Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ανακαλούνται μπαχαρικά από τον ΕΦΕΤ

Περιέχουν ίχνη αμυγδάλου που δεν αναγράφονται στην ετικέτα
Για την ανάκληση μπαχαρικών τα οποία περιέχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος, ενημερώθηκε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων από τις εταιρείες "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ" (Ρήγα Φερραίου 32 & Ψυχάρη, Μεταμόρφωση) και "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ" (Αγ. Δημητρίου 63, 'Αλιμος).

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προϊόντα:

1) Carrefour Τσίλι βάζο 25g με αριθμό παρτίδας L1554614 και ημ/νία λήξης 30/11/15, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε".

2) ΑΝΑΤΟΛΗ Φάκελος Πάπρικα καυτερή 50g με αριθμό παρτίδας 8533714FK και ημ/νία λήξης 30/09/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

3) ΑΝΑΤΟΛΗ Φάκελος Πάπρικα καυτερή 50g με αριθμό παρτίδας 5444914FK και ημ/νία λήξης 31/12/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

4) ΑΝΑΤΟΛΗ Tins Πάπρικα καυτερή 40g με αριθμό παρτίδας 8533714TS και ημ/νία λήξης 30/09/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

5) ΑΝΑΤΟΛΗ Tins Πάπρικα καυτερή 40g με αριθμό παρτίδας 5441415TS και ημ/νία λήξης 30/04/2017, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

6) ΑΝΑΤΟΛΗ ΡET Τσίλι 500g με αριθμό παρτίδας 1554214PT και ημ/νία λήξης 31/10/2016, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

7) ΑΝΑΤΟΛΗ ΡΕΤ Τσίλι 500g με αριθμό παρτίδας 1551115ΡΤ και ημ/νία λήξης 31/03/2017, που ανακαλείται από την επιχείρηση "ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ ΑΒΕΕ".

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα και παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο, να μην τα καταναλώσουν.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιχείρηση διάσωσης στον Παρνασσό έπειτα από πτώση με αλεξίπτωτο πλαγιάς



Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης ενός αεροπτεριστή ο οποίος κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες έπεσε σε βουνοπλαγιά στο Κρόκι Παρνασσού.

Πρόκειται για Ιάπωνα ο οποίος συμμετέχει σε αγώνες αλεξίπτωτου πλαγιά που διεξάγονται στην Φωκίδα από την Κυριακή 21/6 μέχρι και αύριο 27/6.

Ο αεροπτεριστής εντοπίστηκε τραυματισμένος σε απόκρημνο σημείο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σπάσει το πόδι του και ότι δεν κινδυνεύει η ζωή του Ωστόσο δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο σημείο και μόνο με ελικόπτερο μπορεί να ανασυρθεί.

Στην επιχείρηση διάσωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από τη Φωκίδα, ενώ στο σημείο σπεύδει από τη Λαμία και η ορειβατική ομάδα της 7ης ΕΜΑΚ.
lamiareport
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Οχι σε εκβιασμούς & τελεσίγραφα -Εκτάκτως στο Μαξίμου οι υπουργοί

Επιστρέφει Αθήνα ο πρωθυπουργός - Χειρότερο από μνημόνιο το κείμενο που κατατέθηκε, λένε κυβερνητικές πηγές - Πρόταση 5μηνης παράτασης με χρηματοδότηση 15,5 δισ.ευρώ κατέθεσαν οι θεσμοί
Καταιγιστική μορφή λαμβάνουν οι εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λαμβάνει την απόφαση να συγκαλέσει εκτάκτως απόψε το Κυβερνητικό Συμβούλιο προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του αυριανού Eurogroup.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του κ. Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ, στους οποίους ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν κατανοεί γιατί οι θεσμοί επιμένουν σε τόσο σκληρά μέτρα.

Σύμφωνα με ασφαλείς ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες το κείμενο των θεσμών που παραδόθηκε στην ελληνική πλευρά είναι χειρότερο από μνημόνιο. Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν απαράδεκτη τη μεθόδευση που έχει ακολουθηθεί και τονίζουν ότι η Ευρώπη στηρίζεται σε αξίες δημοκρατίας και αλληλεγγύης.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση, όπως μας την λένε, περιμένουμε να μας φερουν άλλη πρόταση αύριο».

Τονίζουν, δε: «Δεν μας καλύπτει η πρόταση, γιατί και το χρηματοδοτικό μέρος της ίσα που καλύπτει τις ανάγκες για την πληρωμή των δόσεων στους δανειστές, δεν βοηθά πουθενά αλλού την οικονομία».

Με δηλώσεις του το μεσημέρι της Παρασκευής ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε ότι οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας είναι 50-50.

Την ίδια ώρα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, οι δανειστές κατέθεσαν πρόταση για 5μηνη παράταση της ισχύουσας συμφωνίας -μέχρι το Νοέμβριο του 2015- με παράλληλη χρηματοδότηση ύψους 15,5 δισ.ευρώ.

Πληροφορίες λένε ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα και πρόκειται να συγκαλέσει εκτάκτως το Κυβερνητικό Συμβούλιο. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται πίσω στην Ελλάδα περίπου στις 19:00 το απόγευμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι προκειμένου να είναι πλήρης η σύνθεση του Κυβερνητικού Συμβουλίου αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα όλοι οι υπουργοί που βρίσκονται εκτός Ελλάδος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, όπως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ο οποίος αυτή την ώρα επισκέπτεται το Μαυροβούνιο για επίσημη επίσκεψη.









Διαβάστε Περισσότερα »

Φωτιά ανάμεσα Ασωπία-Άρμα

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα μεγάλη φωτιά στη Βοιωτία.Το μέτωπο είναι στην περιοχή ανάμεσα στο Άρμα και την Ασωπία Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχθεί 10 οχήματα, 2 αεροσκάφη καναντέρ και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ ..
Nikos Antoniou
 Υπό πλήρη έλεγχο είναι η  φωτιά που εκδηλώθηκε  στο Άρμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με 15 θέματα συνεδριάζει στα Βάγια το Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων

Σας καλούμε όπως προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Κατάστημα της Δ.Ε. Βαγίων,  στις    1  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015  ημέρα  ΤΕΤΑΡΤΗ  και ώρα 19:00  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης. 

                                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                           

                                                                                          ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗ
Π Ι Ν Α Κ Α Σ
ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΗΒΑΙΩΝ ΣΤΙΣ  01-07-2015  ΠΟΥ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ
                                                
1. Έγκριση 4ης Τροποποίησης Προγράμματος Επενδύσεων - Τεχνικού Προγράμματος Δήμου Θηβαίων έτους 2015.

2. Έγκριση 6ης Αναμόρφωσης δημοτικού προϋπολογισμού οικ. έτους 2015.

3. Έγκριση έκθεσης εκτίμησης αξίας ακινήτου και λήψη απόφασης για την απευθείας αγορά του στα πλαίσια υλοποίησης του έργου ¨Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας (απόλυτη πλειοψηφία).

4. Λήψη απόφασης για ορισμό μελών επιτροπής εκτίμησης της αξίας ακινήτου στο ρέμα Χρυσορρόα, στα πλαίσια υλοποίησης του έργου «Βιοκλιματική αναβάθμιση του Δημοσίου Ανοικτού Χώρου κατά μήκος του Ιστορικού Ρέματος Χρυσορρόα της Θήβας.

5. Έγκριση της υπ’ αριθ. 55/2015 απόφασης της Επ.Ποιότητας Ζωής για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Εστίας και καθορισμού τριών θέσεων στάθμευσης λεωφορείων επί της οδού Γληνού (απόλυτη πλειοψηφία).

6. Έγκριση της πρότασης της ΠΕΔ/ΣΕ για την άρση της υποχρηματοδότησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, λόγω της ένταξής της στο στόχο 2.

7. Αποδοχή της 1ης τροποποίησης της απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο: «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης δημοτικών κτιρίων Δήμου Θηβαίων» με κωδικό  MIS:434215 στο πλαίσιο του επιχειρησιακού Προγράμματος  «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013».

8. Λήψη απόφασης για την ανανέωση αδειών επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών, αρμοδιότητας του Δήμου Θηβαίων.

9. Χορήγηση άδειας παραγωγού πωλητή Λαϊκών Αγορών στον κ. Κατσέλη Δημήτριο του Γεωργίου, κατοίκου Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου Θηβών.

10. Εξέταση αίτησης του κ. Νικολάου Ξυνού για διακοπή μίσθωσης καταστημάτων στη Δημοτική Αγορά.

11. Λήψη απόφασης για διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση καταστήματος στη Δημοτική Αγορά.

12. Λήψη απόφασης για τον ορισμό μελών Επιτροπής Διενέργειας Δημοπρασίας και Αξιολόγησης Προσφορών για τις δημοπρασίες μισθώσεων-εκμισθώσεων ακινήτων σύμφωνα με το π.δ. 270/81.


13. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για τις ανάγκες του Δήμου Θηβαίων και  των νομικών προσώπων ΔΟΘ, ΔΗΚΕΘ  & ΔΕΥΑΘ .

 14. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια καυσίμων & λιπαντικών για τις ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου Θηβαίων.

15. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού για την προμήθεια μειωτών πίεσης και άλλων εξαρτημάτων μετατροπής του δικτύου ύδρευσης στα Βάγια.


Διαβάστε Περισσότερα »

Την Τρίτη η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΓΑ



Την Τρίτη 30 Ιουνίου θα καταβληθούν σε 20.029 δικαιούχους τα οικογενειακά επιδόματα (ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων και ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών) εκκρεμών αιτήσεων (A21) των ετών 2013 και 2014, που έτυχαν επεξεργασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ.
Η συνολική δαπάνη για τις πληρωμές αυτές διαμορφώνεται σε 15.114.632,31 ευρώ.
Όπως διευκρίνισε ο διοικητής του ΟΓΑ Αθανάσιος Μπακαλέξης, η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων Β’ τριμήνου 2015 στους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση Α21 μέχρι 26-6-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2015.

Οι δικαιούχοι έτους 2015 οι οποίοι θα υποβάλουν αίτηση Α21 μετά τις 26 Ιουνίου θα συμπεριληφθούν στην πληρωμή οικογενειακών επιδομάτων του Γ΄ τριμήνου 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παράταση για τις «100 δόσεις» έως τις 15 Ιουλίου έδωσε το ΥΠΟΙΚ

Μέχρι στιγμής έχουν ένταχθεί 750.000 φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και έχουν ρυθμιστεί οφειλές 5,25 δισ. ευρώ
Στην παράταση της ρύθμισης των 100 δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο έως τις 15 Ιουλίου προχωρά το υπουργείο Οικονομικών.

Η σχετική τροπολογία της Νάντιας Βαλαβάνη θα κατατεθεί σήμερα στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου η ημερομηνία αυτή «αποτελεί την τελική, καταληκτική ημερομηνία της ρύθμισης».

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου στη ρύθμιση έχουν ανταποκριθεί 750.000 φυσικά πρόσωπα - κυρίως - και επιχειρήσεις που έχουν ρυθμίσει οφειλές ύψους 5,25 δισ. ευρώ.

Η παράταση δίνεται σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ ως «ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα χιλιάδες  μηνύματα  πολιτών, που κατέκλυσαν το Υπουργείο Οικονομικών τις τελευταίες ημέρες. Ανταποκρίνεται επίσης στην ανάγκη διευκόλυνσης της φορολογικής διοίκησης, στην οποία  εκκρεμούν χιλιάδες υποθέσεις σε διάφορες  φάσεις ελέγχου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί η ένταξη  στην ρύθμιση τουλάχιστον όσων απ’ αυτές βρίσκονται  στη τελική φάση».
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων-Προσωρινά αποτελέσματα αιτήσεων προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

Προσωρινά αποτελέσματα αιτήσεων του προγράμματος για την αντιμετώπιση της     ανθρωπιστικής κρίσης του ν. 4320/2015 και διαδικασία υποβολής ενστάσεων
Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι σήμερα Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης για τις Παροχές του ν. 4320/2015 (Δωρεάν επανασύνδεση και παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, Επίδομα ενοικίου για την εξασφάλιση στέγης, Επιδότηση σίτισης).
Οι πολίτες που έχουν υποβάλλει αίτηση μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) του Δήμου Λεβαδέων.
Για τη διασφάλιση του απορρήτου των προσωπικών δεδομένων στους πίνακες αναγράφεται αντί ονοματεπώνυμου ο μοναδικός κωδικός αριθμός της ηλεκτρονικής αίτησης, καθώς και το αποτέλεσμα (εγκρίθηκε- απορρίφθηκε ανά παροχή). Όσοι πολίτες έχουν δηλώσει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα λάβουν και προσωποποιημένη πληροφόρηση στη διεύθυνση αυτή.
Για τις περιπτώσεις των απορριφθεισών αιτήσεων προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής Αίτησης Επανεξέτασης επί του συγκεκριμένου λόγου απόρριψης που αναφέρεται στα αποτελέσματα, η οποία υποβάλλεται στα ΚΕΠ έως  και την Παρασκευή  3-7-2015.
Στην αίτηση επανεξέτασης που εκτυπώνεται από τους υπαλλήλους των ΚΕΠ, δύναται να προσκομιστεί κάθε πρόσφορο δικαιολογητικό που τεκμηριώνει την πραγματική του κατάσταση και αποδεικνύει ότι δικαιούται την παροχή.
Αίτημα επανεξέτασης δεν είναι δυνατόν να υποβληθεί για τις περιπτώσεις που η παροχή δεν εγκρίθηκε λόγω εφαρμογής κριτηρίων προτεραιότητας.
Τα αιτήματα επανεξέτασης (οι ενστάσεις) με τα συνημμένα σε αυτά δικαιολογητικά θα αποσταλούν στο αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου να μετά την επανεξέτασή τους να οριστικοποιηθούν τα τελικά αποτελέσματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των αγροτών, αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΑΙΧΜΕΑ, υποχρέωση.




Η συνάδελφοι παραγωγοί και κτηνοτρόφοι καθώς και οι εμπλεκόμενοι φορείς, που έδωσαν το παρών στην ημερίδα του ΑΙΧΜΕΑ, για το νέο φορολογικό καθεστώς το 2015 εν όψει της κατάρτισης και κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων αλλά και την κατανομή των δικαιωμάτων στους κτηνοτρόφους βάση της νέας ΚΑΠ, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν επαρκώς από εξειδικευμένους ομιλητές για τις τρέχουσες εξελίξεις.

Στόχος της νέας πρωτοβουλίας του Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑ ήταν οι συνάδελφοι αγρότες, να καταθέσουν ορθές φορολογικές δηλώσεις προσβλέποντας στη δίκαιη φορολόγησή τους για το τρέχον έτος αλλά κυρίως κτηνοτρόφοι, Δήμοι, συνεταιρισμοί και περιφέρεια να συντονίσουν τις ενέργειές τους προκειμένου να πιέσουν αρμοδίως ώστε να αλλάξει η ΚΥΑ που θα στερήσει μέχρι το 2019 δικαιώματα στους κτηνοτρόφους της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

« Η περιφέρεια μας παρά την ορθολογική διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων στους κτηνοτρόφους της περιοχής πάντα ήταν χαμένη στην κατανομή δικαιωμάτων. Η συγκεκριμένη ΚΥΑ έρχεται να ενισχύσει την αδικία σε βάρος των κτηνοτρόφων μας οπότε είναι μία χρυσή ευκαιρία από κοινού να την αποτρέψουμε» τόνισε για το θέμα ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑΣ  Γιώργος Ανέστης.

Με αφορμή στις προτάσεις «φωτιά» για τους έλληνες αγρότες, που κατέθεσαν οι θεσμοί της Ε.Ε. στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ελληνική Κυβέρνηση για την επίτευξη μιας αμοιβαίας επωφελούς λύσης, ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το αγροτικό κίνημα επιθυμεί ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και ο Έλληνας αγρότης να αποδίδει στο Κράτος αυτό που του αναλογεί. Ο νόμος 4172 προβλέπει φορολόγηση των αγροτών με 13% στο καθαρό εισόδημα από το πρώτο ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα έξοδα που αφορούν στην εκμετάλλευση. Κάθε τι άλλο που υπερβαίνει τις προβλέψεις του παραπάνω νόμου δημιουργεί πρόβλημα στη βιωσιμότητα όλων των αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Πιστεύουμε ότι  μέσα από τους διασφαλισμένους πόρους της Ε.Ε. για την επόμενη 5 ετία οι οποίοι αγγίζουν τα 20 δις ευρώ, θα δώσουν τη δυνατότητα στους αγρότες να δημιουργήσουν βιώσιμες εκμεταλλεύσεις και να τις μετατρέψουν σε αγροτικές επιχειρήσεις αλλά απαιτείται δίκαιη φορολογική αντιμετώπιση, πάταξη της γραφειοκρατίας και τραπεζικό σύστημα που να λειτουργεί ενισχυτικά και να στηρίζει τέτοιες προσπάθειες.»

Με εκτίμηση,

Αγροτικός  Συνεταιρισμός  ΑΙΧΜΕΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!!

Οι αιτήσεις  για την αδειοδότηση 

NET METERING  ξεκίνησαν.Καλέστε μας για δωρεάν αυτοψία στο χώρο σας.


Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Αυτοπαραγωγή-Εγκατάσταση Φωτοβολταικών σε στέγες σε βιομηχανίες και σε γεωτρήσεις.

Mexis-Βάγια Βοιωτίας

 Τι είναι το Net-Metering;

Το Net-Metering, ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός, είναι μια ουσιαστικά νέα πολιτική αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές, μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούν να συμψηφίζουν την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού με την ενέργεια που καταναλώνεται στην κατοικία ή την επιχείρησή τους.

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ρωτήστε μας πως;;; Τηλ:6974138136 

Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!! 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα στους θεσμούς

Σχεδόν 24 ώρες μετά τις δραματικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες και το άκαρπο Eurogroup έρχεται στο φως και το κείμενο της ελληνικής πρότασης που πήγε στη χθεσινή συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, προκαλώντας την... οργή τους, καθώς όπως έλεγαν δεν μπορούν να εξετάσουν δυο διαφορετικές προτάσεις.

Την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης φέρνει στο φως αποκλειστικά ο ιστότοπος Καθημερινή.

Με μια πρώτη ανάγνωση οι διαφορές στις προτάσεις δανειστών-Ελλάδας επικεντρώνονται στα εξής:

ΦΠΑ: Οι θεσμοί ζητούν έσοδα 1% του ΑΕΠ και η ελληνική κυβέρνηση προτείνει 0,93%.

Συντελεστές ΦΠΑ: Η Ελλάδα τοποθετεί στον συντελεστή 13% όλα τα τρόφιμα και τα ξενοδοχεία ενώ οι δανειστές ζητούν στο 23% να πάνε εστιατόρια, ξενοδοχεία και catering και στο 13% να πάνε μόνο τα βασικά φαγητά.

ΦΠΑ στα νησιά: Η ελληνική πλευρά ζητά τη διατήρηση της μείωσης του 30%. ενώ οι δανειστές επιμένουν στην κατάργησή της.

Αμυντικές δαπάνες: Η ελληνική πλευρά προτείνει μείωση 200 εκατ. ευρώ, οι δανειστές 400 εκατ. ευρώ. Η ελληνική πλευρά, επίσης, δέχεται τη στοχευμένη ομάδα ενεργειών όπως ο περιορισμός του προσωπικού όσο και των εξοπλιστικών προγραμμάτων

Αλλα βασικά σημεία της ελληνικής πρότασης:

    Εφάπαξ φορολόγηση 12% των επιχειρήσεων με κέρδη άνω των 500.000 ευρώ για να πετύχει το δημοσιονομικό ζητούμενο αποτέλεσμα για το 2015.
    Αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη που θα πρέπει να εφαρμοστεί μέχρι το 2022 και να ισχύσει για όλους όσοι βγαίνουν στη σύνταξη από τις 31 Οκτωβρίου 2015 αντί της 30ης Ιουνίου που ζητούν οι δανειστές.
    Σταδιακή αντικατάσταση του ΕΚΑΣ για όλους μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου του 2018. Δεν δέχεται την άμεση κατάργηση του επιδόματος για το 20% των δικαιούχων.
    Καμία αναφορά για την εφαρμογή του νόμου του 2010 που αφορά στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού
    Καμία αναφορά για την εφαρμογή ή προσαρμογή των κανόνων που ισχύουν για τις επικουρικές συντάξεις αλλά και τις υψηλές συντάξεις όπως έχει συμφωνηθεί το 2012, ώστε να επιτύχουν ανάλογη εξοικονόμηση και να λάβουν επιπλέον μέτρα για βελτίωση του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Ταύτιση απόψεων υπάρχει στο θέμα της ανόδου του συντελεστή φορολόγησης επιχειρήσεων στο 28% από το 26%.

Διαβάστε ολόκληρη την τελευταία ελληνική πρόταση που έφερε στο φως η
Καθημερινή πατώντας ΕΔΩ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αγώνες «Χρ Βουδούρης» στη Θήβα






Στο Δημοτικό Στάδιο της Θήβας την Κυριακή 5 Ιουλίου θα διεξαχθούν αγώνες στίβου με την επωνυμία «Χρήστος Βουδούρης».

Στον αγώνα που διοργανώνουν η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας και ο Δήμος Θηβαίων σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τον ΓΣ Πίνδαρο Θηβών μπορούν να πάρουν μέρος όλες οι ηλικιακές κατηγορίες

και θα διεξαχθούν τα παρακάτω αγωνισματα

ΑΝδρών: 100μ - 200μ - 800μ - 110μ ΕΜΠΟΔΙΑ - ΜΗΚΟΣ - ΥΨΟΣ – ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Γυναικών: 100μ - 200μ - 400μ - 400μ ΕΜΠ. – ΜΗΚΟΣ - ΤΡΙΠΛΟΥΝ - ΥΨΟΣ - ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ –

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Παμπαίδων Α: 80μ - 300μ - ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Παγκορασίδων Α: 80μ - 300μ - ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ

Οι αθλητές-τριες που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους Αγώνες θα πρέπει να δηλώσουν την συμμετοχή τους, στο e-mailτης ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας stibos04@otenet μέχρι την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015. Μετά το πέρας της προθεσμίας ουδεμία δήλωση θα γίνει δεκτή.
Δήλωση Συμμετοχής 
Προκήρυξη 




Το πρόγραμμα

17:00   ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Γ)

17:30   ΜΗΚΟΣ (Γ) ΣΦΑΙΡΑ (ΠΠ Α΄)

17:40   110μ ΕΜΠ (Α)

18:00   100μ (Α) ΥΨΟΣ (Γ)

18:20   100μ (Γ)

18:30    ΑΚΟΝΤΙΟ (Γ)

18:40   400μ (Γ)

18:55   800μ (Α)

19:00   ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ (Α)

19:10   80μ (ΠΠ Α΄) ΜΗΚΟΣ (Α)

19:15   ΣΦΑΙΡΑ (ΠΚ Α΄)

19:30   80μ (ΠΚ Α΄)

19:50   400μ ΕΜΠ (Γ) ΥΨΟΣ (Α) ΑΚΟΝΤΙΟ (Α)

20:05   300μ (ΠΠ Α΄)

20:20   300μ (ΠΚ Α΄)

20:30   ΤΡΙΠΛΟΥΝ (Γ)

20:40   200μ (Α)

21:00   200μ (Γ)
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟ ΘΗΒΑ Ο ΒΥΛΛΙΩΤΗΣ!


Μετά από έκτατο Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 18:00 στα γραφεία του συλλόγου ο μέχρι πρότινος πρόεδρος Αθανάσιος Πετρόπουλος έθεσε την παραίτηση του στο Δ.Σ. ύστερα από κακόβουλα σχόλια που είχαν ως στόχο τον σύλλογο και τον ίδιο.
Παραμένει στην σύλλογο ως απλό μέλος του Δ.Σ. του ΑΟ ΘΗΒΑ και συνεχίζει την προσπάθεια που έχει ως στόχο το κύπελλο, το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Την προσπάθεια αυτή θα την στηρίξει και ηθικά και υλικά.
Νέος πρόεδρος αναλαμβάνει ο Αθανάσιος Βυλλιώτης.

Για το Δ.Σ.



Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια με θερμοκρασία έως 31 βαθμούς

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα και μεμονωμένες μπόρες στα ορεινά της Μακεδονίας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 19 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και από το απόγευμα ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ερώτηση βουλευτών Κ.Κ.Ε. για τα προβλήματα της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Οινοφύτων


ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Υγείας

Θέμα: Για τα οξυμένα προβλήματα της Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Οινοφύτων
Η Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Οινοφύτων έχει ιδιαίτερη σημασία, βρίσκεται σε μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές ζώνες της χώρας, δίπλα στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, καλύπτει χιλιάδες εργαζόμενους στα εργοστάσια, στρατιώτες στη μονάδα της Τανάγρας και παραθεριστές. Πρόκειται για περιοχή που έχει υψηλά ποσοστά ανεργίας και μεγάλο αριθμό ανασφάλιστων.
Εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής με υπόμνημα τους αναφέρονται στα μεγάλα προβλήματα του ΠΕΔΥ και σημειώνουν ότι μελέτες αποδεικνύουν ότι στην περιοχή είναι υψηλός ο δείκτης καρκινογενέσεων λόγω της βιομηχανικής μόλυνσης (Ασωπός), καθώς επίσης και αυξημένη η βρεφική νοσηρότητα και θνησιμότητα λόγω των βιομηχανικών ρύπων.
Το προηγούμενο διάστημα η μονάδα αποδυναμώθηκε με ευθύνη της συγκυβέρνησης Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ. Σήμερα, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η κατάσταση παραμένει διαλυτική και εκδηλώνονται με ιδιαίτερη οξύτητα οι συνέπειες της υπό-χρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας.
Στο ΠΕΔΥ Οινοφύτων υπάρχουν δύο οδοντίατροι, ένας ακτινοδιαγνώστης και ορισμένες μέρες το μήνα γιατρός γενικής ιατρικής. Οι ασθενείς επισκέπτονται τα ιατρεία και δεν βρίσκουν γιατρό να γράψει ούτε φαρμακευτική συνταγή –δεν υπάρχει δυνατότητα για εμβόλια αλλά ούτε για πρώτες βοήθειες σε περίπτωση αναπνευστικών η ορθοπεδικών προβλημάτων που εμφανίζονται συχνά σε μια βιομηχανική ζώνη.
Το ΠΕΔΥ στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο, διαθέτει ακτινολογικό εργαστήριο, αιματολογικό –μικροβιολογικό- βιοχημικό εργαστήριο με μία μόνο παρασκευάστρια, αλλά το βιοχημικό εργαστήριο είναι χαλασμένο για 4 εβδομάδες και δεν υπάρχουν αντιδραστήρια.
Ακόμα και το ασανσέρ δεν λειτουργεί για 4-5 χρόνια. Η καθαρίστρια είναι απλήρωτη για 3 μήνες, με ευθύνη του εργολάβου.
Οι εργαζόμενοι της περιοχής απαιτούν αποκλειστικά Δημόσια –Δωρεάν Υγεία και ειδική οργάνωση για τη συμβολή του ΠΕΔΥ Οινοφύτων στην Υγιεινή –Ασφάλεια των εργαζομένων. Ενώ, σύμφωνα με τα σχετικά αιτήματα, για τις ανάγκες λειτουργίας της μονάδας Υγείας, απαιτείται η πρόσληψη: Παθολόγου ή Γιατρού Γενικής Ιατρικής, Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Ορθοπεδικού, Γιατρού Εργασίας, Πνευμονολόγου, Οφθαλμιάτρου, Ουρολόγου. Επίσης , υπάρχει ανάγκη για Υπέρηχο και Μαστογράφο.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αναφέρονται, ώστε το ΠΕΔΥ Οινοφύτων να γίνει ικανό να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες της περιοχής.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Μαρίνος
Γιάννης Γκιόκας
Γιώργος Λαμπρούλης


Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα παίρνουν οι συνταξιούχοι στην ΕΕ: Ποια είναι η μέση σύνταξη στην Ελλάδα

Από τη Λιθουανία ως τη Γαλλία, περνώντας από την Ελλάδα, οι συντάξεις στην Ευρώπη διακυμαίνονται από τα 250 ως τα 1.500 ευρώ και πλέον, όμως λαμβανομένου υπόψη του κόστους διαβίωσης, η φτώχεια πλήττει πάνω από το 12% των ευρωπαίων συνταξιούχων, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Το ζήτημα των συντάξεων είναι ένα από τα κυριότερα σημεία τριβής στη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους διεθνείς πιστωτές της, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Στην Ελλάδα, η οποία αριθμεί 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχος, η σύνταξη κατά μέσο όρο ανέρχεται σε 882 ευρώ το μήνα (713 κύρια σύνταξη, 169 επικουρική).

Το ύψος των συντάξεων είναι παραπλήσιο στην Πορτογαλία (2,5 εκατ. συνταξιούχοι) όπου η μέση σύνταξη φθάνει τα 833 ευρώ μικτά τον μήνα.

Στην Ισπανία (5,6 εκατ. συνταξιούχοι) το ποσό της σύνταξης ανέρχεται σε 1.020,80 ευρώ το μήνα, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Απασχόλησης για τον Ιούνιο.

Οι συντάξεις όμως είναι πολύ χαμηλότερες σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως είναι η Λιθουανία (242 ευρώ τον μήνα), η Σλοβακία (408 ευρώ) ή η Πολωνία (504 ευρώ).

Στη Γαλλία, η βασική σύνταξη ανερχόταν πέρσι στα 1.032 ευρώ για τους 13,7 εκατομμύρια συνταξιούχους οι οποίοι υπάγονται στο γενικό ασφαλιστικό καθεστώς (των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα), σύμφωνα με το Εθνικό Ταμείο Συντάξεων Γήρατος των Μισθωτών Εργαζομένων. Σε αυτή προστίθεται μια επικουρική σύνταξη (λίγο πάνω από 25% της μέσης σύνταξης, πάνω από το 50% για τα ανώτερα στελέχη).

Οι συντάξεις στη Γερμανία ανέρχονταν κατά μέσο όρο σε 760,43 ευρώ το 2013. Συμπληρώνονται συχνά από αποταμιεύσεις ή συμπληρωματικές συντάξεις που καταβάλλουν οι εργοδότες. Το 2011, την τελευταία χρονιά για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, οι άνδρες συνταξιούχοι λάμβαναν κατά μέσον όρο 1.576 ευρώ και οι γυναίκες 1.302 στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας, ενώ στο ανατολικό το ύψος των συντάξεων ανερχόταν αντίστοιχα σε 1.303 και 1.219 ευρώ.

Ενας σημαντικός δείκτης για την κατάσταση των συνταξιούχων είναι το ποσοστό τους που πλήττεται από τη φτώχεια. Κατά μέσον όρο στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, το 12,6% των συνταξιούχων ζούσε το 2013 κάτω από το όριο της φτώχειας (60% του μέσου κόστους ζωής), σύμφωνα με τη Eurostat.

Το ποσοστό αυτό κυμαίνεται περί το 5-6% στην Ολλανδία, στο Λουξεμβούργο, στην Ουγγαρία, στην Τσεχία και στη Σλοβακία, περί το 8% στη Γαλλία, περί το 10-11% στην Ιρλανδία, στην Ισπανία, στην Πολωνία και στην Ιταλία, γύρω στο 12,4% στην Ελλάδα.

Ανέρχεται περίπου στο 15% στη Γερμανία, στο Βέλγιο και στη Φινλανδία, σε 17% στη Σουηδία, σε 17,6% στη Βρετανία, στο 25,9% στη Βουλγαρία και στο 27,1% στην Εσθονία.

Κατά μέσον όρο στις χώρες της ευρωζώνης ένας συνταξιούχος λαμβάνει περίπου το 56% των αποδοχών του όταν εργαζόταν, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2013.

Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε σε ορισμένες χώρες, ιδίως λόγω των μειώσεων των μισθών που έχουν σημειωθεί. Έτσι στην Ελλάδα, ανήλθε από το 41% το 2008 στο 60% το 2013.

Το 2013, το ποσοστό αναπλήρωσης πλησίαζε επίσης το 60% σε πολλές άλλες χώρες: την Ισπανία, την Πολωνία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ουγγαρία, τη Σουηδία. Ήταν πάντως αισθητά χαμηλότερο στο Βέλγιο (47%), στην Ιρλανδία και στην Κροατία (37%), στη Βουλγαρία (39%) και στην Κύπρο (40%).

Διαβάστε Περισσότερα »

Επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου , επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) στο Σούνιο για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρονών (δηλ. για παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2000 μέχρι 31-12-2008).
Οι κατασκηνώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που θα βαρύνει τους γονείς των κατασκηνωτών είναι τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών από το τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.
Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών  και ψαράδων) από όλη τη χώρα , καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες) , των Ν.Π.Δ.Δ. ,του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , ΤΩΝ Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1)    Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας , αστυνομική ταυτότητα κλπ) από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
2)    Γνωμάτευση ιατρού από την οποία να προκύπτει ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης (κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.)
3)    Βεβαίωση ,για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών , κτηνοτρόφων κ.λπ.) από την Κοινότητα ή τον Συνεταιρισμό ή τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς , ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι , δασεργάτες κ.λπ).
Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι   τρείς :
1)    Από 29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών)
2)    Από 12 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 3 Ιουλίου.
3)    Από 25 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 13-15 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 17 Ιουλίου.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Ενοτήτων τους ή στις πλησιέστερες υπηρεσίες αγροτικού τομέα , του τόπου όπου κατοικούν.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ