Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Σε κατάσταση συναγερμού οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για το δημοψήφισμα.



    Οι δικηγόροι δηλώνουν έτοιμοι να στείλουν δικαστικούς αντιπροσώπους
    Το κόστος του δημοψηφίσματος θα ανέλθει στο 60 εκατομμύρια ευρώ

Σε κατάσταση συναγερμού έχουν ήδη τεθεί οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες που θα συμμετέχουν στην διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, το οποίο αναμένεται να... Type Your Post Summary Here εγκριθεί λίγο πριν τα μεσάνυκτα από την Βουλή.

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, γυρίζουν τις σελίδες της ιστορίας 42 χρόνια πίσω και φέρνουν στην μνήμη τους στιγμές του δημοψηφίσματος που διεξήγαγε στις 29 Ιουλίου 1973 η το καθεστώς της επταετίας για την εκθρόνιση του τότε Βασιλέως των Ελλήνων, Κωνσταντίνου.

Κατ΄ αρχάς στις υπηρεσίες του υπουργείου Εσωτερικών επικράτησε τις πρώτες πρωινές ώρες πανικός, καθώς για τους υπαλλήλους ήταν πρωτόγνωρη και παντελώς άγνωστη τη διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος. Προσπαθούσαν να ερμηνεύσουν τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος σε μια προσπάθεια να βρούν λύση στο πρόβλημα,

Τελικά, κατέφυγαν στους αρχαιότερους υπαλλήλους του υπουργείου, οι οποίοι τους ενημέρωσαν ότι η διαδικασία διεξαγωγής δημοψηφίσματος είναι ακριβώς η ίδια με αυτή των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών.

Για το δημοψήφισμα θα χρησιμοποιηθούν οι εκλογικοί κατάλογοι των βουλευτικών εκλογών του περασμένου Ιανουαρίου και θα χρησιμοποιηθούν τα ίδια εκλογικά τμήματα. Οι δήμοι και οι κοινότητες πρέπει μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή να έχουν μεταφέρει τις κάλπες, τα παραβάν και το υπόλοιπο αναγκαίο υλικό που απαιτείται για την διεξαγωγή εκλογών.

Οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015, θα πάνε στα εκλογικά τμήματα με την ταυτότητα τους ή διαβατήριο για να ψηφίσουν, όπως έκαναν και τον περασμένο Ιανουάριο.

Το κόστος του δημοψηφίσματος εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο 60 εκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου ήταν κατά τις τελευταίες πρόσφατες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Ντράγκι δεν δίνει επιπλέον λεφτά στις ελληνικές τράπεζες

Καμία αύξηση της χρηματοδότησης - Η ΕΚΤ δεν έδωσε σήμερα πρόσθετη ρευστότητα για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ταυτοχρόνως δεν έκλεισε και τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης για την Ελλάδα - Συνιστά περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, capital controls δηλαδή, για να μην γίνει πανικός στις τράπεζες
Δεν αύξησε την χρηματοδότηση προς το ελληνικό τραπεζικό σύστημα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αποφασίστηκε στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης των μελών του ΔΣ της ΕΚΤ.

Κατά πληροφορίες, η μη αύξηση της ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA, ουσιαστικά ισοδυναμεί με φρένο στην πρόσθετη ρευστότητα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Με απλά λόγια δηλάδη, η ΕΚΤ δεν έδωσε σήμερα πρόσθετη ρευστότητα για την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά ταυτοχρόνως δεν έκλεισε και τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης για την Ελλάδα. Συνιστά περιορισμό κίνησης κεφαλαίων, capital controls δηλαδή για να μην προκληθεί πανικός στις τράπεζες.

Διατηρώντας αμετάβλητο τον ELA, επιλέγοντας δηλαδή να δώσει περιθώριο 48 ωρών μέχρι τις 30 Ιουνίου οπότε λήγει το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας από τους Ευρωπαίους δανειστές, από την μια πλευρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δίνει περιθώριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, από την άλλη όμως -δεδομένης της συνεχιζόμενης ανάληψης μετρητών από τα ATM's- «σπρώχνει» την ελληνική κυβέρνηση να λάβει μέτρα για τον έλεγχο κεφαλαίων αφού είναι αβέβαιο αν από αύριο οι ελληνικές τράπεζες θα μπορούν να ανταποκριθούν.

H Eυρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα αποφάσισε να «παγώσει» τη χρηματοδότηση στις ελληνικές τράπεζες καθώς ανακοίνωσε ότι ο ELA παραμένει στα ίδια επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΚΤ πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη capital controls. Μία πρόταση όμως που έπεσε στο κενό καθώς έπειτα από σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο υπουργός εμφανίστηκε αρνητικός στην επιβολή capital controls και μάλιστα διέψευσε με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών τη δήλωση που είχε κάνει στο ραδιόφωνο του BBC σύμφωνα με την οποία «η ελληνική κυβέρνηση θα εξέταζε σήμερα το ενδεχόμενο επιβολής capital controls ή ακόμα και τραπεζικής αργίας».

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται χωρίς χρηματοδότηση αντιμέτωπες με το ερώτημα πώς θα λειτουργήσουν αύριο. Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δια του κ. Βαρουφάκη αρνείται να προχωρήσει στην επιβολή ελέγχων στη διακίνηση Κεφαλαίων η «μπάλα» περνάει στο γήπεδο των Διοικητικών Συμβουλίων των τραπεζών, τα οποία τώρα θα κληθούν να αποφασίσουν με δική τους ευθύνη να κηρύξουν «τραπεζική αργία».

Η κυβέρνηση φαίνεται να αποφεύγει το κόστος να λάβει η ίδια την απόφαση επιβολής Κεφαλαιακών ελέγχων και μεταφέρει το βάρος αυτό στους τραπεζίτες που δεν μπορεί να πάρουν να κάνουν διαφορετικά παρά να μη λειτουργήσουν αύριο.

Και αυτό επειδή οι τραπεζίτες είναι πλέον αντιμέτωποι με το εξής ενδεχόμενο: Εάν οι τράπεζες ανοίξουν αύριο Δευτέρα και δεν έχουν επαρκή χρήματα για να ικανοποιήσουν τους καταθέτες που θα ζητούν τα λεφτά τους, θα υποχρεωθούν να κατεβάσουν ρολά στην διάρκεια της ημέρας. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά προβλήματα.

Το πρώτο είναι πώς θα βγουν οι πελάτες απ' την τράπεζα όταν δεν θα υπάρχουν χρήματα να πάρουν, και τι θα γίνει όταν ορισμένα καταστήματα της ίδιας τράπεζας θα έχουν λεφτά και κάποια άλλα δεν θα έχουν.

Το δεύτερο πρόβλημα είναι ότι εάν οι τράπεζες κατεβάσουν τα ρολά κατά τη διάρκεια της ημέρας, όταν θα ξαναλειτουργήσουν θα πρέπει να έχουν Κεφαλαιοποιηθεί πρώτα από τους μετόχους και επειδή τα λεφτά δεν θα επαρκούν θα χρειαστει στο bail in να συμμετάσχουν και οι καταθέτες με κούρεμα των χρημάτων τους.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τα τρία σενάρια για τις ελληνικές τράπεζες




Στις επόμενες λίγες ώρες θα πρέπει να διευκρινισθεί από το 25μελές Συμβούλιο της ΕΚΤ το κρίσιμο ερώτημα, αν οι ελληνικές συστημικές τράπεζες θα συνεχίσουν να τροφοδοτούνται με ρευστότητα μέσω ELA ή οι συνθήκες θα αλλάξουν.

Είναι σαφές -και αυτό το βεβαιώνουν ατύπως από χθες αρμόδια στελέχη της ΤτΕ- ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καταθετών χωρίς την συνέχιση χρηματοδότησης μέσω του ELA.

Οι διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί προβλέπουν τρεις εκδοχές:

- Το 25μελές Συμβούλιο της ΕΚΤ διατηρεί την χρηματοδότηση, ελεγχόμενη για τα επόμενα δύο 24ωρα χωρίς καμία μεταβολή. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει η ΤτΕ να διατυπώσει σχετικό αίτημα και το ένα τρίτο των μελών του Συμβουλίου συν ένα μέλος να την υποστηρίξει στο σχετικό αίτημα. Αυτό όμως προϋποθέτει ότι ο κ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει πειστικά επιχειρήματα για την φερεγγυότητα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών που να αναιρούν την αβεβαιότητα που έχει προκύψει μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και την διακοπή των διαπραγματεύσεων για τα ελληνικό πρόγραμμα. Και αυτό φαίνεται να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

- Η ΤτΕ λόγω των εξελίξεων και της αύξησης της αβεβαιότητας αποδέχεται αλλαγές στην αξιολόγηση των εγγυήσεων των ελληνικών τραπεζών και εισηγείται στο Συμβούλιο την διατήρηση του ELA αλλά με την προϋπόθεση μεγαλύτερου "κουρέματος" των collaterals που έχουν διαθέσει ή και πρόκειται να διαθέσουν για την χρήση του οι ελληνικές τράπεζες. Αν δεν υπάρξει αντίρρηση των 2/3 του Συμβουλίου σε μία τέτοια εισήγηση τότε ο ELA διατηρείται αλλά αναπροσαρμόζεται η αξιολόγηση των collaterals και μειώνεται η ρευστότητα που μπορεί να απορροφηθεί από τις τράπεζες.

- Τόσο η ΤτΕ όσο και το Συμβούλιο σε ποσοστό μελών ίσο ή μεγαλύτερο των 2/3 αναγνωρίζουν ότι οι πολιτικές εξελίξεις έχουν ανατρέψει τις προϋποθέσεις φερεγγυότητας των τραπεζών και τίθεται άμεσα θέμα διακοπής της χρήσης του ELA και δρομολογούνται διαδικασίες για την διασφάλιση της "επιστροφής" των περίπου 90 δις. ευρώ που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα με ημερομηνία ενεργοποίησης την 1/7/2015.

Στις δύο πρώτες περιπτώσεις οι τράπεζες μπορούν να συνεχίσουν την λειτουργία τους από την Δευτέρα, αν και η ΤτΕ θα πρέπει να εισηγηθεί το αν κρίνει αναγκαίο παρ’ όλα αυτά ιδιαίτερα στο δεύτερο ενδεχόμενο, να υπάρξει ετοιμότητα για λήψη περιοριστικών μέτρων στα όρια κίνησης κεφαλαίων άμεσα ενόψει του δημοψηφίσματος, είτε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμά του.

Στην τρίτη περίπτωση τα μέτρα περιορισμού κίνησης κεφαλαίων και ολιγοήμερης "αργίας" των τραπεζών θεωρούνται ως εκ των ων ουκ άνευ…

Το "τυπικό" όμως αυτής της λειτουργίας του Συμβουλίου σήμερα είναι σαφές – και το επιβεβαιώνουν πληροφορίες τόσο από τις Βρυξέλλες όσο και από την Φρανκφούρτη – ότι επηρεάζεται από το κατά πόσο θα υπάρξουν διαδικασίες σε πολιτικό επίπεδο που θα καλύπτουν τις ενέργειες της ΕΚΤ είτε προς την μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση. Αξιωματούχοι της Κομισιόν υποστήριζαν χθες βράδυ ότι παρά το πρωτόγνωρο των γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ καλύπτεται από τις ενέργειες και τις αποφάσεις του Eurogroup (μετά την ανακοίνωση της άτυπης συνάντησης των 18 μελών) στο να προχωρήσει στην διακοπή της χορήγησης του ELA ενεργοποιώντας ταυτόχρονα όλα τα "εργαλεία" που διαθέτει μέχρι σήμερα για την στήριξη του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος εφ’ όσον αυτό χρειασθεί. Παρ’ όλα αυτά οι ίδιοι κύκλοι βεβαιώνουν ότι ήδη ακόμα και πριν από την γνωστοποίηση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας ο κ. Γιουνκέρ και το επιτελείο του είχαν αρχίσει προσπάθειες επαναπροσέγγισης με την ελληνική πλευρά εν γνώσει των ηγετών της Γερμανίας και της Γαλλίας. Οι πρωτοβουλίες αυτές σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες υποστηρίζονται με έμφαση και από τον κ. Μ. Ρέντσι.
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός σήμερα σε όλη τη χώρα

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις
Λίγες νεϕώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, περιμένουμε την Κυριακή 28 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 32 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 18 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, με τη μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου να ϕτάνει τους 30 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό και Βορειοδυτικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Ηλιοϕάνεια με λίγες νεϕώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές βροχές, περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα ϕτάσει τους 32 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Ηλιοϕάνεια με τοπικές νεϕώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα ϕτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το απόγευμα σχεδόν θυελλώδεις.

Διαβάστε Περισσότερα »

Εγκρίθηκε το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής

Με ψήφους 178 υπέρ, 120 κατά και δύο απόντες - Μέσα σε μία εβδομάδα, οι πολίτες καλούνται να ενημερωθούν και να αποφασίσουν εάν εγκρίνουν ή όχι την πρόταση των Θεσμών - Απαιτείται η συμμετοχή 4.000.000 ψηφοφόρων για να έχει το αποτέλεσμα δεσμευτικό χαρακτήρα
Την πορεία μιας διαδρομής επτά ημερών με τη χώρα στην κόψη του ξυραφιού πυροδότησε η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής να εγκρίνει την πρόταση της κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Μετά από ονομαστική ψηφοφορία, 178 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής στήριξαν την πρόταση της κυβέρνησης για την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, ενώ 120 της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ (σ.σ. κατέθεσε δική του πρόταση, προκειμένου ο λαός να ερωτηθεί εάν δέχεται ή απορρίπτει και την ελληνική πρόταση) καταψήφισαν.

Αμέσως μετά, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μετέβη στο προεδρικό μέγαρο και επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο την έγκριση του δημοψηφίσματος από το Σώμα, προκειμένου αυτός να υπογράψει το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα σήμερα.

Ακολούθως, το υπουργείο Εσωτερικών οφείλει εντός του ασφυκτικού πλαισίου των επτά ημερών να οργανώσει εκλογικούς καταλόγους και όλες εκείνες τις διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Εντός αυτού του ανεπαρκούς χρονικού ορίου, που υπονομεύει το δημοκρατικό χαρακτήρα του δημοψηφίσματος, οι πολίτες οφείλουν να ενημερωθούν, να σχηματίσουν άποψη και να ψηφίσουν.

Πάντως, σχεδόν το σύνολο της αντιπολίτευσης επισήμανε πως -εάν δεν είναι ήδη αργά- το ερώτημα που εισηγήθηκε η κυβέρνηση για δημοψήφισμα θα λάβει τη μορφή «ναι ή όχι στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ενωση». Το ίδιο πιστεύει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

Την ίδια ώρα, το Eurogroup αρνήθηκε να δώσει νέα ολιγοήμερη παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα, προαναγγέλλοντας ότι τα επόμενα εικοσιτετράωρα η εθνική οικονομία και το τραπεζικό σύστημα θα βρίσκεται στο κενό.

Σαν να μην έφτανε αυτό, αποφάσισε να αποβάλει από τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης τον Έλληνα υπουργό, προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, απέναντι στις ανεξέλεγκτες και άκρως ανησυχητικές καταστάσεις που απασφάλισε η πρόταση για δημοψήφισμα, εμφανίζεται δίχως ουσιαστικές απαντήσεις για τις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει τις επόμενες ημέρες.

Η ανεπάρκεια ουσιαστικού σχεδίου αποτυπώθηκε και από τις τοποθετήσεις του συνόλου των κυβερνητικών στελεχών κατά την κρίσιμη συνεδρίαση, καθώς περιορίστηκαν μόνο σε εθνικολαϊκιστικές κορώνες και επαναστατικά συνθήματα.

Θεσμικά προβλήματα
Εκτός αυτών, η πορεία προς το δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου παρουσιάζει ορισμένα σοβαρά προβλήματα. Σύμφωνα με την απόφαση της  Ολομέλειας της Βουλής, το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες την ερχόμενη Κυριακή είναι εάν εγκρίνουν ή όχι την πρόταση που έχουν καταθέσει οι «θεσμοί» στην ελληνική κυβέρνηση.

Ωστόσο, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα οι εταίροι απέσυραν την πρότασή τους από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης! Εύλογα λοιπόν ρωτά η αντιπολίτευση «τι θα αποφασίσουν ακριβώς οι ψηφοφόροι;» και υποστηρίζει πως εάν τελικά η κυβέρνηση επιμείνει στο δημοψήφισμα τότε το ερώτημα θα λάβει την μορφή για την τύχη της χώρας στην ζώνη του ευρώ και κατ' επέκταση στην ΕΕ.

Μάλιστα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κάλεσαν και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να αρθεί στο ύψος των θεσμικών του αρμοδιοτήτων και των ιστορικών στιγμών και να μην υπογράψει το διάταγμα για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. 

Σε κάθε περίπτωση, καθίσταται σαφές ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η κάλπη της Κυριακής δεν θα μετατραπεί σε κριτή της παραμονής της χώρας στο ευρώ. Η συγκριμένη διαπίστωση οδηγεί έμπειρους πολιτικους παρατηρητές να εκτιμούν ότι «στο διάστημα των επόμενων επτά ημερών κρίνεται πολιτικά ρευστό. Θα υπάρξουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και ίσως η απόφαση για δημοψήφισμα να τιναχθεί στον αέρα με απώλειες και για την κυβέρνηση».




Τι θα γίνει την επόμενη μέρα;
Ωστόσο, τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί δεν τελειώνουν με την ολοκλήρωση του δημοψηφίσματος. Ενδεχομένως, η επομένη ημέρα να είναι ακόμα πιο «θολή» για το μέλλον της χώρας. Σε μια τέτοια περίπτωση, δύο είναι τα πιθανά σενάρια και εξαρτώνται από το τελικό αποτέλεσμα.

Εάν η πλειοψηφία των πολιτών επιλέξει την απόρριψη της πρότασης των «θεσμών», τότε αρκετοί εκτιμούν πως η ρήξη με τους εταίρους είναι το πιθανότερο σενάριο. Η κυβέρνηση ξορκίζει το συγκεκριμένο ενδεχόμενο και εκτιμά ότι η Ευρώπη θα πιεστεί για καλύτερη συμφωνία.

Στην περίπτωση όμως που οι πολίτες επιλέξουν το «ναι», τότε προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα για το Μέγαρο Μαξίμου και ανοίγει «παράθυρο» εκλογών. Ο κ. Τσίπρας πάντως δήλωσε ότι θα γίνει σεβαστή κάθε επιλογή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ