χρονο νεαρό, ο οποίος δέχτηκε χτυπήματα, ενώ του έριξαν και χλωρίνη στο πρόσωπο μπροστά στα μάτια της μητέρας του!

Σε κατάσταση σοκ η 61χρονη, εκλιπαρούσε τους αδίστακτες ληστές να μην κάνουν κακό στον γιο της και άμεσα άνοιξε το χρηματοκιβώτιο και τους έδωσε ότι υπήρχε μέσα, περίπου 35.000 ευρώ και χρυσές λίρες.

Οι δράστες έγιναν καπνός και άμεσα ειδοποιήθηκε η Ασφάλεια Χαλκίδας που ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους. Ο 24χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

 eviazoom
Διαβάστε Περισσότερα »

Ευεργετική Παράταση για τους σεισμοπαθείς της Βοιωτίας,Φθιώτιδας και της Φωκίδας, μετά από παρέμβαση του Κώστα Μπακογιάννη


Με επείγον έγγραφο του στις  11 Φεβρουαρίου 2015 (αρ.πρωτ.20540/211) προς το Υπουργείο Οικονομίας και Υποδομών και την Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών της Γενική Γραμματείας Υποδομών, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης ζήτησε την άμεση έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την παράταση και τον ορισμό εκ νέου προθεσμίας υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής για τους πληγέντες πολίτες της Στερεάς Ελλάδας από τους σεισμούς  της 7ης Αυγούστου 2013 και 6ης Φεβρουαρίου 2014.

Μετά από τις απαραίτητες παρεμβάσεις και διαβουλεύσεις, το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε στην έκδοση της απαιτούμενης ΚΥΑ και όρισε εκ νέου προθεσμία μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2015. Ο λόγος που ζητήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η παράταση για τις αιτήσεις Στεγαστικής Συνδρομής είναι επειδή έχει υποβληθεί μικρός αριθμός αιτήσεων σε σχέση με το πλήθος των βληθέντων κτιρίων και παραμένουν αδιάθετα τα σχετικά κονδύλια αλλά και επίσης επειδή δεν έχει ολοκληρωθεί η κατεδάφιση όλων των επικινδύνων ετοιμόρροπων κτιρίων.

Με δεδομένα τα παραπάνω, με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 472/Β/2015), ορίζεται εκ νέου προθεσμία υποβολής αιτήσεων χορήγησης Στεγαστικής Συνδρομής μέχρι 31.12.2015, από τους ιδιοκτήτες πληγέντων κτιρίων, από τους σεισμούς της 7ης Αυγούστου 2013 και 6ης Φεβρουαρίου 2014 σε περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Φωκίδας και Βοιωτίας. Η παράταση αφορά:

    Την επισκευή κτιρίων, χωρίς να έχει προηγηθεί η έκδοση πορίσματος χαρακτηρισμού τους. Σε αυτήν την περίπτωση απαιτείται και η ταυτόχρονη υποβολή πλήρους φακέλου μελέτης επισκευής προκειμένου να εκδοθεί Άδεια Επισκευής.
    Την ανακατασκευή κτιρίων στην περίπτωση που έχει εκδοθεί Πρωτόκολλο Αυτοψίας Επικίνδυνα Ετοιμόρροπου Κτίσματος και έχει παρέλθει η προθεσμία των έξι (6) μηνών από την παραλαβή του.          Οι εν λόγω αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία, συνοδευόμενες από τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έπιασαν τον 17χρονο δολοφόνο της γιαγιάς στην Αλίαρτο


Ο 17χρονος ρομά είχε δολοφονήσει μαζί με συνεργό του την ηλικιωμένη γυναίκα για να τη ληστέψουν...

Το αποτρόπαιο έγκλημα είχε γίνει τον περασμένο Νοέμβριο του στο Παλαιό Φάληρο, όπου οι αδίστακτοι ληστές φίμωσαν την ανήμπορη γριούλα για να την ληστέψουν.

Ο 17χρονος με το συνεργό του είχαν μπει στο σπίτι της 85χρονης και όχι μόνο της πήραν τα υπάρχοντα της, αλλά της έκοψαν και το νήμα της ζωής στραγγαλίζοντάς την, λες και τους απειλούσε την σωματική ακεραιότητα.

Οι δυο ληστές έστησαν ενέδρα στη γιαγιά και εισέβαλαν στο σπίτι, της πήραν κοσμήματα, χρήματα και οποιοδήποτε αντικείμενο αξίας είχε, την φίμωσαν με την πετσέτα της κουζίνας και την στραγγάλισαν.

Λίγες ημέρες αργότερα είχε συλληφθεί ο ένας από τους δράστες και χθες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς εντόπισαν και συνέλαβαν τον 17χρονο στην περιοχή της Αλιάρτου Βοιωτίας, αφού σε βάρους του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τροχάδην για συμφωνία: Η κυβέρνηση φέρνει μέτρα & περιμένει παρέμβαση Ομπάμα

Αγκάθια στο δρόμο για συμφωνία Ελλάδας και εταίρων υπάρχουν ακόμα και δεν είναι άλλα από τον ΦΠΑ, το ασφαλιστικό και το δημοσιονομικό κενό.

Ωστόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει αισιοδοξία πως ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο οι δύο πλευρές θα δώσουν τα χέρια.

Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει μέτρα. Μάλιστα στο Μέγαρο Μαξίμου καθαρογράφουν κείμενο-συμφωνία 20 σελίδων στο οποίο αναφέρονται τα μέτρα που σκοπεύει να λάβει και οι συμβιβασμοί στους οποίους θα προχωρήσει προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία και η χώρα να αναπνεύσει ξανά. Την ίδια ώρα η Αθήνα περιμένει την επίσημη παρέμβαση των ΗΠΑ στους G7 υπέρ της Ελλάδας για μία ρεαλιστική λύση μετά από 7 χρόνια κρίσης και λιτότητας

Τα μέτρα που έχουν κλειδώσει και έρχονται

    Επανέρχεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για όσους έχουν εισόδημα από 30.000 ευρώ και άνω (αύξηση κατά 30% στην έκτακτη εισφορά).
    Παραμένει ο ΕΝΦΙΑ με έκπτωση μέσω της μείωσης των αντικειμενικών αξιών.
    Αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης για αυτοκίνητα, πισίνες και αεροσκάφη
    Νέου τύπου περαίωση για υποβολή χωρίς πληρωμή προστίμων δηλώσεων για κρυφά εισοδήματα.
    Νομιμοποίηση αδήλωτων εισοδημάτων που βρίσκονται σε τράπεζες του εσωτερικού (φόρος 30%) και του εξωτερικού (φόρος 15%).
    Αλλάζουν οι φορολογικοί συντελεστές για τα εισοδήματα με τροποποιήσεις στις κλίμακες για όσους έχουν εισοδήματα που χαρακτηρίζονται μεσαία δηλαδή γίνεται λόγος για ποσά από 20.000 και 25.000 ευρώ, όπου φαίνεται ότι θα αυξηθεί ο φόρος εισοδήματος.

Τρία τα «καυτά» θέματα

Επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου εξηγούν στο iefimerida.gr «οι δυο πλευρές θα πρέπει να «γεφυρώσουν» αποστάσεις στο Brussels Group, με την ατζέντα να περιλαμβάνει τρία «καυτά» θεμάτα»:

    1,8 δις το  «κοστούμι» από τον ΦΠΑ: Με την παρέμβαση του Ζ.Κ Γιούνκερ, για τα επιπλέον έσοδα 1,8δις ευρώ από τον ΦΠΑ να χαρακτηρίζεται «τρομερά μεγάλο νούμερο» από το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση επιμένει στον τριπλό συντελεστή, υπογραμμίζοντας ότι προϊόντα όπως τα φάρμακα και τα τρόφιμα θα πρέπει να βρίσκονται στη χαμηλή κλίμακα
    Ασφαλιστικό: Η Αθήνα έχει πει «ναι» στην ενοποίηση των ταμείων και στην κατάργηση των πρόωρων συντάξεων (χωρίς αυτό να περιλαμβάνει όσους έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα), με τους δανειστές να επιμένουν σε αύξηση ορίου ηλικίας στα 67
    Δημοσιονομικο κενο: Απόσταση καταγράφεται και στο δημοσιονομικό κενό, αφού η Αθήνα το υπολογίζει στο 1,2 δις, με τους υπολογισμούς τις κομισιόν να θέλουν έξτρα 1,7δις

Σε ό,τι αφορά τις 100 δόσεις η Αθήνα ελπίζει ότι θα αποφέρουν 600 εκατ. ευρώ, ωστόσο οι θεσμοί δεν εμφανίζονται τόσο αισιόδοξοι.

Παρέμβαση των ΗΠΑ υπέρ της Ελλάδας στους G7

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στην Ουάσινγκτον Μιχάλης Ιγνατίου εκδόθηκε μια λιτή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία με εντολή του προέδρου Ομπάμα ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, στους G7 στην Δρέσδη θα ζητήσει από όλα τα μέρη να καταλήξουν άμεσα σε μια επικοιδομητική ρεαλιστική λύση στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, οι εκπρόσωποι των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής αναμένεται να πιέσουν τις χώρες της Ευρωζώνης και την Ε.Ε. και κυρίως από τη Γερμανία, να βρεθεί άμεσα μια λύση με την Ελλάδα, η οποία όμως δεν θα σημαίνει σε καμία περίπτωση χρηματοδότηση της Ελλάδας χωρίς ένα αυστηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο θα πρέπει να δεχθεί η ελληνική κυβέρνηση.

«Αν υπάρξει αποτυχία στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδος και των πιστωτών της, τότε θα υπάρξει μια σκιά πάνω από το μέλλον του ευρώ. Το ίδιο όμως θα συμβεί και σε περίπτωση που η Ελλάδα λάβει χρηματοδότηση χωρίς να δεσμευθεί ρητώς πως θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της», υπογράμμισε Αμερικανός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των G7 που θα διεξαχθεί στη Δρέσδη στις 27-29 Μαΐου. Η ομάδα των G7 αποτελείται από τους υπουργούς Οικονομικών και τους διοικητές των κεντρικών τραπεζών των 7 μεγαλύτερων προηγμένων οικονομιών (ΗΠΑ, Βρετανίας, Καναδά, Γερμανίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Ιαπωνίας) και στις συνεδριάσεις της μετέχουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Συνομιλίες Τσίπρα

Το βλέμμα όλων επομένως, εστιάζεται στην ‘Ομάδα των Βρυξελλών’ , με την Αθήνα να ελπίζει ότι θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες αύριο και μεθαύριο, ώστε να υπάρξει ένα πλαίσιο συμφωνίας τις επόμενες μέρες. Ταυτόχρονα, καλά ενημερωμένες πηγές επιβεβαιώνουν ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» με ηγέτες και ευρωπαίους αξιωματούχους, στην κατεύθυνση απεμπλοκής των διαβουλεύσεων.

Αλλοι δυο κρίσιμοι σταθμοί

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.
Σύμφωνα με πληροφορίες δύο είναι τα σενάρια που έχουν πέσει στο τραπέζι:

    Είτε να υπάρξει μία ένεση ρευστότητας  του ELA αντίστοιχη με αυτή της  προηγούμενης εβδομάδας
    Είτε να υπάρξει  αύξηση του κουρέματος στα ενέχυρα των ελληνικών


Αύριο Πέμπτη, θα συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη και το euroworking group, το οποίο πέραν της οικονομικής συγκυρίας στην Κύπρο αναμένεται να εξετάσεις και τις διαπραγματεύσεις για τη χώρα μας. Η ελληνική πλευρά δεν σταματά να εργάζεται για μια συμφωνία εντός των κόκκινων γραμμών και είναι διατεθειμένη να παράσχει όσα πιο πολλά στοιχεία χρειαστούν, ενώ αναμένει να δοθεί το ‘πράσινο φως’ για να περάσει στο επόμενο στάδιο.

Τέλος, εάν κυλήσουν όλα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου, τα δύο πρώτα 24ωρα του Ιουνίου να συγκληθεί -εκτάκτως- το Eurogroup που θα "σφραγίσει" τη συμφωνία, καθώς στις 5 του μήνα εκπνέει η προθεσμία για την πληρωμή της  δόσης προς το ΔΝΤ, στην οποία όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές «η Αθήνα επιθυμεί να ανταποκριθεί πλήρως».
 iefimerida.gr



                   

Διαβάστε Περισσότερα »

Eγκαίνια της 19ης έκθεσης Γελοιογραφίας στο Λαφύστι

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Σπρίτζη σε Μπασιάκου για Ανατολική Παράκαμψη Θήβας

 Θέμα:    Η από 30-3-2015 ερώτηση του βουλευτή κ. Μπασιάκου σχετικά με την Ανατολική Παράκαμψη Θηβών.


Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κύριο Βουλευτή, ότι επισυνάπτουμε το με αρ. πρ. ΔΟΥ/1900/20.04.2015 σχετικό έγγραφο της της Δ/νσης Οδικών Υποδομών, για ενημέρωση.




              Ο  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ


  ΧΡΗΣΤΟΣ  ΣΠΙΡΤΖΗΣ  

Απαντώντας στην ερώτηση του θέματος, η οποία μας διαβιβάστηκε με το σχετικό έγγραφό σας (αρ. πρωτ. ΔΟΥ 1900/17-4-2015), αναφορικά με την εξέλιξη της πορείας του έργου της Αν. Παράκαμψης Θήβας που αναφέρεται σε αυτήν, σας πληροφορούμε για τα εξής:
Με την με αριθ. πρωτ. ΔΜΕΟ/α/0/136/16-01-1997 Απόφαση Υπουργού ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. ανατέθηκε η μελέτη με τίτλο «Οριστική Μελέτη Παράκαμψης Θηβών» στα συμπράττοντα Γραφεία Μελετών :Ολ.  Βαγγελάτου,  Ι. Αλαβάνος – Χ.  Αθανασόπουλος Ε.Ε., Ι. Μαρούκης  και  Κ. Αντωνιάδης και την 25 Ιουνίου 1997 υπεγράφη η σχετική σύμβαση για ποσό 146.735 €, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Ως Διευθύνουσα Υπηρεσία για την μελέτη έχει ορισθεί η Δ.Τ.Ε. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Μέχρι σήμερα έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι παρακάτω μελέτες:
1.    Αναγνωριστική Μελέτη Οδοποιίας
2.    Αναγνωριστική Γεωλογική Μελέτη
3.    Μελέτη Προέγκρισης Χωροθέτησης
4.    Τοπογραφική Αποτύπωση Ζώνης Οδοποιίας και θέσεων Τεχνικών
5.    Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
6.    Γεωλογική Μελέτη
7.    Προμελέτη Οδού
8.    Προκαταρκτική επεξεργασία Τεχνικών Έργων οδού.
9.    Αναγνωριστική μελέτη Κόμβων και παράλληλων οδών
10.    Οριστική μελέτη οδού
11.    Προμελέτη Τεχνικών έργων (αφορά 4 τεχνικά)
12.    Οριστική μελέτη Κόμβων
13.    Οριστική μελέτη Τεχνικών έργων (αφορά 3 τεχνικά)
14.    Κτηματολόγιο (υπό έγκριση)
Ακόμα έχουν εκπονηθεί και εγκριθεί οι απαραίτητες  Γεωτεχνικές έρευνες και μελέτες μέσω άλλης σύμβασης σε άλλο μελετητικό γραφείο.
Για την ολοκλήρωση της μελέτης απαιτείται η εκπόνηση και έγκριση της Οριστικής μελέτης Τεχνικού στη Χ,Θ 0+878 του μελετώμενου οδικού άξονα. Για την προαναφερόμενη Οριστική μελέτη η οποία δεν προβλεπόταν στην αρχική σύμβαση, έχει συνταχθεί από τη Δ/νουσα Υπηρεσία ο 3ος Συγκριτικός Πίνακας, συνολικού ποσού 621.966 € (ήτοι με υπέρβαση 86.941 € πλέον ΦΠΑ έναντι του 2ου Σ.Π.) και μετά την έγκρισή του θα συναφθεί Συμπληρωματική Σύμβαση για την εκπόνησή της.
Το Συμβούλιο Δημοσίων Έργων-Τμήμα Μελετών γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της έγκρισης του 3ου Σ.Π. και της σύναψης 2ης Συμπληρωματικής Σύμβασης. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης του 3ου Σ.Π. απαιτείται η γνωμοδότηση της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. προς την οποία η Υπηρεσία θα διαβιβάσει το φάκελο με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Επισημαίνεται εντούτοις ότι η Σύμβαση διέπεται από τις διατάξεις του Ν. 716/77 και είναι αμφίβολη η θετική Γνωμοδότηση επ’ αυτής. Σε αυτή την περίπτωση θα προωθηθεί η Προκήρυξη νέας ανάθεσης (που θα αφορά μόνο την εκπόνηση της Οριστικής μελέτης Γέφυρας περί τη θέση Χ,Θ 0+878, ανοίγματος περίπου 85 μ.) με εκτιμώμενο χρόνο για τη διαδικασία ανάθεσης, συμβασιοποίησης και έγκρισης της μελέτης, τους 12 έως 18 μήνες.
Επιπλέον από την Διευθύνουσα Υπηρεσία συντάχθηκε φάκελος Ανανέωσης των Περιβαλλοντικών Όρων και διαβιβάστηκε στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την έγκρισή του.
Με την εκπόνηση της Οριστικής μελέτης του προαναφερόμενου τεχνικού και την έγκριση του Κτηματολογίου επέρχεται πλήρης ωριμότητα μελετών και το έργο μπορεί να ενταχθεί σε πρόγραμμα δημοπράτησης.
Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ



ΔΗΜ. ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

"Μια Θάλασσα Λόγια Ανείπωτα" της Βοιωτής ποιήτριας Κωνσταντίνας Σταθακοπούλου στην Όαση Ζαππείου


Οι εκδόσεις "ΑΛΛΩΣΤΕ" (www.alloste.gr) και η ποιήτρια Κωνσταντίνα Σταθακοπούλου σας προσκαλούν σε μια ποιητική συνάντηση την Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015, στις 6.30 μ.μ. στο καφέ OASIS στο Ζάππειο, για την παρουσίαση του βιβλίου "Μια Θάλασσα Λόγια Ανείπωτα".
Διαβάστε Περισσότερα »

Την προσοχή των γονέων εφιστά η ΕΛΑΣ για το «Παιχνίδι των 72 ωρών»


    Την προσοχή των πολιτών και κυρίως των γονέων εφιστά Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με το λεγόμενο «Παιχνίδι των 72 ωρών» (Game of 72).

Όπως ενημερώνει η ΕΛΑΣ, πρόκειται για... διαδικτυακό φαινόμενο που εμφανίζεται στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, με τους εφήβους να ανταλλάζουν μεταξύ τους μηνύματα, προκαλώντας ο ένας τον άλλον να εξαφανιστούν από το σπίτι τους χωρίς καμία επικοινωνία με τις οικογένειες τους για 72 ώρες.
Το επικίνδυνο αυτό διαδικτυακό «παιχνίδι» φέρεται να ξεκίνησε από τη Γαλλία, όπου 13χρονη η οποία εξαφανίστηκε από την οικία της για 72 ώρες, δήλωσε ότι προσπαθούσε να ανταποκριθεί στο «παιχνίδι - πρόκληση των 72 ωρών».
Οι αστυνομικές αρχές πολλών κρατών εξέδωσαν ειδοποιήσεις προς γονείς και παιδιά, ενώ πολλά είναι και τα σχετικά δημοσιεύματα από πολυάριθμα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης του εξωτερικού, που αναφέρουν πως το φαινόμενο λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Βάσει του γεγονότος ότι δεν έχουν ακόμη βρεθεί αποδεικτικά στοιχεία στο διαδίκτυο για την ύπαρξη του επικίνδυνου «παιχνιδιού», μερίδα των ξένων μέσων εικάζει ότι η έκταση που έλαβε το περιστατικό μπορεί να οφείλεται σε αυτοδιαδιδόμενη φάρσα.

Στη χώρα μας δεν έχει σημειωθεί αντίστοιχο περιστατικό, όμως η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται σε επιφυλακή.

Οι αρχές καλούν όποιον γονέα υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να συμμετάσχει στο «παιχνίδι – πρόκληση» των 72 ωρών, καθώς και όποιον πολίτη γνωρίζει σχετικές πληροφορίες για αυτό, να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διαψεύδει κατηγορηματικά «λουκέτο» στο στρατόπεδο της Θήβας.



Αστραπιαία ήταν η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σταθά απέναντι στις φήμες που αναπτύχθηκαν στη Θήβα μετά από δημοσίευμα που μιλά για 9 καταργήσεις σε κέντρα νεοσυλλέκτων, ανάμεσά τους και αυτό της Θήβας.

Ο Γιάννης Σταθάς επικοινώνησε αμέσως με τον υφυπουργό Άμυνας Νίκο Τόσκα όπου τον διαβεβαίωσε οτι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κανένας συγκεκριμένος σχεδιασμός και οτι δεν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η κατάργηση του κέντρο εκπαίδευσης πυροβολικού της Θήβας.

Σας παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα:

Τέσσερα από τα συνολικά 13 Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα παραμείνουν ανοιχτά. Στα υπόλοιπα μπαίνει “λουκέτο”.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Στύλιου σχετικά με την συνέχιση ή μη, της λειτουργίας του στρατοπέδου στην Άρτα, ο υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Όπως είπε βρίσκεται σε εξέλιξη μελέτη για την αναδιάρθρωση όλης της δομής των Ενόπλων δυνάμεων,επισημαίνοντας ότι στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται παράλληλα «η μετεξέλιξη ορισμένων στρατοπέδων εκπαίδευσης, για τα οποία υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς την αναγκαιότητα τους».

Πρόσθεσε πως από τα 13 συνολικά Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων που υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, στην πραγματικότητα 3 – 4 είναι αναγκαία, συμπληρώνοντας ότι στόχος της ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι, όσα θα παραμείνουν σε λειτουργία να καλύπτουν καλύτερα τις επιχειρησιακές ανάγκες της χώρας, ενώ θα γίνει προσπάθεια να ενισχυθούν οι μονάδες που βρίσκονται σε περιοχές, που αντιμετωπίζουν απειλή εξ ανατολών.

viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα: Βροχή και χαλάζι

Βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές αναμένονται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πιθανώς ισχυρούς άνεμους.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν κυρίως στη Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία δυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα ισχυρές.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, από το βράδυ θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και βαθιά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά, από το βράδυ θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και το βράδυ τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεές για το ορφανοτροφείο της Λαμίας, αντί στεφάνων, στην κηδεία των ομογενών

Για την 1η Ιουνίου έχει προγραμματιστεί η κηδεία του Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του και του γιου τους, που βρήκαν φρικτό θάνατο στο σπίτι τους - Όπως ανακοίνωσε η οικογένεια, οι δωρεές θα γίνονται διαμέσου της Ορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ
Δωρέες αντί στεφάνων ζητά η οικογένεια των ομογενών που δολοφονήθηκαν άγρια μέσα στο σπίτι τους στην Ουάσινγκτον, στις ΗΠΑ.

Όπως ανακοινώθηκε εκ μέρους της οικογένειας Σαββόπουλου, που θρηνεί τον χαμό του Σάββα Σαββόπουλου, της συζύγου του Έιμι και τους δεκάχρονου γιου τους Φίλιπ, αντί λουλουδιών, όσοι θέλουν να παραβρεθούν στην επιμνημόσυνη δέηση που θα τελεστεί την 1η Ιουνίου, καλούνται να δωρίσουν τα χρήματα στην ορθόδοξη εκκλησία της Αγίας Σοφίας, που είναι η μητρόπολη της περιοχής. Ακολούθως, διαμέσου της εκκλησίας, τα χρήματα θα κατατεθούν υπέρ του ορφανοτροφείου θηλέων της Λαμίας.

Υπενθυμίζεται ότι για τις άγριες δολοφονίες των τεσσάρων ανθρώπων, καθώς μαζί με τα μέλη της οικογένειας Σαββόπουλου, τραγικό θάνατο βρήκε και η οικιακή τους βοηθός, η 57χρονη Βεραλίσια Φιγκερόα, έχει συλληφθεί ο 34χρονος απότακτος πεζοναύτης Ντάρον Ντίλον. Οι αρχές πάντως θεωρούν ότι πιθανότατα δεν έδρασε μόνος και οι έρευνες συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ορκίστηκε η Συμπαραστάτης του Δημότη του Δήμου Θηβαίων


Oρκίστηκε, σήμερα 26 Μαΐου 2015 στο Δημαρχείο, παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου, η Δικηγόρος κα. Ματάλα Μαρία, που εκλέχθηκε για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Θηβαίων από το Δημοτικό Συμβούλιο,

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θηβαίων αποκτά Συμπαραστάτη του Δημότη, θεσμός, που προβλέπεται από τον νόμο του «Καλλικράτη».

Η κα Ματάλα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας στο Δ.Σ. έλαβε την απαραίτητη αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα συνολικά 26 ψήφους από τους 28 παρόντες συμβούλους (33 μέλη στο σύνολο).

Το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης θα στεγάζεται στο κτίριο του Δημαρχείου (Κύπρου 3) και τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί με Δελτίο Τύπου το ωράριο λειτουργίας του.


                       Σύντομο Βιογραφικό
Η Μαρία Ματάλα του Δημοσθένη και της Όλγας, γεννήθηκε στη Θήβα το 1972. Προέρχεται από αγροτική οικογένεια και έχει έναν αδελφό, το γεωπόνο Σπύρο Ματάλα.  Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών, έχει παρακολουθήσει πληθώρα επιμορφωτικών σεμιναρίων σχετικών με τη νομική επιστήμη και γνωρίζει τρεις ξένες γλώσσες. Εργάστηκε επί δεκαετία στο δικηγορικό γραφείο του γνωστού ποινικολόγου Νίκου Μαυρομάτη στην Αθήνα και από το 2008 διατηρεί ομώνυμο δικηγορικό γραφείο στη Θήβα ασκώντας μάχιμη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον πολιτικό μηχανικό Ταξιάρχη Καρανάσιο και έχουν δύο παιδιά.
Τι είναι ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Ο Συμπαραστάτης αποτελεί ένα νέο θεσμό διαμεσολάβησης μεταξύ πολιτών, επιχειρήσεων και ΟΤΑ, που εισήχθη με τις διατάξεις του Προγράμματος «Καλλικράτης», και αποσκοπεί, μεταξύ άλλων, στον έγκαιρο εντοπισμό και την αποτελεσματική αντιμετώπιση φαινομένων κακοδιοίκησης, ορθής εφαρμογής των νόμων, στη διασφάλιση της αμεροληψίας των δημοτικών αρχών και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της τοπικής αυτοδιοίκησης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με τις αρχές της χρηστής και διαφανούς διοίκησης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις των παρ. 3 και 5 του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010, ο συμπαραστάτης υποστηρίζεται διοικητικά από τις υπηρεσίες του δήμου, δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγόμενων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών του δήμου, των νομικών του προσώπων και των επιχειρήσεων του και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα, ενώ είναι υποχρεωμένος να απαντά εγγράφως ή ηλεκτρονικά εντός τριάντα (30) ημερών στους ενδιαφερόμενους .

Ο Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης συντάσσει ετήσια έκθεση. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζεται από τον ίδιο και συζητείται στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον απολογισμό της δημοτικής αρχής κατά τις διατάξεις του άρθρου 217 του Κ.Δ.Κ., εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της.

Ο Συμπαραστάτης μπορεί επίσης να προβαίνει στη διατύπωση προτάσεων βελτίωσης της δημοτικής διοίκησης και των σχέσεων της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του, όσο και επ` ευκαιρία σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που ο ίδιος εντοπίζει. Στην τελευταία αυτή περίπτωση, οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη υποβάλλονται στον δήμαρχο και κοινοποιούνται στο δημοτικό συμβούλιο και στον γενικό γραμματέα του δήμου. Τόσο η ετήσια έκθεση όσο και οι ειδικές προτάσεις του συμπαραστάτη αναρτώνται υποχρεωτικά στην ιστοσελίδα του δήμου με φροντίδα των δημοτικών υπηρεσιών.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΟΧΗ-Η Δίωξη προειδοποιεί-Σπείρα υπόσχεται δωρεάν διακοπές

Την προσοχή των καταναλωτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για σπείρα απατεώνων που υπόσχονται δωρεάν διακοπές.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ. η σπείρα υπόσχεται κληρώσεις για δωρεάν διακοπές και τελικά χρεώνει τους ανυποψίαστους πολίτες με υπέρογκα ποσά μέσω κλήσεων σε τηλεφωνικούς αριθμούς υψηλής χρέωσης.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφορικά με κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης, τις οποίες καλούνται να πραγματοποιήσουν προκειμένου να διεκδικήσουν βραβεία και δώρα διαγωνισμών.

Τις τελευταίες ημέρες καταγράφηκαν αρκετές καταγγελίες πολιτών οι οποίοι δέχθηκαν τηλεφωνικές κλήσεις, με απόκρυψη των στοιχείων του καλούντος, κατά τις οποίες τους ανακοινώθηκε ότι έχουν κερδίσει πολυήμερες δωρεάν διακοπές, αλλά προκειμένου να διεκδικήσουν το δώρο τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη διοργανώτρια του διαγωνισμού εταιρεία μέσω αριθμών υψηλής χρέωσης (αριθμοί 901ΧΧΧΧΧΧΧ).

Τα περιστατικά αυτά ήδη διερευνώνται από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ωστόσο, προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης πολιτών και απώλεια χρημάτων μέσω των λογαριασμών τηλεφώνου, επισημαίνονται τα ακόλουθα:

-Οι τηλεφωνικές κλήσεις προς αριθμούς υψηλής χρέωσης και η χρήση Υπηρεσιών Πολυμεσικής Πληροφόρησης (Υ.Π.Π.) (http://www.eett.gr/opencms/opencms/EETT/FAQS/Faq_YPP.html)συνεπάγονται ιδιαίτερα αυξημένο κόστος κλήσεων και μηνυμάτων SMS (χρέωση είτε ανά κλήση, είτε ανά λεπτό, είτε ανά εισερχόμενο / εξερχόμενο μήνυμα).

-Η συμμετοχή σε διαγωνισμούς εταιρειών με δώρα προϋποθέτει την αποδοχή των «όρων συμμετοχής», οι οποίοι πρέπει να έχουν κατατεθεί σε συμβολαιογράφο.

Σε περίπτωση που δέχεστε ενοχλήσεις από Παρόχους Υ.Π.Π. για λόγους προώθησης Υ.Π.Π., ή έχετε εγγραφεί σε Υ.Π.Π. χωρίς τη συγκατάθεσή σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr).

Αν θεωρείτε ότι μέσω κάποιας Υ.Π.Π. απειλήθηκε ή διακυβεύθηκε το απόρρητο των επικοινωνιών σας, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (www.adae.gr). Επίσης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (www.eett.gr) για την εξέταση καταγγελιών που αφορούν την εξασφάλιση της ορθής ενημέρωσης των καταναλωτών για τις Υ.Π.Π. και τον έλεγχο της χρέωσης των καταναλωτών, όταν δεν λαμβάνουν υπηρεσία, εφόσον έχετε ήδη απευθυνθεί στους Παρόχους Υ.Π.Π., αλλά δεν έχει βρεθεί λύση στη μεταξύ σας διαφωνία.
Τηλέφωνο: 11188
 -Fax: 210-6476462
 -Twitter: @cyberalertGR
 -Ιστότοπος: www.cyberkid.gr
 -Και μέσω της εφαρμογής CYBERKID για φορητές συσκευές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Με επιτυχία η μουσική εκδήλωση-αφιέρωμα στην παράδοση του τόπου του Λάμπρου Λιάβα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 22 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΗ.Κ.Ε.Θ., η συναυλία-αφιέρωμα στη  μουσική παράδοση της περιοχής,  στα πλαίσια της ολοκλήρωσης της παρουσίασης στη Θήβα της κινητής έκθεσης του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και Ελληνικών Μουσικών Οργάνων- Συλλογή Φοίβου Ανωγειανάκη, την επιστημονική επιμέλεια της οποία είχε ο καθηγητής μουσικολογίας του Παν/μίου Αθηνών κ. Λάμπρος Λιάβας.

Ο κ. Λιάβας στην αρχή της εκδήλωσης παρουσίασε τον απολογισμό των επιτυχημένων επιμορφωτικών δράσεων, που συνόδεψαν την κινητή έκθεση (σεμινάριο για εκπαιδευτικούς, επισκέψεις σχολείων, διαγωνισμός ζωγραφικής, συνεργασία με ΚΑΠΗ και τοπικούς πολιτιστικούς φορείς).

Ακολούθησε το αφιέρωμα στην μουσική παράδοση με τη συμμετοχή : της Χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Παραδοσιακή Μουσικής (με την επιμέλεια του κ. Παπαναστασίου Σωτήρη) που συνέπραξε με τη χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Θήβας “Ο Ευαγγελιστής Λουκάς” (με την επιμέλεια του κ. Τσαρουχά Αντώνη), των τραγουδιστικών ομάδων των ΚΑΠΗ Θήβας και Βαγίων (με την επιμέλεια του κ. Δέδε Κώστα) και της Σχολής Παραδοσιακής Μουσικής και Τραγουδιού του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Σχηματαρίου (με την επιμέλεια του κ. Σέρπη Γιώργου), τα παιδιά της οποίας ομολογουμένως “έκλεψαν” την παράσταση, με την αρτιότητα της χορωδιακής εκτέλεσης των τραγουδιών και τις δεξιότητές τους στα παραδοσιακά όργανα (σαντούρι, ταμπουρά, ούτι κα).


Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην παράδοση των πνευστών λαϊκών μουσικών οργάνων, της πίπιζας και του κλαρίνου, και στους σημαντικούς δεξιοτέχνες που διακρίθηκαν στα γλέντια και τα πανηγύρια της ευρύτερης περιοχής, με τον κ. Σοφό Νίκο (πίπιζα) και τον κ. Μπεθάνη Ζωγράφο (νταούλι) να υπενθυμίζουν στους παρευρισκόμενους, ότι στην αρχαιότητα οι αυλητές της Θήβας θεωρούνταν ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα. Κάτι που οφείλονταν και στα ιδιαίτερα καλάμια της Κωπαϊδας, που έδιναν τους καλύτερους αυλούς για την περίφημη Θηβαϊκή αυλητική σχολή.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, που ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ. Λιάβα και τους συνεργάτες του που επέλεξαν την πόλη της Θήβας για την παρουσίαση της έκθεσης και τον κ. Δαγδελένη Αποστόλη, Πρόεδρο της Ένωσης Μικρασιατών Θήβας για τη διαμεσολάβηση και συνεχάρη τους συμμετέχοντες στην μουσική εκδήλωση. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος:

 “ Η Θήβα, η πόλη του Πίνδαρου, της Ιστορίας και του Πολιτισμού,  φιλοξένησε με χαρά για ένα μήνα περίπου την κινητή έκθεση, παραχωρώντας το Συνεδριακό Κέντρο της, γιατί θεωρεί ότι η μουσική αποτελεί μιας από τις εκφάνσεις του πολιτισμού, μέσα από την οποία εκφράζονται οι ιδιαιτερότητες κάθε λαού. Η αξία δε των δημοτικών τραγουδιών είναι αναμφισβήτητη και ανεκτίμητη και μέσα αυτά τα τραγούδια ανακαλύπτει κανείς στοιχεία για τη ζωή, τα ήθη και τα έθιμα του ελληνικού λαού”.

Η κινητή έκθεση και οι επιμορφωτικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΛΜΕ Βοιωτίας-Οι συνάδελφοι μας επιστρέφουν στα σχολεία !



     Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Βοιωτίας χαιρετίζει την επιστροφή των συναδέλφων μας της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στα σχολεία μας!
    Με το νόμο 4325 που ψηφίστηκε  πρόσφατα στη βουλή τέθηκε τέλος στην αγωνία και ομηρία 2500 εκπαιδευτικών που είχαν τεθεί ξαφνικά και βίαια στην λεγόμενη διαθεσιμότητα από το καλοκαίρι του 2013.
    Η επιστροφή τους είναι σημαντική επιτυχία του εκπαιδευτικού κινήματος και πρώτα απ΄ όλα των ίδιων των συναδέλφων σε διαθεσιμότητα. Επί 2 ολόκληρα χρόνια αναπτύχθηκε ένας επίπονος, παρατεταμένος και πολύμορφος αγώνας με πείσμα και αποφασιστικότητα στηριγμένος κυρίως στις γενικές τους συνελεύσεις. Αρνήθηκαν τη μοιρολατρία ,την ηττοπάθεια, την επιχείρηση διάσπασης τους παρά τις μεγάλες δυσκολίες. Είχε δηλαδή όλα τα απαραίτητα συστατικά της νίκης! Έτσι έγραψαν ιστορία!
    Ανάγκασε τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μη προχωρήσουν σε απολύσεις να παρατείνουν συνέχεια το καθεστώς της διαθεσιμότητας, να κάνουν ελιγμούς και να δίνουν συνεχείς υποσχέσεις για «απορρόφηση» τους. To 16o συνέδριο της ΟΛΜΕ μπροστά στις επικείμενες απολύσεις αποφάσισε συντονισμένες δυναμικές κινητοποιήσεις και απεργία   διαρκείας. Ακολούθησε το «πορτοκαλί καλοκαίρι» όταν οι σημαίες της ΟΛΜΕ πλημμύριζαν τους δρόμους. Η απεργία του Σεπτέμβρη έμεινε όμως στη μέση… Ο αγώνας συνεχίστηκε :
    Απεργίες , αμέτρητα συλλαλητήρια, πορείες ,καταλήψεις, συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και πρωτότυπες διαμαρτυρίες που γέννησε η φαντασία και δημιουργικότητα των αγωνιζόμενων εκπαιδευτικών ήταν τα «όπλα» τους.
    Μεγάλη συμβολή στην επιτυχή έκβαση του αγώνα είχε ο συντονισμός των ΕΛΜΕ  και η μαχητική αλληλεγγύη με τα άλλα πληττόμενα τμήματα της κοινωνίας σχολικοί  φύλακες , καθαρίστριες, εργαζόμενοι στην ΕΡΤ3 κ.λ.π.
    Η ΕΛΜΕ Βοιωτίας όλη αυτή τη περίοδο ήταν στο πλευρό τους.  Δεν καταφέραμε  όμως να κινητοποιήσουμε το σύνολο του κλάδου  γιατί  δεν κατανοήθηκε η τεράστια σημασία της απόκρουσης της πολιτικής της διαθεσιμότητας .
   Η υπόθεση αυτή βέβαια δεν τέλειωσε οριστικά. Δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα για αναγνώριση μισθολογικά, υπηρεσιακά και συνταξιοδοτικά των 2 χρόνων. Υπάρχει ο κίνδυνος να μην υπάρξουν θέσεις για όλους, να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες κ.α.
Θα συνεχίσουμε λοιπόν τον αγώνα:
•    για την ομαλή ένταξη των σε διάθεση εκπαιδευτικών στην καθημερινή εκπαιδευτική και διδακτική πράξη και  τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων,
•    για να γυρίσουν τα παιδιά στις καταργημένες ειδικότητες που είχαν περιέλθει στην κερδοφορία των ιδιωτικών σχολών,
•    για να λειτουργήσουν οι καταργημένες ειδικότητες στη Β΄ και στη Γ΄ ΕΠΑΛ ,
•    για να μειωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών στα τμήματα ειδικότητας της Β΄ τάξης, (κατάργηση της υπ.αποφ.100637/2014)
•    για σύγχρονη δημόσια δωρεάν αναβαθμισμένη ΤΕΕ που θα περιέχει όλες τις ειδικότητες και δεν θ’ αφήνει καμιά στη κατάρτιση
•    για να καταργηθούν όλες οι ΣΕΚ  και το αίσχος της μαθητείας από το 4οετος.
•    Για το σχολείο που ονειρευόμαστε!

Συνάδελφοι Συναδέλφισσες  σας καλωσορίζουμε
και σας περιμένουμε για να συνεχίσουμε τους αγώνες
μέσα από τις γραμμές της ΕΛΜΕ!

Η ΕΛΜΕ ΒΟΙΩΤΙΑΣ  καλεί τους μαθητές των ειδικοτήτων
που βίαια καταργήθηκαν το προηγούμενο διάστημα να προσέλθουν στα σχολεία τους για εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά, αφού οι ειδικότητες αυτές θα
 λειτουργήσουν κανονικά κατά το Σχ. Έτος 2015 2016

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          ΤΟ Δ.Σ                                         Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                           ΧΡΥΣΑΦΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ