Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τριήμερο Μελισσοκομικό σεμινάριο στην Αλίαρτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενημερώνουμε τα μέλη του Συλλόγου  και τους Μελισσοκόμους του Νoμού  Βοιωτίας ότι
Στις  1 - 2  και 3  ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 (Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, ώρες 15 -21  στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων,  θα πραγματοποιηθεί τριήμερο μελισσοκομικό σεμινάριο με ευθύνη του Ε.Λ.Γ.Ο  <ΔΗΜΗΤΡΑ>

Και του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ <<ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ>>

                                                       ΠΡΟΣΟΧΗ

 Για την συμμετοχή και χορήγηση βεβαίωσης θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, ( σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα κατάθεσης της αίτησης ), ώστε ο τελικός αριθμός των εκπαιδευμένων να μην ξεπερνά τα τριάντα (30) άτομα. ( Σχετ: σελ. 4 παρ 2 της 561/11-6-15 εγκυκλίου ΕΛΓΟ <ΔΗΜΗΤΡΑ> )
 Για το λόγο αυτό παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να προσέλθουν να καταθέσουν σχετική αίτηση.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλ. 2268023866  -  6974507926

Τα θέματα θα αναπτύξει η Γεωπόνος Διδάκτωρ Μελισσοκομίας (Ph.D.) κ. Μαρία  ΤΣΙΠΗ

ΘΕΜΑΤΑ:
1) Αρχές οργάνωσης και λειτουργίας ενός μελισσοκομείου

2) Μελισσοκομικός εξοπλισμός και συντήρηση του.

3) Μελισσοκομικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια του έτους.

4) Μελισσοκομικά φυτά .

5) Εχθροί και ασθένειες των μελισσών και τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης.

6) Εθνική και Κοινοτική νομοθεσία - Πρόγραμμα βελτίωσης παραγωγής και εμπορίας των προϊόντων μέλισσας.


                                                                                             ΓΙΑ  ΤΟ   Δ.Σ
                                                                                                      
                                                                                                      Η
                                                                                               ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                     ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ  ΙΟΥΛΙΑ
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι κλειδοκράτορες του χρόνου προσθέτουν ένα δευτερόλεπτο στην Τρίτη




    Η διεθνής υπηρεσία που ρυθμίζει το επίσημο ρολόι της Γης προσθέτει ένα επιπλέον, εμβόλιμο δευτερόλεπτο στην ώρα την Τρίτη 30 Ιουνίου -μια αλλαγή που απαιτείται για το συγχρονισμό των ατομικών ρολογιών με τον λεγόμενο αστρονομικό χρόνο, απειλεί όμως να φέρει αναστάτωση στις υποδομές του Διαδικτύου.

Όπως ανακοίνωσε η...  Διεθνής Υπηρεσία Περιστροφής της Γης στο Αστεροσκοπείο του Παρισιού, ένα εμβόλιμο δευτερόλεπτο θα προστεθεί στη στάνταρτ διεθνή ώρα στις 11.59 το βράδυ στις 30 Ιουνίου.

Η προσθήκη θα διορθώσει την απόκλιση που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια ανάμεσα στην αστρονομική ώρα, η οποία υπολογίζεται με βάση την περιστροφή της Γης, και το λεγόμενο «Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο» (UTC), ένα στάνταρτ που βασίζεται σε μετρήσεις από ατομικά ρολόγια σε όλο τον κόσμο.

Το βράδυ της Τρίτης, η ώρα UTC θα περάσει από τις 23.59.59 στις 23.59.60 και μετά στις 00.00.00 της 1ης Ιουλίου. Στην πράξη, πολλά συστήματα απλά θα απενεργοποιηθούν για ένα δευτερόλεπτο.

Πώς μετράται η αστρονομική ώρα

Τα ατομικά ρολόγια μετρούν το χρόνο με απόλυτα σταθερό ρυθμό, ενώ η αστρονομική ώρα παρουσιάζει μικρές αποκλίσεις. Μια ποικιλία παραγόντων, όπως η βαρυτική αλληλεπίδραση της Γης με τη Σελήνη, ακόμα και η ατμοσφαιρική και ωκεάνια κυκλοφορία, αυξομειώνουν την ταχύτητα περιστροφής του πλανήτη και επομένως και τη διάρκεια του 24ώρου.

Θεωρητικά, η ταχύτητα περιστροφής της Γης μπορεί να αυξηθεί, οπότε θα έπρεπε να προστεθεί στη διεθνή ώρα ένα αρνητικό εμβόλιμο δευτερόλεπτο. Αυτό, όμως, είναι σπάνιο. Το σύνηθες είναι η προσθήκη θετικών δευτερολέπτων, αφού τις τελευταίες δεκαετίες η περίοδος περιστροφής της Γης τείνει να μειώνεται κατά περίπου 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου την ημέρα.

Όπως εξηγεί η NASA, ο χρόνος που χρειάζεται η Γη για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή μετράται με μια τεχνική συμβολομετρίας που ονομάζεται VLBI (Very Long Baseline Interferometry).

H τεχνική βασίζεται σε επίγειους σταθμούς που παρακολουθούν μακρινά αστρονομικά αντικείμενα που ονομάζονται κβάζαρ. Λόγω της τεράστιας απόστασής τους από τη Γη, τα κβάζαρ είναι ουσιαστικά ακίνητα στον ουρανό και λειτουργούν ως σημεία αναφοράς για την παρακολούθηση της περιστροφής του πλανήτη.

Οι επίγειοι σταθμοί είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο, οπότε το φως ενός οποιουδήποτε κβάζαρ φτάνει ταχύτερα σε ορισμένους σταθμούς από ό,τι σε άλλους. Αυτές οι μικρές διαφορές στον χρόνο άφιξης επιτρέπουν τον ακριβή υπολογισμό της ταχύτητας περιστροφής και του προσανατολισμού της Γης στο Διάστημα.

Διαμάχη για το εμβόλιμο δευτερόλεπτο

Εμβόλιμα δευτερόλεπτα έχουν προστεθεί συνολικά 25 φορές από την πρώτη εφαρμογή του μέτρου το 1972, πέντε χρόνια μετά την αλλαγή του ορισμού του δευτερολέπτου έτσι ώστε να βασίζεται στον ατομικό χρόνο και όχι στον αστρονομικό.

Σήμερα, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες ζητούν κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων λόγω των προβλημάτων που δημιουργούν στην υποδομή του Διαδικτύου και τους δορυφόρους GPS.

Η προσθήκη του τελευταίου εμβόλιμου δευτερολέπτου το 2012 γονάτισε δικτυακούς τόπους όπως το Reddit, το LinkedIn, το StumbleUpon και το Foursquare, ενώ προβλήματα εμφανίστηκαν και στο λειτουργικό σύστημα Linux και τα προγράμματα γραμμένα στη γλώσσα Java.

Η Google ήταν έτοιμη για την αλλαγή χάρη σε μια αναβάθμιση λογισμικού που ονομάστηκε «εμβόλιμο πασάλειμμα». Ουσιαστικά η αναβάθμιση προσθέτει πολλά εμβόλιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από την άφιξη του επίσημου εμβόλιμου δευτερόλεπτου, έτσι ώστε να μην είναι απότομη η μεταβολή.

Λόγω των δυνητικών επιπτώσεων στα υπολογιστικά συστήματα, οι ΗΠΑ θέλουν σήμερα να καταργήσουν εντελώς τα εμβόλιμα δευτερόλεπτα.

Άλλες χώρες διαφωνούν, καθώς η κατάργηση του μέτρου θα σήμαινε ότι το διεθνές στάνταρτ μέτρησης του χρόνου, η ώρα UTC, θα αποσυνδεόταν μια για πάντα από την αστρονομική ώρα που βασίζεται στην περιστροφή της Γης.

Μεταξύ των χωρών που αντιδρούν είναι η Βρετανία, καθώς η κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων ουσιαστικά θα καταργούσε και την Ώρα Γκρίνουιτς, την αστρονομική ώρα που μετράται στον πρώτο μεσημβρινό της Γης κοντά στο Λονδίνο.

Η Ώρα Γκρίνουιτς πρακτικά συμπίπτει με την ώρα UTC, έχει όμως διαφορετικό ορισμό και χρησιμοποιείται επισήμως όλο και λιγότερο.

Όπως δήλωσε ο Ρόρι ΜακΊβοϊ του Βασιλικού Αστεροσκοπείου του Γκρίνουιτς, η διατήρηση ή κατάργηση των εμβόλιμων δευτερολέπτων είναι αντικείμενο παθιασμένων συζητήσεων εδώ και 12 χρόνια.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες τράπεζες και σε ποιες περιοχές της Βοιωτίας θα ανοίξουν


Τα τραπεζικά καταστήματα που  θα εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες.

Παράλληλα, οι συνταξιούχοι θα μπορούν, για να μην ταλαιπωρούνται και τις τρεις ημέρες, να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά συνολικά τη μία φορά. Αυτό το δικαίωμα της ανάληψης πάνω από το όριο των 60 ευρώ, θα το έχουν μόνον κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας.Ακολουθεί ο κατάλογος με τις τράπεζες που θα είναι από  αύριο ανοικτές μέχρι την Παρασκευή, στην Βοιωτία για την καταβολή συντάξεων


ΕΘΝΙΚΗ

 ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Τανάγρας & Οινόης 32009

 ΘΗΒΩΝ ΘΗΒΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Πινδάρου 94 32200


 ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ Μπουφίδου 2 32100

ΠΕΙΡΑΙΩΣ


 ΘΗΒΑ Πινδάρου 90 322 00 Θήβα 2262082040 2152

ΛΕΙΒΑΔΕΙΑΣ Φίλωνος 26 321 00 Λιβαδειά 2261089150 1106

ΑΛΙΑΡΤΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αθηνών 56 320 01 Αλίαρτος 2268306000


EUROBANK

Θηβών  ΠΙΝΔΑΡΟΥ 100 ΚΑΙ Γ. ΤΣΕΒΑ 32200 ΒΟΙΩΤΙΑΣ 22620 26027

ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ  Γεωργαντά 53, Λιβαδειά, 32100 ΒΟΙΩΤΙΑΣ 22610 80150, 81293, 81412



ALFA BANK

 ΘΗΒΩΝ Πινδάρου 61 32200 ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΘΗΒΑΣ

 ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-Ε ΔΗΜ. ΚΑΛΙΑΓΚΑΚΗ 3 32100 ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ


ATTICA BANK

 ΛΙΒΑΔΕΙΑ Μπουφίδου 9 - Τ.Κ. 32100  ΚΟΥΤΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ   22610 - 81992
e-hani.blogspot.gr

Διαβάστε Περισσότερα »

Eπιτυχίες για τον Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟ ΘΗΒΩΝ


Οι επιτυχίες για τον Γ.Σ. ΠΙΝΔΑΡΟ ΘΗΒΩΝ συνεχίστηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο που πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων – Νεανίδων στις Σέρρες.



Συγκεκριμένα ο αθλητής Βασίλης Βλάχος ήρθε 3ος Πανελληνιονίκης στα 200μ. με χρόνο 22:53, ενώ το πρωί στα προκριματικά πέτυχε χρόνο 22:45 που ήταν και ατομικό ρεκόρ. Το απόγευμα με πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες πέτυχε χρόνο 22:53.

Ο αθλητής Στεφανιώτης Χρήστος συμμετείχε στα 5.000μ. όπου κατέλαβε την 8η θέση με χρόνο 15:59:14 επίδοση που αποτελεί μεγάλο προσωπικό ρεκόρ.

Οι δυο παραπάνω αθλητές ανήκουν στην κατηγορία των Παίδων και αγωνίστηκαν στην μεγαλύτερη κατηγορία, εκείνη των Εφήβων.

Τέλος μια τελευταία ευκαιρία δόθηκε στον Κρεμμύδα Βίκτωρα να κάνει επίδοση καλύτερη από το όριο των 100μ. για τον Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων, αλλά δυστυχώς πέτυχε χρόνο 10:72, μακριά από το όριο. Ο αθλητής έχει φετινό χρόνο 10:57.

Διαβάστε Περισσότερα »

Λαμία-Μετέφερε με το όχημά της 500 λαθραία πακέτα τσιγάρων


Κατασχέθηκε επίσης ποσότητα αδασμολόγητου καπνού


Δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα σχηματίστηκε σε βάρος μιας 58χρονης γυναίκας, η οποία συνελήφθη, χθες το βράδυ στη Λαμία.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από τους αστυνομικούς, σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε η 58χρονη, βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος και κατασχέθηκαν 500 πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δύο νάιλον συσκευασίες με ποσότητα αδασμολόγητου καπνού, συνολικού βάρους 100 γραμμαρίων.

Τα λαθραία πακέτα τσιγάρων και η ποσότητα καπνού, θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας Φθιώτιδας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επιπλέον και το ανωτέρω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση αποφοίτησης του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού

 
Το σχολικό έτος 2014-2015 αποχαιρέτησε το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ορχομενού μέσα από μια πολύ όμορφη εκδήλωση αποφοίτησης- ευαισθητοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από  κόσμο Συνεδριακό Κέντρο Ορχομενού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πατέρας Χαράλαμπος, εκπροσωπώντας τον  Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο, ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος, ο Αντιδήμαρχος Ορχομενού κ. Νταβαλούμης Ιωάννης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. Λεβαδεών κ. Ελίζα Γεωργαντά και  ο Αντιδήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Κίτσος, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Θηβαίων.

Ο κ. Κίτσος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Σταρά Κωνσταντίνο  και τους εκπαιδευτικούς για το πολύ σημαντικό έργο που παράγουν στο Σ.Δ.Ε., μέσω του οποίου η ζωή των εκπαιδευομένων ενηλίκων μπαίνει στον δρόμο της ανάπτυξης και της επαγγελματικής αποκατάστασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά : “Το ΣΔΕ είναι ένας κήπος μάθησης, γνώσης και δημιουργίας, που οδηγεί στην κοινωνική καταξίωση και καταπολεμά τον κοινωνικό αποκλεισμό” . Συνεχάρη επίσης τους εκπαιδευόμενους που άδραξαν μια δεύτερη ευκαιρία και που με την επιτυχή φοίτησή τους κατάφεραν να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο του Γυμνασίου.


Κλείνοντας, μετέφερε τις ολόθερμες ευχές του Δημάρχου Θηβαίων κ. Σπύρου Νικολάου και τη στήριξή του προκειμένου το Σ.Δ.Ε. να συνεχίσει την επιτυχημένη λειτουργία του και να ενισχυθεί το τμήμα της Θήβας.

Στην εκδήλωση οι εκπαιδευόμενοι των δύο τμημάτων παρουσίασαν τις εργασίες τους και μίλησαν για το πως βλέπουν οι ίδιοι το Σχ. Δεύτερης Ευκαιρίας. Στη συνέχεια τους απονεμήθηκαν οι τίτλοι σπουδών και περιγραφικές αξιολογήσεις και ακολούθησε μουσική εκδήλωση.

Πληροφορίες για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας απευθύνεται, σε ενήλικες άνω των 18 ετών, που τελείωσαν το Δημοτικό Σχολείο και δε φοίτησαν καθόλου στο Γυμνάσιο ή το εγκατέλειψαν πριν το τελειώσουν.
Προσφέρει
•    Τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου(νόμος 2525/97).
•    Πιστοποιημένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικού υπολογιστή.
•    Γνώση Αγγλικής γλώσσας.
•    Προετοιμασία για την εργασιακή ζωή σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία.
Η φοίτηση διαρκεί
Το πρόγραμμα διαρκεί  18 μήνες. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες.

Στη Βοιωτία λειτουργεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στον Ορχομενό και εκτός έδρας τμήμα στη Θήβα(5ο  Γυμνάσιο Θήβας).

Εγγραφές –Πληροφορίες.

Πληροφορίες : Σταράς Κωνσταντίνος,
Τηλ. Επικοινωνίας: 2261039045 – Κιν.6972290333
Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία η 19η Χορωδιακή Συνάντηση στη Θήβα

 
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, η 19η Χορωδιακή Συνάντηση, μία ετήσια εκδήλωση της Μικτής Χορωδίας του Δημοτικού Οργανισμού Θήβας με τη συμμετοχή της Χορωδίας Δήμου Νεμέας, της Μικτής Χορωδίας Αταλάντης και της Χορωδίας Αλιβερίου “1995”.

Τη συνάντηση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος καλωσόρισε στην πόλη της Θήβας τις φιλοξενούμενες χορωδίες, τονίζοντας παράλληλα την αξία του θεσμού της χορωδιακής συνάντησης, που έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλων ως ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς της περιοχής.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συνταξιδέψουν μαζί με τις χορωδίες και τους ήχους του πιάνου σε μελωδίες καταξιωμένων και αγαπημένων δημιουργών όπως του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζηδάκι, του Θ. Μικρούτσικου, του Γιάννη Σπανού, του Σταύρου Κουγιουμτζή και άλλων. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Μικτή Χορωδία του ΔΟΘ έκλεισε την εμφάνισή της με την “Κρυφή Ανθηδώνα” ένα τραγούδι των Θηβαίων Νικ. Μαργώνη και Β. Βασιλείου των Φίλων της Θηβαϊκής Μουσικής.  Όλες οι χορωδίες απέσπασαν το θερμότερο χειροκρότημα του κοινού.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πιστώνονται ολόκληρες την 1η Ιουλίου οι συντάξεις ΟΓΑ

Πιο συγκεκριμένα, ο ΟΓΑ αναφέρει ότι διαθέτει το ποσό των 305,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την καταβολή ολόκληρων των συντάξεων.

Χωρίς πρόβλημα θα γίνει την Τετάρτη 1η Ιουλίου η πίστωση των λογαριασμών των συνταξιούχων ΟΓΑ, όπως ενημέρωσε ο Οργανισμός.

 
Η πλειοψηφία των συνταξιούχων (66%) που πληρώνεται μέσω των ΕΛΤΑ θα λάβει τις συντάξεις του κανονικά.

Ωστόσο, λόγω των γνωστών περιορισμών στις αναλήψεις, οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα μπορούν να «σηκώσουν» μόνο 120 ευρώ από τα γκισέ των τραπεζών που θα ανοίξουν από την Τετάρτη γι’ αυτό το σκοπό.
Η σχετική ανακοίνωση του οργανισμού αναφέρει ότι «η σύνταξη μηνός Ιουλίου 2015 θα καταβληθεί σε 681.087 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους Τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛ.ΤΑ., που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων, την Τετάρτη 1 Ιουλίου2015. Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Ιουλίου 2015 ανέρχεται στο ποσό των 305.561.286,40 ευρώ».

Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας-«Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΣΠΕΡΙΔΑ - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
«Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην Αποκατάσταση»
Ο Σύλλογος Γυναικών Ασωπίας υλοποιεί ενημερωτική εσπερίδα -
απολογισμό, με θέμα «Γυναίκα: Από την Παραβατικότητα στην
Αποκατάσταση», την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015, στις 6.30μ.μ., στο
Ενοριακό Κέντρο Ασωπίας.
Η εσπερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο εγκεκριμένου προγράμματος,
υπαγόμενου στην Πράξη 3.2.4., του Ε.Π. «Διοικητική Μεταρρύθμιση»,
που αφορά στην υποστήριξη των Κρατουμένων Γυναικών στο
Κατάστημα Κράτησης Ελαιώνα Θηβών.
Συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και η
Πράξη υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013», με Δικαιούχο την «Ειδική
Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής
Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων Του Υπουργείου Εσωτερικών και
Διοικητικής Ανασυγκρότησης».
Η αξία της εκπαίδευσης και της συμβουλευτικής στα σωφρονιστικά
καταστήματα μέσω αναπτυξιακών δράσεων, αλλά και η αξιολόγηση του
εν λόγω προγράμματος στο σύνολο του, θα παρουσιαστούν αναλυτικά
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΣΩΠΙΑΣ
Τ..Κ.. 32200,, Ασωπίία Θηβών
Τηλ:: 22620-- 95295
ggiinaiikeessassoopiiass@yyahoooo..ggrr
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Page2
από εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας, αλλά και
από τα μέλη της Επιστημονικής Ομάδας του Προγράμματος.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισήγηση – τοποθέτηση του κ.
Δημήτρη Καμετόπουλου*, ο οποίος θα επικεντρωθεί στην σημασία της
εκπαίδευσης σε πολυπολιτισμικά περιβάλλοντα.
Την συζήτηση θα συντονίσει ο κ. Γιώργος Σκαρβέλης, Κοινωνιολόγος,
Εκτελεστικός Διευθύνων της Επιτροπής Παρακολούθησης του
Προγράμματος. Καθ’ όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων θα διεξάγεται
ανοικτή συζήτηση με τη συμμετοχή του κοινού, επί όλων των επιμέρους
παρουσιάσεων και του περιεχομένου τους.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό.
Παράλληλη Εκδήλωση
Μετά το πέρας της εσπερίδας, θα πραγματοποιηθούν από την Πρόεδρο
του Δ.Σ. του Συλλόγου Γυναικών Ασωπίας κα. Ευγενία Μπουραντά, τα
εγκαίνια της Δανειστικής Βιβλιοθήκης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβολή συνεδρίασης του Δ. Σ. Δήμου Θηβαίων


               

        Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αναβάλλεται.
        Προς τούτο συντρέχουν ιδιαίτερα εξαιρετικοί λόγοι,  σύμφωνα με την παρ. 11 του άρθρου 3 του Κανονισμού του Δημοτικού Συμβουλίου,  και συγκεκριμένα η προκήρυξη δημοψηφίσματος για τις 5 Ιουλίου 2015 και η προεκλογική περίοδος κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας, που δεν επιτρέπουν την απρόσκοπτη πραγματοποίηση του δημοτικού συμβουλίου.
       
                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                        ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

                     

                         ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ. ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ   
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει του δημοψηφίσματος



Επιστρέφονται από την Τετάρτη 1η Ιουλίου οι άδειες οδήγησης καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους για το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί ή κατατεθεί στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα, 30.06.2015.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώθηκαν μέχρι και τις 30.6.2015.

Από το μέτρο εξαιρούνται και δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες αρχές εκτελούνται κανονικά.

Η καταβολή του προβλεπόμενου διοικητικού χρηματικού προστίμου θα πραγματοποιηθεί εντός δεκαημέρου, μετά τη λήξη της τραπεζικής αργίας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΘΗΒΑΣ

 
Παρουσία του Δημάρχου Θηβαίων, του Προέδρου  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΘ, του Αντιπροέδρου , της Διευθύντριας  ,μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΟΘ, γονέων και μικρών  μαθητών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας  29/06/2015  στο Κλειστό Γυμναστήριο Θήβας, η αποχαιρετιστήρια γιορτή  και τελετή λήξης της σχολικής χρονιάς 2014-2015 των Παιδικών Σταθμών Θήβας του ΔΟΘ. Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος συνεχάρη το προσωπικό του Σταθμού για την οργάνωση της εκδήλωσης και ευχήθηκε καλό καλοκαίρι σε όλους και κυρίως στους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς. Συγχαρητήρια και ευχές για καλό καλοκαίρι έδωσε και ο Πρόεδρος του ΔΟΘ.

    Η προϊσταμένη του τμήματος Παιδικών Σταθμών καθώς και το εκπαιδευτικό προσωπικό παρουσίασαν  όμορφα καλοκαιρινά δρώμενα με  « τον τραγουδιστή του καλοκαιριού τζίτζικα , το εργατικό μυρμήγκι»,   « ναυτάκια» , «ψαράδες», « κορίτσια με ροζ μπικίνι »,που  χόρεψαν στον «γάμο του πρίγκιπα λεμόνι» πολύχρωμα  καραβάκια   και τραγούδια όπως  το «Άσπρα καράβια τα όνειρά μας» ,και το «Γλυκό καλοκαιράκι αγαπημένο» συνέθεσαν μια ατμόσφαιρα καλοκαιρινή, χαρούμενη, γεμάτη ζωντάνια και αισιοδοξία .Μια ακόμα σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της….

                                                             

                                                                                            Κ Α Λ Ο       Κ Α Λ Ο Κ Α  Ι Ρ Ι !!  
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η νέα επιστολή Τσίπρα στους δανειστές

«Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό» γράφει ο Τσίπρας στον Ντάισελμπλουμ - Θέλουν πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας - Επιμένει το Μαξίμου στο «όχι» στο δημοψήφισμα
Αίτημα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της Ελλάδας και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους, υπέβαλε σήμερα η ελληνική κυβέρνηση μέσω διετούς προγράμματος-μνημονίου.

Η ελληνική κυβέρνηση ζητά δάνειο 29,145 δισ. ευρώ μέχρι το 2017 για κάλυψη χρεών προς το εξωτερικό ή και το εσωτερικό και επίσης υποβάλλει αίτημα για παράταση του ισχύοντος προγράματος προκειμένου να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία.

Επί της ουσίας η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα ζητά την απομάκρυνση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους τρεις θεσμούς που δανείζουν την Ελλάδα και διαχειρίζονται το λεγόμενο ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης.

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα επί του παρόντος δεν δίνουν διευκρινίσεις για τους όρους της προτεινόμενης συμφωνίας.

Όπως αναφέρεται σε non paper που εκδόθηκε από το Μέγαρο Μαξίμου «η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης». Διαβάστε παρακάτω το κείμενο της ελληνικής πρότασης μεταφρασμένο:

«Προς τον πρόεδρο του Eurogroup και τον επικεφαλής του συμβουλίου κυβερνητών του ESM

Aγαπητοί πρόεδροι,

Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας, σας παρουσιάζω μία πρόταση για στήριξη με βάσει τα άρθρα 12 και 16 του κανονισμού του ESM.

Όπως γνωρίζετε η Δημοκρατία αντιμετώπισε ισχυρές πιέσεις στο β' εξάμηνο του 2015 και (θα αντιμετωπίσει) για το σύνολο του 2016, με δεδομένο ότι:

- δεν υπήρξαν εκταμιεύσεις κεφαλαίων από το δεύτερο πρόγραμμα στήριξης από τον Ιούλιο του 2014,
- η Δημοκρατία δεν έχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις αγορές, όπως υποδεικνύεται στο Άρθρο 1 της «Οδηγίας προς δανεισμό» του ESM,
- το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015 και το αίτημά μας για παράταση του προγράμματος δεν έγινε δεκτή,
- ο ELA δεν αυξήθηκε από την ΕΚΤ και ως εκ τούτου η επιβολή capital controls ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να διατηρηθεί η χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνης.

Με δεδομένα τα παραπάνω και και με δεδομένο ότι σήμερα, 30 Ιουνίου 2015, είναι το deadline βάσει του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου 2015, η Ελλάδα ζητά οικονομική στήριξη από τον ESM υπό τη μορφή μία διετούς δανειακής συμφωνίας, και βάσει των συνθηκών που ισχύουν σύμφωνα με το Άρθρο 13 του ESM και των όρων στο Άρθρο 2. Το δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας είτε προς το εξωτερικό είτε προς το εσωτερικό.

Σε σύνδεση με το δάνειο, η Ελλάδα ζητά την αναδιάρθρωση των χρεών της στον EFSF βάσει των προτάσεων που έγιναν από την Κομισιόν και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το ελληνικό χρέος θα καταστεί βιώσιμο σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Έως το πέρας του δανείου ή νωρίτερα η Ελλάδα έχει στόχο να κερδίσει εκ νέου την πρόσβαση προς τις διεθνείς αγορές, ούτως ώστε να καλύψει τις μελλοντικές χρηματοδοτικές της ανάγκες.

Έως ότου αυτό το δάνειο συμφωνηθεί η Ελλάδα ζητά από το Eurogroup την παράταση για ένα μικρό διάστημα του υπάρχοντος προγράμματος, ούτως ώστε να μην υπάρξει τεχνική χρεοκοπία της χώρας.

Η Ελλάδα δεσμεύεται πλήρως να εξυπηρετήσει το εξωτερικό της χρέος με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας, η ανάπτυξή της αλλά και η κοινωνική συνοχή».


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή Συγκέντρωση για το ΟΧΙ στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων : Μέτρα πρόληψης από την εμφάνιση υψηλών θερμοκρασιών και καύσωνα.


Ποιες αίθουσες θα ανοίξουν για το κοινό σε περίπτωση καύσωνα.

Προληπτικά μέτρα αντιμετώπισης παθολογικών καταστάσεων από υψηλές θερμοκρασίες.
Όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος ξεπεράσει ορισμένα όρια ανεκτά από τον ανθρώπινο οργανισμό σε συνέργια με ορισμένους άλλους παράγοντες (υγρασία, άπνοια κ.λ.π. ), δημιουργούνται παθολογικές καταστάσεις ποικίλου βαθμού βαρύτητας, που μπορούν να οδηγήσουν σε κωματώδη κατάσταση αλλά και στο θάνατο.
Τα αρχικά συμπτώματα μπορεί να είναι: δυνατός πονοκέφαλος, ατονία, αίσθημα καταβολής, τάση για λιποθυμία, πτώση της αρτηριακής πίεσης, ναυτία, έμετοι και ταχυπαλμία. Το σύνδρομο της θερμοπληξίας, εκδηλώνεται με: αυξημένη θερμοκρασία του σώματος, σπασμούς, εμέτους, διάρροια, διαταραχή της πηκτικότητας του αίματος, απουσία εφίδρωσης. Μπορεί ακόμη να επέλθει έμφραγμα του μυοκαρδίου. Επακολουθεί κωματώδης κατάσταση και θάνατος.
Η θεραπεία των ατόμων που παρουσιάζουν τα παραπάνω συμπτώματα όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή, πρέπει να γίνεται κατά προτίμηση σε νοσηλευτικά ιδρύματα, αλλά ως πρώτες βοήθειες μέχρι τη διακομιδή τους σε αυτά, θα πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα ελάττωσης της θερμοκρασίας του σώματος: πλήρης έκδυση από τα ρούχα, τοποθέτηση παγοκύστεων ή κρύων επιθεμάτων στον τράχηλο, τις μασχάλες και τη βουβωνική περιοχή, εμβάπτιση σε μπανιέρα με κρύο νερό κ.λ.π.
Τα μέτρα για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων κατά τον καύσωνα είναι τα εξής:
1. Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως. Αναζήτηση σκιερών και δροσερών σημείων. Προτίμηση στα ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα με ανοικτό λαιμό, κάλυψη κεφαλής ( χρησιμοποίηση καπέλου, ομπρέλας κ. λ. π.).
2. Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας, ιδιαίτερα σε μέρη που συνυπάρχουν υψηλή θερμοκρασία με υγρασία, καθώς και κάτω από τον ήλιο.
3. Ιδιαίτερη προσοχή στη διατροφή, όπως:
• Πρόσληψη άφθονων υγρών, κατά προτίμηση νερού και φυσικών χυμών.
• Αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών.
• Ολιγοθερμική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως, με περιορισμό των λιπαρών.
4. Συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες ( ντους ).
5. Τα βρέφη και τα παιδιά να ντύνονται όσο γίνεται πιο ελαφρά. Ειδικά για τα βρέφη είναι προτιμότερο τα χέρια και τα πόδια τους να είναι ελεύθερα και να μην τυλίγονται σε πάνες. Όταν κάνει ζέστη να προσφέρονται συχνά εκτός από το γάλα ( μητρικό ή άλλο) και υγρά όπως νερό κ. λ. π.
6. Περισσότερη προσοχή να δοθεί στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι:
• Όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών
• Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λ.π.
• Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λόγους παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως π.χ. τα διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται το γιατρό τους για την ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.
7. Οι χώροι εργασίας πρέπει να διαθέτουν κλιματιστικά μηχανήματα ή απλούς ανεμιστήρες, κατά προτίμηση οροφής. Το ίδιο ισχύει και για τα ιδρύματα, που περιθάλπουν νεογνά, βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες.

8. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς πρέπει να φροντίζουν για την καλή λειτουργία του κλιματισμού τους, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού.
Ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δίδεται όταν οι υψηλές θερμοκρασίες συνδυάζονται και με φαινόμενα αυξημένων επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Συγκεκριμένα:

•    Σε περίπτωση υπέρβασης ορίων του όζοντος στον ατμοσφαιρικό αέρα, το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετικές οδηγίες για την ενημέρωση του κοινού με μέτρα προφύλαξης ειδικά των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων, οι οποίες έχουν ως εξής:
«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης, συνίσταται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».
•    Επίσης, για την προστασία της δημόσιας υγείας από αιωρούμενα σωματίδια (Α.Σ.10), το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει την ΔΥΓ2/Γ.Π.οικ.3191/14.1.14 (ΑΔΑ: ΒΙΨΠΘ-ΩΣ1) εγκύκλιο με συστάσεις προς το κοινό, οι οποίες σε περίπτωση υπέρβασης ανάλογα με τις συγκεντρώσεις αιωρούμενων σωματιδίων αναρτώνται στον ιστότοπο του Υπουργείου (http://www.moh.gov.gr/artides/news/3005-systaseis-gia-thn- atmosfairikh-rypansh).
Τέλος, επισημαίνεται ότι ο Δήμος Θηβαίων  σε περίπτωση καύσωνα θα διαθέσει στο κοινό τους ακόλουθους κλιματιζόμενους χώρους:
•    Δημοτική Ενότητα Θήβας:
Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (Λ.Μπέλου 1) και ΚΑΠΗ Θήβας ( Επαμεινώνδα 137)
•    Δημοτική Ενότητα Βαγίων:
Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων και ΚΑΠΗ Βαγίων

•    Δημοτική Ενότητα Πλαταιών:
Δημοτικό Κατάστημα Καπαρελλίου και Πνευματικό Κέντρο
•    Δημοτική Ενότητα Θίσβης
Δημοτικό Κατάστημα Δομβραίνας και Πνευματικό Κέντρο

Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτές είναι οι τράπεζες που θα ανοίξουν για τους συνταξιούχους

Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ποια καταστήματα των 5 Τραπεζών θα ανοίξουν για την εξυπηρέτηση της πληρωμής των συνταξιούχων.

Από την 1η Ιουλίου θα είναι υποκαταστήματα τραπεζών προκειμένου να μπορέσουν να πάρουν οι συνταξιούχοι που δεν έχουν κάρτες ανάληψης, χρήματα.

(Κάντε κλικ σε κάθε τράπεζα για να δείτε τα υποκαταστήματα που θα ανοίξουν)


1. ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
2. ALPHA BANK
3. EUROBANK - ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
4. ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
5. ATTICA BANK
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόταση Τσίπρα σε Γιούνκερ για συμφωνία

Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας - Η ελληνική πλευρά πρότεινε φόρμουλα που θα επιλύει το χρηματοδοτικό πρόβλημα της χώρας
Τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε πριν λίγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μια προσπάθεια να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση στο ελληνικό πρόβλημα μέχρι το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας πρότεινε την επίτευξη μίας βιώσιμης συμφωνίας στον Γιούνκερ, με επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει να έχει συνομιλίες και με Μέρκελ – Ολάντ τις επόμενες ώρες.

Την ίδια ώρα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «αν θέλουν λύση οι εταίροι ας σταματήσουν να φέρνουν παλιές προτάσεις ως νέες» και πρόσθεσε ότι για να υπάρξει συμφωνία «ζητάμε καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων και διευθέτηση χρέους».
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΟΙΚ: Μόνο 120 ευρώ θα «σηκώσουν» από τα γκισέ οι συνταξιούχοι

«Για μια μόνο φορά αυτή την εβδομάδα» όπως τονίζεται στην ανακοίνωση - Την Τετάρτη θα ανοίξουν περίπου 1.000 υποκαταστήματα τραπεζών για όσους δεν διαθέτουν κάρτες - Οδηγία στις τράπεζες να εκδώσουν σε όλους τους συνταξιούχους χρεωστικές κάρτες
Τη δυνατότητα να σηκώσουν 120 ευρώ μετρητά από τα γκισέ των τραπεζών μία φορά μόνο αυτή την εβδομάδα θα έχουν οι συνταξιούχοι που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης χρημάτων από ΑΤΜ.

Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των πέντε μεγαλύτερων τραπεζών.

Παράλληλα το ΥΠΟΙΚ ανακοινώνει ότι την Τετάρτη θα ανοίξουν περί τα 1.000 υποκαταστήμα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως».

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ έχει ως εξής:

Στη χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών υπό τον Υπουργό Οικονομικών στην οποία συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των πέντε μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας, σε διαρκή συνεννόηση με την Τράπεζα της Ελλάδος, αποφασίστηκαν τα εξής:

Από την Τετάρτη 1 Ιουλίου, και για τρεις συναπτές μέρες, θα ανοίξουν περί τα χίλια τραπεζικά καταστήματα σε όλη την χώρα για να εξυπηρετήσουν τους συνταξιούχους που δεν διαθέτουν κάρτες ανάληψης ή χρεωστικές κάρτες και οι οποίοι θα δύνανται να αποσύρουν έως 120 ευρώ μετρητά μία φορά μόνον κατά την διάρκεια της εβδομάδας τούτης.

Παράλληλα, οι τράπεζες δεσμεύονται να εκδώσουν άμεσα χρεωστικές κάρτες ώστε οι συνταξιούχοι να μπορούν να συναλλάσσονται κανονικά σε σημεία πώλησης που δέχονται χρεωστικές κάρτες καθώς και να κάνουν τις προβλεπόμενες αναλήψεις των 60 ευρώ ημερησίως.

Ο κατάλογος των τραπεζικών καταστημάτων που θα ανοίξουν την Τετάρτη θα δημοσιοποιηθεί αργότερα σήμερα.

Τέλος, το Υπουργείο Οικονομικών θυμίζει σε όλους τους καταθέτες ότι οι καταθέσεις τους σε ευρώ είναι ασφαλείς πριν και μετά το δημοψήφισμα το οποίο δίνει στους πολίτες την ευκαιρία να αποφανθούν για το εάν συμφωνούν ή όχι με την πρόταση του Eurogroup να μπουν, άλλη μια φορά, στο στόχαστρο οι συντάξεις – ένα δημοψήφισμα που το Eurogroup προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να τορπιλίσει αρνούμενο να επεκτείνει την δανειακή συμφωνία για σύντομο χρονικό διάστημα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανοιχτή συγκέντρωση της ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας στη Λιβαδειά

     Ανταποκρινόμενοι στην κρισιμότητα των ημερών για την οικονομία αλλά και για τη χωρά μας, η ΝΟ.Δ.Ε. Βοιωτίας θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συγκέντρωση και καλεί όλους τους πολίτες την Tετάρτη 1 Iουλίου 2015 και ώρα 7:30 μ.μ  στον κινηματογράφο "ΦΙΛΙΠΠΟΣ" στη Λιβαδειά με θέμα την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη. Ως κεντρικός ομιλητής θα παραστεί ο Βουλευτής Επικρατείας κύριος Βασίλης Οικονόμου.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ-ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩ

Διαβάστε Περισσότερα »

Σεισμός 3,1R μεταξύ Μαλεσίνας και Εύβοιας


Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4.46 τα ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ Μαλεσίνας και Εύβοιας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 Το εστιακό βάθος μετρήθηκε στα 10 χλμ, ενώ ο σεισμός χαρακτηρίζεται επιφανειακός.

Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ Μαλεσίνας και Εύβοιας ήταν το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ της 9ης Ιουνίου, η δόνηση του οποίου έγινε αισθητή σε πάρα πολλές περιοχές, όπως στην Αθήνα, στη Λαμία αλλά και στην Κόρινθο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και καταιγίδες σήμερα

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και από τις θερμές ώρες της ημέρας στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, από 16 έως 28 στη Δυτική Ελλάδα, από 16 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά η μέγιστη στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και στα νοτιότερα πελάγη από δυτικές διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ