Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Όλα στο φως: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ρόλο και την λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων



Όλα στο φως: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τον ρόλο και την λειτουργία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων
Φως στον ακριβή ρόλο και τη λειτουργία του νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων επιχειρεί να...
ρίξει η ελληνική κυβέρνηση, καθώς το εν λόγω ζήτημα αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα αγκάθια της διαπραγμάτευσης.Όπως εξηγούν κορυφαίες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών (στη δραματική Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου) προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου στο οποίο, με ορίζοντα 30ετίας, θα δημιουργηθεί ένα αποθεματικό ύψους 50 δισ. ευρώ, ως αξία των περιουσιακών του στοιχείων (ακίνητα, μετοχές, κ.λπ.).

Ουσιαστικά θα πρόκειται για ένα κρατικό επενδυτικό κεφάλαιο, με τελείως διαφορετική λειτουργία και λογική από το ΤΑΙΠΕΔ, παρόμοιο με αυτά που έχουν δημιουργήσει αρκετά κράτη σε όλα τα μέρη του πλανήτη, Νορβηγία, Αυστραλία, κ.λπ.Τα 50 δισ. ευρώ του νέου Ταμείου προβλέπονται σε βάθος 30ετίας, γεγονός που δίνει μεγάλη «ανάσα» στο πρόγραμμα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Η επίτευξη, δηλαδή, των εσόδων δεν θα γίνει άμεσα, μέσα σε ένα περιορισμένο χρονικό περιθώριο με δυσμενείς για την χώρα συνθήκες όπως οι σημερινές, αλλά όταν οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ευνοϊκές. Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω των συνθηκών και οι θεσμοί έχουν «χαλαρώσει» τους στόχους ως προς τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. Το ΔΝΤ, για παράδειγμα, μέχρι το 2018, προβλέπει έσοδα μόλις 1,5 δισ. ευρώ, ενώ η Κομισιόν έχει ανεβάσει πιο ψηλά τον πήχη εκτιμώντας τα έσοδα σε 2,5 δισ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι για το ΤΑΙΠΕΔ προβλέπονταν έσοδα 6 δισ. ευρώ έως το 2018!Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο Ταμείο θα περιέλθουν περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, μετοχές των κρατικών επιχειρήσεων, υποδομές, καθώς και ακίνητα του ελληνικού δημοσίου.

Στο Ταμείο πιθανόν να ενταχθούν και όλα τα μελλοντικά έσοδα που θα προκύψουν από την εκμετάλλευση του ορυκτού/ φυσικού πλούτου της χώρας –υδρογονάνθρακες, κ.λπ.Η ένταξη περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου στο Ταμείο δεν σημαίνει απαραίτητα και πώλησή τους, σε αντίθεση με τα ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ που είναι προς πώληση. Κάποια ακίνητα, πράγματι, μπορεί να πουληθούν, για ορισμένα να υπάρξουν μακροχρόνιες παραχωρήσεις και άλλα να δημιουργούν εισόδημα που θα εισρέει στο ταμείο.

Για παράδειγμα μπορεί να συμφωνηθεί ότι για κάθε κοντέινερ που μεταφέρεται με τρένο θα καταβάλλεται στο Ταμείο ένα μικρό ποσό. Το ίδιο μπορεί να γίνει και με τα αεροδρόμια. Το Ταμείο θα πρέπει να «εφευρίσκει» τρόπους να έχει μόνιμα έσοδα, όχι κατ’ ανάγκη από την πώληση ακινήτων του δημοσίου. Να σημειωθεί ότι ο χρόνος ζωής (30 χρόνια) δίνει την δυνατότητα στο ταμείο να «καλλιεργήσει» τα περιουσιακά του στοιχεία που, ιδίως στα ακίνητα, παρουσιάζουν προβλήματα ως προς την εκμετάλλευσή τους, καταπατήσεις, ελλιπείς τίτλοι, κ.λπ.

Από τα 50 δισ. ευρώ το 50% θα χρησιμοποιηθεί ως εγγύηση των τραπεζών (εκτιμάται ότι θα χρειαστούν από 10 έως 25 δισ. ευρώ, ανάλογα με τις ανάγκες ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών), ενώ το υπόλοιπο 50% θα πάει σε ανάπτυξη (1/2) και χρέος (1/2).

Είναι εμφανής ο διαφορετικός στόχος του Ταμείου. Με το ΤΑΙΠΕΔ από τις αποκρατικοποιήσεις τα τυχόν έσοδα πήγαιναν εξ’ολοκλήρου στην αποπληρωμή του χρέους, ενώ με το Ταμείο μόνο το ένα τέταρτο.Η έδρα του Ταμείου θα είναι η Αθήνα (και όχι το Λουξεμβούργο), θα ελέγχεται από την ελληνική κυβέρνηση, ενώ από την Κομισιόν θα υπάρχει μόνο εποπτεία.

 News247
Διαβάστε Περισσότερα »

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας


Λόγω εκτέλεσης εργασιών επιδιόρθωσης - ανύψωσης βάσεως ιστών οδοφωτισμού, θα...

πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων σε τμήματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, ταυτόχρονα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στο ύψος του Δήμου Ωρωπού.

Συγκεκριμένα για το χρονικό διάστημα από 9-8-2015 έως και 8-10-2015, κατά τις ώρες 07.30΄ έως 17.30΄, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 07.30΄ έως 14.30΄, τα Σάββατα:

Αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας στο τμήμα της από τη χ/θ 54+800 έως τη χ/θ 60+000.

Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.) στο τμήμα της από τη χ/θ 55+680 έως τη χ/θ 55+750.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την διέλευσή τους από τα σημεία των εργασιών και να ακολουθούν την υπάρχουσα οδική σήμανση.
Διαβάστε Περισσότερα »

To 1o πράσινο σημείο της Περιφέρειας Στερεάς στις Πλαταιές

Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ. - Α.Ε

Διαδημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος  &

Οργάνωσης Διαχείρισης Απορριμμάτων Θήβας

Ανώνυμη Εταιρεία Ο.T.A - Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α ) 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Περιφερειακής Ένωσης Βοιωτίας


Εκδόθηκε η αδειοδότηση του 1ου πράσινου σημείου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, μετά από την σύνταξη σχετικής μελέτης και την υποβολή αιτήματος της Δ.Ε.Π.Ο.Δ.Α.Θ Α.Ε προς την Περιφέρεια, για λογαριασμό του Δήμου Θηβαίων.

Το πράσινο σημείο έχει χωροθετηθεί στην Δημοτική Ενότητα Πλαταιών του Δήμου Θηβαίων, σε ήδη περιφραγμένο χώρο, όπου οι πολίτες της Δημοτικής Ενότητας Πλαταιών θα μπορούν να εναποθέτουν τις παρακάτω κατηγορίες αστικών στερεών αποβλήτων :

-        Υλικά συσκευασιών (χαρτόνι, πλαστικό, μέταλλα κ.α)

-        Ηλεκτρικές & ηλεκτρονικές συσκευές (ψυγεία, ηλεκτρικές κουζίνες, Η/Υ, ηλεκτρικές μικροσυσκευές κ.α)

-        Ογκώδη αντικείμενα (στρώματα, έπιπλα κ.α)

-        Κλαδέματα

-        Υλικά κατεδαφίσεων & μπαζών 

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Θηβαίων θα προχωρήσει στην οργάνωση του πράσινου σημείου, έτσι ώστε σύντομα να ξεκινήσει η λειτουργία του.

Η αδειοδότηση και δημιουργία του πράσινου σημείου εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό του Φο.Δ.Σ.Α και των Δήμων – Μελών του, για μια ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων στην περιοχή μας και είναι απόλυτα συμβατός τόσο με το επικαιροποιημένο και υπό αναθεώρηση Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.) της Περιφέρειάς μας αλλά και το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (Ε.Σ.Δ.Α.), το οποίο πρόσφατα ολοκληρώθηκε και δόθηκε στην δημοσιότητα.

Θα ακολουθήσουν οι αδειοδοτήσεις και δημιουργία και άλλων πράσινων σημείων σε όλους τους Δήμους – Μέλη του Φο.Δ.Σ.Α, σύμφωνα με τον  σχεδιασμό των Δήμων, όπως αυτά περιγράφονται στα τοπικά σχέδια.

Στόχος των πράσινων σημείων είναι η αποκεντρωμένη διαχείριση των αστικών στερεών αποβλήτων με βάση τις αρχές της εγγύτητας και της συμμετοχής των πολιτών, για την μείωση του παραγόμενου όγκου αποβλήτων και της ανάκτησης πολύτιμων υλικών.



Διαβάστε Περισσότερα »

Έπεσε η Κέρκυρα, ανεβαίνει ο Λεβαδειακός-Οριστική απόφαση από την ΕΠΟ

Είναι πλέον οριστικό! Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ ρίχνει την Κέρκυρα και τη θέση της στη μεγάλη κατηγορία διεκδικούν Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης.

Την απόφαση να αποβάλει την Κέρκυρα από το πρωτάθλημα της Super League λόγω της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ πήρε η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Τη θέση της στη Super League ετοιμάζεται να πάρει ο Λεβαδειακός, ο οποίος είχε κάνει και τη σχετική καταγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόθεση της λίγκας είναι να κρατήσει τους Βοιωτούς στην κατηγορία.

Την ίδια στιγμή όμως ο Απόλλων Σμύρνης παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, διεκδικώντας κι εκείνος την παρουσία του στην Σούπερ Λίγκα. Επιπλέον είναι έτοιμος να κινήσει οποιαδήποτε νομική διαδικασία χρειαστεί για να δικαιωθεί.

Υπενθυμίζεται πως οι Φαίακες είχαν απαλλαγεί από την Πρωτοβάθμια Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας που πέταξε στα... σκουπίδια την εισήγηση της ΕΕΑ για την «κόκκινη κάρτα» στην Κέρκυρα λόγω εικονικής μεταβίβασης μετοχών. Στις 4 Αυγούστου, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών είχε απορρίψει την αίτηση αναστολής του μεγαλομετόχου της Κέρκυρας, Θανάση Ίσσαρη, εναντίον της ΕΕΑ που είχε διατάξει την αποβολή της Κέρκυρας από τις επαγγελματικές κατηγορίες ή τον υποβιβασμό της στην Β’ Εθνική. Το τελευταίο επεισόδιο του σίριαλ παίχτηκε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, που πήρε και την καταδικαστική για τους Νησιώτες απόφαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ συνεκδικάζοντας τις εφέσεις της ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων κ. ΠΑΝ.ΚΑΡΡΑ και της ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ κατά της υπ΄αριθμ. 244/28-7-2015 απόφασης της ΠΕ/S.L. και της ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ, με την υπ΄αριθμ. 67/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και κατ΄ ουσίαν αυτές.

Εξαφανίζει την προσβαλλόμενη δι΄ αυτών 244/2015 απόφαση της ΠΕ/SUPER LEAGUE. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΟ ΚΑΣΣΙΟΠΗ την πειθαρχική ποινή της αποβολής από το Πρωτάθλημα της SUPER LEAGUE της αγωνιστικής περιόδου 2014-2015. Διατάσσει την απόδοση των παραβόλων στη ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και στην ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Επίσης, με την υπ΄αριθμ. 66/7-8-2015 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΑΕ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ κατά της από 21-7-2015 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της FOOTBALL LEAGUE και της ΠΑΕ ΓΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑ».
 sport-fm.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν σήμερα τα «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2015» στα Λεύκτρα -Όλο το πρόγραμμα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

Όλα τα μέλη του Δ.Σ., οι χορευτές, οι ηθοποιοί και οι εθελοντές μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε, για ακόμα μια χρονιά, στις καλοκαιρινές μας εκδηλώσεις «ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΕΙΑ 2015».

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:

• Παρασκευή 7 Αυγούστου: Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών & παραδοσιακό γλέντι. Στην έναρξη των εκδηλώσεων μας, τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας καθώς και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λάϊος», «Χορευτικός Σύλλογος Ερυθρών "Το Κριεκούκι"» θα μας παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς. Κοντά μας θα βρίσκονται και οι δάσκαλοι της «Μουσικής Σχολής Χρόνης Αηδονίδης» και αφού συνοδεύσουν με τις μελωδίες τους τα χορευτικά τμήματα, θα μας κρατήσουν συντροφιά σε ένα όμορφο παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Κεντρική πλατεία Λεύκτρων και ώρα 21:00. Είσοδος ελεύθερη.

• Σάββατο 8 Αυγούστου: Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους
Κεντρική πλατεία Λεύκτρων και ώρα 20:30. Είσοδος ελεύθερη.

• Κυριακή 9 Αυγούστου: Κανοδρομίες
Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην παραλία της Λιβαδόστρας και ώρα έναρξης 14:00. Θα υπάρχουν δυο αγώνες, ο ένας με ζευγάρια (2 άτομα) και στον άλλον οι αθλητές θα αγωνιστούν ατομικά. Οι εγγραφές θα λήξουν αυστηρά την ίδια μέρα στις 13:30. Όσοι ανήλικοι θέλουν ανα αγωνιστούν πρέπει να προσκομίσουν υπεύθυνη δήλωση γονέα.

• Δευτερα 10 Αυγουστου: Basket 3x3
Για πρώτη φορά διοργανώνετε στο χωριό μας αυτός ο αγώνας. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι άνω των 15 ετών. Αναλυτικά οι κανονισμοί θα αναρτηθούν στον χώρο του δημοτικού σχολείου Λεύκτρων όπου και θα πραγματοποιηθούν οι αγώνες. Ώρα έναρξης 19:00. Οι εγγραφές θα λήξουν την Κυριακή 9 Αυγούστου και ώρα 22:00 όπου και θα γίνει η κλήρωση στον χώρο της κεντρικής πλατείας.

• Τρίτη 11 Αυγούστου: Πεζοπορία & παιχνίδια για μεγάλους
Το πρωί θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εδώ και χρόνια πεζοπορία από το χωριό μας προς την Λιβαδόστρα μέσω του παλιού δρόμου. Αναχώρηση από την κεντρική πλατεία Λεύκτρων στις 6:30.
Το βράδυ μικροί και μεγάλοι αναμετρώνται σε διασκεδαστικά παιχνίδια (κανατοδρομίες κλπ) στην πλατεία του χωριού μας και η έναρξη είναι στις 21:00. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να είναι σε ομάδες 4 έως 6 ατόμων.

• Τετάρτη 12 Αυγούστου: το παιχνίδι του ΚΡΥΜΜΕΝΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ. Στις φετινές εκδηλώσεις θα υπάρχουν δυο παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού. Για τους μικρούς μας φίλους θα πραγματοποιηθεί στο εξωκλήσι του Αγ. Πέτρου και Παύλου στις 10:30 και θα είναι για άτομα μέχρι και 15 ετών. Το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην κεντρική πλατεία Λεύκτρων στις 21:00.

• Πέμπτη 13 Αυγούστου: Έντεχνη συναυλία με τον Ζουρνή Νίκο και την Νατάσσα Καμπαστάνα. Δημοτικό σχολείο Λεύκτρων και ώρα 22:00. Είσοδος 5,00€

• Παρασκευή 14 Αυγούστου: «ΜΙΑ ΤΡΕΛΗ ΤΡΕΛΗ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ»
Η πολυαναμενόμενη θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα του συλλόγου μας. Δημοτικό σχολείο Λεύκτρων και ώρα 21:30.

Όλες τις ημέρες και ανάλογα σε ποιόν χώρο θα είναι οι εκδηλώσεις, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και έκθεση των δημιουργιών από τα τμήματα των εικαστικών, κομποδετικής και της αγιογραφίας του συλλόγου μας.


Σας περιμένουμε όλους!!
Διαβάστε Περισσότερα »

Διήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή απο την Ενορία Αγίου Νικολάου του Νέου


Διαβάστε Περισσότερα »

Eξόρμηση της ΕΛ.ΑΣ στη Στερεά με 782 ελέγχους και 15 συλλήψεις

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα

Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, ελέγχθηκαν (782) άτομα και (530) οχήματα, προσήχθησαν (40) άτομα και βεβαιώθηκαν (226) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

Οι αστυνομικοί έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, αλλά και στην τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών  

Στοχευμένες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν χθες (06-08-2015), σε περιοχές των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας και Ευρυτανίας, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών.

Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των ανωτέρω Νομών, σύμφωνα με τον ευρύτερο επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες δράσεις πραγματοποιήθηκαν με στόχο την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, τον εξονυχιστικό  έλεγχο οχημάτων και της νόμιμης κυκλοφορίας αυτών, την διενέργεια ελέγχων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για την αυστηρή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, τη προσαγωγή υπόπτων τέλεσης αξιόποινων πράξεων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς.

Στο πλαίσιο της εξόρμησης προέκυψαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Ελέγχθηκαν: (782) άτομα, εκ των οποίων (653) ημεδαποί και (129) αλλοδαποί, καθώς και (530) οχήματα.

Προσήχθησαν: (40) άτομα, εκ των οποίων (32) ημεδαποί και (8) αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν: (15) άτομα, εκ των οποίων (13) ημεδαποί και (2) αλλοδαποί και συγκεκριμένα:

•    (1) ημεδαπός, για κλοπή.
•    (1) ημεδαπός, για παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (1) αλλοδαπός, για εκκρεμείς καταδικαστικές Αποφάσεις.
•    (5) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
•    (2) ημεδαποί, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
•    (1) αλλοδαπός, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
•    (1) ημεδαπή, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου.
•    (2) ημεδαποί, για επαιτεία.
•    (1) ημεδαπός, για παραβίαση της υποχρέωσης για διατροφή.


Κατασχέθηκαν:

•    Δύο (2) δίκυκλες μοτοσικλέτες.
•    Ένας (1) κινητήρας δίκυκλης μοτοσικλέτας.
•    Ένα (1) κινητό τηλέφωνο.
•    Τρία (3) αβολίδωτα φυσίγγια των 9mm.


Βεβαιώθηκαν συνολικά: (235) παραβάσεις και συγκεκριμένα:

•    (226) παραβάσεις περί Κ.Ο.Κ. [ήτοι: (42) για υπερβολική ταχύτητα, (1) για αντικανονικούς ελιγμούς, (1) για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, (2) για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, (3) για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, (10) για μη χρήση προστατευτικού κράνους, (6) για ΚΤΕΟ και (161) λοιπές παραβάσεις]. 
•    (1) παράβαση του νόμου περί όπλων.
•    (7) παραβάσεις του υγειονομικού κανονισμού.
•    (1) παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΕΥΑΛ - Εξόφληση λογαριασμών ύδρευσης μέσω διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ

Η ΔΕΥΑΛ ενημερώνει τους καταναλωτές της ότι για τη δική τους διευκόλυνση, μπορούν να εξοφλούν τους λογαριασμούς ύδρευσης, μέχρι και τη λήξη προθεσμίας πληρωμής τους, και μέσω του διατραπεζικού συστήματος  ΔΙΑΣ όπως αναλυτικά φαίνεται παρακάτω:
    ΑΠΌ 3-8-2015 ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΕΞΟΦΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΣ
    ΤΡΟΠΟΙ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΥΑΛ ΜΕΣΩ ΤΩΝ  ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΔΙΑΣ
Κωδικός Τράπεζας Εντολέα    Επωνυμία Τράπεζας Εντολέα    Κατάστημα    Internet Banking    Phone Banking    ATM
026    EUROBANK ERGASIAS    √    √    √   
011    ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ        √    √   
014    ALPHA BANK        √    √   
016    ATTICA BANK    √    √       
017    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ    √           
049    ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ    √    √       
069    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΧΑΝΙΩΝ    √    √       
071    HSBC BANK        √       
075    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΗΠΕΙΡΟΥ    √    √       
084    CITIBANK    √        √   
087    ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ    √    √        √
088    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ    √           
089    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ    √    √       
091    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ    √           
092    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ    √    √       
094    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ    √           
095    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΡΑΜΑΣ    √           
099    ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΕΡΡΩΝ    √    √       

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της ΔΕΥΑΛ.  
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε 39χρονος με μηχανή στην Εύβοια

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην Εύβοια                                           

Χθες (06-08-2015) και περί ώρα 16:45΄, στην 1η χ/θ της επαρχιακής οδού Πλατάνας – Στομίου Οξυλίθου στην Εύβοια, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 39χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με προπορευόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 66χρονη ημεδαπή, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού της μοτοσικλέτας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Η οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.
 
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης.
Διαβάστε Περισσότερα »

Όλα έτοιμα για τη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού στην Άσκρη




Λίγες ώρες έμειναν  από τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Άσκρης το Σάββατο 8 Αυγούστου στη Λίμνη Μουσών με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία.
Οι αισθαντικές  ερμηνείες της Ελένης και της Γλυκερίας,ο τρόπος που επικοινωνούν με το κοινό στα live τους, η νέα ηχητική προσέγγιση, η επιλογή των τραγουδιών και οι εκπλήξεις στη σύνδεση της μουσικής με την ποίηση, υπόσχονται μία απολαυστική, καλοκαιρινή συναυλιακή βραδιά.

Η συναυλία του καλοκαιριού είναι εδώ!
Φοιτητικά-πολύτεκνα 10 ευρώ-μπύρες αναψυκτικά 3 ευρώ-ποτά 5 ευρώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Xριστίνα Κόλλια ...Απο τις αλάνες της Θήβας στην Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου !!!



Χριστινα Κολλια
Ξεκινησα να παιζω ποδοσφαιρο απο τις αλανες της γειτονιας μου και το Pelopidas Club
που πηγαινα να παρακολουθησω τον αδερφο μου
ο Θανασης Χατζηχρονογλου και οι Προπονητες του Club
Kυριακος Τσιπης και Βαγγελης Φραγγας μου προτειναν να παιξω ποδοσφαιρο
στην Γυναικεια ομαδα του Ατρομητου Σχηματαριου
Ειχα Προπονητη τον Μενιο Παππα και Αγωνιστηκαμε δυο χρονια στην Β' Εθνικη
Συνεχισα Αβαντιδες Χαλκιδας που αγωνιστηκαμε σε  Α' και Β' Εθνικη
Εδωσα Πανελληνιες και περασα Ιατρικες Σχολες στην Λαρισα

Προτιμησα την ομαδα της Ακαδημιας  Ελπιδες Καρδιτσας απο τις πολλες προτασεις
 που ειχα απο ομαδες του Βολου και της Θεσσαλονικης
Τεσσερα χρονια τωρα με την ομαδα της Ακαδημιας Ελπιδες Καρδιτσας
εχω ζησει μοναδικες στιγμες
η ομαδα Πρωταγωνιστει στο Πρωταθλημα της Α' Εθνικης
και καταλαμβανει 2η και 3η θεση


Απο την χρονια που επαιζα στις Αβαντιδες Χαλκιδας με επελεξε ο Ομοσπονδιακος Προπονητης
Βαγγελης Κουτσακης για την Εθνικη ομαδα ξεκινησα απο Κορασιδες , Νεανιδες και τωρα στην Γυναικεια ομαδα οπου εχω Προπονητες τον Δημο Καβουρα και τον Αντωνη Πριονα
Γυμναστης μας ειναι ο Δημητρης Μπατσουλας
θελω να ευχαριστησω την ψυχη της ομαδας μας στην Καρδιτσα τον Δημητρη Κουτσονασιο
τον Πατριωτη μου Θηβαιο Γυμναστη Δημητρη Μπουτσικο που στηριζει τις προσπαθειες μου
και τον Γυμναστη μου στην Λαρισα Αχχιλεα Μαστροδημο

Βρισκομαι  στο Τεταρτο Ετος Ιατρικα Εργαστηρια στην Λαρισα και το ονειρο μου ειναι να γινω Αθλιατρος
το Γυναικειο Ποδοσφαιρο εχει ανθιση στην Ελλαδα και γινονται μεγαλες προσπαθειες Αναπτυξης απο την UEFA
η οικογενεια μου στη Θηβα εχει το '' Καφε  Μερα'' στους Αγιους Θεοδωρους
και οταν ερχομαι στηριζω τις προσπαθειες τους
θα συνεχιζω να παιζω ποδοσφαιρο και οταν μου δοθει δυνατοτητα
θελω να συμβαλλω και η Θηβα να εχει την δικη της Γυναικεια ομαδα Ποδοσφαιρου
στην φωτογραφια με τις φιλες της που ηρθαν να την επισκεφθουν απο την Λαρισα
την Παναγιωτα Σωτηριαδου και την Ρομινα Τσουκα που Αγωνιζονται
στην Αθλητικη Ενωση Λαρισας

thivaspor1.blogspot.gr
Ρεπορταζ ..Σιλας Παυλου




Διαβάστε Περισσότερα »

«Έφυγε» ο σπουδαίος Κώστας Βίρβος...

 Μεγάλη απώλεια για την ελληνική μουσική ο θάνατος ενός από τους μεγαλύτερους λαϊκούς δημιουργούς, του Κώστα Βίρβου, που πέθανε σήμερα σε ηλικία 89 ετών.

Ο...
μεγάλος στιχουργός και συνθέτης γεννήθηκε το 1926 στα Τρίκαλα της Θεσσαλίας. Ήταν πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου.

Από πολύ νωρίς ασχολήθηκε ως στιχουργός με το λαϊκό τραγούδι, χώρο στον οποίο διακρίθηκε από το 1950.

Συνεργάστηκε με τους περισσότερους από τους κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές του ελληνικού τραγουδιού, μεταξύ αυτών ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης, ο Στέλιος Καζαντζίδης, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Γιάννης Μαρκόπουλος και άλλοι.

Έχει γράψει πάνω από 2.000 τραγούδια, πολλά από τα οποία έχουν χαρακτηριστεί κλασικά, όπως: «Της γερακίνας γιος», «Το κουρασμένο βήμα σου», «Λίγα Ψίχουλα αγάπης».

Το πρώτο του τραγούδι που κυκλοφόρησε με το όνομά του ήταν το «Να το βρεις από άλλη» (1948), σε μουσική Απόστολου Καλδάρα με ερμηνευτές τη Σούλα Καλφοπούλου και τον Μάρκο Βαμβακάρη.

Από τότε ακολούθησαν μεγάλες στιγμές: «Το καράβι», «Μια παλιά ιστορία», «Σου ‘χω έτοιμη συγγνώμη», «Γεννήθηκα για να πονώ», «Εγνατίας 406», «Ο μεμέτης».

Δημιούργησε και τους ολοκληρωμένους κύκλους τραγουδιών, μεταξύ άλλων: «Καταχνιά» σε μουσική Χρήστου Λεοντή, «Θεσσαλικός κύκλος » σε μουσική Γιάννη Μαρκόπουλου, «Θάλασσα, πικροθάλασσα» σε μουσική Μίμη Πλέσσα, «Α-Ω» σε μουσική Γρηγόρη Μπιθικώτση...

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστατος καιρός - Δείτε πού θα βρέξει σήμερα

Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στα ηπειρωτικά και την Κρήτη κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.

Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ήμεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 20 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: στην Ηπειρο τοπικές νεφώσεις με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες και εξασθένηση των φαινομένων το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου.


Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 21 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στην Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Κρήτη η μεγίστη έως 32 βαθμούς.


Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος βαθμιαία όμως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα βόρεια 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 24 έως 34 βαθμούς κελσίου.



Αττική

Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια.

Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 25 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Θεσσαλονίκη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασια: από 23 έως 33 βαθμούς κελσίου.



Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 08-08-2015

Καιρός: τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη όπου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν μονωμένοι όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 α στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρετανός τουρίστας έβαζε φωτιές σε δασική περιοχή στις Αφίδνες «επειδή ήταν μεθυσμένος»



Το αλκοόλ επικαλείται ως δικαιολογία, 57χρονος Βρετανός, ο οποίος συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του Πυροσβεστικού Σώματος, για εμπρησμό από πρόθεση στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, στις Αφίδνες Αττικής.

Ο 57χρονος, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έβαλε σε διάφορα σημεία φωτιά, το μεσημέρι της Πέμπτης, με αποτέλεσμα να προκαλέσει πυρκαγιά σε δασική περιοχή, η οποία ευτυχώς τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Πολίτες υπέδειξαν τον 57χρονο ως υπαίτιο της πυρκαγιάς, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης και στη συνέχεια παραδόθηκε στους υπαλλήλους του Π.Σ.

Ο Βρετανός ανακρινόμενος ομολόγησε την πράξη του, λέγοντας ότι ήταν μεθυσμένος και έβαζε τις φωτιές χωρίς να καταλαβαίνει τι έκανε.

Όπως είπε είχε έλθει για τουρισμό στην Ελλάδα, επισκέφθηκε πρώτα δύο νησιά και την Πέμπτη βρέθηκε στις Αφίδνες.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση και σήμερα Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρόσκληση για τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Λεβαδέων


Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 10η Αυγούστου 2015, ημέρα  Δευτέρα  και ώρα  13.00   στο Δημοτικό Κατάστημα.


                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:



1.    ΄Εγκριση Πρακτικών για τις «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΒΑΡΑΘΡΟΥ ΤΚ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ»

2.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» , δικαιολογητικών για τη σύναψη σύμβασης.

3.    ‘ Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2. και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου ‘’ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΔΩΝ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ’’ δικαιολογητικών , για τη σύναψη σύμβασης.

4.    ‘ Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2. και των άρθρων 23.2.1 και 23.2.4 της διακήρυξης του έργου ‘’ΕΠΙΣΚΕΥΗ 7ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ΄΄ για τη σύναψη σύμβασης.

5.    ΄Εγκριση τεχνικών προδιαγραφών και καθορισμός όρων διακήρυξης για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ».

6.    Διάθεση πιστώσεων που αφορούν μέρος υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.

7.    ΄Εγκριση δαπανών (τέλη χρήσης μηχανημάτων έργου των υπηρεσιών καθαριότητας – ηλεκτροφωτισμού και τεχνικών έργων ) που πληρώθηκαν από πάγια προκαταβολή.

8.    ΄Ασκηση ή μη ανακοπής και αίτησης αναστολής του από 17-6-2015 κατασχετηρίου του Ιωάννη Νταντούμη κατά του Δήμου Λεβαδέων και εις χείρας της ATTICA BANK.

9.    Περί υπόθεσης Κυριακούλας Πράππα.

10.  Άσκηση ή μη έφεσης κατά της 192/2015 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.

11.  ΄Ασκηση ή μη έφεσης κατά των 351/2014 , 353/2014 , 354/2014 και 355/2014 αποφάσεων του Μον. Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.

12.  Αποδοχή χορηγίας από την ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ.



                                                         Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
               ΜΗΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ



                                                                  ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βατικανό: «Ναι, υπάρχουν εξωγήινοι αλλά ο Χριστός ήρθε μόνο στη Γη»



    Απρόσμενη παραδοχή της Αγίας Εδρας για την ύπαρξη ζωής μακριά από τον πλανήτη μας..!

Για πολλούς αιώνες αποτελούσε το απόλυτο ταμπού του Χριστιανισμού και ειδικά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η Γη αποτελούσε το (ακίνητο) κέντρο του...Σύμπαντος και φυσικά μόνο η Γη είχε το λάβει το θεϊκό δώρο της ζωής που διαθέτει νοημοσύνη. Το αξίωμα αυτό αποτέλεσε την πλατφόρμα για να κατηγορηθούν και να κυνηγηθούν ουκ ολίγοι με κορυφαίο όνομα αυτής της λίστας βέβαια τον Γαλιλαίο. Οπως φαίνεται έστω και καθυστερημένα το Βατικανό αποφάσισε να απλώσει το χέρι όχι μόνο στην επιστήμη αλλά στην κοινή λογική. Ο πατήρ Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Ζωή ναι, Χριστός όχι
Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής. Ο Φούνες όμως έσπευσε να καθησυχάσει τους πιστούς ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός. «Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμονα εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν» δήλωσε ο Φούνες ο οποίος το 2008 είχε πει ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή την Βίβλο.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ