Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

31ος Δρόμος Θυσίας της Μαρτυρικής Πόλης Διστόμου


 Με συμμετοχή-ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 31 Μαΐου 2015, ο 31ος Δρόμος Θυσίας Διστόμου, με τον οποίο άνοιξαν οι  εκδηλώσεις Μνήμης για την 71η επέτειο της σφαγής των 218 Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα την 10η Ιουνίου 1944. Ο Δρόμος Θυσίας της Μαρτυρικής Πόλης Διστόμου φέτος ήταν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας δια  του Ανωτάτου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ).

Στο ''Δρόμο Θυσίας'' Διστόμου, που έχει γίνει πια θεσμός για τους δρομείς - αλλά και απλούς πολίτες- από όλα τα μέρη της Ελλάδας, συμμετείχαν φέτος 424 άνδρες και γυναίκες απ' όλο το ηλικιακό φάσμα. Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή περίπου 10 δρομέων που τρέχουν την μεγάλη διαδρομή των 11,2 χιλιομέτρων (Καρακόλιθος-Πάνω Πλατεία Διστόμου) από τον πρώτο αγώνα, εδώ και 31 χρόνια!
Πολύ μεγάλη ήταν και η συμμετοχή, κυρίως μαθητών, στην μικρή διαδρομή (1,2 χιλ.) με αφετηρία το Λόφο του Μαυσωλείου, ενώ φέτος, για πρώτη φορά, πήραν μέρος και δεκάδες δρομείς στρατιωτικοί - αξιωματικοί και υπαξιωματικοί - αλλά και μαθητές  Στρατιωτικών Σχολών. Η δε Ολυμπιονίκης σμηναγός  Κατερίνα Θάνου, που συμμετείχε στην αντιπροσωπεία του ΑΣΑΕΔ, συνομίλησε με μαθητές-δρομείς για την σημασία του αθλητισμού ενώ υπέγραψε εκατοντάδες ''αυτόγραφα'' σε μικρούς και μεγάλους.
Ο Δήμαρχος Διστόμου-Αράχωβας-Αντίκυρας Ι. Γεωργακός ευχαρίστησε  τους  δρομείς που πήραν μέρος στις δύο διαδρομές του 31ου Δρόμου Θυσίας της Μαρτυρικής Πόλης της Βοιωτίας και επεσήμανε την σημασία της πρωτοβουλίας του ΥΠΕΘΑ να θέσει υπό την αιγίδα του την εκδήλωση. 
Τα αποτελέσματα στην μεγάλη διαδρομή των 11,2 χιλ. έχουν ως εξής:
Στην κατηγορία των Ανδρών:
1) Ευάγγελος Μαλιόγλου ( ανεξάρτητος δρομέας)
2) Κωνσταντίνος Στρωτός (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων)
3) Παναγιώτης Σπαθούλας ( Ελληνική Αστυνομία)
Στην κατηγορία Γυναικών:
1) Σπυριδούλα Σούμα ( Συλ. Δρομέων Υγείας Πειραιά)
2) Ελευθερία Γερδούκη ( Συλ. Δρομέων Αθήνας)
3) Αναστασία Ντεβετζή (Συλ.Δρομέων Υγείς Αθήνας)
Αξίζει να σημειωθεί ότι τους αγώνες, όπου τεχνική στήριξη παρείχαν  στελέχη του ΑΣΕΑΔ και της ΑΨΛ ''Μεδεών'' και εθελοντές μέλη φορέων της Μαρτυρικής Πόλης Διστόμου, παρακολούθησαν  χειροκρωτόντας τους συμμετέχοντες, πάρα πολλοί κάτοικοι αλλά και επισκέπτες-προσκυνητές του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Θήβα – Σήμερα οι κηδείες των παιδιών που σκοτώθηκαν σε τροχαίο


Ο χαμός δυο νέων ανθρώπων βύθισε  στο πένθος τη Θήβα  εξαιτίας του τροχαίου δυστυχήματος που σημειώθηκε την Κυριακή το απόγευμα στον δρόμο Δροσιάς – Λουκισίων και στοίχισε τη ζωή  στον Πάνο Σπυρόπουλο και Σάββα Καλαθά.(Δείτε εδώ την  ανάρτηση)
Φίλοι, συγγενείς και γνωστοί, θα συνοδεύσουν σήμερα τα παιδιά στην τελευταία τους κατοικία.

Η κηδεία του 18χρονου Σάββα Καλαθά θα γίνει σήμερα Τρίτη στον Συνοικισμό Θήβας.Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλλεί στις 7  το απόγευμα  στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.
Η κηδεία 27χρονου Πάνου  Σπυρόπουλου  θα γίνει την  Τρίτη στις 6  το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου-Μεγάλη Παναγία Θηβών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Παραιτήθηκε το Δ.Σ. του Α.Ο. ΘΗΒΑ

 ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ Δ.Σ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!


Ο πρόεδρος Αθανάσιος Βυλλιώτης και το Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ ευχαριστεί όσους βοήθησαν την ομάδα στην μεγάλη της προσπάθεια αυτήν την τριετία. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε όλους τους παράγοντες προπονητές, γυμναστές, προπονητές τερματοφυλάκων, φυσιοθεραπευτές, ιατρούς, τεχνικούς διευθυντές και ποδοσφαιριστές που συνεργάστηκαν μαζί μας. Αισθανόμαστε υποχρεωμένοι να εκφράσουμε τα ευχαριστήρια μας σε όσους απ’ αυτούς πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Ευχαριστούμε όλο τον φίλαθλο κόσμο που βοήθησε την ομάδα με το υστέρημα του. ευχαριστούμε όλους τους επιχειρηματίες της πόλης που ενδιαφερθήκαν και συνέδραμαν με ότι αυτοί μπορούσαν.
Ευχαριστούμε και ορισμένους για το όψιμο ενδιαφέρων τους. Ευχαριστούμε και όσους διέδιδαν ότι τα χρήματα που δαπανήσαμε μας τα διέθεσε γνωστός μεγαλοπαράγοντας του βοιωτικού ποδοσφαίρου και εμείς κάναμε κακή διαχείριση με κακές επιλογές.

Ευχαριστούμε δε για την γόνιμη καλοπροαίρετη κριτική όσων ήθελαν να βοηθήσουν.
Μετά τα ως άνω δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από την διοίκηση της ομάδας και συγκαλούμε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ την Παρασκευή 5/6/2015 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας, ώστε οι επόμενοι που να παραλάβουν μια ομάδα οργανωμένη με ΓΗΠΕΔΟ έτοιμο, με εξοφλημένες όλες τις υποχρεώσεις της, με αθλητικό εξοπλισμό, με κυρός και αξιοπιστία πρωταθλήτρια και κυπελλούχο Βοιωτίας.


Με τιμή το απερχόμενο Δ.Σ του ΑΟ ΘΗΒΑ
aothiva8.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Π.Α.Μ.Ε. ΘΗΒΑΣ:Απαράδεκτη μεθόδευση της πλειοψηφίας του Ε.Κ.Θ.



Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ. μπροστά στη δεινή θέση που βρίσκονται οι εργαζόμενοι και της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας που προτίθεται να υπογράψει η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάλεσε σε σύσκεψη τα σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής στην αίθουσα του Ε.Κ.Θ.

Οι παρατάξεις όμως της πλειοψηφίας, ΣΑΕΚΕ (πρώην ΠΑΣΚΕ), ΔΑΚΕ, ΑΣΚ (ΣΥΡΙΖΑ), ΕΝΩΤΙΚΗ, αρνήθηκαν να παραχωρήσουν την αίθουσα για τη διεξαγωγή της σύσκεψης, με τη φτηνή δικαιολογία ότι «δεν αιτήθηκαν σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Θ.»!!! Διευκρινίζουμε ότι τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. και θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη ανήκουν στη δύναμη του Ε.Κ.Θ.

Τους ενημερώνουμε ότι τέτοιες μεθοδεύσεις φίμωσης της φωνής των ταξικών δυνάμεων και παρακώλησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν θα περάσουν. Οι εγκαταστάσεις του Ε.Κ.Θ. δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ούτε διατίθενται για προσωπική χρήση. Ανήκουν στο σύνολο των σωματείων και της εργατικής τάξης.

Καλούμε τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν μαχητικό παρόν την Πέμπτη 4 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Θ. και με την παρουσία τους να δώσουν απαντήσεις στους εργατοπατέρες και σε όλους όσους προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στην οργάνωση της εργατικής πάλης ενάντια στη νέα λαίλαπα μέτρων που έρχεται.

Θήβα 01/06/2015

Διαβάστε Περισσότερα »

15 συλλήψεις στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα, για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων, ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, λαθραία πακέτα τσιγάρων κ.α.



Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο αυτών των ελέγχων, συνελήφθησαν το τελευταίο τριήμερο (29, 30 & 31-05-2015), από αστυνομικούς των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, Φθιώτιδας & Βοιωτίας, της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών & Λαμίας, του Τμήματος Τροχαίας Λαμίας και του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης Φθιώτιδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:

•    Δύο (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) σε περιοχές της Χαλκίδας, για απόπειρες κλοπών από σταθμευμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
•    Τρεις (3) ημεδαποί (ένας στη Θήβα και δύο σε περιοχές τους Σχηματαρίου Βοιωτίας), για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.
•    Δύο (2) άτομα (ημεδαπός και αλλοδαπός) σε περιοχές της Θήβας, για παραβάσεις νομοθεσίας περί Λαθρεμπορίας. Επιπλέον ο αλλοδαπός κατηγορείται και για πλαστογραφία. Κατασχέθηκαν (230) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού, (22) λαθραία πακέτα τσιγάρων και πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού.
•    Τρεις (3) αλλοδαποί (ένας στη Λαμία, ένας στη Λυγαριά Φθιώτιδας και ένας στα Οινόφυτα Βοιωτίας), διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια. Επιπλέον ο τρίτος εκ των συλληφθέντων κατηγορείται και για πλαστογραφία. Κατασχέθηκε ένα πλαστό διαβατήριο. 
•    Τρία (3) άτομα (ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, ένας ημεδαπός στη Λαμία και ένας αλλοδαπός στον Μώλο Φθιώτιδας), για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    Αλλοδαπός στη Λαμία, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.
•    Ημεδαπός στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, για παράβαση σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το θανατηφόρο τροχαίο στη Δροσιά μέσα απο το δελτίο τύπου της Αστυνομίας

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια                                           

Χθες (31-05-2015) και περί ώρα 17:00΄, στην 5η χ/θ της επαρχιακής οδού Δροσιάς – Λουκισίων στην Εύβοια, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 27χρονος ημεδαπός, με συνεπιβάτη έναν 18χρονο ημεδαπό, συγκρούστηκε με προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και του συνεπιβάτη της δίκυκλης μοτοσικλέτας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής των σορών των θανόντων.

Η οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.
 
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας Χαλκίδας.

Καλό ταξίδι Πάνο και Σάββα στη χώρα των αγγέλων
Δείτε εδώ την χθεσινή μας ανάρτηση
Διαβάστε Περισσότερα »

"Έσβησε" κάτω από το τρακτέρ




Θρήνος στην Εύβοια για τον άδικο χαμό του 54χρονου οικογενειάρχη....

Ο άτυχος 54χρονος από την Παναγιά της Οκτωνιάς Εύβοιας, είχε πάει την Κυριακή για αγροτικές εργασίες στα κτήματά του με το τρακτέρ.

Δεν επέστρεψε στο σπίτι μεχρι που έπεσε το σούρουπο και οι δικοί του άρχισαν να ανησυχούν.

Άρχισαν τις αναζητήσεις και δυστυχώς οι φόβοι τους επιβεβαιώθηκαν.

Στις 10:00΄ το βράδυ βρήκαν τον 54χρονο νεκρό κάτω από τον γεωργικό ελκυστήρα που είχε ανατραπεί.

Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διεξάγει το Α.Τ. Αλιβερίου.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσο και σε ποιες σχολές θα πέσουν φέτος οι βάσεις

Την κατιούσα αναμένεται να πάρουν οι βάσεις, ακόμα και στις σχολές μεγάλης ζήτησης, όπως η Ιατρική και η Νομική. Από τη μία τα δύσκολα θέματα και από την άλλη ο μικρότερος αριθμός εισακτέων αλλάζουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα.

Εκτιμήσεις καθηγητών και βαθμολογητών, αν και ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι Εξετάσεις, είναι πως τα άριστα γραπτά θα είναι λιγότερα και θα υπάρξει συγκέντρωση στις λεγόμενες «μεσαίες βαθμολογίες». Οπως είναι λογικό, λοιπόν, θα μειωθούν τα μόρια σε πολλές σχολές.

Στην περιφέρεια φαίνεται πως θα υπάρξει η μεγάλη διαφορά, καθώς ελάχιστοι θα πάρουν μετεγγραφή από αυτούς που θα εισαχθούν, με αποτέλεσμα να μη δηλωθούν περιφερειακές σχολές από υποψηφίους που δεν αντέχουν οικονομικά να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους. Πέρυσι, επί παραδείγματι, η Σχολή Μηχανικών στην Κοζάνη είχε ανέβει κατά 2.000 μόρια, καθώς όλοι στόχευαν σε μία μετεγγραφή κατόπιν, ενώ η ίδια σχολή φέτος εκτιμάται ότι θα κινηθεί πτωτικά, καθώς ελάχιστοι μπορούν να ελπίζουν σε μια μετεγγραφή.

Μετά μέχρι στιγμής στοιχεία από τα βαθμολογικά κέντρα, τα περισσότερα γραπτά που αφορούν τα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική γλώσσα συγκεντρώνουν βαθμούς γύρω στο 13-15.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις ήταν για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές. Η Φυσική κατεύθυνσης ήταν για δυνατούς λύτες, όπως και η Νεοελληνική Λογοτεχνία της Θεωρητικής, για την οποία αρκετοί είπαν πως τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από τα περυσινά.

Η Βιολογία, από την άλλη πλευρά, ήταν λίγο πιο δύσκολη σε σύγκριση με πέρυσι, κάτι που θα μειώσει τις βάσεις στις Ιατρικές Σχολές και στις σχολές των Επιστημών Υγείας. Στην κλίμακα από 18-20 οι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι τα γραπτά δεν θα είναι πολλά.

Το ίδιο ισχύει και στη Βιολογία Γενικής Παιδείας, τα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής.

Απαιτητικά ήταν και τα θέματα των Λατινικών με τη γνώση των γραμματικών και συντακτικών κανόνων που διδάχθηκαν στην ύλη της Β’ Λυκείου να είναι απαραίτητη.

iefimerida.gr


Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα τρόποι για να κρατήσετε μακριά τους διαρρήκτες


Πώς θα προστατεύσεις το σπίτι και τα υπάρχοντά σου από τους κλέφτες. Διάβασε εννέα πολύτιμες συμβουλές από έναν πρώην διαρρήκτη
Ποιος μπορεί να γνωρίζει τα κόλπα μια ληστείας καλύτερα από έναν πρώην διαρρήκτη; Όταν μάλιστα αυτός εγκαταλείπει το έγκλημα και περνά στο στρατόπεδο των νομοταγών πολιτών μπορεί να δώσει εξαιρετικά χρήσιμες οδηγίες για την αποτροπή της καλύτερα οργανωμένης ληστείας.

Ακολουθούν εννέα πολύτιμες τέτοιες συμβουλές από τον Michael Fraser, έναν πρώην διαρρήκτη που έγινε ειδικός σε θέματα ασφάλειας κατοικιών.
1. Κατοικίδια

Έχετε κατοικίδιο; Καλά κάνετε. Μην το διατυμπανίζετε όμως με προειδοποιητικές πινακίδες ή αυτοκόλλητα στις πόρτες και τα παράθυρα διότι έτσι οι διαρρήκτες θα ξέρουν πως είναι λιγότερο πιθανό να έχετε και κατοικίδιο και συναγερμό στο σπίτι. Επιπλέον θα έρθουν προετοιμασμένοι να "εξουδετερώσουν" το σκύλο σας με αθέμιτα μέσα. Καλύτερα να τους πιάσει απροετοίμαστους.
2. Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Ποτέ μην ανακοινώνετε ότι φεύγετε για διακοπές στο Facebook και στα άλλα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Είναι σαν να λέτε στους διαρρήκτες: "Ελάτε να με κλέψετε, θα λείπω από το σπίτι".
3. Μεσιτικά
Αν πρόκειται να δώσετε φωτογραφίες της ιδιοκτησίας σας σε ένα μεσιτικό γραφείο πρέπει να έχετε κατά νου ότι οι διαρρήκτες σήμερα προετοιμάζονται πάρα πολύ καλά μέσω ίντερνετ, ψάχνοντας για φωτογραφίες του στόχου και χρησιμοποιώντας ακόμα και το Google Street View. Οπότε να είστε προσεκτικοί οι φωτογραφίες να μην αποκαλύπτουν αντικείμενα μεγάλης αξίας ούτε να κάνουν σαφή τη διαρρύθμιση του σπιτιού.
4. Παράθυρα
Πάντα να χρησιμοποιείτε φιμέ τζάμια που τους εμποδίζουν να κοιτάξουν μέσα στο σπίτι και παράθυρα ασφαλείας που δεν παραβιάζονται εύκολα. Οι ληστές σπάνια μπαίνουν στη διαδικασία να σπάσουν τζάμι εξ αιτία του θορύβου αλλά και του κινδύνου να τραυματιστούν.
5. Κήπος
Μην αφήνετε εκτεθιμένα στον κήπο σκάλες και άλλα εργαλεία που μπορεί να τους φανούν χρήσιμα στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν το σπίτι σας. Επίσης, οι ληστές ψάχνουν τα σκουπίδια προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα προσωπικά σας δεδομένα. Γι αυτό μην πετάτε έγγραφα στα σκουπίδια πριν τα καταστρέψετε.
6. Έξω από το σπίτι
Σε ένα καφέ, μπαρ ή εστιατόριο ποτέ μη αφήνετε την τσάντα σας στο πάτωμα. Περάστε την στην καρέκλα ή ακουμπήστε την σε ένα σημείο που να έχετε οπτική επαφή. το κινητό σας μη το αφήνετε ποτέ πάνω στο τραπέζι, είναι πολύ εύκολο να το αρπάξει κανείς.
Όταν πάτε για ψώνια μην βάζετε ποτέ την τσάντα σας μέσα στο καλάθι, ενώ όταν πληρώνετε με κάρτα να κρύβετε καλά τον προσωπικό σας κωδικό.
7. Μέσα στο σπίτι
Μην αφήνετε τα κλειδιά σας σε κοινή θέα και ποτέ μην γράφετε τη διεύθυνσή σας στο μπρελόκ. Επειδή βρίσκουν τρόπους να παραβιάζουν όλες τις πόρτες, είναι καλό να βάζετε από πίσω κάποιο σύρτη ασφαλείας.
8. Πολύτιμα αντικείμενα
Πλέον οι περισσότεροι διαρρήκτες αναζητούν μικρά αντικείμενα όπως ipad κοσμήματα και φορητούς υπολογιστές που μπορούν να κλέψουν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά. Μην αφήνετε πόρτες και παράθυρα ούτε για λίγο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγοροι μπορούν να είναι και με τα σημεία από όπου μπορούν να τρυπώσουν.
Το καλύτερο σημείο του σπιτιού για να αποθηκεύσετε πολύτιμα αντικείμενα είναι το πατάρι, το αποφεύγουν διότι από εκεί δεν έχουν τρόπο διαφυγής.
9. Αν παρόλα αυτά πέσετε θύμα διάρρηξης...
Τραβήξτε φωτογραφίες από κάθε γωνιά του σπιτιού για να δώσετε στην ασφαλιστική σας εταιρία και σκαλίστε καλά τη μνήμη σας για το τι μπορεί να λείπει. Οι άνθρωποι συνήθως δεν συνειδητοποιούν την έκταση της απώλειας  μέχρι να καταθέσουν στην αστυνομία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΗΒΩΝ

 Ο ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ !!! ΣΤΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΘΗΒΩΝ !!!

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ
ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Κυριακή  ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ 31 Μα'ι'ου 2015

Παρουσία πολλών πιστών πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα κατάνυξης στο γραφικό Ενοριακό Παρεκκλήσιο τής Αγίας Τριάδας Θηβών ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τού Αγίου Πνεύματος μετά Αρτοκλασίας ,  Θείου Κηρύγματος , και Λιτάνευση τής Ιεράς Εικόνας .
Τίμησε με την παρουσία του την Θρησκευτική Εορτή ο Βουλευτής Βοιωτίας κ. Βαγγέλης Μπασιάκος .
ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ !!!

ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής
Email:sovdim@hotmail.com



Διαβάστε Περισσότερα »

Ποδαρικό με βροχές κάνει το καλοκαίρι -Πού θα σημειωθούν καταιγίδες

Συννεφιασμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα, ημέρα επιστροφής των εκδρομέων του τριημέρου, ενώ, από το μεσημέρι θα υπάρξουν τοπικές βροχές και κατά τόπους καταιγίδες.

Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μ 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί βαθμιαία έως 5  μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Ασθενείς και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά κυρίως της Θεσσαλίας.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αρχικά γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης θα είναι παροδικά πυκνότερες.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και στα νότια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πυκνότερες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: Βόρειοι, βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ