Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Έκλεισαν τους παραδρόμους της εθνικής στο "90"

 
 Βρήκαν ημέρα να το κάνουν....

Σε όσους ταξιδεύουν συχνά Λαμία - Αθήνα, είναι γνωστό ότι για να αποφύγουν τα πανάκριβα μετωπικά διόδια της Θήβας, χρησιμοποιούσαν τους παράδρομους που υπάρχουν μέσα από τα καταστήματα - πρατήρια στο "90".
Από το απόγευμα της Τετάρτης δεν υπάρχει αυτή η πρόσβαση πλέον, αφου τεχνικό κλιμάκιο της εταιρείας τοποθέτησε μπάρες στα σημεία που ο παράδρομος είχε πρόσβαση στο πρατήριο και από εκεί στην εθνική οδό.

Πολλοί ταξιδιώτες, που ταξίδευαν το απόγευμα της Τετάρτης, από Αθήνα προς Λαμία, εγκλωβίστηκαν αφου δεν ειχαν πρόσβαση στο "90" και λίγο πιο πέρα ο παράδρομος οδηγούσε σε χωματόδρομο ή αδιέξοδο.

Οι οδηγοί δεν ήξεραν που να πάνε και αναγκάστηκαν να γυρίσουν πίσω, ενώ υπήρξε και ένταση μεταξύ οδηγών και υπαλλήλων που τοποθετούσαν τις μεταλλικές μπάρες.






Διαβάστε Περισσότερα »

Μάγεψαν οι... μικρές της ρυθμικής γυμναστικής Μαυρομματίου-βίντεο, φωτο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 27 Ιουνίου οι επιδείξεις από τα τμήματα ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής Μαυρομματίου.Οι μικρές αθλήτριες έκλεψαν την παράσταση που με τα χαμογελά τους χάρισαν στους γονείς τους άλλα και σε όσους βρέθηκαν στην πλατεία Μαυρομματίου, μια ευχάριστη και απολαυστική επίδειξη.
Τα προγράμματα επιμελήθηκε η γυμνάστρια Γωγώ Μαλέση.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
 

 









Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοψήφισμα με αλλαγή πορείας-βίντεο


Με ηπιότερους τόνους ο πρωθυπουργός επέμεινε μέσω διαγγέλματός του στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αλλαγή πορείας, ώστε να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία.

Βασικά σημεία της ομιλίας του:

«To δημοψήφισμα δεν αφορά στην παραμονή στην Ευρωζώνη. Αφορά στο αν θα δεχτούμε την πρόταση ή θα ζητήσουμε μια βιώσιμη λύση. Στόχος είναι η συμφωνία με τους εταίρους με όρους βιώσιμους. Ήδη μετά το δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις. Αμέσως καταθέσαμε τις αντιπροτάσεις μας και συνεκλήθη Eurogroup» ανέφερε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, υπεραμυνόμενος την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης.

Με ηπιότερους τόνους ο πρωθυπουργός επέμεινε μέσω διαγγέλματός του στη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος με αλλαγή πορείας, ώστε να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία
Ο ίδιος δεσμεύτηκε πως εάν υπάρξει «θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Θα παραμείνουμε στις διαπραγματεύσεις μέχρι τέλους. Και τη Δευτέρα θα είμαστε εκεί μετά το δημοψήφισμα».

Αναφερόμενος στην απόφαση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος τόνισε: «Η δημοκρατική επιλογή βρίσκεται στον πυρήνα των ευρωπαϊκών παραδόσεων. Σε πολλές σημαντικές στιγμές της ιστορίας με τα δημοψηφίσματα έπαιρναν σοβαρές αποφάσεις, όπως στη Γαλλία και στην Ιρλανδία, που το δημοψήφισμα ακύρωσε προσωρινά τη συνθήκη της Λισαβόνας και οδήγησε σε καλύτερους όρους».

Για την περίπτωση της Ελλάδας εξέφρασε την πεποίθηση πως «είχαμε άλλα μέτρα και σταθμά. Δεν περίμενα η δημοκρατική Ευρώπη να μην δώσει χώρο και χρόνο σε έναν λαό να αποφασίσει για τον τόπο του. Η επικράτηση ακραίων συντηρητικών κύκλων είχε ως συνέπεια την απόφαση οι τράπεζες να οδηγηθούν σε ασφυξία. Εκβιάζουν την κυβέρνηση και τους πολίτες με το κλείσιμο των τραπεζών. Είναι απαράδεκτο. Τις κλείνουν επειδή η κυβέρνηση αποφάσισε να δοθεί ο λόγος στον λαό και να οδηγούν σε δυσκολία ηλικιωμένους ανθρώπους. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε μια εξήγηση».
 To διάγγελμα του πρωθυπουργού
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Π.Ε.Βοιωτίας για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα στην Τανάγρα

Σχετικά με το  εργατικό ατύχημα στην «EXTRACO»

Με αφορμή το δυστύχημα που έλαβε χώρα στο εργοστάσιο παραγωγής εκρηκτικών της εταιρείας «EXTRACO»στην Τανάγρα Βοιωτίας, η Π.Ε. Βοιωτίας  δια των υπηρεσιών της, πραγματοποίησε επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Βιομηχανίας.
Διαπιστώθηκε  ότι το θανατηφόρο ατύχημα (δυστύχημα) συνέβη στο πεδίο δοκιμών – χώρος καταστροφής – της βιομηχανίας.
Να σημειωθεί ότι η βιομηχανία συμπεριλαμβανομένου του πεδίου δοκιμών λειτουργεί νομίμως.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από τις αρμόδιες αρχές.
Η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου χημικού μηχανικού, εργαζόμενου στην εταιρεία «EXTRACO», ευχόμενη να είναι το τελευταίο ατύχημα εργαζομένων που δίνουν καθημερινά  τον αγώνα της επιβίωσης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκούμας: Λέμε όχι στην καταστροφή της χώρας και του Λαού



Η κοινωνική εμπειρία του ελληνικού λαού, απόσταγμα των τελευταίων χρόνων, είναι ο οδηγός για να αποφασίσει για το μέλλον του. Με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και κοινωνική συνείδηση θα οδηγηθεί στις κάλπες του δημοψηφίσματος. Διάφοροι θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας και εκβιασμού αλλά πλέον ο φόβος που σπέρνουν δεν βρίσκει εύφορο έδαφος.

Οι δύσκολες αποφάσεις είναι συνηθισμένες για το λαό μας. Καλούμαστε όλοι να συμμετέχουμε στον ουσιαστικό πολιτικό διάλογο, να βρούμε τις λύσεις και να δώσουμε διέξοδο από το φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης. Καλούμαστε να προστατέψουμε τη Δημοκρατία, να της δώσουμε μια ώθηση και μαζί της να οδηγηθούμε σε μια καινούρια ζωή!

Το δημοψήφισμα δεν διχάζει. Το δημοψήφισμα μας ενώνει όλους να αρνηθούμε να αποφασίζουν άλλοι να ορίζουνε τις ζωές μας μέσα στην ίδια μας την πατρίδα. Τι θα γίνει μετά το όχι, αναρωτιούνται πολλοί. Μετά το όχι ξεκινάει ένας ανηφορικός δρόμος, αλλά ένας δρόμος με στόχο και προοπτική. Κυρίως όμως ένας δικός μας δρόμος. Ένας δρόμος που τον αποφασίζουμε εμείς.

Όσοι μιλάνε για καταστροφή είναι εκείνοι που τόσα χρόνια εξυμνούσαν τα μνημόνια και τις νουθεσίες των δανειστών-εταίρων. Είναι αυτοί που εφάρμοσαν τα μνημόνια και σήμερα συντάσσονται με τους δανειστές, ενάντια στη χώρα.
Όμως και στην οικονομία και στην πολιτική υπάρχουν πολλές εναλλακτικές οδοί, αρκεί να έχουμε την βούληση να τις ακολουθήσουμε.

Αυτοί που ζητούν το μονόδρομο των μνημονίων και της υποταγής, έχουν μόνο ένα σκοπό. Να θέσουν το λαό στο περιθώριο, για να συνεχίζουν να κερδίζουν από την κρίση, τη στιγμή που η συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία θα συνεχίζει να λεηλατείται. Να μην αποφασίζει ο λαός, αλλά η διεθνής των δανειστών και να υλοποιεί μια πολιτική και επιχειρηματική ελίτ. Γι’ αυτό αρνούνται την δημοκρατική επιλογή. Γι’ αυτό δεν θέλουν το δημοψήφισμα.

Η επιλογή είναι μία: Να πούμε με μαζικό, παλλαϊκό και δημοκρατικό τρόπο, ΟΧΙ στην υποταγή, ΟΧΙ στη λιτότητα, ΟΧΙ στην τρομοκρατία και το φόβο.
Γιατί μόνο με τη δημοκρατία μπορούμε να βαδίσουμε για μια νέα ζωή.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα συνδικάτα να οργανώσουν την απάντηση στην τρομοκρατία εργοδοσίας και κυβέρνησης


Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την προσπάθεια επιχειρηματικών ομίλων να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, να αξιοποιήσουν το κλίμα φόβου που διαμορφώνεται με ευθύνη της κυβέρνησης μετά το κλείσιμο των τραπεζών, για να εντείνουν την επίθεση στους εργαζόμενους και να προωθήσουν τους αντεργατικούς τους σχεδιασμούς.
Κάθε ώρα που περνάει πληθαίνουν οι καταγγελίες για επιχειρήσεις που ανακοινώνουν ότι δε θα πληρώσουν τους εργαζόμενους τους. Ανακοινώνουν διαθεσιμότητες, ακόμη και απολύσεις εργαζομένων.
Καλούμε τους εργαζόμενους να απαντήσουν οργανωμένα, μαζικά και μαχητικά στη νέα αυτή επίθεση των εργοδοτών. Να μην υποκύψουν, να μη δεχτούν την απλήρωτη δουλειά και τις διαθεσιμότητες. Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.
Δε θα πληρώσουμε εμείς τις συνέπειες της κρίσης και των ανταγωνισμών του κεφαλαίου.
Καλούμε τα σωματεία να βρίσκονται συνεχώς κοντά στους εργαζόμενους, να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κανένας εργάτης μόνος του.
Με ταξική, αγωνιστική απάντηση, να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα σπασμένα των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται μεταξύ Ελληνικής Κυβέρνησης και ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ.
 Απαιτούμε
•    Να διασφαλιστεί η πληρωμή στην ολότητά τους των μισθών των εργαζομένων, του επιδόματος ανεργίας για τους ανέργους, των συντάξεων. Εδώ και τώρα!
•    Καμία απόλυση ούτε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για τους εργαζόμενους με πρόσχημα το κλείσιμο των τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Eκδήλωση για τη Μάχη των Λεύκτρων

 O Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Λεύκτρων, σας προσκαλεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 και ώρα 20:30 στο Τρόπαιο της Μάχης των Λεύκτρων σε εκδήλωση με θέμα «Από την ΕΥΤΡΗΣΗ στη ΜΑΧΗ των ΛΕΥΚΤΡΩΝ».

   Θα μιλήσουν, o Καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας και Αναπλ. Πρύτανης του ΕΚΠΑ, κ. Κων. Μπουραζέλης και ο Αντιπτέραρχος ε.α. και Συγγραφέας, κ. Νικ. Νόκας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Έκκληση για ενότητα από τον Ιερώνυμο: «Δεν μας χωρίζει τίποτε»

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών», υπογραμμίζει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
Έκκληση για ενότητα κάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε δήλωση που έκανε για τις κρίσιμες ώρες που περνάει η Ελλάδα.

Συγκεκριμένα ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρει στη δήλωσή του: «Οι στιγμές που ζούμε είναι ίσως οι κρισιμότερες στην πορεία του Έθνους μας, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είναι ώρες ευθύνης για όλους μας. Για κάθε θεσμό σε αυτή τη χώρα, για τα κόμματα, για την Εκκλησία, για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα χωριστά. Πάνω όμως από το καθετί και από τον καθένα υπάρχει η πατρίδα. Μας ενώνει όλους η αγάπη γι’ αυτόν τον τόπο. Η αγωνία για το παρόν και το μέλλον του. Δεν μας χωρίζει τίποτε. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δηλητήριο του διχασμού να στάξει στις ψυχές μας. Θα πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των επόμενων γενεών».

Όπως προσθέτει ο Αρχιεπίσκοπος «στα παιδιά μας οφείλουμε να εγγυηθούμε μία Ελλάδα της ανάπτυξης και της προόδου. Μία Ελλάδα που θα προχωρά με αυτοπεποίθηση και σιγουριά μπροστά, σάρκα από τη σάρκα του στενού πυρήνα της κοινής ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Ας μην διακινδυνεύσουμε κατακτήσεις που με μόχθο οι οραματιστές αυτού του τόπου κέρδισαν. Και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο".
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωση της Π.Ε.Βοιωτίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος



Ανακοίνωση επί της διαδικασίας  της διενέργειας του δημοψηφίσματος της

5ης Ιουλίου 2015 από την Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Βοιωτίας, Φανή Παπαθωμά




    Με το Π.Δ. 38/2015 που δημοσιεύθηκε στο 63Α Τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκηρύχθηκε δημοψήφισμα για κρίσιμο εθνικό θέμα για την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015.
    Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος παρά το μικρό χρονικό διάστημα προετοιμασίας.
    Το ερώτημα που τίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού είναι:

   « Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας , το οποίο κατέθεσαν η                Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα και το διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Euro group της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη , τα οποία συγκροτούν την  ενιαία πρότασή τους;

   Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» (« Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»).

    Οι απαντήσεις του ανωτέρω ερωτήματος έχουν ως εξής:

α. ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ, όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών.

β. ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ, όσοι από τους πολίτες συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών.

Οι εκλογείς εκφράζουν την απάντησή τους θέτοντας σταυρό προτίμησης εντός του τετραγώνου που θα υπάρχει στο σχετικό ψηφοδέλτιο, με μελάνι μαύρης ή γαλάζιας απόχρωσης.

    Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από  ώρα 07:00 έως και 19:00.
    Η διαδικασία πραγματοποιείται στα ίδια εκλογικά τμήματα με τις ίδιες εφορευτικές επιτροπές και με τους αντιπροσώπους της δικαστικής αρχής και αναπληρωτές αυτών, που διεξήχθησαν και οι εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.
    Δεν θα συσταθούν εκλογικά τμήματα ετεροδημοτών και οι ετεροδημότες θα ψηφίζουν στα κοινά  εκλογικά τμήματα του τόπου κατοικίας εφόσον είχαν μέχρι 30-04-2015 εγγραφεί στους ειδικούς καταλόγους των ετεροδημοτών.
    Η ψηφοφορία θα διενεργηθεί με τους εκλογικούς καταλόγους της ΄Β αναθεώρησης (Μαρτίου – Απριλίου 2015)
    Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.033 βασικοί εκλογείς. Στους καταλόγους επίσης είναι γραμμένοι, σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία, 674 Στρατιωτικοί, Αστυνομικοί, Κρατούμενοι κλπ. Επίσης στα εκλογικά τμήματα Βοιωτίας θα ψηφίζουν 462 ετεροδημότες. Σύνολο εκλογέων 108.169.
    Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Στους εκλογείς θα γίνει γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας  που θα εκδώσουν οι Δήμοι του Νομού.
    Ελπίζουμε για μια γρήγορη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων, βασική προϋπόθεση όμως για αυτό θα αποτελέσει η γρήγορη εξαγωγή αποτελέσματος από τους Δικαστικούς Αντιπροσώπους των εκλογικών τμημάτων και η γρήγορη και σωστή αποστολή τηλεγραφημάτων.
    Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, θα μεταδοθεί  στο ΥΠ.ΕΣ.

 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΓΡΟΤΩΝ

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Βαγγέλη Αποστόλου , επαναλειτουργούν οι παιδικές κατασκηνώσεις του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ,Περιβάλλοντος και Ενέργειας (πρώην Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης) στο Σούνιο για παιδιά ηλικίας 7 έως 15 χρονών (δηλ. για παιδιά που γεννήθηκαν από 1-1-2000 μέχρι 31-12-2008).

Οι κατασκηνώσεις θα είναι εντελώς δωρεάν. Το μόνο κόστος που θα βαρύνει τους γονείς των κατασκηνωτών είναι τα έξοδα μετακίνησης των παιδιών από το τόπο διαμονής τους μέχρι την Αθήνα.

Δικαίωμα συμμετοχής στις κατασκηνώσεις έχουν παιδιά αγροτών (γεωργών, κτηνοτρόφων, δασεργατών και ψαράδων) από όλη τη χώρα , καθώς και των υπαλλήλων του πρώην ΥΠ.Α.Α.Τ. (Κεντρικές & Αποκεντρωμένες Υπηρεσίες) , των Ν.Π.Δ.Δ. ,του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ , ΤΩΝ Δ.Α.Ο.Κ. των Αιρετών Περιφερειών βάσει των αιτήσεων που θα υποβάλλουν οι γονείς προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:

    Πιστοποιητικό γέννησης ή άλλο δημόσιο έγγραφο (π.χ. βιβλιάριο ασθενείας , αστυνομική ταυτότητα κλπ) από το οποίο να προκύπτει η ηλικία του παιδιού.
    Γνωμάτευση ιατρού από την οποία να προκύπτει ότι δεν πάσχουν από κάποια μεταδοτική ή ψυχική νόσο ή κάποιο άλλο αίτιο το οποίο θα τα εμποδίζει να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις της κατασκήνωσης (κολύμπι, τρέξιμο, αθλοπαιδιές κ.λπ.)
    Βεβαίωση ,για τα παιδιά των αγροτών (γεωργών , κτηνοτρόφων κ.λπ.) από την Κοινότητα ή τον Συνεταιρισμό ή τον αγροτικό ή δασικό κ.λπ. σύλλογο που ανήκουν οι γονείς , ότι πράγματι αυτοί είναι αγρότες (κτηνοτρόφοι , δασεργάτες κ.λπ).

Οι κατασκηνωτικές περίοδοι είναι τρείς :

    Από 29 Ιουνίου μέχρι 12 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών)
    Από 12 Ιουλίου μέχρι 25 Ιουλίου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 7-12 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 3 Ιουλίου.
    Από 25 Ιουλίου μέχρι 7 Αυγούστου (αγόρια – κορίτσια ηλικίας 13-15 χρονών) , ημερομηνία υποβολής αιτήσεων έως 17 Ιουλίου.

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις τους μαζί με τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις Δ.Α.Ο.Κ. των Περιφερειακών Ενοτήτων τους ή στις πλησιέστερες υπηρεσίες αγροτικού τομέα , του τόπου όπου κατοικούν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων:Προσωρινά αποτελέσματα εγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς


Προσωρινά αποτελέσματα εγγραφών / επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς & στο Βρεφονηπιακό Σταθμό, για το σχολικό έτος 2015-2016



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Προσωρινά αποτελέσματα εγγραφών / επανεγγραφών στους Παιδικούς Σταθμούς και στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων για το σχολ. έτος 2015-2016

Ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων, σήμερα 30/06/2015 ανακοινώνει τα προσωρινά αποτελέσματα της μοριοδότησης των αιτήσεων νέων εγγραφών και επανεγγραφών στα τμήματα των Παιδικών Σταθμών και του Βρεφονηπιακού Σταθμού του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων για το σχολικό έτος 2015-2016.
Οι ενστάσεις επί της μοριοδότησης των αιτήσεων εγγραφών – επανεγγραφών στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων θα υποβληθούν στα ίδια σημεία που κατατέθηκαν οι αρχικές αιτήσεις,

από 01 / 07 / 2015
έως και 10 / 07 / 2015,
και ώρες 9:30 – 11:00 π.μ.

Επίσης, στο αμέσως προσεχές διάστημα η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.με ανακοίνωση της, η οποία είναι ο διαχειριστικός φορέας του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α. «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», θα ανακοινώσει της ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των ωφελούμενων στο εν λόγω πρόγραμμα.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων (www.aliartos.gov.gr) και στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. (www.eetaa.gr).

Τα τελικά αποτελέσματα – πίνακες αξιολόγησης και μοριοδότησης επί των ενστάσεων θα ανακοινωθούν έως τις 20/7/2015.

Η ανάρτηση των πινάκων επιλέξιμων μητέρων, θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Τα οριστικά αποτελέσματα, για τους Σταθμούς του Δήμου μας, θα διαμορφωθούν μετά την έκδοση των τελικών πινάκων του προγράμματος Ε.Σ.Π.Α.



Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΝΤΑΣΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Σχετικά αρχεία
  1. Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για τις εγγραφές / επανεγγραφές
  2. Μοριοδότηση Αιτήσεων Βρεφονηπιακού Σταθμού Αλιάρτου
  3. Μοριοδότηση Αιτήσεων Παιδικού Σταθμού Αλιάρτου
  4. Μοριοδότηση Αιτήσεων Παιδικού Σταθμού Μαυρομματίου
  5. Έντυπο Ένστασης

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκλογικές άδειες: Τι ισχύει και ποιους αφορά

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας
  Ειδική άδεια απουσίας από την υπηρεσία τους χορηγείται στους δημοσίους υπαλλήλους, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να μπορέσουν να ασκήσουν το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, αναφέρεται σε εγκύκλιο που εξέδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Όπως επισημαίνεται στην εγκύκλιο, ο χρόνος της αδείας αυτής δεν συνυπολογίζεται στο χρόνο της κανονικής αδείας που δικαιούνται οι υπάλληλοι, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις.
Ειδικότερα, για τη μετάβαση στον τόπο άσκησης του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος, θα χορηγηθεί ειδική άδεια ως εξής:

1. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους δεν εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:

α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

2. Για τους υπαλλήλους για τους οποίους εφαρμόζεται πενθήμερη εβδομάδα εργασίας:
α. Όσοι μετακινηθούν για την άσκηση του δικαιώματος της ψηφοφορίας επί του δημοψηφίσματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων θα λάβουν άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β. Όσοι μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και πάνω θα λάβουν άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση την υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ. Όσοι μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που θα λάβουν θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.

3. Με την ίδια διαδικασία και προϋποθέσεις είναι δυνατό να χορηγείται ειδική άδεια απουσίας με αποδοχές στο προσωπικό με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του δημοσίου, των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και στο προσωπικό των υπόλοιπων νομικών προσώπων του δημοσίου τομέα οποιασδήποτε κατηγορίας, κλάδου και σχέσης εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται ότι στις υπηρεσίες, στις οποίες λόγω της αποστολής και λειτουργίας τους θα υπάρξουν ιδιαίτερες δυσχέρειες στην εξυπηρέτηση επειγουσών αναγκών του κοινωνικού συνόλου (π.χ. νοσηλευτικά ιδρύματα, λιμένες, τελωνειακοί σταθμοί κλπ) η χρήση της ευχέρειας αυτής θα πρέπει να γίνεται με απόλυτη φειδώ, όσον αφορά τον αριθμό των ημερών άδειας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Τσίπρας αποδέχεται όλες τις προτάσεις των δανειστών


Διαβάστε στα ελληνικά την επιστολή του προς τους θεσμούς - Δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αποδεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό σύστημα, με την εξαίρεση του 30% στα νησιά - Aλλαγή των ορίων συνταξιοδότησης στα 67 από τον Οκτώβριο και όχι αμέσως, αλλά και σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ως το 2019, οι μόνες εξαιρέσεις που ζητά ο πρωθυπουργός
Ο Αλέξης Τσίπρας θα αποδεχθεί όλους τους όρους των πιστωτών που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων αυτό το Σαββατοκύριακο, με ελάχιστες μόνο αλλαγές, σύμφωνα με την επιστολή του πρωθυπουργού προς τους θεσμούς που εστάλη το βράδυ της Τρίτης και την οποία αποκαλύπτουν οι Financial Times.

Η επιστολή, έκτασης δύο σελίδων, εστάλη στους επικεφαλής της Κομισιόν, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, το βράδυ της Τρίτης. Οι FT εκτιμούν πως η επιστολή αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας συμφωνίας τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο του Peter Spiegel στους Financial Times, η Αθήνα θα δεχθεί όλες τις μεταρρυθμίσεις για τον ΦΠΑ με μόνο μια αλλαγή: να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% για τα νησιά ορισμένα από τα οποία βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές.

Όσον αφορά τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, σύμφωνα με τους FT, ο κ. Τσίπρας ζητά οι αλλάγες για την μεταφορά του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη έως το 2022 να ξεκινήσουν τον Οκτώβριο αντί άμεσα όπως ζητούν οι δανειστές. Ζητά επίσης, κατά τους FT το ΕΚΑΣ που χορηγείται στους φτωχότερους συνταξιούχους, για το οποίο συμφωνεί να καταργηθεί σταδιακά έως τον Δεκέμβριο του 2019, να γίνει με πιο αργούς ρυθμούς από αυτούς που ζητάνε οι δανειστές.

«Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης και της νέας (τρίτης) δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015» γράφει ο Αλέξης Τσίπρας και προσθέτει: «Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος».

H επιστολή μεταφρασμένη στα Ελληνικά

Προς τον πρόεδρο της Κομισιόν
Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Προς τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
Μάριο Ντράγκι

Προς την διεθύνουσα σύμβουλο του ΔΝΤ
Κριστίν Λαγκάρντ

Σας γράφω για να σας ενημερώσω για τη θέση της Ελληνικής Δημοκρατίας όσον αφορά τη λίστα των Prior Actions (προαπαιτουμένων) της Staff Level Agreement όπως αυτή δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 28 Ιουνίου 2015.

Η Ελληνική Δημοκρατία είναι έτοιμη να δεχθεί αυτή το staff-level agreement (τεχνική συμφωνία σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων) που υπόκειται στις ακόλουθες τροποποιήσεις, προσθήκες ή επεξηγήσεις, ως ένα τμήμα της επέκτασης του εκπνέοντος προγράμματος διάσωσης EFSF και της νέας δανειακής συμφωνίας για την οποία εστάλη αίτημα σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνιου 2015

Όπως θα παρατηρήσετε οι προσθήκες μας είναι συγκεκριμένες και σέβονται απολύτως την ευρωστία και την αξιοπιστία του σχεδιασμού του συνολικού προγράμματος.

ΦΠΑ
Να διατηρηθεί η έκπτωση του 30% στα νησιά επί των νέων συντελεστών που θα εφαρμοστούν

Δομικά δημοσιονομικά μέτρα
Σταδιακή αύξηση της προκαταβολής πληρωμής του ατομικού φόρου στο 100% και τη σταδιακή κατάργηση της ειδικής φορολογικής μεταχείρισης των αγροτών (περιλαμβανομένης της επιδότησης στο πετρέλαιο κίνησης) μέχρι το τέλος του 2017.
Περιορισμό των αμυντικών δαπανών στα 200 εκατ. ευρώ γα το 2016 και στα 400 εκατ. ευρώ για το 2017 μέσα από μια συγκεκριμένη ομάδα ενεργειών, περιλαμβανομένων της μείωσης του αριθμού του προσωπικού και προμηθειών.

Συντάξεις
Θα εφαρμοστεί πλήρως η μεταρρύθμιση του 2010 αλλά η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του 2012 (ρήτρα μηδενικού ελλείμματος) να αναβληθεί μέχρι να εφαρμοστεί η νέα νομοθετική μεταρρύθμιση έως τον Οκτώβριο 2015
Σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ έως το τέλος του 2019 αλλά χωρίς άμεση εφαρμογή για το 20% των δικαιούχων
Όλα τα έξοδα θα καταργηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2017 αρχής γενομένης της 31ης Οκτωβρίου 2015.

Εργασιακά
Το νέο εργασιακό πλαίσιο θα νομοθετηθεί μέχρι το φθινόπωρο του 2015

Αγορές προϊόντων

Άμεση εφαρμογή συγκεκριμένων συστάσεων από τον ΟΟΣΑ τουριστικές ενοικιάσεις, τουριστικά λεωφορεία, άδειες φορτηγών, κώδικα δεοντολογίας για τα παραδοσιακά τρόφιμα και τους ευρωπαϊκούς κώδικες για τα οικοδομικά υλικά, απελευθέρωση επαγγελμάτων συμβολαιογράφων, αναλογιστών, και δικαστικών επιμελητών, η απελευθέρωση της αγοράς των γυμναστηρίων και η εξάλειψη ενός σημαντικού ποσοστού ενοχλητικών χρεώσεων.

Επιπροσθέτως, σε συνεργασία με τον ΟΟΣΑ, εφαρμογή ενός γενναίου προγράμματος μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένων:

- Δημιουργία υπηρεσιών Οne-Stop-Shop (OSS) για επιχειρήσεις (ανάλυση των βέλτιστων πρακτικών καθώς και έναν ολοκληρωμένο χάρτης πορείας ο οποίος έχει ήδη δημιουργηθεί και ολοκληρωθεί με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ).
-Την άμεση διεξαγωγή μίας συνολικής αξιολόγησης του ανταγωνισμού σε συγκεκριμένους τομείς οι οποίοι χαρακτηρίζονται από ολιγοπωλιακές πρακτικές (π.χ. κατασκευές, χονδρικό εμπόριο, γεωργικά προϊόντα, μέσα ενημέρωσης κ.λ.π.) και υιοθέτηση των συστάσεων αναλόγως.
-Εφαρμογή μίας ολοκληρωμένης στρατηγικής ενάντια στις διεφθαρμένες επιχειρήσεις και στις πρακτικές τους, για παράδειγμα στο χώρο της σύναψης δημοσίων συμβάσεων (το πρόγραμμα έχει ήδη προετοιμαστεί από τον ΟΟΣΑ).

Ο ΑΔΜΗΕ θα χωριστεί από τη ΔΕΗ σε ξεχωριστή νομική οντότητα υπό πλειοψηφική κρατική κυριότητα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την υποστήριξή σας.

Αλέξης Τσίπρας


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΟ Ε. Κ. ΘΗΒΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΤΑΝΑΓΡΑ

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΘΗΒΑΣ

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΧΤRCO

Χθες το μεσημέρι βρήκε τραγικό θάνατο από έκρηξη  27χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο <<ΕΧTRACO  SA>> εμπορίας και παραγωγής  εκρηκτικών υλών στην Τανάγρα Βοιωτίας.
Μετά από ενημέρωση για το συμβάν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου παρουσία των Τεχνικών Επιθεωρητών παραβρεθήκαμε στο χώρο του θανατηφόρου ατυχήματος όπου και ενημερωθήκαμε για το συμβάν.
Ο εργαζόμενος χημικός δοκιμάζοντας  κάποιο από τα προϊόντα του εργοστασίου ( εκρηκτικές ύλες)  σημειώθηκε έκρηξη πριν προλάβει να απομακρυνθεί με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του. Στο χώρο όπου εργάζονταν την συγκεκριμένη στιγμή ήταν μόνος του.
 Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ζητά να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια του ατυχήματος, από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία για την αρχική απαράδεκτη παρεμπόδιση  της εισόδου στην επιχείρηση των εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου.
Η Διοίκηση του ΕΚΘ εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του  συναδέλφου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ!


Η πεντάμηνη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την ! τρόικα απέδειξε καθαρά ότι ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Ένωση και Ευρωζώνη σημαίνουν μνημόνια φτώχιας, βάρβαρη λιτότητα και τεράστια ανεργία για το λαό, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, ντροπιαστική επιτροπεία και κατάλυση κάθε λαϊκής κυριαρχίας. Ο κάθε εργαζόμενος είδε την βαθιά αντιδραστική φύση αυτών των θεσμών, που βάζουν πάνω από όλα τα συμφέροντα των τραπεζιτών, των πολυεθνικών και του κεφαλαίου που εκπροσωπούν. Η άθλια στάση των δανειστών στοχεύει όχι μόνο στην επιβολή αυτής της αντιλαϊκής λαίλαπας αλλά και στην συντριβή του λαού, στην πλήρη καθυπόταξή του, στην μη αμφισβήτηση του δρόμου της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στο διάστημα αυτό, κάτω από το βάρος των επιλογών της για «διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης» και της λογικής «ούτε ρήξη ούτε υποταγή», γιαι «ανάπτυξη » με κριτήριο και στόχο το κέρδος, όχι μόνο δεν έσκισε τα μνημόνια, αλλά αναγνώρισε και εξυπηρέτησε κανονικά το άδικο και χιλιοπληρωμένο χρέος στους τοκογλύφους – δανειστές, και έφτασε να προτείνει η ίδια μια σκληρή αντιλαϊκή συμφωνία (πρόταση 47 σελίδων και οι παραπέρα ακόμα χειρότερες προσαρμογές), η οποία αποτελεί ουσιαστικά ένα νέο μνημόνιο.

Η αναγγελία δημοψηφίσματος έγινε κάτω από την πίεση των λαϊκών διαθέσεων να μπει τέρμα στην συνέχιση της ίδιας πολιτικής και της μαζικής αντίστασης στον συμβιβασμό με τους εκβιαστές του ΔΝΤ και της ΕΕ, που ανάγκασε την κυβέρνηση να μην υπογράψει συμφωνία. Αποτελεί ένα βήμα μπροστά για όλους όσους παλέψαμε και παλεύουμε ενάντια σε παλιά και νέα Μνημόνια.

Όλο αυτό το διάστημα απέναντι στον λαό υψώνεται το μέτωπο του «ναι». Είναι το μέτωπο των Σαμαροβενιζέλων, του μνημονιακού εσμού του «μένουμε Ευρώπη», των καναλαρχών, όλων εκείνων που επένδυσαν τα ταξικά τους συμφέροντα στα μνημόνια και την βάρβαρη εκμετάλλευση του ελληνικού λαού.

Η κυβέρνηση εντάσσει την εξαγγελία του δημοψηφίσματος στη λογική της συνέχισης των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενός «αξιοπρεπούς συμβιβασμού», εντός του «κοινού ευρωπαϊκού οικοδομήματος», του οποίου η Ελλάδα αποτελεί «αναπόσπαστο κομμάτι» όπως δηλώνει. Δεν αποτελεί ΟΧΙ στην προοπτική νέας μνημονιακής λιτότητας, που η ίδια έχει ήδη αποδεχθεί μέσω της πρότασης που κατάθεσε στις διαπραγματεύσεις. Η τακτική της καθορίζεται από την ίδια αποτυχημένη λογική που μας οδήγησε μέχρις εδώ.
Το δικό μας ΟΧΙ είναι διαφορετικό.
Είναι το ΟΧΙ του λαού:

   ·         στη ληστοσυμμορία των δανειστών και στα τσιράκια τους.

·         στη μνημονιακή πρόταση υποταγής των 47 σελίδων της κυβέρνησης.

·         στην ΕΕ και την ευρωζώνη.

Είναι το ΟΧΙ που διεκδικεί:

·         Ακύρωση παλιών και νέων μνημονίων.

·         Παύση πληρωμών στους δανειστές και διαγραφή του χρέους.

·         Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων με λαϊκό εργατικό έλεγχο.

·         Με έξοδο από την ευρωζώνη και την Ε.Ε..

Αυτή η πολιτική μπορεί να εξασφαλίσει δουλειά για τους άνεργους, αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, λεφτά για τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα ασφαλιστικά ταμεία. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έκλεψαν, να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τον λαό και την νεολαία να αντιτάξουν ένα περήφανο, ανυπότακτο «Όχι» πρώτα απ’ όλα στο δρόμο με τους μαζικούς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες ανατροπής της επίθεσης και των παλιών και νέων μνημονίων, αλλά και στην όποια κάλπη όπου και όταν στηθεί. Είναι ανάγκη τώρα το εργατικό κίνημα, ο λαός με τους αγώνες και τις κινητοποιήσεις του να δώσει «χρώμα» στο ΟΧΙ στην πορεία προς το δημοψήφισμα.

Για την αντεπίθεση του κινήματος, για το μεγάλο «Ναι» στον άλλο δρόμο της συνειδητής ρήξης με ΕΕ – ΔΝΤ, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής της επίθεσης του μαύρου μετώπου. Για μια ένα νέο γύρο αγώνων, γα την νίκη των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού μας, ένα διεθνιστικό μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας και απελευθέρωσης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου.
ΡΗΞΗ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΥΠΟΤΑΓΗ!
ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Καταστροφές από το χαλάζι στη Κωπαΐδα

Διαβάστε Περισσότερα »

«ΝΑΙ» ψηφίζει η Φανή Παπαθωμά στο δημοψήφισμα

Στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 λέμε ναι στην ευρωπαϊκή  πορεία της χώρας μας.

Σ΄ αυτή την σημαντική συγκυρία οφείλει η Αυτοδιοίκηση να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και χωρίς διχαστικά διλήμματα με ψυχραιμία και νηφαλιότητα, να πει ναι στην απρόσκοπτη συνέχιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας.

Η Αντιπεριφερειάρχης, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες  και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π. Ε. Βοιωτίας, αγωνιζόμαστε  πάνω από κόμματα, από διαχωριστικές γραμμές και αδιέξοδα, για να λειτουργήσει η Περιφέρειά μας με σοβαρότητα και  συγκροτημένο πρόγραμμα, μέσα σε μια Ευρωπαϊκή Ελλάδα, ως μόνο στόχο την ευημερία των πολιτών μας.
Παρακολουθώντας τις εξελίξεις  δηλώνουμε παρούσες και παρόντες λέγοντας


 ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ      ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ



Παπαθωμά Φανή
    Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας
Μπακομήτρος Κων/νος
    Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημ. Υγείας & Κοιν. Μέριμνας
Σανιδάς Χαράλαμπος
    Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας  & Περιβάλλοντος
Ταγκαλέγκας Ιωάννης
    Περιφερειακός Σύμβουλος
Περγαντάς Ιωάννης
    Περιφερειακός Σύμβουλος
Αναστασίου Γεώργιος
    Περιφερειακός Σύμβουλος
Παπαχριστοδούλου Σπύρος
    Περιφερειακός Σύμβουλος
Ψυχογιός Γεώργιος     Περιφερειακός Σύμβουλος

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Ελλάδα στην ουρά για 120 ευρώ


Παραταγμένοι στη σειρά, σαν σε συσσίτιο, περιμένουν στην ουρά. Στα πρόσωπά τους ζωγραφισμένη η αγωνία, η κόπωση, ο εκνευρισμός... η οργή. Η ποδοπατημένη περηφάνια των γηρατειών της Ελλάδας που έμελλε να ζήσουν την χρεοκοπία και τα capital controls.

Από το πρωί εκτυλίσσονται σκηνές χάους έξω από τα υποκαταστήματα των τραπεζών με τους συνταξιούχους να συνωστίζονται προσπαθώντας να πάρουν 120 ευρώ από τη σύνταξή τους... αλφαβητικά. Εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου. 

Πολλοί λιποθυμούν από την εξάντληση. καθώς περιμένουν στις ατέλειωτες ουρές από τα ξημερώματα  έξω από τα 968  υποκαταστήματα τραπεζών που άνοιξαν.

Πρόκειται για συνταξιούχους που δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα ή κάρτα ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και οι οποίοι θα πρέπει να περάσουν από το γκισέ μιας εκ των 968 τραπεζών που θα λειτουργήσουν μέχρι την Παρασκευή για να εξυπηρετηθούν. Με απόφαση που ελήφθη αργά αλλά ανακοινώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, οι τράπεζες Εθνική, Alpha και Eurobank θα εξυπηρετούν με αλφαβητική σειρά.


Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας οι περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη μέσω της ΕΤΕ θα εξυπηρετηθούν ως εξής:

Επώνυμο  Ημερομηνία εξυπηρέτησης
Α - Ι Τετάρτη 1.7.2015
Κ - Μ Πέμπτη 2.7.2015
Ν - Ω Παρασκευή 3.7.2015

Στα γκισέ των τραπεζών θα εξυπηρετούνται, με βάση τους ισχύοντες περιορισμούς, συνταξιούχοι των εξής ασφαλιστικών ταμείων:

1) ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων
από το βράδυ της Παρασκευής, 26 Ιουνίου.
2) ΤΑΠ-ΟΤΕ, που έχει πιστώσει τους λογαριασμούς των συνταξιούχων από σήμερα το μεσημέρι, 30 Ιουνίου.
3) ΤΑΠ-ΔΕΗ, που οι λογαριασμοί θα πιστωθούν απόψε το βράδυ.
4) ΝΑΤ, που έχουν πιστωθεί από χθες, Δευτέρα 29 Ιουνίου.
5) ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που έχουν πιστωθεί από το βράδυ της 26ης Ιουνίου.
6) ΕΤΑΑ, που έχουν πιστωθεί από τις 26 Ιουνίου.
7) ΟΓΑ, που θα πιστωθούν σήμερα το βράδυ, 30 Ιουνίου.
8) ΟΑΕΕ, που θα πιστωθούν αύριο, 1 Ιουλίου 2015, μετά τις 11.00 το πρωί.
Διαβάστε Περισσότερα »

Έναρξη Α' κατασκηνωτικής περιόδου του Δήμου Λεβαδέων "Παλιομηλιά" Ελικώνα

Ξεκίνησε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015, η φιλοξενία των παιδιών που έχουν ενταχθεί στην πρώτη κατασκηνωτική περίοδο για την κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων στη θέση Παλιομηλιά Ελικώνα, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015.  Σε αυτή συμμετέχουν 72 παιδιά ηλικίας 8 έως 14 ετών, η επιλογή των οποίων έγινε από αρμόδια επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων με αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια.
Τα εισοδηματικά στοιχεία που συνόδευαν τις αιτήσεις για την επιλογή των παιδιών που θα φιλοξενηθούν στην κατασκήνωση του Δήμου Λεβαδέων δεν μπορούν να δημοσιευτούν καθώς αποτελούν προσωπικά δεδομένα.  Όλα τα στοιχεία για την επιλογή των φιλοξενουμένων παιδιών είναι διαθέσιμα στην αρμόδια Υπηρεσία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού  του Δήμου Λεβαδέων.  
Υπενθυμίζουμε ότι θα ακολουθήσουν τρεις ακόμη κατασκηνωτικές περίοδοι: η Β’ κατασκηνωτική περίοδος κατά το χρονικό διάστημα 12/7/2015 – 21/7/2015, η Γ’ κατασκηνωτική περίοδος κατά το χρονικό διάστημα 23/7/2015 – 1/8/2015 και η Δ' κατασκηνωτική περίοδος κατά το χρονικό διάστημα 3/8/2015 – 12/8/2015.
Προσδοκία του Δήμου Λεβαδέων είναι να μπορέσει να προσφέρει σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του Καλλικρατικού Δήμου Λεβαδέων και ιδιαίτερα των παιδιών οικογενειών με χαμηλό εισόδημα την ευκαιρία καλοκαιρινών διακοπών με όλα τα ευεργετικά αποτελέσματα της κατασκηνωτικής ζωής και ευχάριστες αναμνήσεις από την παραμονή τους στην κατασκήνωση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρατείνεται το ωράριο λειτουργίας των γραφείων ταυτοτήτων



Πέραν του καθορισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών υπηρεσιών σε όλη τη χώρα, εν όψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τα γραφεία ταυτοτήτων, θα λειτουργήσουν ως εξής:

- το Σάββατο 4 Ιουλίου κατά τις ώρες 08.00 έως 18.00
- την Κυριακή 5 Ιουλίου κατά τις ώρες 07.00 έως 19.00.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι σε περιπτώσεις αρχικής έκδοσης - αντικατάστασης δελτίων ταυτότητας, θα εκδίδεται άμεσα αυτό, ακόμα και την ημέρα της ψηφοφορίας, εφόσον προσκομισθούν αυτοπροσώπως από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά.

Υπενθυμίζεται ενδεικτικά ότι για την έκδοση δελτίου ταυτότητας, το οποίο ο ενδιαφερόμενος πολίτης αποκτά για πρώτη φορά, τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσει είναι:

- δύο πρόσφατες ασπρόμαυρες φωτογραφίες (για ταυτότητα), διαστάσεων 3,6*3,6 εκ.
- αίτηση που θα προμηθευτεί από την αστυνομική υπηρεσία
- βεβαίωση νοσηλευτικού ιδρύματος ή υγειονομικού εργαστηρίου για την ομάδα αίματος και το Rhesus (εφόσον επιθυμεί την αναγραφή του στο δελτίο)
- ταξιδιωτικό ή άλλο έγγραφο, ημεδαπής ή αλλοδαπής Αρχής, από το οποίο να προκύπτει προηγούμενη εγγραφή των στοιχείων «επώνυμο, όνομα, όνομα πατέρα» του ενδιαφερομένου με λατινικούς χαρακτήρες (εφόσον επιθυμεί ο ίδιος αναγραφή των ανωτέρω στοιχείων, διαφορετική του προτύπου ΕΛΟΤ 743, υποβάλλοντας παράλληλα και σχετική υπεύθυνη δήλωση).

Επίσης, για δελτίο ταυτότητας το οποίο εκδίδεται για πρώτη φορά, απαιτείται η βεβαίωση των στοιχείων του αιτούντος από έναν μάρτυρα. Σε περίπτωση που είναι ανήλικος/η, τη βεβαίωση των στοιχείων μπορεί να κάνει ο γονέας ή εκείνος που έχει την επιμέλεια ή επιτροπεία του.

Σημειώνεται ότι η Αρχή έκδοσης του δελτίου ταυτότητας, υποχρεωτικά αναζητεί αυτεπάγγελτα το πιστοποιητικό γέννησης του δήμου ή της κοινότητας του αιτούντος (το πιστοποιητικό γέννησης δεν προσκομίζεται από τον ενδιαφερόμενο).

Περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές λεπτομέρειες σχετικά με την έκδοση δελτίων ταυτότητας από τα γραφεία ταυτοτήτων μπορούν οι πολίτες να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας www.hellenicpolice.gr / Οδηγός του Πολίτη - Δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας επίσης είναι δυνατή η αναζήτηση των στοιχείων επικοινωνίας των κατά τόπους γραφείων ταυτοτήτων των Υπηρεσιών Ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τανάγρα:Τραγωδία με 27χρονο που διαμελίστηκε από έκρηξη σε εργοστάσιο




Το τραγικό συμβάν έγινε χθες το μεσημέρι σε εργοστάσιο εμπορίας και παραγωγής εμπορικών εκρηκτικών υλών, στην Τανάγρα Βοιωτίας...

Ήταν λίγο πριν τις 2:00΄ το μεσημέρι, όταν ο 27χρονος χημικός πήγε να δοκιμάσει για μια ακόμη φορά κάποιο από τα προϊόντα του εργοστασίου.

Ήταν κάτι που είχε κάνει πολλές φορές και σύμφωνα με πληροφορίες οι συνθήκες και τα μέτρα, που λαμβάνονται είναι τέτοια που είναι απίθανο να συμβεί κάποιο ατύχημα.

Κι όμως, άγνωστο πως, το κακό έγινε. Η έκρηξη έγινε πριν απομακρυνθεί και καλυφθεί το 27χρονο παλικάρι, με αποτέλεσμα να διαμελιστεί.

Οι συνάδελφοί του και οι υπεύθυνοι του εργοστασίου είναι συγκλονισμένοι, αφου ποτέ στο παρελθόν δεν έχει γίνει ατύχημα στο εργοστάσιο.

Συντετριμμένοι είναι οι συγγενείς του 27χρονου παλικαριού από τη Χαλκίδα, ο οποίος μάλιστα ήταν αρραβωνιασμένος και ετοιμαζόταν για γάμο, δυστυχώς όμως το νήμα της ζωής του κόπηκε τόσο γρήγορα και τόσο τραγικά.
lamiareport.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Βροχές και πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά με τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Ανατολική Στερεά και Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και την Κρήτη περιμένουμε την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο ενδέχεται να είναι κατά τόπους ισχυρά.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 20 έως 27 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 17 έως 29 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 22 έως 28 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 23 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, με εξαίρεση τον Πατραϊκό Κόλπο όπου θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν τις θερμές ώρες τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ