Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι καλούνται να πληρώνουν την εφορία την ερχόμενη εβδομάδα



Όσοι υπόχρεοι είχαν υποβάλει τη φορολογική τους δήλωσε μέχρι τις 18 Ιουλίου, υποχρεούνται να καταβάλουν την πρώτη δόση του φόρου που τους αναλογεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, 31 Ιουλίου.

Αυτός προκύπτει από την τελευταία ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, που αφορά την έναρξη ισχύος των αλλαγών στο ΦΠΑ, καθώς και τις φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα:

Για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που είχαν υποβληθεί μέχρι τις 18 Ιουλίου, η πρώτη δόση του φόρου πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Ιουλίου.

Για δηλώσεις που υποβλήθηκαν μετά τις 18 Ιουλίου, η προθεσμία λήγει στις 31 Αυγούστου. Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9), που είχε παραταθεί μέχρι την 27η Ιουλίου 2015, παρατείνεται εκ νέου ως και την 26η Αυγούστου.

Όσον αφορά στον ΦΠΑ, διευκρινίζεται ότι οι νέοι συντελεστές ισχύουν από τις 20 Ιουλίου. Για τα ξενοδοχεία (υπηρεσίες διαμονής), ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 6% κατά τη μεταβατική περίοδο από 20 Ιουλίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2015.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Χαλκίδα για απόπειρα ληστείας, κλοπή και αντίσταση

Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα στη Χαλκίδα, τα οποία κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας, κλοπή, αντίσταση και άλλα αδικήματα

Σημειώνεται ότι ένας εκ των συλληφθέντων, επιτέθηκε με μαχαίρι σε βάρος αστυνομικού, προκειμένου να αποτρέψει την σύλληψη άλλων δραστών, όμως αφοπλίστηκε και ακινητοποιήθηκε

Επίσης ένας άλλος εκ των συλληφθέντων, αναρριχήθηκε προχθές το βράδυ σε υπερυψωμένο μπαλκόνι οικίας, με σκοπό την κλοπή, όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της, στον οποίο προκάλεσε σωματικές βλάβες με ρόπαλο

Οι συλλήψεις τους πραγματοποιήθηκαν μετά από άμεση κινητοποίηση και έρευνες αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας

Κατασχέθηκαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών, ως προϊόντων κλοπής, τα οποία αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, καθώς και ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους (18) εκατοστών 
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθησαν χθες (24-07-2015) το απόγευμα στη Χαλκίδα, τέσσερα (4) συνολικά άτομα και συγκεκριμένα τρεις ημεδαποί, ηλικίας 39, 15 και 12 ετών, καθώς και ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται, κατά περίπτωση, για απόπειρα ληστείας, κλοπή, παράβαση του νόμου για τα όπλα, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, πρόκληση σωματικής βλάβης και αντίσταση κατά της Αρχής.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, 28χρονος ημεδαπός μετέβη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και κατήγγειλε ότι νωρίτερα χθες, άγνωστοι δράστες διέρρηξαν την οικία του, σε περιοχή της Χαλκίδας, εισήλθαν στο εσωτερικό της και αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και χρυσαφικών.

Μετά από άμεση κινητοποίηση και επιστάμενες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω τέσσερις κατηγορούμενους, στην κατοχή δύο εκ των οποίων (39χρονου και 15χρονου), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος από τα προαναφερόμενα προϊόντα κλοπής (τηλεόραση, ραδιοκασετόφωνο, φωτογραφική μηχανή, κινητά τηλέφωνα κ.α.).

Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, ο 12χρονος επιτέθηκε με μαχαίρι οικιακής χρήσης, συνολικού μήκους (18) εκατοστών, σε έναν εκ των αστυνομικών, με σκοπό να αποτρέψει την σύλληψη των δύο άλλων δραστών, όμως ο αστυνομικός κατάφερε να τον αφοπλίσει και να τον ακινητοποιήσει.

Όλοι οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, όπου κατά τη διάρκεια του προανακριτικού έργου, προσήλθε χθες το απόγευμα 31χρονος ημεδαπός, προκειμένου να καταγγείλει σε βάρος του διαπραχθείσα εγκληματική πράξη και αναγνώρισε ως δράστες αυτής, τρεις από τους ανωτέρω.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την καταγγελία του 31χρονου, προχθές (23-07-2015) το βράδυ, τρεις από τους κατηγορούμενους (36χρονος, 15χρονος και 12χρονος), μαζί με δύο ακόμη δράστιδες, τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, εισήλθαν στην αυλή της οικίας του με σκοπό την κλοπή.

Στη συνέχεια ο 15χρονος αναρριχήθηκε σε υπερυψωμένο μπαλκόνι του σπιτιού, όμως έγινε αντιληπτός από τον 31χρονο, ο οποίος στην προσπάθειά του να αποτρέψει και να ακινητοποιήσει τον δράστη, εκείνος (ο 15χρονος) του προκάλεσε σωματικές βλάβες, με ρόπαλο, στο χέρι. Ακολούθως οι δράστες κατάφεραν να διαφύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα προϊόντα κλοπής αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους, ενώ από τους αστυνομικούς κατασχέθηκε επίσης το προαναφερόμενο μαχαίρι.

Την έρευνα και την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή των δραστών στην τέλεση και άλλων συναφών αξιόποινων πράξεων.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέρατε ότι το θαλασσινό νερό έχει μαγικές ιδιότητες για την υγεία σας;

Το καλοκαίρι είναι η εποχή για βουτιές στη θάλασσα και κολύμπι. Το θαλασσινό νερό προσφέρει ευεργετικές ιδιότητες στο ανθρώπινο σώμα και αποτελεί έναν σπουδαίο τρόπο αποτοξίνωσης.

Την επόμενη φορά που θα κάνετε βουτιά στη θάλασσα, κρατήστε το θαλασσινό νερό πάνω σας λίγο παραπάνω!

Το θαλασσινό αλάτι θεωρείται ένα φυσικό καθαριστικό του αίματος. Περιέχει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C, η οποία καταπολεμάει τις ελεύθερες ρίζες και μαγνήσιο που συνεισφέρει στην δράση των αντιοξειδωτικών. Ως εκ τούτου, το αλάτι της θάλασσας είναι σε θέση να αποτοξινώσει τα κύτταρα του δέρματός σας σωστά και να απορροφήσει όλη η βρωμιά, τη σκόνη και τα τοξικά υλικά από αυτά.

Καθώς απωθεί όλες τις τοξίνες από το σώμα σας, το θαλασσινό αλάτι κάνει το δέρμα πιο απαλό και υγιές. Έχει παρατηρηθεί ότι τα τακτικά μπάνια στην θάλασσα μπορούν να ενισχύσουν τον τόνο του δέρματος σε μεγάλο βαθμό. Το μαγνήσιο στο αλάτι μπορεί να εμποδίσει την κατακράτηση υγρών από το δέρμα σας κρατώντας το απαλό, σφριγηλό και νεανικό.

Επίσης, το θαλασσινό αλάτι είναι πλούσιο σε ζωτικής σημασίας βιταμίνες και ανόργανα μέταλλα, τα οποία απαιτούνται για την σωστή λειτουργία των κυττάρων του δέρματος. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες μπορούν να βελτιώσουν τον κυτταρικό μεταβολισμό, διατηρούν τους ιστούς ενυδατωμένους, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος και να αυξάνει την αντοχή των κυτταρικών μεμβρανών.

Η περιεκτικότητα σε ασβέστιο από το αλάτι της θάλασσας μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των φραγμένων πόρων του δέρματος. Διατηρεί το δέρμα καθαρό, μειώνοντας τις πιθανότητες εμφάνισης λοιμώξεων στο δέρμα.

Το αλάτι της θάλασσας χρησιμοποείται και ως φυσικό πίλινγκ. Η υφή του αλατιού βοηθά στην απομάκρυνση της εξωτερικού στρώματος νεκρών κυττάρων της επιδερμίδας. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος για τον οποίο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν για καιρό καλύτερο τόνο στην επιδερμίδα τους και πιο καθαρή όψη σε πρόσωπο και σώμα.

Διαβάστε Περισσότερα »

Kαλοκαιρινό Live στην Ελλοπία

Διαβάστε Περισσότερα »

Πώς θα αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο




Οδηγίες προς γονείς και παιδιά.


Το τελευταίο διάστημα πολλά είναι τα ¨κρούσματα¨ παιδόφιλων στην Ελληνική κοινωνία. Για τον λόγο αυτό, διαβάστε παρακάτω πως.. μπορείτε να αναγνωρίσετε έναν παιδόφιλο και να προστατεύσετε τα παιδιά σας από κάθε είδους αρρωστημένα μυαλά.

Χρήσιμες συμβουλές, τόσο προς τους γονείς όσο και προς τα παιδιά, για την προφύλαξη και προστασία τους από πράξεις ασέλγειας ή κακοποίησης είχε δώσει μέσω ανακοίνωσής της η ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. τονίζει ότι οι συμβουλές για την αναγνώριση των παιδοφίλων αποτελούν ενδείξεις αλλά όχι απαραίτητα και αποδείξεις ότι κάποιος είναι παιδόφιλος. Σε συνδυασμό, ωστόσο, με οποιαδήποτε «περίεργη» συμπεριφορά, θα πρέπει να κινήσει υποψίες.

Τι είναι η σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου;

Σεξουαλική κακοποίηση είναι οποιουδήποτε τύπου επαφή ενός ενήλικου (παιδόφιλος) με ένα παιδί με στόχο τη σεξουαλική ικανοποίηση του ενηλίκου, ο οποίος έχει πάντα την αποκλειστική ευθύνη μιας τέτοιας πράξης.

Ο παιδόφιλος, στα γενικά του χαρακτηριστικά, είναι συνήθως άντρας, άνω των 30 ετών, με λίγους φίλους της ηλικίας του και συχνάζει σε χώρους με παιδιά όπως παιδικές χαρές, Ίντερνετ καφέ, αθλητικά κέντρα κ.α. Συχνά μάλιστα εργάζεται με παιδιά, ενώ δεν αποκλείεται να είναι άτομο «υπεράνω πάσης υποψίας».

Σε πολλές περιπτώσεις είναι γνωστό μέλος της εκάστοτε τοπικής κοινωνίας και συνήθως ανήκει στο περιβάλλον του παιδιού ή και της οικογένειας. Οπως έχει αποδειχθεί σε αρκετές περιπτώσεις στην πράξη, χρησιμοποιεί τα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση σε παιδιά, ενώ ενδέχεται να προσποιείται τον έφηβο για να συζητά και να παίζει παιχνίδια μαζί τους στο Διαδίκτυο.

Στοχεύει σε συγκεκριμένες ηλικίες και φύλο, συνήθως παιδιά προεφηβικής ηλικίας, και δρα μεθοδικά και με υπομονή για να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους. Μπορεί επίσης να προβεί σε πράξεις συναισθηματικού εκβιασμού ή να απειλήσει το παιδί, προκειμένου να μην αποκαλύψει τις δραστηριότητές του στους γονείς του.

Οδηγίες προς τους γονείς:

1.Παρατηρήστε το άτομο που υποψιάζεστε για σεξουαλικά κακοποιητική συμπεριφορά σε παιδιά:

α) Παρατηρήστε τη συμπεριφορά του:

Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά απ' ότι για τους ενήλικες;
Προσφέρεται να κρατήσει τα παιδιά σας για να κάνετε τις δουλειές σας ή για να βγείτε έξω;
Εργάζεται με παιδιά;
Είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικός με τα παιδιά;
Εμπλέκεται σε δραστηριότητες με παιδιά, όταν δεν είναι παρόντες οι γονείς;

β) Παρατηρήστε τις προσωπικές του σχέσεις:

Είναι ελεύθερος, δεν ενδιαφέρεται να έχει ένα σύντροφο της ηλικίας του ή έναν οποιονδήποτε σύντροφο;
Ενδιαφέρεται περισσότερο για τα παιδιά της συντρόφου του απ' ότι για την ίδια; (σε μονογονεϊκές οικογένειες)
Είναι παντρεμένος, αλλά πιο εκδηλωτικός με τα παιδιά του απ' ότι με τη σύζυγό του;

γ) Παρατηρήστε τις κοινωνικές του σχέσεις:

Ταυτίζεται περισσότερο με τα παιδιά απ' ότι με άτομα της ηλικίας του;
Εχει περισσότερες φιλικές σχέσεις με παιδιά απ' ότι με ενήλικες;
Οι φίλοι του (που είναι παιδιά) είναι συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή/και φύλου;

2. Προσέξτε τα παιδιά σας:

Παρατηρείτε κάποια απότομη αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού σας;
Μήπως εμφανίζει ξαφνικά προβλήματα στον ύπνο ή βλέπει πιο συχνά εφιάλτες;
Ζωγραφίζει θέματα με σεξουαλικό περιεχόμενο;
Εχει σεξουαλική συμπεριφορά που δεν ταιριάζει με την ηλικία του ή επιδεικνύει σεξουαλική συμπεριφορά προς άλλα παιδιά;
Εχει παλινδρομήσει σε προηγούμενες συμπεριφορές, όπως ενούρηση και εγκόπρηση, ενώ είχε μάθει να ελέγχει τις συμπεριφορές αυτές;
Φοβάται πρόσωπα ή μέρη που δεν φοβόταν παλιότερα;
Μιλάει τον τελευταίο καιρό συνέχεια για κάποιον ενήλικο για τον οποίο δε μιλούσε στο παρελθόν;
Προσπαθεί να σας πει κάτι, αλλά σταματά όταν εμφανίζεται κάποιος άλλος ενήλικος;
Ερχεται σπίτι με σκισμένα ρούχα ή λερωμένα εσώρουχα;
Εμφανίζει δυσκολία να περπατήσει ή να καθίσει;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν σημάδια που θα πρέπει να υποψιάσουν τους γονείς, προκειμένου να δώσουν περισσότερη προσοχή στο παιδί τους και να δουν τι συμβαίνει. Μην πανικοβάλλεστε, αλλά έχετε τα μάτια και τα αυτιά σας ανοιχτά.

3. Ασφάλεια στο Διαδίκτυο:

Συζητείστε με το παιδί σας για τους κινδύνους του Διαδικτύου, χωρίς βέβαια να απαγορεύσετε τη χρήση του. Εξηγείστε του ότι δεν πρέπει να δίνει προσωπικές πληροφορίες (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κ.λπ.) ή να στέλνει φωτογραφίες σε αγνώστους μέσω Διαδικτύου.
Σκόπιμο είναι να φροντίσετε ώστε να έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο από το σπίτι, ώστε να μπορείτε να ελέγχετε τις ηλεκτρονικές δραστηριότητες του παιδιού σας και να μη χρειάζεται να πηγαίνει σε Ίντερνετ καφέ.
Βάλτε τον υπολογιστή σε έναν κοινό χώρο του σπιτιού και όχι στο παιδικό δωμάτιο, για να αποφύγετε την πιθανότητα να το «βρει» ο παιδόφιλος μόνο του.
Ρωτήστε το παιδί σας ποιες ιστοσελίδες επισκέπτεται ή/και ελέγξτε το μόνοι σας μέσω των «αγαπημένων» και του «ιστορικού περιήγησης» του προγράμματος φυλλομετρητή (browser) και κάντε του προτάσεις για ηλεκτρονικές διευθύνσεις κατάλληλες για την ηλικία του.

Λάβετε επίσης υπόψη ότι τα παιδιά στην εφηβεία μπορεί να είναι αντιδραστικά και να αναζητούν την ιδιωτικότητα, ενώ πολλές αλλαγές στη συμπεριφορά τους μπορεί να οφείλονται στο σεξουαλικό ξύπνημα της εφηβικής ηλικίας. Σταθείτε δίπλα τους με τρόπο διακριτικό και όχι παρεμβατικό.

Μιλήστε στα παιδιά σας, κερδίστε την εμπιστοσύνη τους. Πρέπει να πιστεύουν ότι μπορούν να σας πουν οτιδήποτε χωρίς να φοβούνται ή να ντρέπονται. Μιλήστε τους για το σώμα τους. Πείτε τους τι να προσέχουν. Διδάξτε τους τις συμπεριφορές που είναι αποδεκτές απέναντι στους άλλους ενήλικες, αλλά και απέναντι στα παιδιά της ηλικίας τους.

Οδηγίες προς τα παιδιά

Ο παρακάτω ενδεικτικός οδηγός μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα παιδιά, είτε διαβάζοντάς τον απευθείας, είτε μπορεί να διαβαστεί από τους γονείς, προκειμένου να πάρουν ιδέες για το πώς μπορούν να μιλήσουν με απλό τρόπο στα παιδιά τους για το τι να αποφεύγουν.

Ενας ενήλικος δεν πρέπει ποτέ να ζητάει από ένα παιδί να αγγίξει το ίδιο τα γεννητικά του όργανα.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να αγγίζει τα γεννητικά όργανα των παιδιών, εκτός αν είναι γιατρός στο ιατρείο του.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κάνει οτιδήποτε μαζί του, ενώ είναι είτε εκείνος είτε το παιδί χωρίς ρούχα.

Κανένας ενήλικος δεν πρέπει να ζητάει από ένα παιδί να κρατήσει κάτι κρυφό ή μυστικό από τους γονείς του, κυρίως κάτι που αφορά το ίδιο.

Πες «όχι» όταν:

Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι που ξέρεις ότι είναι λάθος.

Ενας ενήλικος θέλει να σε αγγίξει κάπου που δεν θέλεις εσύ.

Ενας ενήλικος κάνει κάτι στο σώμα σου, που σε κάνει να νιώθεις περίεργα ή και να πονάς.

Ενας ενήλικος σου ζητά να κάνεις κάτι και να μην το πεις στους γονείς σου.

Ξεχώρισε το «δώρο» από τη «δωροδοκία»:

Δώρο έιναι κάτι που σου δίνει κάποιος γιατί σε αγαπάει. Δωροδοκία είναι όταν κάποιος σου δίνει κάτι ή σε αφήνει να κάνεις κάτι και ζητάει αντάλλαγμα για αυτό. Για παράδειγμα: «Θα σου δώσω ένα γλυκό, αν βγάλεις τα ρούχα σου και ξαπλώσεις δίπλα μου».

Προστασία στο δρόμο:

Φρόντισε να είσαι έξω με παρέες και απόφυγε να τριγυρνάς μόνος σου.
Μη μιλάς σε αγνώστους ή άτομα που δεν γνωρίζεις καλά.
Βάλε τις φωνές και τρέξε γρήγορα, αν κάποιος προσπαθήσει να σε παρασύρει κάπου απόμερα ή να σε βάλει σε ένα αυτοκίνητο.
Εχε το νου σου να αρνηθείς, αν είσαι έξω και κάποιος σου προσφέρει χρήματα για να του κάνεις μια χάρη.
Πρόσεχε στις δημόσιες τουαλέτες και πήγαινε με έναν φίλο, αν αυτό είναι δυνατό. Βγες γρήγορα έξω αν σε πλησιάσει κάποιος.
Εχε πάντα χρήματα μαζί σου για να γυρίσεις στο σπίτι και μην ξοδεύεις ποτέ αυτά τα χρήματα.

Προστασία στο Διαδίκτυο:

Ρύθμισε την ασφάλεια του λογαριασμού σου (στο facebook , myspace , friendster κ.λπ.), ώστε να μπορούν μόνο οι «φίλοι» σου να δουν λεπτομέρειες του προφίλ σου.
Μη δίνεις ποτέ και σε κανέναν τους κωδικούς πρόσβασής σου.
Χρησιμοποίησε μια φωτογραφία προφίλ που να μη δείχνει το πρόσωπό σου ή να εμφανίζει άλλες πληροφορίες για εσένα.
Μη δίνεις πληροφορίες για το σχολείο σου, το πού μένεις ή το τηλέφωνό σου.
Μην κάνεις «φίλους» άτομα που δεν έχεις γνωρίσει προσωπικά.
Μη συναντάς άτομα που έχεις «γνωρίσει» στο Διαδίκτυο, χωρίς την παρουσία ενός από τους γονείς σου.
Εχε στο νου σου ότι οι άνθρωποι που γνωρίζεις στο Διαδίκτυο μπορεί να λένε ψέματα για το ποιοι είναι.

Τι να κάνω σε περίπτωση που υποψιάζομαι ή έχω ενδείξεις ότι κάποιος ενήλικος ασελγεί σε βάρος ανηλίκων;

Μπορείτε να απευθυνθείτε

Στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής – Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ): Λεωφ. Αλεξάνδρας 173, 3ος όροφος, τηλ. 210 6476370.
Στο Τμήμα Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης: Μοναστηρίου 326, τηλ. 2310 388456, 2310 388457, 2310 388458.
Στις κατά τόπους Υπηρεσίες Ασφαλείας των Νομών των υπόλοιπων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Για αναφορές περιστατικών διαδικτυακής παρενόχλησης – παιδοφιλίας ή παιδικής πορνογραφίας, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012 (λειτουργεί όλο το 24ωρο) ή και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@hellenicpolice.gr

Οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία ελέγχεται από εξειδικευμένο αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να διερευνηθεί και να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Διονύσια 2015-Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Αμφίκλειας - Ελάτειας




Διαβάστε Περισσότερα »

Στα ύψη το θερμόμετρο σήμερα -Αίθριος καιρός



Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βορειοδυτικά κυρίως ορεινά.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και πιθανώς και στα υπόλοιπα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 και στα νότια 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά 37 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 30 και στην Κρήτη κατά τόπους έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Kαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 και στα νησιά ανατολικού αιγαίου έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ