Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Απίστευτο βίντεο: Φάλαινα επιτίθεται σε κωπηλάτες καγιάκ!




    Οι δυο Βρετανοί καγιάκερς θα το θυμούνται σε όλη τους την υπόλοιπη ζωή, καθώς αυτή θα μπορούσε να είναι και η τελευταία τους στιγμή.

Σε μία κατά τα άλλa... ήρεμη ημέρα, στα καλά καθούμενα εμφανίζεται από το πουθενά μία τεράστια φάλαινα. Η οποία αφού σηκώνεται όσο ψηλά μπορεί, πέφτει με όλο τις το βάρος πάνω στην μικρή βάρκα, παρασέρνοντας μαζί της το διμελές πλήρωμα.

Το περιστατικό καταγράφεται από επιβάτη παραπλέοντος τουριστικού σκάφους, ο οποίος μένει πραγματικά άναυδος με όσα συμβαίνουν μπροστά στα μάτια του. Και ενώ περιμένει τα χειρότερα, τελικά η εξέλιξη της όλης ιστορίας ήταν μάλλον πέρα από κάθε προσδοκία, καθώς οι δύο κωπηλάτες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μετά από όλο αυτό.

Οι δύο Βρετανοί, αφού διασώθηκαν από το σκάφος, δήλωσαν ότι ένιωσαν σαν ένα λεωφορείο να προσγειώθηκε επάνω τους. Ενώ ένιωσαν πολύ κοντά στον θάνατο, καθώς το τεράστιο θηλαστικό τους παρέσερνε με τον όγκο του προς τον βυθό.

Ο καπετάνιος του κρουαζιερόπλοιου πάντως δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να το σπορ να κάνει κανείς καγιάκ ανάμεσα σε κοπάδι από φάλαινες. Και πως οι δυο Βρετανοί δεν έχουν ιδέα πόσο τυχεροί είναι που κατάφεραν να επιζήσουν μετά από αυτό το περιστατικό.
Διαβάστε Περισσότερα »

Πού και πώς ψηφίζουμε; 12 ερωτήσεις - απαντήσεις για τις εκλογές

Πληροφορίες για όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τις εκλογές της Κυριακής παρέχει το υπουργείο Εσωτερικών με τη μορφή ερωτήσεων - απαντήσεων.

Αναλυτικά:

Η ψήφος είναι υποχρεωτική;

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις γενικές βουλευτικές εκλογές , σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος και της εκλογικής νομοθεσίας είναι υποχρεωτική.

Από την ανωτέρω υποχρέωση, εξαιρούνται, οι ακόλουθες κατηγορίες εκλογέων:

- Αυτοί που έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος της ηλικίας τους.

- Όσοι θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.

- Οι εκλογείς που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος ετεροδημοτών , λόγω μη συμπληρώσεως, σε όλη την εφετειακή περιφέρεια, του αριθμού των σαράντα ( 40), τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων της ίδιας εκλογικής περιφέρειας

Γιατί οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου γίνονται με λίστα;

Σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, σε περίπτωση που διεξαχθούν δεύτερες εκλογές εντός 18 μηνών, αυτές διεξάγονται με λίστα και όχι με σταυρό

Πότε ανοίγουν οι κάλπες;

από 7.00 το πρωί έως 19.00 το απόγευμα


Πώς θα μάθω που ψηφίζω;

Οι εκλογείς μπορούν να μάθουν που ψηφίζουν:

● Μέσω του διαδικτύου στο www.ypes.gr (Μάθε που ψηφίζεις)

● Καλώντας στο τηλεφωνικό κέντρο του Υπουργείου 2131361500

Συγκεκριμένα:

Για την διευκόλυνση των εκλογέων στο Υπουργείο Εσωτερικών λειτουργεί υπηρεσία ενημέρωσης όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 :

Τρίτη - Πέμπτη 09:00 έως 18:00

Παρασκευή 09:00 έως 19:00

Σάββατο 09:00 έως 21:00

Κυριακή 07:00 έως 19:00

για να πληροφορηθούν το εκλογικό τμήμα και το σχολικό συγκρότημα στο οποίο ψηφίζουν.

Επίσης, οι εκλογείς μπορούν να ανατρέχουν στον διαδικτυακό τόπο του Υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr στην ενότητα «Μάθε που ψηφίζεις», όπου πληκτρολογώντας τα στοιχεία τους εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που ψηφίζουν.

Πώς ψηφίζουμε στις εκλογές με λίστα;

Οι ψηφοφόροι θα επιλέξουν μόνο το ψηφοδέλτιο με το κόμμα που επιθυμούν, χωρίς να βάλουν σταυρούς προτίμησης στους υποψήφιους βουλευτές. Οι υποψήφιοι εκλέγονται κατά την σειρά που αναγράφονται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος (ΛΙΣΤΑ). Εντούτοις, ψηφοδέλτια με σταυρό προτίμησης δεν προσμετρούνται ως άκυρα

Τι χρειάζεται να έχω μαζί μου για να ψηφίσω;

Οι εκλογείς πρέπει να φέρουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Στην περίπτωση που κάποιος εκλογέας έχει χάσει την ταυτότητά του, οι δήμοι της χώρας και τα γραφεία ταυτοτήτων των αστυνομικών αρχών θα λειτουργήσουν τόσο την παραμονή των εκλογών όσο και την ημέρα της ψηφοφορίας προκειμένου να εκδοθεί η νέα ταυτότητα.

Πώς εκλέγονται οι νέοι βουλευτές;

Οι βουλευτές θα εκλεγούν με βάση την λίστα που καταρτίζει ο αρχηγός του κάθε κόμματος. Οι υποψήφιοι εκλέγονται ανά σειρά στη λίστα του ψηφοδελτίου (όπως γίνεται ανάλογα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας). Ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει το κάθε κόμμα ορίζονται και οι βουλευτικές έδρες.

Είμαι ετεροδημότης, πού ψηφίζω;

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους συνδυασμούς της βασικής τους εκλογικής περιφέρειας, εφόσον είχαν υποβάλλει σχετική αίτηση μέχρι 30/06/2015. Στο βασικό εκλογικό κατάλογο υπάρχει η ένδειξη Ε και απαγορεύεται να ψηφίσουν στο δήμο της βασικής τους εγγραφής.

Αλλάζουν οι εκλογικοί κατάλογοι;

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν με βάση τους βασικούς και ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, της Γ΄ αναθεώρησης (Μαΐου – Ιουνίου) η οποία περιλαμβάνει όλες τις μεταβολές (μεταδημοτεύσεις, ετεροδημότες κ.λπ.) που συντελέστηκαν μέχρι και την 30η Ιουνίου 2015.

Πόσες ημέρες άδειας δικαιούμαι;

Για τους εργαζόμενους που εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία:

- 1 εργάσιμη ημέρα: Για απόσταση από 200 - 400 χιλιόμετρα
- 2 εργάσιμες ημέρες: από 401 χιλιόμετρα και πάνω

Για τους εργαζόμενους που δεν εφαρμόζεται η πενθήμερη εργασία:

- 1 εργάσιμη ημέρα : Για απόσταση από 100 - 200 χιλιόμετρα
- 2 εργάσιμες ημέρες : από 201 - 400 χιλιόμετρα
- 3 εργάσιμες ημέρες: από 401χιλιόμετρα και πάνω
- Όσοι μετακινηθούν σε νησιά για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών που θα λάβουν εξετάζεται κατά περίπτωση ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης χωρίς ωστόσο η άδεια αυτή να υπερβαίνει τις 3 εργάσιμες ημέρες

Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες που:

- Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους (όσοι έχουν γεννηθεί το έτος 1997).

- Είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο δήμου της χώρας. Δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Τέλος, υπενθυμίζεται:

- Δεν επιτρέπεται στα κόμματα και τους συνασπισμούς κομμάτων, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, να χορηγούν εισιτήρια για τη μετακίνηση των ετεροδημοτών ή να ναυλώνουν μεταφορικά μέσα.

- Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι δικαστικοί, θρησκευτικοί και δημόσιοι λειτουργοί, όταν ασκούν τα δημόσια καθήκοντά τους, οφείλουν να τηρούν τις αρχές της ουδετερότητας και της αμεροληψίας της Διοίκησης. Ως εκ τούτου, πρόσωπα που κατέχουν δημόσιο αξίωμα ή υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης οφείλουν, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο, να απέχουν από δηλώσεις υποστήριξης υπέρ συγκεκριμένου κόμματος ή αποδοκιμασίας κόμματος, επικαλούμενοι τη δημόσια ιδιότητά τους.

Διαβάστε Περισσότερα »

Το Σάββατο Ψηφίζουμε...Θεσπιές!!!

Το Σάββατο επιστροφή στα "Πάτρια εδάφη" για να διαμορφώσουμε το αποτέλεσμα των εκλογών.. Σας περιμένουμε!
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Εύβοια: Η θάλασσα «φανέρωσε» την αγνοούμενη


Τραγικό φινάλε είχε η υπόθεση της εξαφάνισης της 69χρονης Αρετής Λιακοπούλου, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης, ενώ κολυμπούσε στη παραλία των Πολιτικών, στην κεντρική Εύβοια.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό της άτυχης γυναίκας συνεχίστηκαν όλο το βράδυ, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας έπιασαν δουλειά ελικόπτερο και σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το eviazoom.gr, στις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης, η θάλασσα ξέβρασε το πτώμα της, στην Λιανή Άμμο.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας, ενώ θα διενεργηθεί νεκροψία για να ρίξει φως στα αίτια θανάτου.

Η Ασφάλεια Λιμεναρχείου Χαλκίδας διερευνά την υπόθεση.
Διαβάστε Περισσότερα »

Λιβαδειά: Κάλεσμα για προσφορές σχολικών ειδών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε έχει ως αποτέλεσμα πολλές οικογένειες να αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών.  Δυστυχώς, η οικονομική αυτή κατάσταση επηρεάζει και τους μικρούς μαθητές, οι οποίοι έχουν ξεκινήσει τη νέα σχολική τους χρονιά και δεν έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη.
Ο Δήμος Λεβαδέων καλεί όσους συμπολίτες επιθυμούν να προσφέρουν σχολικές τσάντες, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες κ.λ.π., ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες των μαθητών για να συνεχίσουν τη χρονιά τους με όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη χαρά για μάθηση. 
Παρακαλούμε όποιον επιθυμεί να προσφέρει την βοήθεια του προς τις οικογένειες αυτές, να φέρει τα σχολικά είδη στο χώρο όπου στεγάζεται το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (Δωδεκανήσου 12 δίπλα στο ΚΑΠΗ) κατά το χρονικό διάστημα 17 - 30 Σεπτεμβρίου 2015, εργάσιμες ημέρες και ώρες 10:00 – 12:00.   

Διαβάστε Περισσότερα »

Χάρις Αλεξίου: Η συγκινητική εξομολόγηση για τον καρκίνο

«Αισθάνθηκα τη γη να φεύγει κάτω από τα πόδια μου, όταν έμαθα ότι πάσχω από καρκίνο του μαστού», εξομολογήθηκε η Χαρούλα Αλεξίου στην παρουσίαση του προγράμματος στήριξης των ασθενών οι οποίοι δίνουν καθημερινά μάχη με τον καρκίνο, «Είσαι Γυναίκα, Είσαι Δύναμη», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος.

Η αγαπημένη τραγουδίστρια μίλησε για τον άγνωστο Γολγοθά που πέρασε. Όπως είπε, έκανε την ανακάλυψη σε έναν έλεγχο ρουτίνας . Ο καρκίνος ήταν σε αρχικό στάδιο και δεν αναγκάστηκε να νιώσει όλη την ψυχοφθόρα όσο και επώδυνη διαδικασία των χημειοθεραπειών και των ακτινοβολιών.

«Χρειαζόμαστε στήριξη και να αντιληφθούμε ότι η ζωή δεν σταματάει», είπε η Χαρούλα Αλεξίου. «Με την ανακοίνωση της νόσου το σοκ είναι μεγάλο και κρατάει αρκετά. Βλέπεις τη ζωή σου από την αρχή και ερωτήματα του τύπου «Γιατί σε εμένα;» «Τι δεν έκανα καλά;» «Γιατί το επέτρεψα να συμβεί;» απασχολούν το μυαλό σου. Γινόμαστε εγωκεντρικές, κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ενδιαφερόμαστε να μάθουμε ότι και άλλοι άνθρωποι νοσούν. Οι γυναίκες χρειάζονται βοήθεια για να βγουν από τον πολύ στενό κόσμο τους, να ξαναβρούν τον εαυτό τους και να συνεχίσουν τη ζωή τους ως μητέρες, σύζυγοι, φίλες, εργαζόμενες», συνέχισε.

Όπως αναφέρει η Epsresso μιλώντας για το παρελθόν η Χάρις Αλεξίου είχε χαρακτηρίσει «τέρας» τον καρκίνο, ενώ είχε αποκαλύψει πως από την ίδια ασθένεια «έφυγε» η μητέρα της. «Αυτό που παίρνεις από ένα τέτοιο γεγονός είναι η ταπείνωση, γιατί ποτέ δεν πιστεύεις ότι θα το πάθεις κι εσύ. Όταν λοιπόν χάνεις το έδαφος κάτω από τα πόδια σου, βλέπεις ότι είσαι κι εσύ μια καρδούλα που έχει ανάγκη από φροντίδα» είπε.

«Αισθάνομαι τυχερή που το πέρασα τόσο ανώδυνα. Να φανταστείτε ότι ανέβαλα την πρεμιέρα μου μόνο για μια βδομάδα μετά την επέμβαση που έκανα και επέστρεψα και πάλι στην καθημερινότητα μου και στις υποχρεώσεις μου», δήλωσε η τραγουδίστρια.
Epsresso
Διαβάστε Περισσότερα »

Πρώτη φορά τόσα ψέματα στους αγρότες



Ένας - ένας οι αρχηγοί των κόμματων και οι υπουργοί τους, που ψήφισαν το μνημόνιο, έρχονται στις αγροτικές περιοχές και εξαγγέλλουν πρόγραμμα για τους αγρότες.
Όπως πάντα τους θυμούνται προεκλογικά για την ψήφο τους.
Προχθές η κ. Γεννηματά και ο κ. Μεϊμαράκης, σήμερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Θεοδωράκης, ο κ. Αποστόλου.
Αυτή τη φορά δεν τάζουν μόνο χάντρες και καθρεφτάκια, τους λένε και ψέματα ασύστολα χωρίς ντροπή και τσίπα.
Θέλουν να ξεχάσουν ή να μην μάθουν οι αγρότες τι υπέγραψαν και ψήφισαν όλοι τους μόλις πριν ένα μήνα στο 3ο μνημόνιο.
Ας τα θυμίσουμε εμείς:
1. Αυξάνεται ο φορολογικός συντελεστής από 13% στο 26% και μετά στο 29%.
2. Διπλασιάζεται η προκαταβολή φόρου, στο 55% για το 2014 και αυξάνεται στο 75% και μετά στο 100%.
3. Καταργείται η πρόσφατα ψηφισμένη στη βουλή απαλλαγή από φόρο αγροτικών επιδοτήσεων έως 12.000 ευρώ.
4. Καταργείται σταδιακά η επιδότηση στο αγροτικό πετρέλαιο.
5. Αυξάνεται στο 23% ο ΦΠΑ για όλα τα καλλιεργητικά μέσα, εφόδια και υπηρεσίες.
6. Τριπλασιάζονται οι εισφορές στον ΟΓΑ.
7. Μονιμοποιείται ο ΕΝΦΙΑ.
8. Υιοθετείται η απελευθέρωση των ημερών ζωής του παστεριωμένου γάλακτος.
Αυτά θα κάνουν και τίποτα άλλο.
Με λίγα λόγια υπέγραψαν την οικονομική καταστροφή των αγροτών, υπέγραψαν την εγκατάλειψη της αγροτικής παραγωγής και της γης τους.
Εμείς ως Λαϊκή Ενότητα, ένα έχουμε να τους υποσχεθούμε. Ότι θα παλέψουμε με όση δύναμη μας δώσουν και θα έχουμε, να μην περάσουν αυτά τα μέτρα και μέσα στη Βουλή και έξω στους δρόμους μαζί τους. Όπως κάναμε πάντα.
Διαβάστε Περισσότερα »

Οι πέντε υποψήφιες πόλεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.




    Ανακοινώθηκαν απ΄την ΔΟΕ

Ανακοινώθηκαν από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή οι υποψήφιες πόλεις για τη... διοργάνωση των Ολυμπιακών Aγώνων του 2024

Η πρόσκληση για υποβολή επίσημων υποψηφιοτήτων έληξε τα μεσάνυχτα της 15ης Σεπτεμβρίου και οι πόλεις που υπέβαλλαν φάκελο ήταν οι:

Ρώμη (Ιταλία),
Αμβούργο (Γερμανία),
Παρίσι (Γαλλία),
Λος Άντζελες (ΗΠΑ)
και Βουδαπέστη (Ουγγαρία).

«Καλωσορίζουμε πέντε υψηλών προδιαγραφών υποψηφιότητες» επεσήμανε ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαx. «Η Ολυμπιακή ατζέντα 2020, έδωσε στις υποψηφιότητες χαρακτήρα πρόσκλησης και οι πόλεις ανταποκρίθηκαν έχοντας μια καλή συνεργασία με τη ΔΟΕ»

Η ανακοίνωση της πόλης που θα διοργανώσει τους αγώνες του 2024 θα ανακοινωθεί το 2017 στο Περού.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ_ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015-2016

ΔΩΡΕΑΝ ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 2015-2016



Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, και ο σύλλογος Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς ανακοινώνουν την, διοργάνωση βιωματικών σεμιναρίων με τον τίτλο:

«Εισαγωγή στη Φωτογραφία»

Τα σεμινάρια χωρίζονται σε δυο κύκλους.

Ο Α’ κύκλος  έχει τις τρεις θεματικές ενότητες:

−  Η Τεχνική της φωτογραφίας.

−  Η Αισθητική της Φωτογραφίας.

−  Η Ιστορία της Φωτογραφικής τέχνης.

Ο Β’ κύκλος είναι θεωρητικός, και αφορά αφενός την ανάλυση θεωρητικών ζητημάτων της Φωτογραφίας αλλά και της Τέχνης γενικότερα, και αφετέρου τα κριτήρια επιλογής φωτογραφιών καθώς και την κριτική ανάλυση των φωτογραφιών των μελών της ομάδας. Οι συναντήσεις του Β’ κύκλου θα είναι κοινές για όλες τις ομάδες και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Πέμπτη.

Σε ποιους απευθύνονται: Σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον κόσμο της «Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας», ανεξάρτητα από ηλικία, φύλο και γνώσεις.

Χρόνος και Διάρκεια σεμιναρίων: Κάθε Πέμπτη, από 1 Οκτωβρίου 2015 μέχρι και 26 Μαΐου 2016. Συνολικά 31 σεμινάρια, ήτοι 62 ώρες.

Τόπος διεξαγωγής: Στο Media Lab και στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς (Κάδμου 7 & Δαιδάλου)

Απαραίτητη προϋπόθεση: Η αγάπη για την Φωτογραφία και την Τέχνη γενικότερα. Η φοίτηση για όλους όσους εγγραφούν για πρώτη σε αυτό το εισαγωγικό σεμινάριο είναι δυνατή άσχετα με το βαθμό εξοικείωσής τους με την καλλιτεχνική φωτογραφία.

Εισηγητής Σεμιναρίων: Δαμιανός Μωραΐτης

Κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια: Δωρεάν. - Κόστος εγγραφής: 30 €

Δηλώσεις συμμετοχής: στη Βιβλιοθήκη και online στο site hhtp://www.liblivadia.gr

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22610.89970 & 221610.89979
Διαβάστε Περισσότερα »

Κάλεσμα προς εκπαιδευτικούς για συμμετοχή στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Θηβαίων


       

Ο Δήμος Θηβαίων, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που συνεχίζει να βιώνει η χώρα μας και έχοντας υπόψη το  υψηλό οικονομικό κόστος που καταβάλλεται ετησίως από τους γονείς για την παιδεία, σχεδιάζει να λειτουργήσει και φέτος το Κοινωνικό  Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, το οποίο θα παρέχει ΔΩΡΕΑΝ  εκπαιδευτική αρωγή σε μαθητές, οι οικογένειες των οποίων, λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα σχετικά έξοδα και σύμφωνα με συγκεκριμένα κριτήρια που έχει θεσπίσει ο Δήμος.

Γι' αυτό το λόγο, ο Δήμος Θηβαίων απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή σε όσους εκπαιδευτικούς επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στους μαθητές του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», προκειμένου να ενισχύσουν και να συμβάλουν δυναμικά στην παροχή ολοκληρωμένης παιδείας σε μαθητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

•    Δηλώσεις συμμετοχής για ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ (μέχρι 30/9) θα βρείτε στο site του Δήμου Θηβαίων www.thiva.gr (στη δεξιά στήλη),  τις οποίες και θα αποστέλλετε ηλεκτρονικά στο e-mail: dimosthivas@thiva.gr .

•    Όσοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπολογιστή μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση προσερχόμενοι στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θηβαίων (τηλ. 2262350610)


Διαβάστε Περισσότερα »

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ



«ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΜΑΣ.
ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΝΔ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ.»


Ο Υποψήφιος Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος απευθύνει το παραπάνω μήνυμα, ενόψει των κρίσιμων βουλευτικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, ζητώντας από τους Βοιωτούς την ενεργή στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ώστε με τη νίκη στις εκλογές να σταθεροποιηθεί η χώρα και να κινηθεί ταχύτερα σε τροχιά ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπασιάκος, στην πρόσφατη 7μηνη θητεία του ως Βουλευτής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πάντοτε σε συνεργασία με τους Τοπικούς Αιρετούς Εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης και των Φορέων – και βέβαια κοντά στον πολίτη - έφερε στη Βουλή, με 180 Ερωτήσεις του (που είναι οι περισσότερες που κατέθεσε Βουλευτής της ΝΔ), κρίσιμα σημαντικά προβλήματα, θέματα και ζητήματα, κυρίως της Βοιωτίας, των αγροτών, των ανέργων, των νέων, των μισθωτών, των επαγγελματιών, των συνταξιούχων, της οικονομικής κρίσης, των έργων και των προοπτικών ανάπτυξης, καθώς και του περιβάλλοντος, αναζητώντας λύσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπασιάκος, «η εντατική αυτή προσπάθεια ανάδειξης και επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές από οποιαδήποτε θέση ευθύνης ταχθούμε, ώστε να βγάλουμε τη χώρα από τη σημερινή πολύπλευρη κρίση και να επιτύχουμε τους αναπτυξιακούς στόχους μας.» 



Διαβάστε Περισσότερα »

102.000 ευρώ για την επισκευή του κλειστού γυμναστηρίου Λιβαδειάς

Ενημερώνουμε τους δημότες ότι εγκρίθηκαν 102.000 ευρώ για τον Δήμο Λεβαδέων με απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τα οποία θα διατεθούν για εργασίες αποκατάστασης και επισκευής στο Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς για να αποκτήσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά πυρασφάλειας.
Η Δήμαρχος Λεβαδέων ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων για την άμεση ανταπόκριση της στο αίτημα του Δήμου Λεβαδέων.





Διαβάστε Περισσότερα »

Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης του Δήμου Λεβαδέων

Το «Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης» του Δήμου Λεβαδέων λειτουργεί από τον Νοέμβριο του 2014 με σκοπό την υλοποίηση και ανάπτυξη πολιτικών προώθησης της απασχόλησης και της κοινωνικής ενσωμάτωσης διαφόρων κατηγοριών ανέργων.
 Αποτελεί συμβουλευτικό και γνωμοδοτικό όργανο που λειτουργεί στο πλαίσιο του Δήμου.
Παρέχοντας  δωρεάν συμβουλευτικές δράσεις προς τους ανέργους, τους υποστηρίζει και τους ενθαρρύνει:
•    για την εξεύρεση απασχόλησης
•    για την αντιμετώπιση των ανισορροπιών και ανισοτήτων πρόσβασης στην αγορά εργασίας,
•    για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας,
•    για την ενεργοποίηση των μέχρι σήμερα οικονομικά αδρανών πληθυσμιακών ομάδων
•    για την αξιοποίηση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής.
Ειδικότερα, από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα, το Γραφείο δημιούργησε ξεχωριστή ενότητα στο κύριο web site του Δήμου Λεβαδέων – www.livadia.gr - με διακριτό τίτλο “Γραφείο  Υποστήριξης της Απασχόλησης” μεριμνώντας για την :
•    πρόσβαση  από διάφορες συσκευές (ειδικά smartphones)
•    χρήση και από μη έμπειρους χρήστες του διαδικτύου
•    απλοϊκότητα ώστε να μην υπερφορτώνεται ο επισκέπτης με πληροφορίες
Η εφαρμογή αυτού  του καινοτόμου μοντέλου στήριξης της απασχόλησης από  τον Δήμο Λεβαδέων  βρήκε μεγάλη απήχηση στον κόσμο της Λιβαδειάς, αφού μέσα σε λίγους μήνες απευθύνθηκαν στο Γραφείο μας, δεκάδες  άνεργοι συμπολίτες μας.
Η ηλεκτρονική βάση δεδομένων στην οποία συγκεντρώνονται τα επαγγελματικά προφίλ των ανέργων που καθημερινά μας επισκέπτονται, ανέρχεται αριθμητικά στους 97,  αντίστοιχα και η ηλεκτρονική βάση δεδομένων με τα βιογραφικά των ενδιαφερόμενων ανέργων.
Από το σύνολο των καταγεγραμμένων ανέργων μας, ωφελήθηκαν με εξεύρεση εργασίας – σε διάφορες μορφές απασχόλησης-  συνολικά 23 άτομα.
Πολλαπλάσιος είναι ο αριθμός των ωφελουμένων ενδιαφερομένων ανέργων, που επισκέπτονται καθημερινά την ιστοσελίδα μας.
Αυτό μας δίνει έναυσμα και μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την προσπάθειά  μας, εφαρμόζοντας νέα ή βελτιώνοντας τα υπάρχοντα εργαλεία και τους μηχανισμούς υποστήριξης της απασχόλησης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Εστιάζοντας σ΄ αυτή την κατεύθυνση, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους επιχειρηματίες - εργοδότες  της περιοχής μας που θέλουν να προσλάβουν προσωπικό, να έρθουν σε επαφή μαζί μας, ώστε να καταχωρήσουμε δωρεάν την αγγελία τους στην ιστοσελίδα μας, παρέχοντάς τους εργαλεία να προβάλλουν και να προσδιορίσουν στοχευμένα, εχέμυθα και με σαφήνεια τις ανάγκες τους για προσωπικό.
Το “Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης” του Δήμου Λεβαδέων λειτουργεί στην Δ/νση Κοινωνικής Προστασίας , Παιδείας και Πολιτισμού, στο Δημαρχείο Σοφοκλέους 15, Λιβαδειά ( 1ος όροφος).
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στα  :
τηλ: 2261350870( κα Παναγιώτα Βάγια)
fax: 2261350880
email: jobinfo@livadia.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Ξεκινούν οι εργασίες για τη βελτίωση του παλαιού Δημαρχείου Βαγίων

Υπογράφηκε η σύμβαση για το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων»

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2015 υπογράφηκε η σύμβαση με την Κοινοπραξία «Σταυρίδης Αναστάσιος – Γιαννακόπουλος Χρήστος» χρηματοδοτούμενου ποσού 114.573,79 € από το Πρόγραμμα «Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ) για το υποέργο με τίτλο : «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», της πράξης «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων» συνολικού προϋπολογισμού 220.137,56 €. 
Το αντικείμενο της προαναφερόμενης πράξης αφορά στη βελτίωση του κτιρίου του παλαιού Δημαρχείου στα Βάγια και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων και θα υλοποιηθεί από τα ακόλουθα υποέργα:
 1ο υποέργο:  Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων, προϋπολογισμού 210.137,56 €
2ο υποέργο: Προμήθεια εξοπλισμού για το έργο «Βελτίωση κτιρίου παλαιού Δημαρχείου Βαγίων και μετατροπή του σε χώρο άσκησης πολιτιστικών δραστηριοτήτων», προϋπολογισμού 10.000,00 € 

Οι παρεμβάσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του 1ου υποέργου είναι οι παρακάτω:
-    βελτίωση της μόνωσης στην οροφή του κτιρίου με συμπληρωματική ενίσχυσή της ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη υγρομόνωση,
-    αντικατάσταση παραθύρων και στο υπόγειο, με όμοια νεότερης σειράς και διπλούς υαλοπίνακες ώστε να εξασφαλισθεί καλύτερη θερμομόνωση και υγρομόνωση του κτιρίου,
-    αντικατάσταση των εσωτερικών θυρών,
-    επίστρωση όλου του δαπέδου με πλακίδια δαπέδου,
-    επισκευή και στίλβωση της επίστρωσης με μάρμαρο στο τμήμα που υπάρχει ήδη αποξήλωση διαχωριστικών,
-    κατασκευή ψευδοροφής με επένδυση ορυκτών ινών,
-    κατασκευή WC για ΑΜΕΑ και προσωπικού με τις ανάλογες διαρρυθμίσεις (κατασκευή θύρας, τοποθέτηση ανάλογων ειδών υγιεινής κλπ) κατασκευή ανελκυστήρα στην είσοδο για εξασφάλιση πρόσβασης των ΑΜΕΑ.
-    επισκευές στα επιχρίσματα εσωτερικά και εξωτερικά όπου έχουν φθαρεί καθώς και στα σημεία που θα γίνουν οι διάφορες επεμβάσεις (κουφώματα κλπ) καθώς επίσης και χρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά.
-    αντικατάσταση του καυστήρα και του λέβητα,
-    αντικατάσταση των ηλεκτρικών γραμμών και του ηλεκτρικού πίνακα, κατασκευή γραμμών ασθενών ρευμάτων,
-    τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα και φωτοβολταϊκών στην οροφή του κτιρίου καθώς και
-    οι απαραίτητες γραμμές ύδρευσης και αποχέτευσης στα WC προσωπικού και ΑΜΕΑ
Παράλληλα με την υλοποίηση του 1ου υποέργου και με την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών, θα υλοποιηθεί και το 2ο υποέργο (προμήθεια εξοπλισμού)
Το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών θα έχουν περαιωθεί έως τις 15/11/2015.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015- Ακύρωση θεατρικής παράστασης “Ειρήνη” του Αριστοφάνη



Σας ενημερώνουμε ότι η θεατρική παράσταση «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από τη θεατρική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Λιβαδειάς που είχε προγραμματισθεί να παρουσιαστεί σήμερα Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015 στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας, ακυρώνεται λόγω κωλύματος ενός εκ των βασικών συντελεστών της  παράστασης.

Διαβάστε Περισσότερα »

Θήβα: Η βόλτα με την κλεμμένη μηχανή είχε άδοξο τέλος ...

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί σε περιοχές της Θήβας και της Άμφισσας, κατηγορούμενοι για κλοπές τροχοφόρων

Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 28, 31, & 32 ετών αντίστοιχα, σε περιοχές της Θήβας και της Άμφισσας, οι οποίοι κατηγορούνται για κλοπές τροχοφόρων.

Ειδικότερα στη πρώτη περίπτωση, ο 28χρονος κατελήφθη χθες (15-09-2015) το απόγευμα στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, να οδηγεί δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί νωρίτερα χθες το μεσημέρι από την περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας.

Στη δεύτερη περίπτωση, ο 31χρονος και ο 32χρονος κατελήφθησαν σήμερα (16-09-2015) πρώτες πρωινές ώρες στην Άμφισσα, από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. Φωκίδας, να οδηγούν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο όπως προέκυψε είχε αφαιρεθεί λίγη ώρα πριν από την ανωτέρω περιοχή. Επιπλέον αναζητούνται για συλληφθούν δύο ακόμη συνεργοί τους, ηλικίας 33 & 21 ετών.

Τα ανωτέρω οχήματα κατασχέθηκαν και θα αποδοθούν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Διαβάστε Περισσότερα »

Το Permissospress σας "πάει" Κύθνο

H Kύθνος της απλότητας.Η Κύθνος των αντιθέσεων.Η Κύθνος των αμέτρητων όρμων και κολπίσκων,με τα διάφανα γαλαζοπράσινα νερά.
Η Κύθνος είναι ένα μικρό νησί των Κυκλάδων με 1.500 κατοίκους σκορπισμένους στην Χώρα,στη Δρυοπίδα,στα Λουτρά,στην Κανάλα και στον Μέριχα.
Η Κύθνος είναι ένα πανέμορφο νησί των Δυτικών Κυκλάδων,βουτιγμένο στο μπλε του Αιγαίου που ξεχωρίζει γιατί διατηρεί τον παραδοσιακό της χαρακτήρα αναλοίωτο.
Η Κύθνος θα σας κατακτήσει με τα όμορφα,γραφικά χωριά της,τις πολυάρυθμες παραλίες της αλλά και το φιλόξενο χαμόγελο των κατοίκων της.
Η ΚΥΘΝΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ
Ακολουθεί πλούσιο φωτορεπορτάζ.

 

 

 
 


 ΟΛΕΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ





















Διαβάστε Περισσότερα »

Νεο Διοικητικό Συμβούλιο στην ΟΕΒΕ Θήβας


Διαβάστε Περισσότερα »

Mικρή άνοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια



Αίθριος ο καιρός σήμερα Τετάρτη. Ανεμοι στο Αιγαίο βόρειοι τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ. Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας κυρίως στα δυτικά. Η ορατότητα περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τα βόρεια.


Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ:

    Μακεδονία, Θράκη

καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 16 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα στο ιόνιο βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 19 έως 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

καιρός: γενικά αίθριος, στα βόρεια λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 15 ες 31 και κατά τόπους 32 βαθμούς Κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

καιρός: γενικά αίθριος, στην Κρήτη πρόσκαιρες νεφώσεις.
άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα στις Κυκλάδες τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

    Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

καιρός: γενικά αίθριος.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 πρόσκαιρα την ήμερα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Αττική

άκαιρος: γενικά αίθριος.
άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 και πιθανόν πρόσκαιρα 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

καιρός: γενικά αίθριος, τις πρωινές ώρες η ορατότητα πιθανόν να είναι τοπικά περιορισμένη.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ