Τρίτη 11 Αυγούστου 2015

Πεζοπορία από τα Λεύκτρα προς την Λιβαδόστρα, στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Επαμεινώνδεια 2015»

Πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων «Επαμεινώνδεια 2015» του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Λεύκτρων, η καθιερωμένη εδώ και χρόνια πεζοπορία από τα Λεύκτρα προς την Λιβαδόστρα, μέσω του παλιού δρόμου.





Πρόκειται για μια πολύ όμορφη διαδρομή μέσα στη φύση. Στην αρχή είναι έντονα κατηφορική και στη συνέχεια μετατρέπεται σε κοιλάδα, όπου καταλήγει στο οχυρωματικό φρούριο της Ακρόπολης της Κρεύσιδος, στην παραλία Λιβαδόστρα στον κορινθιακό κόλπο.
Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Γερμανία κέρδισε ...€100 δισ. από την κρίση στην Ελλάδα!





    Ο ισοσκελισμένος προϋπολογισμός της Γερμανίας οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στην εξοικονόμηση από τους τόκους που προκύπτουν από την κρίση χρέους.
    Αυτό αποκαλύπτει σε μελέτη που δημοσιεύτηκε σήμερα το γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών της Χάλλε (IW – Halle).

Σύμφωνα με υπολογισμούς του εν λόγω think tank τα κεφάλαια τα οποία έχει εξοικονομήσει ο γερμανικός... κρατικός προϋπολογισμός εν μέρει λόγω της ελληνικής κρίσης ανέρχονται σε 100 δισ. ευρώ.
Κάθε φορά, κατά τελευταία χρόνια, έρχονταν αρνητικές ειδήσεις για τις χρηματιστικές αγορές γύρω από το θέμα "Ελλάδα", έπεφταν για επιτόκια των γερμανικών κρατικών ομολόγων, ενώ κάθε φορά που ερχόνταν θετικές ειδήσεις ανέβαιναν.
Αυτές οι εξοικονομήσεις υπερβαίνουν τις ζημιές που προκάλεσε η κρίση, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει καθόλου τα χρέη της.
Η Γερμανία, σύμφωνα με το IW – Halle έχει κερδίσει σε κάθε περίπτωση από την ελληνική κρίση.
Στο ίδιο δελτίο τύπου του, το γερμανικό think tank, αναφέρει ότι εκτιμάται πως το γερμανικό μερίδιο των πακέτων διάσωσης της Ελλάδας ανέρχεται στα 90 δισ. ευρώ (σ.σ. έναντι των 100 δισ. ευρώ που έχει ήδη κερδίσει η Γερμανία από τα επιτόκια). Έτσι, σύμφωνα με τους Γερμανούς οικονομολόγους, ακόμα και αν η Ελλάδα δεν επέστρεφε ούτε σεντ στο γερμανικό δημόσιο, το τελευταίο θα είχε κερδίσει από την κρίση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Χάος στην Κω με επεισόδια μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών-βίντεο

Πραγματικό χάος σημειώθηκε στην Κω, όταν περίπου 1500 μετανάστες αρνήθηκαν να μπουν στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του νησιού και ξέσπασαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν ακόμη και με πυροσβεστήρες να απωθήσουν τους μετανάστες, οι οποίοι είχαν κλείσει τον κεντρικό δρόμο του νησιού ενώ κάποιοι από αυτούς πετούσαν ακόμη και μπουκάλια σε διερχόμενα αυτοκίνητα.

Τις σκηνές που ακολούθησαν απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός και δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος. Οι μετανάστες φώναζαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων «Θέλουμε τα χαρτιά μας για να φύγουμε, θέλουμε να φάμε», όπως αναφέρει το kostoday.com.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος του νησιού Γιώργος Κυρίτσης, τόνισε στον ΣΚΑΪ, ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι ανεξέλεγκτη.

«Μετανάστες έδειραν αστυνομικούς και σκοτώνονται μεταξύ τους... Έχει καταλυθεί οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί έννομη τάξη» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι ίδιοι αστυνομικοί του ακριτικού νησιού προέβησαν σε κατάληψη του αστυνομικού τμήματος διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα και ότι είναι αποκλεισμένοι από εκατοντάδες ανθρώπους που -όπως είπε ο δήμαρχος- είναι ανεξέλεγκτοι

Όσον αφορά την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε ότι «από την Τετάρτη που ήρθε δεν την ξανασυναντήσαμε, δεν έχει κάνει τίποτε, μόνο εξαγγελίες κάνει... Η κύρια υπουργός και ο τοπικός συνεργάτης της βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νησί επιρρίπτουν μόνο ευθύνες στην τοπική αυτοδιοίκηση», δήλωσε. «Η υπηρεσία αλλοδαπών δουλεύει επί 24ωρου βάσεως», επισήμανε ακόμη.

Ο δήμαρχος είπε ότι στο νησί μεταβαίνουν σήμερα δύο διμοιρίες ειδικών δυνάμεων μετά από επικοινωνία που είχε με τα συναρμόδια υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας.





Διαβάστε Περισσότερα »

Άλλα 15 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα στη Στερεά

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη σύλληψη φυγόποινων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαπέντε (15) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και συγκεκριμένα, δύο ημεδαποί για κλοπή (4) ποδηλάτων και ενός ζευγαριού γαντιών, συνολικής αξίας (1.250) ευρώ και μία αλλοδαπή για κλοπή αντικειμένων, από εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα και συγκεκριμένα:

•    σε περιοχές της Χαλκίδας, ένας αλλοδαπός από αστυνομικούς της Γ’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και δύο ημεδαποί, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, καθώς και
•    στην περιοχή του Καρπενησίου, ένας ημεδαπός από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευρυτανίας,

για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης, ακατέργαστης κάνναβης και κοκαΐνης.  

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί και συγκεκριμένα, ένας στη Χαλκίδα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και ένας στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές Αποφάσεις. 


Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί σε περιοχές της Βοιωτίας και συγκεκριμένα, ένας στην Αγία Τριάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λιβαδειάς και μία στο Δήλεσι, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σχηματαρίου, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στην περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου, για παράβαση νομοθεσίας περί Τουρισμού. 

Συνελήφθη ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς, για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, συνελήφθη αλλοδαπός στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, για παραεμπόριο. Κατασχέθηκαν διάφορα είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Μάθε πώς να ελέγχεις αν η απόδειξη που σου έδωσαν είναι... «μαιμού»



Με ηλεκτρονική εφαρμογή που ενεργοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων επιτρέπει στους πολίτες να ελέγχουν αν η απόδειξη που πήραν στα χέρια τους εκδόθηκε από δηλωμένη μηχανή ή όχι.

Ειδικότερα, η Γ.Γ.Δ.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και προς αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων αδήλωτων ταμειακών μηχανών, θέτει σε παραγωγική λειτουργία φόρμα ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών μέσω του Διαδικτύου εκ μέρους τόσο των ελεγκτών όσο και των πολιτών.

Η Γ.Γ.Δ.Ε. Κατερίνα Σαββαΐδου με αφορμή τη νέα εφαρμογή επισημαίνει ότι: «Θα χρησιμοποιηθεί κάθε μέσο και κυρίως η τεχνολογία για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η οποία συνεπάγεται την απώλεια δημοσίων εσόδων που μπορούν να ελαφρύνουν ιδίως τη σημερινή περίοδο τα βάρη των πολιτών. Με την εφαρμογή ελέγχου της νομιμότητας των ταμειακών μηχανών οι ελεγκτές, αλλά και οι πολίτες-φορολογούμενοι, μπορούν να ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο αν η απόδειξη που τους δίνεται έχει εκδοθεί από νομίμως δηλωθείσα ταμειακή μηχανή. Η βοήθεια των πολιτών είναι πολύτιμη, καθώς ενισχύει την καθημερινή προσπάθεια που κάνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες οι υπάλληλοι των ΔΟΥ για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Δείτε τις αναλυτικές οδηγίες για την πρόσβαση στη νέα εφαρμογή στο συνημμένο αρχείο. noyu_Z_11.8.2015_youAuu_oeAi_oyoi_ue_.doc
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιστρέφονται πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας εν όψει Δεκαπενταύγουστου



Επιστρέφονται από την Τρίτη 12 Αυγούστου οι άδειες οδήγησης, καθώς και οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων (αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων), προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες στη μετακίνησή τους κατά την εορταστική περίοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση αφορά στα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας που αφαιρούνται ή κατατίθενται στις αστυνομικές αρχές μέχρι και σήμερα (11.08.2015).

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασης, δεν θα εκτελεστούν οι εκκρεμείς διοικητικές αποφάσεις, επιδοθείσες ή μη, που εκδόθηκαν κατ’ εφαρμογή του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. «επιβολή διοικητικών μέτρων», για τροχαίες παραβάσεις που βεβαιώνονται μέχρι και αύριο (12/8).

Δεν επιστρέφονται τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας οχημάτων που αφορούν στις εξής παραβάσεις:
• οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
• οδήγηση με ταχύτητα πέραν της επιτρεπόμενης
• παραβίαση της ένδειξης ερυθρού σηματοδότη
• κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων
• κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.

Οι αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές εκτελούνται κανονικά.

Επισημαίνεται ότι για την επιστροφή των παραπάνω στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας δεν απαιτείται η άμεση καταβολή του διοικητικού προστίμου, για την είσπραξη του οποίου θα ακολουθείται η τακτική διαδικασία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αύγουστο στο Δήμο Θηβαίων

Δείτε στο ακόλουθο Link το ενημερωτικό «Αύγουστο…στο Δήμο Θηβαίων»: https://drive.google.com/file/d/0BxqEfqegRxFEa2hrNVJDX183LWs/view
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρεκκλήσιο της Παναγίας στα Βάγια


Διαβάστε Περισσότερα »

Ξέχασαν την... κόρη τους στο δρόμο και το κατάλαβαν 150 χιλιόμετρα μετά!


    Οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι η μικρή έλειπε μόνο άκουσαν στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση για το παιδί, που είχε βρεθεί!

Ένα ζευγάρι... Γάλλων γονιών που πήγαιναν στη Κυανή Ακτή για διακοπές με τα παιδιά τους ξέχασαν την τριάχρονη κόρη τους σε έναν χώρο εστίασης στο ταξίδι τους και διένυσαν πάνω από 150 χιλιόμετρα πριν καταλάβουν ότι δεν ήταν μαζί τους, είπε η αστυνομία χθες.

Οι γονείς συνειδητοποίησαν ότι η μικρή έλειπε μόνο όταν άκουσαν στο ραδιόφωνο την ανακοίνωση για το παιδί, που είχε βρεθεί από άλλους ταξιδιώτες στο χώρο, κοντά στο Λοριόλ στη νότια Γαλλία, λίγο μετά το μεσημέρι.

Το μόνο που μπορούσε να πει το κοριτσάκι ήταν ότι είχε έναν αδερφό και μια αδερφή και ότι "πήγαινε στη θάλασσα", καθώς και ότι είδε "το αυτοκίνητο του μπαμπά να φεύγει", είπε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). Το σήμα μεταδόθηκε από το ραδιόφωνο 45 λεπτά αφού είχε αποχωρήσει η οικογένεια με το αυτοκίνητο, οπότε οι γονείς ειδοποίησαν την αστυνομία και επέστρεψαν για να παραλάβουν το παιδί.

"Η οικογένεια είχε περάσει την Αιξ-αν-Προβάνς (150 χμ από το χώρο εστίασης) και πηγαίναν προς το Σεν Ραφαέλ, και κανείς τους δεν είχε προσέξει ότι η μικρή έλειπε", είπε η αστυνομία, προσθέτοντας, "Θα ακούσουμε τί έχουν να πουν και θα μιλήσουμε στον εισαγγελέα στην Βαλόνς για να δούμε αν χρειάζεται να προχωρήσουμε περαιτέρω".
Διαβάστε Περισσότερα »

Αυξημένα τα μέτρα της Τροχαίας εν όψει Δεκαπενταύγουστου



Αυξημένα μέτρα σε όλη την επικράτεια λαμβάνει η ΕΛ.ΑΣ. εν όψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, με στόχο την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων.

Ειδικότερα, τα μέτρα περιλαμβάνουν:

- αυξημένη τροχονομική αστυνόμευση του οδικού δικτύου σε τομείς ανά 20-30 χιλιόμετρα, με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής
- ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα
- ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων
- αυξημένα μέτρα Τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων
- αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λπ.)
- κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις
- παρουσία τροχονόμων στους σταθμούς διοδίων της χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες
- χρηστική ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων, μέσω των Υπηρεσιών επικοινωνίας του Σώματος
- συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ., καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Επιπλέον, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα, με το ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Παράλληλα, για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

- την Παρασκευή 14 Αυγούστου, για το ρεύμα εξόδου, από τις 16.00 έως τις 21.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

α) στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου - Πατρών, από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Ρίου
β) στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410)
γ) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.
δ) στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300)
ε) στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας από το 11ο χλμ (Χ.Θ. 11+340) έως την Χ.Θ. 97+650 (μέχρι τη γέφυρα του Στρυμόνα)

- την Κυριακή 16 Αυγούστου, για το ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα, από τις 15.00 έως τις 22.00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:
α) στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα διόδια Ρίου μέχρι τα διόδια Ελευσίνας
β) στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) - μόνο για το τμήμα από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνα Πιερίας (Χ.Θ. 410) μέχρι και τη Λάρισα (Χ.Θ. 365 + 400) οι απαγορεύσεις θα ισχύουν από τις 16.00 έως τις 23.00 κάθε Κυριακή
γ) στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης
δ) στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης
ε) στην Εθνική Οδό Καβάλας- Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας.

Από την απαγόρευση κυκλοφορίας εξαιρούνται:

α) τα οχήματα που προσφέρουν οδική βοήθεια (ιδιωτικής και δημόσιας χρήσης), τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ., τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια, κρέας και ευπαθή προϊόντα, εφόσον το ποσοστό του φορτίου των παραπάνω προϊόντων που μεταφέρονται είναι τουλάχιστον το 10% του ωφέλιμου φορτίου
β) τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών
γ) τα φορτηγά οχήματα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.) και Φ.Ι.Χ. ψυγεία, που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα
δ) τα φορτηγά οχήματα, που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Περιφέρειας και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο
ε) τα φορτηγά σιλοφόρα οχήματα δημοσίας χρήσεως (Φ.Δ.Χ.), που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδεμα, στο τμήμα της Π.Ε.Ο. Αθηνών - Πατρών από τα διόδια Ρίου έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα
στ) τα φορτηγά οχήματα των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας (Δ.Ε.Η., Ο.Τ.Ε, Φυσικό Αέριο κ.λπ.), όταν κινούνται για αποκαταστάσεις εκτάκτων βλαβών των δικτύων τους και μόνο εφόσον συνοδεύονται από έγγραφη εντολή του οικείου οργανισμού
ζ) τα βυτιοφόρα οχήματα που μεταφέρουν καύσιμα για τον ανεφοδιασμό μέσων πυρόσβεσης, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά
η) τα φορτηγά οχήματα του εθελοντικού Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»
θ) τα φορτηγά οχήματα μεταφοράς εξοπλισμού μουσικών και θεατρικών παραστάσεων, τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη τηλεοπτικών και κινηματογραφικών γεγονότων
ι) τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς
ια) τα μηχανήματα έργου της ΔΕΣΕ και τα φορτηγά οχήματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών, έπειτα από αίτημα της αρμόδιας υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και με σχετική απόφαση της κατά τόπον αρμόδιας Διεύθυνσης Τροχαίας
ιβ) τα φορτηγά οχήματα που μεταφέρουν εμπορεύματα, τα οποία προορίζονται για τον εφοδιασμό πλοίων γραμμών εξωτερικού, εφόσον αυτό αποδεικνύεται από κατάλληλα έγγραφα ή παραστατικά (συνήθη εμπορικά και τελωνειακά έγγραφα) στα οποία αναφέρεται το όνομα του πλοίου για το οποίο προορίζονται καθώς και το λιμάνι ελλιμενισμού του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων:Υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2015 - 2016 για τους δημοτικούς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Ανακοινώνεται ότι για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016 οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΚΑΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ που βρίσκονται στη Λιβαδειά, ο ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ που βρίσκεται στο ΚΥΡΙΑΚΙ και ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ που βρίσκεται στον ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ,  θα συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ  που αφορά τη δράση «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ».
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο γυναίκες που είναι μητέρες βρεφών, νηπίων, παιδιών και έχουν την ελληνική υπηκοότητα ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της Ε.Ε. ή είναι Ελληνίδες Ομογενείς ή είναι αλλοδαπές από τρίτες χώρες και διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και επιθυμούν να εγγράψουν  τα τέκνα τους σε βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και οι άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία.
Οι  μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις: α) να είναι άνεργες ή β) να εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή γ) να είναι αυτοαπασχολούμενες ή να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ), και δ) να έχουν οικογενειακό εισόδημα το οποίο δεν υπερβαίνει τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 30.000€ για μητέρες που έχουν 3 παιδιά, 33.000€ για μητέρες που έχουν 4 παιδιά και 36.000€ για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω. Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€.
Εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση: οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του Δημοσίου, των Ν.Π.Δ.Δ. καθώς και οι υπάλληλοι μόνιμοι και αορίστου χρόνου των Ο.Τ.Α. (α’ και β’ βαθμού).
Η Αίτηση Συμμετοχής των ενδιαφερόμενων γυναικών θα ξεκινήσει  να διατίθεται ΜΟΝΟ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ  ΜΟΡΦΗ από τις 4/08/2015 στις ιστοσελίδες της Ε.Ε.Τ.Α.A.  (www.eetaa.gr) , της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr)  και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr) .

Οι αιτήσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλονται το χρονικό διάστημα από 5/08/2015 έως 18/08/2015. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων, συνοδευόμενων από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ορίζεται η 18/8/2015 και ώρα 14.00μ.μ.
Η «Αίτηση συμμετοχής – Δήλωση» συνοδευόμενη από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορεί να υποβληθεί, ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier), σε φάκελο  στον οποίο εξωτερικά θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφεται η ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», στα Γραφεία της Ε.Ε.Τ.Α.Α  Α.Ε: Μυλλέρου 73 – 77 Τ.Κ.10436 ΑΘΗΝΑ.

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες για να προμηθευτούν το ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ  να επισκεφθούν την ιστοσελίδα  της Ε.Ε.Τ.Τ.Α. (http://www.eetaa.gr ή της ΚΕΔΕ (www.kedke.gr)  και του ΕΠΑΝΑΔ (www.epanad.gov.gr ).

Διαβάστε Περισσότερα »

Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!!

Οι αιτήσεις  για την αδειοδότηση 

NET METERING  ξεκίνησαν.Καλέστε μας για δωρεάν αυτοψία στο χώρο σας.


Νέα Υπηρεσία:NET METERING-Αυτοπαραγωγή-Εγκατάσταση Φωτοβολταικών σε στέγες σε βιομηχανίες και σε γεωτρήσεις.

Mexis-Βάγια Βοιωτίας

 Τι είναι το Net-Metering;

Το Net-Metering, ή αλλιώς ενεργειακός συμψηφισμός, είναι μια ουσιαστικά νέα πολιτική αγοράς και πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταναλωτές, μέσω της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ένα φωτοβολταϊκό σύστημα, θα μπορούν να συμψηφίζουν την παραγόμενη ενέργεια του φωτοβολταϊκού με την ενέργεια που καταναλώνεται στην κατοικία ή την επιχείρησή τους.

Ξεχάστε τους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η. Ρωτήστε μας πως;;; Τηλ:6974138136 

Εξασφαλίζετε ΔΩΡΕΑΝ ρεύμα για 25 χρόνια!!! 


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ-ΜΕΛΕΤΗ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ
Ο Μέξης Παναγιώτης Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός γνωρίζοντας τον σχεδιασμό και την κατασκευή Φωτοβολταϊκών Σταθμών και αναγνωρίζοντας την ουσιαστική ανάγκη της συντήρησης των εγκαταστάσεων και της συνεχούς επίβλεψης της λειτουργίας τους ανέπτυξε ένα πακέτο Ολοκληρωμένων Υπηρεσιών Λειτουργίας, Καθαρισμού & Συντήρησης (Solar Energy Service). Στόχος είναι να εκτελούνται όλες οι ενέργειες συντήρησης που αποσκοπούν στην πρόληψη, πρόγνωση και διόρθωση ώστε η φ/β εγκατάσταση να λειτουργεί με τη μέγιστη δυνατή απόδοση και την ελάχιστη δυνατή απώλεια εισοδήματος. Νέες υπηρεσίες : Σχεδιασμός-Διαχείρηση-Κατασκευή Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.
Βάγια Θηβών Βοιωτίας
Τηλ.Επικοινωνίας  6974138136
 www.mexisenergy.gr

 Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε ΕΔΩ




Διαβάστε Περισσότερα »

Αυτά είναι τα 35 μέτρα του νέου Μνημονίου



Tο βασικό κείμενο του μνημονίου έχει «κλειδώσει» σε ένα 27σέλιδο έγγραφο που περιλαμβάνει ένα βαρύ πακέτο μέτρων που θα ψηφιστεί άμεσα και ένα 2ο τον Οκτώβριο
.Τέλος στο ολονύκτιο θρίλερ, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας έως σήμερα το πρωί στο Χίλτον μεταξύ της Αθήνας και των θεσμών. Tο βασικό κείμενο του νέου μνημονίου είχε «κλειδώσει» σε ένα 27σέλιδο έγγραφο που δημοσιεύει η Καθημερινή και περιλαμβάνει ένα «βαρύ» πακέτο προαπαιτουμένων που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα (πιθανότατα την Πέμπτη) και ένα δεύτερο -εξίσου σκληρό- πακέτο μέτρων που θα πρέπει να υιοθετηθεί από τον Οκτώβριο και μετά.

Μεταξύ άλλων προβλέπει αλλαγές στις 100 δόσεις καθώς εξαιρούνται οι κακοπληρωτές, κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο, 1500 ευρώ όριο στις κατασχέσεις, πλήρη εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου του 2010, άνοιγμα επαγγελμάτων για μηχανικούς, συμβολαιογράφους κ.α.

Τα 35 προαπαιτούμενα μέτρα

Πρόκειται για τον κατάλογο μέτρων που κατά πληροφορίες της εφημερίδας θα περιλαμβάνεται στο δεύτερο άρθρο του νομοσχεδίου έκτασης 60 σελίδων που αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τα επόμενα 24ωρα.


Παράλληλα στο ίδιο κείμενο περιλαμβάνονται άλλα 23 μέτρα που θα πρέπει να υλοποιηθούν τον προσεχή Οκτώβριο.

Ειδικότερα, τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν άμεσα, όπως αυτά προκύπτουν από το προσχέδιο του νέου μνημονίου, είναι:

• Αυστηροποίηση του ορισμού του αγρότη.

• Αύξηση του φόρου χωρητικότητας στη ναυτιλία.

• Αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ του 2015, ώστε να ξεκινήσει η αποστολή των σημειωμάτων τον Σεπτέμβριο.

• Διόρθωση εισπρακτικών μέτρων που υιοθετήθηκαν προσφάτως.

• Επιστροφή του καθεστώτος συνταγογράφησης φαρμάκων.

• Μείωση των τιμών των γενόσημων φαρμάκων.

• Κατάργηση των προνομίων στο αγροτικό πετρέλαιο.

• Καλύτερη στόχευση του πετρελαίου θέρμανσης το 2016.

• Πλήρης αξιολόγηση του συστήματος κοινωνικής προστασίας με στόχο την ετήσια εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ.

• Αναδιάρθρωση δημόσιας διοίκησης.

• Αντιμετώπιση των αστοχιών στην είσπραξη φορολογικών εσόδων.

• Κατάργηση του ανώτατου ορίου του 25% επί των μισθών και των συντάξεων για τις κατασχέσεις.

• Μείωση όλων των ορίων για τις κατασχέσεις στα 1.500 ευρώ.

• Αλλαγή στα επιτόκια της ρύθμισης των 100 δόσεων και εξαίρεση από αυτήν των κακοπληρωτών.

• Μεταφορά των υπηρεσιών και του προσωπικού φορολογικών ελέγχων στο ΣΔΟΕ.

• Δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλες ρυθμίσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές.

• Διευκρίνιση των προϋποθέσεων για την επιλεξιμότητα στην καταβολή της ελάχιστης εγγυημένης σύνταξης μετά τα 67 έτη.

• Εκδοση εγκυκλίων για την πλήρη εφαρμογή του νόμου του 2010 για το ασφαλιστικό.

• Σταδιακή εξάλειψη των εξαιρέσεων στις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις.

• Διευκρίνιση του καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, με τις εκπτώσεις να καταργούνται μέχρι το τέλος του 2016.

• Ολοκληρωμένο σχέδιο για ανακεφαλαιοποίηση, ενίσχυση ρευστότητας τραπεζών και αντιμετώπιση των «κόκκινων» δανείων.

• Κατάργηση του νόμου για τη μετενέργεια στις συμβάσεις εργασίας που ψηφίστηκε στις 2 Ιουλίου του 2015.

• Εφαρμογή όλων των συστάσεων του ΟΟΣΑ που προβλέπονταν από την Εργαλειοθήκη Ι (πλην των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων) και όλων των συστάσεων της Εργαλειοθήκης ΙΙ σχετικά με τα μη αλκοολούχα ποτά και τα πετρελαιοειδή.

• Ανοιγμα επαγγελμάτων, όπως μηχανικοί, συμβολαιογράφοι κ.λπ.

• Περιορισμός των φόρων υπέρ τρίτων.

• Μείωση της γραφειοκρατίας και επιτάχυνση αδειοδοτήσεων για επενδύσεις χαμηλού ρίσκου.

• Μεταρρύθμιση στην αγορά ενέργειας και ειδικά του φυσικού αερίου που θα οδηγήσει σε πλήρη απελευθέρωση το 2018.

• Εγκριση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων που ήδη έχει αναλάβει το ΤΑΙΠΕΔ.

• Υιοθέτηση των καλύτερων πρακτικών στην Ε.Ε. για το μη μισθολογικό κόστος (επιδόματα, οδοιπορικά κ.λπ.) με εφαρμογή από 1ης Ιανουαρίου 2016.

• Νόμος για την αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ.

• Προτάσεις μέτρων για μείωση των καθυστερήσεων στις δικαστικές αποφάσεις.


Για τον Οκτώβριο:

1. η δεύτερη φάση της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού συστήματος

2. η αναδιάρθρωση του φορολογικού κώδικα

3. η σταδιακή αλλαγή της φορολογίας των αγροτών. Από το 2016 θα φορολογούνται με συντελεστή 20% και από το 2017 με συντελεστή 26%

4. η επιβολή φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

5. Να προχωρήσει ο διεθνής δημόσιος διαγωνισμός για την απόκτηση τηλεοπτικών αδειών και τα σχετικά τέλη χρήσης των σχετικών συχνοτήτων

6. να επεκταθεί η φορολογία 30% επί των ακαθορίστων εσόδων απο τυχερά παιχνίδια και στα VLT που προβλέπεται να εγκατασταθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και το 2016.

7. να αυξηθεί στο 15% η φορολογία των οεισοδημάτων από ενοίκια κάτω των 12.000 ευρώ

8. σταδιακή κατάργηση των φοροελαφρύνσεων στο ναυτιλιακό κλάδο

9. μόνιμη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. φέτος και 400 εκατ. ευρώ το 2016

10. επέκταση της προσωρινής εθελοντικής εισφοράς έως το 2018

11. απλοποίηση συστήματος φοροαπαλλαγών φυσικών και νομικών προσώπων

12. Επανασχεδιασμός της εισφοράς αλληλεγγύηης από το 2016

13. αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ώστε οι πιθανές αλλαγές στις αντικειμενικές τιμές το 2016 να μην επηρεάσουν τον εισπρακτικό στόχο των 2,65 δισ. ευρώ

14. μέτρα για την καταπολέμηση της φοροαποφυγής

15. να συνδεθούν οι ασφαλιστικές εισφορές με τις παροχές

16. αλλαγές στο νόμο που διέπει το ΤΧΣ

17. νέα εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ για χονδρικό εμπόριο, κατασκευές, ΜΜΕ, ηλεκτρονικό εμπόριο και μεταποίηση

18. λήψη μη αναστρέψιμων μέτρων για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

19. ορισμός ανεξάρτητης ομάδας δράσης που θα προσδιορίσει τις δυνατότητες για επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων ενώ θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία στο νέο ανεξάρτητο ταμείο

20. αναδιάρθρωση του ενιαίου μισθολογίου του Δημοσίου που θα εφαρμοστεί απο 1/1/2016 και θέσπιση νέων ανώτατων ορίων για τη μισθολογική δαπάνη του Δημοσίου έως το 2019

21. κατάργηση όλων των φόρων υπέρ τρίτων που είναι συνδεδεμένα με τη χρηματοδότηση των ασφαλιστικών ταμείων από την 31η Οκτωβρίου. Οι απώλειες των ταμείων θα αντικατασταθούν από τη μείωση των επιδομάτων ή την αύξηση των εισφορών

22. η σταδιακή κατάργηση του ΕΚΑΣ ξεκινώντας με το 20% των «υψηλότερων» χαμηλοσυνταξιούχων από τον Μάρτιο του 2016

23. εκκίνηση της συζήτησης με ανεξάρτητους φορείς και το ILO για εφαρμογή των καλύτερων ευρωπαϊκών πρακτικών στα εργασιακά χωρίς να γίνει καμία αλλαγή στις συλλογικές διαπραγματεύσεις έως το τέλος του έτους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Αρχίζει στις 20 Αυγούστου η κυνηγετική περίοδος – Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται

Στις 20 Αυγούστου ξεκινά και φέτος η κυνηγητική περίοδος, η οποία θα διαρκέσει ως τις 29 Φεβρουαρίου του 2016.

Τη σχετική απόφαση υπέγραψε ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός ΠΑΠΕΝ Γιάννης Τσιρώνης ο οποίος σε δήλωση του επισημαίνει: «Καλώ άπαντες να ασκούν τις δραστηριότητές τους στη φύση με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ρυθμίσεις της δασικής νομοθεσίας. Η Δασική Υπηρεσία μεριμνά για την προστασία και ανάπτυξη της χλωρίδας και της πανίδας της χώρας, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με οργανώσεις των πολιτών φροντίζει για την πάταξη της λαθροθηρίας».

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρει πως «προσωπικά και πολιτικά είμαι υπέρμαχος της μείωσης της κυνηγετικής δραστηριότητας» αλλά «ως αρμόδιος υπουργός προσπάθησα να προωθήσω τον διάλογο μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων, ώστε να καταλήξουμε με αμοιβαίες υποχωρήσεις στο τελικό κείμενο της φετινής ρυθμιστικής».

Τα τέλη έκδοσης αδειών κυνηγίου και η ετήσια συνδρομή κυνηγών για το τρέχον κυνηγετικό έτος 2015 – 2016, παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις γενικές ρυθμίσεις, απαγορεύεται το κυνήγι:

    Στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής
    Στα εκτροφεία θηραμάτων
    Στις περιοχές όπου ισχύουν απαγορεύσεις θήρας ορισμένης χρονικής διάρκειας
    Στους πυρήνες των Εθνικών Δρυμών
    Σε ζώνη πλάτους πεντακοσίων (500) μέτρων κατά μήκος της χερσαίας μεθοριακής γραμμής
    Σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων (300) μέτρων από τις ακτές
    Σε όλες τις περιοχές και για όλα τα είδη που ισχύουν ειδικοί περιορισμοί θήρας σύμφωνα με την αριθμ 414985/29.11.85 (Φ.Ε.Κ. 757/Β/18.12.85) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την (ΚΥΑ Η.Π.8353/276/Ε103 ΦΕΚ 415Β 23/2/2012) και ισχύει.
    Στις περιοχές για τις οποίες έχουν εκδοθεί Δασικές Απαγορευτικές Αποφάσεις Κυνηγίου, λόγω πυρκαγιών
    Σε όσες περιοχές έχουν εκδοθεί και ισχύουν ή πρόκειται να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις.
    Στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργού Πολιτισμού.

Στις γενικές ρυθμίσεις, επίσης, περιέχεται η απαγόρευση αγοραπωλησίας όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά), από τις ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές ή από το εξωτερικό, εφόσον έχουν τηρηθεί οι νόμιμες διαδικασίες απόκτησής τους. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται -για την τρέχουσα κυνηγετική περίοδο- η αγοραπωλησία του αγριοκούνελου στη νήσο Λήμνο, όπου ο υπερπληθυσμός του είδους έχει διαταράξει το οικοσύστημα και έχει δημιουργήσει ήδη σοβαρά προβλήματα και καταστροφές στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Η έγκριση αγορωπωλησίας γίνεται με απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά από εισήγηση της αρμόδιας δασικής αρχής.

Επίσης, η εκγύμναση των κυνηγετικών σκύλων επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.

Τέλος, προς αποφυγή ατυχημάτων κατά τη διάρκεια κυνηγίου αγριογούρουνου, λαγού, μπεκάτσας και ορτυκιού, οι κυνηγοί υποχρεούνται να φέρουν στον κορμό του σώματός τους ένδυμα φωσφορίζοντος χρώματος πορτοκαλί (αποκλειόμενης απλής λωρίδας), ορατό από κάθε οπτική πλευρά, προς αποφυγή ατυχημάτων. Κατ΄ εξαίρεση της γενικής ρύθμισης επιτρέπεται η θήρα του αγριοκούνελου (Oryctolagus cuniculus) μέχρι την 10 Μαρτίου 2016.

Σχετικά με τις ειδικές ρυθμίσεις:

    Απαγορεύεται το κυνήγι της Μπεκάτσας (Scolopax rusticola) στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ.
    Περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 15.9.2015 μέχρι και 20.1.2016 σε τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες κατά τις οποίες επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του Λαγού (Lepus europaeus) και του Αγριόχοιρου (Sus scrofa).
    Επιτρέπεται το κυνήγι του Αγριόχοιρου (Sus scrofa) σε ομάδες μέχρι δέκα (10) κυνηγών, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι πέντε (5) ατόμων ανά ομάδα και έξοδο. Για λόγους προστασίας της φυσικής παραγωγής του αγριόχοιρου, απαγορεύεται το κυνήγι σε όλη τη χώρα του νεαρού αγριόχοιρου όσο αυτός φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων αυτών.
    Επιτρέπεται το κυνήγι της Αλεπούς (Vulpes vulpes) και του Πετροκούναβου (Martes foina) από 15.9.2015 μέχρι 20.1.2016 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21.1.2016 μέχρι 28.2.2016 χωρίς σκύλο δίωξης, μόνο στους νομούς που δεν έχουν χαρακτηρισθεί ως αρουραιόπληκτοι. Διευκρινίζεται ότι η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της Αλεπούς και του Πετροκούναβου υπόκεινται στους περιορισμούς της παραγράφου 2.
    Απαγορεύεται το κυνήγι του Λαγού (Lepus europaeus) καθ’ όλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου στις νήσους Λήμνο και Άγιο Ευστράτιο.
    Απαγορεύεται το κυνήγι της Νησιώτικης Πέρδικας (Alectoris chukar) καθόλη τη διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου στον Άγιο Ευστράτιο.
    Απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων καθόλη την κυνηγετική περίοδο στη Νήσο Τήλο.
    Για όσα είδη πουλιών δεν αναφέρονται στην παρούσα απαγορεύεται το κυνήγι τους, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2, 3 και 4 της Οδηγίας 79/409/ΕΟΚ.
    Το κυνήγι της Νησιώτικης Πέρδικας (Alectoris chukar) επιτρέπεται σύμφωνα με τον πίνακα θηρευσίμων ειδών που επισυνάπτεται της παρούσης με τις παρακάτω εξαιρέσεις:

α) στο νομό Λέσβου επιτρέπεται το κυνήγι της τις παρακάτω Κυριακές: 20.9.2015, 27.9.2015, 04.10.2015, 11.10.2015, 18.10.2015, 25.10.2015, 01.11.2015 και 08.11.2015

β) στους νομούς Σάμου και Χίου και στην περιοχή της Α’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσων (Α’ ΚΟΚΔ) επιτρέπεται το κυνήγι της από 15.09.2015 έως 30.11.2015 και μόνο τις ημέρες Τετάρτη-Σάββατο-Κυριακή. Εξαιρείται η Νήσος Χίος η οποία επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του 2012 όπου επιτρέπεται από 15.9.2015 έως 30.11.2015 μόνο τις μέρες Σάββατο – Κυριακή.

γ) Παρατείνεται η ισχύς της παραγράφου (Α) της αριθ. 97734/4284/14.8.2007 (ΦΕΚ 1657/Β/21.08.2007) απόφασή «Τροποποίηση ρυθμίσεων θήρας» από 20.08.2015 έως 14.09.2016.

Διαβάστε Περισσότερα »

Πόσα χρήματα χάνουν οι βουλευτές από την κατάργηση του αφορολόγητου

Μετά από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να μπει τέλος στο αφορολόγητο της βουλευτικής αποζημίωσης, τα μέλη του Κοινοβουλίου θα δουν μειώσεις στους λογαριασμούς τους.

Υπενθυμίζεται πως η ακαθάριστη βουλευτική αποζημίωση είναι 5.705 ευρώ. Σε αυτή θα πρέπει να προστεθεί η αποζημίωση συμμετοχής στις επιτροπές της Βουλής, η οποία σε παραγωγικές περιόδους αγγίζει τα 1.500 ευρώ. Δηλαδή ένας βουλευτής συνολικά σε ένα μήνα μπορεί να αποζημιωθεί με 7.200 ευρώ. Η κατά 20% μείωση, λόγω της κατάργησης του αφορολόγητου, ρίχνει την αποζημίωσή του στα 5.700 ευρώ. Να σημειωθεί ότι σήμερα ο βουλευτής φορολογείται για το 75% της βασικής αποζημίωσης.

Παράδειγμα: Πόσο φορολογείται ένας βουλευτής και ένας μισθωτός

Για παράδειγμα, βουλευτής με 2 παιδιά λαμβάνει σήμερα σύνολο ετήσιας αποζημίωσης 93.858 ευρώ, εκ των οποίων το φορολογητέο είναι 21.816 ευρώ και το αφορολόγητο 72.042 ευρώ, που σημαίνει ότι προκύπτει φόρος 2.320 ευρώ, όταν ένας μισθωτός με δύο παιδιά με μικτές αποδοχές 93.858 ευρώ καλείται να καταβάλει φόρο 35.500 ευρώ!

Πόσο μειώνονται οι μισθοί υπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων

Μείωση 15% αναμένεται να υπάρξει στις μηνιαίες αποζημιώσεων υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, καθώς και των γενικών και ειδικών γραμματέων των υπουργείων. Κατά 20% αναμένεται να μειωθεί η αποζημίωση προέδρων και μελών διοικητικών συμβουλίων Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και Ανεξάρτητων Αρχών.

Οι μη κοινοβουλευτικοί υπουργοί θα δουν να μειώνεται ο μισθός τους, κάτι που σημαίνει ότι θα παίρνουν περίπου 900 ευρώ λιγότερα. Οι ειδικοί και οι γενικοί γραμματείς θα χάσουν περίπου 700 ευρώ.

Ενδεικτικά ένας μη κοινοβουλευτικός υπουργός παίρνει 5.700 ευρώ μηνιαίως. Μετά τη μείωση θα λαμβάνει 4.850 ευρώ. Οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων αποζημιώνονται με 4.750 και μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου θα περιοριστούν σττα 4.037 ευρώ. Οι ειδικοί γραμματείς που λαμβάνουν 4.050 προβλέπεται να παίρνουν 3.442 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ζέστη με τη θερμοκρασία στους 34 βαθμούς

Ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές και σποραδικές καταιγίδες μετά το μεσημέρι κυρίως στα ηπειρωτικά, στα ορεινά της Κρήτης και πιθανόν σε νησιωτικές περιοχές του Κεντρικού Ιονίου, περιμένουμε την Τρίτη 11 Αυγούστου 2015. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 34 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 32 στη Δυτική Ελλάδα, από 20 έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 21 έως 32 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά στα Δωδεκάνησα ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Αρκετή ζέστη με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 34 βαθμούς Κελσίου, αλλά στις παράκτιες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Σαρωνικό παροδικά νότιοι σχεδόν μέτριοι.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων στα ορεινά, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 2 με 4 μποφόρ.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ