Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

«Μάθε παιδί μου μπάσκετ…» στην Αλίαρτο

Μια  προσπάθεια με πολύ αγάπη απο γονείς του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων   για να μάθουν τα παιδιά  μπάσκετ.
Η άσκηση να γίνει τρόπος ζωής και πηγή χαράς, μάθησης, υγείας, ζωντάνιας για τα παιδιά 

.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων

Με την παρούσα σας προσκαλούμε σε  συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα πραγματοποιηθεί την 23η Σεπτεμβρίου 2015, ημέρα Τετάρτη και ώρα  12.30  στο Δημοτικό Κατάστημα.

                   Τα θέματα   της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

1.    Σύνταξη σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2016.
2.    Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για επανακαθορισμό διδάκτρων στο δημοτικό Ωδείο.
3.    Eισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για καθορισμό διδάκτρων στη Φιλαρμονική Δήμου Λεβαδέων.
4.    Eισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο για καθορισμό τέλους χρήσης χώρου Εμποροπανήγυρης για το έτος 2015.
5.    ΄Εγκριση Πρακτικού Δημοπρασίας του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ».
6.    ΄Ελεγχος των προβλεπόμενων από το άρθρο 4.2 της διακήρυξης του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΑΣΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΟΙΚΙΣΜΟ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΕΩΣ ΣΤΡΟΦΗ ΝΤΑΟΥΜΗ», δικαιολογητικών , για τη σύναψη σύμβασης.
7.    Κατακύρωση δημοπρασίας για την «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού για το έτος 2015».
8.    ΄Εγκριση πρακτικού διενέργειας διαγωνισμού για το υποέργο (6) ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΝΟΣ (1) ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ 4Χ4 του έργου: «Προμήθεια εξοπλισμού διαχείρισης στερεών αποβλήτων 1ης Διαχειριστικής Ενότητας Νομού Βοιωτίας.
9.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ».
10.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση πίστωσης της πολυετούς δαπάνης για την υλοποίηση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ».
11.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 16.705,75 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΜΕΛΕΤΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΙΟΥ».
12.    Διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 16.751,67 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.) για το έργο : «ΜΕΛΕΤΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΑΙΡΩΝΕΙΑΣ».
13.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 492,00 ευρώ για εργασίες απολύμανσης – απεντόμωσης για τις ανάγκες των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Λεβαδέων.
14.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 105,00 ευρώ για οφειλή του πρώην ΝΠΔΔ  ΑΠΟΔΗΛ προς Δ.Ο.Υ. Λιβαδειάς.
15.    Έγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 14.955,60 ευρώ για την προμήθεια ασφαλτομίγματος και ψυχρής ασφάλτου.
16.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης ποσού 1.992,60 ευρώ για την προμήθεια υαλοπινάκων κουφωμάτων.
17.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 26.808,02 ευρώ που αφορούν μέρος υποχρεώσεων παρελθόντων ετών του Δήμου Λεβαδέων.
18.    Διάθεση πίστωσης συνολικού ποσού 86,00 ευρώ , για τα ασφάλιστρα ενός νέου οχήματος του Δήμου , έως το τέλος του έτους 2015.
19.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης συνολικής πίστωσης 2.184,05 ευρώ για πληρωμή τόκων και δικαστικών εξόδων που αφορούν τελεσίδικες αποφάσεις προς την προμηθεύτρια της πρώην Κοινότητας Κυριακίου κ. Κυριακούλα Πράππα.
20.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης 200,00 ευρώ για έξοδα δημοσίευσης απόφασης καθιέρωσης υπερωριακής απασχόλησης προσωπικού καθαριότητας για τις ανάγκες καθαρισμού των χώρων της Εμποροπανήγυρης.
21.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 24.538,50 ευρώ για αμοιβή ανάθεσης διαμόρφωσης – κατασκευής των παραγκών της εμποροπανήγυρης.
22.    ΄Εκδοση εντάλματος προπληρωμής επ ονόματος δημοτικού υπαλλήλου ποσού 1.206,07 για την πληρωμή δαπάνης που αφορά (6) έξι προσωρινών τριφασικών παροχών για την λειτουργία της Εμποροπανήγυρης 2015.
23.    ΄Εγκριση δαπάνης και διάθεσης εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 3.500,00 ευρώ για μίσθωση χημικών τουαλετών για την Εμποροπανήγυρη.
24.    Έγκριση δαπάνης και διάθεση εγγεγραμμένης πίστωσης ποσού 1.400,00 ευρώ για προμήθεια ‘boiler’ ζεστού νερού χρήσης για το Κλειστό Γυμναστήριο.
25.    Αναμόρφωση προϋπολογισμού τρέχουσας χρήσης.
26.    Aκύρωση Διαγωνισμού λόγω μη συμφέρουσας προσφοράς του έργου : «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΊΑΣ».
27.    Εισήγηση για προσδιορισμό του ποσοστού του ύψους των τροφείων στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Λεβαδέων για το μήνα Σεπτέμβριο 2015 , λόγω καθυστέρησης της έναρξης λειτουργίας τους.


                                                         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
     ΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΤΑ

         ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
Διαβάστε Περισσότερα »

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το βράδυ των Εκλογών -Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Σημαντική μεταβολή του καιρού από την Κυριακή έως και την Τρίτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από ισχυρούς ανέμους και χαλάζι.


Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:
1. Σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών αναμένεται από τις βραδινές ώρες της Κυριακής (20-09-2015) και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις καταιγίδες, οι οποίες σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα προγνωστικά στοιχειά πιθανόν (με πιθανότητα μεγαλύτερη από 80%) να είναι κατά τόπους έντονες και να συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
2. Τη Δευτέρα (21-09-2015) σταδιακά θα επιδεινωθούν οι καιρικές συνθήκες σε όλη τη χώρα με τα έντονα φαινόμενα να επηρεάζουν κυρίως τη Δυτική, τη Βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική νησιωτική χώρα.
3. Την Τρίτη (22-09-2015) θα επικρατήσει πιθανή κακοκαιρία με τα έντονα φαινόμενα να περιορίζονται στο τέλος της ημέρας στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων καταιγίδων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση
www.civilprotection.gr.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ-ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΕ


Συνάδελφοι,
Λήγει η προθεσμία για τους οφειλέτες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που θέλουν να πάρουν σύνταξη
Λήγει στις στο τέλος του μήνα η δυνατότητα,  που έχουν οι οφειλέτες – ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ, να υποβάλλουν αίτηση χορήγησης σύνταξης, με συμψηφισμό των αναδρομικά δικαιούμενων συντάξεων, σύμφωνα  με το άρθρο 38 του νόμου 4331/2015,  που ορίζει ρητά ότι ο συμψηφισμός μπορεί να πραγματοποιηθεί εφόσον ο ασφαλισμένος δεν οφείλει εισφορές πάνω από 55 μηνιαίες συντάξεις, όπως αυτές προκύπτουν από τα κατώτατα όρια ανά κατηγορία σύνταξης.
Μαζί με τα πρόσθετα τέλη και τις τυχόν επιβαρύνσεις, η οφειλή δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 25.000 ευρώ για να γίνει ο συμψηφισμός με τις αναδρομικές συντάξεις…
Εφόσον υπάρχει και υπόλοιπο οφειλής, το ποσό αυτό μπορεί να παρακρατηθεί σε ίσες μηνιαίες δόσεις, που δεν μπορεί να είναι περισσότερες από 5 έτη….
Η πρώτη δόση παρακρατείται αναδρομικά από την σύνταξη του πρώτου μήνα, μετά το συμψηφισμό και συνολικά, το ποσό της οφειλής που συμψηφίζεται με αναδρομικές συντάξεις καθώς και εκείνο που παρακρατείται σε δόσεις από την καταβαλλόμενη σύνταξη δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 50.000 ευρώ.
Για τους ασφαλισμένους που υπάγονται στην συγκεκριμένη ρύθμιση, η συνταξιοδοτική απόφαση δεν εκδίδεται πριν από την πάροδο τουλάχιστον 18 μηνών από την υποβολή της αίτησης.

Οι δικαιούχοι σύνταξης, που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία, μέχρι να λάβουν το σύνολο της σύνταξής τους, δικαιούνται μηνιαίο ποσό 360 ευρώ, χωρίς όμως δικαίωμα λήψης προσωρινής σύνταξης, ποσό που θα συμψηφιστεί με τις αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις.
Με δήλωσή τους, οι συνταξιούχοι, μπορούν να παραιτηθούν του δικαιώματος λήψης αυτού του ποσού κατά την περίοδο αναμονής έκδοσης της οριστικής συνταξιοδοτικής απόφασης.
Η διάταξη έχει εφαρμογή σε αιτήματα συνταξιοδότησης, που υποβάλλονται από τις 2/7/2015 και μετά, που ξεκίνησε η ισχύς του νόμου, σε αιτήματα που υποβλήθηκαν πριν τις 2/7/2015, σε αιτήματα που  βρίσκονται σε εκκρεμότητα και δεν έχει γνωστοποιηθεί οφειλή, σε αιτήματα που υποβλήθηκαν πριν την έναρξη του νόμου και   σε αιτήματα που γνωστοποιήθηκε η οφειλή στους υποψήφιους συνταξιούχους αλλά δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των δύο μηνών για την εξόφλησή της, μέχρι τις 2/7/2015…
Την αντίστοιχη δυνατότητα έχουν και οι οφειλέτες του ΕΤΑΑ, οι οποίοι μπορούν εφόσον υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι 30/9/2015, να συμψηφίσουν το σύνολο ή μέρος της οφειλής τους και μέχρι του ποσού των 50.000 ευρώ με τις αναδρομικά δικαιούμενες συντάξεις τουλάχιστον 18 μηνών.
Τυχόν επιπλέον ποσό οφειλής, που υπερβαίνει δηλαδή τα 50.000 ευρώ, καταβάλλεται εφάπαξ εντός διμήνου από την γνωστοποίηση της οφειλής και αν το ποσό της οφειλής δεν καλύπτεται από τις 18 αναδρομικές συντάξεις, το υπόλοιπο παρακρατείται σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις,  μέχρι και 60 από τις συντάξεις.
Στο 18μηνο οι ασφαλισμένοι μπορούν, αν θέλουν,  να λαμβάνουν μηνιαίως 360 ευρώ, χωρίς να έχουν δικαίωμα σε προσωρινή σύνταξη, ενώ δικαιούνται παροχών ασθένειας, καταβάλλοντας εισφορά.

               
                ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΕΒΕ ΘΗΒΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

      ΧΑΡΑΤΣΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ               ΧΡΗΣΤΟΥ  ΗΛΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

"Μάζεψαν" 16 στην Στερεά Ελλάδα

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων σε περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα για διάφορα αδικήματα

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι, στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν με σκοπό την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, τη δίωξη της παράτυπης μετανάστευσης και γενικότερα την αντιμετώπιση κάθε μορφής παραβατικής συμπεριφοράς, συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο, συνολικά δεκαέξι (16) άτομα και συγκεκριμένα:

Τέσσερις (4) ημεδαποί και ειδικότερα, δύο στο Αλιβέρι Εύβοιας και ένας στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς των Δ’ & Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και ένας στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, για παραβάσεις νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Κατασχέθηκαν, κατά περίπτωση, μικροποσότητες ηρωίνης, κατεργασμένης κάνναβης και ναρκωτικών δισκίων.

Εννέα (9) αλλοδαποί και ειδικότερα, τέσσερις στη Χαλκίδα και ένας στη Λίμνη Εύβοιας, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. & της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας αντίστοιχα, καθώς και τέσσερις στην Άμφισσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, διότι στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική Επικράτεια.

Ημεδαπή στην Ερέτρια Ευβοίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε Απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Δύο (2) άτομα και ειδικότερα, ένας ημεδαπός στις Θερμοπύλες Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδας και ένας αλλοδαπός στη Θήβα, από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Θηβών, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι αποσκοπούν στην πρόληψη και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σύλληψη 28χρονου στις Αλαλκομενές Βοιωτίας για κλοπή και απόπειρες κλοπών

Συνελήφθη 28χρονος ημεδαπός στις Αλαλκομενές Βοιωτίας, κατηγορούμενος για κλοπή και απόπειρες κλοπών


Συνελήφθη, χθες (17-09-2015) το βράδυ στις Αλαλκομενές Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και απόπειρες κλοπών.

Ειδικότερα χθες αργά το απόγευμα, ο 28χρονος αρχικά παραβίασε αποθήκη ιδιοκτησίας 66χρονης ημεδαπής και αφαίρεσε από το εσωτερικό της ένα γεωργικό εργαλείο. Στη συνέχεια αποπειράθηκε να εισέλθει σε δύο οικίες της περιοχής, με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τους ιδιοκτήτες τους και τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς κινητοποιήθηκαν άμεσα, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του 28χρονου, ενώ όπως διαπιστώθηκε από το έλεγχο των στοιχείων του, εκκρεμούσαν σε βάρος του δύο (2) καταδικαστικές Αποφάσεις, με συνολική ποινή φυλάκισης δεκατριών (13) μηνών, για διάπραξη κλοπών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.


Διαβάστε Περισσότερα »

Έτοιμη η Π. Ε. Βοιωτίας για τις εκλογές δηλώνει η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά



Με το Π.Δ. 66/2015 που δημοσιεύθηκε στο 107Α Τεύχος της Εφημερίδας της Κυβέρνησης προκηρύχθηκαν γενικές Βουλευτικές εκλογές και ορίσθηκε ημέρα διενέργειας της ψηφοφορίας η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015.

Με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φανής Παπαθωμά  έχουν καθοριστεί τα εκλογικά τμήματα και καταστήματα ψηφοφορίας για τη διενέργεια των εκλογών. Στους εκλογείς γίνεται γνωστό που ψηφίζουν από πρόγραμμα ψηφοφορίας που εκδίδουν οι Δήμοι του Νομού, 3 μέρες πριν την εκλογή.

Από το πολυμελές Πρωτοδικείο Λιβαδειάς ανακηρύχτηκαν 58 υποψήφιοι Βουλευτές.

Ο αριθμός των βουλευτικών εδρών της Εκλογικής Περιφέρειας του Νομού Βοιωτίας  είναι τρεις.

Οι εκλογές θα διενεργηθούν με το σύστημα των δεσμευμένων συνδυασμών (λίστας ) και ο εκλογέας δεν εκφράζει προτίμηση υπέρ υποψηφίου, δηλαδή δεν τίθεται σταυρός προτίμησης υπέρ υποψηφίου, με αποτέλεσμα την ταχύτερη εξαγωγή των αποτελεσμάτων.

Για το Νομό Βοιωτίας συστάθηκαν 208 εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουν 107.447 βασικοί εκλογείς. Μαζί με Στρατιωτικούς, Αστυνομικούς, Κρατούμενους το σύνολο των εκλογέων είναι 107.999.

Η ψηφοφορία σύμφωνα με τη Νομοθεσία  για την Εκλογή Βουλευτών (Π.Δ. 26/2012 ΦΕΚ 57Α /15-3-2012) θα διεξαχθεί από ώρα 07:00 – 19:00.

Στην ψηφοφορία θα συμμετέχουν οι νέοι εκλογείς  που έχουν  γεννηθεί κατά το έτος 1997.

Το βράδυ των εκλογών κάθε εισερχόμενο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας τηλεγράφημα αποτελεσμάτων, αφού μεταδοθεί στο ΥΠ.ΕΣ., θα καταχωρείται αμέσως από συνεργείο υπαλλήλων σε Η/Υ  και θα μεταδίδεται για τη πληρέστερη ενημέρωση των πολιτών και των ΜΜΕ του Νομού μέσω Internet (www.pste.gov.gr).

Η Αντιπεριφερειάρχης, κ. Φανή Παπαθωμά, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την απρόσκοπτη διεξαγωγή των εκλογών. Καλώ όλους τους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες ασκώντας το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμά τους  και να καθορίσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και το μέλλον της χώρας,  επιλέγοντας κυβέρνηση  που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από την κρίση και την αβεβαιότητα δίνοντας αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοπρέπεια στο λαό που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια».


Διαβάστε Περισσότερα »

"Ο Μπήτερμαν και οι Εμπρηστές"το Σάββατο στη Λιβαδειά


Διαβάστε Περισσότερα »

Γυναίκα καταπλακώθηκε από τρακτέρ στο Λούτσι Βοιωτίας



Τραγικό θάνατο βρήκε μια 73χρονη στη Βοιωτία που καταπλακώθηκε από τρακτέρ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 08.00 το πρωί της Παρασκευής στο χωριό Λούτσιο. Την άτυχη ηλικιωμένη βρήκε ένας γείτονάς της. Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και η 73χρονη διεκομίσθη στο νοσοκομείο, ωστόσο ήταν ήδη πολύ αργά.

Η αστυνομία διενεργεί προανάκριση για να διαπιστωθεί πως ακριβώς έγινε το τραγικό συμβάν.

Διαβάστε Περισσότερα »

Δωρεάν εξετάσεις για την πρόληψη του διαβήτη στο Δήμο Θηβαίων


Ο Δήμος Θηβαίων, στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής, και σε συνεργασία με το Εθνικό  Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ), στο οποίο είναι μέλος , θα υλοποιήσει,  από τις 21 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτώβρη 2016,  σε όλες τις δημοτικές του ενότητες,  πρόγραμμα Πρόληψης Σακχαρώδη Διαβήτη με Δωρεάν Εξετάσεις στο Γενικό Πληθυσμό, εστιάζοντας στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Οι δωρεάν εξετάσεις θα γίνουν από νοσηλευτές του Δημοτικού Οργανισμού Δήμου Θηβαίων και του  “Βοήθεια στο Σπίτι”, όπως ακολούθως :

•    21-22-23 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Θήβας ( Τηλ. 2262024244)
•    24-25 Σεπτεμβρίου στο ΚΑΠΗ Βαγίων ( Τηλ 2262061366)
•    28-29 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Καπαρελλίου ( Τηλ. 2262098857)
•    30 Σεπτεμβρίου & 1 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Κατάστημα Δομβραίνας
(Τηλ. 2264350019/50020)

Όσοι επιθυμούν να εξεταστούν ΔΩΡΕΑΝ καλούνται να προσέλθουν στους ανωτέρω αναγραφόμενους χώρους από ώρες 08:00 έως 10:00 π.μ., νηστικοί.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ !!


Επιτέλους μπαίνει το Φθινόπωρο από την ερχόμενη Δευτέρα
και μετά, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες.

Από την Κυριακή και κυρίως μέσα στην Δευτέρα, ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική αλλαγή, με βροχές στην δυτική και βόρεια Ελλάδα, ενώ μέσα στη Δευτέρα ο καιρός θα χαλάσει και στην κεντρική χώρα.

Υποψήφιες πόλεις για βροχές είναι και η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Θα εισχωρήσουμε μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι που περάσαμε, στο Φθινόπωρο και επιτέλους ο καιρός θα θυμίσει την εποχή στην οποία βρισκόμαστε ήδη.

Πηγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΦΥΣΣΑ

Σήμερα  συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.
Δεν ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή έδρασε σαν τσιράκι και μπράβος των εργοδοτών και των βιομηχάνων και στήριξε τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Δεν ξεχνάμε ότι βασικός στόχος της Χρυσής Αυγής είναι οι φτωχοί, οι κατατρεγμένοι, οι αγωνιστές και οι οργανώσεις  του λαϊκού κινήματος.
Ο λαός έχει και μνήμη και γνώση. Πολέμησε το ναζισμό και το φασισμό και θα το κάνει ξανά.
 Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. επαρχίας Λιβαδειάς καλεί  τους εργαζομένους , τη νεολαία και  όλους τους πολίτες , να μαυρίσουν τη Χρυσή Αυγή στις εκλογές και  να διώξουν το φασισμό από τις γειτονιές, τα σωματεία και τα σχολεία.




                                                       ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ



           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ




        ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                       ΒΑΡΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα »

ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ‏ΑΘΗΝΩΝ

H συγκίνηση και το δέος ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής και τα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca, για την αποκάλυψη του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.
Στην εκδήλωση, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ενώ η παρουσίαση έγινε από  την Αρχαιολόγο-Επικοινωνιολόγο και Γενική Γραμματέας των Διεθνών Βραβείων  Giuseppe Sciacca Βίκυ Μπαφατάκη.
Η Υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca Κατερίνα Νίκου με τη βελούδινη φωνή και ο Γιώργος Βασιλλόπουλος στα πλήκτρα, απογείωσαν το συναίσθημα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν και έκαναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου πεσόντων Αστυνομικών ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Αντώνης Μακρυδημήτρης, ο Καθηγητής Εγκληματολογίας και τέως Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Πανούσης.Περισσότερα ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα »

Τσίπρας: Κοντά στις αρχές του 2016 η άρση των capital controls


Στις αρχές του 2016 τοποθέτησε ο Αλέξης Τσίπρας την άρση των capital controls, κάνοντας μια «χοντρική» εκτίμηση, ενώ τόνισε πως μετά τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργήθηκε πλαίσιο συμμαχιών στην Ευρώπη που μιλάει για απομείωση του ελληνικού χρέους

Μιλώντας στην εκπομπή «στον ενικό», ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι τα capital controls θα αρθούν χοντρικά, όπως δήλωσε ο ίδιος, στις αρχές του 2016, μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και σε συνάρτηση με μία σειρά παραγόντων. Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση εκτίμησε ότι αν είχε γίνει το 1/3 της διαπραγμάτευσης που έκανε ο η κυβέρνηση του τα προηγούμενα χρόνια, θα υπήρχαν καλύτερα αποτελέσματα.

Ερωτηθείς για το θέμα του χρέους, τόνισε πως μετά τη διαπραγμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης «για πρώτη φορά δημιουργείται πλαίσιο συμμαχιών στην Ευρώπη που απομονώνει αυτούς που δεν θέλουν να «δουν» την απομείωση του χρέους». Παράλληλα δήλωσε πως « η διαφορά στην αντίληψη της Ν.Δ. με τη δική μας είναι ότι δεν μπορείς να βγεις από την κρίση με ένα χρέος που είναι κόμπος στον λαιμό».

Σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε από τον πρόεδρο της ΝΔ, υπογράμμισε ότι στo debate είχε δεχτεί συμβουλές από τους επικοινωνιολόγους του να λέει χαρακτηρισμούς, όπως «μνημονιακός και νεομνημονιακός», αντί να απαντά επί της ουσίας και με επιχειρήματα.

Τέλος, δήλωσε ότι η δημιουργική ασάφεια του Γιάνη Βαρουφάκη δεν βοήθησε στην εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, ωστόσο δεν φέρει ευθύνη ο πρώην υπουργός Οικονομικών, καθώς «από την πλευρά των δανειστών υπήρχε το σχέδιο της παρένθεσης, θα μας οδηγούσαν στα άκρα έτσι και αλλιώς.

Διαβάστε Περισσότερα »

Ηλιοφάνεια και καλοκαιρία σε όλη την χώρα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή. Βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά μέχρι 7 μποφόρ.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 33 και κατά τόπους 34 βαθμούς κελσίου.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 και πρόσκαιρα την ημέρα στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 28 βαθμούς κελσίου και κατά τόπους στην Κρήτη έως 31 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς πρόσκαιρα το μεσημέρι νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ