Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Ανατριχίλα: «Σείστηκε» το Σύνταγμα στους στίχους του Ελύτη-Βίντεο



Το γνωστό τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη, «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», τραγούδησαν οι χιλιάδες κόσμου που συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή (3/7/2015) το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος.

Οι Παπακωνσταντίνου και Θηβαίος τραγούδησαν συνοδεία χιλιάδων διαδηλωτών το τραγούδι του Μίκη Θεοδωράκη δημιουργώντας μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα.


Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο
Διαβάστε Περισσότερα »

Ασφαλιστική κάλυψη σε όλα τα οχήματα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες



Οι ασφαλιστικές εταιρείες ανακοίνωσαν ασφαλιστική κάλυψη σε όλα τα οχήματα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες
Καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα ακυρώσει την ασφαλιστική κάλυψη σε αυτοκίνητα και δίκυκλα μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες δηλώνουν εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών, όπως μετάδωσε ο ΣΚΑΙ.

Τονίζουν επίσης πως όλοι οι ασφαλισμένοι θα είναι καλυμμένοι ενώ ευελπιστούν πως η αγορά θα ομαλοποιηθεί με το άνοιγμα των τραπεζών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tην έλουσαν με ΟΧΙ-βίντεο


Ένα... αλλιώτικο σκηνικό συνάντησε σήμερα το πρωί η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία  τάσσεται με το «Ναι» ενόψει του ελληνικού δημοψηφίσματος της Κυριακής, καθώς ομάδα ακτιβιστών διέκοψε ομιλία της στο Βερολίνο κρατώντας μικρά πλακάτ και φωνάζοντας «Όχι!».

Η Άνγκελα Μέρκελ ετοιμαζόταν να μιλήσει σε συγκέντρωση του κόμματός της, των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών (CDU). Όπως μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων, οι περίπου δέκα διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στην Ελλάδα, φώναζαν δυνατά στα ελληνικά «Όχι!».

Ύστερα από λίγο, οι διαδηλωτές αποχώρησαν, συνοδευόμενοι από το προσωπικό ασφαλείας του CDU, χωρίς να χρειαστεί η επέμβαση της αστυνομίας.

«Προκειμένου να εξισορροπηθεί το πράγμα και πάλι, λέμε ναι» απάντησε η Γερμανίδα καγκελάριος, με το ακροατήριο να τη χειροκροτεί.

Οι ακτιβιστές, καθώς τους οδηγούσαν στην έξοδο οι άντρες της ασφάλειας, συνέχιζαν να φωνάζουν υπέρ του όχι, ωστόσο το επεισόδιο δεν έλαβε μεγαλύτερες διαστάσεις.

Επειτα από μερικά λεπτά, άνθρωποι της ασφάλειας απομάκρυναν τους διαδηλωτές, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να απαντά, μιλώντας γερμανικά αλλά αναφερόμενη υπέρ του «Ναι» στα ελληνικά:

«Προκειμένου να εξισορροπηθεί το πράγμα και πάλι, λέμε “Ναι” που στα ελληνικά σημαίνει “Ναι”». Τότε, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Αλίαρτος:Άκρως επιτυχημένο το τριήμερο σεμινάριο Μελισσοκομίας

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες το απόγευμα το τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο μελισσοκόμων, που διοργάνωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ στο Συνεδριακό Αλιάρτου.
Το ειδικό ενδιαφέρον του σεμιναρίου, το οποίο άπτονταν νέων τεχνικών παραγωγής μελιού, αλλά και ενημέρωση απο την Γεωπόνο Τσίπη Μαρία,για τα νέα δεδομένα στην αγορά του πολύτιμου αυτού είδους του πρωτογενούς τομέα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των μελισσοκόμων της Βοιωτίας


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΩΝ ΝΟΜΩΝ
                                                     
"ΤΟ ΚΟΥΒΕΛΙ"
Με την λήξη και την επιτυχή ολοκλήρωση του ταχύρρυθμου εκπαιδευτικού σεμιναρίου που έγινε στην Αλίαρτο Βοιωτίας απο τον Συλλογό μας.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:
Τον <<ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ>> για την οικονομική και λοιπή βοήθεια που μας πρόσφερε,τον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων για την παραχώρηση της αίθουσας διεξαγωγής του σεμιναρίου,την διδάσκουσα Γεωπόνο κα.Τσίπη Μαρία για τις ακούραστες προσπάθειες που κατέβαλε για να μας μεταδώσει τις γνώσεις της,τον εκπρόσωπο του ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ κ.ΡΗΓΟΠΟΥΛΟ ΑΝΔΡΕΑ.
Τους αγαπητούς φίλους της Μέλισσας και τέλος όλους τους συναδέλφους μελισσοκόμους που παρακολούθησαν αυτό το σεμινάριο για την υποδειγματική τους στάση και το ήθος που επέδειξαν κατά τον χρόνο διεξαγωγής αυτού.
                                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
                                                                    Η
                                                     ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                     ΚΑΤΑΛΕΙΦΟΥ ΙΟΥΛΙΑ





.









Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς να μάθετε πού ψηφίζετε

Μέσω διαδικτύου, ή τηλεφώνου μπορούν να ενημερωθούν οι ψηφοφόροι για το πού θα ψηφίσουν την Κυριακή, για το δημοψήφισμα.

Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών (πατήστε ΕΔΩ), όπου βάζοντας κάποιος τα στοιχεία του, μαθαίνει πού ψηφίζει.

Εναλλακτικά, έχει τεθεί σε λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο ενημέρωσης των πολιτών από το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213 136 1500, σήμερα έως τις 9 μ.μ. και την Κυριακή, το διάστημα που θα μείνουν ανοιχτές οι κάλπες, δηλαδή από τις 07:00 έως τις 19:00.


Διαβάστε Περισσότερα »

Λιδορίκι:Την βρήκαν σοβαρά τραυματισμένη δίπλα στον νεκρό σύζυγό της


Τραγωδία σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο 4ο χιλιόμετρο του δρόμου Κοκκίνου – Πενταγιών, στη περιοχή του Λιδορικίου στη Φωκίδα.

Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι επέστρεφε στο χωριό του από την Αθήνα, όταν κάτω, από άγνωστες συνθήκες, ο 82χρονος οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματός του, με αποτέλεσμα να καταλήξει στον γκρεμό.

Η ώρα περνούσε και το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι δεν έφταναν στο χωριό και δεν απαντούσαν στα κινητά τους τηλέφωνα έκανε την κόρη τους να ανησυχήσει.

Εκείνη ενημέρωσε την αστυνομία, άνδρες της οποίας άρχισαν άμεσα τις έρευνες.

Αρκετές ώρες αργότερα, στις 22:00 το βράδυ, το αυτοκίνητο βρέθηκε στον γκρεμό.

Μέσα σε αυτό, βρίσκονταν ο 82χρονος, ο οποίος είχε χάση τη ζωή του και η σύζυγός του που έφερε σοβαρά τραύματα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Υποδοχή Αγίας Κάρας Οσίου Σεραφείμ στην Ι.Μ.Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου

Με κάθε λαμπρότητα και μέσα σε κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 28 Ιουνίου στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Νεοχωρίου η υποδοχή της Αγίας  Κάρας του Οσίου Σεραφείμ  του εν Δομπώ.
Την Αγία Κάρα συνόδευε ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Οσίου Σεραφείμ π.Παχώμιος.Μετά την υποδοχή τελέστηκε Κατανυκτικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας  και  Θείο Κήρυγμα.









Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

SOS!!! Σε αυτό το ΒΙΝΤΕΟ και σε 20 δευτ. θα μάθετε επακριβώς «ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ»!



Διαδώστε το!
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτή είναι η εικόνα που απέκρυψαν τα κανάλια από την συγκέντρωση στο Σύνταγμα..(ΒΙΝΤΕΟ)



Μια εικόνα  χίλιες λέξεις….!

Οι Ρώσοι δημοσιογράφοι, κάλυψαν την χθεσινή μεγαλειώδη συγκέντρωση στο Σύνταγμα με ότι τελευταίο διαθέτει η τεχνολογία..

Δείτε την εικόνα από Drone:
Διαβάστε Περισσότερα »

Δημοψήφισμα 2015 – Ντέρμπι στο δημοψήφισμα «βλέπουν» νέες δημοσκοπήσεις

Ένα ντέρμπι με αμφίβολο αποτέλεσμα φαίνεται να είναι το δημοψήφισμα της Κυριακής σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Οριακή διαφορά ανάμεσα στο «ΝΑΙ» και το «ΟΧΙ» δείχνει και η δημοσκόπηση της GPO για το Mega. 

Σίγουρα «όχι» λέει το 41,8%, μάλλον όχι το 1,9%, «ναι» το 41%, μάλλον όχι το 3,1%, λευκό/άκυρο το 2,5%, δεν ξέρω/δεν απαντώ το 9,7%.

Οι ερωτηθέντες ανάλογα με την κομματική τους προτίμηση στις εκλογές του Ιανουαρίου θα ψηφίσουν «ΝΑΙ» από τον ΣΥΡΙΖΑ το 20,3%, από τη ΝΔ το 80,6%, από τη Χρυσή Αυγή το 23,8%, από το Ποτάμι το Ποτάμι το 76,1%, από το ΚΚΕ το 15,2% από τους Ανεξάρτητους Έλληνες το 18,3%, από το ΠΑΣΟΚ το 77,1%.

Μεταξύ των ψηφοφόρων που θα επιλέξουν το ΟΧΙ η αναλογία σχετικά με το τι ψήφισαν στις εκλογές είναι ΣΥΡΙΖΑ: 67,7%, ΝΔ: 12,9%, Χρυσή Αυγή: 62,8%, Ποτάμι: 14,3%, ΚΚΕ: 36,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 67,2%, ΠΑΣΟΚ: 13,9%.

Την ίδια στιγμή, διαφορά μίας μονάδας υπέρ του «ΝΑΙ» δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» που ξεκίνησε τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (03/07/2015). Σύμφωνα με την έρευνα το 46% θα ψηφίσει «ΟΧΙ», το 47% «ΝΑΙ», λευκό/άκυρο 2%, δεν θα ψηφίσει δηλώνει ποσοστό 2%, δεν έχει αποφασίσει δηλώνει το 2%.

Παράλληλα, όπως προκύπτουν από τα στοιχεία της νέας δημοσκόπησης οι πολίτες στηρίζουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το 59% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τρόπο που διαπραγματεύεται και 35% όχι. Το 47% δηλώνει πως η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί την πρόταση των θεσμών και το 35% ότι πρέπει να την απορρίψει.

Διαβάστε Περισσότερα »

Διάψευση Κατσέλη:Εκ του πονηρού το δημοσίευμα των FT για κούρεμα καταθέσεων




“Ανυπόστατο και εκ του πονηρού”, χαρακτήρισε (στον σκάι) το δημοσίευμα των Financial Times για κούρεμα των ελληνικών καταθέσεων άνω των 8.000 ευρώ,  η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Λούκα Κατσέλη.  “Ήμουν ξεκάθαρη. Η ρευστότητα είναι πλήρως εξασφαλισμένη μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ”, πρόσθεσε. Απαντώντας σε σχετική ερώτησητόνισε ότι “για τη συνέχεια θα χρειαστεί από φαση από την ΕΚΤ, καθώς θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα αν δεν υπάρξει πρόσθετη χρηματοδότηση από τον ELA”. Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα των FT διέψευσε και το ΥΠΟΙΚ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η Περιφέρεια Στερεάς θα χορηγήσει καύσιμα στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας



Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αποδέχτηκε αίτημα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας και θα χορηγήσει υγρά καύσιμα πετρελαίου κίνησης  για την εύρυθμη λειτουργία των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στις περιοχές ΑΜΦΙΚΚΛΕΙΑΣ, ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΔΟΜΟΚΟΥ, ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, ΙΣΤΙΑΙΑΣ, ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα -Δυνατοί άνεμοι στο Αιγαίο

Αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα, Σάββατο. Τοπικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά, αναμένονται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.



Η αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν με πρόσκαιρους όμβρους.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά όπου είναι πιθανόν να εκδηλωθούν και πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 α 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στη Θεσσαλία και ανατολική Στερεά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά και νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων μέχρι τις απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ .
Θερμοκρασία: από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

O Σταμάτης Χαλβατζής για το Δημοψήφισμα

Δημοψήφισμα     5-7-2015

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες και οι Έλληνες πολίτες ασκήσουμε ένα από τα κορυφαία δικαιώματα μιας αμεσοδημοκρατικής διαδικασίας, κάποιοι εντός και εκτός των συνόρων προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα εμφυλιοπολεμικής σύρραξης και εκφοβισμού, αποσκοπώντας στην επιβολή της άποψής τους.
    Επειδή, τόσο για το μέλλον της πατρίδας όσο και για όλους εμάς οι ώρες είναι κρίσιμες και άσχετα με το όποιο αποτέλεσμα πρέπει να υπάρχει αύριο, πρώτα και πάνω απ’ όλα απαιτείται σεβασμός της διαφορετικής άποψης και δεύτερον πρέπει όλοι μαζί με πνεύμα εθνικής ομοψυχίας να διασφαλίσουμε μέσα από συνθήκες ενότητας και συνεργασίας το μέλλον αυτού του τόπου.
    Εάν λοιπόν συμφωνούμε σε αυτά, τότε άσχετα με την άποψη του καθ’ ενός  στο Δημοψήφισμα, που έχουμε υποχρέωση να αποδεχθούμε ως μέγιστο δικαίωμα της ελεύθερης προσωπικής έκφρασης, επίσης κορυφαίο συστατικό μιας Δημοκρατίας, προτείνω να συμφωνήσουμε στα πιο κάτω ΟΧΙ και ΝΑΙ που πραγματικά μας ΕΝΩΝΟΥΝ.

ΟΧΙ
•    στα ψέματα και στην κοροϊδία
•    στον εκφοβισμό
•    στον εξευτελισμό των Ελλήνων πολιτών
•    στις αδιέξοδες πολιτικές της λιτότητας που οδήγησαν τουλάχιστον 5.000 Έλληνες στην αυτοκτονία
•    στην απώλεια της Εθνικής Κυριαρχίας

ΝΑΙ
•    στην ελεύθερη έκφραση
•    στην αλήθεια
•    στην έντιμη συμφωνία, που θα σέβεται τα  κυριαρχικά δικαιώματα και την αξιοπρέπεια του Λαού
•    στις μεταρρυθμίσεις που θα διορθώσουν τις στρεβλώσεις και τις αδικίες της κοινωνίας μας
•    στην Ευρώπη της προόδου, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Σταμάτης Χαλβατζής
Δημοτικός Σύμβουλος Θήβας

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ