Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

“Επαμεινώνδεια 2015” στα Λεύκτρα-Βίντεο,φωτορεπορτάζ



Με φεστιβάλ παραδοσιακού χορού και γλεντιού ξεκίνησαν, την Παρασκευή 7 Αυγούστου, οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις “Επαμεινώνδεια 2015” του  Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου  Λεύκτρων.
Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το  Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών & παραδοσιακό γλέντι που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Λεύκτρων. Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας καθώς και τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων «Σύλλογος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Λάϊος», «Χορευτικός Σύλλογος Ερυθρών "Το Κριεκούκι"» μας παρουσίάσαν παραδοσιακούς χορούς από την περιοχή μας , τα νησιά του Αιγαίου και από την Μ. Ασία. Κοντά μας βρέθηκαν και οι δάσκαλοι της «Μουσικής Σχολής Χρόνης Αηδονίδης» και αφού συνόδευσαν με τις μελωδίες τους τα χορευτικά τμήματα, μας κρατήσαν συντροφιά σε ένα υπέροχο παραδοσιακό γλέντι μέχρι το πρωί. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο η ορχήστρα όσο και τα χορευτικά τμήματα που ήταν μαζί μας. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην όμορφη αυτή εκδήλωση.
Με εκτίμηση ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΤΡΩΝ

 Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, ο οποίος στον χαιρετισμό του συνεχάρη τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Αποστόλου Αναστάσιο και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για τη διοργάνωση και την πρωτοβουλία των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία. Όπως είπε χαρακτηριστικά “ Στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε , η ανάγκη για ψυχαγωγία, μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική καθώς οι πολίτες αντλούν δυνάμεις και ηθικό, πολύ περισσότερο, όταν οι σύλλογοι που τις διοργανώνουν διακρίνονται με τη δράση τους και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους”.

Τα “Επαμεινώνδεια 2015” θα διαρκέσουν μέχρι τις 14 Αυγούστου και περιλαμβάνουν εκδηλώσεις πολιτισμού και αθλητισμού.






ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ


Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας:Θα φορολογούνται οι μισθοί των βουλευτών -Μειώσεις στους υπουργούς



Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Μαξίμου με αντικείμενο την κατάθεση νομοσχεδίου για την φορολόγηση της βουλευτικής αποζημίωσης, καθώς και την μείωση των αποζημιώσεων υπουργών, διοικητών ΔΕΚΟ και προέδρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

«Όταν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μπαίνει το ζήτημα της κατάργησης των φορολογικών εξαιρέσεων που ισχύουν για τους αγρότες, δεν μπορούμε να κάνουμε τους δήθεν αδιάφορους για τις φορολογικές εξαιρέσεις που ισχύουν για εμάς τους ίδιους» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αναλυτικά, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει:

ΘΕΜΑ: «Φορολόγηση Βουλευτικής αποζημίωσης, βουλευτικές ατέλειες και παροχές, καθώς και μείωση αποζημίωσης των Υπουργών και Διοικητικών ΔΕΚΟ και Προέδρων Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών»

ΑΡΘΡΟ 1

    Η Βουλευτική μηνιαία αποζημίωση ως και η αποζημίωση συμμετοχής σε κοινοβουλευτικές Επιτροπές, φορολογούνται στο σύνολό τους σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, όπως εκάστοτε ισχύουν.

    Από την υπαγωγή στη φορολόγηση της παραγράφου 1 εξαιρείται το επίδομα οργάνωσης γραφείου, το επίδομα κίνησης και το επίδομα διαμονής, εφόσον δικαιολογούνται βάσει των απαιτούμενων παραστατικών που θεωρούνται ως δαπάνη.

    Οι μηνιαίες αποζημιώσεις των μη κοινοβουλευτικών Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών, Υφυπουργών, καθώς και των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των Υπουργείων μειώνονται κατά ποσοστό δεκαπέντε τοις εκατό (15%).

    Οι αμοιβές των Διοικητών καθώς και των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών με τη μορφή ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ καθορίζονται κατ’ ανώτατο όριο σε ποσοστό ογδόντα τοις εκατό (80%) της κατά την προηγούμενη παράγραφο αποζημίωσης του μη κοινοβουλευτικού Υπουργού.

Στο ως άνω ποσό αμοιβής περιλαμβάνεται η μηνιαία αμοιβή, καθώς και αποζημίωση συμμετοχής σε Διοικητικά Συμβούλια και πάσα άλλη σε χρήμα παροχή.

    Η μηνιαία αποζημίωση των Προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων ή Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου.

ΑΡΘΡΟ 2

    Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 1 του παρόντος ισχύουν για τα εισοδήματα του οικονομικού έτους 2015, οι παράγραφοι 3, 4, 5 του άρθρου 1 του παρόντος ισχύουν από 01/10/2015.

    Κάθε άλλη αντίθετη προς τις διαταγές του παρόντος διάταξη νόμου καταργείται από την δημοσίευση αυτού.

ΑΡΘΡΟ 3

Η ισχύς του παρόντος με την επιφύλαξη της παραγράφου 1 του άρθρου 2 του παρόντος αρχίζει από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τι διευκρινίζουν κυβερνητικοί τίτλοι

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους:

-Έως σήμερα η βουλευτική αποζημίωση φορολογείται κατά το 75% του ποσού, ενώ η αποζημίωση συμμετοχής στις κοινοβουλευτικές επιτροπές είναι αφορολόγητη.

-Μειώνονται κατά 15% οι μηνιαίες αποζημιώσεις υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων.

Καθορίζεται ανώτατο όριο στις συνολικές αποδοχές των διοικητών και μελών ΔΣ των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, σε ποσοστό 80% της αποζημίωσης του μη κοινοβουλευτικού υπουργού.

Η αποζημίωση προέδρων και μελών ΔΣ Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις μηνιαίες αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Δημήτρης Μάρδας και ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς.

Μιλώντας στην σύσκεψη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε μεταξύ άλλων: «Το πολιτικό σύστημα οφείλει να ανταποκρίνεται στο κοινό αίσθημα. Γι αυτό πρέπει να κατατεθεί άμεσα το νομοσχέδιο που καταργεί το αφορολόγητο των βουλευτών, και εξορθολογίζει τις αποδοχές των υπουργών, των διοικητών Οργανισμών και των προέδρων των ανεξάρτητων αρχών.

»Είναι μια πολιτική πρωτοβουλία όχι μόνο με οικονομικό αποτέλεσμα, αλλά και με συμβολικό περιεχόμενο. Και η πρωτοβουλία αυτή δεν επιβάλλεται από την τρέχουσα διαπραγμάτευση, αλλά από την υποχρέωση του πολιτικού συστήματος να μην εξαιρεί τον εαυτό του από τα μέτρα τα οποία λαμβάνει».

Διαβάστε Περισσότερα »

Οι τροχονομικές ρυθμίσεις στο παζάρι της Θήβας

23- 29 Αυγούστου η Εμποροπανήγυρη Θήβας 2015 – Τροχονομικές διατάξεις κατά τη διάρκεια αυτής. 

Στις 23 Αυγούστου (εννιάμερα της Παναγίας) ξεκινά και φέτος η εμποροπανήγυρη της Θήβας, παράλληλα με την πανήγυρη του Μητροπολιτικού Ναού της πόλης των Θηβών, που είναι αφιερωμένος στην Παναγία.

Σύμφωνα με την απόφαση 253 / 2015 του Δημοτικού Συμβουλίου Θηβαίων  (αναρτημένη στο site του Δήμου και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ : ΑΔΑ: ΩΗΨ5ΩΡΜ-ΚΜΘ)  η εμποροπανήγυρη θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης των Θηβών στην οδό Πινδάρου (ξεκινώντας από την οδό Σκουρτανιώτου και καταλήγοντας στην οδό Μπέλλου) και θα διαρκέσει μέχρι τις 29 Αυγούστου 2015.

Προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Ετήσια Εμποροπανήγυρης του Δήμου Θηβαίων για το έτος 2015 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων πραγματοποίησε αυτοψία στον χώρο  της εμποροπανήγυρης στην οδό Πινδάρου και προχώρησε στη σχεδίαση οριζοντιογραφίας της εμποροπανήγυρης με χάραξη των παραγκών  και των ράντζων.

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗ των δικαιούχων εμπόρων και των θέσεων θα γίνει στις 22 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, μια μέρα πριν την έναρξη, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας και τα είδη που θα πωλούνται, θα  είναι τα εξής:

Τεχνητά & αποξηραμένα Άνθη- Φυτά-Βότανα, Ασημικά και Faux Bijou  (Φο Μπιζού), Βιβλία , Είδη Αυτοκινήτου, Βιομηχανικά είδη-Εργαλεία -είδη κήπου , Είδη Λαϊκής Τέχνης- κουδούνια, Είδη Δώρων, Είδη Οικιακής Χρήσης –Υαλικά- Είδη Μπάνιου, Καλλυντικά, Λευκά είδη, Εκκλησιαστικά Είδη , Αξεσουάρ Μικρών Ζώων & Ιχθύων, Είδη Ένδυσης–Υπόδησης , Αξεσουάρ Ένδυσης, Παιδικά παιχνίδια, Ηλεκτρονικά , Παραδοσιακά γλυκά – προϊόντα που δεν θα παρασκευάζονται στο χώρο της εμποροπανήγυρης ( χαλβάς και  παρασκευασμένοι λουκουμάδες σε συσκευασία μιας χρήσεως)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με  άδειες συμμετοχής, δικαιολογητικά, τρόπους διάθεσης χώρων, τέλη χρήσεως, υγειονομικούς όρους κλπ στο site του Δήμου www.thiva.gr και στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, όπου έχει αναρτηθεί η απόφαση του Δ.Σ.
ΤΡΟΧΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

1.    Η οδός Πινδάρου θα παραμείνει κλειστή για τα οχήματα από το μεσημέρι (ώρα 14:00) της Πέμπτης 20 Αυγούστου έως 30 Αυγούστου (ημέρα αποξήλωσης παραγκών-καθαριότητας).
2.    Τα κινούμενα επί της οδού Πινδάρου οχήματα θα κινούνται υποχρεωτικά στην οδό Δίρκης με την υφιστάμενη κατεύθυνση.
3.    Στο τμήμα της οδού Πινδάρου, από Οιδίποδος έως Αντιγόνης, θα υπάρχει ελεύθερος χώρος διέλευσης τουλάχιστον 4,00μ. για λόγους αποκλειστικά και μόνο πυρασφάλειας.
4.    Θα απαγορευτεί η στάθμευση επί της οδού Οιδίποδος από Πελοπίδου έως Πινδάρου για λόγους πυρασφάλειας.
5.    Τα ταξί θα εισέρχονται από την Επαμεινώνδου στην οδό Βουρδουμπά και θα μπορούν να σταθμεύουν και στις δύο πλευρές του οδοστρώματος της οδού αυτής.
6.    Από την οδό Τσεβά μέχρι την οδό Μπέλλου τα οχήματα θα κινούνται κανονικά.
7.    Όλοι οι κόμβοι με την οδό Πινδάρου θα διατηρηθούν μη εκμεταλλεύσιμοι από εμπόρους σε όλο το πλάτος έκαστου κόμβου για την αποφυγή συνωστισμού πάγκων και οχημάτων.
8.    Θα απαγορευτεί η στάθμευση στην οδό Πολυνείκους.
9.    Για την ασφαλή κίνηση των πεζών να διατηρούνται χαμηλές ταχύτητες από τα οχήματα.
10.     Οι προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα συνοδευτούν από κατάλληλη σήμανση.

Διαβάστε Περισσότερα »

454 συλλήψεις τον Ιούλιο στη Στερεά

Μηνιαία δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας


Κατά την διάρκεια του μηνός Ιουλίου του έτους 2015, από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες των Νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας: 

α. Συνελήφθησαν συνολικά τετρακόσια πενήντα τέσσερα (454) άτομα και ειδικότερα:

•    Δέκα (10) άτομα, για διάπραξη ληστειών.
•    Τρία (3) άτομα, για απόπειρα ληστείας.
•    Τριάντα τέσσερα (34) άτομα, για διάπραξη κλοπών, κλοπών – διαρρήξεων.
•    Πενήντα εννέα (59) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.
•    Εκατόν εξήντα ένα (161) αλλοδαποί, για παράνομη είσοδο και παραμονή στη χώρα (παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών).
•    Είκοσι επτά (27) άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα (εντάλματα σύλληψης, αποφάσεις δικαστηρίων κ.λ.π.).
•    Πενήντα επτά (57) άτομα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.).
•    Δέκα (10) άτομα, για παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
•    Έξι (6) άτομα, για παραβάσεις νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Οκτώ (8) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών.
•    Έξι (6) άτομα, για πρόκληση σωματικών βλαβών – εξύβριση – φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Ένα (1) άτομο, για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.
•    Ένα (1) άτομο, για φθορά ξένης ιδιοκτησίας.
•    Ένα (1) άτομο, για απόπειρα κλοπής.
•    Ένα (1) άτομο, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
•    Ένα (1) άτομο, για απάτη.
•    Ένα (1) άτομο, για εκούσια απαγωγή.
•    Δύο (2) άτομα, για πλαστογραφία.
•    Οκτώ (8) άτομα, για παραεμπόριο.
•    Σαράντα δύο (42) άτομα, για λοιπά αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις του Οικοδομικού Κανονισμού (ΓΟΚ), παραβάσεις νομοθεσίας περί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, κ.λ.π.).
•    Δύο (2) άτομα, για εξύβριση.
•    Ένα (1) άτομο, για αντίσταση.
•    Δύο (2) άτομα, για παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.
•    Δύο (2) άτομα, για απειλή.
•    Ένα (1) άτομο, για απειλή – φθορά ξένης ιδιοκτησίας – ψευδή καταμήνυση.
•    Τρία (3) άτομα, για ενδοοικογενειακή βία.
•    Τρία (3) άτομα, για παρακώλυση συγκοινωνιών.
•    Ένα (1) άτομο, για ψευδή ανωμοτί κατάθεση.


β. Εξιχνιάσθηκαν ενδεικτικά:

•    Τέσσερις (4) υποθέσεις ληστειών.
•    Μία (1) απόπειρα ληστείας.
•    Σαράντα τέσσερις (44) κλοπές, κλοπές – διαρρήξεις.
•    Πενήντα δύο (52) υποθέσεις ναρκωτικών.
•    Δέκα (10) υποθέσεις του νόμου περί όπλων.
•    Τέσσερις (4) υποθέσεις απάτης.
•    Τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.
•    Μία (1) υπόθεση πλαστογραφίας.
•    Έξι (6) υποθέσεις για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα - λαθρεμπορίας.
•    Δύο (2) υποθέσεις κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.


δ. Κατασχέθηκαν ενδεικτικά:

•    Κάνναβη: (8.343,85) γραμμάρια
•    Ηρωίνη: (26,36) γραμμάρια
•    Κοκαΐνη: (3,80) γραμμάρια
•    Δενδρύλλια κάνναβης: 2.369
•    Ναρκωτικά δισκία: 24
•    Ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας: 4
•    Πιστόλια: 4
•    Κυνηγετικά όπλα: 8
•    Αεροβόλο τυφέκιο: 1
•    Φλόμπερ: 1
•    Φυσίγγια: 867
•    Κάλυκες: 12
•    Γεμιστήρες: 5
•    Μαχαίρια: 4
•    Γκλοπ: 3
•    Σιδερογροθιά:1
•    Αδασμολόγητος καπνός: (27.126) γραμμάρια
•    Λαθραία πακέτα τσιγάρων: 3.405
•    Χρηματικό ποσό: 1.550,00€
•    Πλαστά χαρτονομίσματα: 85,00€
•    Οχήματα: 7
•    Κινητά τηλέφωνα: 4
•    Διαρρηκτικά εργαλεία
•    Διάφορα είδη παραεμπορίου

Επιπλέον στην Περιφέρεια των προαναφερόμενων Αστυνομικών Υπηρεσιών, βρέθηκαν συνολικά έντεκα (11) κλεμμένα οχήματα.






Διαβάστε Περισσότερα »

Νίκος Ζουρνής, Νατάσα Καμπαστάνα στα Λεύκτρα



Ο τραγουδοποιός Νίκος Ζουρνής και η νέα ερμηνέυτρια Νατάσα Καμπαστάνα ενώνουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους σε μια συνεργασία που αναμένεται να ξεχωρίσει. Με πρωτοβουλία του Εκπολιτιστικού – Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων θα δώσουν μία συναυλία στα Λεύκτρα Βοιωτίας την Πέμπτη 13 Αυγούστου.
Μαζί θα παρουσιάσουν τραγούδια από τους τρεις προσωπικούς δίσκους του Νίκου Ζουρνή («Χιλιόμετρα», «Όλα τα χρώματα του Μπλε», «Αρόδου»), αγαπημένες διασκευές, επιλεγμένα παραδοσιακά και ρεμπέτικα, τραγούδια του Σωκράτη Μάλαμα, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και άλλων μεγάλων τραγουδοποιών.
Νίκος Ζουρνής. Ο πρώτος δίσκος με τίτλο «Χιλιόμετρα» κυκλοφόρησε το 2009 σε στίχους του ίδιου, του Μιχάλη Γκανά, ενώ περιείχε και ένα μελοποιημένο ποίημα του Γιάννη Ρίτσου. Εκτός από τον ίδιο τον τραγουδοποιό, τραγούδια ερμήνευαν ο Μανώλης Λιδάκης, ο Απόστολος Ρίζος και η Μαρία Λούκα.
Ο δεύτερος δίσκος με τίτλο «Όλα τα χρώματα του μπλε» κυκλοφόρησε στις αρχές του 2012 σε στίχους του Νίκου Ζουρνή, του Μάνου Ελευθερίου, του Διονύση Καψάλη και του Θοδωρή Γκόνη. Συμμετείχε με δύο τραγούδια η Μαρία Λούκα.
Ο τρίτος δίσκος με τίτλο «Αρόδου» μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει στίχους του Μάνου Ελευθερίου, του Θοδωρή Γκόνη, της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Παναγιώτη Κουρκουμέλη. Συμμετέχουν ερμηνευτικά η Λαμπρινή Καρακώστα, η Αντιγόνη Μπασακάρου, η Νίκη Γλυκή και ο Πάνος Παπαϊωάννου.

Νατάσα Καμπαστάνα. Μια ερμηνεύτρια και μουσικός της νέας γενιάς με σημαντική παρουσία στην έντεχνη και παραδοσιακή σκηνή. Έχει συνεργαστεί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων ως ερμηνεύτρια ενώ ως μουσικός (στο σαντούρι και στο κανουνάκι) έχει θητεύσει στην ορχήστρα του Ωδείου Αθηνών αλλά και σε διάφορα μουσικά σχήματα.

Επί σκηνής, τρεις ταλαντούχοι μουσικοί συμπράττουν και συν-διαμορφώνουν νότες και τραγούδια: ο Άλκης Δήμος (ούτι, λαούτο), ο Πάνος Ηλιόπουλος (νέι, σαξόφωνο) και ο Κώστας Σταυρόπουλος (κοντραμπάσο).

Λεύκτρα Βοιωτίας
Πέμπτη 13 Αυγούστου
Ώρα: 10:00 μ.μ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πολιτιστικό Καλοκαίρι στον Δήμο Αλιάρτου Θεσπιέων-Όλο το Πρόγραμμα


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεργασία Ολυμπιακού με την Α.Ε.Δηλεσίου για την δημιουργία Σχολής Ποδοσφαίρου στο Δήλεσι



 Ο Ολυμπιακός ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την ΑΕ Δηλεσίου με στόχο την δημιουργία Σχολής Ποδοσφαίρου στο Δήλεσι της Βοιωτίας.

Σχολή Ποδοσφαίρου στο Δήλεσι
Η Διεύθυνση Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την ΑΕ Δηλεσίου με στόχο την δημιουργία Σχολής Ποδοσφαίρου στην ομώνυμη πόλη της Βοιωτίας. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να επενδύει στο μέλλον που είναι τα νέα παιδιά και επιλέγει να συνεργαστεί με ανθρώπους και συλλόγους που έχουν το ίδιο όραμα.
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλ: 6936383635
email: dilesifc@gmail.com
Διεύθυνση-Τεχνικό Επιτελείο
Α' Αντιπρόεδρος: Κωφός Δημήτρης
Γενικός Γραμματέας: Χρήστος Ηλίας
Γενικός Αρχηγός: Αλεξανδρής Πέτρος
Προπονητές: Λίγκας Βαγγέλης/ Μουρατίδου Μαρία (γυμνάστρια).
prigipato-dilesi.blogspot.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ απο το Εργ.Κέντρο Λιβαδειάς για το Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης


         Το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς απευθύνει προς όλους τους πολίτες ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ενότητας, αγώνα και συμμετοχής στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Συλλαλητήριο, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015.
Σας ενημερώνουμε , για την ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά των εργαζομένων της Επαρχίας μας  στη Θεσσαλονίκη, θα αναχωρήσει λεωφορείο από το Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς  το Σάββατο 5/9/2015 ώρα  8.30΄ το πρωί.
    ΄Οσοι  θέλουν να πάρουν μέρος μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα : 22610 28344  , 22610 23912     και
6946001598   Καρβούνης Γεώργιος.


                                                                    Το       Δ.Σ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει η Παναγία- Γιορτάζει το Χωριό μας

Δεκαπενταύγουστος -Γιορτάζει το Νεοχώρι. Την Παρασκευή 14 Αυγούστου στην Εκκλησία μας θα γίνει Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της Ιεράς Εικόνας.Μετά το πέρας του Εσπερινού θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι στη πλατεία με Πολύ Πολύ χορό και τραγούδι,απο τον Σύλλογο Γυναικών Νεοχωρίου οι "ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"





Χρόνια Πολλά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Τι αλλάζει για όσους μπήκαν στις 100 δόσεις

Μεγάλες ανατροπές συμφώνησε η κυβέρνηση με το κουαρτέτο στη ρύθμιση των 100 δόσεων.

Οι αλλαγές στη ρύθμιση στην οποία έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 850.000 δανειολήπτες, θα αποτελέσει ένα από τα «προαπαιτούμενα» της συμφωνίας και θα ψηφιστεί άμεσα.

Με βάση το ισχύον καθεστώς, οι οφειλέτες μέχρι του ποσού των 5000 ευρώ δεν τοκίζονται καθόλου ενώ όσοι χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ επιβαρύνονται με επιτόκιο 3%.

Ωστόσο επέρχονται αλλαγές για όσους έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση:

-Όσοι χρωστούν πάνω από 5000 ευρώ θα πληρώνουν επιτόκιο 5% αντί για 3%

-Όσοι χρωστούν κάτω από 5000 ευρώ, δεν θα έχουν τόκους αν θα πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες τρεις προϋποθέσεις:

Ο οφειλέτης να είναι φυσικό πρόσωπο και να μην ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η αξία της ακίνητης περιουσίας του να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Κατά την υπαγωγή στη ρύθμιση, το ποσό της οφειλής να μην ξεπερνά το 50% του εισοδήματος (δηλαδή πρακτικά τις 10.000 ευρώ).

Αν δεν πληρούνται αυτές οι τρεις προϋποθέσεις, οι οφειλέτες θα τοκίζονται με επιτόκιο 5%.

Όσον αφορά στον αριθμό των δόσεων, θα επανεξεταστούν πιθανότατα με βάση το εισόδημα.

Έτσι, όσοι έχουν ζητήσει το χρέος τους να αποπληρωθεί σε 100 δόσεις αλλά εμφανίζουν πολύ υψηλό εισόδημα, είναι πολύ πιθανό ότι θα κληθούν να πληρώνουν σε λιγότερες δόσεις.

Για παράδειγμα για οφειλή 15.000 ευρώ, που σήμερα κάποιος έχει ρυθμίσει σε 100 δόσεις των 150 ευρώ με τόκους 450 ευρώ, ενδέχεται το χρέος του να πρέπει να εξοφληθεί σε 50 δόσεις των 300 ευρώ και οι τόκοι του θα φτάσουν στα 750 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως διαγράφηκε το γερμανικό χρέος πριν από 62 χρόνια




    Στις 27 Φεβρουαρίου 1953 οι πιστωτές της Γερμανίας με πρωτοβουλία των ΗΠΑ συγκεντρώθηκαν στο Λονδίνο για να διευθετήσουν το χρέος της Γερμανίας και συγκεκριμένα αυτό της Δυτικής Γερμανίας.

Το γερμανικό χρέος (προπολεμικό και μεταπολεμικό) ανερχόταν σε... 32 δισεκατομμύρια μάρκα, χωρίς να υπολογίζονται οι πολεμικές επανορθώσεις και αποζημιώσεις. Στους πιστωτές περιλαμβάνονταν χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία, το Ιράν, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία, η Γιουγκοσλαβία, η Νότιος Αφρική και η Ελλάδα. Η Ρωσία και οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Οι διαπραγματεύσεις κράτησαν περίπου έξι μήνες και στις 8 Αυγούστου 1953 υπεγράφη η Συμφωνία του Λονδίνου για τα Γερμανικά Εξωτερικά Χρέη (London Agreementon German External Debts), που προέβλεπε «κούρεμα» κατά 60% και αποπληρωμή τους με μάρκα σε 30 χρόνια.

Ένας σημαντικός όρος της συμφωνίας ήταν ότι αποπληρωμή θα γινόταν εφόσον η Δυτική Γερμανία είχε εμπορικό πλεόνασμα και η εξυπηρέτηση του χρέους δεν θα ξεπερνούσε το 3% των εσόδων της από το εξαγωγικό εμπόριο.

Από ελληνικής πλευράς, τη συμφωνία υπέγραψε ο πρεσβευτής μας στο Λονδίνο, Λέων Β. Μελάς, και κυρώθηκε από τη Βουλή με το νόμο 3480/56 (ΦΕΚ 6/7.1.1956).

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους, μαζί με το σχέδιο Μάρσαλ, βοήθησαν καθοριστικά στην οικονομική «απογείωση» της καθημαγμένης από τον πόλεμο Δυτικής Γερμανίας και τη βοήθησε να ενταχθεί ομαλά στους διεθνείς θεσμούς.
Λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης, η αποπληρωμή του χρέους ήταν εύκολη υπόθεση για τη Δυτική Γερμανία.

...Η τελευταία δόση του πληρώθηκε στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν η Ελλάδα βρισκόταν στον αστερισμό του πρώτου μνημονίου.

Το «κούρεμα» του γερμανικού χρέους το 1953 χρησιμοποιήθηκε ως παράδειγμα από μη κυβερνητικές οργανώσεις (ATTAC κ.ά.) για τη διεκδίκηση διαγραφής του χρέους των υπερχρεωμένων χωρών του Τρίτου Κόσμου. Το επικαλέστηκε μάλιστα για το ελληνικό χρέος και ο τότε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ευρωκοινοβούλιο ...
Διαβάστε Περισσότερα »

Άστατος ο καιρός -Πέφτει η θερμοκρασία σε όλη την χώρα

Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και την Κρήτη τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο μέχρι 5 μποφόρ.



Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και τη βόρεια Εύβοια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ
θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στην Κρήτη με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών όμβρων ή μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στις ανατολικές παραθαλάσσιες περιοχές η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα γύρω ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ