Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Πανσέληνος και μουσική στην Αγία Τριάδα Λιβαδειάς-Φωτορεπορτάζ

Με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου ο Σύλλογος του χωριού Αγ. Τριαδας  ‘’Οι Εννέα Μούσες’’ αποφάσισε να διοργανώσει την εκδήλωση << Στο Φώς Του Φεγγαριού Με Προβολή Ευρημάτων Από Το Σπήλαιο Νύμφης Κορώνειας>> με συνοδεία ζωντανής μουσικής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Η απόφαση μας αυτή γνωστοποιήθηκε στο πρόεδρο του χωριού κ .Βασίλη Ράπτη, στον Αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Δημητρόπουλο και σε αντιπρόσωπο της τοπικής εκκλησίας ,στον πάτερ Ιωσήφ .Όλοι οι παραπάνω ανταποκρίθηκαν με χαρά και έτσι όλοι μαζί διοργανώσανε αυτήν  την εκδήλωση, η οποία είχε μεγάλη επιτυχία. Στην εκδήλωση  πρόσφερε μεγάλη βοήθεια η αρχαιολόγος κ. Νέλλη Σκουμή , ο Δήμος Λεβαδέων , οι εθελοντές και φυσικά οι χορηγοί.
Η βραδιά αυτή η οποία ήταν αφιερωμένη στο σπήλαιο ‘’Νύμφης Κορώνειας’’ και στις Μούσες , θα γίνει θεσμός  για το χωρίο μας , προκειμένου η ιστορία του να μαθευτεί και έξω από τα όρια της Βοιωτίας .
Ομιλητές της βραδιάς ήταν η κ .Βιβή Βασιλοπούλου, Επίτιμη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, άτομα του Συλλόγου μας , ο ποιητής Άγγελος Μπούστης καθώς και ο στιχουργός κ. Οδυσσέας Ιωάννου, ο οποίος είναι από την Αγ, Τριαδα  .Την βραδιά πλαισίωσε το συγκρότημα ‘’Από Τον Έρωτα Στον Αχέροντα’’ με συμμετοχή του τραγουδοποιού Νικού Ζουρνή. Με την παρουσία τους μας τίμησαν όχι μόνο οι κάτοικοι του χωριού, αλλά και κόσμος από την ευρύτερη περιοχή καθώς και ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος.
Λίγα λόγια για την ιστορία του σπηλαίου
Πάνω από το χωριό Αγ. Τριάδα δεσπόζει το ιστορικό – μυθολογικό όρος Ελικώνας. Βουνό με γνωστά μυθολογικά στοιχεία και φυσικό κάλλος, αλλά γνωστό επίσης για το ‘’Άντρο Λειβηθρίδων Μουσών’’ ή σπήλαιο ‘’Νύμφης Κορώνειας’’. Το σπήλαιο ήταν αφιερωμένο στις Λειβηθρίδες Μούσες και στη Νύμφη Κορώνεια .Λατρεύονταν ακόμα ο Πάνας, ο Ερμής η Δήμητρα κ.α. Στην κορυφή του Ελικώνα υπήρχε ο βωμός του Ελικώνιου Διός και από κάτω η πυγή Ιπποκρίνη. Εδώ βρίσκουμε ξανά τα τοπωνύμια της Πιερίας, τον τόπο γέννησης των Μουσών: ένα βουνό το Λειβήθριο, μέρος της οροσειράς του Ελικώνα, κοντά στην αρχαία Κορώνεια και δύο πηγές την Λειβηθριάδα και την Πέτρα. Οι δύο αυτές πηγές βρίσκονται κάτω από το σπήλαιο στη θέση Πουρί, πάνω από το εκκλησάκι της Παναγίας .Ιδιαίτερα αγαπούσαν τις πηγές Αγανίππη και Ιπποκρίνη, στο δε Λειβήθριο είχαν ιερό σπήλαιο.                                       Η ανασκαφή έχει συμπληρώσει πάνω από 20 χρόνια και έχει φέρει στο φώς χιλιάδες ευρήματα, από τους προϊστορικούς χρόνους ως και τους κλασσικούς  και ελληνιστικούς χρόνους , αλλά και την ρωμαιοκρατία ,όπου λειτουργούσε ως ένα πανελλήνιο λατρευτικό ιερό με επαφές και από το χώρο της μεσογείου. Η μεγάλη ποικιλία ευρημάτων, αλλά και ο τεράστιος αριθμός τους, υπογραμμίζει την σημασία του ιερού. Ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από διάφορους επιστήμονες  διαφόρων ειδικοτήτων μέσα και έξω από τα όρια της Ελλάδας. Επίσης διάφορες κατηγορίες υλικών είναι υπό μελέτη και παρουσία σε διεθνή συνέδρια.    Έτσι λοιπόν οι αρχαιολόγοι που έχουν ασχοληθεί με το σπήλαιο η κ. Βιβή Βασιλοπούλου και η κ. Νέλλη Σκουμή, έχουν προετοιμάσει μια επίτομη ενημερωτική έκδοση καθώς και εκπαιδευτικό τεύχος , το οποίο βρίσκεται πρίν το στάδιο της εκτύπωσης.



ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ








Διαβάστε Περισσότερα »

Αλλάζουν όλα όσα ξέρατε για τις καντίνες και τα κυλικεία..




Ετοιμάζεται η συνολική αναμόρφωση της νομοθεσίας για το υπαίθριο εμπόριο, όπως προκύπτει από ερμηνευτική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομίας σχετικά με τη νομοθεσία για τη λειτουργία καντίνας.

Το υπουργείο Οικονομίας προχώρησε σήμερα με εγκύκλιό του στην... παροχή διευκρινήσεων σχετικά με καντίνες, απαντώντας σε ερωτήματα του Σωματείου Επαγγελματικών Κινητών Καταστημάτων (Καντινών)- ''Εγνατία'' για την άσκηση αυτής της επαγγελματικής δραστηριότητας στο πλαίσιο της νομοθεσίας.

Όπως σημειώνει η σημερινή νομοθεσία, σε μία σειρά από θέματα, είναι δύσχρηστη και εξετάζονται βελτιώσεις σε βάθος, ώστε «άμεσα να προκύψει μια σύγχρονη, ενιαία και λειτουργική νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο με όλες τις ιδιαιτερότητές του».


Η εγκύκλιος
Στην εγκύκλιο που υπογράφει ο γενικός διευθυντής Αγοράς Χρήστος Μπανός διευκρινίζονται, αναλυτικά, τα εξής:
Η δραστηριότητα με αντικείμενο «κινητή καντίνα» προσομοιάζει με τα είδη κυλικείου, όπου διέπονται από το νόμο 4264/2014 όπως ισχύει «'Ασκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος και άλλες διατάξεις».
Ο εν λόγω νόμος δεν χρησιμοποιεί τον όρο «καντίνα» αλλά μόνο τον όρο «είδη κυλικείου» (άρθρο 14,παρ.8ε, ειδών κυλικείου (σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις)), παρόλο ότι σε προηγούμενα ανάλογα ισχύοντα νομοθετήματα υφίσταται ο όρος και έτσι έχει καθιερωθεί.

Συνεπώς οι «καντίνες» έχουν πεδίο εφαρμογής στο υπαίθριο εμπόριο (ν.4264/2014,όπως ισχύει). Για λόγους χρηστής διοίκησης και ασφάλειας δικαίου, οι σχετικές διατάξεις που διέπουν κάθε θέμα όπως και το ανωτέρω (καντίνες), πρέπει να εξετάζονται συνδυαστικά και κάθε φορά που αναδεικνύεται αντίφαση και λειτουργεί σε βάρος των διοικούμενων απαιτείται η εφαρμογή των διατάξεων αυτών, κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μην τίθενται σε μειονεκτική θέση.

Ειδικότερα, το άρθρο 22, παρ.4 του ως άνω νόμου, αναφέρει μεταξύ των άλλων ότι: «....... οι δε άδειες άσκησης υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου χορηγούνται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου και ισχύουν εντός της οικείας Περιφέρειας». Το περιεχόμενο της παρ. 4 του άρθρου 22 του ν. 4264/2014, η οποία είναι σαφής και κατηγορηματική, αφορά το ουσιαστικό αντικείμενο που είναι η χορήγηση άδειας και τα στοιχεία περιεχομένου αυτής (ήτοι, εύρος δραστηριότητας, αντικείμενο δραστηριότητας, στοιχεία κατόχου κ.λ.π).

Παρ' όλα αυτά , το άρθρο 25 του εν λόγου νόμου θέτει χωρικούς περιορισμούς σε αντίφαση με το άρθρο 22. Επίσης προβλέπει ως προϋπόθεση «για την άσκηση της δραστηριότητας υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου, είναι να έχει πραγματοποιηθεί δήλωση έναρξης του επιτηδεύματος του γυρολόγου ή άλλης εμπορικής δραστηριότητας.» Το ίδιο δε άρθρο, θέτει επίσης ως προϋπόθεση ότι: «Όποιος ασκεί υπαίθριο πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμένει στάσιμος μόνο κατά τη διάρκεια της συναλλαγής».

Συνεπώς τα ελεγκτικά όργανα οφείλουν να τηρούν το περιεχόμενο της διάταξης και να μην προβαίνουν σε περιοριστική ερμηνεία αυτής, σε αναφορά στο άρθρο 25, καθόσον αποδεικτικό στοιχείο είναι η άδεια. Οι κάτοχοι σχετικών αδειών, είχαν την βεβαιότητα ότι δραστηριοποιούνται νομίμως εντός των χωρικών ορίων που αναφέρει η άδεια τους.
Ένα άλλο θέμα που χρήζει διευκρινήσεων, είναι η πρακτική εφαρμογή της παρ.3 του άρθρου 25, ως προς το χρόνο παραμονής.

Η καθιέρωση της υποχρέωσης να παραμένει στάσιμος ο πωλητής μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής, αφορά όλο το χρονικό διάστημα, από την παραγγελία, την παρασκευή και τη χορήγηση στον καταναλωτή του προϊόντος που ζητήθηκε. Η διάταξη αυτή όπως και σειρά άλλων διατάξεων έχει στόχο τη αποφυγή μόνιμης παρουσίας των πωλητών (καντίνα) σε ένα σημείο, στο πλαίσιο του περιεχομένου πλανόδιου εμπορίου.

Τα ανωτέρω, αφορούν τόσο τους πωλητές όσο και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Οι πωλητές οφείλουν να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της νομοθεσίας και με έμφαση στην τήρηση των Υγειονομικών κανόνων, της έκδοσης αποδείξεων και της κατοχής νόμιμης άδειας.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε σε ανάλογες περιπτώσεις, την υποβολή ερωτημάτων στην υπηρεσία μας, για έκδοση είτε ερμηνευτικής εγκυκλίου, όπως στην παρούσα περίπτωση, είτε αν απαιτείται, πρόκληση γνωμοδότησης.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι τα ανωτέρω, όπως και μια σειρά άλλων θεμάτων που καθιστούν την υφιστάμενη νομοθεσία δύσχρηστη, εξετάζονται σε βάθος και άμεσα θα προκύψει μια σύγχρονη, ενιαία και λειτουργική νομοθεσία για το υπαίθριο εμπόριο με όλες τις ιδιαιτερότητές του.
Διαβάστε Περισσότερα »

Εννέα συλλήψεις στη Βοιωτία

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα για διάφορα αδικήματα


Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την πρόληψη ληστειών, κλοπών και διαρρήξεων, τη καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράνομης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο (01/02-09-2015), συνολικά είκοσι ένα (21) άτομα και συγκεκριμένα:

Συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για διάπραξη κλοπών. Συγκεκριμένα:

Στην πρώτη περίπτωση, δράστης αφαίρεσε από οικία ημεδαπού μεταλλικά αντικείμενα αξίας (40) ευρώ, ενώ στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι λίγες ημέρες, είχε ομοίως αφαιρέσει από την ίδια οικία, μεταλλικά αντικείμενα και ανταλλακτικά Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, καθώς και διάφορα πλαστικά δοχεία, συνολικής αξίας (2.000) ευρώ περίπου.

Στη δεύτερη περίπτωση, δράστης αφαίρεσε από εμπορικό κατάστημα διάφορα είδη ρουχισμού αξίας (80) ευρώ, τα οποία βρέθηκαν στη κατοχή του κατασχέθηκαν.

Συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών και συγκεκριμένα:

(3) άτομα σε περιοχές της Θήβας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, διότι στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία.

(1) άτομο στην Ιστιαία Ευβοίας, από αστυνομικούς της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ηρωίνης και ναρκωτικά δισκία.

(2) άτομα στη Στυλίδα Φθιώτιδας, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, διότι βρέθηκαν να κατέχουν από κοινού και κατασχέθηκαν, μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης και (90) ναρκωτικά δισκία.

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα:

Ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς το Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, κατηγορούμενος για παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Κατασχέθηκαν ένα αεροβόλο όπλο.

Ένας στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς το Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και ένας στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού, για παραβάσεις νομοθεσίας περί όπλων. Κατασχέθηκαν κατά περίπτωση, ένα μαχαίρι, ένα στιλέτο, ένα στειλιάρι με αιχμηρή άκρη κ.α.

Συνελήφθησαν έξι (6) αλλοδαποί και συγκεκριμένα, τρεις σε περιοχές της Χαλκίδας, από αστυνομικούς των Α’ & Β’ Ομάδων ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας και τρεις στη Λαμία, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φθιώτιδας & του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Συνελήφθησαν ένας ημεδαπός στη Λιβαδειά, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Λιβαδειάς και ένας αλλοδαπός στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ημεδαπός στη Λαμία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση.

Τέλος, συνελήφθη ημεδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για επαιτεία.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κλειστά στις 18 και 21 Σεπτεμβρίου τα σχολεία λόγω εκλογών





Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών, στις 20 του μηνός, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ευχαριστώ στους αιμοδότες των Θεσπιών απο τον Σύλλογο Γυναικών

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΕΣΠΙΩΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ, ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΑΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΙΣ 30/8/2015:
1.ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
2.ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΛΟΥΚΑΣ
3.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
4.ΚΑΣΚΑΝΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
5.ΚΑΛΟΓΡΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
6.ΚΟΥΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ
7.ΚΟΥΤΣΟΥΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
8.ΛΙΑΚΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
9.ΜΕΡΚΟΥΡΗ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΛΟΥΚΑ
10.ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
11.ΠΕΤΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
12.ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
13.ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
14.ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
15.ΣΕΛΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
16.ΣΤΕΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ
17.ΣΤΑΥΡΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
18.ΦΡΑΓΚΑΚΗ ΕΦΗ
ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΕΡΟΙ.
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΑΙΜΑ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ, ΜΗ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ.

Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα για προσφορά σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θηβαίων



“Δεν πετάμε την παλιά μας σχολική τσάντα, την προσφέρουμε στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο”

Ο Δήμος Θηβαίων και η Επιτροπή του Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου απευθύνουν  κάλεσμα ευαισθητοποίησης και προσφοράς σχολικών ειδών και βοηθημάτων για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου προκειμένου να στηριχθούν οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

Τσάντες, τετράδια, στυλό, μολύβια, γόμες, ξύστρες, μπλοκ ιχνογραφίας, ξυλομπογιές – χρώματα, κασετίνες, σετ γεωμετρίας, βιβλία ελληνικά & ξενόγλωσσα κ.α. (καινούργια ή μεταχειρισμένα σε καλή κατάσταση), μπορούν να δώσουν χαρά και να βοηθήσουν ουσιαστικά τους μαθητές στο νέο τους ξεκίνημα.

Για όσους επιθυμούν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους, το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα δέχεται τις προσφορές τους καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) από τις 10:30 έως τις 12:30 και μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2015.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται για προσφορές-χορηγίες και δεν τους εξυπηρετούν οι ανωτέρω ώρες, να επικοινωνήσουν με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Θηβαίων στο τηλέφωνο 2262350603.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ιδρυτική Συνέλευση Λαϊκής Ενότητας Λιβαδειάς


Διαβάστε Περισσότερα »

Η ιστορία των παιδιών που η εικόνα τους «στοίχειωσε» όλο τον πλανήτη

Η ιστορία των παιδιών που η εικόνα τους «στοίχειωσε» όλο τον πλανήτηΟνομάζονταν Γκαλίπ και Αϊλάν, δεν φορούσαν σωσίβια - Είχαν δεχθεί πρόσκληση από τη θεία τους στον Καναδά, αλλά η Τουρκία, που έχει κάνει το λαθρεμπόριο ψυχών βιομηχανία δισεκατομμυρίων, δεν εξέδιδε βίζα εξόδου!
Η εικόνα με τον διασώστη που κουβαλάει το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού από τη Συρία, στην παραλία της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, εξακολουθεί να προκαλεί σοκ στην Ευρώπη, με τον παγκόσμιο Τύπο να την προβάλει προκειμένου οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και να εγκαταλείψουν την τακτική του στρουθοκαμηλισμού.
Η Daily Mail αναφέρει λεπτομέρειες από το χρονικό του ναυαγίου και του δράματος των δύο μικρών παιδιών, ηλικίας πέντε και τριών χρόνων, τα οποία βρέθηκαν νεκρά στην παραλία της Αλικαρνασσού.

Τα δύο μικρά παιδιά ονομάζονταν Γκαλίπ και Αϊλάν Κουρντί. Πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το Αιγαίο και να φτάσουν στην Κω. Ήταν πρόσφυγες από τη Συρία και τα συνόδευαν οι γονείς τους, προσπαθώντας να απομακρυνθούν από τον πόλεμο. Ταξίδευαν με μία βάρκα – ερείπιο. Συνολικά 17 άτομα βρίσκονταν στο ίδιο σκάφος. Στην εικόνα που κάνει τον γύρο του κόσμου, είναι το άψυχο κορμάκι του μόλις τριών ετών Αϊλάν.



Ο Αϊλάν και ο Γκαλίπ δεν φορούσαν σωσίβια. Όταν αναποδογύρισε η βάρκα, δεν είχαν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν. Ήταν νύχτα και δεν γνώριζαν κολύμπι. Τριάντα λεπτά μετά, τα σώματά τους βρίσκονταν άψυχα στην παραλία του τουριστικού θέρετρου. Παρά το γεγονός ότι η θάλασσα ήταν ήρεμη, τα δύο παιδιά δεν κατάφεραν να αποφύγουν τον πνιγμό. Οι βαρκάρηδες της περιοχής τα εντόπισαν με το πρώτο φως της ημέρας και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές. Κάπως έτσι εκτυλίχθηκε το χρονικό μίας ακόμη τραγωδίας. Πόσες ακόμα θα χρειαστούν για να συγκινήσουν τους ηγέτες του κόσμου;

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο προορισμός της οικογένειας από τη Συρία ήταν ο Καναδάς. Είχαν κάνει τις ετοιμασίες τους για μία καλύτερη ζωή που επεδίωκαν. Η μητέρα των δύο παιδιών, μαζί με οκτώ άλλους πρόσφυγες, δεν τα κατάφεραν. Επέζησε μόνο ο πατέρας, ονόματι Αμπντουλάχ. Όπως έγινε γνωστό από συγγενείς του, μοναδική του ευχή, πλέον, είναι να επιστρέψει στην πατρίδα του μαζί με τις σορούς των παιδιών και της συζύγου του.

Η Τέεμα Κουρντί, αδερφή του Αμπντουλάχ και θεία των δύο παιδιών, πληροφορήθηκε τα τραγικά νέα στις πέντε το πρωί της Τετάρτης. Ο Αμπντουλάχ είχε ειδοποιήσει τον αδερφό του Μοχάμαντ με την εξής μία φράση: «Η γυναίκα μου και τα δύο αγόρια μου είναι νεκρά». Η Τέεμα Κουρντί ζει μόνιμα εδώ και 20 χρόνια στο Βανκούβερ του Καναδά. Η οικογένεια του Αμπντουλάχ είχε δεχθεί πρόσκληση, αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα με τις βίζες της στην Τουρκία. Οι αρχές της τελευταίας δεν εξέδιδαν βίζα εξόδου από τη χώρα για τον Καναδά, κάτι, που όπως μάθαμε, αποτελεί σύνηθες φαινόμενο και αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των δύο κρατών. Η αντιμετώπιση που τυγχάνουν οι πρόσφυγες από τη Συρία στην Τουρκία, ωθεί τους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους στη λύση της παράνομης εξόδου από τη χώρα μέσω του Αιγαίου.



Για τον λόγο αυτό η οικογένεια του Αμπντουλάχ εξαναγκάστηκε να φύγει παράνομα από την Τουρκία μέσω θαλάσσης. Για τον λόγο αυτό εξαναγκάστηκε να πληρώσει τους «διακινητές», για να ακολουθήσει η τραγωδία με τον πνιγμό της συζύγου και των δύο μικρών παιδιών. Για τον λόγο αυτό η Ελλάδα δέχεται χιλιάδες ανθρώπους από τη Συρία και τις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής, οι οποίοι προσπαθούν να φύγουν παρανόμως από την Τουρκία, ακριβώς γιατί στη γειτονική χώρα δεν τους εκδίδουν άδειες εξόδου! Αλήθεια, πόσες ζωές θα είχαν γλιτώσει, αν οι τουρκικές αρχές ακολουθούσαν άλλη τακτική; Πόσοι θάνατοι θα είχαν αποφευχθεί, αν κάποιοι στη γειτονική χώρα, δεν ωθούσαν - γιατί άραγε; - τους πρόσφυγες στη λύση των «διακινητών»;

Πρόκειται για εικόνες και ιστορίες που αναδεικνύουν τη σκληρότερη πτυχή της τεράστιας ανθρωπιστικής κρίσης που έχει ξεσπάσει με αφορμή την εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Ωστόσο και δυστυχώς, δεν είναι οι μοναδικές. Σε καθημερινή σχεδόν βάση, πτώματα ανθρώπων ξεβράζονται σε παραλίες. Το παιδάκι που κουβαλάει ο διασώστης στην Τουρκία δεν ήταν το πρώτο. Ήταν ένα από τα πολλά που έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φύγουν μακριά από τον πόλεμο και τα δεινά του.

Αν και αργά, αν και χρειάστηκε να βγει στην επιφάνεια το πλέον απάνθρωπο πρόσωπο των συνεπειών της τεράστιας αυτής ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκύψει, ο παγκόσμιος Τύπος «ξύπνησε» και καλεί επιτακτικά πλέον τον κόσμο και ιδιαίτερα την Ευρώπη, να ασχοληθεί σοβαρά,  ταχύτατα και με καίριες αποφάσεις να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα, το οποίο ξεπερνά κάθε νοσηρή φαντασία.



Η Sun «ενημερώνει» τον Ντέιβιντ Κάμερον ότι... τελείωσε το καλοκαίρι και τον καλεί επιτακτικά να λάβει αποφάσεις και να ασχοληθεί με τη μεγαλύτερη κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Metro δηλώνει στο πρωτοσέλιδό της ότι η Ευρώπη δεν μπορεί να σώσει πλέον το μικρό αυτό παιδί. Οι Times γράφουν ότι διαιρείται η Ευρώπη και ο Guardian τονίζει το σοκ που προκαλεί η σκληρότερη πραγματικότητα της μεταναστευτικής κρίσης στην Ευρώπη. Η Daily News χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Η Νεκρή Θάλασσα», σημειώνοντας ότι οι πρόσφυγες ρισκάρουν τα πάντα για να καταφύγουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

Πρώτο θέμα σε όλες τις βρετανικές εφημερίδες


Οι ηγέτες της Ευρώπης κυρίως, αλλά και του υπόλοιπου κόσμου, καλούνται να λάβουν αποφάσεις ΤΩΡΑ, αν όχι ΧΘΕΣ. Καλούνται να δώσουν σημασία και αξία στον θάνατο αυτού του παιδιού και δεκάδων, αν όχι εκατοντάδων άλλων, που χάθηκαν, αλλά δεν προβλήθηκαν ποτέ, ακριβώς γιατί η δημοσιογραφική συνείδηση δεν επέτρεπε τη δημοσιοποίησή τους. Φτάνει η στιγμή, ωστόσο, που η συνείδηση και το σοκ πρέπει να παραμεριστούν και να αναδειχθεί η πλέον αποτρόπαια αυτή η εικόνα, ώστε να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει ολόκληρος ο κόσμος και ιδιαίτερα εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις, ότι ΟΦΕΙΛΟΥΝ να δράσουν και να δώσουν ένα τέλος στην τραγωδία που εξελίσσεται και που τόσο καιρό έκαναν πως δεν έβλεπαν.
πηγή:protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

O Tσίπρας αύριο στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Προς νέα χαλάρωση των capital controls -Οι αλλαγές που έρχονται

Διορθωτικές κινήσεις για τη διευκόλυνση των εισαγωγικών επιχειρήσεων μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών εγκρίσεων για την αποστολή εμβασμάτων στους προμηθευτές τους στο εξωτερικό, ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης είχε χθες σύσκεψη με τον Υποδιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρο Μητράκο, τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών, Νικόλαο Φράγκο και τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, κ. Ιωάννη Μούργελα, όπου τέθηκε επί τάπητος το θέμα της χαλάρωσης των capital controls.

Συζητήθηκε σειρά παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά, στην κατεύθυνση ομαλοποίησης της οικονομικής δραστηριότητας και περαιτέρω τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά. Στη συνέχεια οι προτάσεις εξετάστηκαν από την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών για την άμεση υλοποίησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άμεσα αναμένεται να χαλαρώσουν οι περιορισμοί που ισχύουν για τις εγκρίσεις που ζητούν οι επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση εισαγωγών.

Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται αύξηση των ορίων κάτω από τα οποία η διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων «τρέχει» πιο γρήγορα.

Τραπεζικές πηγές σημειώνουν πως στόχος είναι οι μικρές συναλλαγές να διεκπεραιώνονται σχεδόν αυτόματα και οι υπό-επιτροπές των τραπεζών να ασχολούνται με τις πιο μεγάλες και σοβαρές περιπτώσεις, όπου χρειάζεται περισσότερο ενδελεχής έλεγχος.

Επίσης ο υπουργός Οικονομίας αποφάσισε, επίσης, την αναστολή, καθ' όλη την προεκλογική περίοδο, των δράσεων δημοσιότητας προγραμμάτων ΕΣΠΑ ή οποιουδήποτε άλλου εποπτευόμενου φορέα. Η αναστολή καλύπτει κάθε δράση που προβάλλει και διαφημίζει προγράμματα, συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ ή μη, στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το διαδίκτυο, όπως επίσης και τη συμμετοχή σε εκθέσεις μη μόνιμου χαρακτήρα και σεμινάρια ή ημερίδες που δεν προβλέπονται από την υλοποίηση προγραμμάτων, τονίζεται στην ανακοίνωση του Υπουργείου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Καύσωνας αλλά και βροχές σήμερα -Αναλυτική πρόγνωση

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πέμπτη.

Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά και το Αιγαίο. Άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και στα ορεινά είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιά τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 36 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 36 και κατά τόπους 37 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ορεινά της Κρήτης. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αίθριος. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες κυρίως στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νοτιά τοπικά μέχρι 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 22 έως 34 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 35 βαθμούς κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και βαθμιαία νότιοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς κελσίου.



Διαβάστε Περισσότερα »

Απολογισμός πολιτιστικών εκδηλώσεων "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" Θεσπιών

Απολογισμός 4ήμερων πολιτιστικών εκδηλώσεων του ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ στα πλαίσια του πολιτιστικού καλοκαιριού 2015 του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων.

Το πολιτιστικό μας τετραήμερο είχε θέμα τη παράδοση-επιστροφή στη παράδοση. Η πρώτη μέρα των εκδηλώσεων μας 27/8/2015 ήταν αφιερωμένη στα παιδιά. Πραγματοποιήθηκε το κυνήγι χαμένου θησαυρού για παιδιά και ενήλικες και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά από την Ομάδα Τέχνης "ΠΑΡΟΔΟΣ"
Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Δρίτσα Παναγιώτη για τη βοήθεια του στη διεξαγωγή του κυνηγιού χαμένου θησαυρού και την Ομάδα τέχνης "ΠΑΡΟΔΟΣ" για την αφιλοκερδή συμμετοχή τους! Τέλος ευχαριστούμε τα παιδιά και τους ενήλικες που έλαβαν συμμετοχή στην ημέρα αυτή!
Η δεύτερη μέρα 28/8 ήταν αφιερωμένη στα Ερωτίδια μια αρχαιοελληνική γιορτή προς τιμή του Θεού Έρωτα η οποία τελούνταν στις αρχαίες Θεσπιές.Στη βραδιά αυτή συμμετείχαν η κα. Πόπη Γεωργοπούλου(Μουσειολόγος [Μ.Α]), η ηθοποιός κα. Χρύσα Διαμαντοπούλου με αφηγήσεις από αποσπάσματα του Παυσανία και κ. Μιχάλης Καραβασίλης ο οποίος μας ταξίδεψε με τις μαγικές μελωδίες από τη λύρα του Απόλλωνα τέλος η βραδιά έκλεισε με τραγούδια που υμνούν τον Έρωτα από το κ. Χάρη Παπανικολάου και την ομάδα του. Για τη διεξαγωγή της βραδιάς αυτής ευχαριστούμε θερμά τον κ.Κώστα Μπαμπούλα καθώς και τους ανθρώπους που συμμετείχαν αφιλοκερδώς!
Η τρίτη μέρα 29/8 περιλάμβανε παραδοσιακά μουσικά ακούσματα από τοπικούς οργανοπαίχτες. Ευχαριστούμε λοιπόν τον κ. Κώστα Κακοσαίο(φωνή), τον κ. Γιώργο Δημητρίου(φωνή), τον κ. Νίκο Κακοσαίο(ακορντεόν), τον κ. Θανάση Στάθη(κλαρίνο), τον κ. Δημήτρη Δημητρίου(τουμπερλέκι) και τον Αλέξανδρο Ράπτη(κιθάρα).Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του συλλόγου στο κ. Κώστα Μπαμπούλα για το στήσιμο της βραδιάς(ήχο).Για τη βραδιά αυτή ευχαριστούμε επίσης τη Φάρμα Βοιωτίας για τη προσφορά στα σουβλάκια, τα οινοποιεία Ζαχαρίας και Δεδούκος, τους φούρνους Μελισσάρη και Γεωργίου για τη προσφορά ψωμιού! Επίσης ευχαριστούμε για τη βοήθεια τους όπου την χρειαστήκαμε τις: Ελένη Δήμου, Ελευθερία Χατζή, Ελένη Μήτσαινα, Σωτηρία Μελισσάρη, Αριστέα Δελή!!!
Η τέταρτη και τελευταία μας μέρα 30/8 περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από πολιτιστικούς χορευτικούς συλλόγους.Ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή τους στη βραδιά το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού συλλόγου Γυναικών Αγίου Γεωργίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Μιχάλη Αργύρη, το χορευτικό σύλλογο Νεοχωρακίου με χοροδιδάσκαλο τον κ. Δημήτρη Σαμπάνη καθώς και το χοροδιδάσκαλο του παιδικού και ενήλικου χορευτικού τμήματος του "ΔΗΜΟΦΙΛΟΥ" τον κ.Μπάμπη Μαρίνη. Για τη βραδιά αυτή ευχαριστούμε πολύ όσες γυναίκες πρόσφεραν φαγητά για το μπουφέ τον χορευτών!
Στις 28-29 και 30/8 λειτούργησαν δύο λαογραφικές εκθέσεις με θέματα "Παραδοσιακά επαγγέλματα" και "Κεντητική-Υφαντική Τέχνη" τις οποίες επισκέφθηκε πολύς κόσμος!!!Για τις εκθέσεις αυτές ευχαριστούμε πολύ τις γυναίκες που βοήθησαν στο στήσιμο τους, όλους εκείνους που πρόσφεραν προσωπικά αντικείμενα τα οποία ήταν απαραίτητα για την υλοποίηση των εκθέσεων! Επίσης ευχαριστούμε τον κ. Νίκο Σπάνο και το Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Θεσπιών για τα πράγματα που πρόσφεραν στις εκθέσεις. Ακόμη ευχαριστούμε πολύ όσες γυναίκες πρόσφεραν γλυκά στην είσοδο των εκθέσεων!
Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμο Αλιάρτου-Θεσπιέων για τη παροχή βοήθειας όπου την χρειαστήκαμε!

Να επισημάνουμε εδώ ότι όπως οι αρχαίοι Θεσπιείς είναι εγγεγραμμένοι ως οι πρώτοι εθελοντές στη παγκόσμια ιστορία έτσι και εμείς φέτος προσπαθήσαμε στο δυνατό που μας επιτρεπόταν να αναδείξουμε αυτό το στοιχείο μας! Όλη η οργάνωση αυτών των τεσσάρων ημερών από τους τραγουδιστές, ηθοποιό, τις γυναίκες που βοήθησαν στο στήσιμο των εκθέσεων μέχρι τους ανθρώπους που βοήθησαν στο καθαρισμό και στο στήσιμο του χώρου του Γυμνασίου Θεσπιών έγινε εθελοντικά!!!!
Σας ευχαριστούμε όλους!!!!!!!





Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιος ελέγχει τα θαλάσσια σύνορα της χώρας;



Στους Ελληνες πολιτικούς αρέσει να λένε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκά. Όμως, δεν υπάρχει ευρωπαϊκός στρατός για να περιφρουρήσει τα ελληνικά σύνορα.

Η Frontex δεν είναι στρατός. Όπως δεν υπάρχει ευρωπαϊκός στρατός να περιφρουρήσει τα σύνορα της... Ιταλίας, που είναι η άλλη κύρια πηγή εισόδου μεταναστών στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Αυτή η δουλειά ανήκει στις εθνικές ένοπλες δυνάμεις, π.χ. λιμενικό, πολεμικό ναυτικό κ.λπ.

Εδώ και καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες μιας καταφανούς παραβίασης των θαλάσσιων συνόρων της χώρας από δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες, οικονομικούς μετανάστες και ποιος ξέρει ποιούς άλλους.

Πρόκειται για μια ανεξέλεγκτη ροή και η ιστορία διδάσκει πως θα έχει άσχημες συνέπειες για την Ελλάδα σε κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό επίπεδο αν δεν ελεγχθεί το ταχύτερο δυνατόν.

Καλά τα λεφτά της ΕΕ, που ούτε αυτά δεν είμαστε σε θέση να απορροφήσουμε, αλλά η χώρα δεν μπορεί να γίνει αποθήκη ψυχών ή ένας απέραντος καταυλισμός παράτυπων μεταναστών.

Πέρα από τις διεθνείς προσπάθειες που θα πρέπει να αναληφθούν, η χώρα οφείλει να περιφρουρήσει τα θαλάσσια σύνορά της με την Τουρκία. Απελαύνοντας άμεσα όλους εκείνους που συλλαμβάνονται με παράνομα έγγραφα. Περιπολώντας και χρησιμοποιώντας όλες τις διαθέσιμες μεθόδους αποτροπής με στοχοποίηση των διακινητών-δουλεμπόρων.

Είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει.

Αν επιμείνει μόνο σε ενέργειες έρευνας και διάσωσης, όπως κάνει εδώ και αρκετούς μήνες το λιμενικό σώμα, θα είναι σαν να προσκαλεί μεγαλύτερα προβλήματα...

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ