Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η Αλίαρτος έστειλε μήνυμα αγάπης και ανθρωπιάς


 Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων η οποία πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο στη πλατεία Αλιάρτου.Δεκάδες συμπολίτες μας συμμετείχαν   σε μια βραδιά γεμάτη μουσική και χορό που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του δήμου μας, με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου - Γιάννης Ιωάννου Δημοτικός Σύμβουλος
Οφείλω να ευχαριστήσω για την επιτυχημένη βραδυά πρός ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου
1, Τούς δημότες που με την προσέλευσή τους ενίσχυσαν την προσπάθειά μας
2. Τους εθελοντές,που χωρίς την βοήθεια τους δεν θα ήταν δυνατή η πραγματοποίηση της     εκδήλωσης.
3. Τους χορηγούς της βραδυάς
4. Τους εργαζόμενους στις δομές του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων
 


 
 








 ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ










Διαβάστε Περισσότερα »

Η Αστυνομία προειδοποιεί για κακόβουλο λογισμικό στα smartphones

Εμφανίζεται μήνυμα ότι τα αρχεία έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία και ότι για το ξεκλείδωμα τους απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού
Την προσοχή των χρηστών «smartphones» εφιστά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εξαιτίας ενός κακόβουλου λογισμικού που προσβάλει συσκευές κινητής τηλεφωνίας εμφανίζοντας μήνυμα ότι τα αρχεία έχουν κλειδωθεί από την αστυνομία και ότι για το ξεκλείδωμα τους απαιτείται η καταβολή χρηματικού ποσού.

Το κακόβουλο αυτό λογισμικό έχει αναφερθεί σε μεγάλο αριθμό χωρών του εξωτερικού όπου με κατάλληλους μηχανισμούς εντοπισμού θέσεως αναγνωρίζει τη χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης και εμφανίζει αντίστοιχο μήνυμα από την Εθνική Αστυνομία του εκάστοτε κράτους.

Το εν λόγω κακόβουλο λογισμικό διανέμεται κυρίως μέσω ιστοσελίδων και διαφημίσεων και προσβάλλει ως επί το πλείστον συσκευές με λειτουργικό “Android”, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές περιλαμβάνονται και συσκευές που λειτουργούν με άλλο λειτουργικό καθώς και “tablets”.

Επισημαίνεται ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων το κακόβουλο λογισμικό δεν κλειδώνει πραγματικά τα αρχεία και μπορεί να απομακρυνθεί με απλές διαδικασίες σε αντίθεση με αντίστοιχα κακόβουλα λογισμικά τα οποία προσβάλλουν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και κρυπτογραφούν τα περιεχόμενα αρχεία.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες δεν πρέπει να καταβάλουν το χρηματικό ποσό και συνίσταται η άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στον τηλεφωνικό αριθμό 111 88 για περαιτέρω βοήθεια.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκεται σε επαγρύπνηση, παρακολουθεί το φαινόμενο και θα συνεχίσει την ενημέρωση των πολιτών με οποιοδήποτε νεότερο στοιχείο περιέλθει σε γνώση της σχετικά με το φαινόμενο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πάρις Βυλλιώτης:Γιατί είμαι υποψήφιος με ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ στη Βοιωτία


Φίλοι,
Βιώνουμε ένα κοινωνικό αδιέξοδο. Όλοι μας δίνουμε έναν καθημερινό αγώνα επιβίωσης. Υπάρχουν ανάμεσά μας άνθρωποι που χάνουν το κουράγιο τους. Άνθρωποι που δεν μπορούν να προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή στα παιδία τους. 
ΌΧΙ. Είμαι 32 χρονών και δεν δέχομαι να είμαι αμέτοχος. Δεν δέχομαι να το βάζω στα πόδια. Δεν δέχομαι να είμαι απαισιόδοξος. Μα πάνω απ’ όλα, δεν δέχομαι να με κυβερνούν άνθρωποι που δεν έχουν δουλέψει μια ημέρα στη ζωή τους. Άνθρωποι που ζουν σε μια γυάλα.
Ως δικηγόρος στη Θήβα, δίνω κάθε μέρα μάχη για να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών. Ξέρω από πρώτο χέρι τι σημαίνει προσωπικό πρόβλημα.
ΣΗΜΕΡΑ, τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Τίποτα δεν χαρίζεται.
Πρέπει να δίνουμε ΜΑΧΗ.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης είναι ο μόνος επικεφαλής που είναι ΑΦΘΑΡΤΟΣ, έχει ΚΑΘΑΡΟ ΛΟΓΟ και ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ  που μπορούν να εφαρμοστούν. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικώς για την εμπιστοσύνη που δείχνει σε μένα και τα πιστεύω μου.
Επίσης ευχαριστώ την οικογένειά μου που με στηρίζει σε αυτήν μου την επιλογή.
ΑΛΛΑ, ήρθε η ώρα να απογαλακτιστούμε από τις ιδεοληψίες του παρελθόντος και  με την μέγιστη δυνατή συμπόρευση των δημοκρατικών δυνάμεων να αφήσουμε πίσω το χθες. Για να γίνει αυτό όμως, πρέπει όλα τα βαρίδια του παρελθόντος να μείνουν εκεί που πρέπει. Στο παρελθόν.
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ δεν κάνει κωλοτούμπες, δεν είναι φασιστικό κόμμα, δεν είναι σταλινικό κόμμα, δεν είναι το κόμμα της δραχμής και φυσικά δεν είναι παλαιοκομματικός μηχανισμός.
Με το ΠΟΤΑΜΙ χτίζουμε ένα αύριο με ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ και ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ. Ένα αύριο με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.
Εμείς οι ΝΕΟΙ ήρθε η ώρα να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να αντιδράσουμε.  Να αντιδράσουμε στην αδιαφάνεια, τις «κωλοτούμπες τους» και τα «κουμπαριλίκια τους». 
Να σηκώσουμε ανάστημα.
Να πατήσουμε πόδι.
Να κάνουμε πράξη τις ιδέες μας. 
Η αποχή και το «δεν πάνε να πνιγούν όλοι», «εγώ δεν ασχολούμαι» ΔΕΝ είναι πράξη.
Η χώρα μας, η ζωή μας, τούτο εδώ το χώμα, είναι δικό τους και δικό μας.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ

Διαβάστε Περισσότερα »

Τo ψηφοδέλτιo του Ποταμιού στη Βοιωτία

ΒΟΙΩΤΙΑ
1 ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
2 ΒΙΛΛΙΩΤΗΣ ΠΑΡΙΣ
3 ΓΚΩΝΙΑΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ
4 ΠΑΓΩΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΒΟΙΩΤΙΑ
5 ΣΤΑΜΟΥ ΕΥΑ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015 Γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και κεράσματα με τη συμμετοχή 3 Συλλόγων



Παραδοσιακή χορευτική εκδήλωση με τη συμμετοχή των Συλλόγων : 
Φιλανθρωπικός Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Αγίου Νικολάου,  Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος  “ΤΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ”,  Χορευτικός Σύλλογος Κυριακίου “ΤΑ ΜΑΝΟΥΣΑΚΙΑ”
Μέλη των συλλόγων θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς, και θα προσφέρουν παραδοσιακές πίτες και εδέσματα που θα έχουν ετοιμάσει . Στόχος είναι  οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση να συμμετέχουν στα δρώμενα και να γίνουν από απλοί δέκτες σε κοινωνούς της ιδέας για  συνύπαρξη και συνεργασία διαφορετικών πολιτιστικών και κοινωνικών ομάδων.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015
ΚΑΙ ΩΡΑ 20:30
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Διαβάστε Περισσότερα »

Παρέμβαση Μπασιάκου για τις ζημιές της πυρκαγιάς στο Δήμο Ορχομενού

Προς κ.Δημ. Μελά,
Αν.Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης


Αγαπητέ Υπουργέ,
Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ορχομενού (από το Ακόντιο, Διόνυσο κλπ.), έχει καταστρέψει ήδη πολλές εκτάσεις – δασικές, χορτολιβαδικές, αγροτικές εγκαταστάσεις, κτίσματα και καλλιέργειες – προκαλώντας ζημιές - ακόμη και τώρα, σήμερα το πρωί – και έκδηλη ανησυχία, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Είναι αναγκαία η άμεση καταγραφή των ζημιών, που όπως διαπίστωσα, είναι συγκεκριμένες και μεγάλες.

Παρακαλώ για τις σχετικές πρωτοβουλίες σας, ώστε να ικανοποιηθεί άμεσα το γενικότερο αίτημα της τοπικής κοινωνίας μας και των αιρετών εκπροσώπων της.
Με εκτίμηση,

Βαγγέλης Μπασιάκος

Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στη λεωφόρο Ποσειδώνος Αυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε μια γυναίκα – Χαροπαλεύει το παιδί της

Tραγικό δυστύχημα σημειώθηκε αργά το βράδυ στη λεωφόρο Ποσειδώνος, στο ύψος του Μοσχάτου. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η τραγωδία σημειώθηκε όταν μια μητέρα με το παιδί της προσπάθησαν να διασχίσουν την λεωφόρο.

Τότε, και κάτω από άγνωστες συνθήκες, παρασύρθηκαν από διερχόμενο Ι.Χ.

Μητέρα και παιδί διακομίστηκαν, άμεσα, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Τζάνειο Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της μητέρας, ενώ το παιδί νοσηλεύεται σε εξαιρετικά  σε κρίσιμη κατάσταση.

Η Τροχαία διενεργεί έρευνα για το περιστατικό.

Διαβάστε Περισσότερα »

Από τέλος Σεπτεμβρίου τα «ραβασάκια» του ΕΝΦΙΑ...


Στις 29 Σεπτεμβρίου, μετά τις εκλογές θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ηλεκτρονικά σημειώματα από την εφορία για τον ΕΝΦΙΑ του 2015, ο οποίος τελικά δεν μεταβλήθηκε και παραμένει ως είχε και το 2014. Ως ...
εκ τούτου ο ΕΝΦΙΑ θα υπολογίζεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες οι οποίες επίσης δεν έχουν αναπροσαρμοστεί εδώ και 8 χρόνια αν και θεωρούνται πλασματικές.
Το συνολικό ποσό που καλούνται να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στο Δημόσιο ανέρχεται στα 3,2 δισ. ευρώ, εκ των οποίων εισπράξιμα θεωρούνται τα 2,65 δισ. ευρώ που αποτελούν και το στόχο στη συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές.
Η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ θα πρέπει να έχει καταβληθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι για φέτος θα ισχύει και η έκπτωση 20% στους μη ηλεκτροδοτούμενους χώρους.
Τον φόρο θα πληρώσουν όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων, όμως κάποιοι μπορούν να γλιτώσουν τον μισό ή ακόμα και ολόκληρο τον ΕΝΦΙΑ εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα πρέπει στα τέλη Οκτωβρίου με τους προσωπικούς τους κωδικούς να εισέλθουν στο ηλεκτρονικό σύστημα taxisnet προκειμένου να εκτυπώσουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα και με την ταυτότητα οφειλής να πληρώσουν τον φόρο που τους αναλογεί.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία  όσοι δεν μπορούν λόγω οικονομικής αδυναμίας να πληρώσουν το φόρο δικαιούνται έκπτωση ή πλήρη απαλλαγή υπό προϋποθέσεις.
Ειδικότερα:
• Εκπτωση 50% μπορεί να γίνει αν διαπιστωθεί οικονομική αδυναμία πληρωμής της οφειλής για το συγκεκριμένο έτος. Πρέπει όμως να υπάρχουν σωρευτικά και οι εξής προϋποθέσεις:
α) Το συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 9.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.
γ) Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού φόρου, να μην ξεπερνά το ποσό των 85.000 ευρώ για τον άγαμο, των 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τον ή τη σύζυγό του ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για τον έγγαμο, τον ή τη σύζυγό του και τα εξαρτώμενα τέκνα τους ή τη μονογονεϊκή οικογένεια με δύο εξαρτώμενα τέκνα.
• Εκπτωση 100% μπορεί να γίνει αν υπάρχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις:
α) Το φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου έτους να μην είναι πάνω από 12.000 ευρώ. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 1.000 ευρώ για τον/τη σύζυγο και κάθε εξαρτώμενο μέλος.
β) Το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων όλων των πιο πάνω προσώπων να μην είναι πάνω από 150 τ.μ.
γ) Ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων να είναι από τρία και πάνω ή ο φορολογούμενος ή η σύζυγος ή κάποιο από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας να έχει αναπηρία από 80% και πάνω.
• Εκπτωση 20% στον ΕΝΦΙΑ των κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων εφόσον αυτά παρέμειναν για όλο το 2015 κενά και μη ηλεκτροδοτούμενα.
Σημειώνεται ότι στα κτίσματα ο ΕΝΦΙΑ υπολογίζεται με συντελεστές από 2 έως 13 ευρώ ανά τετραγωνικό ανάλογα με την τιμή ζώνης που ισχύει σε κάθε περιοχή.
Ο τελικός φόρος προκύπτει και από άλλους συντελεστές όπως ο όροφος, ο αριθμός των προσόψεων αν είναι μονοκατοικίας ή ημιτελές.
Στα οικόπεδα ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 0,02 ευρώ έως 30 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με την τιμή ζώνης στην οποία βρίσκεται το ακίνητο...
Διαβάστε Περισσότερα »

Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στο Ακόντιο Βοιωτίας



Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Ακόντιο Βοιωτίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο σημείο παραμένουν και συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου το πύρινο μέτωπο να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο.

Συγκεκριμένα στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν 60 πυροσβέστες με 21 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 50 ατόμων, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.
Διαβάστε Περισσότερα »

Kατέπληξε το κοινό η Θεατρική Σκηνή στη Ξηρονομή!!!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η θεατρική παράσταση που παρουσίασε η Θεατρική Σκηνή Ξηρονομής χτές το βράδυ στην πλατεία του χωριού μας,17 παιδιά του χωριού μας κάτω από την καθοδήγηση του Σπύρου Διονά έδωσαν τον καλύτερό τους ευατό και μας διασκέδασαν επί 2 σχεδόν ώρες.Πάνω από 400 άτομα παρακολούθησαν την παράσταση η οποία κατέπληξε και ενθουσίασε τους πάντες.Τους ευχαριστούμε θερμά και τους περιμένουμε του χρόνου με το νέο τους έργο!!!!!
Vasilis Tzitzis


Διαβάστε Περισσότερα »

Τριπλασιάζεται από 1η Οκτωβρίου ο ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο



Δέκα περίπου μέρες μετά τις εκλογές, από την 1η Οκτωβρίου, θα τεθούν σε εφαρμογή και οι διατάξεις της υποπαραγράφου Δ5 του άρθρου 2 του νόμου 4336/2015 σύμφωνα με τις οποίες ο ειδικός φόρος κατανάλωσης (ΕΦΚ) του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες για την υποστήριξη της παραγωγικής τους δραστηριότητας αυξάνεται από τα 0,066 ευρώ το λίτρο στo 0,200 ευρώ το λίτρο. Με πιο απλά λόγια, από την 1η Οκτωβρίου ο φόρος του αγροτικού πετρελαίου τριπλασιάζεται, πριν καταργηθεί ένα ακριβώς χρόνο μετά.
Ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες από 1η Οκτωβρίου αυξάνεται από τα 0,066 ευρώ το λίτρο στo 0,200 ευρώ το λίτρο.Ο ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν οι αγρότες από 1η Οκτωβρίου αυξάνεται από τα 0,066 ευρώ το λίτρο στo 0,200 ευρώ το λίτρο.

Οι αγρότες κατά την αγορά του πετρελαίου κίνησης για την εξυπηρέτηση των αναγκών της παραγωγής τους καταβάλλουν κανονικά τον ΕΦΚ του 0,33 ευρώ το λίτρο, που ισχύει για το κανονικό πετρέλαιο κίνησης και εκ των υστέρων εισπράττουν ως επιστροφή φόρου τη διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου και του ΕΦΚ του κανονικού πετρελαίου κίνησης.

Με το καθεστώς που ίσχυε μέχρι σήμερα, οι αγρότες εισέπρατταν ως επιστροφή (ως διαφορά ΕΦΚ μεταξύ αγροτικού πετρελαίου και κανονικού πετρελαίου κίνησης) το ποσό του 0,264 ευρώ το λίτρο (0,330 ευρώ - 0,066 ευρώ = 0,264 ευρώ). Με την αύξηση του συντελεστή του αγροτικού πετρελαίου από το 0,066 στο 0,200 ευρώ το λίτρο από την 1η-10-2015, η διαφορά του ΕΦΚ που θα επιστρέφεται στους αγρότες θα μειωθεί από το 0,264 στο 0,130 ευρώ το λίτρο (0,330 ευρώ - 0,200 ευρώ = 0,130 ευρώ).

Την 1η Οκτωβρίου 2016 ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου θα αυξηθεί περαιτέρω στο 0,33 ευρώ το λίτρο και θα εξομοιωθεί πλήρως με τον ΕΦΚ του πετρελαίου κίνησης που χρησιμοποιούν όλοι οι άλλοι φορολογούμενοι. Αυτό σημαίνει ότι η διαφορά φόρου μεταξύ αγροτικού και κανονικού πετρελαίου κίνησης θα μηδενιστεί και δεν θα καταβάλλεται πλέον καμία επιστροφή ΕΦΚ στους αγρότες.
agronews.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η


Ο Δήμος Θηβαίων, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης κ΄ η Ένωση Μικρασιατών Θήβας, σας προσκαλούν να παραστείτε στις εκδηλώσεις, «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ» που θα γίνουν την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 στον προαναφερόμενο  Ιερό Ναό, σύμφωνα με το συνημμένο  πρόγραμμα.



                            Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

                              ΣΠΥΡΙΔΩΝ  ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βοιωτία

Βοιωτία           
           
        1    Θηβαίος Νίκος
        2    Ακριβάκης Σπύρος
        3    Κατσικη Παγωνα
        4    Πελώνης Χρήστος
        5    Ζανιάς Θανάσης

Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ-ΘΕΣΠΙΕΩΝ


Πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι τα σχολεία του Δήμου μας.
Ο Δήμος ολοκλήρωσε τις εργασίες ανάπλασης και καθαρισμού των αύλειων χώρων, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των επισκευών που απαιτούνταν στις κτηριακές εγκαταστάσεις καθώς και τις απολυμάνσεις  τους.
Η νέα σχολική χρονιά σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες του Δήμου (συντήρηση και επισκευές εγκαταστάσεων, αυλές και άλλες υποδομές), ξεκινά για όλους με τις καλύτερες προϋποθέσεις.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Ανάσα από τον καύσωνα -Πέφτει η θερμοκρασία

Παροδικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια και κυρίως στα ορεινά των υπόλοιπων περιοχών αναμένονται τη Δευτέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, τοπικά ισχυροί στο Αιγαίο και πρόσκαιρα στα βόρεια τμήματα σχεδόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία σε πτώση, ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια.

Επιλέξτε την πόλη που θέλετε στην παρακάτω μετεωρολογική εφαρμογή, για να δείτε τον καιρό που θα κάνει εκεί τις επόμενες 4 ημέρες:

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικοί όμβροι μικρής διάρκειας τις πρωινές ώρες στη Θράκη και από το μεσημέρι στη Μακεδονία σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία και τα ανατολικά θαλάσσια τμήματα μέχρι τις πρωινές ώρες 6 με 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 31 και στην Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και μέχρι τις πρωινές ώρες στα βόρεια τοπικά 7 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με παροδικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: Αρχικά σχεδόν αίθριος και βαθμιαία νεφώσεις. Από το απόγευμα σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 7 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

«Εφυγε» ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί στα Ζωνιανά



Πάλεψε για 8 χρόνια, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Στάθης Λαζαρίδης, ο ειδικός φρουρός που είχε τραυματιστεί βαρύτατα στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Ζωνιανά το 2007, "έφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 35 ετών

Ήταν μια μάχη άνιση για τον ειδικό φρουρό Σταθη Λαζαρίδη, αυτή που έδινε από το Νοέμβριο του 2007, μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του στην επιχείρηση "φιάσκο" - όπως είχε χαρακτηριστεί τότε - της ΕΛ.ΑΣ στα Ζωνιανά.


Τελικά η καρδιά του δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, σε ηλικία 35 ετών. Η μοιραία μέρα για τον άτυχο ειδικό φρουρό ήταν η 5η Νοέμβρη του 2007.

Σαράντα ημέρες νωρίτερα είχε γίνει πατέρας. Ο ίδιος και συνάδελφοί του που επέβαιναν σε 12 τζιπ δέχτηκαν καταιγισμό πυρών λίγο έξω από τα Ζωνιανά Μυλοποτάμου Ρεθύμνης, όπου πήγαιναν για να κάνουν ελέγχους για τον εντοπισμό χασισοκαλλιεργειών.

Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ ο Στάθης χτυπήθηκε στον αυχένα. Δέχθηκε σφαίρα από Καλάσνικοφ για να παραμείνει ζωντανός-νεκρός, παρά τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η πολιτεία φρόντισε να στείλει τον Στάθη Λαζαρίδη σε κέντρο αποκατάστασης στο Ισραήλ, αλλά η νοσηλεία δεν είχε αποτέλεσμα. Η κόρη του είναι σήμερα 8 ετών.

Cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βοιωτία

Βαδίζουμε σε μια ακόμη εκλογική διαδικασία. Μέσα σε μια ταραχώδη περίοδο που το δόγμα του ΣΥΡΙΖΑ «ούτε ρήξη- ούτε ανατροπή» απέτυχε καθολικά. Ζήσαμε τη πραξικοπηματική αλλαγή του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος σε ΝΑΙ λίγες ώρες μετά, αλλά και την αδυναμία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ να εφαρμόσουν το 3ο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΜΙ.
Είναι πλέον ξεκάθαρο το τι επιλογές ανοίγονται μπροστά μας:
Από τη μία ο δρόμος των φρικτών μνημονίων, της ανεργίας της διαρκούς λιτότητας και επιτροπείας. Που είναι ο δρόμος της Ε.Ε, των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών και όλου του σάπιου πολιτικού συστήματος, που εκβίαζε για το ΝΑΙ. Από την άλλη ο δρόμος της ρήξης με την ΕΕ- ΚΕΦΑΛΑΙΟ- ΔΝΤ και τον καπιταλιστικό μονόδρομο. Είναι ο δρόμος των εργαζομένων και της νεολαίας, της φτωχολογιάς που ψήφισε μαζικά το ΟΧΙ.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ αλλά και ανένταχτοι αγωνιστές και αγωνίστριες της Αριστεράς ενώνουν τις δυνάμεις τους και κατεβαίνουν κοινά και αυτόνομα στις επερχόμενες εκλογές στις 20 Σεπτέμβρη. Καλούμε όλους να στηρίξουν, να ενισχύσουν αλλά και να συστρατευθούν σε αυτή μας τη προσπάθεια.
 Γιατί υπάρχει άλλος δρόμος! αυτός της ρήξης και της ανατροπής με την εξουσία του κεφαλαίου και των μηχανισμών που τη στηρίζουν, με τους τραπεζίτες, την Ε.Ε., την ευρωζώνη και τους τοκογλύφους δανειστές. Γιατί για να μπορέσει ο εργαζόμενος λαός να ανακτήσει όλα εκείνα που του έκλεψαν θα πρέπει πρώτα και κύρια να χάσουν αυτοί το πλούτο και την εξουσία τους.
1)    Φουντάς Δημοσθένης του Δημητρίου:  Γεωπόνος
2)    Γρυπάρης Σωτήριος του Ευάγγελου: Ιδ. Υπάλληλος (καθηγητής Φροντιστηρίου Μ. εκπαίδευσης)
3)    Διαμαντή Αλεξάνδρα του Σπυρίδωνος: Συνταξιούχος
4)    Λαμπρόπουλος Νικόλαος του Ιωάννη: Ιδ. Υπάλληλος(Λογιστής)
5)    Παπαδημητρίου Σωτήριος του Στυλιανού: Ιδ. Υπάλληλος(εργαζόμενος στη ΠΕΣΙΝΕ- Αλουμίνιο της Ελλάδος)

Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Βοιωτία - Το μέτωπο κινείται προς Ορχομενό



Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 15:00 την Κυριακή  στο χωριό Ακόντιο Βοιωτίας, που βρίσκεται ανάμεσα στην Χαιρώνεια και τον Ορχομενό.

Τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά καίει δασική έκταση ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει απειλήσει κατοικίες.

Ωστόσο, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή και φτάνουν έως τα 5 μποφόρ, δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 60 πυροσβέστες, με 21 οχήματα και 49 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ συνεχείς ρίψεις από αέρος πραγματοποίησαν 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Επίσης στην κατάσβεση συμμετέχουν και 7 οχήματα των ΟΤΑ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες το μέτωπο κατευθύνεται προς τον Ορχομενό.

Εκτός ελέγχου η παραμένει η φωτιά στη Βοιωτία... από LAMIASTARGR
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ