Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίσκεψη Σταθά στη Καλλιθέα Τανάγρας για τις καταστροφές απο το χαλάζι

Ο βουλευτής Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σταθάς, επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, την πληγείσα από την έντονη χαλαζόπτωση περιοχή της Τοπικής Ενότητας Καλλιθέας του Δήμου Τανάγρας με παρουσία πληγέντων αγροτών.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σκούμα για την καταστροφή από τη χαλαζόπτωση σε Καλλιθέα και Θήβα Βοιωτίας

Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Καταστροφή καλλιεργειών από έντονη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στην Καλλιθέα Δήμου Τανάγρας και το Δήμο Θήβας.

    Μια ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση στις 27 Μαΐου 2015 προκάλεσε   μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές «Σουλά», «Σωρός» κλπ, των κτηματικών περιφερειών Καλλιθέας Βοιωτίας και Θήβας. Αμπέλια, σιτηρά, κηπευτικά είδη και άλλες καλλιέργειες, υπέστησαν καθολική καταστροφή από την απρόβλεπτη μανία της χαλαζόπτωσης. Επισημαίνουμε, ότι  σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και σε άλλες περιοχές του νομού.
   
    Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως ο νομός μας είχε  υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων την προηγούμενη περίοδο. Είναι προφανές, ότι απαιτείται άμεση επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.


   
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
•    Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;




Ο ερωτών Βουλευτής

Σκούμας Αθανάσιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Προσοχή: Μην αγοράσετε φάρμακο από αυτή την ιστοσελίδα

Παράνομη πώληση άγνωστης προέλευσης φαρμάκων από ιστότοπο αγνώστων λοιπών στοιχείων εντόπισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Ως όφειλε ενημέρωσετο υπουργείο Υγείας, το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας, τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Όπως καταγγέλλει ο ΠΦΣ, ο ιστοτόπος με την ηλεκτρονική διεύθυνση: (http://xn--mxaaaaded0cl8bwg.com/) και στην ελληνική γλώσσα, έχει στο μέσο της σελίδας, με μεγάλη γράμματα, τη λέξη «φαρμακείο» και κάτω από αυτήν τη φράση «φάρμακα χωρίς συνταγή».

Επίσης, υπάρχει η πρόταση: «Εδώ μπορείτε να αγοράσετε μεγάλη ποσότητα της υψηλής ποιότητας χαπιών χωρίς ιατρική συνταγή και σε απευθείας σύνδεση. Παραδίδουμε τα χάπια γρήγορα σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου».

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με τον ΠΦΣ, εμφαίνεται η εικόνα μιας γυναίκας, με λευκή στολή, παραπέμπουσα σε φαρμακοποιό. "Δεν κατέστη δυνατό να διαπιστώσουμε τα στοιχεία της επιχείρησης που είναι η ιδιοκτήτης του εν λόγω ιστοτόπου και πωλεί παρανόμως φάρμακα στην Ελλάδα. Η όλη δομή και τα διαφημιστικά μηνύματα που εμφαίνονται στον ιστότοπο παραπέμπουν τον καταναλωτή, ο οποίος επισκέπτεται τον εν λόγω ιστότοπο, ότι πρόκειται για μία νόμιμη επιχείρηση φαρμακείου, παραπλανώντας αυτόν", αναφέρει ο ΠΦΣ.

Επίσης, δεν δίνεται καμία πληροφορία, για την προέλευση και τα εργοστάσια παρασκευής των φαρμάκων,"με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρές αμφιβολίες, τόσο για την γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, κατά τρόπο που θέτει, άνευ άλλου, σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο την Δημόσια Υγεία», Επιπλέον, όπως σημειώνει ο ΠΦΣ, η κυκλοφορία μερικών φαρμάκων, που πωλούνται από την ιστοσελίδα, έχει απαγορευθεί παγκοσμίως.

Ο ΠΦΣ ζητά να ελεγχθεί η βασιμότητα της καταγγελίας και αν ευσταθεί να εφαρμοστεί η διάταξη που προβλέπει πρόστιμα 30.000 ευρώ έως 50.000, σε όποιον χωρίς να έχει τα από το νόμο προβλεπόμενα προσόντα και τη σχετική αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές, πωλεί φάρμακα ή φαρμακευτικά προϊόντα, αντιποιούμενος έργο φαρμακοποιού και σε περίπτωση υποτροπής, τα χρηματικά πρόστιμα είναι από 50.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ.

iefimerida.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Ενας νεκρός σε επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τους ληστές του Διστόμου


Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση από το μεσημέρι της Παρασκευής για την σύλληψη των ληστών του Διστόμου με ανταλλαγή πυροβολισμών στη Νέα Αγχιάλο του Βόλου και έναν νεκρό.

Οι μέχρι στιγμής πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ΕΛ.ΑΣ. έχει προχωρήσει σε δύο συλλήψεις από την ληστεία της τράπεζας στο Δίστομο τον Αύγουστο του 2014, ενώ ένας τρίτος αρνήθηκε να παραδοθεί και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία μιλάει πλέον επίσημα για δύο συλλήψεις και σύμφωνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ήταν και στενός συνεργάτης του καταζητούμενου φάντασμα, Βασίλη Παλαιοκώστα και μάλιστα τον είχε βοηθήσει στην απόδραση με το ελικόπτερο.

Οι ληστές της τράπεζας του Διστόμου το καλοκαίρι του 2014: Σπύρος Χριστοδούλου, Γιώργος Πετρακάκος και Σπύρος Δραβίλλας

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί περικύκλωσαν μια μεζονέτα που ήταν το κρυσφήγετο τριών φερόμενων ως ληστών του Διστόμου με σκοπό να τους συλλάβουν. Κατά την έφοδο των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΚΑΜ, ένα από τα άτομα αρνήθηκε να παραδοθεί στους αστυνομικούς και αυτοκτόνησε με καλάσνικοφ.

Στη συνέχεια, οι άλλοι δύο παραδόθηκαν στους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής και θα μεταφερθούν στην Αθήνα, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης για σωρεία ληστειών.

Στο σπίτι βρέθηκαν παρκαρισμένα τρία αυτοκίνητα και οπλισμός, που αναμένεται να σταλούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Από την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση επί της εθνικής οδού υπάρχει μπλόκο και έχει διακοπεί η κυκλοφορία, ενώ στις έρευνες φαίνεται να λαμβάνει μέρος ελικόπτερο της Αστυνομίας. Πάντως, οδηγοί που κατευθύνονταν προς Αθήνα έχουν γυρίσει και πλέον πάνε στον προορισμό τους μόνο μέσω Βελεστίνου.

Η εκτροπή της κυκλοφορίας γίνεται εδώ και λίγη ώρα από το ύψος των Αλυκών, για να μην ταλαιπωρούνται άδικα οι οδηγοί, μέχρι να λήξει η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει την Εθική Τράπεζα στην πόλη της Βοιωτίας και θεωρούνταν συνεργάτες του Μαζιώτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τρίτος ληστής, ο Σπύρος Δραβίλλας, είναι νεκρός.
Την επιχείρηση έχουν αναλάβει άνδρες των ΕΚΑΜ και συμμετέχει επίσης το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ολο το χρονικό

Οι Αρχές είχαν την πληροφόρηση πως οι ληστές του Διστόμου συναντήθηκαν στην περιοχή πριν από μερικές ημέρες με τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα και αμέσως οργανώθηκε η επιχείρηση.

Σύμφωνα με το Mega, το μεσημέρι έφτασαν στην απομακρυσμένη μεζονέτα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ., της Αντιτρομοκρατικής και Εισαγγελέας.

Εκείνη τη στιγμή βγήκε στο μπαλκόνι ο Πετρακάκος και χωρίς να έχει κανέναν διάλογο με τους αστυνομικούς, μπήκε μέσα στο σπίτι. Μετά από λίγη ώρα ακούστηκε μια ριπή.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. φώναζαν «βγείτε έξω με τα χέρια ψηλά». Στη συνέχεια βγήκαν στο μπαλκόνι οι Χριστοδούλου και Δραβίλας. Συνομίλησαν για λίγο μεταξύ τους και στη συνέχεια μπήκαν ξανά μέσα στη μεζονέτα.

Στη συνέχεια δύο από τους ληστές βγήκαν έξω από το σπίτι και είπαν στους αστυνομικούς «Μέσα ο άλλος αυτοκτόνησε».

Στην παρούσα φάση οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες για το αν ο νεκρός είναι ο Σπύρος Δραβίλας ή ο Γιώργος Πετρακάκος, ωστόσο, το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Χριστοδούλου έχει συλληφθεί.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. Αναφέρουν ότι μέσα στο σπίτι υπάρχουν πάρα πολλά καλάσνικοφ, ενώ, έχουν εντοπιστεί δύο αυτοκίνητα και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έχουν χρησιμοποιηθεί σε κάποια ληστεία.


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Δηλώσεις ζημιών από την χαλαζόπτωση


Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.ΜΕ. Θήβας:Λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Η τοπική γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ. καλεί το λαό της πόλης μας σε λαϊκή κινητοποίηση για να ματαιώσουμε τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία! Να παλέψουμε για κατάργηση των αντεργατικών νόμων,για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για κάλυψη όλων των απωλειών.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους,τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Θήβας, να δώσουν το παρών στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 4  Ιουνίου 2015, ώρα 19:30, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Θήβας, εν όψει των Συλλαλητηριών που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα στις 11 Ιουνίου. Στη Θήβα στις 19:30 στην κεντρική πλατεία.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκλήρωσε τη λειτουργία το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων



Ολοκλήρωσε την παροχή δωρεάν ενισχυτική διδασκαλίας 2014-2015 το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Θηβαίων, σε μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνασίου- Λυκείου), οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά με την εκπαίδευση έξοδα.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο λειτουργούσε σε εβδομαδιαία βάση από εκπαιδευτικούς που είχαν δηλώσει εθελοντική συμμετοχή στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε αίθουσες του 2ου  Γυμνασίου Θήβας.

Οι αιτήσεις μαθητών για παροχή ενισχυτικής διδασκαλίας από το Κοινωνικό Φροντιστήριο ανήλθαν στις 30 ( 17  Γυμνασίου και 13 Λυκείου) . Από αυτές εγκρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή οι 27, που πληρούσαν τα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Επίσης 7 μαθητές Λυκείου, με τη σύμφωνη γνώμη του Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας,  απορροφήθηκαν από τα Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης της περιοχής του Δήμου Θηβαίων :   Ειρμός, Νέο και Ορόσημο, που δήλωσαν συμμετοχή και τα οποία παρείχαν στους μαθητές αυτούς ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα. Οι υπόλοιποι μαθητές Λυκείου, εντάχθηκαν σε τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, μόνο όμως για τα μαθήματα που υπήρχαν ειδικότητες εκπαιδευτικών.

Η Επιτροπή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου ευχαριστεί και συγχαίρει θερμά για την πολύτιμη συμμετοχή τους σ’ αυτή την κοινωνική δράση και την προσπάθεια για ισότητα στην πρόοδο και στην παρεχόμενη παιδεία :

1)    Τους εκπαιδευτικούς που δίδαξαν και οι οποίοι επιλέχθηκαν με βάση τις ημέρες και ώρες που είχαν δηλώσει στην αίτησή τους και τη ζήτηση των μαθημάτων ειδικότητάς τους :

Φίλο Γιώργο (Χημικό), Κυπραίου Σταυρούλα (Φυσικό), Ρηγοπούλου Χριστίνα (Μαθηματικό),  Κατσιφή Σωτηρία (Φιλόλογο), Αθανασίου Σοφία (Φιλόλογος), Παπαστεφάνου Αντιγόνη (Μαθηματικός), Δημητρίου Λουκία (Φιλόλογος), Μπεθάνη Αικατερίνη (Φιλόλογος), Γκιζίλη Κωνσταντίνα (Φιλόλογος).
2)    Tο Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας
3)    Ta Κέντρα Φροντιστηριακής Εκπαίδευσης “Ειρμός”, “Νέο” και “Ορόσημο” που δέχθηκαν τους μαθητές Λυκείου
4)    Τον Διευθυντή του 2ού Γυμνάσιου Θήβας κ. Λάμπρο Κούτσικο για τη συνεργασία και τη βοήθειά του στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας. 

Ευχόμαστε «Καλή Πρόοδο» σε όλους τους μαθητές μας και «Επιτυχή αποτελέσματα» σε όσους έδωσαν εξετάσεις.
Ο Δήμαρχος Θηβαίων
Σπυρίδων Νικολάου
&
Ο Πρόεδρος
της Επιτροπής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου
Κώστας Χαρέμης

Διαβάστε Περισσότερα »

Θρήνος στη Χαλκίδα-"Έφυγε" η 23χρονη που είχε πέσει με μηχανάκι σε στάση λεωφορείου


Το γλυκό χαμόγελο της 23χρονης κοπέλας έσβησε στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όπου έδωσε άνιση μάχη για 7 ημέρες...

Συγκλονισμένη είναι η Εύβοια και ολόκληρη η Ελλάδα από τον χαμό της 23χρονης Μαρίας, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο με μηχανάκι μέσα στην πόλη της Χαλκίδας.

Το τραγικό συμβάν έγινε στη 1:00΄ τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής. Η άτυχη κοπέλα από άγνωστη αιτία έχασε τον έλεγχο από το μηχανάκι που οδηγούσε και έπεσε με δύναμη πάνω σε στάση λεωφορείου, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου.

Μια εβδομάδα τώρα νοσηλευόταν διασωληνωμένη στη Μ.Ε.Θ. στο «Θριάσιο», όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή, βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς της ανθρώπους και ολόκληρη την Εύβοια.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Γίνε εθελοντής στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας για την καλοκαιρινή εκστρατεία



Πρόσκληση Εθελοντών για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και

             Δημιουργικότητας 2015



Η Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, καθώς και πολλές άλλες Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Future  Library, με την αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, διοργανώνουν καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας, με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.

Και αυτό το καλοκαίρι, γίνετε εθελοντές για την υλοποίηση της καλοκαιρινής εκστρατείας, προσφέροντας λίγο από το χρόνο σας, τη διάθεσή σας, τις γνώσεις σας, τον ενθουσιασμό σας, στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών που παρέχει η Βιβλιοθήκη μας. Όλες οι δεξιότητες είναι ευπρόσδεκτες, καθώς υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους όλοι μπορούν να φανούν χρήσιμοι, ανάλογα με τις ανάγκες.

Στο τέλος της καλοκαιρινής εκστρατείας οι εθελοντές θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας, Αμφίονος 33Α,  τηλ.2262027400,  e-mail: libdth@otenet.gr









                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

                                                         ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
Διαβάστε Περισσότερα »

Κεραυνός χτύπησε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού -12 τραυματίες, ανάνηψη σε εγκυμονούσα



 Κεραυνός «χτύπησε» το πρωί τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 19 Ρώσοι τουρίστες.

Από τους 19 τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, μία 46χρονη υπέστη ανακοπή και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο (η οποία αρχικά είχε διαρρεύσει ότι ήταν έγκυος με τους γιατρούς όμως να το διαψεύδουν). Από τους υπόλοιπους τουρίστες, περίπου εννέα τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ άλλοι υπέστησαν σοκ και μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και δύο μικρά παιδιά, τα οποία είναι καλά στην υγεία τους.

Πώς τραυματίστηκαν

Οι Ρώσοι τουρίστες, κατά τη διάρκεια ξενάγησης, υπό βροχή, στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, βρίσκονταν κάτω από δένδρο με ομπρέλες όταν έπεσε ένας κεραυνός και από τον εκκωφαντικό θόρυβο κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ενώ άλλοι εικάζεται ότι τραυματίστηκαν ελαφρά από την ηλεκτρική εκκένωση του κεραυνού.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του ΕΚΑΒ, με διασώστες, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες, και με τέσσερα ασθενοφόρα οι 19 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Μετά το περιστατικό, ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού- ο οποίος διαθέτει αλεξικέραυνα- είναι κλειστός, ενώ γίνεται αυτοψία από άνδρες της ΕΛΑΣ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Σημαντικά Θέματα για τη Βοιωτία έφερε ο Μπασιάκος στη Βουλή

Ο Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ  Βαγγέλης Μπασιάκος έφερε στη Βουλή το τελευταίο τριήμερο, μεταξύ άλλων, επίκαιρα σημαντικά θέματα με σχετικές ερωτήσεις του, αναμένοντας  τις απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών γιά :
   
1.    Ελλείψεις προσωπικού, εφημεριών, μέσων και υλικών στα δύο Γενικά Νοσοκομεία της Βοιωτίας.
2.    Πλήρωση κενής θέσης Φαρμακοποιού στο Γ. Νοσοκομείο Λιβαδειάς.
3.    Αποζημιώσεις για αγροτικές ζημιές χαλαζιού σε περιοχές των Δήμων  Λιβαδειάς, Ορχομενού, Αλιάρτου κλπ.
4.    Περικοπές καταβολής συνδεδεμένης ενίσχυσης βάμβακος, λόγω λαθών στη διαδικασία τηλεπισκόπησης, χωρίς ευθύνη των παραγωγών.
5.    Μείωση κόστους ηλεκτρικού ρεύματος σε αγρότες και λοιπές κατηγορίες, που αδυνατούν να ανταποκριθούν, καθώς και διευκολύνσεις τους.
6.    Πρωτοφανή καθυστέρηση στο άνοιγμα της ηλεκτρονικής εφαρμογής Μητρώου του ΟΠΕΚΕΠΕ για το Μητρώο Αγροτών.
7.    Καθυστερήσεις καταβολής των δόσεων του Ελάχιστου Εγγυημένου  Εισοδήματος. Και
8.    Απλούστευση αδειοδότησης για ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ» στο Δήμο Θηβαίων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της πόλης των Θηβών, όπου θα γίνει ο τερματισμός του ημιμαραθωνίου αγώνα δρόμου :

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

Αθλητές από όλη την Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στον ιστορικό αγώνα, με σημείο εκκίνησης το τρόπαιο της μάχης των Λεύκτρων και ακλουθώντας την διαδρομή Λεύκτρα – Καπαρέλλι – Μελισσοχώρι – Λουτούφι - Τάχι θα τερματίσουν στην κεντρική πλατεία της Θήβας.

Σας περιμένουν να τους τιμήσετε με την παρουσία σας
Για τον ΔΟΘ

Ο Πρόεδρος ΔΣ

Ιωάννης Β. Παπαδημητρίου


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ:

09:00 Εκκίνηση τρόπαιο μάχης των Λεύκτρων

10:30 Τερματισμός πρώτων αθλητών 11:30 Απονομή επάθλων ( Κεντρική Πλατεία Θήβας)
Διαβάστε Περισσότερα »

Μαθητικοί Αγώνες Στίβου Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων


Ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων διοργανώνει την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 18.00 αγώνες στίβου για τους μαθητές-τριες των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
Σκοπός είναι η καλλιέργεια των Αθλητικών Αξιών του Ολυμπιακού Ιδεώδους και η προαγωγή του Φίλαθλου Πνεύματος
Δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να συμμετάσχουν σε Αθλητικούς Αγώνες Στίβου αλλά και ταυτόχρονα να διασκεδάσουν, να κοινωνικοποιηθούν , να έλθουν σε επαφή μεταξύ τους, να γνωριστούν και να αναπτυχθεί ανάμεσα τους η ιδέα του «Εύ Αγωνίζεσθαι» ώστε μέσα από την άμιλλα, την ομαδικότητα, την προσπάθεια, την φιλία και τη συνεργασία να νιώσουν τη γοητεία , την ομορφιά και το μεγαλείο του Αθλητισμού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ Π. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

1ο Τουρνουά BOCCE Θήβας

Το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΘΗΒΑΣ, σε συνεργασία με την Ειδικότητα Ειδικής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ, διοργανώνει το 1ο Τουρνουά BOCCE ΘΗΒΑΣ, στα πλαίσια του προγράμματος πολιτιστικών θεμάτων, με τίτλο, «BOCCE ένα άθλημα για όλους». Το Τουρνουά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 και ώρα 10:00 π.μ., στο Δημοτικό στάδιο Θήβας, με συμμετοχή σχολείων Ειδικής και Γενικής Αγωγής των νομών Βοιωτίας και Ευβοίας.



Με εκτίμηση

Ο Δ/ντής του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Θήβας

Τσεβάς Αθανάσιος

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαν σήμερα η Άλωση της Κωνσταντινούπολης


«Η Πόλις εάλω» έπειτα από πολιορκία ενός χρόνου

Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης υπήρξε το αποτέλεσμα της πολιορκίας της βυζαντινής πρωτεύουσας, της οποίας Αυτοκράτορας ήταν ο Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, από τον οθωμανικό στρατό, με επικεφαλής τον σουλτάνο Μωάμεθ Β'. Η πολιορκία διήρκεσε από τις 6 Απριλίου έως την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453 (Ιουλιανό ημερολόγιο). Όταν τελικά η Κωνσταντινούπολη αλώθηκε, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία έπαψε να υπάρχει.

Το Βυζάντιο ήταν ήδη εξασθενημένο και διαιρεμένο τους τελευταίους δύο αιώνες, σκιά της παλιάς Αυτοκρατορίας. Η Άλωση του 1204 από τους Σταυροφόρους και αργότερα, μετά την επανάκτησή της το 1261, οι πολιτικές και θρησκευτικές έριδες, η αδυναμία βοήθειας από την Δύση, η άσχημη οικονομική κατάσταση και η φυγή ανθρώπινου δυναμικού, οδήγησαν στη σταδιακή εξασθένηση και συρρίκνωση. Η κατάληψη της Καλλίπολης το 1354 από τους Οθωμανούς, η οποία έφερε ορδές φανατικών μουσουλμάνων πολεμιστών στην Ευρώπη, σταδιακά κύκλωσε εδαφικά το Βυζάντιο, το οποίο έγινε το 1373 φόρου υποτελής στον Οθωμανό σουλτάνο. Έτσι, η Άλωση ήλθε ως φυσικό αποτέλεσμα και της αδιάκοπης επέκτασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας στην ευρύτερη περιοχή. Οι συγκρούσεις ήταν ιδιαίτερα άνισες υπέρ των Τούρκων, σε σημείο που να μνημονεύεται από τις πηγές το τετελεσμένο της έκβασης της πολιορκίας. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται και στον ηρωισμό των πολιορκημένων και ιδιαίτερα του Αυτοκράτορα. Το γεγονός της πτώσης της «θεοφυλάκτου Πόλεως», άφησε βαθιά ίχνη στις πηγές της εποχής.

Απόρροια της Άλωσης ήταν η συνέχιση της εδαφικής προώθησης των Τούρκων. Κατά τα τέλη του 17ου αιώνα η Οθωμανική Αυτοκρατορία έφτασε στο απόγειό της, απειλώντας την Βιέννη. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρίας συνέχεια -Πού θα χτυπήσουν τα μπουρίνια σήμερα

Στα ανατολικά και τα νότια θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες οι όποιες κατά τόπους θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές.

Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά 6 μποφόρ στα πελάγη.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στις νοτιότερες περιοχές παροδικές νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές στην Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα κατά τόπους ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ανατολικά και σταδιακή βελτίωση.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστολή Κόλλια στον Αλέξη Τσίπρα




Αλέξη Τσίπρα, είναι καιρός πλέον να αναδυθείς και να αναδειχτείς σε ηγέτη. Έχεις τη στόφα ηγέτη. Ελπίζω να έχεις και τα προσόντα. Μην κατατρύχεσαι και μην σπαταλιέσαι σε παρελθοντολογικές και μικροπολιτικές αδολεσχίες. Ήρθε η ώρα και σου δίδεται η ευκαιρία να σώσεις τη χώρα. Να σώσεις την αστική δημοκρατία. Η ιστορία έχει  καταδικάσει αμετάκλητα κάθε άλλη μορφή πολιτεύματος.
Γνωρίζεις καλά ότι μόνον μια ισότητα υπάρχει, η ισότητα των ευκαιριών.
Απαλλάξου από την υποσχεσιολογία κι από τις κόκκινες δήθεν γραμμές και διατήρησε την χώρα εντός του φυσιολογικού της χώρου, του ευρώ. Κάθε άλλη λύση θα επιφέρει συμφορές.
Θυμήσου τι έκανε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1958. Όταν διαφώνησαν πολλά στελέχη του και τον εγκατέλειψαν. Δεν δίστασε να κάνει εκλογές να τις κερδίσει και να επιστρέψουν πάλι κοντά του σαν μετανοούσες Μαγδαληνές.
Θυμήσου τι έκανε ο Χαρίλαος Τρικούπης το 1874, όταν διαφώνησε με τον Γεώργιο. Τότε έγραψε τα περίφημα άρθρα ‘’Τις πταίει’’, για τα οποία φυλακίστηκε και στην συνέχεια ο Γεώργιος του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Θυμήσου τι έκανε ο Ελευθέριος Βενιζέλος το 1915 όταν διαφώνησε με τον Κωνσταντίνο για το θέμα της Καλλίπολης και παραιτήθη, παρά την απόλυτη πλειοψηφία που είχε και ο οποίος δεν δίστασε να δημιουργήσει 2η κυβέρνηση στην Θεσσαλονίκη.
Πρέπει να λυτρωθείς από τις εφηβικές σου ιδεοληψίες, από ιδεολογήματα που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ιστορία.
Σώσε την χώρα αυτή τη στιγμή με το να την διατηρήσεις στο ευρώ και δώσε την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να δημιουργήσουν.
Ο Μάο έλεγε: ‘’πρέπει να αφήσουμε όλα τα άνθη να ανθίσουν’’ (εκείνος δεν τα άφησε).
Στηρίξου στην ιδιωτική πρωτοβουλία.
Στην ιστορία δυο δρόμοι υπάρχουν. Ή  ιδιωτική πρωτοβουλία πλούτος και αδικία, ή προκρούστεια ισότητα, ισοπέδωση και φτώχεια, λέει ο Durant  στα συμπεράσματα της ιστορίας. Ο δε Ναπολέων έλεγε: ‘’Δεν φοβάμαι την ανώτερη τάξη, την πλουτοκρατία. Αυτή είναι πάνω απ’ την ηθική. Ούτε το λαό φοβάμαι γιατί είναι κάτω απ’ αυτήν. Φοβάμαι μόνον τη μεσαία τάξη που είναι μέσα στην ηθική’’.
Αν θέλεις να μείνεις στην ιστορία σαν 5ος ηγέτης, μετά τον Καποδίστρια, τον Τρικούπη, τον Βενιζέλο, τον Καραμανλή, αποφάσισε  και ενέργησε σαν ηγέτης χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Ο ηγέτης την παραίτηση την έχει στην τσέπη του.
Απαλλάξου από εκείνους που αντιστέκονται στο πεπρωμένο σου. Διαφορετικά θα μείνεις μια μικρή λησμονημένη παρένθεση στην νεότερη πολιτική ιστορία της Ελλάδας.
Η υποσχεσιολογία και η ψευδολογία έχουν κοντά πόδια. Απαλλάξου απ’ όλες τις μικρότητες της πολιτικής μας ζωής, που βασάνισαν και βασανίζουν αυτόν τον τόπο. Αυτός είναι ο δρόμος της μοίρας και του πεπρωμένου σου.
Ο ηγέτης δεν δεσμεύεται από υποσχέσεις και κόκκινες γραμμές. Δεσμεύεται μόνο από το συμφέρον της χώρας. Ο ηγέτης είναι προ πάντων ρεαλιστής, διότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.

                                                         Νικόλαος Κόλλιας

                                                            Δρ Ιστορίας

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση Σταθά για τις καταστροφές απο τη χαλαζόπτωση σε Λιβαδειά και Ορχομενό

Ερώτηση
Προς τον κ. Υπουργό  Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Θέμα: Καταστροφές από την έντονη χαλαζόπτωση στο Δήμο Λεβαδέων και στο  Δήμο Ορχομενού.
Μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν στις 27 Μαΐου 2015 από την έντονη χαλαζόπτωση στο Δήμο Λεβαδέων και στο Δήμο Ορχομενού και συγκεκριμένα στον κεντρικό κάμπο της Λιβαδειάς, στις περιοχές της Χαιρώνειας και του Λαφυστίου, όπου καταστράφηκαν χιλιάδες στρέμματα καλλιέργειας (σιτηρά, κηπευτικά, ελιές, βαμβάκι και αμπέλια).
Με βάση τα ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε να γίνει εκτίμηση των ζημιών από τις Υπηρεσίες του Υπουργείου (ΕΛΓΑ κ.α.) και να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες;

Ο  ερωτών  βουλευτής

  Σταθάς Γιάννης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δικτύου πόλεων με λίμνες


Με πρωτοβουλία του ΔΣ του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», με Πρόεδρό τον Δήμαρχο Δωρίδος κ. Γιώργο Καπεντζώνη, πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαΐου 2015 στο Δήμο Μαραθώνα η ετήσια συνάντησή τους, με οικοδεσπότη το Δήμαρχο Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη.
Μια άκρως ενδιαφέρουσα συνάντηση που είχε ως στόχο από τη μια να αναδείξει τις λίμνες και από την άλλη να διατυπωθούν απόψεις και προτάσεις για τις προοπτικές ανάπτυξής τους.
Στην ημερίδα συμμετείχαν οι Δήμαρχοι του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες» από τους Δήμους: Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνα, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων, καθώς και ο Δήμαρχος Μαντουδίου – Αγίας Άννας . Τις εργασίες τίμησε με την παρουσία του και ο  Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.
«Η ανάδειξη και η αξιοποίηση της Λίμνης του Μαραθώνα θα αποτελέσει μια σημαντική προσπάθεια για την περιβαλλοντική και τουριστική αναβάθμιση της περιοχής» τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, απευθύνοντας χαιρετισμό στην ημερίδα για την αξιοποίηση των λιμνών που διοργανώθηκε από τον δήμο Μαραθώνα και το Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες. Ο κ. Φιλίππου επισήμανε την ανάγκη να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης της λίμνης και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Με αρδευτικά έργα προς τις καλλιέργειες κηπευτικών που υπάρχουν στον συγκεκριμένο χώρο, αφού ως γνωστόν «ο κάμπος του Μαραθώνα» αποτελεί το σημείο με τη μεγαλύτερη παραγωγή κηπευτικών προϊόντων σε όλη την Αττική.
Εξήρε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία ανάδειξης και την αξιοποίησης των λιμνών της χώρας και έκανε ξεχωριστή αναφορά στη σπουδαιότητα και τη μοναδικότητα του Μαραθώνα, τόσο για την ιστορική και αρχαιολογική του αξία, όσο και από περιβαλλοντικής και τουριστικής πλευράς, που τον καθιστούν ως «μια περιοχή παγκόσμιου φήμης και ενδιαφέροντος». Στα  σημεία αυτά στάθηκαν και οι συμμετέχοντες Βουλευτές της Αν. Αττικής.
Αμέσως μετά και μαζί με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Μαραθώνα κ. Ηλία Ψινάκη, ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, Πρόεδρος του Δικτύου, τίμησε συμβολικά μ` ένα στεφάνι ελιάς τον οικοδεσπότη της ημερίδας.
Στη συνέχεια ο κ. Καπεντζώνης, ανέλυσε τους σκοπούς της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας  «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες» , φορέας που συστάθηκε στις 5 Οκτωβρίου 2012, από τους Δήμους: Αγράφων, Αγρινίου, Αργιθέας, Δωρίδος, Θηβαίων, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Μαραθώνος, Ναυπακτίας, Ορχομενού, Σοφάδων, τους Δήμους Λάρνακας και Παραλιμνίου και των Κοινοτήτων Αλάσσας και Βορόκληνης της Κύπρου.
«Το κοινό στοιχείο των Δήμων και Κοινοτήτων που συμμετέχουν στο Δίκτυο, είναι η ύπαρξη φυσικών ή τεχνιτών λιμνών στις περιοχές τους, με γνώμονα τον κεντρικό ρόλο που αυτές διαδραματίζουν στο φυσικό περιβάλλον του κάθε Δήμου, καθώς και στις αντίστοιχες οικονομίες τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Δωρίδος. Ο κ. Καπεντζώνης τόνισε ακόμη την τροποποίηση της ΚΥΑ Α5 και την άρση των περιορισμών για την ανάπτυξη των παραλίμνιων οικισμών και τη συμβολή του Δικτύου προς αυτή την προοπτική, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημασία των κοινών δράσεων των Δήμων για την ανάπλαση των περιοχών τους. 
 Στη διάρκεια της ημερίδας, ειδικοί επιστήμονες ανέπτυξαν σημαντικά θέματα, όπως η διαχείριση υδατικών πόρων στην Ελλάδα, το νομοθετικό πλαίσιο και τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία για την αξιοποίηση των λιμνών, καθώς και το πλαίσιο της διεύρυνσης του Δικτύου με τη συμμετοχή και άλλων πόλεων με λίμνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Εισηγητές ήταν οι κκ. Δήμητρα Κάκαρη - Πολιτικός Μηχανικός και Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνα, Αναστασία Παππά - Δικηγόρος και Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνα, Αντώνιος Καρβούνης - Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Υπουργείου Εσωτερικών, Ευάγγελος Μπαλτάς - Καθηγητής Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Πολιτικών Μηχανικών Τομέα Υδραυλικής, Γεώργιος Γκίκας - Καθηγητής Δ.Π.Θ. Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος, Δημήτριος Τσιαντής - Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ και Clara Camperstrini - Εκπρόσωπος του Δήμου Molveno της Ιταλίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, έγινε ξενάγηση των συμμετεχόντων στο φράγμα της Λίμνης Μαραθώνα.
Το συντονισμό της ημερίδας είχε η κα Ευγενία Φώη, Τοπική Σύμβουλος της Νέας Μάκρης. Την οργανωτική επιτροπή της ημερίδας αποτελούσαν οι κκ. Κώστας Αντωνόπουλος - Αντιδήμαρχος Δωρίδος, Δήμητρα Κάκαρη - Δημοτική Σύμβουλος Μαραθώνα και Δημήτριος Σκορδόπουλος - Δημοτικός Σύμβουλος Αγρινίου.
Θυμίζουμε τέλος, πως λίγο καιρό πριν είχε συγκροτηθεί  σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του «Δικτύου Πόλεων με Λίμνες», στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μαραθώνα. Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες», εκλέχτηκε ομόφωνα ο Δήμαρχος Δωρίδος κ. Γιώργος Καπεντζώνης, στην Αντιπροεδρία ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Ν. Λουρουτζιάτης ( Κύπρος), στη Γενική Γραμματεία ο κ. Δημήτριος Σκορδόπουλος (Δήμος Αγρινίου), Ταμίας Δημοτικοί Σύμβουλοι από το Δήμο Μαραθώνος και στην Ειδική Γραμματεία από το Δήμο Αργιθέας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ