Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Διαστημόπλοιο νέας γενιάς παρουσίασε η Ρωσία.




Φωτογραφίες της νέας γενιάς Soyuz που θα μεταφέρουν κοσμοναύτες στη Σελήνη και στον Αρη από το 2021 δημοσίευσε για πρώτη φορά η Ρωσία.

Αυτό όμως που εξέπληξε ήταν η ομοιότητά του με το....  Orion, το νέο διαστημικό σκάφος της NASA που επίσης έχει σχεδιαστεί για να μεταφέρει τον άνθρωπο στον «κόκκινο πλανήτη».
Στο πλαίσιο ενός ετήσιου συνεδρίου αεροναυπηγικής και διαστήματος στη Μόσχα η Roscosmos έκανε τα αποκαλυπτήρια του διαστημικού σκάφους νέας γενιάς, το οποίο αναπτύσσεται εδώ και περίπου μία δεκαετία και την κατασκευή του αναλαμβάνει η εταιρεία RSC Energia. Ακόμα δεν έχει δοθεί όνομα στο νέο διαστημόπλοιο, το οποίο όμως έχει εκπληκτική ομοιότητα με το αμερικανικό Orion, το οποίο θα πραγματοποιήσει πρώτα μία επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή και αργότερα -πιθανώς τη δεκαετία του 2030- θα προχωρήσει στην πρώτη επανδρωμένη αποστολή στον Αρη.
Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ εξαρτώνται από τα ρωσικά Soyuz από τότε που η NASA παρόπλισε τα διαστημικά λεωφορεία της το 2012. Το κόστος για κάθε αστροναύτη της NASA που ταξιδεύει από και προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) με ρωσικά σκάφη ανέρχεται στα 82 εκατομμύρια δολάρια και το συνολικό κόστος μέχρι το 2019 εκτιμάται θα φτάσει τα 490 εκατομμύρια δολάρια.
Η εξάρτηση από τη Μόσχα θα τερματιστεί όταν η NASA αποκτήσει νέο σκάφος για επανδρωμένες αποστολές και δύο υποψήφια σκάφη αναπτύσσονται γι' αυτόν τον σκοπό από τις Boeing και SpaceX με την προοπτική για παρθενική πτήση το 2017.
Αποστολές έως το 2030
Στις αρχές του έτους η Ρωσία ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη έως το 2030. Ηταν η πρώτη φορά που η Μόσχα έθετε διορία για τα διαστημικά της σχέδια ελπίζοντας να αποκτήσει ξανά τη λάμψη και το μεγαλείο της πρώτης διαστημικής κούρσας, όταν κατάφερε πρώτη να βάλει τον Γιούρι Γκαγκάριν σε τροχιά γύρω από τη Γη.
Η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roscosmos έχει πάντως γνωστοποιήσει ότι θα συνεχίζει να συνεργάζεται με τη NASA για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έως το 2024, έτος κατά το οποίο φιλοδοξεί να θέσει τον δικό της σταθμό σε τροχιά.

Διαβάστε Περισσότερα »

Με «Ξανθόπουλο» το πρώτο προεκλογικό σποτ του Λεβέντη


Το πρώτο προεκλογικό σποτ έδωσε στη δημοσιότητα τη Δευτέρα η Ένωση Κεντρώων.

Το βίντεο ξεκινά με την αφήγηση μιας ιστορίας για την Ελλάδα στην οποία πρωταγωνιστεί ο «Ξανθόπουλος» γνωστής τηλεοπτικής διαφήμισης, ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης.

Ο ηθοποιός εμφανίζεται στο γραφείο πρωτοκόλλου της κυβέρνησης να μιλάει στο τηλέφωνο και να κάνει οτιδήποτε άλλο εκτός από το να εργάζεται. Όταν στο χώρο μπαίνει ο Βασίλης Λεβέντης έντρομος παρατάει το τηλέφωνο,  πριν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων να πλησιάσει το γραφείο, να του αφήσει το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και σε μια συμβολική κίνηση να αποκαθιστά τις πεσμένες σημαίες της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια ο «υπάλληλος» ανταλάσσει χειραψία με τον πρόεδρο της ΕΚ και ακολουθεί μια σειρά μηνυμάτων όπως:

«Τώρα ξέρω τι να κάνω. Διώχνω τους αργόμισθους, πολεμώ τα ρουσφέτια. Εξυγιαίνω το δημόσιο, ανακουφίζω τον ιδιωτικό τομέα, φέρνω επενδύσεις. Δίνω κίνητρα σε υγιείς επιχειρήσεις να φέρουν ανάπτυξη και μείωση ανεργίας».

Το σποτ κλείνει με μια σειρά πολιτών που δηλώνουν δημόσια τη στήριξή τους στον Βασίλη Λεβέντη.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο Σύλλογος Γυναικών Θίσβης Τιμά την Μνήμη του δασκάλου Λουκά Μαστροδήμου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
             ΘΙΣΒΗΣ




                  Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

     Με την ευκαιρία της δωρεάς του εκπαιδευτικού αρχείου του δασκάλου Λουκά Μαστροδήμου στο Μουσείο Σχολικής Ζωής Θίσβης και τιμώντας την μνήμη του θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από τον Σύλλογο Γυναικών Θίσβης την Κυριακή 6-9-15 και ώρα 11 το πρωί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου.
     Παρακαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση.
                            Το Διοικ
Συμβούλιο του Συλλόγου
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Λιβαδειά με τον Κώστα Ασκούνη




Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας και η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Βοιωτίας, σας προσκαλούνε σε ανοιχτή εκδήλωση με το Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος κ. Κώστα Ασκούνη για την πορεία του χώρου προς τις εκλογές, την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Βοιωτίας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΔΤ_ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΕΚΘΕΣΗ ΔΗΜΟΣΘΕΣΝΗ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗ "ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ − ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, ο Δήμος Λεβαδέων, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και ο σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» συνδιοργανώνουν έκθεση με τίτλο:

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΚΟΚΚΙΝΙΔΗΣ
ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ
Ζωγραφικό δοκίμιο
ΚΕΙΜΕΝΑ: Δ. Ν. ΜΑΡΩΝΙΤΗΣ


Πάνω από εβδομήντα πέντε έργα, τα περισσότερα μικρών διαστάσεων, του Δημοσθένη Κοκκινίδη με θέμα την Οδύσσεια, παρουσιάζονται  στο  «Ισόγειο του Νερόμυλου» στις Πηγές της Κρύας από 5 έως  25 Σεπτεμβρίου  2015.

Η συγκομιδή αυτή είναι καρπός συνεχούς και επίμονης ζωγραφικής δουλειάς είκοσι ετών: ένα «ζωγραφικό δοκίμιο» εν προόδω, που με τα χρόνια απέκτησε τη σημασία και τη βαρύτητα ενός ενιαίου έργου, ενός σύνθετου και αρτιωμένου ζωγραφικού κόσμου, όπου η λαχτάρα του νόστου συνυφαίνεται με την άγρια ομορφιά του ταξιδιού.
Η γοητεία που άσκησαν οι περιπέτειες του Οδυσσέα στον Κοκκινίδη ανάγεται στην παιδική ηλικία του ζωγράφου. Η αφορμή όμως που πυροδότησε αυτή τη μακρόχρονη και γεμάτη πάθος ενασχόληση ήταν η πρόσκληση που του απηύθυνε ο Δημήτρης Μαρωνίτης να εικονογραφήσει τη δική του μετάφραση της Οδύσσειας, που τότε είχε μόλις ολοκληρωθεί. Το σχέδιο εκείνο, που έμεινε ανεκτέλεστο πάνω από είκοσι χρόνια, η συνεργασία εκείνη που δεν τελεσφόρησε ποτέ, πραγματοποιείται τώρα στον κατάλογο της έκθεσης, για τον οποίον ο Δ. Ν. Μαρωνίτης συνεισέφερε μια σοφή επιτομή της Οδύσσειας και τον ωριμότερο ίσως απόλογο του μεταφραστικού του έργου.
Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Δημοσθένης Κοκκινίδης γεννήθηκε στον Πειραιά το 1929. Για δύο χρόνια φοίτησε στην τότε Ανωτάτη Εμπορική Σχολή. Από το 1952 μέχρι το 1957 σπουδάζει στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ακολουθεί δίμηνη παραμονή στο Άγιον Όρος (1958), όπου μελετά βυζαντινούς εικονογραφημένους κώδικες. Λαμβάνει διετή υποτροφία από την ιταλική κυβέρνηση (1958). Από το 1959 μέχρι το 1961 είναι υπεύθυνος του καλλιτεχνικού τμήματος του νεοϊδρυθέντος Εθνικού Οργανισμού Ελληνικής Χειροτεχνίας.

Κατά τη δεκαετία του ’60, παράλληλα με τη ζωγραφική ασχολείται με το design για βιοποριστικούς λόγους. Σχεδιάζει αντικείμενα για την ντόπια και ξένη αγορά. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας τέχνης α» (1961-67) και της «Ομάδας για την Επικοινωνία και την Εκπαίδευση μέσω της Τέχνης» (1976-81). Το 1975 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.). Εκλέγεται καθηγητής (1976) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Διετέλεσε πρύτανης της Α.Σ.Κ.Τ. την περίοδο 1979-82. Από το 1981 έως το 1983 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου της Αθήνας. Σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης από το 1995 και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Σπουδών Νεοελληνικού Πολιτισμού και Γενικής Παιδείας από το 1997.
Έχει πραγματοποιήσει 23 ατομικές εκθέσεις, από τις οποίες οι 14 παρουσιάστηκαν στην περιοχή της Αθήνας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης, το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, στις 8:30 μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» θα γίνει εισήγηση − συζήτηση για τις:   «Πηγές έμπνευσης στην Τέχνη»

Εισηγητές:
Δημοσθένης Κοκκινίδης, Εικαστικός

Διονύσης Καψάλης, Διευθυντὴς του ΜΙΕΤ

Δαμιανός Μωραΐτης, Μαθηματικὸς

Η παρούσα έκθεση θα διαρκέσει  από 5 έως  25 Σεπτεμβρίου  2015, στο ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο καταπληκτικό πέτρινο ισόγειο του Νερόμυλου στις πηγές της Κρύας, στην Λιβαδειά.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης:  Καθημερινά  6 − 9 μ. μ. Κυριακές 10 − 2 μ. μ. και 6 − 9 μ. μ.

Η έκθεση θα ανοίγει και τα πρωινά, κυρίως για τα σχολεία, κατόπιν συνεννόησης.
Πληροφορίες: 22610 89979,  22610 29216 |– http://www.liblivadia.gr | vivlivad@gmail.com

Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 41ο φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στη Θήβα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή στην πόλη της Θήβας. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με ιστορικό περίπατο που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Αυγούστου σε ιστορικά σημεία της πόλης. Αρχικά στο κτίριο που στεγάζονταν τα γραφεία του ΕΑΜ. Στη συνέχεια στο χώρο όπου βρίσκονταν οι φυλακές του «Τρύφωνα», οι οποίες λειτούργησαν μέχρι τη δεκαετία του ΄50 και στις οποίες κρατούνταν κομμουνιστές και άλλοι αγωνιστές την περίοδο του πολέμου και του εμφυλίου με βασανισμούς και δολοφονίες. Ο περίπατος κατέληξε στο παλιό νεκροταφείο του Αγίου Λουκά όπου μέχρι το ΄49 - ΄50 ήταν τόπος εκτελέσεων. Από τα λίγα στοιχεία, φαίνεται πως το Στρατοδικείο της Θήβας μέχρι το 1960 είχε εκδώσει 137 καταδίκες σε θάνατο και 114 ποινές σε ισόβια σε αγωνιστές από την περιοχή της Θήβας αλλά και από άλλα μέρη της χώρας.
Οι  κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29 Αυγούστου στο θερινό κινηματογράφο «ΣΟΝΙΑ». Χαιρετισμό απηύθυνε η Νάγια Ρενδούμη μέλος Σ.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας της Κ.Ν.Ε.  Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον Αντώνη Τουλουμάκο, μέλος της Ε.Π. Αν. Στερεάς και Εύβοιας του Κ.Κ.Ε. Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα από μέλη της Κ.Ν.Ε σε αγωνιστές της περιοχής την περίοδο 1940 - 1949. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία hip - hop και λαϊκό - ρεμπέτικο γλέντι.





Διαβάστε Περισσότερα »

Eπίθεση Δημάρχου Λεβαδέων στον Μεϊμαράκη

Σχετικά με την επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη την Παρασκευή 28 Αυγούστου στο Νομό Βοιωτίας, ενημερώνουμε τους δημότες του Δήμου Λεβαδέων ότι ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τους Δήμους Θηβαίων , Αλιάρτου και Ορχομενού καθώς και το επιμελητήριο Βοιωτίας , παρακάμπτοντας τον Δήμο Λεβαδέων .

Εκπλαγήκαμε που δεν είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης και τα συγκεκριμένα προβλήματα του Δήμου.

Η απαξίωση των δημοτών της πρωτεύουσας του Νομού από τον κ. Πρόεδρο δεν συνάδει με τον σεβασμό των θεσμών και των αρχών της δημοκρατίας».
Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα στις συντάξεις -Οι μεγάλοι χαμένοι σε ΙΚΑ, ΔΕΚΟ και τράπεζες

Κλείνουν με τον νέο νόμο τα περισσότερα παράθυρα για πρόωρη συνταξιοδότηση και έτσι οι περισσότεροι θα δουν τα όρια ηλικίας να αυξάνονται έως και 67 έτη.

Έτσι, μεγάλοι χαμένοι για το ασφαλιστικό θα είναι όσοι ασφαλίστηκαν για πρώτη φορά πριν το 1992, ενώ οι μόνοι που «γλιτώνουν» από την νέα ρύθμιση είναι όσοι  το 2012 είχαν καταφέρει να πιάσουν και το όριο ηλικίας και τα απαιτούμενα ένσημα.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον νέο νόμο, η αύξηση σημαίνει μικρότερη σύνταξη μια και όσοι θα βγουν στη σύνταξη μετά το 2015 θα υπάγονται στο νέο καθεστώς υπολογισμού της σύνταξης με μειωμένους συντελεστές που αυτόματα οδηγούν και σε μείωση του ποσού της σύνταξης.

Οι μεγάλοι χαμένοι

Μεγάλες χαμένες από τον νέο νόμο είναι οι μητέρες. Όσες ήταν ασφαλισμένες στο ΙΚΑ μέχρι το 1992 και θα μπορούσαν να βγουν με μειωμένη σύνταξη με 5.500 μέρες ως το 2012, εάν δεν έπιασαν το ηλικιακό όριο των 50 ετών, τότε θα αναγκαστούν να εργαστούν 5 χρόνια επιπλέον και να βγουν στη σύνταξη στα 55.

Αν το 2016 συμπληρώσουν τα 50 έτη, θα βγουν σε σύνταξη στα 56,7 έτη, ενώ αν συμπληρώσουν τα 50 το 2017 θα βγουν στα 58,4 έτη.

Όσον αφορά στις μητέρες που ήταν ασφαλισμένες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες ή άλλα ασφαλιστικά ταμεία και είχαν ασφαλιστεί πριν το 1993, ανάλογα με το πότε συμπληρώνουν τα 55 έτη, θα αναγκαστούν να εργαστούν επιπλέον από 1,5 έως και 6 έτη.

Τέλος, για όσες είναι ασφαλισμένες στο ΙΚΑ, δεν ισχύει η συνταξιοδότηση στα 57 έτη στην περίπτωση που δεν είχαν 100 ένσημα το χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια. Έτσι θα αναγκαστούν να εργαστούν από 1,5 ως 3,5 χρόνια επιπλέον.

Ποιοι δεν βγαίνουν στην σύνταξη στα 62

Πλέον με τον νέο νόμο όλοι οι ασφαλισμένοι για να βγουν στη σύνταξη πρέπει να συμπληρώσουν το μίνιμουμ των 4.500 χιλιάδων ενσήμων παράλληλα με την συμπλήρωση του 62 έτους.

Έτσι όσοι συμπληρώσουν το 62ο έτος μετά τον Αύγουστο του 2015 θα βγουν σε σύνταξη στα 62,6 έτη και όσοι γίνουν 62 το 2016 θα βγουν σε σύνταξη στα 63,3.

Τέλος, με τον νέο νόμο οι άντρες που θα μπορούσαν να βγουν στη σύνταξη στα 60 έτη με 10.000 μέρες ασφάλισης,, θα επιβαρύνονται με εννιά μήνες για κάθε έτος από δω και πέρα ώσπου να συμπληρώσουν το 60 έτος. Όσον αφορά στις γυναίκες που συμπλήρωσαν 10.000 ημέρες ως το 2012 και χρειάζονταν 800 επιπλέον ημέρες για την τελευταία πενταετία, ο νέος νόμος αυξάνειτο όριο συνταξιοδότησης για μερικούς μήνες για κάθε έτος που χρειάζεται να συμπληρώσουν τα 56,5 έτη.





Διαβάστε Περισσότερα »

Αναβάλλεται η παράσταση “Πριν το Χάραμα” στη Θήβα.

 Ηταν προγραμματισμένη για σήμερα 31/8
Ο Δημοτικός Οργανισμός Θήβας ανακοίονωσε ότι δεν θα πραγματοποιηθεί στη Θήβα η παράσταση “Πριν το Χάραμα”, που εντάχθηκε στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων “Πινδάρεια 2015”.
Την απόφαση αυτή πήρε η διοργανώτριας εταιρείας της παράστασης “ΑΦΟΙ ΤΑΓΑΡΗ”, η οποία όπως αναφέρει στην επιστολή της προς τον Δ.Ο.Θ. , δεν θα πραγματοποιήσει την παράσταση στις 31/8 λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια από την AEGEAN σε πρωτοετείς φοιτητές



Δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 σε επιπλέον 250 πρωτοετείς φοιτητές προσφέρει η αεροπορική εταιρεία ΑEGEAN μέσω του προγράμματος Στήριξης Φοιτητών «Κοντά στους Νέους».


Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑEGEAN για την χρονιά 2015-2016, οι 250 Έλληνες πρωτοετείς φοιτητές θα...λάβουν δωρεάν 8 εισιτήρια ανά έτος, για όλη την τετραετή ή πενταετή διάρκεια των σπουδών τους.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτοβουλία αυτή της AEGEAN αφορά, σε 100 νεοεισαχθέντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσονται στις άγονες γραμμές (Αστυπάλαια, Ζάκυνθος, Ικαρία, Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κάσος, Καστελόριζο, Κύθηρα, Λέρος, Μήλος, Νάξος, Πάρος, Σκιάθος, Σκύρος, Σύρος) και σε 150 νεοεισαχθέντες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοοικονομικά, καθώς η εταιρεία στοχεύει να στηρίξει και πάλι, 3η συνεχιζόμενη χρονιά, τους νέους φοιτητές στο δεδομένο οικονομικό περιβάλλον και να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικών υποχρεώσεων της ελληνικής οικογένειας σε ολόκληρη τη χώρα.

Ήδη, κατόπιν υποβολής των σχετικών αιτήσεων και δικαιολογητικών, συνολικά 500 φοιτητές (250 νεοεισαχθέντες το 2013 & 250 νεοεισαχθέντες το 2014) εξαργυρώνουν τα προνόμια του προγράμματος, λαμβάνοντας από την AEGEAN συνολικά πάνω από 22.000 εισιτήρια, για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Η AEGEAN με την συνέχιση του προγράμματος και την ακαδημαϊκή χρονιά 2015-2016 θα διαθέσει συνολικά περισσότερα από 33.000 εισιτήρια σε 750 φοιτητές για την ολοκλήρωση των σπουδών τους.

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.kontastousneous.gr όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μετά την εγγραφή τους στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Οι νέοι πρωτοετείς της ακαδημαϊκής χρονιάς 2015/16 θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο www.kontastousneous.gr από την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:00 έως 30 Οκτωβρίου 2015 στις 23:59.

Διαβάστε Περισσότερα »

Στη Λιβαδειά την Παρασκευή ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχουν τρεις εβδομάδες για να «οργώσει» το κόμμα την Ελλάδα ενόψει των εκλογών.

Και ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός ξεκινά το... ταξίδι. Την Τρίτη ο κ.Τσίπρας θα βρεθεί στην Κρήτη, όπως και την Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στην Λιβαδειά και την προσεχή Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.


Διαβάστε Περισσότερα »

Υψηλές θερμοκρασίες, αλλά με ισχυρούς βόρειους ανέμους

Αίθριος θα είναι ο καιρός την Δευτέρα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι τοπικά 6 Μποφόρ στο Αιγαίο.



Αναλυτικά ο καιρός από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Δευτέρα:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιουνίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 και στην Κρήτη έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί μέχρι 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 34 βαθμούς Κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Σε ποιούς αρνήθηκε μια θέση στα ψηφοδέλτια του ο Βασίλης Λεβέντης.




«Έχω δώσει εντολή όποιος ζητεί να είναι σε εκλόγιμη θέση να κόβεται αμέσως. Όποιος ζητεί να μπει τελευταίος προωθείται» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης ενώ το κόμμα προχωρά στην κατάρτιση των ψηφοδελτίων για τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.


Σύμφωνα δε με δημοσίευμα της Real News πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ χτυπούν την πόρτα του ζητώντας μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο, όπως για παράδειγμα οι... Γιώργος Αδαμόπουλος και Βάσω Αλεξανδρίδου από το ΠΑΣΟΚ και ο Κωνσταντίνος Τσιπλάκης αλλά και ο Φώτης Ιγνατίου από τη ΝΔ. Ακριβως όμως επειδή ζήτησαν να είναι πρώτοι στις λίστες, έμειναν εκτός...

Αντιστοίχως όταν, σύμφωνα πάντα με τη Real News, «επιφανής περιφερειάρχης» ζήτησε από τον Β.Λεβέντη να συμπεριλάβει στις λίστες του κόμματός του «δικούς του» ανθρώπους ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων του απάντησε: «εγώ δεν ανακατεύομαι στη λίστα σου», μην αφήνοντας έτσι περιθώριο παρερμηνείας.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υποψήφιοι βουλευτές της Ε.Κ έχουν από πριν συμφωνήσει και υπογράψει δήλωση με την οποία μεταξύ άλλων αποδέχονται την εξάμηνη θητεία του κάθε βουλευτή του κόμματος και την αντικατάσταση του από τον επόμενο. Μεταξύ των υποψηφίων είναι, βάσει του ρεπορτάζ της Real News άνθρωποι των γραμμάτων και του πνεύματος, αλλά κι επιτυχημένοι στον κλάδο τους επιχειρηματίες.

Για παράδειγμα υποψήφιοι είναι οι: Γιώργος Κατσιαντώνης (ελληνοαμερικανός και επί εξαετίας πρώην βουλευτής των δημοκρατικών στον Νιού Χάμσαϊρ), Παναγιώτης Πετράτος (καθηγητής Πανεπιστημίου), Παναγιώτης Σφαέλος (ακαδημαϊκός), Άννα Αρχοντούλη (εκπαιδευτικός), Κωνσταντίνος Γκόγκος (βιομήχανος) κα.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ