Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Σε 36 δόσεις οι οφειλές προς τη ΔΕΗ




    Εκστρατεία προσέλκυσης του ενός εκατομμυρίου οφειλετών λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η ΔΕΗ προσπαθώντας να περιορίσει τα χρέη ύψους 1,9 δισ. ευρώ που έχει από νοικοκυριά κι επιχειρήσεις.
Eθεσε σε εφαρμογή πρόγραμμα...διακανονισμού ληξιπρόθεσμων οφειλών κάνοντας ευκολίες πληρωμής με δόσεις που μπορεί να φτάσουν ακόμη και τις 36.
Τις νέες ρυθμίσεις παρουσίασαν ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκης.
Οικογένειες, επαγγελματίες, βιοτεχνίες, βιομηχανίες ακόμη και «μπαταξήδες» αλλά και όσοι έχουν εντοπιστεί να κλέβουν... ρεύμα μπορούν να προσέρχονται στα καταστήματα της εταιρείας ή να τηλεφωνούν στο «11770» για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση που προβλέπει:
1. Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε μέχρι 36 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες επιβαρύνονται με το συμβατικό επιτόκιο 5,7%. Ο αριθμός των δόσεων θα είναι σε συνάρτηση με το ύψος της οφειλής και την κατάσταση του νοικοκυριού ή του επιχειρηματία.
Θα υπάρχει προσωπική επαφή του αρμόδιου υπαλλήλου του καταστήματος με τον οφειλέτη. Σήμερα το πρόγραμμα διακανονισμού προβλέπει οκτώ δόσεις για τους οικιακούς καταναλωτές και τις μικρές επιχειρήσεις και τέσσερις έως έξι για τις μεγάλες.
2. Δόση που φτάνει στο 30% του μηνιαίου λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος.
3. Μη υποβολή δικαιολογητικών. Χρειάζεται μόνο ο αριθμός παροχής και ο ΑΦΜ.
4. Προκαταβολή ίση με το 10% της οφειλής. Το προηγούμενο ποσοστό ήταν 20%.
5. Προϋπόθεση για την τήρηση των διακανονισμών αποτελεί η συνέπεια ως προς την εξόφληση των τρεχόντων λογαριασμών.
6. Πολυάριθμες άτοκες δόσεις από 40 έως 60 για τους ευάλωτους καταναλωτές, όπως οι δικαιούχοι Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, άνεργοι, άτομα με αναπηρία κλπ.
7. Αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις τουριστικές και εποχιακές επιχειρήσεις με προκαταβολή 20% του ποσού και με δόσεις που θα φτάνουν τις οκτώ.
Σύμφωνα επίσης με στοιχεία της ΔΕΗ τα 1,9 δισ. ευρώ προέρχονται:
• Από τουλάχιστον 500.000 νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις. Πληροφορίες θέλουν ο αριθμός αυτός να φτάνει και το 1 εκατομμύριο, που οφείλουν 1,2 δισ. ευρώ. Οι πελάτες αυτοί ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή τάση.
• Από 10 με 12 επιχειρήσεις της υψηλής τάσης, οι οποίες οφείλουν 280 εκατ. ευρώ.
• Από υπουργεία και δημόσιους οργανισμούς που χρωστούν 200 εκατ. ευρώ.
• Από 2.500 με 3.000 επιχειρήσεις της μέσης τάσης, οι οποίες οφείλουν περίπου 300 εκατ. ευρώ.
Ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει και οι παραβάσεις καταναλωτών με τις παράνομες ηλεκτροδοτήσεις. Στελέχη της ΔΕΗ εκτιμούν ότι αντιστοιχούν στο 0,9% της συνολικής ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνεται. Το ποσοστό αυτό πριν από τρία με τέσσερα χρόνια ήταν 0,4%.
Επίσης από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν γίνει 1 εκατομμύριο διακανονισμοί. Σήμερα ενεργοί και μη ανέρχονται σε 280.000. Από αυτούς οι μισοί δεν εξυπηρετούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έως τις 30 Ιουνίου οι εγγραφές στα ΕΠΑΛ




Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ) της χώρας και, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, θα ολοκληρωθούν στις 30 Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία λήγει το τρέχον διδακτικό έτος.

Ωστόσο, υπάρχει πρόβλεψη εγγραφών εκπρόθεσμα, τον Σεπτέμβριο, μέχρι πριν από την έναρξη των μαθημάτων για όσους λόγω ανωτέρας βίας δεν πρόλαβαν να εγγραφούν τον Ιούνιο, αλλά και για τους μαθητές οι οποίοι παραπέμφθηκαν σε επανεξέταση για τον Σεπτέμβριο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ξυδώνα –Το… ξεσκόνισε μετά από 14 χρόνια


Στον προηγούμενο αγώνα της, εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων/ Κορασίδων. Αυτή τη φορά, η Νίκη Ξυδώνα απο το Μαυρομμάτι Βοιωτίας είχε βάλει κάτι άλλο στο… μάτι το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας στο έπταθλο.

Και η 17χρονη αθλήτρια τα κατάφερε στα Τρίκαλα, καθώς το διήμερο του Πανελληνίου πρωταθλήματος Παίδων/ Κορασίδων συγκέντρωσε 5.146 βαθμούς. Χάρη σε αυτή τη συγκομιδή… ξεσκόνισε το πανελλήνιο ρεκόρ Κορασίδων μετά από 15 χρόνια, καθώς βελτίωσε εκείνο που είχε σημειώσει η Αλένα Πάντη με 5.106 βαθμούς το 2001. Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ρεκόρ της Ξυδώνα έγινε με νέα σφαίρα και ακόντιο, ελαφρύτερα, τα οποία πλέον χρησιμοποιούν οι Κορασίδες.

Για να τα καταφέρει, η Ξυδώνα σημείωσε 14.62 στα 100 μ. εμπ., 1,66 μ. στο ύψος, 11,60 μ. στη σφαιροβολία, 26.18 στα 200 μ., 5,65 μ. στο μήκος, 38,20 μ. στον ακοντισμό και 2.33.09 στα 800 μέτρα.
stivoz.com
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτοκτόνησε με καραμπίνα στο σπίτι του στη Πέτρα Αλιάρτου

Με φρικτό τρόπο έδωσε τέλος στη ζωή του ένας 80χρονος άνδρας από τη Πέτρα Αλιάρτου
Το τραγικό γεγονός σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι  στο σπίτι  του στην Πέτρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Permisospress αυτοπυροβολήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα.Oι λόγοι που τον οδήγησαν στην αυτοκτονία φαίνεται πως έχουν να κάνουν με τον χαμό της κόρης του,της αγαπημένης του Πέλης,η οποία έχασε τη ζωή της πριν 15 χρόνια σε τροχαίο στην παραλιακή. Δεν ξεπέρασε ποτέ την απώλεια της κόρης του δηλώνουν κάτοικοι της Πέτρας στο permissospress.Τα αίτια του θανάτου του διερευνά η Αστυνομία.
 Η νεκρώσιμος ακολουθία του Αθανασίου Κουμουνδούρου θα γίνει αύριο 24-6 στις 11:00π.μ στον Ι.Ν.Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στην Αλίαρτο.
Παντελής Μπατσούλης







Διαβάστε Περισσότερα »

Δώδεκα συλλήψεις στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα

Κατασχέθηκαν διάφορα προϊόντα κλοπών καθώς και (2) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα ως μέσα μεταφοράς τους, διαρρηκτικά εργαλεία και μικροποσότητα ηρωίνης


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τον εντοπισμό φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Κατασχέθηκαν (23) πλαστικά δοχεία που περιείχαν πετρέλαιο κίνησης, συνολικού βάρους (400) περίπου λίτρων και (9) χάλκινα τεμάχια ελασμάτων (εξαρτήματα αλεξικέραυνου), συνολικού βάρους (40) περίπου κιλών, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από σταθμό βάσης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην ανωτέρω περιοχή.

Επιπλέον κατασχέθηκαν ένας ηλεκτρικός κόφτης μετάλλων, τέσσερα τεμάχια πλαστικού υδροσωλήνα, με τα οποία πραγματοποιήθηκε η μετάγγιση του πετρελαίου, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας ενός εκ των συλληφθέντων, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Συνελήφθησαν πέντε (5) ημεδαποί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών κατά συναυτουργία. Κατασχέθηκαν ηλεκτρική συσκευή, καθώς και διάφορα μεταλλικά και άλλα αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρεθεί, κατά περίπτωση, από κατάστημα super market, από κτήριο παλαιών εγκαταστάσεων εταιρείας τηλεφωνίας και από αποθήκη ημεδαπού σε περιοχές της Χαλκίδας.

Συνελήφθη ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, κατηγορούμενος για κλοπή από εργοστάσιο στην ανωτέρω περιοχή. Κατασχέθηκαν διάφορα σιδερένια αντικείμενα, συνολικού βάρους (300) περίπου κιλών, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, καθώς και ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς προϊόντων κλοπής.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας και του Αστυνομικού Τμήματος Άμφισσας, κατηγορούμενος για απόπειρα κλοπής από οικία στην ανωτέρω περιοχή.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης (26) μηνών, για διάπραξη κλοπών.

Συνελήφθη αλλοδαπός στο Βασιλικό Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή του στην Ελληνική Επικράτεια.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΩΡΑ-Αυτοκτονία στη Πέτρα Αλιάρτου

 Πριν απο λίγο άνδρας γύρω στα 75 αυτοκτόνησε στη Πέτρα Αλιάρτου. Τα αίτια της αυτοκτονίας παραμένουν
άγνωστα. Νεότερα σε λίγο
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρυξέλλες: Δεν περιμένουν συμφωνία σήμερα

Οι θεσμοί ζητούν χρόνο για να εξετάσουν τις ελληνικές προτάσεις - «Στον αέρα» η Σύνοδος Κορυφής - Κυβερνητικές πηγές: «Θέλουμε μια διευθέτηση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης της χώρας» και να λήξει η αβεβαιότητα με τις αποπληρωμές των δόσεων τους επόμενους μήνες - «Βάση της συζήτησης» η ελληνική πρόταση
Θετικό είναι το κλίμα στις Βρυξέλλες μετά την υποβολή των ελληνικών προτάσεων, ωστόσο πηγές της κυβέρνησης που έχουν πρόβαση στη διαπραγμάτευση κρατούν χαμηλά τον πήχη των προσδοκιών για την επίτευξη συμφωνίας εντός της ημέρας.

Κυβερνητικές πηγές έλεγαν ότι «θέλουμε μια διευθέτηση της μεσοπρόθεσμης χρηματοδότησης της χώρας» και, βεβαίως, να λήξει η αβεβαιότητα με τις αποπληρωμές των δόσεων τους επόμενους μήνες.

Όπως σημείωνε κυβερνητική πηγή, «υπερασπιζόμαστε συντάξεις και μισθούς, αλλά και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις». Ωστόσο, ο ίδιος συνεργάτης του πρωθυπουργού άφηνε ανοιχτή την κατάργηση του χαμηλότερου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά.

Πάντως, η κυβέρνηση δεν δίνει λεπτομέρειες για τη νέα πρόταση που κατέθεσε στους Ευρωπαίους δανειστές.
Διευκρινίζεται όμως ότι δεν έχει αλλάξει η θέση της για τη μη επιβάρυνση των φτωχών και μεσαίων στρωμάτων, όπως επίσης δεν υπάρχουν μέτρα που κυκλοφόρησαν περί μεταφοράς του συντελεστή εστίασης στο 23%, περί αλλαγής των ορίων συνταξιοδότησης ή περί της επιβολής ρήτρας μηδενικού ελλείμματος, όπως ισχυρίζονται συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Οι ίδιες πηγές λένε ότι η κυβέρνηση αναμένει την επόμενη κίνηση από την πλευρά των δανειστών. Οι θεσμοί, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν χρόνο να συζητήσουν τις ελληνικές προτάσεις μεταξύ τους. Γι' αυτό το λόγο είναι «στον αέρα» ακόμη και η αποψινή Σύνοδος Κορυφής.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού υποστηρίζουν ότι στη συνάντηση με Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Γιούνκερ, πριν από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε τη νέα ελληνική πρόταση για την επίτευξη όχι απλά μιας συμφωνίας, αλλά μιας βιώσιμης και ουσιαστικής λύσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Μάρδα σε Μπασιάκου για αριθμό συνταξιούχων του Δημοσίου και δαπάνες συντάξεων.


    Στους 468.422 ανήλθε ο αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου το 2014. Σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου με βάση τον Ετήσιο Απολογισμό ανήλθε σε 5.974.673.510 ευρώ.
Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, μετά από ερώτηση του Ευάγγελου Μπασιάκου της ΝΔ, και σε αυτά περιλαμβάνεται ο αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανά έτος, από το 2010 και μετά, η μεταβολή του αριθμού των συνταξιούχων και η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου την τελευταία πενταετία.
Όπως ειδικότερα γίνεται γνωστό, το 2010 ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανήλθε σε 413.246 και η δαπάνη για συντάξεις του δημοσίου ανήλθε σε 6.253.101.199 ευρώ.
Το 2011 ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου διαμορφώθηκε σε 432.994, η μεταβολή του αριθμού των συνταξιούχων του δημοσίου σε σχέση με το 2010 είναι 19.748 συνταξιούχοι, η ποσοστιαία μεταβολή ήταν 4,78% ενώ η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου ανήλθε σε 6.572.354.084 ευρώ.
Το 2012 ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανήλθε σε 441.768, η μεταβολή του αριθμού των συνταξιούχων ήταν 8.774, η ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων ήταν 2,03%, η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου ήταν 6.564.057.274 ευρώ.
Το 2013 ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων του Δημοσίου ανήλθε σε 452.829, η μεταβολή του αριθμού των συνταξιούχων του δημοσίου ήταν 11.061, η ποσοστιαία αύξηση του αριθμού των συνταξιούχων ήταν 2,50%, η δαπάνη για συντάξεις του δημοσίου ήταν 5.867.633.261 ευρώ.
Το 2014 ο συνολικός αριθμός των συνταξιούχων του δημοσίου ανήλθε σε 468.422, η μεταβολή των συνταξιούχων του δημοσίου ήταν 15.593, η ποσοστιαία αύξηση του αριθμού συνταξιούχων ήταν 3,44% και σύμφωνα με προσωρινά στοιχεία η δαπάνη για συντάξεις του Δημοσίου με βάση των ετήσιο απολογισμό ανήλθε σε 5.974.673.510 ευρώ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Συμμετοχή εκπροσώπου του Δήμου Θηβαίων στην ημερίδα της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας



Την ημερίδα ενημέρωσης που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Αντιπυρική Προστασία παρακολούθησε, ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Κίτσος Σπυρίδων, εκπροσωπώντας το Δήμο Θηβαίων, την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015 στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.

Την ημερίδα χαιρέτισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Δημόσιας Τάξης καθηγητής κ. Πανούσης Γιάννης και εκ μέρους του Προέδρου της ΚΕΔΕ ο κ. Κοτρωνιάς Γεώργιος, ο οποίος μετέφερε τις θέσεις και τις επισημάνεις της ΚΕΔΕ σε ότι αφορά την πολιτική προστασία.

Οι συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημερώθηκαν από στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολ. Πρ. για το σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές για την αντιπυρική περίοδο 2015, για τη λειτουργία του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων, για τις διαδικασίες υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος από τους Δήμους στην κατάσβεση ενώ τους δόθηκαν κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή από δασική πυρκαγιά. 

Τέλος, έμφαση δόθηκε στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του πληθυσμού καθώς και στο σύστημα εθελοντισμού της Πολιτικής Προστασίες με διευκρινήσεις για το θεσμικό του πλαίσιο, αλλά και για τη λειτουργία του Ενιαίου Ευρωπαϊκού Αριθμού Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης “112” στην Ελλάδα. Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και συζήτηση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εργαστήριο Παραδοσιακών Ζυμαρικών "ΤΖΩΝΗΣ" στα Βάγια Βοιωτίας

Στο εργαστήριό μας, παράγουμε με μεράκι και προσωπική φροντίδα, παραδοσιακές σπιτικές χυλοπίτες,γλυκό και ξυνό τραχανά, μανεστράκι,βίδες,για την παραγωγή των οποίων χρησιμοποιούμε πρόβειο γάλα, φρέσκα και αγνά υλικά της περιοχής μας.Eίναι εξοπλισμένο με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, ικανά να εγγυηθούν όλες τις προδιαγραφές της υγιεινής τροφίμων ώστε τα προϊόντα μας να φτάνουν στο πιάτο σας φροντισμένα με μεράκι και με τη φιλοσοφία της παλιάς καλής σπιτικής συνταγής.
Δημιουργούμε ζυμαρικά με δικά σας υλικά και υλικά της αρεσκεία σας.
Η έδρα του εργαστηρίου μας βρίσκεται  στη διασταύρωση Βαγίων Βοιωτίας
ΜΑΤΙΝΑ ΤΖΩΝΗ
Τηλ.επικοινωνίας 22620 61211 εργαστήριο  2262061993 οικία

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ  8:00-13:00       16:00-20:ΟΟ






Διαβάστε Περισσότερα »

Ολες οι αλλαγές στις πρόωρες συντάξεις -Ποιοι θίγονται από τις ριζικές ανατροπές

Ανατροπές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους στα Ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών φέρνουν οι αλλαγές στο ασφαλιστικό στις οποίες έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση με βάση των αλλαγών τις προτάσεις που έχουν υποβάλει οι δανειστές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», τρεις είναι κατά κύριο λόγο οι ομάδες ασφαλισμένων που θα επηρεαστούν από τις επερχόμενες ρυθμίσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που θα αυξηθούν:

    στα 62 για μειωμένη σύνταξη,
    στα 67 για πλήρη και
    στα 62 για όσους αποχωρούσαν στα 58 ή 59 με 35 ως 37 έτη ασφάλισης.

Δεν θα επηρεαστούν όσοι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα, δηλαδή όσοι συμπληρώνουν μέσα στο 2015 και την ηλικία εξόδου αλλά και τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης.

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να ξεκινήσουν οι αυξήσεις σταδιακά από το 2016. Δεν αποκλείεται όμως μέσα στο καλοκαίρι να εφαρμοστεί το αυξημένο όριο ποινών στις πρόωρες συντάξεις, ώστε όσοι θελήσουν να αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη να παίρνουν μικρότερο ποσό ως 40%.

Οι ομάδες που επηρεάζονται είναι:

    Ανδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι μέχρι το 1992 στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών, οι οποίοι συμπλήρωσαν (κατοχύρωσαν) τον απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης ως τις 31/12/2012 αλλά πιάνουν την ηλικία εξόδου μετά το 2016. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όσοι συνταξιοδοτούνται στα 58 και στα 59 εφόσον έχουν συμπληρώσει 35ετία μέχρι το 2012.
    Μητέρες ασφαλισμένες μέχρι το 1992 στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών καθώς και σε άλλα ειδικά ταμεία (Τύπου κ.λπ.) οι οποίες έχουν συμπληρωμένα 15 ως 20 χρόνια (ταμεία Τύπου) μέχρι το 2012, με ανήλικο τέκνο, καθώς και οι μητέρες που συνταξιοδοτούνται από ΔΕΚΟ και τράπεζες με συμπληρωμένη 25ετία και ανήλικο τέκνο ως το 2012. Οι εν λόγω κατηγορίες μπορούν να συνταξιοδοτηθούν και από τα 50 με πλήρη σύνταξη, εφόσον ο απαιτούμενος χρόνος ασφάλισης συμπληρώθηκε το 2010 με ανήλικο τέκνο.
    Ανδρες και γυναίκες ασφαλισμένοι στα Ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών που αποχωρούν με 25ετία ως το 2012 και με όρια ηλικίας το 65ο έτος για πλήρη και το 60ό έτος για μειωμένη, όσον αφορά τους άνδρες, και στα 60 ή 62 για πλήρη και 55-57 για μειωμένη όσον αφορά τις γυναίκες.
iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Κομισιόν: Καλή βάση για τις σημερινές συνομιλίες η νέα ελληνική πρόταση

Οι θεσμοί έλαβαν τη νέα ελληνική πρόταση, η οποία αποτελεί «μια καλή βάση» για τις συνομιλίες που θα ακολουθήσουν σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης.

Αυτό ανέφερε, περί τις 01:45 π.μ. (ώρα Ελλάδας), μέσω Twitter, ο Μάρτιν Σελμάγερ, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΛΟΙ στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ-OXI ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΔΡΟΜΩΝ


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΕΑΒ στο Μπουρζέ - ΒΙΝΤΕΟ



Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετέχει στην 51η Διεθνή Έκθεση Paris Air Show, στο Le Bourget της Γαλλίας, όπου από τις 15 έως 21 Ιουνίου 2015, οι μεγαλύτερες και σημαντικότερες βιομηχανίες της αεροναυπηγικής παρουσιάζουν προϊόντα και τεχνολογίες αιχμής.

Η ΕΑΒ στον εκθεσιακό της χώρο προβάλλει την υψηλή τεχνογνωσία της, το ευρύ φάσμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της και –μέσα από στοχευμένες συναντήσεις- επιδιώκει την επέκταση υπαρχουσών συνεργασιών αλλά και τη σύναψη νέων συμφωνιών.

Το περίπτερο της ΕΑΒ επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχο (Ι) κ. Χρήστο Βαΐτση. Ο κ. Υπουργός απηύθυνε δήλωση, εξαίροντας τις επιδόσεις της ΕΑΒ και εκφράζοντας τη διαπίστωση από την επίσκεψή του στη συγκεκριμένη έκθεση ότι «…παντού ακουγόταν το όνομα της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας. Η ΕΑΒ έχει καταφέρει χάρη στους ανθρώπους της και μόνο σε εκείνους όλα αυτά τα χρόνια να κάνει μεγάλες συμφωνίες με επιχειρήσεις από όλο τον κόσμο…» ενώ συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…μία χώρα που έχει τεχνολογία δεν έχει να φοβηθεί απολύτως τίποτα και η τεχνολογία στην Ελλάδα έχει όνομα. Λέγεται Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης η ΕΑΒ πραγματοποίησε σημαντικές προγραμματισμένες επαφές με ανώτατους αξιωματούχους, όπως o επικεφαλής (Chief Executive) της European Defense Agency Mr. Jorge Domecq, καθώς και με πελάτες και συνεργάτες της εταιρείας που συμμετείχαν στην έκθεση.

H ΕΑΒ έχει μία σημαντική παρουσία στη διεθνή αεροναυπηγική σκηνή, ως αποτέλεσμα της στρατηγικής εξωστρέφειας που ακολουθεί. Στο πλαίσιο αυτής, η εταιρεία προχώρησε πρόσφατα στην υπογραφή σύμβασης με την εταιρεία Lockheed Martin για την πενταετή (2015-2019) επέκτασή του προγράμματος συμπαραγωγής του αεροσκάφους C-130J Super Hercules. Η αξία του νέου προγράμματος θα ανέλθει στα 72 εκ. δολάρια.

Παράλληλα, μετά από την εφαρμογή συγκεκριμένης στρατηγικής ανάκαμψης και ανάπτυξης, η ΕΑΒ θα κλείσει το οικονομικό έτος 2014 με θετικό αποτέλεσμα προ φόρων –για πρώτη φορά από την ίδρυσή της- όπως άλλωστε θα ανακοινώσει επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα.
onalert.gr


Γεύση από το Μπουρζέ στο βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Καιρός: Ποδαρικό με βροχές κάνει η εβδομάδα



Με βροχές και καταιγίδες στα Ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ξεκινά η εβδομάδα. Έρχεται βελτίωση από το βράδυ κι από τα δυτικά.Αναλυτικά η σημερινή πρόγνωση του καιρού:

Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση από το βράδυ.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιουνίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ και από τα βόρεια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως στην Κρήτη τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 27 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Σας τσίμπησε Σκορπιός, Σφήκα, Μέλισσα, Φίδι; Δείτε τι πρέπει να κάνετε!



Το καλοκαίρι καταγράφονται τα περισσότερα τσιμπήματα από μέλισσες, σφήκες, μπούμπουρες, σκορπιούς, σαρανταποδαρούσες, ακόμη και από φίδια….

Τι πρέπει να κάνουμε όταν μας τσιμπήσει ένα έντομο ή κάποιο φίδι; Κινδυνεύουμε και αν ναι πόσο πολύ;

Διαβάστε ένα χρήσιμο οδηγό… επιβίωσης και μην ξεχνάτε, πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία.

Σφήκα- μέλισσα: Τα τσιμπήματα της σφήκας ή της μέλισσας δεν είναι θανατηφόρα και σε γενικές γραμμές μπορεί να πονάμε, αλλά δεν κινδυνεύουμε. Κινδυνεύουν μόνο όσοι είναι αλλεργικοί και δεν το ξέρουν. Εκείνοι που είναι αλλεργικοί και το γνωρίζουν και πιο προσεκτικοί είναι αλλά και εφοδιασμένοι με τα κατάλληλα φάρμακα είναι (πχ ένεση αδρεναλίνης).

Επίσης είναι επικίνδυνο για όλους μας να δεχτούμε πολλαπλά και απανωτά τσιμπήματα, κάτι που συμβαίνει εάν “πέσουμε” σε κυψέλη και ταράξουμε τα έντομα.

Όταν μας τσιμπήσει μια μέλισσα ή σφήκα το δέρμα πρήζεται και κοκκινίζει σαν τοπική φλεγμονώδη αντίδραση στο δηλητήριο του κεντριού. Ο πόνος είναι αρκετά έντονος και μπορεί να διαρκέσει από κάποιες ώρες, μέχρι λίγες ημέρες.

Το πρήξιμο στην περιοχή εντείνει τον πόνο αυτό. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουμε εάν η σφήκα ή η μέλισσα μας τσιμπήσει στον λαιμό ή μέσα στο στόμα και αυτό γιατί το πρήξιμο μπορεί να φράξει τον αέρα και να δυσκολέψει την αναπνοή μας.

Μόλις μας τσιμπήσει μια μέλισσα/σφήκα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να βγάλουμε το κεντρί, προσεκτικά με ένα τσιμπιδάκι. Προσοχή μην πιέσετε το κεντρί για να το βγάλετε γιατί μπορεί να εισχωρήσει βαθύτερα, ή ακόμη με την πίεση να χυθεί περισσότερο δηλητήριο μέσα μας.

Μόλις το αφαιρέσουμε πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο, ή κάποια κορτιζονούχα αλοιφή. Εάν έχουμε την δυνατότητα μπορούμε να πάρουμε και ένα αντισταμινικό χάπι που θα μας ανακουφίσει από τα συμπτώματα.

Αν ύστερα από λίγη ώρα νιώσουμε δυσκολία στην αναπνοή, ζαλάδα, ιδρώνουμε, ή μελανιάσουμε, τότε είμαστε αλλεργικοί και δεν το ξέρουμε και έχουμε πάθει σοκ. Σε τέτοια περίπτωση, πρέπει ΑΜΕΣΩΣ να πάμε στο νοσοκομείο δίχως άλλη καθυστέρηση.

Οι αλλεργικοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με ειδική ταυτότητα, περασμένη στον λαιμό ή στο χέρι, που θα αναφέρει την αλλεργία τους, γιατί μπορεί να χάσουν τις αισθήσεις τους από το τσίμπημα και κανείς να μην γνωρίζει τι έχουν πάθει.

Σκορπιοί-Φίδια: Ευτυχώς στην Ελλάδα τόσο τα φίδια, όσο και οι σκορπιοί δεν είναι τόσο επικίνδυνοι για θάνατο, όσο στην Αφρική, ή την Αυστραλία. Σε κάθε περίπτωση όμως το τσίμπημα, ή το δάγκωμα τους και επώδυνο είναι και εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να σκοτώσει.

Και σε αυτές τις περιπτώσεις το δέρμα κοκκινίζει και πρήζεται. Ό πόνος όμως είναι ασύγκριτα δυνατότερος σε σχέση με το τσίμπημα της μέλισσας.

Αμέσως πρέπει να τοποθετήσουμε πάγο ενώ απαραίτητη είναι η χορήγηση αντισταμινικού χαπιού, μαζί με ισχυρό παυσίπονο, γιατί πραγματικά ο πόνος δεν αντέχεται. Η μεταφορά στο νοσοκομείο πρέπει να είναι ΑΜΕΣΗ. Εκεί θα χορηγηθεί κορτιζόνη (εάν έχουμε χάπι κορτιζόνης μαζί μας το λαμβάνουμε αμέσως) και οροί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: παλιά έλεγαν ότι πρέπει να χαράξουμε με ξυράφι την πληγή και να πιέσουμε για να βγει το μολυσμένο αίμα. Αυτό δεν ισχύει. ΜΗΝ το κάνετε.

Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να χυθεί περισσότερο και πιο γοργά το δηλητήριο στον οργανισμό. Επίσης το ρούφηγμα της πληγής θα πρέπει να γίνει με προσοχή και όχι από άτομα που στο στόμα τους έχουν ανοιχτές πληγές (πχ ουλίτιδα).

Σε κάθε περίπτωση η ψυχραιμία σώζει. Ενώ και το θύμα δεν πρέπει να πανικοβληθεί και να βρεθεί σε κατάσταση σοκ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Σούπερ Λιγκ του Στίβου επέστρεψε η Ελλάδα.


Η εθνική ομάδα κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ομάδων, που ολοκληρώθηκε στο Παγκρήτιο Στάδιο του Ηρακλείου, και εξασφάλισε την άνοδο της στην Σούπερ Λιγκ, με τους Δουβαλίδη, Τσάκωνα και Φιλιππίδη να εξασφαλίζουν 12άρια.
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατέκτησε τη... δεύτερη θέση με 327 βαθμούς, με την Τσεχία να προηγείται με 351 β. και την Ολλανδία να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 299,5 β..

Ο Δουβαλίδης κατέκτησε την πρώτη θέση στα 110μ. με εμπόδια, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση μέχρι στιγμής για την ελληνική ομάδα. Ο Δραμινός εμποδιστής τερμάτισε σε 13,58, αφήνοντας πίσω του τον Ιρλανδό Ρέινολντς με 13,73 και τρίτος ο Σβομπόντα από την Τσεχία με 13,74.
Από την πλευρά του ο Λυκούργος Τσάκωνας αναδείχθηκε νικητής στα 200 μ. μετά τη νίκη στα 100 μ., έκανε το καθήκον του και στα 200 μ., όπου δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα έφτασε στη νίκη με 20.44. Δεύτερος ήταν ο Τούρκος Ραμίλ Γκουλιέγεφ με 20.67 και τρίτος ο Τερενς Αγκαρντ (Ολλανδία) με 20.79.
Εξαιρετικός ήταν και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος με άλμα στα 5,80 στο άλμα επί κοντώ κατέκτησε την πρώτη θέση. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα δοκίμασε να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ, τοποθετώντας τον πήχη στα 5,90 μ. χωρίς επιτυχία.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ