Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Πωλείται οικόπεδο στη παραλία Αλυκής

Πωλείται οικόπεδο με πανοραμική θέα στη παραλία Αλυκής Βοιωτίας 350τ.μ. οικοδομήσιμο εντός οικισμού.Τηλ.επικοινωνίας 6975885345

Διαβάστε Περισσότερα »

Μαχαίρωσε και σκότωσε τη σύζυγό του θολωμένος από τη ζήλια του!

Ο 60χρονος κατέσφαξε την 57χρονη συζυγό του και στη συνέχεια επιτέθηκε και στον γιο του, που κοιμόταν - Ο 30χρονος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών - Ο δράστης συνελήφθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών - Αρνείται την πράξη του
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο 30χρονος στρατιωτικός που τραυματίστηκε βαρύτατα από το μαχαίρι με το οποίο ο πατέρας του είχε κατασφάξει νωρίτερα τη σύζυγό του.

Στην Ασφάλεια, όπου κρατείται ο 60χρονος δράστης αρνείται πεισματικά ότι αυτός σκότωσε την 57χρονη σύζυγό του και τραυμάτισε το γιο τους παρ’ όλο που τα ρούχα του ήταν γεμάτα αίματα και είχε ακόμη μαζί του το φονικό μαχαίρι. «Εγώ δεν ξέρω τίποτα, απλά τσακώθηκα με τον γιο μου», φέρεται να υποστήριξε ο δράστης στους αστυνομικούς.

Ο συζυγοκτόνος το έβαλε στα πόδια μετά την φρικτή πράξη του, αλλά εντοπίστηκε μετά από εκτενείς αναζητήσεις από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στην είσοδο του Νέου Λιμένα Πατρών όπου συνελήφθη.

Οι λεπτομέρειες της οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε στα Κρύα Ιτεών της Πάτρας, θυμίζουν «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου». Ο 60χρονος οικοδόμος φέρεται να αντιμετώπιζε έντονα ψυχολογικά προβλήματα και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Συχνά, μάλιστα, οι έντονοι καυγάδες με την άτυχη σύζυγό του -που εργαζόταν στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα- έφταναν στον άγριο ξυλοδαρμό της.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ένας ακόμη διαπληκτισμός έμελλε να είναι μοιραίος για την άτυχη γυναίκα. Ο 60χρονος επιτέθηκε με ένα μαχαίρι στην 57χρονη σύζυγό του και την χτύπησε πολλές φορές με αυτό στο στήθος, τραυματίζοντάς την θανάσιμα. Αμέσως μετά, όρμησε με το ίδιο μαχαίρι και στον 30χρονο γιο του που κοιμόταν ανυποψίαστος σε άλλο δωμάτιο και δεν είχε ακούσει τι συνέβη στη μητέρα του. Τον τραυμάτισε και αυτόν στο θώρακα και τράπηκε σε φυγή.

Ο 30χρονος στρατιωτικός παρελήφθη από ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε αιμόφυρτος, αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Όμως, η σοβαρότητα των τραυμάτων του ανάγκασε τους γιατρούς να διατάξουν την διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο πρωταγωνιστής της τραγωδίας κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών όπου σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του νόμου περί όπλων και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών. Οι Αρχές αναζητούν ακόμα το όπλο του εγκλήματος.


Συγκλονίζει ο 30χρονος γιος: «Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ»

«Μας έσφαξε και σκότωσε την μάνα μου, βοήθεια παρακαλώ». Είναι τα συγκλονιστικά λόγια που κατάφερε να πει ο 30χρονος γιος με όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει.

«Βοήθεια, βοήθεια, μας σκότωσε» φώναζε στα σκαλοπάτια του σπιτιού του, σύμφωνα με πληροφορίες.

 Mια γειτόνισσα της οικογένειας, είπε ότι είδε τον 60χρονο δράστη να φεύγει και τον ρώτησε τι είχε συμβεί. Εκείνος φανερά ταραγμένος της απάντησε: «Κλέφτες, κλέφτες στο σπίτι» και έφυγε τρέχοντας.
Λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, ο δράστης δέχτηκε και δεύτερη ερώτηση από άλλον γείτονα. «Τι έγινε στο σπίτι σου Ανδρέα;» ρωτήθηκε ο 60χρονος και επανέλαβε: «Μπήκαν και με έδειραν, κλέφτες».

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στα σκαλοπάτια του σπιτιού του ο 30χρονος γιος αιμόφυρτος, ζητώντας βοήθεια. Από το μπαλκόνι της μια γειτόνισσα τον είδε και αμέσως ειδοποίησε το 166 και την αστυνομία. Η ίδια, ανέφερε στο protothema.gr πως ο νεαρός είχε ακόμα τις αισθήσεις του και ζητούσε βοήθεια πλημμυρισμένος από το αίμα του. «Μας έσφαξε, την μάνα μου την σκότωσε, βοήθεια παρακαλώ» τής είπε ο 30χρονος.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 11 επιδόματα του ΟΑΕΔ που πρέπει να ξέρετε

Το επίδομα ανεργίας σκέφτονται οι περισσότεροι όταν ακούν για τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός όμως προσφέρει ένα πλήθος άλλων βοηθημάτων, όχι μόνο σε ανέργους, αλλά και σε εργαζομένους, τα οποία πολλοί από τους δικαιούχους τους, ούτε καν γνωρίζουν.

Ορισμένα από αυτά τα επιδόματα χορηγούνται είτε μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης λόγω ανεργίας, είτε σε μισθωτούς που είναι σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή σε επίσχεση εργασίας, είτε λόγω αφερεγγυότητας εργοδότη, είτε ακόμη σε νέους 20-29 ετών και σε νέες μητέρες.

Τα 11 επιδόματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ:

1. Επίδομα ανεργίας (360 ευρώ +10% προσαύξηση για κάθε προστατευόμενο μέλος οικογένειας)

Για να χορηγηθεί απαιτείται καταγγελία σύμβασης (απόλυση) και συγκεκριμένος αριθμός ημερών ασφάλισης.

2. Επίδομα επίσχεσης Εργασίας ή λόγω διακοπής εργασιών της Επιχείρησης

Δικαιούχοι είναι οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας σε περίπτωση διακοπής των εργασιών της επιχείρησης και αδυναμίας για οποιοδήποτε λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας από τον εργοδότη. Επίσης, το επίδομα αυτά χορηγείται σε μισθωτούς που προχωρούν σε επίσχεση εργασίας για οποιοδήποτε λόγο (άρθρο 325 Α.Κ.).

3. Ειδικό Βοήθημα μετά τη λήξη της Επιδότησης Λόγω Ανεργίας

Το δικαιούνται όσοι παραμένουν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ).

4. Επίδομα Σε Νέους Από 20-29 Ετών

Καταβάλλεται στους νέους και νέες ηλικίας από 20 – 29 ετών, εφ» όσον παραμείνουν γραμμένοι στα μητρώα ανέργων για ένα χρόνο και ανέρχεται σε 73,37 ευρώ τον μήνα για πέντε μήνες (367 ευρώ σύνολο).

5. Παροχή λόγω Αφερεγγυότητας του Εργοδότη

Σκοπός του «λογαριασμού προστασίας εργαζομένων από την αφερεγγυότητα του εργοδότη» είναι η πληρωμή ανεξόφλητων, λόγω αφερεγγυότητας του εργοδότη, αποδοχών μέχρι τριών (3) μηνών που προέρχονται από σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας.

6. Επίδομα Διαθεσιμότητας

Παρέχεται σε μισθωτούς που τίθενται σε διαθεσιμότητα. Το ύψος του επιδόματος ανέρχεται στο 10%του μέσου όρου των τακτικών αποδοχών των δύο τελευταίων μηνών υπό καθεστώς πλήρους απασχόλησης και για διάστημα μέχρι τρεις μήνες το χρόνο.Το δικαίωμα του μισθωτού να επιδοτηθεί λόγω διαθεσιμότητας, μπορεί να ασκηθεί μέσα σε 60 ημέρες από την ημερομηνία που τέθηκε σε διαθεσιμότητα (έναρξης αυτής),

7. Ειδικό Βοήθημα Μετά Από Τρίμηνη Παραμονή Στα Μητρώα του ΟΑΕΔ

Το συγκεκριμένο επίδομα δικαιούνται ασφαλισμένοι, που δεν συγκεντρώνουν τις προϋποθέσεις για να λάβουν το επίδομα ανεργίας. Για να λάβουν το ειδικό βοήθημα θα πρέπει να είναι άνεργοι επί τρεις μήνες, να έχουν πραγματοποιήσει στην ασφάλιση ανεργίας εξήντα (60) τουλάχιστον ημέρες εργασίας στο έτος που προηγείται της έναρξης του τριμήνου και δεν πρέπει υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κ.λ.π).Ο ασφαλισμένος μπορεί να λάβει το ειδικό βοήθημα μέχρι και τρεις φορές μέσα στο έτος. Το ύψος του βοηθήματος είναι 220 ευρώ/μήνα. Ισχύει εισοδηματικό κριτήριο (9.977,99€ το 2013 και 10.271,46€ για το 2014)

8. Eπιδότηση Νεοεισερχομένων στην αγορά εργασίας (ΕΣΠΑ)

Ο ΟΑΕΔ καταβάλει ειδικό επίδομα σε άνεργους νέους από 20 μέχρι και 29 ετών και έχουν αποφοιτήσει από Δημόσιο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα λαμβάνοντας τίτλο σπουδών οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας. Προϋπόθεση είναι να εγγραφούν στα ειδικά μητρώα ανέργων το αργότερο μέσα σε τρεις (3) μήνες από την λήψη του πτυχίου και για τους άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί.

9. Ειδική Παροχή Προστασίας της Μητρότητας

Ασφαλισμένες στο ΙΚΑ που κάνουν χρήση της ειδικής άδειας μητρότητας 6 μηνών αφού πρώτα πάρουν τους 3,5 μήνες αδείας μετά τον τοκετό ή τη μετατρέψουν σε μειωμένο ωράριο εργασίας, δικαιούνται από τον ΟΑΕΔ το νομοθετημένο μισθό των 586 ευρώ μηνιαίως.

Την ειδική άδεια των 6 μηνών δικαιούνται οι μητέρες οι οποίες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ και απασχολούνται σε επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις του ιδιωτικού τομέα, με σχέση εξαρτημένης εργασίας, ορισμένου ή αορίστου χρόνου, με πλήρη ή μερική απασχόληση.

Η άδεια αυτή χορηγείται από τον εργοδότη, μετά τη λήξη της άδειας κυοφορίας και λοχείας ή της ισόχρονης προς το μειωμένο ωράριο αδείας, η και της ετήσιας κανονικής άδειας, εφόσον προβλέπεται η χορήγησή της με βάση τις ετήσιες προθεσμίες.

Η ασφαλισμένη μπορεί, με αμετάκλητη αίτησή της, να κάνει χρήση του συνόλου ή τμήματος αυτής. Επίσης, μπορεί να διακόψει την ειδική άδεια, με έγγραφη συμφωνία του εργοδότη. Σε κάθε περίπτωση το υπόλοιπο της άδειας δεν μεταφέρεται σε άλλη χρονική περίοδο.

10. Συμπληρωματικές Παροχές Μητρότητας

Καταβάλλεται η διαφορά μεταξύ του μισθού της εργαζόμενης και της επιδότησης ασθένειας λόγω τεκετού που έλεβε από το ΙΚΑ. Η καταβολή του γίνεται σε γυναίκες που εργάζονται κατά την έναρξη της αδείας κυοφορίας, μετά τον τοκετό και εφόσον εισπράξουν το επίδομα από το Ι.Κ.Α. για την αποχή από την εργασία λόγω κυοφορίας και λοχείας.

Οι παροχές μητρότητας είναι ίσες με τη διαφορά που προκύπτει αν από τις αποδοχές που καταβάλλει ο Εργοδότης αφαιρεθεί το επίδομα που κατέβαλε το Ι.Κ.Α. για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Η προθεσμία για την υποβολή σχετικής αίτησης είναι τρεις μήνες από την ημερομηνία πληρωμής από το Ι.Κ.Α.

11. Ειδικό Εποχικό Επίδομα

Ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες δεν μπορούν να ασκηθούν καθόλη τη διάρκεια του έτους. Για τους εργαζόμενους στις επαγγελματικές αυτές κατηγορίες -που χαρακτηρίζονται από «εποχικότητα» της απασχόλησης έχει καθιερωθεί το ειδικό εποχικό βοήθημα που καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ ως βοήθημα για το διάστημα που δεν μπορούν να ασκούν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Η καταβολή του βοηθήματος γίνεται σε ετήσια βάση και το ύψος του εξαρτάται από τον επαγγελματικό κλάδο στον οποίο ανήκει ο δικαιούχος.

Τα εποχικά επαγγέλματα είναι αυτά που προσδιορίζονται αναλυτικά στο άρθρο 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι, καπνεργάτες, ηθοποιοί, κεραμοποιοί, δασεργάτες, μουσικοί, κ.τ.λ.). Οι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, και να παρέχουν την εργασία τους στην Ελλάδα.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τρίτη στον κόσμο η Εθνική πόλο των ανδρών!


Η εθνική ομάδα των ανδρών υδατοσφαίρισης χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Στο «μικρό τελικό» του τουρνουά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβλήθηκε στα πέναλτι με 11-9 της Ιταλίας....(κανονικός αγώνας 7-7) και πανηγύρισε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, ενώ παράλληλα εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο το επόμενο καλοκαίρι.
Η «γαλανόλευκη», που για να φτάσει στην τετράδα απέκλεισε στα πέναλτι τους Αυστραλούς και με τον ίδιο τρόπο ηττήθηκε από τους Κροάτες στον πρώτο ημιτελικό, είχε το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ξέφυγε ακόμη και με 2 γκολ, αλλά οι Ιταλοί έβρισκαν πάντα τον τρόπο να πλησιάζουν στο γκολ.
Τελικά το ματς οδηγήθηκε στη «ρώσικη ρουλέτα», με τους Ιταλούς να χάνουν δύο πέναλτι (ένα δοκάρι και στο άλλο απόκρουσε ο Φλέγκας), ενώ οι διεθνείς μας ευστόχησαν και στα 4 που εκτέλεσαν.
Στ. Κοντονής: Τεράστια επιτυχία
Τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καζάν, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, με δήλωσή του λίγη ώρα μετά τη λήξη του «μικρού» τελικού με την Ιταλία.
«Η κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου από την Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, αποτελεί τεράστια επιτυχία των διεθνών μας και των προπονητών τους. Σε δύσκολους πραγματικά καιρούς για την χώρα, με τα κονδύλια προς τον ελληνικό αθλητισμό να είναι κατά πολύ περιορισμένα, και με τα προβλήματα στις εγκαταστάσεις να έχουν διογκωθεί εξαιτίας της αδιαφορίας των προηγούμενων κυβερνήσεων, η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών πέτυχε στην πραγματικότητα έναν άθλο, εξασφαλίζοντας και τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το ελληνικό πόλο έχει δημιουργήσει τη δική του σχολή και σε κάθε μεγάλη διοργάνωση καταφέρνει να διακρίνεται, τόσο σε επίπεδο ανδρών, όσο και γυναικών. Από την πλευρά της η Πολιτεία θα ακούσει τα προβλήματα αυτών των παιδιών και να βοηθήσει στο μέτρο των δυνατοτήτων της. Θερμά συγχαρητήρια», αναφέρει ο κ. Κοντονής.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού θα δεχθεί στο γραφείο του τα μέλη της εθνικής, σε ραντεβού που θα οριστεί μόλις η ομάδα επιστρέψει στην Ελλάδα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τον εγκέφαλο και καταναλώνουμε ΟΛΟΙ;;;;



Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ τον εγκέφαλο και καταναλώνουμε ΟΛΟΙ;;;;
Για τις τροφές που βοηθάνε τον εγκέφαλο έχουν γραφτεί πολλά άρθρα.
Για αυτές, όμως, που τον καταστρέφουν λίγα είναι γνωστά. Παρακάτω παρουσιάζονται οι τέσσερις τροφές που τον μπλοκάρουν, μειώνουν την απόδοσή του και μας εμποδίζουν να συγκεντρωθούμε.

Οι τέσσερις τροφές που μπλοκάρουν τον εγκέφαλο είναι οι εξής:

Γλυκά
Η κατανάλωση ζάχαρης επί μακρόν οδηγεί σε νευρολογικές διαταραχές και επηρεάζει αρνητικά τη μνήμη, εμποδίζοντας τη σωστή αφομοίωση των πληροφοριών.

Αλκοόλ
Η κατανάλωση αλκοόλ προκαλεί σύγχυση, δεν επιτρέπει την καθαρή σκέψη και την απομνημόνευση των πληροφοριών.

Πρόχειρο φαγητό
Το πρόχειρο φαγητό διαταράσσει την ισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου, προκαλεί στρες και κατάθλιψης, ενώ περιορίζει σημαντικά τη νοητική λειτουργία, τη δυνατότητα μάθησης, την εγρήγορση και τη μνήμη.

Αλάτι
Το αλάτι επηρεάζει τη νοητική λειτουργία και εμποδίζει την καθαρή σκέψη.

 Onmed.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ύφεση η φωτιά στους πρόποδες της Πάρνηθας - Απείλησε σπίτια

Στο σημείο επιχειρούν 8 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο - Στα 150 μέτρα από τα σπίτια έφτασαν οι φλόγες - Συνέδραμαν και περίοικοι με όποιο μέσο μπορούσαν
Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που απείλησε τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας.
Όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην περιοχή υπήρχαν μόνο μικρές εστίες φωτιάς, που, πλέον, δεν απειλούν σπίτια.

Η φωτιά, που ξέσπασε στις 23:00 το βράδυ του Σαββάτου, ήταν επικίνδυνη, καθώς νωρίτερα απείλησε σπίτια, που βρίσκονται διάσπαρτα μέσα στη δασική περιοχή που τυλίχτηκε στις φλόγες.

Στην περιοχή έσπευσαν 25 οχήματα της Πυροσβεστικής με 50 πυροσβέστες, ενώ επιχειρούσαν και 22 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σύντομα όμως, και καθώς τα μέτωπα της φωτιάς στους πρόποδες της Πάρνηθας ήταν δύο -στις περιοχές Πηγή και Μοναστήρι- οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και αριθμούσαν 90 πυροσβέστες με 30 οχήματα.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή παραμένουν οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιεί και ένα ελικόπτερο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας οι άνδρες της Πυροσβεστικής, αλλά και περίοικοι, που, κατά πληροφορίες, συμμετείχαν με όποιον τρόπο μπορούσαν στην κατάσβεση της φωτιάς, προσπαθούσαν να την περιορίσουν σε συγκεκριμένα όρια.
Η φωτιά είχε ξεσπάσει σε πεύκα, στο τέρμα της οδού Ιωάννη Μίχα. Στην περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια. Πληροφορίες ανέφεραν πως οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση 150 μέτρων από ορισμένα εξ αυτών.

Στην περιοχή, ακόμη, υπάρχουν δύο μοναστήρια. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης είχαν τεθεί σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο εκκένωσής τους.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα-Πού θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα

Αστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες να αναμένεται να εκδηλωθούν σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικούς όμβρους ή καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Αώο 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες. Βελτίωση από τις απογευματινές ώρες και από τα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Στην Κρήτη πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη έως 32 βαθμούς.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων τις απογευματινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Λίγες παροδικές νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών όμβρων τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ