Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Το Μεγάλο Πανηγύρι στο Μαυρομμάτι

Πανηγυρίζει το Μαυρομμάτι στις 5-6 Αυγούστου.Στο κλαρίνο ο Κώστας Ράπτης,τραγούδι Βέλιος,Έφη Πάνου,Λειβαδίτης και στο γλέντι; Όλοι εμείς!
Τηλ.Επικοινωνίας 6948233929

ΤΑΒΈΡΝΑ ΞΥΔΩΝΑΣ ΄ΝΤΡΟΛΙΑΣ΄
ΤΙΜΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ - ΤΑΒΕΡΝΑΣ
ΨΗΤΑ
- ΚΡΑΣΙΑ - ΜΠΥΡΕΣ - ΟΥΊΣΚΙ
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει το Παρεκκλήσι των Αγίων Θεοδώρων Θηβών


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκανε έφεση ο Λεβαδειακός

  Έφεση για την αθώωση της Κέρκυρας από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σ.Λίγκας κατέθεσε ο Λεβαδειακός και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Εκδίκαση απ'την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ στις 5/8

Παρά την αθώωση της Κέρκυρας από την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Λεβαδειακό δεν παρατούν την υπόθεση και συνεχίζουν να ελπίζουν στην παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία αντί των «Φαιάκων».

Οι Βοιωτοί κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης, η οποία θα εκδικαστεί την ερχόμενη Τετάρτη 5 Αυγούστου από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Παράλληλα, έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης κατέθεσε και ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της Ομοσπονδίας, Παναγιώτης Καρράς, θεωρώντας λανθασμένη την απαλλαγή της Κέρκυρας. Και οι δύο εφέσεις θα συνεκδικαστούν την ίδια ημέρα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είχε κρίνει ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών στην ΠΑΕ Κέρκυρα ήταν εικονική και είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό ή την αποβολή της από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, κάτι που δεν έγινε από την την Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Προσλήψεις στη ΔΕΗ: 248 θέσεις για τεχνικούς, οδηγούς και τεχνίτες – Αιτήσεις έως 5 Αυγούστου – Αναλυτική κατανομή (πίνακας)



Με 248 εποχικούς υπαλλήλους θα ενισχυθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού. Δείτε στο παρακάτω δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου την αναλυτική κατανομή θέσεων και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στα Βλάχικα Αυλώνος στα Οινόφυτα-φωτο


Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15.10 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Βλάχικα Αυλώνος, στα Οινόφυτα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, επιχειρούν, αυτή την ώρα, 27 πυροσβέστες με 11 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα επτά ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία από την φωτιά δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Φωτο απο τον 




Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση του Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων στην επιστολή των γιατρών του Χειρουργικού τμήματος του Γ.Ν.Λιβαδειάς




  Απάντηση του Δημάρχου στην επιστολή των γιατρών του Χειρουργικού τμήματος του Γ.Ν.Λιβαδειάς   

Με επιστολή που υπογράφουν ο Δ/τής και οι γιατροί του χειρουργικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Λιβαδειάς,προτείνεται ουσιαστικά το κλείσιμο των Κέντρων Υγείας Αλιάρτου και Διστόμου.

Ο Δήμαρχος κος Ντασιώτης Γεώργιος απέστειλε απαντητική επιστολή.
δείτε εδώ Επιστολή γιατρών χειρουργικού τμήματος Γ.Ν.Λ
και εδώ την απάντηση του Δημάρχου Επιστολή του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων για τις εφημερίες του Νοσοκομείου Λιβαδειάς

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΚΤΑΚΤΗ ανακοίνωση τώρα από την ΕΛ.ΑΣ

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώνει σχετικά με νέα μέθοδο...
που μετέρχονται επιτήδειοι για να εξαπατούν και να εκβιάζουν ανυποψίαστους πολίτες
Με το πρόσχημα ότι κάποιος οικείος τους αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις, μέσω διαδικτύου, ζητώντας τους να αφαιρέσουν τα ενδύματα τους προκειμένου να «εξεταστούν» από δήθεν ιατρούς
Στη συνέχεια, οι δράστες, αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό της επικοινωνίας, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, ζητώντας τους χρήματα για να μην δημοσιεύσουν το επίμαχο υλικό
Παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για την αποφυγή της εξαπάτησής τους και της προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για  μια νέα περίπτωση εξαπάτησης και συνακόλουθης εκβίασης πολιτών, από επιτήδειους που μετέρχονται συγκεκριμένης μεθοδολογίας.
Πιο αναλυτικά άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιος οικείος τους ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπισθεί» η πάθηση του οικείου τους.
Στη συνέχεια και αφού προηγουμένως έχουν καταγράψει το οπτικοακουστικό υλικό, προβαίνουν σε εκβίαση των θυμάτων τους, απαιτώντας να τους καταβάλουν χρηματικά ποσά, για να μην δημοσιεύσουν στο διαδίκτυο το υλικό της καταγραφής.
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παρακαλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, για την αποφυγή πιθανής εξαπάτησης τους και προστασίας των προσωπικών τους δεδομένων και συστήνει:
• να μην ανταποκρίνονται και να μην πείθονται σε ανάλογες προτροπές,
• να εξακριβώνουν την κατάσταση της υγείας των συγγενικών τους προσώπων προτού προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια,
• να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων με άγνωστα άτομα μέσω του διαδικτύου.
• να μην ανταλλάσσουν ψηφιακό υλικό προσωπικών δεδομένων με αγνώστους στο διαδίκτυο, καθώς κινδυνεύει η ασφάλειά τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανώνυμα ή επώνυμα, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες τελεσθείσες μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
• Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88
• Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο:  ccu@cybercrimeunit.gov.gr
• Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID.
Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Διαβάστε Περισσότερα »

Άγιος Ρηγίνος Λιβαδειάς:Προσκυνηματική εκδρομή στη Μυτιλήνη και το Αϊβαλί


Διαβάστε Περισσότερα »

Έκλεβε σπίτια στον Υψηλάντη

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δώδεκα (12) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δώδεκα (12) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθη ημεδαπός στην περιοχή Υψηλάντης Αλίαρτου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Εξιχνιάστηκαν δύο (2) κλοπές και μία (1) απόπειρα κλοπής από οικίες στην ανωτέρω περιοχή.


Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Συνελήφθη ημεδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί και ειδικότερα δύο σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, ένας επίσης σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και ένας στο Καρπενήσι, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.
Συνελήφθη αλλοδαπός στην Νέα Αρτάκη Ευβοίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας.

Τέλος συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και ειδικότερα δύο ημεδαποί σε περιοχές της Λαμίας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, ένας ημεδαπός στην ευρύτερη περιοχή της Λαμίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Φθιώτιδας, καθώς και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Βοιωτίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επιπλέον σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του  Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας. 

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σοβαρές περιβαλλοντολογικές παραβάσεις στο «Χαραιντίνι» Θηβών

Ερώτηση 19 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για σοβαρές περιβαλλοντολογικές παραβάσεις στο «Χαραιντίνι» Θηβών

Ερώτηση: Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και  Ενέργειας

Θέμα: Μεγάλη περιβαλλοντολογική ζημιά από βιομηχανική μονάδα στη λεκάνη απορροής του Ασωπού

Το Τμήμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος της Επιθεώρησης Νότιας Ελλάδας βεβαίωσε πράξεις παραβάσεων για την εταιρεία   «Ι ΜΑΥΡΟΥΛΗΣ - Γ ΠΡΙΟΒΟΛΟΣ ΜΕΤΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ» που λειτουργεί στο 69ο χιλ της ΠΕΟ Αθηνών – Θηβών στη θέση «Χαραιντίνι» Θηβών, που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και δημιουργούν μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον. Συγκεκριμένα, η Πράξη Βεβαίωσης Παράβασης αφορά:

    Χρήση μη αδειοδοτημένης γεώτρησης
    Μη σύννομη προσωρινή αποθήκευση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων, διαφυγές επικίνδυνων υγρών αποβλήτων
    Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων και μη επικίνδυνων στερεών αποβλήτων
    Ανεξέλεγκτη διάθεση επικίνδυνων υγρών αποβλήτων
    Μη υποβολή Απογραφικού Δελτίου Ευρωπαϊκού Μητρώου Έκλυσης  και Μεταφοράς Ρύπων

Με αφορμή αυτή την Πράξη Βεβαίωσης πρέπει να επισημανθεί η υπάρχουσα περιβαλλοντολογική επιβάρυνση που έχει υποστεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής μας, κυρίως από τις βιομηχανικές δραστηριότητες.

Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ο κ.Υπουργός έτσι ώστε να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για τη διακοπή των επιπτώσεων στο περιβάλλον  καθώς και οι νομικές διαδικασίες για απονομή τυχόν ποινικών ευθυνών;
    Προτίθεται το Υπουργείο να διενεργήσει ελέγχους και σε άλλες βιομηχανίες για παρόμοιες παραβάσεις;
    Προτίθεται το Υπουργείο να πραγματοποιήσει μελέτη στην οποία θα αποτυπώνεται με λεπτομέρειες η ρύπανση του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής;
    Προτίθεται το Υπουργείο να στελεχώσει άμεσα το Γραφείο Περιβάλλοντος στην περιοχή των Οινοφύτων Βοιωτίας;


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015
Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Σκούμας Θανάσης
Ακριώτης Γεώργιος
Δελημήτρος Κώστας
Καρακώστα Εύη
Κασιμάτη Νίνα
Κριτσωτάκης Μιχάλης
Κυρίτση Αγλαΐα
Μιχαλάκης Νίκος
Ουρσουζίδης Γιώργος
Πάντζας Γεώργιος
Παπαδόπουλος Σάκης
Πετράκος Θανάσης
Ρίζος Δημήτρης
Σαντορινιός Νεκτάριος
Σταθάς Γιάννης
Φάμελλος Σωκράτης
Χαραλαμπίδου Δέσποινα
Ψαρρέα Ελένη
Ψυχογιός Γεώργιος


Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Καταβολή προνοιακών επιδομάτων για το δίμηνο Μάιος - Ιούνιος 2015

Το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Λεβαδέων, ανακοινώνει ότι η πίστωση των λογαριασμών των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, για το δίμηνο Μάιος - Ιούνιος 2015, πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015.




Διαβάστε Περισσότερα »

Απαντήσεις Αποστόλου σε Μπασιάκο για καταβολή ενισχύσεων βιολογικής γεωργίας και για πληρωμές δικαιούχων Σχεδίων Βελτίωσης

Απαντώντας στην Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σύμφωνα με την ενωσιακή νομοθεσία, τα Kράτη-Mέλη καταβάλλουν τις κοινοτικές ενισχύσεις στους δικαιούχους από ιδίους πόρους και τις δηλώνουν ως δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία, στη συνέχεια, καταβάλλει τα ποσά των δηλωμένων πληρωμών στα Kράτη-Mέλη ως προκαταβολές.

Ειδικότερα, όσον αφορά στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων από τις πιστώσεις του οποίου χρηματοδοτούνται τα μέτρα αγροτικής ανάπτυξης, η διαδικασία πληρωμής είναι η ακόλουθη:
-Η Διαχειριστική Αρχή με την έγκριση κάθε πληρωμής που αποστέλλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, κοινοποιεί το πoσό της ανωτέρω πληρωμής στην Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών (ΓΔΟΥ) του ΥΠΑΠΕΝ, ώστε, με την σειρά της, να εκδώσει την κατανομή πίστωσης προς τον αντίστοιχο λογαριασμό του ΕΛΕΓΕΠ/ΟΠΕΚΕΠΕ.
-Η εντολή κατανομής αποστέλλεται από το ΥΠΑΠΕΝ στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), η οποία μεταφέρει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του αντίστοιχου έργου που τηρείται στον ΕΛΕΓΕΠ, ώστε ο ΟΠΕΚΕΠΕ να μπορέσει εν τέλει να προβεί στην πληρωμή των δικαιούχων.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρουσιάζονται καθυστερήσεις στην ανωτέρω περιγραφόμενη διαδικασία λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης της χώρας, η οποία ουδόλως σχετίζεται με την μεταφορά των αδιάθετων υπολοίπων του ΕΛΕΓΕΠ στην ΤτΕ. Σημειώνεται ότι, βάσει της εθνικής νομοθεσίας, ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν δύναται να προβεί σε έκδοση εντολής πληρωμής, εάν δεν μεταφερθούν οι απαραίτητες πιστώσεις στον αντίστοιχο λογαριασμό του έργου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο Τμήμα Λογιστηρίου της Δ/νσης Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν υπάρχουν εκκρεμότητες φακέλων σχεδίων βελτίωσης προς πληρωμή, ενώ για τα σχέδια μεταποίησης και τυποποίησης αγροτικών προϊόντων και για τα δημόσια έργα υπάρχουν σε εκκρεμότητα φάκελοι προς πληρωμή. Για την πλειοψηφία των εν λόγω φακέλων έχει γίνει η κατανομή από

την ΓΔΟΥ του ΥΠΑΠΕΝ, ωστόσο η ΤτΕ δεν έχει μεταφέρει τις πιστώσεις στους αντίστοιχους λογαριασμούς. Μόλις πραγματοποιηθεί η μεταφορά των πιστώσεων αυτών, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα προβεί άμεσα στην πληρωμή των δικαιούχων.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, σας πληροφορούμε τα εξής:

Σε ό,τι αφορά στο χρονοδιάγραμμα καταβολής των ενισχύσεων για δράσεις του Γεωργοπεριβαλλοντικού Μέτρου 2.1.4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (Π.Α.Α.) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 και, συγκεκριμένα, για τη δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία», σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές προ ενστάσεων για το πρώτο έτος εφαρμογής (2012) τόσο για τις προσκλήσεις πενταετούς ένταξης όσο και για τις προσκλήσεις της παράτασης. Στο πλαίσιο της διαδικασίας των ενστάσεων έχουν αναδειχθεί προβλήματα που σχετίζονται με λάθη καταχώρησης και αναντιστοιχίας δηλωθέντων στοιχείων μεταξύ της Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (ΑΕΕ) 2012 και των δηλώσεων εφαρμογής που υποβάλλουν οι παραγωγοί ως προς την εφαρμογή των δεσμεύσεων της δράσης. Ανάμεσα στα λάθη, συγκαταλέγονται:
-αναντιστοιχίες που αφορούν στις δηλούμενες ποικιλίες μόνιμων καλλιεργειών (αμπελώνων–ελαιώνων),
-παράλειψη συμπλήρωσης του πεδίου που αφορά στην συμμετοχή του παραγωγού στην δράση 1.1 «Βιολογική Γεωργία» στην αίτηση πληρωμής και
-παράλειψη συμπλήρωσης του σχετικού κωδικού παράλληλης δράσης σε επίπεδο αγροτεμαχίου.
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος που αφορούσε στις αναντιστοιχίες των ποικιλιών, το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΑΠΕΝ) απέστειλε το με αριθ. 904/50822/07.05.2015 έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) των Περιφερειακών Ενοτήτων (ΠΕ) της χώρας (για όσες εντοπίζονται προβλήματα) με οδηγίες, προκειμένου να διενεργηθούν έκτακτοι επιτόπιοι έλεγχοι, μετά το πέρας των οποίων και την ολοκλήρωση καταχώρησης των αποτελεσμάτων αυτών στο μηχανογραφικό σύστημα των αγροπεριβαλλοντικών, θα ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμών μετά ενστάσεων για το έτος 2012. Για τα έτη 2013 και 2014, η διαδικασία πληρωμής θα ξεκινήσει μετά την ολοκλήρωση των πληρωμών για το έτος 2012.
Τονίζεται ότι, βασική προϋπόθεση για την υλοποίηση του προαναφερόμενου προγραμματισμού για όλες τις δράσεις είναι η εξασφάλιση των απαιτούμενων πιστώσεων με την έγκριση και μεταφορά των σχετικών πιστώσεων από την ΤτΕ στον ΕΛΕΓΕΠ, δεδομένου ότι απαιτείται η ολοκλήρωση των πληρωμών όλων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας (ΔΑΟΚ) ενός έτους, ανά δράση, και, στη συνέχεια, η έναρξη πληρωμών του επόμενου έτους.


    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα »

Γνωρίστε την ξεχωριστή παραλία "Καλαμάκι" Βοιωτίας

 Οδηγώντας απο το Καπαρέλλι προς την παραλία Αγίου Βασιλείου και πριν φτάσουμε σε αυτή στρίψαμε δεξιά στην πινακίδα που γράφει "Καλαμάκι".Σε περίπου 2,5 χλμ. φθάσαμε στο τέλος του ασφαλτοστρωμένου δρόμου και συνεχίσαμε σε ένα σχετικά βατό χωματόδρομο φθάνοντας στην υπέροχη και ήσυχη παραλία του Καλαμακίου  με τα διάφανα  νερά.
Η όμορφη καθάρια θάλασσα και η  παραλία με τα βοτσαλάκια  σε προκαλούν να  απολαύσεις το ψάρεμα  και την ηρεμία,ατενίζοντας τον Κορινθιακό.Απολαύστε ένα ταξίδι στη παραλία Καλαμακίου με το φακό του Permisospress












Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΟΚ!!! Καταρρέει το νοσοκομείο της Λιβαδειάς-Χωρίς εφημερίες το χειρουργικό τμήμα τον Αύγουστο



Με έγγραφο, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου 5290, από την 28/07/2015 και που υπογράφεται από τους γιατρούς του χειρουργικού τμήματος του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, Θωμά Κωνσταντή, Πλιακοστάμο Κωνσταντίνο, Χρύσανθο Αγγελόπουλο Κώστα Παπακώστα, και Ελευθερία Κωνσταντινίδου, ενημερώνεται ο διοικητής του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, οτι για τον μήνα Αύγουστο δεν θα καλυφθεί καμία εφημερία στα επείγοντα του νοσοκομείου της Λιβαδειάς, αν δεν συνοδεύεται από ειδικευόμενο ή αγροτικό γιατρό.

Με απλά λόγια αυτό σημαίνει οτι ακόμη και ένα παιδί που θα χρειαστεί ράμματα για μικρό τραύμα, δεν θα εξυπηρετηθεί και θα αναγκαστεί να καταφύγει σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Από τους γιατρούς επισημαίνεται, πως για πολλοστή φορά έχουν ενημερωθεί σχετικά οι αρμόδιοι,  οτι οι εφημερίες θα ήταν δυνατό να καλυφθούν αν υπογραφόταν η απόσπαση όλων των γιατρών των κέντρων υγείας Διστόμου και Αλιάρτου, προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι ανελαστικές ανάγκες των εφημεριών αλλά μέχρι σήμερα δεν έχουν εισακουστεί.

Αξίζει να θυμίσουμε, οτι λίγους μήνες πριν, απειλήθηκε η λειτουργία του παθολογικού τμήματος των επειγόντων περιστατικών λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού και είχε προκληθεί θύελλα αντιδράσεων και κινητοποιήσεις των φορέων της περιοχής.

5 γιατροί, δεν θα καλύψουν τις εφημερίες του χειρουργικού τμήματος τον Αύγουστο ή θα καλύψουν κάποιες, απαιτώντας παράλληλα την απόσπαση όλων των γιατρών των κέντρων υγείας Διστόμου και Αλιάρτου στο νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Αυτό που αντιλαμβανόμαστε εμείς είναι οτι οι χειρούργοι, για να λειτουργήσουν επαρκώς το αντίστοιχο τμήμα τους στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, ζητούν να κλείσουν τα δύο κέντρα υγείας του νομού.

Το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται στον διοικητή του νοσοκομείου, στην 5η ΥΠΕ, σε Δημάρχους της περιοχής και στον υπουργό οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν και προφανώς να απαντήσουν.
viotianet.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΝΦΙΑ: Όλες οι αλλαγές – Αυξήσεις στα μεγάλα ακίνητα – Ίδιες οι αντικειμενικές για όλους

Καμία αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ με βάση τις αντικειμενικές
- Μεγαλύτερη η επιβάρυνση για όσους έχουν στην κατοχή τους πολλά ακίνητα
- Τι θα πληρώσουν όσοι έχουν τα ακίνητα κλειστά και χωρίς ρεύμα
- Μικρές αλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου

Ο ΕΝΦΙΑ ήρθε για να μείνει... και φέτος. Ουσιαστικές αλλαγές δεν υπάρχουν για τα εκατομμύρια των ιδιοκτητών ακινήτων. Και φέτος ο υπολογισμός του φόρου θα γίνει με βάση τις υπάρχουσες αντικειμενικές αξίες με τις αλλαγές να είναι πολύ περιορισμένες.
Σε ότι αφορά στις αντικειμενικές οι αλλαγές αναμένονται από το 2016.
Και για φέτος ο στόχος σε ό,τι αφορά στα έσοδα παραμένει ο γνωστός μνημονιακός των περασμένων ετών στα 2,65 δισ. ευρώ. Έτσι οι όποιες αλλαγές θα έρθουν από μικροαλλαγές στους συντελεστές υπολογισμού του φόρου στα ακίνητα.

Εκείνοι που φαίνεται θα είναι κερδισμένοι είναι όσοι έχουν κλειστά και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε αυτό το επίπεδο θα υπάρξει μείωση του φόρου.
Παράλληλα όμως έρχονται αλλαγές στον τρόπο φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικού φόρου με ταυτόχρονη μείωση του αφορολόγητου ορίου.
Όλα δείχνουν ότι το αφορολόγητο θα μειωθεί από τις 300.000 ευρώ στις 250.000 αυξάνοντας έτσι τη φορολόγηση.

Ταυτόχρονα όμως συζητείται να υπάρξει αλλαγή στους συντελεστές του φόρου σε ό,τι αφορά στα μικρότερης αξίας ακίνητα. Για παράδειγμα ακίνητα με αξία ως 1.000 ευρώ το τετραγωνικό και σε ό,τι αφορά στον κύριο φόρο αναμένεται να μειωθεί και να μην υπολογίζεται όπως σήμερα με 2 ως 2,9 ευρώ/τετραγωνικό. Ταυτόχρονα και για να μην υπάρξουν απώλειες στα έσοδα θα αυξηθεί ο συντελεστής στα ακίνητα αξίας άνω των 2.000 ευρώ/τετραγωνικό από τα 6 ως 13 ευρώ που είναι σήμερα.

Όπως και να 'χει όμως οι όποιες αλλαγές πρέπει να γίνουν άμεσα. Η καταβολή των δόσεων θα πρέπει να ξεκινήσει το πολύ ως τον Οκτώβριο και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 29η Φεβρουαρίου.
newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο χειρότερος γαμήλιος χορός (ΒΙΝΤΕΟ)

Χωρίς λόγια...Σκέτη συμφορά
Διαβάστε Περισσότερα »

Η πιο ζεστή ημέρα του καλοκαιριού: Μέχρι και 41 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία

Θα «ψηθεί» όλη η χώρα
Το κύμα καύσωνα που επικρατεί σε ολόκληρη τη χώρα θα συνεχιστεί και σήμερα, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 41 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους. Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές αναμένονται στη βόρεια Ελλάδα από το απόγευμα της Παρασκευής. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται υποχώρηση του υδραργύρου από το Σάββατο, οπότε στα ανατολικά θα επικρατήσουν ενισχυμένοι βοριάδες.
Αναλυτικά ο καιρός για σήμερα Πέμπτη

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά με πιθανότητα από αργά το βράδυ για μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Άνεμοι: βορείων διευθύνσεων 3 με 4 και στα ανατολικά από το βράδυ βορειοανατολικοί τοπικά έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 22 έως 36 και κατά τόπους στην κεντρικής Μακεδονία έως 38 βαθμούς κελσίου. Στη δυτικη Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Άνεμοι: ασθενείς και πρόσκαιρα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. θερμοκρασία: από 23 έως 38 και κατά τόπους 39 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στα νησιά και τα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες τοπικες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 40 και πιθανόν 41 βαθμούς κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 36 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα Δωδεκάνησα η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 40 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αίθριος. Αργά το απόγευμα τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: μεταβλητοί 3 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 24 έως 37 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ομιλία του Κ.Κ.Ε. στη Θήβα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΩΡΑ 20:00
       ΠΑΝΩ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ (ΓΗΠΕΔΟ ΜΠΑΣΚΕΤ)

           Η Κομματική Οργάνωση Θήβας του Κ.Κ.Ε. διοργανώνει ομιλία – εκδήλωση για τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του Κ.Κ.Ε. Θα μιλήσει ο Αντώνης Τουλουμάκος, στέλεχος του Κ.Κ.Ε.



Στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με σουβλάκι, μπύρα, αναψυκτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις στους αύλειους χώρους του Λυκείου Αλιάρτου και του 2ουΝηπιαγωγείου Αλιάρτου


Στο Λύκειο Αλιάρτου κατασκευάστηκε γήπεδο βόλεϊ, το οποίο ήταν αίτημα της μαθητικής κοινότητας, ενώ στο 2ο Νηπιαγωγείο Αλιάρτου πλαστικοποιήθηκε το μεγαλύτερο τμήμα της αυλής, παρέχοντας μεγαλύτερη ασφάλεια στα παιδιά, αλλά και επιλογές παιχνιδιού.
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
Σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχες εργασίες στον αύλειο  χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου, του γηπέδου μπάσκετ στον συνοικισμό Ευρυτάνων και των γηπέδων μπάσκετ του Γυμνασίου Θεσπιών και του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών, ενώ  συνολικότερη ανάπλαση   γίνεται στον παιδότοπο του Μαζίου και τον αντίστοιχο στο Λόφη.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.


Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία για τον Παπαθεμελή - Απροσδόκητος χαμός της κόρης του, έπεσε από τον έβδομο όροφο


Σοκαρισμένος από την απίστευτη τραγωδία που «χτύπησε» την οικογένειά του είναι ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής.

Η κόρη του έχασε τη ζωή της, πέφτοντας από τον έβδομο όροφο πολυκατοικίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου διατηρεί το πολιτικό του γραφείο ο πρώην υπουργός.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 20.00 το βράδυ. Αμέσως έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο και αστυνομικοί, όμως η 48χρονη είχε καταλήξει.

Ο Στέλιος Παπαθεμελής, σε τραγική κατάσταση, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει πώς χάθηκε η κόρη του. Οπως λέει ο γνωστός πολιτικός, η κόρη του είχε ένα τραγικό τέλος καθώς γλίστρησε από το μπαλκόνι την ώρα που πήγε να φτιάξει το κοντάρι της σημαίας που υπήρχε εκεί. Η κόρη του ήταν πολύ γνωστή ηθοποιός και τον βοηθούσε στο πολιτικό του γραφείο.

Οι αστυνομικές Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, ακόμα και αυτό της αυτοκτονίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ