Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

4ο Πολιτιστικό Διήμερο στην Λιατανιώτισσα


Πολιτιστικό διήμερο ''Στο φως του φεγγαριού'' στην αυλή της Παναγιάς της Λιατανιώτισσας.

-Παρασκευή 28 Αυγούστου,
     βραδιά αφιερωμένη στους μικρούς μας φίλους με θεατρικό παιχνίδι και πολύ μουσική.

-Σάββατο 29 Αυγούστου,
     βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση με παρουσίαση παραδοσιακών χορών, το γλέντι πλαισιώνει ζωντανή παραδοσιακή ορχήστρα.

Ας αρχίσουν οι χοροί...
Σας περιμένουμε!!!

 Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αγ. Θωμά

Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοι απαλλάσονται τελείως και ποιοι θα πληρώσουν το μισό ΕΝΦΙΑ το 2015

Τον μισό ή ακόμα και ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ γλιτώνουν όσοι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Ποια είναι τα κριτήρια για απαλλαγή 100% από το φόρο στα ακίνητα και ποιοι μπορούν να κερδίσουν έκπτωση εώς και 50%;

Σημειώνεται ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου αναρτώνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ για το 2015, η οποία θα πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 31 Οκτωβρίου. Συνολικά, οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο το ποσό των 3,2 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 2,65 δισ. ευρώ θεωρούνται εισπράξιμα) σε πέντε δόσεις με την τελευταία να καταβάλλεται στα τέλη Φεβρουαρίου 2016.

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στα τέλη Οκτωβρίου με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία και όπως επισημαίνει η Καθημερινή όσοι δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το φόρο δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα:

• Εκπτωση 50% μπορεί να γίνει αν διαπιστωθεί οικονομική αδυναμία πληρωμής της οφειλής για το συγκεκριμένο έτος. Πρέπει όμως να υπάρχουν σωρευτικά και οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, να μην ξεπερνά το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

• Εκπτωση 100% μπορεί να γίνει αν υπάρχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:

α) Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.

β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.

γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων να είναι από τρία και πάνω ή ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας να έχει αναπηρία από 80% και πάνω.

• Εκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.

Σημειώνεται ότι στα κτίσματα ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με συντελεστές από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει σε κάθε περιοχή.

Ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους συντελεστές όπως ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων αν είναι μονοκατοικίας ή ημιτελές.

Στα οικόπεδα ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή ροδάκινων από το δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων

Δωρεάν διανομή ροδάκινων θα πραγματοποιήσει ο Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων,στους δικαιούχους της κάρτας αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 -08-2015 και την Παρασκευή 28 -08-2015 από τις 10.00 έως τις 14.30,
στις εγκαταστάσεις του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιέων.


Στα πλαίσια της εφαρμογής του Κανονισμού της Ε.Ε. 1031/2014 για συμπληρωματικά έκτακτα μέτρα στήριξης στους παραγωγούς ορισμένων φρούτων κ.λ.π., καθώς και στην ΚΥΑ με αριθμό πρωτοκόλλου 3320/89565 των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον Δήμο Αλιάρτου – Θεσπιέων θα διανεμηθούν 1.600 κιλά ροδάκινα


.
Δείτε ποιοι δικαιούνται Εδώ
Διαβάστε Περισσότερα »

Αγρυπνία στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου του Νέου στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Ανακοίνωσε Μάρκοβιτς ο Λεβαδειακός


Την απόκτηση του Ιβάν Μάρκοβιτς ανακοίνωσε η ΠΑΕ Λεβαδειακός, με τον Σέρβο να αποτελεί την έκτη φετινή μεταγραφική της κίνηση.

Με ακόμη έναν παίκτη ενισχύεται ο Λεβαδειακός ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του 21 ετών μέσου Ιβάν Μάρκοβιτς που την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Βουλγαρίας με τη φανέλα της ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή Ivan Markovic. Ο γεννημένος στις 20/6/1994 Σέρβος μέσος, ο οποίος ήταν στο στόχαστρο ομάδων της Serie A επέλεξε τον ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟ για να συνεχίσει την καριέρα του.

Την προηγούμενη σεζόν αγωνίστηκε στην CSKA Sofia, ενώ στο παρελθόν έχει φορέσει τις φανέλες των Zemun, FK Partizan και Korona Kielce».
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλείδωσαν» οι κάλπες για τις 20 Σεπτεμβρίου -Διαδικασίες εξπρές

Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών ενώ ο Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φαίνεται να «κλειδώνει» για τις 20 Σεπτεμβρίου η ημερομηνία των εκλογών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Κάτι τέτοιο δεν θεωρείται απαραίτητο, με δεδομένη την άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν σε αυτή την σύσκεψη. Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

4ήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του "Δημόφιλου" Θεσπιών


Το Δ.Σ και τα μέλη του σας ανακοινώνουν και σας προσκαλούν στις 4ήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δημόφιλου! Η παρουσία σας θα δυναμώσει τη θέληση μας και θα ενισχύσει τις προσπάθειες για να συνεχίσουμε πάντα με τη βοήθεια σας!
Σας περιμένουμε!!!!!


Διαβάστε Περισσότερα »

16 άτομα συνελήφθησαν στη Στερεά για διάφορα αδικήματα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό τη πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Χαλκίδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι εισήλθαν σε οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν μία τηλεόραση και διάφορα κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν.

Συνελήφθη ημεδαπός στην Αλίαρτο Βοιωτίας, από αστυνομικούς της Α’ Ο.Π.Κ.Ε. Βοιωτίας, για παράβαση νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.  

Συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί και συγκεκριμένα, πέντε σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, από αστυνομικούς της Α’ & Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. και της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, καθώς και δύο στην Ιτέα Φωκίδας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, διότι στερούταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί στον Μώλο Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φθιώτιδας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα και στην ευρύτερη περιοχή του Κερασοχωρίου Ευρυτανίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θηβών και του Αστυνομικού Τμήματος Κερασοχωρίου αντίστοιχα, για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, θα οδηγηθούν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού

Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είναι η δημοκρατική απάντηση του λαού.
Του Θανάση Σκούμα
Η επιλογή της κυβέρνησης να οδηγήσει χωρίς καμία συλλογική απόφαση του κόμματος, τη χώρα και το λαό σε νέο επώδυνο μνημόνιο, σε πλήρη αντίθεση με τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, αντικαθιστώντας το βροντερό ΟΧΙ του ελληνικού λαού της 5ης Ιουλίου 2015, σε ΝΑΙ στα μνημόνια και τη λιτότητα, δημιούργησε μια τεράστια απογοήτευση και διάψευση των ελπίδων του ελληνικού λαού, για μια διαφορετική προοδευτική και φιλολαϊκή πορεία, ακύρωσε το εγχείρημα της αριστερής κυβέρνησης και ενέταξε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ στο ίδιο μνημονιακό μοτίβο των τελευταίων 5 ετών. Η πολιτική αυτή στροφή, κατήγαγε τεράστια ήττα για την αριστερά, το λαό και τη χώρα, αφού εκτός των άλλων η κυβέρνηση έκανε κυρίαρχο αφήγημα της, ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το μνημόνιο (ΤΙΝΑ), ακολουθώντας τη στρατηγική των προηγούμενων κυβερνήσεων «μνημόνιο ή χρεωκοπία». Προκειμένου, αφενός μεν, να εκκαθαριστεί η κοινοβουλευτική ομάδα από τις ριζοσπαστικές αντιμνημονιακές διαφωνίες, αλλά και το κόμμα από την μεγάλη ριζοσπαστική αριστερή δυναμική του που δημιουργούσαν εμπόδιο στην μνημονιακή μεταστροφή της κυβέρνησης, και αφετέρου για να μην υποστεί την λαϊκή και εκλογική φθορά που επισείει η εφαρμογή και του νέου μνημόνιου, ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές-εξπρές μέσα στο καλοκαίρι, χωρίς να υλοποιηθεί καν η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου του κόμματος.
Είναι σαφές, ότι ο πρωθυπουργός ακύρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τα όργανα και τις αποφάσεις του. Είναι επίσης καθαρό, ότι η επιλογή για εκλογές- εξπρές, αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στη συγκρότηση μιας νέας βουλής, που θα παλινορθώσει μια ισχυρή μνημονιακή πλειοψηφία, χωρίς την εκπροσώπηση του ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού κινήματος και του δημοκρατικού ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, προκειμένου, η εφαρμογή του νέου μνημονίου να εκτελεστεί από μια κυβέρνηση που επιδίδεται στον μύθο της δυνατότητας φιλολαϊκής πολιτικής μέσα στην εφαρμογή απολύτως επώδυνου μνημονίου. Η "σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία", που θέλει ο πρωθυπουργός, προϋποθέτει την αποδοχή από αυτήν, του νέου μνημονίου και της αποικιακής δανειακής σύμβασης με τον ESM, την πλήρη εφαρμογή όλων των νέων προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων, που πρόκειται να ολοκληρώσει τη λεηλασία των λαϊκών τάξεων και την πλήρη κηδεμονία της χώρας από την ευρωολιγαρχία. Το συγκεκριμένο αφήγημα, προϋποθέτει επίσης την αυτοδυναμία του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ, διαφορετικά απαιτείται η σύμπλευση με τις παλαιότερες μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, κάτι που δεν λέγεται, αλλά αυτονόητα τίθεται στο τραπέζι.
Η αποχώρηση μας από το ΣΥΡΙΖΑ και η δημιουργία της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αποτελεί το μόνο δρόμο αντίστασης και αγώνα, για να συγκροτηθεί ένα ευρύ πολιτικό και κοινωνικό ριζοσπαστικό μέτωπο, όπου θα εκπροσωπηθεί συμμετοχικά και πλατιά δημοκρατικά το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. Το διακύβευμα των εκλογών, είναι αν η ριζοσπαστική δημοκρατική- πατριωτική έκφραση του ΟΧΙ ενάντια στην κοινωνική λεηλασία, την δουλοπαροικία της χώρας, και την ευρωολιγαρχία, θα μπορέσει να αποτυπωθεί και να λάβει ισχυρή λαϊκή εκπροσώπηση ή η μνημονιακή παλινόρθωση θα προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς, αυξάνοντας ταυτόχρονα τους κινδύνους μιας φασιστικής απειλής.
Το ΟΧΙ δεν ηττήθηκε. Η ενότητα του λαού μας, και η αποφασιστικότητα του, ενάντια στην υποταγή της χώρας στους δανειστές, την ευρωπαϊκή και την εγχώρια ελίτ, απέναντι στην αρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας, και στην πλατιά λεηλασία των λαϊκών κοινωνικών τάξεων, η δυνατότητα να δημιουργηθεί η παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας, έξω από τα μνημόνια δόθηκε με αδιαμεσολάβητο τρόπο στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, μπορεί να αποτελέσει τη πλατιά δημοκρατική απάντηση του λαού και της πατρίδας, απέναντι στα μνημόνια και την υποδούλωση της χώρας, με την ευρεία δημοκρατική συμμετοχή του λαού μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν διανομή ροδάκινων στο Δήμο Λεβαδέων

Ο Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή ροδάκινων, στους δημότες του, οι οποίοι είναι δικαιούχοι της κάρτας  αλληλεγγύης του προγράμματος αντιμετώπισης ανθρωπιστικής κρίσης.
Η διανομή θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 και Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 12) και το ΚΑΠΗ του Δήμου Λεβαδέων (Δωδεκανήσου 5), από 08:30 έως 14:30.
Οι δικαιούχοι θα μπορούν να προσέλθουν, προκειμένου να παραλάβουν την ποσότητα των ροδάκινων που τους αναλογεί και δικαιούνται, ανάλογα με τον αριθμό μελών των οικογενειών τους.
Οι δικαιούχοι προκειμένου να παραλάβουν την ποσότητα των ροδάκινων θα πρέπει να προσκομίζουν :
1. Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (Α.Δ.Τ.)
2. Κάρτα αλληλεγγύης
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στα τηλέφωνα 22613-50841 και 22613-50869
Διαβάστε Περισσότερα »

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων-Αύριο το πρωί ανακοινώνονται οι βάσεις


Αύριο, Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος.

Οι παράγοντες που επέδρασαν πτωτικά ήταν η δυσκολία των θεμάτων στις φετινές εξετάσεις, αλλά και η νέα ρύθμιση για τις μετεγγραφές που θα μειώσει δραματικά τον αριθμό τους. Η οικονομική κρίση εξάλλου απέτρεψε πολλούς υποψηφίους να δηλώσουν σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους.

Κι αυτοί πάντως που θα επιτύχουν σε σχολές μακριά από τον τόπο διαμονής τους δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν άμεσα τον τόπο των σπουδών τους καθώς από φέτος ισχύει για πρώτη φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής εγγραφής. Οι επιτυχόντες δεν έχουν παρά να εισέλθουν από τον υπολογιστή τους με τον ειδικό κωδικό τους στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και να ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες. Στη συνέχεια βέβαια, θα πρέπει να αποστείλουν ταχυδρομικά τα σχετικά δικαιολογητικά. Οι εγγραφές αναμένεται να γίνουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

 ΑΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Κουράκη σε Μπασιάκο για Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας

Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3741/22-6-2015, την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Ευάγγελος Μπασιάκος με θέμα «Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θήβας» και στα θέματα της αρμοδιότητάς μας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
  Το ΥΠΟΠΑΙΘ έχει σαν στόχο τη στήριξη και αναβάθμιση της λειτουργίας των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης καθώς και την ισχυροποίηση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό αντικείμενο. Στη χώρα μας, λειτουργεί σήμερα ένα πλέγμα δομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το ΥΠΟΠΑΙΘ επιθυμεί τη διεύρυνσή του. Στο πλαίσιο αυτό, το ΥΠΟΠΑΙΘ εξετάζει την ίδρυση ενός Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Δήμο Θηβαίων.

                                                                                           O ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ


                                                                                               ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ
Διαβάστε Περισσότερα »

Ντοκουμέντο: Η στιγμή της άγριας βεντέτας στα Χανιά

Ο δράστης ψύχραιμος και με σταθερά βήματα μπαίνει στο κατάστημα, πλησιάζει το θύμα και τον πυροβολεί εν ψυχρώ, μπροστά στην παρέα του - Κατόπιν, αποχωρεί με την ίδια ψυχραιμία - Όλο το ιστορικό της βεντέτας
Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την στιγμή της άγριας βεντέτας στα Χανιά ήρθε στο φως της δημοσιότητας, λίγες ώρες μετά την απόπειρα δολοφονίας μέσα σε κατάστημα της πόλης, όπου βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής το θύμα με την παρέα του.

Το συγκλονιστικό βίντεο δείχνει καθαρά τον δράστη να πλησιάζει με αργά και σταθερά βήματα το τραπέζι του θύματος, να βγάζει το πιστόλι και με απόλυτη ψυχραιμία να πυροβολεί εν ψυχρώ. Κατόπιν, ο άντρας φαίνεται να αποχωρεί από το μαγαζί, σαν να μην συνέβη τίποτα!

Το ιστορικό της βεντέτας
Το 2011, ο διαπληκτισμός των πρωταγωνιστών του αιματηρού επεισοδίου σε καφετέρια των Χανίων έγινε αιτία ο πατέρας του 24χρονου σημερινού θύματος να πυροβολήσει και να σκοτώσει τον πατέρα του 25χρονου σημερινού δράστη στην περιοχή Τσικαλαριά και να τραυματίσει τον αδελφό του.

Τα ξημερώματα, ο 25χρονος κράτησε τη βεντέτα και προσπάθησε να πάρει εκδίκηση πυροβολώντας εν ψυχρώ το γιο του δολοφόνου του πατέρα του, την ώρα που καθόταν ανυποψίαστος μαζί με την παρέα του.

Από τις τέσσερις σφαίρες που του έριξε, η μια σφηνώθηκε στο κεφάλι του 24χρονου και αφαιρέθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, στη ΜΕΘ του οποίου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση. Μια δεύτερη σφαίρα θα αφαιρεθεί όταν το επιτρέψει η κατάστασή του από το λαιμό του, αλλά δεν απειλεί τη ζωή του, ενώ έχει δεχθεί άλλες δυο σφαίρες που προκάλεσαν επιφανειακά τραύματα.

Ο παρ’ ολίγον δολοφόνος διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση μετά τον τραυματισμό του 24χρονου, αλλά συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Ασφαλείας και της Ο.Π.Κ.Ε. και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ωστόσο, το αιματηρό επεισόδιο κινητοποίησε τις αστυνομικές δυνάμεις που παίρνουν τα μέτρα τους στις περιοχές όπου κατοικούν οι οικογένειες δράστη και θύματος, για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο να κλιμακωθεί η βεντέτα και να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή» Μουσική,Θεατρική Παράσταση στη Λιβαδειά

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015
Θεατρική – Μουσική Παράσταση «Στο Γαλατά Ψιλή Βροχή»

Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, η θεατρική – μουσική παράσταση του Πάνου Σκουρολιάκου «ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΑ ΨΙΛΗ ΒΡΟΧΗ», κάνει ένα ταξίδι το καλοκαίρι του 2015, σε όλη την Ελλάδα!
Μια παράσταση σαν βαρκάδα στα νερά της Πόλης, της Σμύρνης, της καθ ημάς ανατολής με συνταξιδιώτες στο τραγούδι και τα όργανα, την Θεοδοσία Στίγκα, τον Χάικ Γιαζιτζιάν (ούτι), τον Μάνο Κουτσαγγελίδη (κανονάκι), τον Φώτη Τσορανίδη (κιθάρα) και τον Πάνο Σκουρολιάκο στο θεατρικό μέρος, σε κείμενα των Νικηφόρου Ρωμανού, Νικήτα Χωνιάτη, Μιλτιάδη Χουρμούζη, Θέμη Πάνου και αφηγήσεις απλών ανθρώπων. Τα τραγούδια και τα κείμενα, ακούγονται διαφορετικά σε αυτήν την παράσταση. Στην Κωνσταντινούπολη των πολλών και διαφορετικών πολιτισμών, στην κοσμοπολίτισσα Σμύρνη, αλλά και στη Συρία και τον Λίβανο, συναντώνται ήχοι και λέξεις ελληνικές, αρμένικες, αραβικές, τούρκικες δημιουργώντας μια μεγάλη παρέα όπου όλοι οι καλοί χωράνε. Μια ωραία βόλτα σε ένα παρελθόν που είναι ταυτόχρονα και το παρόν όλων αυτών των τόπων και των ανθρώπων.
Η Θεοδοσία, ο Χάικ, ο Μάνος και ο Φώτης μοιράζονται τραγούδια σε διαφορετικές γλώσσες συνθέτοντας ένα γοητευτικό και αρμονικό μουσικό μωσαϊκό. Η σκηνοθετική επιμέλεια είναι του Πάνου Σκουρολιάκου, η εικαστική επιμέλεια της Πηνελόπης Συρογιάννη και της Νότας Μπενετάτου.
ΠΕΜΠΤΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
ΚΑΙ ΩΡΑ 21:00
ΑΝΟΙΚΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΥΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης συγχρηματοδοτείται στο πλαίσιο του τοπικού προγράμματος Άξονας 4, προσέγγιση Leader
Διαβάστε Περισσότερα »

Μουσική "στο φως του φεγγαριού" στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς

ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΛΑΙΣΙΏΝΟΥΝ... ΤΟ ΣΥΓΚΡΌΤΗΜΑ "ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΑΧΕΡΟΝΤΑ", Ο ΤΡΑΓΟΥΔΟΠΟΙΌΣ ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΡΝΗΣ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΤΗΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑ ΙΩΑΝΝΟΥ.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΈΣ: ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΌΤΗΤΑ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΟΙ ΕΝΝΕΑ ΜΟΥΣΕΣ"

Διαβάστε Περισσότερα »

Αστυνομικό τμήμα στην Αλίαρτο, ζητάει ο Ντασιώτης

Συνάντηση του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων με τον Γ.Γ.Δημόσιας Τάξης      Πραγματοποιήθηκε σήμερα ,στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης συνάντηση του Δημάρχου κου Ντασιώτη Γεωργίου με τον Γενικό Γραμματέα  κο Αναγνωστάκη Δημήτρη.
      Στη συνάντηση τέθηκε ,εκ νέου,το ζήτημα ίδρυσης Αστυνομικού Τμήματος με έδρα την Αλίαρτο και χώρο ευθύνης τον Καλλικρατικό Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων.
Ο Δήμαρχος, ο οποίος συνοδευόταν από συνεργάτες και φορείς του Δήμου, εξήγησε στον κο Γενικό την αναγκαιότητα του Αστυνομικού Τμήματος και τα προβλήματα Δημόσιας Τάξης που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Επίσης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα πως ο Δήμος προσφέρει ΔΩΡΕΆΝ κτήριο για τη στέγαση του Α.Τ. και μάλιστα απαλλαγμένο από κάθε λειτουργικό κόστος.
Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα, ενώ κατατέθηκε και γραπτό υπόμνημα εκ μέρους του Δημάρχου.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης

Διαβάστε Περισσότερα »

Εικόνα διάλυσης στον ΣΥΡΙΖΑ



Ο Α. Τσίπρας προχωρώντας στον ( από καιρό) σχεδιασμό του για πρόωρες εκλογές προκειμένου να διατηρήσει μεταξύ άλλων την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων και να προλάβει τους "φευγάτους", ως φαίνεται, μέτρησε λάθος τις συνέπειες της μνημονιακής στροφής του.

Η "Λαϊκή Ενότητα" του Παναγιώτη Λαφαζάνη η οποία πήρε χθες επισήμως σάρκα και οστά στον Άρειο Πάγο, αποτελεί μεγάλο αγκάθι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μεν, αλλά δεν είναι το μόνο.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη, νυν υπουργοί, κομματικοί παράγοντες και λοιποί έως σήμερα μεγαλοσχήμονες της Κουμουνδούρου, εγκαταλείπουν το κόμμα αναφανδόν, καταγγέλλοντας την ηγεσία του για τακτικισμούς και πολιτική μετάλλαξη.

Η προσπάθεια του Α. Τσίπρα να στρίψει το τιμόνι με "κατεύθυνση" το Βερολίνο και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, οδηγεί τα "βαγόνια" του ΣΥΡΙΖΑ σε εκτροχιασμό.

Η πρώτη ηχηρή αποστασιοποίηση ήταν η παραίτηση του γραμματέα του κόμματος Τάσου Κορωνάκη, ο οποίος χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της πολιτικής Γραμματείας, υπέβαλε την παραίτησή του και δια επιστολής, στην οποία εγκαλούσε grosso modo την ηγεσία, ότι λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Ήτοι, το κόμμα.

Η απόφαση του Μαξίμου να οδηγήσει τη χώρα σε κάλπες τακτικής, πριν αλέκτορα φωνήσαι, μετά την άρον άρον ψήφιση του τρίτου μνημονίου, χωρίς να "ζυμώσει" την απόφασή του στα όργανα του κόμματος, ήταν εις εκ των λόγων παραίτησης του γραμματέα του.

Οι διαφωνίες μεταξύ Κορωνάκη- ηγεσίας ωστόσο, δεν είναι ούτε καινούργιες ούτε άγνωστες. Ο τέως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είχε από καιρό εκφράσει τις σοβαρές ενστάσεις του για την "παράδοση" του Μαξίμου στις μνημονιακές επιταγές.

Εκτός και οι Δρίτσας- Χριστοδουλοπούλου

Η φυλλορροή στο κυβερνών κόμμα πάντως, συνεχίζεται ( και αναμένεται να συνεχιστεί) με αμείωτους ρυθμούς, καθώς , κατά πληροφορίες, ούτε το ζεύγος των νυν υπουργών Θ.Δρίτσας- Τ. Χριστοδουλοπούλου, αναμένεται να είναι παρόντες στην επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ, ήτοι στις λίστες των ψηφοδελτίων του.

Αμφότεροι, φέρονται να οδηγούνται σε "βελούδινο" διαζύγιο με την ηγεσία και να αποχωρούν ησύχως από την Κουμουνδούρου μετά το πέρας της υπουργικής τους θητείας.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ έθεσε εαυτήν και η βουλευτής Μαρία Κανελλοπούλου, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξανακατέβει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ενώ στο κεφαλόσκαλο της Κουμουνδούρου, με την πλάτη στην εξώπορτα, βρίσκονται σωρεία στελεχών τοπικών οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ( π.χ στην Θεσσαλονίκη και αλλού), οι οποίοι αποχωρούν από το κόμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεταμόρφωσή του.

Ήδη η Τάση των "53" της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να κουνήσει "μαντίλι" στον Α. Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι "53", είναι η εσωκομματική "οργάνωση- φυτώριο" κορυφαίων στελεχών, στην οποία ανήκουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο Τάσος Κορωνάκης και σειρά άλλων υψηλόβαθμων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα "αγκάθια" στην αυλή της Κουμουνδούρου στο μεταξύ πληθαίνουν, καθώς η αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κορυφωθεί άμα τη προκηρύξει των εκλογών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Θεατρική Παράσταση στη Ξηρονομή


Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτάζει ο Άγιος Φανούριος στη Θήβα


Διαβάστε Περισσότερα »

Στις 11 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία, παρά την προκήρυξη των εκλογών

Δεν είναι λίγα όμως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές κάτι όμως που δεν προβλέπεται νομοθετικά
Κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία παρά την προκήρυξη των εκλογών.

Οπως προβλέπει η νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί από το 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου. Δεν είναι λίγα όμως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις εκλογές κάτι όμως που δεν προβλέπεται νομοθετικά.
Ετσι σύμφωνα πάντα με νομοθεσία καμία αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης της σχολικής χρονιάς δεν προβλέπεται, λόγω εκλογών. Αυτό που προβλέπεται όμως είναι ότι εφόσον προκηρυχθούν οι εκλογές για τις 20 Σεπτεμβρίου τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στις 19 και 21 Σεπτεμβρίου αφού τα σχολεία θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα.

Το Υπουργείο Παιδείας αν και δεν έχει προβεί ακόμη σε ανακοινώσεις έχει εκδώσει ήδη εγκύκλιο για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Διαβάστε Περισσότερα »

Βελτιώνεται ο καιρός, ανεβαίνει η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη σε όλη τη χώρα. Άνεμοι βορείων διευθύνσεων 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο.


Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Τρίτη:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη δυτική Μακεδονία.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της Ηπείρου τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τη Θεσσαλίας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες .

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνεις 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 31 και στα ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.

Άνεμοι: ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ