Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Πόσων ετών είναι η καρδιά σας;

Νέες έρευνες στην Αμερική δείχνουν ότι τέσσερις στους πέντε ανθρώπους έχουν καρδιά της οποίας η «ηλικία» είναι τουλάχιστον πέντε χρόνια μεγαλύτερη από την πραγματική ηλικία του ίδιου του ατόμου

Κακά μαντάτα για όσους πιστεύουν ότι παρά την ηλικία είναι «νέοι στην καρδιά». Και αυτό γιατί σύμφωνα με νέες έρευνες που έγιναν στην Αμερική, συνήθως συμβαίνει το αντίθετο. Και η καρδιά γερνάει πιο γρήγορα από τον ίδιο τον άνθρωπο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στην Αμερική, τέσσερις στους πέντε ανθρώπους έχουν πιο γερασμένες καρδιές από την πραγματική τους ηλικία. Και μάλιστα τουλάχιστον πέντε χρόνια πιο γερασμένες απ' ότι ο υπόλοιπος οργανισμός.

Το κάπνισμα, η αρτηριακή πίεση και το μεγάλο βάρος είναι οι παράγοντες που προσθέτουν... χρόνια στην καρδιά σας, δηλώνουν οι ερευνητές. Επίσης από τις παρατηρήσεις βγήκε το συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που ζουν στην επαρχία (αντίθετα με ότι φαίνεται να είναι κοινή πεποίθηση) παρουσιάζουν την μεγαλύτερη επιβάρυνση στις καρδιές τους. Ενώ και δημογραφικά υπάρχουν σημαντικά ευρήματα, καθώς οι μαύροι, άνδρες και γυναίκες είναι σαφώς πιο επιβαρυμένοι σε σχέση με τους λευκούς.

Οι ερευνητές πάντως συνιστούν να γίνεται τακτικός έλεγχος της λειτουργίας της καρδιάς από μια ηλικία και μετά. Και καλό θα ήταν να γνωρίζει ο καθένας από εμάς ότι μπορεί να το «λέει η καρδιά του» όμως το θέμα είναι τι λέει η ίδια η... καρδιά του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Ιερά Πανήγυρις στην Μαυρόγεια


Ιερά Πανήγυρις στην Μαυρόγεια

 Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα θα εορτάσει και φέτος ή Μαυρογεια το Γενέσιον της Θεοτόκου.
Πρόγραμμα Ακολουθιών: Δεύτερα 7 Σεπτεμβρίου 2015  και ώρα 7:00μ. μ Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας μας.
Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 7:30π. μ  Όρθρος και Πανηγυρική Θεία λειτουργία.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πως μπορείτε να βγείτε κερδισμένοι μέσα από τα capital controls;



Μέσα από την αύξηση των τόκων από τις «εγκλωβισμένες» λόγω των capital controls καταθέσεις σας.Η επιβολή των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων συνοδεύτηκε από σημαντικές μειώσεις στα επιτόκια καταθέσεων, τόσο στους λογαριασμούς προθεσμίας, όσο και στα προϊόντα πρώτης ζήτησης.
Στις προθεσμιακές καταθέσεις η οροφή στα επιτόκια έχει πλέον διαμορφωθεί στο 1,3% από 1,8% περίπου πριν την εξαγγελία του δημοψηφίσματος στα τέλη Ιουνίου, ενώ περικοπές καταγράφηκαν και σε Ταμιευτήριο – τρεχούμενους λογαριασμούς.
Τρεις κινήσεις
Πλέον οι μέσες αποδόσεις κινούνται σε ιστορικά χαμηλά μετά την είσοδο της χώρας στο ευρώ.
Παρ΄ όλα αυτά οι καταθέτες μπορούν με μερικές έξυπνες κινήσεις να αυξήσουν τους τόκους που κερδίζουν.
Συγκεκριμένα:
1) Προθεσμιακές Καταθέσεις
Όπως προαναφέρθηκε, το μέγιστο επιτόκιο στους λογαριασμούς προθεσμίας που θα ανοίξουν από εδώ και στο εξής έχει πέσει στο 1,30%, ενώ για μικρότερα ποσά η ετησιοποιημένη απόδοση ξεκινά από το 0,75%.
Από τη στιγμή που η μέγιστη δυνατή ανάληψη ανά μήνα δεν ξεπερνά τα 1.680 ευρώ (4 εβδομάδες x 420 ευρώ), οι καταθέτες που έχουν χρήματα σε λογαριασμούς πρώτης ζήτησης δεν έχουν και πολλές επιλογές.
Θα μπορούσαν να μεταφέρουν το σύνολο ή μέρος των αποταμιεύσεών τους σε λογαριασμούς προθεσμίας, διάρκειας 1 μήνα, ώστε να κερδίσουν τόκους για αυτήν την περίοδο για τα χρήματα που ούτως ή αλλιώς θα παραμείνουν λόγω των capital controls στην τράπεζα.
Σημειώνεται ότι το άνοιγμα προθεσμιακής κατάθεσης είναι δυνατόν υπό την προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι της είναι τα ίδια πρόσωπα με τους δικαιούχους του τροφοδότη λογαριασμού.
2) Λογαριασμοί μισθοδοσίας - σύνταξης
Ένας άλλος τρόπος είναι να εκμεταλλευτείτε τους λογαριασμούς μισθοδοσίας / σύνταξης, οι οποίοι κατά κανόνα προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με τα λοιπά καταθετικά προγράμματα.
Ο καταθέτης θα πρέπει να υπολογίσει σε ποιο ύψος υπολοίπου μεγιστοποιείται η απόδοσή του και να επιδιώξει να το διατηρήσει για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα ώστε να κερδίσει περισσότερους τόκους.
Θα μπορούσε για παράδειγμα ο λογαριασμός μισθοδοσίας να λειτουργήσει σαν αποταμιευτικός και οι καθημερινές συναλλαγές να γίνονται από άλλο πρόγραμμα ανοιχτής ζήτησης.
Προσοχή χρειάζεται στο είδος του επιτοκίου (κλιμακωτό ή κλιμακούμενο), το οποίο είναι καθοριστικό για τον τρόπο υπολογισμού των τόκων.
Σημειώνεται ότι οι λογαριασμοί μισθοδοσίας στην πλειονότητά τους προσφέρουν υψηλότερα επιτόκια για μικρότερα ποσά.
3) Προνομιακοί λογαριασμοί
Από τη στιγμή που έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο «κουρέματος» καταθέσεων, με βάση την τελευταία απόφαση του Eurogroup, οι αποταμιευτές μπορούν να κατανείμουν τα χρήματά τους όπως θέλουν μεταξύ των τραπεζών χωρίς να ανησυχούν.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να αναζητήσουν όλους τους ενεργούς καταθετικούς λογαριασμούς τους και με βάση τις κλίμακες επιτοκίων τους να τοποθετήσουν τις αποταμιεύσεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να μεγιστοποιείται η απόδοσή τους.
Ξεχασμένοι λογαριασμοί μπορεί να έχουν υψηλότερα επιτόκια από αυτούς που χρησιμοποιεί σήμερα κάποιος. Θα μπορούσε λοιπόν να μεταφέρει σε αυτούς χρήματα.
moneyonline.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Χωρίς κόστος για τους κτηνοτρόφους η εφαρμογή του θεσμού του Κτηνιάτρου Εκτροφής στο πρόγραμμα ελέγχου μελιταίου πυρετού




Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους κτηνοτρόφους της Περιφέρειας, ότι σύμφωνα με εγκύκλιο του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχει τεθεί σε πλήρη εφαρμογή ο θεσμός του Κτηνιάτρου Εκτροφής όσον αφορά την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις υποχρεούνται, να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του Κτηνιάτρου Εκτροφής για την εφαρμογή του προγράμματος ελέγχου και εκρίζωσης της βρουκέλλωσης των αιγοπροβάτων και βοοειδών.
Ως εκ τούτου οι κτηνοτρόφοι, αφού επιλέξουν τον εγκεκριμένο κτηνίατρο εκτροφής από τον κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα  του Υ.Π.Α.Π.ΕΝ (www.minagric.gr) , πρέπει έγκαιρα να υπογράψουν Δηλώσεις Έναρξης Συνεργασίας για την εφαρμογή του προγράμματος Μελιταίου Πυρετού και να το δηλώσουν στο Τμήμα Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων.
Σημειώνεται ότι για την εφαρμογή του Προγράμματος από τους κτηνιάτρους εκτροφής, δεν προκύπτει επιπλέον κόστος για τους κτηνοτρόφους, καθώς οι συγκεκριμένοι θα αποζημιώνονται από κονδύλια του Υπουργείου.
Πρέπει επίσης να τονισθεί η υποχρέωση των παραγωγών για την εφαρμογή του προγράμματος και η σύνδεσή του με την παράδοση γάλακτος και τις οικονομικές ενισχύσεις.
Για κάθε επιπλέον πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στα Τμήματα Κτηνιατρικής  των Περιφ.  Ενοτήτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Επιδότηση ενοικίου: Την Πέμπτη η πρώτη δόση

Την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, θα πιστωθεί η πρώτη δόση του επιδόματος ενοικίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής που υλοποιείται από υπουργείο Εργασίας

Το ποσό που θα πιστωθεί είναι 1.174.000 ευρώ και αφορά 9.510 δικαιούχους που ολοκλήρωσαν τις αναγκαίες ενέργειες έως το τέλος Αυγούστου.



Διαβάστε Περισσότερα »

O Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΠΑΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ MONT BLANC!!!



Το τριήμερο 28-30 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι αγώνες της σπουδαιότερης διοργάνωσης ορεινού τρεξίματος στον πλανήτη,Τhe North Face Ultra Trail du Mont Blanc,στην οποία συμμετείχαν δρομείς από τους καλύτερους ultra trailers του κόσμου.Στους αγώνες του Mont Blanc εντυπωσιακή στάθηκε και φέτος η συμμετοχή των Ελλήνων η οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκε ως επέλαση.
Ειδικότερα στον αγώνα CCC 101χλμ και 6.100μ υψομετρικής διαφοράς σημειώθηκε τεράστια επιτυχία για την Ελληνική ομάδα,καθώς κατέγραψε 13 συμμετοχές και 9 τερματισμούς.
Εντυπωσιακή μάλιστα κρίθηκε η παρουσία του δρομέα του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας,Αγγέλου Κώστα που μέσα από μια συγκλονιστική προσπάθεια κατάφερε να περάσει την αψίδα στον τερματισμό,έστω και εκπρόθεσμος.Ο Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας τον συγχαίρει ολόψυχα για την δυναμική του παρουσία και του εύχεται ακόμα καλύτερες επιδόσεις στις επόμενες αγωνιστικές αναμετρήσεις.
                                                                Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας 
Διαβάστε Περισσότερα »

Γιορτή Κρασιού στην Άσκρη


Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ


ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Ο Σ.Δ.Υ.Μ ΘΗΒΑΣ ΣΤΟΝ 2ο ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΕΙΟ 2015
                                 ΑΘΗΝΑ  -  ΣΠΑΡΤΗ  246 χλμ!!!
Το τριήμερο 4-6 Σεπτέμβρίου 2015 θα διεξαχθεί ο 2ος Φειδιππίδειος αγώνας υπεραπόστασης 246χλμ,με εκκίνηση μπροστά στην Αρχαία αγορά των Αθηνών και το χώρο του Θησείου την Παρασκευή 4/9 στις 14.00μ.μ και όριο τερματισμού τις 40 ώρες στο άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη την Κυριακή 6/9 ώρα 6.00μ.μ.
Σκοπός αυτού του υπεραγώνα δρόμου διεθνούς ακτινοβολίας είναι η αναβίωση από την πλευρά των συμμετεχόντων της υπερβατικής εμπειρίας του αρχαίου προπάτορα,ημεροδρόμου Φειδιππίδη,στην ηρωική του πορεία το 490π.Χ,αλλά και η μετάδοση του πανανθρώπινου μηνύματος της συναδέλφωσης,της ειρήνης και της συνεργασίας που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μεταλαμπαδεύσει μέσα από τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του" ευ αγωνίζεσθαι".
Απ' αυτήν την τιτάνια υπερπροσπάθεια δεν θα μπορούσε βέβαια να απέχει ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας,ο οποίος θα δώσει το αγωνιστικό του παρόν με τη συμμετοχή δύο καταξιωμένων δρομέων υπεραποστάσεων, του Λυμπερίου Κων/νου και του Σκουρτανιώτη Ιωάννη,που θα αγωνιστούν για άλλη μια φορά για το αθλητικό ιδεώδες,σε μια πολύ δύσκολη δοκιμασία.
     Τους ευχόμαστε ολόψυχα καλό αγώνα και καλό τερματισμό!
                                                               Το Δ.Σ του Σ.Δ.Υ.Μ Θήβας
Διαβάστε Περισσότερα »

Mια εικόνα ...χίλιες λέξεις


Διαβάστε Περισσότερα »

Συνελήφθη 18χρονος φυγόποινος στη Θήβα και μέλος εγκληματικής ομάδας

Συνελήφθη 18χρονος ημεδαπός στη Θήβα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν καταδιωκτικά έγγραφα για ληστείες και απόπειρες ληστειών

Συνελήφθη, χθες (01-09-2015) το μεσημέρι στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, ένας 18χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν το από 19-12-2014 Ένταλμα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Θηβών και δύο (2) Βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θηβών, για ληστεία από κοινού, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 18χρονος ενέχεται σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει (2) ληστείες και (4) απόπειρες ληστειών, σε βάρος διερχόμενων οδηγών οχημάτων, στην περιοχή της Γέφυρας του Πυρίου Θηβών, το Μάιο και τον Ιούνιο το έτους 2012.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σκοτώθηκε νεαρή μητέρα στο Δήλεσι

Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στο Δήλεσι Βοιωτίας
                                       
Χθες (01-09-2015) περίπου στις 22:50΄ στο Δήλεσι Βοιωτίας, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 34χρονη ημεδαπή και επέβαινε η 10χρονη κόρη της, εξετράπη δεξιά της πορείας του και προσέκρουσε σε δέντρα, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της οδηγού και τον ελαφρύ  τραυματισμό της ανήλικης.
 
Ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας.    

Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Την Πέμπτη θα απευθύνουν οι συγγενείς, συνεργάτες και φίλοι το «τελευταίο αντίο» στην αδικοχαμένη 34χρονη τραγουδίστρια, Κωνσταντίνα Τσαλαπάτη - Παππά, η οποία σκοτώθηκε μπροστά στα μάτια της 10χρονης κορης της, σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη λεωφόρο Δηλεσίου.

Η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στην Παραλία Αυλίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

400 οι αιτήσεις στο Δήμο Θηβαίων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)"

.

Ολοκληρώθηκε, στις 26 Αυγούστου, η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα “Επισιτιστικής και Βασικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (TEBA/FEAD)", που υλοποιείται μέσω της Κοινωνικής Σύμπραξης Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας,  όπου ο Δήμος Θηβαίων συμμετέχει ως εταίρος.

Ο Δήμος, μέσω της Κοινωνικής του Υπηρεσίας, με ευαισθησία προς τους δημότες του που βρίσκονται σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, στο πλαίσιο υλοποίησης της δράσης του εν λόγω προγράμματος, ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει τηλεφωνικά όλα τα άτομα και τις οικογένειες, που είναι ενταγμένες σε προγράμματα του Δήμου για την αντιμετώπιση της φτώχειας, με σκοπό την ορθή και έγκαιρη ενημέρωση, όσων πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να υποβάλλουν τη σχετική αίτηση και μετά την έγκρισή τους να λαμβάνουν την τακτική βοήθεια σε τρόφιμα και άλλα βασικά προϊόντα.

Συνολικά υπεβλήθησαν 400 αιτήσεις δυνητικά ωφελούμενων οικογενειών του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων.

Διαβάστε Περισσότερα »

Σαφάρι και πρόστιμα στους καταναλωτές που δεν παίρνουν απόδειξη


Στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου οικονομικών μπαίνουν πλέον και οι καταναλωτές οι οποίοι δεν παίρνουν απόδειξη για τις αγορές τους.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το υφιστάμενο φορολογικό καθεστώς σε κάθε παράβαση μη έκδοσης απόδειξης που διαπιστώνουν οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 250 ευρώ εφόσον η επιχείρηση που υπέπεσε στην παράβαση τηρεί απλογραφικά βιβλία (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και 500 ευρώ εφόσον τηρεί διπλογραφικά βιβλία (μεγαλύτερες επιχειρήσεις).

Ωστόσο σύμφωνα με το capital.gr η πρόταση που έχει πέσει σε ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που εξετάζει αλλαγές στον Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών προβλέπει μεταφορά μέρους του στον καταναλωτή που δεν ζητάει απόδειξη. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι στην περίπτωση που διαπιστώνεται η παράβαση μη έκδοσης απόδειξης από ένα κατάστημα ή ένα εστιατόριο, τότε θα επιβάλλεται στον επιχειρηματία πρόστιμο 150 ευρώ και στον καταναλωτή 100 ευρώ.

Σκοπός είναι να μειωθεί το ύψος των προστίμων που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις για μη έκδοση απόδειξης αναζητούν στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς σε πολλές περιπτώσεις οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις καλούνται να τα πληρώσουν στο δεκαπλάσιο αν διαπιστωθεί για παράδειγμα ότι δεν είχαν εκδώσει αποδείξεις σε πολλαπλούς πελάτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όσο μεγαλώνει το πρόστιμο τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πληρωθεί από τον παραβάτη. Το αποτέλεσμα είναι να συσσωρεύονται εκατομμύρια απλήρωτων προστίμων στον ωκεανό των ληξιπρόθεσμων χρεών των φορολογούμενων προς το δημόσιο.



Διαβάστε Περισσότερα »

ΚΑΛΕΣΜΑ σε ιδρυτική συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας




Στις 31-8-2015, συναντηθήκαμε, τα παραιτηθέντα μέλη του Συντονιστικού Γραφείου και της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Θήβας, της Ο.Μ. Τανάγρας και της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας από την π. επαρχία Θήβας, και συζητήσαμε τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις.

Εκτιμήσαμε, πως η δημιουργία της «Λαϊκής Ενότητας» έρχεται να καλύψει την αναγκαιότητα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων από τη λαίλαπα των μνημονίων, μετά την μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης. Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην σύσταση ομάδας πρωτοβουλίας της  «Λαϊκής Ενότητας» Θήβας και καλούμε σε Ιδρυτική συνέλευση της Λαϊκής Ενότητας Θήβας την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:30, στο Συνεδριακό Κέντρο Θήβας (αίθουσα ΑΡΜΟΝΙΑ).Επίσης με νεότερη ανακοίνωση θα συγκληθεί νομαρχιακή συνέλευση της «Λαϊκής Ενότητας» Βοιωτίας.

Η ένταξη μας στη «Λαϊκή Ενότητα», αποτελεί το δρόμο της αντίστασης και του αγώνα για να συγκροτηθεί ένα πλατύ πολιτικό, κοινωνικό, ριζοσπαστικό, αντιμνημονιακό μέτωπο. Ένα μέτωπο που θα εκφράζει το ΌΧΙ του Ελληνικού Λαού, που ακυρώθηκε με αντιδημοκρατικό τρόπο από την κυβέρνηση.

Η αντιμνημονιακή – προοδευτική ενότητα του Λαού μας, για την επιβίωση της χώρας και της κοινωνίας, είναι απαραίτητη για να αποτραπεί η υποταγή της χώρας στους δανειστές, στην ευρωπαϊκή και την εσωτερική ολιγαρχία. Για να μετατραπεί η απογοήτευση που δημιούργησε η αθέτηση του ριζοσπαστικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, σε μαχητική και ενεργή δράση.

Καλούμε σε πλατιά δημοκρατική συμπόρευση, για να ανατραπεί η αρπαγή του δημόσιου πλούτου της χώρας και να σταματήσει η λεηλασία των λαϊκών κοινωνικών τάξεων. Για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις μιας παραγωγικής και οικονομικής ανασυγκρότησης προς όφελος της κοινωνίας και των λαϊκών αναγκών.

Το ΌΧΙ Δεν ηττήθηκε!

Συνεχίζουμε με τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ!



Τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας:

Αγγέλου Κωνσταντίνος

Βουδούρη Νόνα

Γκιζίνος Σωτήρης

Κωσταντίνου Βαγγέλης

Μαρίνης Άγγελος

Μυτακίδης Νίκος

Λάμπρου Παναγιώτης

Πάλλης Βαγγέλης

Ροβολής Παύλος

Σκούμας Θανάσης

Φρούσιος Γιώργος

Φωτιάδης Αντώνης

Διαβάστε Περισσότερα »

Συγχαρητήρια του Δημάρχου Αλιάρτου-Θεσπιέων στην Ελληνική Αστυνομία

 ΠΡΟΣ
Γενικό  Περιφερειακό  Αστυνομικό  Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας  Υποστράτηγο  κο Αποστολόπουλο Ανδρέα
Διευθυντή Αστυνομικής Δν/σης Ν. Βοιωτίας κο Γεωργακόπουλο Νικόλαο

                                                                   
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμοι Κύριοι,
Μετά τις επιτυχίες που σημειώνει η Ελληνική Αστυνομία το τελευταίο διάστημα στην περιοχή μας, που αφορούν τόσο στην πρόληψη, όσο και στην καταστολή της εγκληματικότητας, οφείλω -και το κάνω με μεγάλη χαρά- να σας μεταφέρω τα συγχαρητήρια της Δημοτικής Αρχής που εκπροσωπώ, αλλά και των Δημοτών μου.
Η δράση σας αυτή ενισχύει το αίσθημα ασφάλειας των Πολιτών που σε αυτές τις κοινωνικές συνθήκες πρέπει να το διατηρήσουμε ισχυρό. Ωστόσο όμως ενισχύει και την άποψή μας ότι πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί Αστυνομικό Τμήμα στο Δήμο Αλιάρτου –Θεσπιέων, τον μοναδικό στο Ν. Βοιωτίας που δεν έχει, παρά τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Εν αναμονή, λοιπόν, της ολοκλήρωσης της  συζήτησής μας για το θέμα αυτό, τις  αμέσως επόμενες ήμερες όπως έχουμε συμφωνήσει, παρακαλώ να μεταβιβάσετε στις γυναίκες και τους άνδρες  του σώματος τις  ευχαριστίες μου και την ευαρέσκειά μου για την δράση τους στην περιοχή μας.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Μίνι καύσωνας -Στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη.

Πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της δυτικής Ελλάδας τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια δυτικοί τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 37 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 33 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 23 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 35 βαθμούς κελσίου.




Διαβάστε Περισσότερα »

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην Εταιρεία «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ»


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στην Εταιρεία «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΕΛΠΙΣ» (ανακύκλωση πλαστικών).

Το Σωματείο και οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Θήβας όπου ήταν προγραμματισμένη τριμερής συνάντηση για τις οφειλές δεδουλευμένων, άλλων εργασιακών ζητημάτων και εργατική διαφορά για την εκδικητική απόλυση για συνδικαλιστικούς λόγους του γραμματέα της εργοστασιακής επιτροπής Jaswinder Kumar.

Η εργοδοσία της «ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ» αφού ζήτησε και πήρε από το ΣΕΠΕ αναβολή για μετά τον Αύγουστο, (η σχετική αίτηση του Σωματείου έχει κατατεθεί από 16/7/2015) σήμερα, όπως μας ενημέρωσε το ΣΕΠΕ λίγο πριν την καθορισμένη ώρα της συνάντησης, δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει το Σωματείο!!! Επικαλούμενη αστείους ισχυρισμούς, όπως ότι δεν ανήκει (η εταιρεία) στον κλάδο της χημικής βιομηχανίας.

Οι εργαζόμενοι και το Σωματείο θα συνεχίσουν τον αγώνα με κάθε νόμιμο και συνδικαλιστικό μέσο για τη δικαίωση των αιτημάτων τους και την καταβολή όλων όσων οφείλει η εργοδοσία.


       


ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας





Εναρξη εγγραφών στο Δημοτικό Ωδείο Θήβας από 1η Σεπτεμβρίου 2015

Νέα τμήματα, μπαλέτου, σύγχρονου χορού,μουσικής προπαιδείας, παραδοσιακής μουσικής,παραδοσιακού τραγουδιού!

Λαίου 1 (έναντι Μουσείου), Θήβα

τηλ 22620 29984
Διαβάστε Περισσότερα »

Πινδάρεια 2015: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ» 2/9 στο Θέατρο Μοσχοποδίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΜΟΣΧΟΠΟΔΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
«ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΚΤΟΣ»
ΤΟΥ ΣΑΙΞΠΗΡ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΔΙΑΣΚΕΥΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΒΑΜΒΑΚΑΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Βρετανία: Αντιμέτωπη με έλλειψη... δωρεάς σπέρματος




Έκκληση στον ανδρικό πληθυσμό.


Η Εθνική Τράπεζα σπέρματος της Βρετανίας δεν έχει σήμερα, ένα χρόνο μετά την έναρξη της λειτουργίας της, παρά ..εννέα μόλις δωρητές(!), δήλωσε η... διευθύντριά της Λόρα Ουίτζενς, απευθύνοντας έκκληση στους άνδρες να δείξουν καλή θέληση.
Σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό, ο οργανισμός αυτός θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα μια νέα εκστρατεία επικοινωνίας με στόχο να επιτύχει έναν ικανοποιητικό αριθμό δωρητών σε περίοδο τριών με πέντε ετών, δηλώνει η ίδια σήμερα στη βρετανική εφημερίδα Guardian.
Για να πείσει τους άνδρες να δωρίσουν το σπέρμα τους, η τράπεζα θα ακολουθήσει στην εκστρατεία της την συνταγή της Δανίας, η οποία , συγκέντρωσε πληθώρα εθελοντών κολακεύοντας τον ανδρικό εγωισμό, σχολιάζει η Ουίτζενς.
"Τα προϊόντα που εξάγουν είναι, λένε, η μπίρα, τα Lego (...) και το σπέρμα. Είναι ένας λόγος υπερηφάνειας", επισημαίνει.
"Αν πούμε 'κύριοι αποδείξτε την αξία σας, δείξτε μέχρι πού μπορεί να φτάσει η καλοσύνη σας', θα έχουμε εκατοντάδες δωρητές", προσθέτει.
Η τράπεζα αυτή, ένας ανεξάρτητος οργανισμός που επιχορηγείται επίσης από το κράτος, άνοιξε τις πύλες της πέρυσι στο Μπέρμιγχαμ, στην κεντρική Αγγλία, έχοντας στόχο να ανταποκριθεί σε μια έλλειψη δωρεών.
Οι δωρητές λαμβάνουν μια αμοιβή 35 στερλινών (περίπου 48 ευρώ), ένα μέτριο ποσό, το οποίο δεν υπάρχει η πρόθεση να αυξηθεί.
"Σίγουρα θα είχαμε περισσότερους δωρητές αν πληρώναμε 50 ή 100 στερλίνες τη δωρεά. Αλλά το χρήμα διαφθείρει... αν ξέρει κανείς ότι μπορεί να βγάλει 200 στερλίνες την εβδομάδα για τέσσερις μήνες, μπορεί να δελεαστεί και να αποκρύψει πληροφορίες για την υγεία του", καταλήγει η Λόρα Ουίτζενς.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ