Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

Η γιορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα Λεύκτρα-φωτο

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, με κατάνυξη και την παρουσία πλήθους πιστών τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός για την εορτή της της Mεταμορφώσεως του Σωτήρος στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ναό στα Λεύκτρα Βοιωτίας. Μετά το πέρας του εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος. Τέλος τίμησαν με τις παρουσίες τους τον εσπερινό αντιδήμαρχοι του Δήμου Θηβαίων,δημοτικοί σύμβουλοι και ο πρόεδρος της Τ.Κ.Λεύκτρων κος Τσαραπάρης.


 
 












Διαβάστε Περισσότερα »

Capital controls: Τι θα ισχύει για τις αγορές με πιστωτικές κάρτες

Διευκρινίσεις για τις αγορές με τις πιστωτικές κάρτες μέσω διαδικτύου από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τις δυνατότητες αγορών έδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών. Επίσης, προχώρησε στην έκδοση νέων οδηγιών για τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, οι επικαιροποιημένες απαντήσεις είναι οι ακόλουθες:

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πιστωτική, χρεωστική ή/και προπληρωμένη κάρτα μου για να κάνω αγορές στο internet;

ΝΑΙ, χωρίς περιορισμούς, εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα που λειτουργεί στην Ελλάδα.

Εφόσον τα ηλεκτρονικά καταστήματα τηρούν λογαριασμό σε τράπεζα στο εξωτερικό, ισχλυουν τα εξής για τις κάρτες :

• μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβασή σας με την τράπεζα,
• εντός του ημερήσιου ορίου ποσού το οποίο εγκρίνεται για κάθε τράπεζα ξεχωριστά από την Επιτροπή Εγκρίσεως Τραπεζικών Συναλλαγών, και
• για τις ακόλουθες κατηγορίες συναλλαγών:

1. Αγορές εισιτηρίων αεροπορικών εταιρειών.
2. Πληρωμές ξενοδοχείων.
3. Ενοικιάσεις αυτοκινήτων.
4. Πληρωμές ταξιδίων και μεταφορών.
5. Πληρωμές ψηφιακών παρόχων μουσικού περιεχομένου και εφαρμογών (applications).
6. Πληρωμές συνδρομών, για εγγραφή ή ανανέωση συμμετοχής μέλους σε επαγγελματικούς συλλόγους (δικηγορικούς/ ιατρικούς συλλόγους, κ.λπ.) ή/και για επιστημονικά και λοιπά έντυπα.
7. Πληρωμή υπηρεσιών εκπαίδευσης (δίδακτρα/ εστίες διαμονής/ συνδρομή βιβλιοθηκών, κ.λπ.).
8. Πληρωμή ασφαλιστικών, ιατρικών και φαρμακευτικών εξόδων.
9. Πληρωμές ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο προς διεθνείς παρόχους υπηρεσιών, απαραίτητων για τη λειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων, όπως, ενδεικτικά, συνδρομή φιλοξενίας σε server, συνδρομή domain name, συνδρομή σε παρόχους φύλαξης αρχείων, συνδρομή σε παρόχους cloud-based υπηρεσιών λειτουργίας, όπως πλατφόρμες ηλεκτρονικών καταστημάτων (e-shop), πλατφόρμες επικοινωνίας με χρήστες, συνδρομή για συντήρηση ελάχιστης παρουσίας για λόγους διαφήμισης σε Google/ Facebook

- Τι γίνεται με τις συναλλαγές πληρωμών για εμπορικούς σκοπούς στο εξωτερικό (πληρωμή εισαγωγών);

Με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών (ΦΕΚ Β΄ 1563/24.7.2015), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει (ΦΕΚ Β΄ 1625/3.8.2015) δόθηκε στις τράπεζες η δυνατότητα εξέτασης και αξιολόγησης αιτημάτων πελατών νομικών προσώπων ή επιτηδευματιών, οι οποίοι αιτούνται εκτέλεση πληρωμών έναντι παραστατικών (π.χ. τιμολόγια, προτιμολόγια, φορτωτικές, κ.λπ.), άνοιγμα νέων ενέγγυων πιστώσεων και πιστώσεων σε αναμονή, και έκδοση νέων εγγυητικών επιστολών, προς το εξωτερικό στο πλαίσιο των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Το ημερήσιο εγκριτικό όριο των τραπεζών ανά εργάσιμη ημέρα διαμορφώνεται ως εξής:

• από 0 έως 150.000 ευρώ ανά πελάτη (με μια ή περισσότερες ημερήσιες συναλλαγές), και
• εντός του ορίου ποσού που καθορίζεται και ανακοινώνεται από την Επιτροπή (ΦΕΚ Β΄ 1625/3.8.2015).

Για κάθε συναλλαγή που υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ, το μηνιαίο εγκριτικό όριο των Ειδικών Υποεπιτροπών ανά πελάτη για κάθε τράπεζα διαμορφώνεται ως ακολούθως:

1) για τις εισαγωγικές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέγιστη μηνιαία αξία των εισαγόμενων εμπορευμάτων και πρώτων και βοηθητικών υλών, κατά το αντίστοιχο ημερολογιακό τρίμηνο του προηγουμένου έτους, μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας,

2) για τις λοιπές επιχειρήσεις, δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μέγιστη μηνιαία αξία των πρώτων και λοιπών βοηθητικών υλών, που σχετίζονται με την παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης, κατά το προηγούμενο έτος, μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας.

Στις δύο ως άνω περιπτώσεις, το σύνολο των εγκρινομένων συναλλαγών που πραγματοποιούνται στο διάστημα από 30.07.2015 έως και 31.12.2015, δεν μπορεί να υπερβεί τη συνολική αξία των συναλλαγών που πραγματοποίησε η ως άνω επιχείρηση το δεύτερο ημερολογιακό εξάμηνο του προηγουμένου έτους.

Για κάθε συναλλαγή ύψους έως και 5.000 Euro, η οποία απαιτεί την αποστολή εμβάσματος στο εξωτερικό για την εξόφληση τιμολογίου, δεν ισχύει το ως άνω μηνιαίο όριο, υπό την προϋπόθεση ότι το σύνολο των εγκριθεισών αυτών συναλλαγών ανά εργάσιμη ημέρα δεν υπερβαίνει το 1/10 του ημερήσιου εγκριτικού ορίου κάθε Π.Ι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Με 22 λεπτά στην Κωπαΐδα ξαναβρίσκει τιμή το καλαμπόκι


Έναρξη με τις τιμές να φτάνουν τα 22 λεπτά το κιλό κάνει το πρώτο δεκαημέρου του Αυγούστου στην Κεντρική Ελλάδα ο καρπός για το καλαμπόκι, σύμφωνα με παραγωγούς από την περιοχή της Βοιωτίας.
Περιθώριο για ακόμα καλύτερες τιμές στο καλαμπόκι αφήνουν οι προβλέψεις Κομισιόν για χαμηλά 3ετίας στην παραγωγή της ΕΕ.Περιθώριο για ακόμα καλύτερες τιμές στο καλαμπόκι αφήνουν οι προβλέψεις Κομισιόν για χαμηλά 3ετίας στην παραγωγή της ΕΕ.

Ωστόσο, σύμφωνα με παραγωγούς στη Βόρεια Ελλάδα (Δράμα, Καβάλα) οι τιμές κυμαίνονται στα 18-19 λεπτά το κιλό. Η διαφορά αυτή στις τιμές μεταξύ των δύο περιφερειών της χώρας μας έχει να κάνει με τα μεταφορικά.

Βέβαια, ακόμα είμαστε στην αρχή του αλωνίσματος, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί τέλος Νοεμβρίου καθώς αρκετοί έσπειραν καλαμπόκι μετά το κριθάρι.

Την ίδια ώρα, μια πρόγευση για καλύτερες τιμές στο καλαμπόκι δίνουν οι προβλέψεις Αυγούστου της Κομισιόν για μείωση της φετινής παραγωγής  για το προϊόν κατά 3 εκατ. τόνους στους 65,6 εκατ. τόνους. Αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτές τότε η φετινή σοδειά καλαμποκιού της ΕΕ θα είναι η χαμηλότερη εδώ και τρία χρόνια.

Όσον αφορά το καλαμπόκι για ενσίρωμα οι τιμές θα είναι οριακά αυξημένες γύρω στο 12,5% αγγίζοντας τα 4,00-4,5 λεπτά το κιλό από τα 3,80-4,00 λεπτά της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με παραγωγούς στην περιοχή της Βοιωτίας. Ωστόσο, οι έµποροι αργούν έως και 4 µήνες να πληρώσουν το ενσίρωµα, ελέω της κατάστασης με τα capital controls.

Ξηρασία «απειλεί» την παραγωγή της Γαλλίας
Ταυτόχρονα σύμφωνα και με το Διεθνές Συμβούλιο Δημητριακών (IGC), μεγαλώνει η ανησυχία για την παραγωγή καλαμποκιού της ΕΕ, εξαιτίας του ζεστού και ξηρού καιρού.
Επιπλέον, με βάση το γαλλικό όμιλο αναλύσεων αγροτικών εμπορευμάτων Agritel, «τον αρνητικό αντίκτυπο του καιρού αυτή τη στιγμή το βλέπουμε κυρίως στο καλαμπόκι της Γαλλίας», καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις της υπηρεσίας FranceAgriMer, «το 40-50% φέτος από το εγχώριο προϊόν δεν είναι καλής ποιότητας».


Διαβάστε Περισσότερα »

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ <ΣΑΡΑΝΤΗΣ>ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ

Η Γραμματεία Θήβας του Π.Α.ΜΕ στέκεται αλληλέγγυα στο πλευρό της ομοσπονδίας ΟΕΦΣΕΕ, του Συνδικάτου Φαρμάκου Βοιωτίας-Εύβοιας-Αυλώνα και των εργαζομένων της επιχείρησης <ΣΑΡΑΝΤΗΣ> στα Οινόφυτα, που διεκδικούν αγωνιστικά την ανάκληση των έξι απολύσεων που έκανε η εργοδοσία.
Χαιρετίζουμε την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στη σημερινή τρίωρη στάση εργασίας, η οποία με απόφαση της συντριπτικής πλειοψηφίας της ΓΣ των εργαζομένων, μετατράπηκε σε 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ.
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την παρέμβαση της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα δύο διευθυντικά στελέχη (γυναίκες) έπεσαν με τα αυτοκίνητα τους πάνω στους εργαζομένους που βρίσκονταν στην πύλη του εργοστασίου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο συνάδελφοι.
Καλούμε τους συναδέλφους στην επιχείρηση <ΣΑΡΑΝΤΗΣ> ανεξαρτήτως σχέσεως εργασίας (μόνιμοι , εργολαβικοί κλπ), να συσπειρωθούν στο Συνδικάτο Φαρμάκου και αποφασιστικά με καλή οργάνωση να συνεχίσουν για την ανάκληση των απολύσεων και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.




Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σπαλιάρας «ξαναχτυπά» Στην Άσκρη αυτή τη φορά!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστικό Πρόγραμμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων "Πινδάρεια 2015"

Διαβάστε Περισσότερα »

Απαγόρευση διέλευσης στα δάση της Βοιωτίας λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

«Απαγόρευση κυκλοφορίας Οχημάτων και Πεζών λόγω κινδύνου εκδήλωσης Πυρκαγιάς»
    Με την υπ’ αριθ.187/6-8-2015  Απόφαση της Αντιπεριφερειάρχου της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και  λαμβανομένου υπόψη τον από 6/8/2015 Χάρτη Πρόβλεψης Κίνδυνου Πυρκαγιάς της Γ.Γ.Π.Π.   (κατηγορία κινδύνου 4),  που ισχύει για την Παρασκευή   ,7/8/2015  ,  απαγορεύεται η κίνηση και η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών από την 12η βραδινή της 6ης Αυγούστου, ημέρα Πέμπτη   έως και την 12η βραδινή της 7ης Αυγούστου,  ημέρα Παρασκευή ,  στις  ακόλουθες περιοχές:
ΔΗΜΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
1.    Άλσος άνωθεν Αγίων Θεοδώρων _Κεραμίδι
2.    Άλσος Αγίου Λουκά – Νεκροταφείο -Ζαγαράς
3.    Αναδασωτέο τμήμα Β.Δ. της πόλης της Λιβαδειάς στο Πέρα Χωριό
4.    Θέση «Καραμπατσέικα» -Παλαιά οδός Λιβαδειά – Αγία Τσουκαλάδες
5.    Θέση «Καραβέλια» δρόμος προς Αγία Άννα  Δ.Ε. Κορωνείας
6.    Αδιέξοδο πάνω από το Δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς
ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
1.    Δάσος Μοσχοποδίου
2.    Δάσος Αγίας Τριάδας
3.    Δάσος Κιθαιρώνα
ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ
1.    Δάσος Δερβενοχωρίων
ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ- ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ
1.    Εθνικός Δρυμός Παρνασσού
Της ανωτέρω  απαγόρευσης εξαιρούνται οι διατηρούντες ποιμνιοστάσια, γεωργικές εκτάσεις  καθώς και οι ιδιοκτήτες  και οι κινούμενοι προς τα καταστήματα που βρίσκονται στις αναφερθείσες περιοχές.

Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 30χρονος στη Θήβα με πλούσιο ποινικό παρελθόν


Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Συνελήφθη, χθες (05-08-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 30χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 17-06-2015 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, ο 30χρονος ενέχεται σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει σωρεία κλοπών αυτοκινήτων και κλοπών πετρελαίου, σε περιοχές της Θήβας, την Άνοιξη του 2014.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 22 χρονου στoν Ορχομενό για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων

Συνελήφθη 22χρονος ημεδαπός στον Ορχομενό Βοιωτίας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών και παράβαση του νόμου περί όπλων

Κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, χρηματικό ποσό, σιδερογροθιά και κινητό τηλέφωνο

Συνελήφθη, χθες (05-08-2015) το πρωί στον Ορχομενό Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, ένας 22χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν τον 22χρονο και σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον ίδιο, αλλά και σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    (11) συσκευασίες (χάρτινες και νάιλον), οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους (11,6) γραμμαρίων,
•    ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης αναμεμειγμένη με καπνό,
•    το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση ναρκωτικών ουσιών,
•    ένα κινητό τηλέφωνο και
•    μία σιδερογροθιά.

Την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θανατηφόρο τροχαίο στο Σχηματάρι-Νεκρή 14χρονη


                                          
Χθες (05-08-2015) περίπου στις 15:10΄, στην 69η χ/θ της  Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία (Σχηματάρι Βοιωτίας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (τύπου βαν) που οδηγούσε 52χρονος αλλοδαπός και στο οποίο επέβαιναν ακόμη τέσσερις αλλοδαποί (61χρονος, 55χρονος, 37χρονος και 14χρονη), συγκρούστηκε νωτομετωπικά με προπορευόμενο Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 48χρονος ημεδαπός.

Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκαν όλοι οι επιβαίνοντες στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, εκ των οποίων η 14χρονη θανάσιμα. 
   
Οι τραυματίες διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας.    
 
Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οριστική λύση στην ύδρευση του Μαζίου


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αντλιοστασίου στο Μάζι Αλιάρτου με το οποίο λύνεται οριστικά το χρόνιο πρόβλημα ύδρευσης του υψηλού οικισμού του χωριού (περίπου 25 σπίτια).
Η κατασκευή του αποτελεί το τελευταίο στάδιο της ολοκληρωμένης παρέμβασης που έχει γίνει τα τελευταία τρία χρόνια στο Μάζι και περιλάμβανε, την κατάργηση αγωγών αμιάντου, την σύνδεση των παροχών στο καινούργιο δίκτυο και το αντλιοστάσιο για τον υψηλό οικισμό.
Η κατασκευή του είναι μέρος της του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής να λύσει οριστικά τα προβλήματα επάρκειας και ασφάλειας του πόσιμου ύδατος σε όλα τα διαμερίσματα του Δήμου, με όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται στο καθένα και πραγματοποιείται με ίδιους πόρους.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Αποστόλου σε Μπασιάκο για αγροτικές ζημιές από χαλαζόπτωση στη Βοιωτία


ΘΕΜΑ:                  «Ζημιές από χαλαζόπτωση σε καλλιέργειες της Π.Ε. Βοιωτίας»

ΣΧΕΤ:       Η Ερώτηση  3955/07-07-2015

Απαντώντας στην παραπάνω Ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ε. Μπασιάκος, και κατόπιν ενημέρωσής μας από τον ΕΛ.Γ.Α., σας πληροφορούμε τα εξής:

Όσον αφορά στις ζημιές που προξενήθηκαν από τo χαλάζι της 30ης Ιουνίου του 2015 σε διάφορες καλλιέργειες (βιομηχανικής τομάτας, μηδικής, βαμβακιού, καλαμποκιού κ.λπ.), συνολικής ζημιωθείσας έκτασης 4.000 στρεμμάτων, στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Βοιωτίας (περιοχές Κάστρου και Αλίαρτου), σημειώνεται ότι διενεργήθηκαν οι απαραίτητες επισημάνσεις από τις υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α., έγιναν οι αναγγελίες και ξεκίνησε η υποβολή δηλώσεων ζημιάς από τους παραγωγούς (τελευταία ημερομηνία υποβολής δηλώσεων η 15η Ιουλίου του 2015).

Το έργο των εξατομικευμένων εκτιμήσεων θα αρχίσει μετά την λήξη της υποβολής των δηλώσεων ζημιάς, ενώ, στη συνέχεια, θα κοινοποιηθούν τα πορίσματα και θα ακολουθήσει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κριθέντες, ως δικαιούχους, παραγωγούς, με την προϋπόθεση ότι οι τελευταίοι είναι ασφαλιστικά ενήμεροι και έχουν καταβάλει, εμπρόθεσμα, την εισφορά του έτους ζημιάς στον ΕΛ.Γ.Α.

Επισημαίνεται ότι, για όσες περιπτώσεις υπάρχουν ενστάσεις από τους παραγωγούς, προβλέπεται η διαδικασία επανεκτίμησης.

    Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ



ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λιβαδειάς


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Σήμερα Πέμπτη 06/08/2015 , έγινε καταγγελία στο Σύλλογό μας από τον Βασίλειο Γρίβα ( παρουσία δύο αντιδημάρχων κ.κ. Λαγού και Ζήση , παρουσία και άλλων συναδέλφων υπαλλήλων στο Δήμο Δ.Α.Α. ), εργαζόμενο  με 5μηνη σύμβαση στο Δήμο ΔΙΣΤΟΜΟΥ-ΑΡΑΧΟΒΑΣ-ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ μέσω του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ , ότι παρόλο που έχει προσληφθεί ως ηλεκτρολόγος , εστάλει από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Δ.Α.Α. να εργαστεί για δύο ( 2 ) ημέρες σε υπηρεσία καθαριότητας και μάλιστα σε εργολάβο που έχει αναλάβει αυτό το τμήμα.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς , συνεπής στη στάση του να προστατεύει όλους τους εργαζομένους και να αγωνίζεται για κυριαρχικά εργασιακά δικαιώματα , καταγγέλει τη μη νόμιμη απασχόληση του εργαζόμενου και ζητά από κάθε αρμόδια υπηρεσία να επιληφθεί του θέματος.

Η παρούσα θα κοινοποιηθεί στο Δήμαρχο και το ΔΣ του Δήμου Δ.Α.Α. , στην Π.Ο.Ε. ΟΤΑ , στην επιθεώρηση Εργασίας , στον Ο.Α.Ε.Δ. Λιβαδειάς και όπου αλλού κριθεί αναγκαίο.



                                                                ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ





        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


     ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                          ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Σήμερα 6 Αυγούστου γιορτάζουμε την Μεταμόρφωση του Σωτήρος. Τι είναι ακριβώς;

Δεσποτική εορτή, από τις μεγαλύτερες της Χριστιανοσύνης. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, ημέρα των εγκαινίων του ομώνυμου ναού που ίδρυσε στο Θαβώρ η Αγία Ελένη, μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω.

Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ' 1-13, Μάρκου θ' 2-12, Λουκά θ' 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν και έπεσαν σε βαθύ ύπνο.

Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού.
Εκκλησιαστικά

Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου.

Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία.

Το απολυτίκιο της ημέρας:

Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο. Λάμψον καὶ ἡμῖν τοῖς ἁμαρτωλοῖς, τὸ φῶς σου τὸ ἀΐδιον, πρεσβείαις τῆς Θεοτόκου, φωτοδότα δόξα σοι.

Λαογραφία

Στις αγροτικές περιοχές συνηθίζεται ανήμερα της Μεταμόρφωσης να προσκομίζονται στις εκκλησίες για να ευλογηθούν με ειδική ευχή τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στο εκκλησίασμα.

Στις 6 Αυγούστου λήγουν οι «δρίμες», όπως ονομάζονται οι έξι πρώτες ημέρες του μήνα. Τις μέρες αυτές, σύμφωνα με τις λαϊκές δοξασίες, επενεργούν ανεξιχνίαστες δυνάμεις και όποιος κάνει μπάνιο στη θάλασσα κινδυνεύει να πάθει μεγάλο κακό (ίσως να συνδέεται με τα μπουρίνια και τα μελτέμια), ενώ όποιος ή όποια πλένει ρούχα αυτά κινδυνεύουν να καταστραφούν. Μόνο αν ρίξει ένα καρφί στο νερό μπορεί να «καρφώσει» τις δρίμες και να τις εξουδετερώσει.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Θηβαίων: Αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ .Δείτε τους επιλεγμένους φορείς


Από την Τετάρτη 5 Αυγούστου έως την Τρίτη 18 Αυγούστου μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής όσοι ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς της ΕΕΤΑΑ , μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ. Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή Η αίτηση συμμετοχής των ενδιαφερομένων γυναικών, θα ξεκινήσει να διατίθεται μόνο σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Τ.Α.Α (www.eetaa.gr), της Ε.Υ.Δ. του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης (www.epanad.gov.gr) και της Κ.Ε.Δ.Ε. (www.kedke.gr ) από τις 4/8/2015.

 Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται ταχυδρομικά ή με κούριερ.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών ή /και νηπίων, παιδιών, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία, που:
 α) Έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ομογενείς ή είναι  αλλοδαπές/αλλοδαποί από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.
 β) Επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους στους παιδικούς σταθμούς
γ) Έχουν οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.
 Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000 € Προσοχή το  συνολικό (οικογενειακό) εισόδημα που θα λαμβάνεται υπόψη για την ένταξη της ωφελούμενης στην παρούσα, θα προκύπτει από την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα) του Υπουργείου Οικονομικών του οικονομικού έτους 2015 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 - 31/12/2014). Για τον υπολογισμό του δηλωθέντος εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ετήσιο εισόδημα, όπως αναγράφεται στην Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (εκκαθαριστικό σημείωμα). Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το οικογενειακό δηλωθέν εισόδημα, καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.
Δικαιολογητικά συμμετοχής
Όλες οι μητέρες, μαζί με την «Αίτηση Συμμετοχής – Δήλωσή» τους, θα υποβάλλουν πρωτότυπα ή επίσημα αντίγραφα των παρακάτω δικαιολογητικών: α) Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ. Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αλλοδαπή από τρίτες χώρες, απαιτείται και Άδεια Διαμονής σε ισχύ. Σε περίπτωση που έχει λήξει η άδεια διαμονής, απαιτείται η τελευταία άδεια διαμονής, καθώς και αίτηση ανανέωσής της συνοδευόμενη από βεβαίωση του αρμόδιου φορέα, ότι έχει κατατεθεί η σχετική αίτηση. β) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου τετραμήνου.
Σε περίπτωση που η μητέρα είναι αλλοδαπή και η χώρα καταγωγής της δεν εκδίδει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, τότε θα πρέπει να προσκομίσει οποιοδήποτε άλλο αντίστοιχο επίσημο έγγραφο, το οποίο να πιστοποιεί την ανωτέρω κατάσταση, συνοδευόμενο από επίσημη μετάφραση.
 Σε περίπτωση ύπαρξης συμφώνου συμβίωσης απαιτείται και η προσκόμισή του, καθώς και τα εκκαθαριστικά σημειώματα οικονομικού έτους 2015 και των δύο μερών.
Σε περίπτωση που η μητέρα είναι διαζευγμένη, απαιτείται και αντίγραφο διαζευκτηρίου (από Μητρόπολη σε περίπτωση θρησκευτικού γάμου ή από το Δήμο σε περίπτωση πολιτικού γάμου), εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη τελεί σε διάσταση, απαιτείται και αίτηση διαζυγίου, καθώς επίσης και η βεβαίωση μεταβολής ατομικών στοιχείων της Δ.Ο.Υ., που να αποδεικνύεται η διάσταση.
Τα ανωτέρω έγγραφα θα πρέπει να φέρουν ημερομηνία προ της δημοσίευσης της παρούσα Πρόσκλησης.
 Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι άγαμη μητέρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, εάν αυτό δεν προκύπτει από το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι ανάδοχη μητέρα, απαιτείται και αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή οποιοδήποτε αποδεικτικό έγγραφο της Επιτροπείας ανηλίκου τέκνου, Σε περίπτωση που η ενδιαφερόμενη είναι χήρα, απαιτείται και ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου, εάν αυτό δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
 Στην περίπτωση που ο ενδιαφερόμενος άνδρας έχει την επιμέλεια των παιδιών του, απαιτείται και δικαστική απόφαση παραχώρησης της επιμέλειας. γ) Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου (Εκκαθαριστικό Σημείωμα) για το οικονομικό έτος 2015 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2014 έως 31/12/2014).
Προσοχή: εκκαθαριστικό σημείωμα οποιουδήποτε άλλου έτους δεν είναι αποδεκτό και συνιστά λόγο απόρριψης της αίτησης.
Δικαιολογητικά απασχόλησης
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι μισθωτή, απαιτείται: Βεβαίωση εργοδότη, η οποία θα έχει υποχρεωτικά ημερομηνία μεταγενέστερη της δημοσίευσης της παρούσας πρόσκλησης και από την οποία θα προκύπτει ότι συνεχίζεται η απασχόληση έως και σήμερα (δηλαδή ημερομηνία υπογραφής της βεβαίωσης), καθώς και το είδος απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει, ΚΑΙ αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης ή εργόσημο (αντίγραφο εργόσημου και απόδειξη κατάθεσης σε τράπεζα τελευταίου έτους προ της υποβολής της αίτησης, που να αποδεικνύει εργασία τουλάχιστον πέντε (5) μηνών).
 Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη εκτός πρωτογενή τομέα, απαιτούνται: Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα. Σε περιπτώσεις εταίρων σε Ο.Ε. ή Ε.Ε.. I.K.E ή ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ ή ΕΠΕ απαιτούνται τα παρακάτω δικαιολογητικά: Το καταστατικό και τυχόν μεταβολές του. Πιστοποιητικό περί μη λύσης από το ΓΕΜΗ. Βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι είναι ασφαλισμένη. Υπεύθυνη Δήλωση περί μη διακοπής της υπαγωγής στον Ασφαλιστικό της Φορέα.
Εάν η ενδιαφερόμενη είναι αυτοαπασχολούμενη στον πρωτογενή τομέα, απαιτείται: Βεβαίωση ασφαλίσεως από τον Ο.Γ.Α., ότι είναι άμεσα ασφαλισμένη κατά το τελευταίο έτος.
Δικαιολογητικά συμμετοχής σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (Ε.Π.Α.) Βεβαίωση του αρμόδιου φορέα για ένταξη στο Πρόγραμμα, όπου θα αναγράφεται και η χρονική περίοδος συμμετοχής σε αυτό.
Δικαιολογητικά Ανεργίας Εάν η ενδιαφερόμενη είναι άνεργη, απαιτούνται: -αντίγραφο Δελτίου Ανεργίας σε ισχύ, που να έχει όμως εκδοθεί πριν την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας, και -αντίγραφο Βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ.
 Δείτε τους επιλεγμένους φορείς για τον Δήμο Θηβαίων

Διαβάστε Περισσότερα »

Έρχεται «ψαλίδι» στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ

Μπορεί το Συμβούλιο της Επικρατείας να έκρινε ως παράνομες τις μειώσεις που έγιναν στις συντάξεις από το 2012 και μετά δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για επιστροφή τεσσάρων δισεκατομμυρίων ευρώ ετησίως σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, ωστόσο, η κυβέρνηση φέρεται να έχει ήδη λάβει τα… μέτρα της.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας την Τετάρτη με συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, στα σχέδια της κυβέρνησης περιλαμβάνεται η ομογενοποίηση των κανόνων σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και περικοπές σε όσους λαμβάνουν από 1.000 ευρώ και πάνω.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, ο υπουργός αναφέρθηκε σε ένα νέο σύστημα που μέσω της φορολογίας θα εξασφαλίζει τη βασική σύνταξη η οποία δεν θα είναι κάτω από το επίπεδο του ορίου φτώχειας. Σε αυτήν θα προστίθεται η ανταποδοτική σύνταξη που θα χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τις εισφορές. Με δεδομένες, δε, τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης που απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου οι προβλεπόμενες περικοπές στις συντάξεις, σύμφωνα με τον κ. Κατρούγκαλο, δεν θα αφορούν καμία σύνταξη μέχρι τα 1.000 ευρώ.

Το σενάριο για ενοποίηση συντάξεων δεν κυκλοφορεί για πρώτη φορά, αλλά είχε ξανατεθεί ήδη από το 2013 και, μάλιστα, το πρώτο βήμα είχε γίνει με την ενοποίηση στη μηνιαία ασφαλιστική δήλωση (ΑΠΔ) του ΙΚΑ του μηχανισμού είσπραξης των εισφορών εργαζόμενων και εργοδοτών όλων των επικουρικών ταμείων που έχουν υπαχθεί στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης αλλά και των εισφορών των εφάπαξ που δίνουν τα ταμεία πρόνοιας, αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν ότι με βάση το σχεδιασμό που υπάρχει ήδη στα συρτάρια του υπουργείου Εργασίας, αλλά και της πορείας των διαπραγματεύσεων, η ενοποίηση των Ταμείων, και άρα και η «συγχώνευση» των συντάξεων, θα μπορούσε να γίνει το 2016 εάν τα πράγματα καταστούν πιεστικά ή το 2017 εάν η κουάντρικα «δώσει χρόνο».
Διαβάστε Περισσότερα »

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα-Στο κόκκινο η Βοιωτία



Πολύ υψηλός είναι για σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος αφορά τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης (Έβρος και Σαμοθράκη, Ροδόπη, Ξάνθη, Καβάλα και Θάσος)

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Χαλκιδική)

Περιφέρεια Θεσσαλίας (Σποράδες)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια),

Περιφέρεια Αττικής



Η Γενική Γραμματεία έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Συνίσταται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά οι πολίτες πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική στο 199.


Διαβάστε Περισσότερα »

Το φορολογικό πακέτο Τσίπρα για τους αγρότες - Τι ζητάει η ελληνική πλευρά από τους δανειστές

Τη δέσμευση ότι η κυβέρνηση στο πλαίσιο της συμφωνίας με τους θεσμούς θα προστατέψει τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες έδωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Θα προχωρήσουμε σε διάκριση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, από εκείνους που έχουν αγροτικά εισοδήματα, αλλά δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και θα διεκδικήσουμε στη διαπραγμάτευση, οι κατά κύριο επάγγελμα να φορολογούνται με συντελεστή ΦΠΑ 13% και προκαταβολή φόρου στο 50%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε επίσης για «δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών και εφαρμογή καλών πρακτικών, ώστε η νέα γενιά να ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας» τονίζοντας ότι «στόχος είναι η προώθηση νέων μορφών συνεργασίας και παραγόμενο προϊόν υψηλής ποιότητας».

Όσον αφορά στους νέους αγρότες, θα επιχειρηθεί να εξασφαλιστεί επιπλέον μείωση κατά 30% στον φορολογικό συντελεστή και στην προκαταβολή του φόρου.

Τα μέτρα που θα ζητήσει η ελληνική πλευρά

-Κυβερνητικός στόχος είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες φορολογικά να θεωρούνται όσοι λαμβάνουν το 50% των εισοδημάτων τους από αγροτική εργασία.

-Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες εξετάζεται να έχουν φορολόγηση του εισοδήματός τους με 13% και όχι 26% και προκαταβολή του φόρου στο 50% και όχι στο 100%.

-Για τους νέους αγρότες η κυβέρνηση ζητάει να ισχύσει η μείωση για 30% του φορολογικού συντελεστή και της προκαταβολής για τα επόμενα 3-5 χρόνια

-Θα φορολογείται το καθαρό εισόδημα και άρα να υπολογίζονται και να αφαιρούνται από τη φορολόγηση, οι δαπάνες για την παραγωγή, η οικογενειακή εργασία και γενικά όλα τα έξοδα.

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε και παρεμβάσεις εκτός του πλαισίου διαπραγμάτευσης

-θέσπιση νέων συλλογικών φορέων επαγγελματικής και συνεργατικής οργάνωσης (συνεταιρισμούς). Τις επόμενες ημέρες τίθεται σε διαβούλευση το σχετικό σχέδιο νόμου.

-άμεση απόδοση των ενισχύσεων ύψους 2,4 δισ. ετησίως με την ενεργοποίηση δημόσιων λειτουργών, αναδιοργάνωση και απογραφειοποίηση διαδικασιών.

-Θα ψηφιστεί άμεσα το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των βοσκήσιμων γαιών.

-αποδιάρθρωση των ολιγοπωλιακών κατεστημένων στην αγορά.

-εντατικοποίηση ελέγχων για φοροδιαφυγή- φοροαποφυγή- ελληνοποιήσεις, παράνομα κυκλώματα, με τη δημιουργία μεικτών κλιμακίων

-ενίσχυση της αλιείας μέσω του ΕΠΑΛ.


Διαβάστε Περισσότερα »

Παροδικές βροχές ή καταιγίδες και σήμερα

Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα ορεινά.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 5 τοπικά 6 μποφόρ.

Αναλυτική η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στη Μακεδονία κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.



Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στην Κρήτη όπου και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά .

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες μέχρι 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 24 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.



Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 26 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Θεσσαλονίκη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ 4 με 5 μποφόρ .

Θερμοκρασια: από 24 έως 35 βαθμούς κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 07-08-2015

Καιρός: αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά kαι την Κρήτη τοπικές νεφώσεις με μεμονωμένους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7
Μποφόρ.

Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ