Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

"Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ & ΤΑ ΓΑΙΔΟΥΡΟΠΑΝΤΡΕΜΑΤΑ" ΣΤΟ ΝΕΟΧΩΡΙ



Ο Καραγκιόζης & τα Γαϊδουροπαντρέματα Την Κυριακή 16 Αυγούστου στην πλατεία Νεοχωρίου.

"Τρέξατε μικροί & μεγάλοι να διασκεδάσετε με μια ξεκαρδιστική κωμωδία του παραδοσιακού Θεάτρου Σκιών, διασκευασμένη από τον Θίασο "ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΛΙΑ". Θύματα του λαϊκού μας ήρωα, αυτή τη φορά, είναι ο Σταύρακας και ο Μπάρμπα Γιώργος που τόλμησαν να τα βάλουν με την πονηριά του Καραγκιόζη και κατέληξαν παντρεμένοι. Αλλά όχι όπως το είχαν φανταστεί!"
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι θα πληρώσουν το «λογαριασμό» του μνημονίου και πόσο

Αλλαγές σε φορολογικές επιβαρύνσεις και άλλα μέτρα που θα επηρεάσουν το πορτοφόλι των Ελλήνων φέρνει το νέο μνημόνιο που ψηφίστηκε από την ελληνική Βουλή το πρωί της Παρασκευής και μερικές ώρες αργότερα επικυρώθηκε από το Eurogroup, όπου επισφραγίστηκε η συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές για το νέο πρόγραμμα.

Από τους μεγάλους χαμένους είναι οι αγρότες, εξαιτίας της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο αλλά και την αύξηση της προκαταβολής φόρου. Αλλαγές όμως έρχονται και στο ασφαλιστικό.

Με βάση τα μέτρα, το «Βήμα» έβγαλε το... λογαριασμό του τρίτου μνημονίου, χαρτογραφώντας το ποιοι θα το πληρώσουν και πόσο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Φορολογικά

ΕΝΦΙΑ: Καμία αλλαγή. Σε 5 δόσεις, με την πρώτη τον Οκτώβριο, αντί για 6-7 όπως πέρυσι.

Αγρότες: Αύξηση της τιμής του πετρελαίου και της προκαταβολής φόρου από το 27,5% στο 55%.

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση της προκαταβολής φόρου από το 55% στο 75%.

Επιχειρήσεις: Καταργείται ο προληπτικός φόρος του 26% για συναλλαγές με χώρες με προνομιακό καθεστώς.

ΦΠΑ: Στο 13% το μοσχαρίσιο κρέας (από το 23%). Στο 23% τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια με εξαίρεση την προσχολική αγωγή. Κατάργηση μειωμένων συντελεστών στα νησιά από το 2017.

Ακατάσχετο: Μειώνεται το όριο από 1.500 στα 1.000 ευρώ, για συντάξεις, μισθούς και ασφαλιστικά βοηθήματα.

Πληρωμή φόρου: Καταργείται η έκπτωση του 2% για εφάπαξ εξόφληση.

100 δόσεις: Αύξηση του επιτοκίου από 3% σε 5% για χρέος άνω των 5.000 ευρώ και όσους έχουν ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία πάνω από 150.000 ευρώ ή η οφειλή δεν ξεπερνά το 50% του εισοδήματος. Χάνουν τη ρύξμιση όσοι δεν έχουν πληρώσει ή ρυθμίσει νέα ληξιπρόθεσμα μέσα σε 3 μήνες. Μειώνεται ο αριθμός των δόσεων αν ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να την πληρώσει.

Εισφορά αλληλεγγύης: Μείωση του αφορολόγητου των 12.000 ευρώ.

Απαλλαγές: Κατάργηση εξαιρέσεων για διάφορες κατηγορίες επιχειρήσεων.

Κληρονομικές, γονικές παροχές: Επανεξέταση των διατάξεων.

Τεκμήρια διαβίωσης: Ριζική αναμόρφωση πριν από το 2016.

Οχήματα: Πρόστιμο 150 ευρώ για όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ πάνω από έξι μήνες.

ΟΠΑΠ: Καταργείται η έκπτωση επισφαλών απαιτήσεων ως 1,5% επί των πωλήσεων των πρακτόρων.

Ενοίκια: Αύξηση συντελεστών φορολόγησης από το 1%% στο 15% για εισοδήματα από ενοίκια κάτω των 12.000 ευρώ. Από το 33% στο 35% για μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.

Ναυτιλιακές: Περιορισμός των φοροαπαλλαγών.

Επιδόματα

Θέρμανσης: Περικοπές με στόχο να μειωθεί στο ήμισυ η δαπάνη το 2016.

Δημόσιοι υπάλληλοι: Περικοπές μισθολογικών παροχών, κατάργηση ημερήσιας αποζημίωσης, αυστηρότερες προϋποθέσεις για έξοδα διανυκτέρευσης, ενιαίο μισθολόγιο το 2016.

Ασφαλιστικό

Ορια ηλικίας: Αύξηση στα 62 με 40 χρόνια εργασίας, αλλιώς στα 67.

Μείωση συντάξεων: Χωρίς πλαφόν για τις πρόωρες.

Ταμεία: Ενταξη όλων των επικουρικών στο ΕΤΕΑ. Εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος.

Παρακράτηση: 6% σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Ανοιγμα επαγγελμάτων- αγορών

Γάλα: Απελευθέρωση της διάρκειας ζωής.

Αρτοποιοί: Ανοίγει το επάγγελμα, ψωμί σε όλα τα καταστήματα τροφίμων και ποτών.

Εκπτώσεις: Προς απελευθέρωση όλο το χρόνο.

Φαρμακεία: Ανοιγμα και χωρίς πτυχίο φαρμακοποιού. Μείωση 32,5% σε όλα τα γενόσημα.

Φορτηγά ΙΧ: Νέες άδειες χωρίς περιορισμό.

Τουριστικά καταλύματα: Προς απελευθέρωση.

Συμβολαιογράφοι: Μείωση αμοιβών.

Αλκοολούχα: Αίρεται η απαγόρευση συστέγασης ποτοποιείου, αποσταγματοποιείου, οινοποιείου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγικός θάνατος για 39χρονο στη Θήβα-Παρασύρθηκε από αυτοκίνητο



Περπατούσε στην άκρη του δρόμου και τον παρέσυρε...

Η θανατηφόρα παράσυρση έγινε, λίγο πριν τις 10:00΄ χθες βράδυ, στον επαρχιακό δρόμο Θήβας - Μουρικίου.

Ο 39χρονος, υπήκοος Ινδίας, περπατούσε στην άκρη του δρόμου, όταν παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε 37χρονος Αλβανικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτοκίνητο και πεζός κινούταν στην ίδια κατεύθυνση και στο σημείο που έγινε η παράσυρση δεν υπήρχε φωτισμός.

Την προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θηβών.
lamiareport.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
  Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στη Βοιωτία
                                          

Χθες (14-08-2015) περίπου στις 21:45΄, στην 14,200 χ/θ της επαρχιακής οδού Θηβών – Μουρικίου στη Βοιωτία, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος υπήκοος Αλβανίας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 39χρονο πεζό υπήκοο Ινδίας.
   
Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού του θανόντα.

Ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου συνελήφθη.    
 
Ενεργείται προανάκριση, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος, από το Τμήμα Τροχαίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΑΓ. ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΠΑΡΕΛΛΙΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

To ασφαλιστικό γίνεται "θυσία" για την ελάφρυνση του χρέους



Οι συνταξιούχοι θα "πληρώσουν" την ελάφρυνση του χρέους. Αυτό δήλωσε εμμέσως χθες η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, κα. Κριστίν Λαγκάρντ μετά το πέρας της συνεδρίασης του Eurogroup που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες για την έγκριση του νέου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας.  Η κα. Λαγκάρντ   επισήμανε πως πρέπει οι  μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και μία ελάφρυνση του χρέους θα δημιουργήσουν τη "βάση" για ένα "αξιόπιστο" και "περιεκτικό" πρόγραμμα για την αποκατάσταση της βιωσιμότητας της οικονομίας.

 Έκθεση της Κομισιόν κατά τον περασμένο Μάιο, έδειχνε όμως, αρνητικές επιδράσεις στο συνταξιοδοτικό, από το χαμηλό ΑΕΠ, την υψηλή ανεργία, τη χαμηλή παραγωγικότητα της εργασίας και τη αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού.

Τι ακριβώς είπε η κ. Λαγκάρντ

Πιο συγκεκριμένα, η επικεφαλής του ΔΝΤ επισήμανε πως "ένα εκτεταμένο πακέτο μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό" είναι ένας εκ των δύο τομέων (σ.σ. ο άλλος είναι ο τραπεζικός τομέας) που είναι "ζωτικής σημασίας για τη δυνατότητα της Ελλάδας να επιστρέψει σε βιώσιμη δημοσιονομική και αναπτυξιακή πορεία", επισημαίνει η κ. Λαγκάρντ.

Ωστόσο, η επικεφαλής του ΔΝΤ ξεκαθαρίζει πως "το χρέος της Ελλάδας έχει καταστεί μη βιώσιμο και ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αποκαταστήσει τη βιωσιμότητα του χρέους μόνο μέσα από τις δικές τις δράσεις", δηλαδή με μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και στον  τραπεζικό τομέα.

 Έτσι λοιπόν, συνεχίζει η κ. Λαγκάρντ "είναι εξίσου ζωτικής σημασίας για τη μεσοπρόθεσμη και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του χρέους, οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο της πρώτης επιθεώρησης του προγράμματος του ΕΜΣ για μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που εξετάζονταν μέχρι τώρα.

Εν κατακλείδι, πιστεύω ότι οι δράσεις που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν από τις Αρχές μέχρι το χρονικό σημείο της πρώτης επιθεώρησης, σε συνδυασμό με τις πολιτικές που καθορίζονται στο Μνημόνιο, όταν συμπληρωθούν με τις προαναφερόμενες δημοσιονομικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις μεταρρυθμίσεις στον χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και με μια σημαντική ελάφρυνση του χρέους, θα δημιουργήσουν τη βάση για ένα αξιόπιστο και περιεκτικό πρόγραμμα για την αποκατάσταση της μεσοπρόθεσμης βιωσιμότητας".

Το βαρύ "πακέτο" του Οκτωβρίου

Υπενθυμίζεται πως για τον Οκτώβριο, έχουν αφεθεί από το νέο Μνημόνιο οι σημαντικότερες αλλαγές στο Ασφαλιστικό – Συνταξιοδοτικό οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ  ακόμα και από την 31η Οκτωβρίου. Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο προβλέπει ότι πρέπει να νομοθετηθούν σε δύο μήνες μέτρα εξοικονόμησης τουλάχιστον επιπλέον 6 δις. ευρώ (πέραν των 2 δις. ευρώ από τα μέτρα που έχουν ήδη ψηφιστεί). Συγκεκριμένα θα πρέπει:

- Να υπάρξει πιο στενή σύνδεση  μεταξύ εισφορών – παροχών. Δηλαδή θα εισαχθεί μία οι παροχές των ταμείων να δίδονται με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές  που εισπράττονται.

-  Να διευρυνθεί η βάση των εισφορών και συντάξεων για τους αυταπασχολουμένους (σ.σ. ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ) με βάση πραγματικό εισόδημα. Αυτό σημαίνει πως θα υπάρξουν ιδιαίτερες πιέσεις για περικοπές σε ελλειμματικά –λόγω της κατάρρευσης των εισφορών τους- ταμεία όπως το ΙΚΑ και τον ΟΑΕΕ

-  Να καταργηθούν εντός τριών ετών όλες οι των εξαιρέσεις που χρηματοδοτούνται με κρατικούς πόρους.

-  Να καταργηθούν όλες οι περιττές επιβαρύνσεις  κατά τη χρηματοδότηση των συντάξεων (δηλαδή οι φόροι υπέρ τρίτων οι αποδίδουν 1,1 δις. ευρώ ετησίως στα Ταμεία). Έτσι δύσκολες μέρες θα περάσουν ταμεία όπως το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων του δημοσίου, το οποίο σε αυτήν την περίπτωση θα έπρεπε να μειώσει 30-40% τα "μερίσματα" τα οποία δίδει σε πάνω 200.000 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα. Το Μνημόνιο προβλέπει ότι πρέπει  να αντισταθμιστούν αυτοί οι φόροι με μείωση των παροχών ή αύξηση των εισφορών.

- Να καταργηθεί σταδιακά το Επίδομα  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ) το οποίο λαμβάνουν οι απόμαχοι της δουλειάς με χαμηλό εισόδημα και περιουσία έως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2019. Το Μάρτιο του 2016, θα χάσει το ΕΚΑΣ το 20% των δικαιούχων του. Συνολικά γύρω στα 720 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από την κατάργηση του ΕΚΑΣ

-  Να αποκατασταθεί η   ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία ή εξεύρεση εναλλακτικών μέτρων. Η εφαρμογή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στα τα ταμεία επικουρικής ασφάλισης και πρόνοιας (σ.σ. δίδουν εφάπαξ) θα έφερνε μέτρα ύψους 1,2 δις., όσο δηλαδή προβλέπεται και το έλλειμμα των παραπάνω ταμείων το 2015-16.

-  Να θεσπιστούν ισοδύναμα μέτρα για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για τα μέτρα του 2012 που θεωρεί αντισυνταγματική τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία, αλλά και την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης. Το κόστος αυτών των ισοδυνάμων μέτρων ανέρχεται σε 2,6 – 3 δις. ευρώ.

Τι προβλέπει το Ageing Report της Κομισιόν

Τέσσερις μήνες πριν τη δήλωση της κ. Λαγκάρτ για το πόσο σημαντικές είναι οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις για τη δημοσιονομική βιωσιμότητα της χώρας και την ελάφρυνση του χρέους της, η Κομισιόν έβλεπε δραματική επιδείνωση των σημαντικότερων παραμέτρων που προσδιορίζουν τη βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα μέχρι το 2060 (π.χ. ποσοστό ηλικιωμένων, δυνητικό ΑΕΠ, απασχόληση). Και αυτό σύμφωνα με την  Έκθεση για τη Γήρανση (Ageing Report) για τις χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημοσίευσε η

Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων υπό τον Pier Moscovici τον περασμένο Μάιο.

Η έκθεση της Κομισιόν προβλέπει ότι οι ηλικιωμένοι ως ποσοστό του πληθυσμού θα αυξηθούν έως το 2020, ενώ το δυνητικό ΑΕΠ και η απασχόληση μεταβάλλονται οριακά προς θετικό πρόσημο. Συγκεκριμένα, το δυνητικό ΑΕΠ θα αυξηθεί το 2020 μόλις κατά 0,1%. Η ανεργία θα πέσει στο 22,1% το 2020 από το 28% που ήταν το 2013.

Την ίδια στιγμή η παραγωγικότητα της εργασίας θα συνεχίσει να μειώνεται. Συγκεκριμένα, ο εν λόγω δείκτης που εκφράζει το μέσο προϊόν που παράγει ένας εργάτης ανά ώρα θα μειωθεί το 2020 κατά 0,9%, ενώ το 2013 ενώ σοβούσε ακόμα η ύφεση στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 1,8%.  Παρ’ όλα αυτά, η έκθεση της ΕΕ αναφέρει πως οι συνταξιοδοτικές δαπάνες το 2040, στην Ελλάδα, θα πέσουν στο 14,1% του ΑΕΠ από το 16,2% του ΑΕΠ που ήταν το 2013. Κατά την περίοδο 2013-20 οι δημόσιες συνταξιοδοτικές δαπάνες στην Ελλάδα θα μειωθούν κατά 0,7% (σαν ποσοστό του ΑΕΠ).
capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Η Παναγία που σταμάτησε τα τανκς των Ναζί στον Ορχομενό



Tο όραμα του Γερμανού αξιωματικού που έσωσε τους κατοίκους από ολοκαύτωμα

H μοναδική εικόνα της Παναγίας που εικονίζεται με τανκς και Γερμανούς βρίσκεται στη Σκριπού της Βοιωτίας και κρύβει μια παράξενη ιστορία. Στις 8 Σεπτεμβρίου 1943 οι Ιταλοί συνθηκολόγησαν και αποχώρησαν από το συνασπισμό του Άξονα.

Ο ιταλικός στρατός μέσα στην πόλη της Λιβαδειάς ξεπερνούσε τους 2.000, γιατί εκεί ήταν η βάση ανεφοδιασμού των κατοχικών δυνάμεων και οι αποθήκες ήταν γεμάτες με πολεμικό υλικό. Η συνθηκολόγηση βρήκε διχασμένες τις ιταλικές κατοχικές δυνάμεις στην Ελλάδα. Όσοι αξιωματικοί ήταν φασίστες επεδίωξαν την παράδοσή τους στους Γερμανούς, ενώ οι πολέμιοι του Χίτλερ, όχι μόνο δεν παραδόθηκαν, αλλά προσχώρησαν στις δυνάμεις του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, μαζί με τον οπλισμό τους. Γερμανική δύναμη παρέμεινε στην πόλη για να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

Με την άρνηση των Ιταλών να παραδώσουν τον οπλισμό τους, η περιφερειακή οργάνωση του Ε.Α.Μ. Ορχομενού θεώρησε ότι μπορούσε να επωφεληθεί. Γι” αυτό παρακίνησε τους Ελληνες να κινηθούν προς τη Λειβαδιά, όπου υπήρχε ο οπλισμός της ιταλικής φρουράς. Οι Γερμανοί, όταν έμαθαν τις προθέσεις των πατριωτών, κύκλωσαν και αφόπλισαν τους Ιταλούς με ένα απόσπασμα τεθωρακισμένων.

Η γερμανική έφοδος

Οι άντρες της Βέρμαχτ κατέλαβαν όλα τα νευραλγικά σημεία και έστησαν κανόνια. Οι πατριώτες απο τον Ορχομενό που είχαν φτάσει στο μεταξύ στο σταυροδρόμι του Άγιου Ανδρέα, ανέτοιμοι και αδιοργάνωτοι καθώς ήταν, σκόρπισαν στη γύρω περιοχή. Οι Γερμανοί όμως συνέχισαν την καταδίωξη με σκοπό να επιβάλλουν αντίποινα, όπως ήταν η συνηθισμένη τακτική τους.

Έτσι, οι γερμανικές περίπολοι προχώρησαν σε συλλήψεις και σε εν ψυχρώ εκτελέσεις σε όλη την πόλη. Την ίδια νύχτα, ξημερώνοντας Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 1943, ένα γερμανικό απόσπασμα βρέθηκε κοντά στην εκκλησία της Παναγίας της Σκριπούς. Τότε τα γερμανικά τανκς ακινητοποιήθηκαν χωρίς να υπάρχει κανείς φανερός λόγος.

Ο αξιωματικός της Βέρμαχτ και το όραμα της Παναγίας

Όπως εξιστόρησε  ο επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος Όφμαν, που ηγήθηκε της εκκαθαριστικής επιχείρησης, είδε μπροστά του την Παναγία να εμποδίζει  με το σώμα της την πορεία των τανκς.

Η μορφή της Παναγίας κάλυπτε όλο τον ουρανό σε σημείο που ο ίδιος πάγωσε. Ο Γερμανός υποστήριξε ότι αυτό το όραμα εμπόδισε τα γερμανικά στρατεύματα να φτάσουν στη Μονή. Όταν αργότερα αντίκρισε την εικόνα της Παναγίας είπε: «Αυτή η γυναίκα σας έσωσε. Να την τιμάτε και να τη δοξάζετε».

Ο κατακτητής που έγινε προσκυνητής

Όταν τελείωσε ο πόλεμος γύρισε προσκυνητής στην Παναγία της Σκριπούς, χαρίζοντας στο ναό μια εικόνα που είχε ο ίδιος ζητήσει να φιλοτεχνηθεί με την αναπαράσταση του οράματός του. Είναι η εικόνα της Παναγίας που μπαίνει μπροστά και σταματάει τα τανκς και το γερμανικό απόσπασμα. Της ίδιας περιόδου είναι και τα λάβαρα – κειμήλια, το ένα αφιερωμένο στη Κοίμηση της Θεοτόκου και το άλλο με το Θαύμα της Μεγαλόχαρης.

Κάθε χρόνο στις 10 Σεπτεμβρίου ο Γερμανός αξιωματικός ερχόταν προσκυνητής στο Ναό μαζί με την οικογένειά του και ακολουθούσε την περιφορά της εικόνας μέχρι το σημείο που ο ίδιος υπέδειξε ότι εμφανίστηκε η Παναγία. Γι αυτό το λόγο η Παναγία της Σκριπούς, εκτός απ όλες τις άλλες ημερομηνίες εορτής της Παναγίας, γιορτάζει και στις 10 Σεπτεμβρίου στον τόπο που ακινητοποιήθηκαν τα τανκς. Η εορτή καθιερώθηκε το 1944 ως τοπική επίσημη εορτή. Σήμερα στο σημείο που ο Γερμανός είδε το όραμα υπάρχει προσκηνητάρι.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ολοκληρώθηκε η πλαστικοποίηση του Γηπέδου Μπάσκετ στο Γυμνάσιο -Λύκειο Θεσπιών

Ολοκληρώθηκε η πλαστικοποίηση του γηπέδου Μπάσκετ στο Γυμνάσιο –Λύκειο Θεσπιών και από το Σεπτέμβριο οι Μαθητές θα βρουν ένα όμορφο και ασφαλές γήπεδο .
Οι εργασίες περιλαμβάνονται στο υπό εξέλιξη πρόγραμμα φροντίδας και ανακαίνισης των γηπέδων και χώρων που συναθροίζονται παιδιά, όπως παιδικές χαρές, γήπεδα μπάσκετ, αυλές σχολείων και εκπονείται από ίδιους πόρους του Δήμου.
 Έχουν ολοκληρωθεί επίσης, εκτός του μπάσκετ Γυμνασίου-Λυκείου Θεσπιών, το Βόλεϊ του Λυκείου Αλιάρτου και ο αύλειος χώρος του 2ου Νηπιαγωγείου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται αντίστοιχες εργασίες στον αύλειο  χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αλιάρτου, του γηπέδου μπάσκετ στον συνοικισμό Ευρυτάνων και του γηπέδου μπάσκετ του Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών, ενώ  συνολικότερη ανάπλαση   γίνεται στον παιδότοπο του Μαζίου και τον αντίστοιχο στο Λόφη.
Οι παρεμβάσεις κρίθηκαν αναγκαίες από τη Δημοτική Αρχή στα πλαίσια της υποχρέωσής της να παράσχει στη νέα γενιά ασφαλείς και όμορφους χώρους άθλησης και αναψυχής.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Το κλάμα του μωρού τους έσωσε τη ζωή

 
Τύχη βουνό είχαν γονείς και το μωρό τους σε πάρκινγκ της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας, χθες το απόγευμα. Οι γονείς κατέβηκαν από το αυτοκίνητο γιατί έκλαιγε το μωρό τους και δευτερόλεπτα μετά το αυτοκίνητό τους διαλύθηκε από άλλο αυτοκίνητο που έπεσε σε αυτό.

Το τροχαίο συνέβη λίγο μετά τις 16:00, στο 142ο χλμ, κοντά στην Αταλάντη, στο ρεύμα προς Αθήνα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο ασημί αυτοκίνητο επέβαινε ένα ζευγάρι με το μωρό τους. Επειδή ήθελαν να το αλλάξουν σταμάτησαν στο υπό κατασκευή πάρκινγκ που υπάρχει λίγο μετά τον κόμβο της Αταλάντης.

Επειδή το μωρό όμως έκλαιγε βγήκαν από το αυτοκίνητο και το έκαναν μια μικρή βόλτα για να ηρεμήσει.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, ο Σέρβος οδηγός ενός άλλου αυτοκινήτου χάνει τον έλεγχο του οχήματος και, αφού παρασύρει τα σήματα που υπήρχαν στην είσοδο του πάρκινγκ, πέφτει με πολλά χιλιόμετρα πάνω στο ασημί αυτοκίνητο.

Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν ούτε οι τρεις επιβάτες του άλλου οχήματος, αφού, παρά τη σφοδρή σύγκρουση, η καμπίνα του παρέμεινε σχεδόν άθικτη και οι επιβάτες βγήκαν με εκδορές.

Οι γονείς και το μωρό στάθηκαν δυο φορές τυχεροί, αφού από τη σύγκρουση πολλά κομμάτια από τα αυτοκίνητα εκσφενδονίστηκαν τριγύρω, χωρίς ευτυχώς να τους τραυματίσουν.

 lamiareport.
Διαβάστε Περισσότερα »

Περιφορά Ιεράς Εικόνας Παναγίας Θηβών

 Η ΙΕΡΑ ΛΙΤΑΝΕΥΣΙΣ ΤΗΣ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ ΤΩΝ ΘΗΒΩΝ !!!
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΘΗΒΩΝ ΚΑΙ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ
ΙΕΡΟΣ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ -
ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΘΗΒΩΝ
Θήβα , Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε ο Μέγας
 Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος
  στον Ιερό Ενοριακό Ναό τού Αγίου Δημητρίου - Μεγάλης
 Παναγίας Θηβών Χοροστατούν τος τού Σεβασμιότατου
 Μητροπολίτου  Θηβών και Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιου με
την συμμετοχή τού Εφημέριου τής Ενορίας Αιδεσιμολογιότατου
Πατέρα Γεώργιου και πολλών Ιερέων τής ευρύτερης περιοχής .
Στη συνέχεια ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευση τής Θαυματουργής
 Εικόνας , στο κέντρο τής Θήβας .
Τίμησαν με την παρουσία τους την Μεγάλη Θρησκευτική Εορτή τής Μεγαλόχαρης των Θηβών οι :
 Δήμαρχος τού Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων
κ. Σπύρος Νικολάου
Βουλευτής Βοιωτίας κ. Θανάσης Σκούμας
Διοικητής τού ΚΕΠΒ Θηβών Ταξίαρχος κ. Λεωνίδας Παππάς
Πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου τού Καλλικρατικού
Δήμου Θηβαίων κ. Θανάσης Κοκοντίνης
Πολιτευτής Βοιωτίας κα Λουκία Θεοδώρου
Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι τής Δημοτικής
 Κοινότητας Θηβών

ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ
 ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΜΕ ΥΓΕΙΑ !!!
ΒΟΙΩΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ
Δημήτρης Σοβατζής





Διαβάστε Περισσότερα »

Συννεφιά και μπόρες σήμερα -Πού θα βρέξει

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη και στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Σάββατο.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Δ.Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στην ήπειρο και τα στα υπόλοιπα ορεινά.
Ανεμοι:Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις. Τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες στα ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, στα νότια βαθμιαία δυτικοί μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις. Σποραδικές βροχές ή καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη μέχρι τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι:Δυτικοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα σποραδικών βροχών.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά βαθμιαία μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ
Θερμοκρασία:Από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι:Μεταβλητοί 2 με 3 και τοπικά νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ