Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Στα 25 λεπτά το σιτάρι, κάτω από τα 15 το κριθάρι



Προς 25 λεπτά το κιλό αναμένεται να ξεκινήσει η τιμή του σκληρού σίτου, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα στο Θεσσαλικό κάμπο, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη είναι και η καλλιέργεια κριθαριού, η τιμή του οποίου όμως δεν ικανοποιεί τους παραγωγούς καθώς κυμαίνεται στα 12 με 13 λεπτά.

Οι καιρικές συνθήκες έχουν βοηθήσει τα μέγιστα την καλλιέργεια και οι έμποροι δείχνουν έντονο ενδιαφέρον προς την Θεσσαλία, γιατί η ποιότητα του προϊόντος χαρακτηρίζεται εξαιρετική.

Ενδεικτικό είναι ότι εκτός της Βόρειας Ελλάδας που έχει βγει εκτός ενδιαφέροντος, θύμα των καταιγίδων έπεσε και η πεδιάδα της Κωπαΐδας.
Η συγκομιδή του σιταριού αναμένεται να ξεκινήσει στις περισσότερες περιοχές μετά τις 15 Ιουνίου.
Σημειώνεται πως φέτος στον Θεσσαλικό κάμπο παρατηρήθηκε αύξηση καλλιέργειας των δημητριακών, κατά περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι.
Με 15 λεπτά πληρώνει το κριθάρι ο ΑΣ Βόλου

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου ξεκίνησε να παραλαμβάνει κριθάρια, στα σιλό του Αγίου Δημητρίου, του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βόλου.

Η τιμή που καθορίζει είναι 15 λεπτά το κιλό.

Η πληρωμή θα γίνεται τις ημέρες, Τρίτη και Πέμπτη στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοβιομηχανίας ΕΒΟΛ στην Α΄ΒΙΠΕ Βόλου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα όρια των αποδείξεων για τις φορολογικές δηλώσεις




    Για όλους τους φορολογούμενους και όχι μόνο για τους μισθωτούς και συνταξιούχους εφαρμόζονται φέτος οι φοροαπαλλαγές για τις ιατρικές δαπάνες, τα νοσήλια, τα φάρμακα και τις δωρεές ενώ έχει μειωθεί η αξία των αποδείξεων για τους μισθωτούς και συνταξιούχους.
Όπως αντιμέτωποι για μία ακόμη φορά με το πέναλτι της μη...ανγνώρισης των δαπανών με αποδείξεις για αγορά αγαθών και παροχή υπηρεσιών (κωδικός 049 του εντύπου της δήλωσης) θα βρεθούν οι φορολογούμενοι στην περίπτωση που υποβάλλουν εκπρόθεσμα τη δήλωση φορολογία εισοδήματος του φορολογικού έτους 2014. Σε μια τέτοια περίπτωση θα κληθούν να πληρώσουν φόρο μέχρι 2.100 ευρώ.

Και αυτό γιατί ο νόμος προβλέπει ότι το ποσό των αποδείξεων που προσκομίζονται γίνεται αποδεκτό μόνο εφόσον έχει περιληφθεί στην εμπρόθεσμη δήλωση, λογίζεται συνολικά και για τους δυο συζύγους, και σε περίπτωση που και οι δυο δηλώνουν εισόδημα που φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών ατομικού εισοδήματος τους. Εάν ο ένας από τους δυο δεν έχει εισόδημα που φορολογείται με την κλίμακα των μισθωτών, όλο το ποσό των αποδείξεων χρησιμοποιείται από τον άλλο σύζυγο.

Έκπτωση 10%

Ειδικότερα παρέχεται έκπτωση φόρου 10% των δαπανών ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης που δεν καλύπτονται από ασφαλιστικά ταμεία ή/και ασφαλιστικές εταιρίες και υπερβαίνουν το 5% του φορολογούμενου εισοδήματος.

Επίσης υπάρχει μείωση φόρου για δωρεές προς συγκεκριμένους φορείς εφόσον αυτές υπερβαίνουν στη διάρκεια του φορολογικού έτους τα 100 ευρώ.

Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου άνω των 2.100 ευρώ θα πρέπει να έχουν αποδείξεις που αντιστοιχούν σε ποσοστό 10% του δηλούμενου και φορολογούμενου ατομικού εισοδήματος και μέχρι του ποσού των 10.500 ευρώ.

Αντίθετα, αν το ποσοστό των προσκομιζόμενων αποδείξεων είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Για παράδειγμα για εισόδημα 40.000 ευρώ απαιτούνται αποδείξεις 4.000 ευρώ αποδείξεις. Αν ο φορολογούμενος καταθέσει 2.000 αποδείξεις, δηλαδή 2.000 ευρώ λιγότερες, τότε πέρα από τον φόρο που θα πληρώσει, θα επιβαρυνθεί με πρόσθετο φόρο 2.000χ22%= 440 ευρώ επιπλέον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση Σπιρομέτρησης στα Οινόφυτα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ  ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β΄
                                  


«Εκδήλωση Σπιρομέτρησης»

    Η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια είναι η 3η αιτία θανάτου στον κόσμο.  Προκαλείται κυρίως από την ατμοσφαιρική ρύπανση και το κάπνισμα. Επειδή η νόσος είναι ύπουλη και σταδιακά εξελίσσεται, μέρα με τη μέρα, οι ασθενείς δεν την καταλαβαίνουν. Έτσι συγχέουν τα συμπτώματα (τσιγαρόβηχα, πρωινά φλέγματα, κούραση στην ανηφόρα, βάρος στο στήθος-πλάκωμα, νυχτερινή αφύπνιση από δύσπνοια) με την ηλικία, τα παραπάνω κιλά και τελικά τα υποτιμούν.
    Στο πλαίσιο της πρόληψης και της σωστής ενημέρωσης για τη νόσο της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας η Βιβλιοθήκη Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Β΄ διοργανώνει

την Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015
ώρα: 9.00 π.μ. έως 13.30
                                                           ΔΩΡΕΑΝ
Μέτρηση της πνευμονικής λειτουργίας μέσω σπιρομέτρησης.
Παράλληλα θα γίνει και ομιλία με θέμα :
«Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια –
Η ύπουλη νόσος των πνευμόνων»

Τη δράση συντονίζει η πνευμονολόγος- φυματιολόγος:
κα Παπανικολάου Ιωάννα



**Για περισσότερες πληροφορίες στην κα Αδαμαντία Λιάπη
(τηλ: 6987181788)


Διαβάστε Περισσότερα »

8 έργα προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ για την Στερεά

8 έργα προϋπολογισμού άνω του 1.000.000 ευρώ

για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας


Υπογράφηκαν το τελευταίο διάστημα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη 8 συμβάσεις που υπερβαίνουν το 1.000.000 ευρώ (1.054.893,71 ευρώ), για την εκτέλεση σημαντικών έργων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, εξασφαλίζουν καλύτερη πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειας, βελτιώνουν επαρχιακά οδικά δίκτυα και συμβάλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σε αυτή τη δύσκολη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εποχή, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει να καταβάλει σημαντικές προσπάθειες για την κατασκευή όσο το δυνατόν περισσότερων έργων υποδομής.

Οι συμβάσεις αφορούν τα εξής έργα:

1.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΟΥ (Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 44.000 €

Πρόκειται για υποέργο του έργου «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ, ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ.

Με το υπόψη έργο, θα γίνουν εργασίες για την συντήρηση και επισκευή στη γέφυρα Λευκαδίτι στη ΠΕ Φωκίδας (εκσκαφές, επιχώματα στις προσβάσεις, σφράγιση αρμών γεφυρών, αποκατάσταση επιφανειών σκυροδέματος και επισκευή ηλεκτροφωτισμού).

2.   Συντhρηση ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΚΟΜΒΩΝ στο Ε.Ο.Δ.  ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 250.000,00 €

Με το έργο αυτό θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για την συντήρηση των φωτεινών σηματοδοτών στο Εθνικό οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (αντικατάσταση λαμπτήρων με νέους τύπου LED σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές, επισκευή βραχυκυκλωμάτων, αντικατάσταση πλακέτας ή προγραμμάτων Φ/Σ κ.λ.π.). Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση νέων φωτεινών σηματοδοτών σε διασταυρώσεις οδών με μειωμένα χαρακτηριστικά οδικής ασφάλειας, ύστερα από σύνταξη και έγκριση σχετικής προς τούτο μελέτης.

    ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΕΝΔΕΝΥΜΕΝΗΣ ΤΑΦΡΟΥ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΚΑ-ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ:  120.000,00 €

Σε τμήματα του ανωτέρω επαρχιακού οδικού δικτύου θα γίνουν οι απαραίτητες χωματουργικές εργασίες, η κατασκευή επιχωμάτων με κατάλληλα υλικά για την ανακατασκευή τμημάτων οδοστρώματος και  την κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου από οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20. Θα γίνει απόξεση του ασφαλτικού οδοστρώματος σε τμήματα του δικτύου, έτσι ώστε να κατασκευαστεί σε αυτά καινούργιος ασφαλτικός τάπητας. Θα ακολουθήσουν ασφαλτικές εργασίες και όπου απαιτείται θα γίνει ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και ισοπεδωτική στρώση μεταβλητού πάχους.

4.   ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑNABAΘΜΟΥ ΓΕΦΥΡΑΣ  ΙΝΑΧΟΥ (Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ)  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 24.600,00 €

Με την παρούσα εργολαβία θα γίνουν έργα για την αποκατάσταση του κατεστραμμένου αναβαθμού στο χείμαρρο Ίναχο. Θα συμπληρωθούν τα αναχώματα του χειμάρρου σε όσα σημεία έχουν καταστραφεί. Ανάντη και κατάντη του αναβαθμού θα επενδυθούν τα πρανή των αναχωμάτων με λιθορριπή.

5.   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΣΤΟ Τ.Κ. ΜΟΣΧΟΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ Τ.Κ. ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ (Π.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 100.000,00 €

Με το παρόν έργο προβλέπεται να εκτελεστούν εργασίες που κρίνονται απαραίτητες για την κατασκευή δικτύου απορροής όμβριων, σε τμήμα  της Παλαιάς Εθνικής οδού Λαμίας-Αθηνών και στη διασταύρωση  Παλαιάς Εθνικής οδού Λαμίας και Τ.Κ. Μοσχοχωρίου. Επίσης  προβλέπονται η κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου και ασφαλτικές εργασίες.

6.   ΠΑΡΑΚΑΜΨΗ ΣΚΟΥΡΤΩΝ (Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 219.168,04 €

Το έργο αφορά στην οδό παράκαμψης Σκούρτων, στο πλαίσιο βελτίωσης του οδικού άξονα Οινόη - Αγ. Θωμάς - Κλειδί - Σκούρτα - Στεφάνη - Μαγούλα - Όρια Νομού (προς Ελευσίνα), ο οποίος συνδέει την Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης με την Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών.

Το υπάρχον οδικό δίκτυο είναι παλαιό, φθαρμένο και ανεπαρκές απέναντι στις ανάγκες της σημερινής εποχής, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Επιπλέον, διέρχεται μέσα από τον οικισμό των Σκούρτων, με δυσμενείς επιπτώσεις στην κυκλοφοριακή ικανότητα, την οδική ασφάλεια αλλά και το επίπεδο διαβίωσης των κατοίκων (ηχορρύπανση, ατμοσφαιρική ρύπανση κ.λπ.).

Σκοπός είναι η παράκαμψη του οικισμού των Σκούρτων από δυτικά, με συνολικό μήκος περίπου 2,15χλμ. Στο αντικείμενο περιλαμβάνονται δύο τρισκελείς ισόπεδοι κόμβοι σύνδεσης της παράκαμψης με την υφιστάμενη οδό.

7.   ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ  ΚΩΠΑΪΔΑΣ (Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 92.125,67  €

Το  παρόν  έργο αφορά στην εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης συντήρησης και θέσης σε λειτουργία των Αντλιοστασίων Άρδευσης Κωπαΐδας (συμπεριλαμβανομένων όλων των απαιτουμένων υλικών και μικροϋλικών), στη συντήρηση για την λειτουργία τους καθ’ όλη την αρδευτική περίοδο του 2015 και στην φύλαξη έναντι κλοπών, δολιοφθορών κλπ και εποπτεία λειτουργίας των δύο μεγαλύτερων (κεντρικής παροχής) αντλιοστασίων Μόρνου και Υλίκης.


ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΟΝ ΧΕΙΜΑΡΡΟ ΣΚΙΤΣΑΣ (Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ), ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 205.000€

Το έργο έχει ως σκοπό την αποκατάσταση της επισκεψιμότητας και την αισθητική βελτίωση του γεφυριού στον χείμαρρο της Σκίτσας. Στην γέφυρα θα γίνουν χωματουργικές εργασίες εκβάθυνσης της κοίτης του χείμαρρου για την ανάδειξη του γεφυριού, εργασίες υδροαμμοβολής για τον καθαρισμό του από τις επιφανειακές εναποθέσεις ρύπων καθώς και εργασίες αρμολογήματος για την αποκατάσταση της όψης του γεφυριού. Ακόμη θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης των χαλαρών πρανών και της ανάδειξης του γεφυριού, τοποθέτηση φωτιστικού σώματος για τον φωτισμό του έργου, αλλά και σήμανση αυτού.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΤΗΣΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΟΥ  ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ


Αγαπητοί  Συνάδελφοι,

          Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού  Συλλόγου Λιβαδειάς, αποφάσισε  σύμφωνα με το Νόμο και με το Καταστατικό, τη Σύγκληση της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των  Μελών  του  Συλλόγου.
          Συγκεκριμένα η πρώτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης ορίστηκε για την  Τετάρτη, 27 Μαΐου 2015, η δεύτερη για την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2015 και η τρίτη Σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2015, ημέρα  Τετάρτη και ώρα 19.00μ.μ., στις εγκαταστάσεις μας που βρίσκονται επί της οδού Στρ. Ιωάννου 24, στην αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Ε.Σ. Λιβαδειάς.
           Για την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων που δημιουργεί η ματαίωση,  λόγω έλλειψης απαρτίας, των συγκλήσεων της 27ης Μαΐου 2015,  και της 3ης Ιουνίου  2015  ,  η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει οριστικά την
10η Ιουνίου 2015.

                  Τα Θέματα  της ημερήσιας διάταξης σύμφωνα με το Καταστατικό είναι τα  ακόλουθα :

I. Έγκριση Οικονομικού και Διοικητικού Απολογισμού έτους 2014

II. Έγκριση Προϋπολογισμού έτους 2015

III. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

V. Ανακοινώσεις

Με  συναδελφικούς  χαιρετισμούς



   Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο  ΓΕΝΙΚΟΣ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

        ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΛΟΓΡΗΑΣ                                                               ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΝΙΑΔΗΣ



Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά- Συλλείτουργο για τον Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Νικόδημο

 Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας στη μνήμη του μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κυρού Νικοδήμου (Ζαλούμη), ο οποίος εκοιμήθη πρόωρα 49 ημέρες μετά την ενθρόνισή του, σε τροχαίο ατύχημα.
Το πρωί τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Εισοδίων Θεοτόκου στη Λιβαδειά. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος, ενώ συλλειτούργησαν αρκετοί Αρχιερείς. Στο ιερό παραβρέθηκε συμπροσευχόμενος ο Αρχιεπίσκοπος.
Οι Μητροπολίτες που παρέστησαν ήταν Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Κορίνθου κ. Διονύσιος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, Αργολίδος κ. Νεκτάριος, Κεφαλληνίας κ. Γεράσιμος και οι Επίσκοποι Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Ωλένης κ. Αθανάσιος, Τανάγρας κ. Πολύκαρπος, και Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρέστησαν επίσης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, κληρικοί και λαϊκοί φίλοι του μακαριστού, μεταξύ των οποίων και ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας, Τοπικών Συλλόγων και Φορέων.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος. Μετά τη Θεία Λειτουργία τελέσθηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Μητροπολίτη Ναυπάκτου Νικοδήμου, με αφορμή την συμπλήρωση είκοσι ετών από την αφνίδια εις Κύριον εκδημία του. Αμέσως μετά ο Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος μιλώντας για το πρόσωπο του μακαριστού μεταξύ άλλων τόνισε: "Με τα πνευματικά μας μάτια, όσοι τον γνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε, βλέπουμε ενώπιον μας, αυτήν την ημέρα, την αφιερωμένη στην μνήμη του, τον άξιο κληρικό, τον κήρυκα του Ευαγγελίου, τον καθοδηγητή της νεότητας, τον πρόθυμο συμπαραστάτη των πασχόντων, τον τίμιο φίλο και αδελφό.
Αυτά και άλλα πολλά υπήρξε ο αείμνηστος ιεράρχης, ο οποίος από την παιδική του ήδη ηλικία, αφιερωμένος αγνά στην Εκκλησία, προχώρησε βήμα-βήμα εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου και αναβαίνοντας με την φυσική ανέλιξη του χρόνου τις ιερατικές βαθμίδες έφθασε μέχρι και του επισκοπικού αξιώματος.
Υπήρξε εργάτης του αμπελώνος του Κυρίου, ο οποίος απέβλεπε πάντοτε προς την πνευματική ανύψωση, εκείνος που άπλωσε με προθυμία το χέρι στο άροτρο και δεν στράφηκε προς τα οπίσω κατά τον σχετικό λόγο του Κυρίου μας.
Ο κατ' επίγνωση ζήλος και ο διακαής πόθος για την πνευματική οικοδομή του εμπιστευθέντος εις αυτόν ποιμνίου, υπήρξε η διαρκής και σταθερή φροντίδα και μέριμνά του".
Ο Μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στην συνεργασία και στην φιλία που είχε με τον μακαριστό Μητροπολίτη και προσέθεσε πως "η εκλογή του σε Μητροπολίτη Ναυπάκτου Αγίου Βλασίου τον Ιανουάριο του 1995, η χειροτονία του και η ενθρόνισή του μας γέμισαν όλους πνευματική χαρά και ηθική ικανοποίηση γιατί ένας άδολος εργάτης του ευαγγελίου τιμήθηκε από την Εκκλησία μας. Το βιώσαμε σαν μια ηθική δικαίωση για την Τοπική μας Εκκλησία, την οποία ο Νικόδημος είχε υπηρετήσει με τόσο ζήλο και αυταπάρνηση.
Και αίφνης μόλις δύο μήνες μετά την ενθρόνισή του έπεσε σαν κεραυνός η ζοφερή είδηση: Ο Νικόδημος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα κοντά στην Κόρινθο, την 21η Μαϊου του 1995.
Ο κλήρος και ο λαός της Βοιωτίας, που την είχε οργώσει, πάγωσε. Θρήνος και πένθος για το Νικόδημο. Μας άφησε πρόωρα, διακόπτοντας την αρχιερατική του διακονία πριν προλάβει να την αρχίσει, αφήνοντας κενό στην Ιεραρχία, στην Εκκλησία της Ναυπάκτου και στο λαό της.
Τον πόνο μας παρηγόρησε η επακολουθήσασα εκλογή ενός διακεκριμένου κληρικού του νυν Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, ο οποίος διακρίνεται για αδιάβλητο ήθος και την υψηλή θεολογική του συγκρότηση".
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Μητροπολίτης Θηβών ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, τα πνευματικά τέκνα, τους φίλους και τους συμπατριώτες του μακαριστού, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους λέγοντας "σας ευχαριστώ, γιατί γνωρίζω ότι κρατάτε στην καρδιά σας ακοίμητο το καντήλι της μνήμης και προσευχής για τον Νικόδημο, που τον γνωρίσατε, τον αγαπήσατε και τον θεωρείτε δικό σας άνθρωπο".
Στη συνέχεια στην αίθουσα εκδηλώσεων "Αργύρη και Ιωάννας Κορτέση" του Ιδρύματος "ΕΣΤΙΑ ΜΗΤΕΡΑΣ" πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στη μνήμη του μακαριστού, όπου μίλησαν φίλοι και συνεργάτες.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Μητροπολίτες Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο και Θηβών κ. Γεώργιο, αλλά και όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης και αναφέρθηκε στο πρόσωπο του μακαριστού και στον χαρακτήρα του τονίζοντας πως "ο μακαριστός Μητροπολίτης Ναυπάκτου Νικόδημος ήταν ένα δώρο για την Τοπική Εκκλησία. Να ευχηθούμε ο Θεός να τον αναπαύσει".
 viotikiekklisia.blogspot.gr/




Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα" στα Λεύκτρα

Με επιτυχία έγινε στις 7 Ιουνίου 2015 ο δρόμος του Επαμεινώνδα με εκκίνηση το Ιστορικό τρόπαιο των Λεύκτρων και τερματισμό την πλατεία της Θήβας.Στους συμμετέχοντες από τα Λεύκτρα στις πρώτες θέσεις τερματισμού ο Μένιος Παππάς.





Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση του Δήμου Θηβαίων για επιχειρήσεις που λειτουργούν παιδότοπους

Ο Δήμος Θηβαίων καλεί όσες επιχειρήσεις λειτουργούν παιδότοπους ως κύρια ή πρόσθετη δραστηριότητα να προσέλθουν άμεσα να καταθέσουν σχετικό φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να αδειοδοτηθούν σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2262350667

Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Στρατούλη σε Μπασιάκο για υποστελέχωση ΙΚΑ Βοιωτίας

Σχετικά με τη στελέχωση των Τοπικών Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ   Λειβαδιάς και Θηβών.

       
Σε απάντηση του υπ’ αριθμ. (1) σχετικού, που κατατέθηκε στη Βουλή από το  Βουλευτή  κ. Ε. Μπασιάκο, σας πληροφορούμε τα εξής: 
     Παρά την προσπάθεια οργανωτικής αναδιάρθρωσης που συντελείται, οι μονάδες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε όλη την επικράτεια παρουσιάζουν σε μεγάλο βαθμό προβλήματα λειτουργίας τα οποία οφείλονται και στις αθρόες αποχωρήσεις υπαλλήλων λόγω συνταξιοδότησης.
         Όσον αφορά την ενίσχυση των ανωτέρω υποκαταστημάτων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ:
1.    Σύμφωνα με την 8Κ/2008 προκήρυξη ΑΣΕΠ, διατέθηκαν τέσσερις (4) επιτυχόντες στη Νομαρχία Βοιωτίας. Από αυτούς τοποθετήθηκε ένας (1) υπάλληλος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας και ένας (1) στο υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιβαδειάς, ενώ δύο (2) επιτυχόντες δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.
2.    Σύμφωνα με την 9Κ/2008 προκήρυξη ΑΣΕΠ και τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 20 του Ν. 4210/13, (ΦΕΚ 254/Α/13) έχουν διατεθεί προς επαναδιορισμό στη Νομαρχία Βοιωτίας, τρείς (3) επιτυχόντες, από αυτούς τοποθετήθηκε ένας (1) υπάλληλος στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας και δύο (2) υπάλληλοι στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Οινοφύτων.
3.    Σε εφαρμογή της υποπαρ. ΙΑ.8 του Ν. 4254/14 (ΦΕΚ 85/7-4-14, τ.Α΄) περί «Αναδιοργάνωσης Ασφαλιστικών Φορέων», κατόπιν της με αριθ. Φ.90390/οικ. 7881/1155/7-4-14 διαπιστωτικής πράξης του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με θέμα «Θέση σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (Ο.Π.Α.Δ.)» (ΑΔΑ: ΒΙΗΤΛ-ΛΙΑ) και την με αρ. πρωτ. Φ.90390/οικ.7881/1155/16-4-2014 ορθή επανακοινοποίηση αυτής (ΑΔΑ: ΒΙΗΝΛ-8ΦΣ), μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ οι υπάλληλοι του τ. ΟΠΑΔ. Από αυτούς έξι (6) υπάλληλοι τοποθετήθηκαν στο Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Λιβαδειάς. 
4.    Σε εφαρμογή της με αριθ. 515/Συν.14η/28-11-2014 απόφασης του Α΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΙΚΑ-ΕΤΑΜ μετατέθηκαν δύο (2) υπάλληλοι στο Τοπικό Υποκ/μα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας.
5.    Στο ΦΕΚ 12/9-10-2014 τ. προκ. ΑΣΕΠ δημοσιεύθηκε η υπ. αρ. 1Δ/2014 προκήρυξη ΑΣΕΠ, σχετικά με την πλήρωση 773 θέσεων κατηγορίας Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης από ενδιαφερόμενους που περιλαμβάνονται σε οριστικούς πίνακες διοριστέων που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ από 1/1/2009 και μετά και δεν έχουν διοριστεί. Σύμφωνα με τον πίνακα κατανομής θέσεων, για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ έχουν προκηρυχθεί εκατόν εβδομήντα πέντε (175) θέσεις κατηγορίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, δύο (2) από τους οποίους στη Νομαρχία Βοιωτίας.
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια του β΄ κύκλου του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» έχει ζητηθεί η κάλυψη εννιακοσίων είκοσι οκτώ (928) θέσεων εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων και η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αναμένει την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.
Με την ολοκλήρωση των προαναφερθεισών διαδικασιών, θα επέλθει σχετική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Τοπικών Υποκ/των ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Θήβας και Λιβαδειάς.



                                                                                    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


    

                                                                 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα την Τετάρτη


Ως αντίδραση στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων
Σε 24ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ως αντίδραση στην απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.
Όπως αποφάσισε το Δ.Σ. του ΠΦΣ τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 10 Ιουνίου, ενώ στις 13 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του και αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τη «συνέχιση του εμπαιγμού που βιώνουν εδώ και πέντε χρόνια» και εκτιμούν ότι η απελευθέρωση του χώρου διανομής των ΜΗΣΥΦΑ δεν πρόκειται να ωφελήσει τους ασφαλισμένους, αλλά αντιθέτως θα «αποβεί εις βάρος τους».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πίσω από τις κλειστές πόρτες στο Μουσείο Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Νομίζεις πως παρακολουθείται το κινητό σου; Δες πως θα το ελέγξεις!

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε απολύτως σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε...

Ωστόσο εάν πιστεύετε ότι το κινητό σας παρακολουθείται, σας παραθέτουμε μερικά έξυπνα τρικ για να διαπιστώσετε εαν όντως συμβαίνει.
Δείτε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση:

1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή.

2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)

3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα

4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο

5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση

Προστατεύστε τα δεδομένα σας

1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)

2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση

3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth

4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας

5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας

Στοπ στις υποκλοπές

1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση

2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες

3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας

4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο

5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ

6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»

7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης

8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας

9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)

10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Bροχές και αυτή την εβδομάδα


Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι τοπικά έως 6 μποφόρ στο Βόρειο Αιγαίο.
Αττική

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. 

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά του νομού βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. 

Θερμοκρασία: Από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. 

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη 

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

H πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη

Καιρός: Άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, πιθανόν στα δυτικά και νότια πρόσκαιρα ισχυρές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά στα νότια 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τι ετήσιο εισόδημα χρειάζεστε για να βρίσκεστε στο περίφημο 1% της χώρας σας;




    Όπως είναι διαμορφωμένος ο κόσμος σήμερα, το να βρίσκεται κανείς στο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο- με τα προβλήματα που ταλανίζουν πολλές χώρες ανά τον κόσμο.
     Τo βασικό βέβαια είναι να είχες την τύχη να  ...γεννηθείς σε μια σχετικά προηγμένη χώρα.
Με λιγότερα από...40.000 ευρώ ετησίως ως εισόδημα, εξασφαλίζει κανείς για τον εαυτό του θέση εκτός του 99% παγκοσμίως.

Τι εισόδημα χρειάζεται να έχει κανείς, όμως, για να βρίσκεται στο 1% των πλουσιότερων ανθρώπων της χώρας, στην οποία ζει;

Γιατί, ένας αμερικανός πολίτης, για παράδειγμα, με εισόδημα 200.000 δολαρίων ετησίως, θεωρείται ταυτόχρονα ως ένας από τους πλουσίοτερους του πλανήτη, αλλά στις Η.Π.Α. τοποθετείται στην μεσαία τάξη.

Ο Branko Milanovic, καθηγητής οικονομικών στο City University of New York, έκανε μια έρευνα, λαμβάνοντας υπ' όψιν τις παραμέτρους της φορολογίας και του κόστους ζωής που ισχύει σε κάθε χώρα και ανακάλυψε τι μισθό χρειάζεται να λαμβάνει κανείς, προκειμένου να βρίσκεται στο κορυφαίο 1% της χώρας του.

Στην Ελλάδα, και με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά, εάν κάποιος κερδίζει 63.646 ευρώ ετησίως, βρίσκεται στο 1% της χώρας.

Ακολουθεί η λίστα, με τα ποσά που θα πρέπει να κερδίζει κανείς σε δολάρια, ανά χώρα, για να βρίσκεται στο κορυφαίο 1%, σε διάφορες περιπτώσεις, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Ελβετία, 171.832

Αυστραλία, 157.517

Η.Π.Α. , 151.34

Γαλλία, 123.760

Λουξεμβούργο, 119.157

Ηνωμένο Βασίλειο, 118.836

Καναδάς, 115.621

Αυστρία, 108.823

Νορβηγία, 107.290

Τσεχία, 101.745

Δανία, 99.478

Νέα Ζηλανδία, 96.211

Γερμανία, 95.150

Ισραήλ, 88.235

Φινλανδία, 87.206

Χιλή, 84.438

Ολλανδία, 83.462

Ισλανδία, 82.743

Ταϊβάν, 80.482

Βραζιλία, 75.279

Ιταλία, 41.134

Ρωσία, 47.083

Νότια Αφρική, 46.484

Πολωνία, 46.371

Σημειώνεται, βέβαια, πως η έρευνα αφορά μόνο την εξασφάλιση χρημάτων μέσω εργασίας, δίχως να λαμβάνονται υπ' όψιν τα τυχόν έσοδα από την εκμετάλλευση ακινήτων ή τις επενδυτικές κινήσεις, που πιστεύεται πως αποτελούν την κύρια πηγή εσόδων των πραγματικά πλούσιων ανθρώπων.

Βέβαια, η Oxfam, που μάχεται κατά της φτώχειας και των οικονομικών και κοινωνικών ανισοτήτων, σημειώνει πως αυτό που έχει σημασία, είτε μιλάμε για παγκόσμια δεδομένα, είτε για εθνικά δεν είναι το 1%- είναι το 0,1 %.

Όπως υποστηρίζει, οι 85 πιο πλούσιοι άνθρωποι του πλανήτη έχουν τόση περιουσία, όση και οι 3.5 δισεκατομμύρια φτωχότεροι άνθρωποι παγκοσμίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ