Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2015

Μην αφήνεις άλλους να αποφασίζουν για σένα

Η δίκαιη απογοήτευση των πολιτών και η υποχρέωση να συμμετέχουν στις εκλογές και να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον τους. Η αποχή δεν μπορεί να αποτελεί λύση, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο και η "εθνική μελαγχολία", δεν μπορεί να είναι δικαιολογία

Πληθυσμός ή λαός; Ποιο σε εκφράζει περισσότερο; Πού τοποθετείς τον εαυτό σου σε μια έστω παρηκμασμένη κοινωνία και σε ένα πολιτικό σύστημα που σε έχει απογοητεύσει, σε έχει προδώσει, αλλά εξαρτάται από σένα να παραδεχθείς αν σε έχεις ηττηθεί ή αν έχεις ακόμα ένα γύρο μπροστά σου για να παλέψεις και να αλλάξεις τα δεδομένα;

Ανήκουμε στον πληθυσμό μιας χώρας, αλλά είναι καλύτερο να αποτελούμε κομμάτι του λαού της συμμετέχοντας στα κοινά, ελέγχοντας την εξουσία ή δίνοντάς της εντολή, να είμαστε δηλαδή πέρα από κάτοικοι και ενεργοί πολίτες και μέρος της ιστορίας που γράφεται.

Η απογοήτευση και από τη διάψευση των προσδοκιών της 25ης Ιανουαρίου και από τη διαστρέβλωση της εκπεφρασμένης άποψης του λαού στο δημοψήφισμα, είναι μεγάλη.

Είναι γεγονός ότι μια ολόκληρη γενιά αναγκάστηκε από τη ζωή να πολιτικοποιηθεί, να παλέψει, να βγει στους δρόμους, να συζητήσει για την πολιτική και την οικονομία και να συμμετέχει στα κοινά. Έγινε απότομα, έγινε άγαρμπα, έγινε με πίκρα και πόνο στην εποχή των μνημονίων, αλλά σημασία έχει ότι η πολιτικοποίηση έγινε.

Και αν μέσα στα μνημόνια, οι έχοντες ενδιαφέρον για την πολιτική αυξήθηκαν, ο τρόμος του Ιουλίου, τα Capital Controls, ο πνιγμός της Δημοκρατίας εντός της ΕΕ και η αλλαγή στάσης της ελληνικής κυβέρνησης, έκαναν πολλούς να νομίσουν ότι δεν έχει σημασία να ψηφίζεις και να συμμετέχεις. Ότι η ψήφος του ελληνικού λαού δεν σήμαινε τίποτα.

Δεν είναι έτσι όμως. Μπορεί τώρα να κυριαρχεί η απογοήτευση, αλλά χρόνια μετά θα μνημονεύουμε και τη συμμετοχή και την εμπειρία και την έστω και (βίαιη) ωρίμανση πολλών, που άρχισαν να σκέφτονται πολιτικά.

Οι νέοι άνθρωποι, που ενθουσιάζονται και απογοητεύονται εύκολα, δεν πρέπει να αφήσουν στην άκρη την διάθεσή τους να συμμετέχουν. Δεν πρέπει να αφήσουν σε άλλους να καθορίσουν την επόμενη μέρα χωρίς αυτούς.

Η αποχή, βολεύει κομματικούς στρατούς, που ψηφίζουν οργανωμένα κυνηγώντας στόχους και εξυπηρετώντας συμφέροντα. Βολεύει τους ναζί, που μοιάζουν μεγάλο ψάρι, όσο μικραίνει η λίμνη της συμμετοχής, ενώ στην πραγματικότητα, είναι μια θλιβερή μειοψηφία σε μια κοινωνία, που παρά τις συνθήκες ακραίας λιτότητας, δεν έχασε την ψυχή της.

Ο ενεργός πολίτης, πρέπει να είναι ενεργός καθημερινά. Να μάχεται, να ενημερώνεται, να προσπαθεί να υπερασπίζεται τα λόγια του με τα έργα του και να ψηφίζει όταν καλείται να αποφασίσει για το πού πρέπει να πάει η χώρα. Δεν είναι μόνο δικαίωμά μας η συμμετοχή, είναι υποχρέωσή μας.

Η ιστορία μας, που τόσο συχνά την επικαλούμαστε, είναι γεμάτη από ήττες και απογοητεύσεις. Κάθε φορά συνεχίσαμε και σταθήκαμε όρθιοι. Η εκλογική αναμέτρηση που έρχεται είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για να μην ανταποκριθούμε στην υποχρέωση μας να συμμετέχουμε, λόγω κάποιου είδους "εθνικής μελαγχολίας".
Το να κατέβεις σε έναν αγώνα, δεν σημαίνει ότι θα τον κερδίσεις, αλλά σίγουρα θα κερδίσεις περισσότερα από το να μην συμμετείχες καθόλου.
news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Σπαρταριστές ατάκες από ελληνικές ταινίες για τις εκλογές - ΒΙΝΤΕΟ



Ο ελληνικός κινηματογράφος κατάφερε να αποτυπώσει με τον πιο γλαφυρό και επιτυχημένο τρόπο τα όσα ακούμε και ζούμε κατά την περίοδο των εκλογών. Αρκετές ατάκες έχουν μείνει στην ιστορία και μας προκαλούν γέλιο όσες φορές και αν τις ακούσουμε. Ποιος δεν θυμάται τον προεκλογικό λόγο του Μαυρογιαλούρου με τα «ατελείωτα θα» και το γκάρισμα του γαϊδάρου ή τον Γκόρτσο να λέει: «Οι εκλογές αυτές είναι μουγκές». Δείτε αυτές τις σπαρταριστές σκηνές και πολλές άλλες και γελάστε με την καρδιά σας στο παρακάτω βίντεο.
Διαβάστε Περισσότερα »

2,5 χιλιάδες Ελληνίδες κάνουν στριπτίζ μπροστά στην κάμερα επί πληρωμή




    "Πρόκειται για γυναίκες της διπλανής πόρτας"

Σε 2,5 χιλιάδες υπολογίζονται οι «γυναίκες της διπλανής πόρτας» που κάνουν ζωντανό σόου μπροστά στην κάμερα του υπολογιστή τους επί πληρωμή. Το διαδικτυακό στριπτίζ υπολογίζεται ότι... τους αποφέρει κάθε φορά που γδύνονται 60 ευρώ.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφηερίδας Espresso, από τις έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι Έλληνες προσφέρουν τις ιδιαίτερες στιγμές τους στο web για να συνεισφέρουν στον προϋπολογισμό τους με αφορολόγητο χρήμα.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα ο τζίρος από το παγκόσμιο διαδικτυακό στριπτίζ ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την ημέρα...

Διαβάστε Περισσότερα »

Μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων κατά της κατασκευής Σ.Μ.Α. στον Οξύλιθο

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη την Παρασκευή 18.09.2015, στις 17:00, στις «Κοκκινοεκκλησίες» Κήπων, μεγάλη συγκέντρωση κατά της κατασκευής Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) στην περιοχή. Η συγκέντρωση οργανώθηκε από την «Επιτροπή κατοίκων Οξυλίθου κατά του ΣΜΑ» και μετείχαν κάτοικοι από τον Οξύλιθο, τους Κήπους και το Οριό.
Οι κάτοικοι με την παρουσία τους, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στο σχεδιαζόμενο έργο, ανάρτησαν πανό διαμαρτυρίας και μοίρασαν ενημερω-τικό υλικό στα διερχόμενα οχήματα.
Τέλος, δήλωσαν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και προειδοποίησαν την Δημοτική Αρχή Κύμης – Αλιβερίου ότι θα αποτρέψουν την υποβάθμιση της περιοχής με κάθε τρόπο.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΞΥΛΙΘΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡ-ΤΩΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ (Σ.Μ.Α.) στις «ΚΟΚΚΙΝΟΕΚΚΛΗΣΙΕΣ» ΚΗ-ΠΩΝ



Διαβάστε Περισσότερα »

Απάντηση Δημάρχου Αλιάρτου Θεσπιέων στην καταγγελία Σαγάνα

  Απάντηση στην καταγγελία Σαγάνα
      Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση των συμβούλων της  δημοτικής παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης, που υπογράφεται από τον αρχηγό της κο Σαγάνα και αφορά αίτηση Δημότη για επανασύνδεση παράνομης παροχής ύδρευσης σε οικόπεδο εντός οικισμού, όπου σταβλίζονται   οικόσιτα ζώα.
      Ο κος Σαγάνας, εγκλωβισμένος στην επιλογή του να συκοφαντεί και να λασπολογεί τους πάντες, κατάφερε να εγκλωβίσει και μια ιστορική, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παράταξη για την οποία, ακόμα και οι πιο σκληροί αντίπαλοί της, αναγνωρίζουν το πολιτικό ήθος  και κυρίως τον αυστηρά πολιτικό-ιδεολογικό τρόπο που θέτει τα ζητήματα. Αυτό ο κος Σαγάνας και οι Σύμβουλοί του  προφανώς δεν το γνωρίζουν.
Επί της καταγγελίας τώρα μερικές επισημάνσεις:
•    Πράγματι η παράνομη παροχή υπήρχε και ανακαλύφθηκε κατά την αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης από αμίαντο σε πλαστικό και δεν επανασυνδέθηκε γιατί το απαγορεύει ο κανονισμός ύδρευσης.
•    Ο δημότης καθοδηγούμενος από τον κύριο Σαγάνα υπέβαλε αίτηση για επανασύνδεση. Το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο διότι ο κανονισμός ύδρευσης αναφέρει πως «….παροχή ύδρευσης διακόπτεται με απόφαση Δημάρχου ή του αρμόδιου Αντιδημάρχου ενώ η τυχόν επανασύνδεση γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου».
•    Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ (και με τις ψήφους του κου Σαγάνα και των Συμβούλων του) και  κατόπιν εισήγησης της υπηρεσίας ύδρευσης του Δήμου ότι δεν πρέπει να επανασυνδεθεί η παροχή γιατί είναι παράνομη, καθότι είναι σε οικόπεδο εντός οικισμού, χωρίς οικοδομή και φιλοξενεί αριθμό οικόσιτων ζώων κατά παράβαση της Υ1β/2000/4-5-2005 υγειονομικής διάταξης που λέει: «…..οι ανωτέρω πτηνο-κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις θα βρίσκονται πλησιέστερα της οικίας του ιδιοκτήτη τους, από κάθε άλλη νόμιμη κατοικία ή κατάστημα» .Ο κύριος Σαγάνας και οι Σύμβουλοί του προφανώς δε διαβάζουν τις διατάξεις, αλλά και δεν τις ακούνε όταν τις αναφέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μπορούν όμως να επισκεφτούν την περιοχή και να διαπιστώσουν πως η συγκεκριμένη εγκατάσταση βρίσκεται πολύ μακριά από το σπίτι του ιδιοκτήτη της και εφάπτεται σε άλλη κατοικημένη οικία.
•    Είναι τουλάχιστον αστείο να ζητά σήμερα με την ανακοίνωσή του ο κος Σαγάνας και η παράταξή του να επανασυνδέσουμε παροχή που και οι ίδιοι χαρακτήρισαν παράνομη με την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ. πριν μερικές μέρες. ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙ.
•    Ο αγωγός που αναφέρει ο κος Σαγάνας και η παράταξή του πως αντικαταστάθηκε οκτώ μήνες πριν τις εκλογές υπήρχε εκεί πολλές δεκαετίες πριν, ακριβώς για να υποστηρίξει εγκαταστάσεις οικόσιτων ζώων, προκειμένου να είναι μακριά  από τον οικισμό. Αυτό που η Δημοτική αρχή έκανε ήταν να αντικαταστάσει, χρησιμοποιώντας το προσωπικό του Δήμου, το σιδερένιο αγωγό που είχε φθαρεί με αποτέλεσμα να έχει συχνές ζημιές με πλαστικό.
•    Η εμπλοκή συγγενικών προσώπων του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου, που όμως είναι δημότες και δεν υπόκεινται σε μειωμένα δικαιώματα λόγω της συγγένειάς τους, αντικατοπτρίζει το ήθος του κου Σαγάνα και της παράταξής του που επιλέγουν την αντιπαράθεση στο λασπωμένο γήπεδό τους. Στην ίδια  λογική θα έπρεπε να αναφέρει πως από αυτόν τον αγωγό παίρνει νερό, εδώ και δεκαετίες και υποψήφιος Δημοτικός του Σύμβουλος   καθώς και η οικογένεια  συγγενικού του πρόσωπου. Όμως δεν το κάνει γιατί γνωρίζει πως με το ίδιο  νόμιμο καθεστώς παίρνουν και αυτοί, όπως και οι άλλοι που κατηγορεί.
•    Ο κος Σαγάνας και η παράταξή του δεν μπορεί να αντέξει το γεγονός πως το Τρίμηνο Ιούλιο –Σεπτέμβριο, όσο αυτοί «ξεψείριζαν τη μαϊμού»,η δημοτική αρχή οργάνωσε, εκτέλεσε και προγραμμάτισε έργο που πολλές δημοτικές αρχές θα το ήθελαν στο σύνολο της θητείας τους.
•    Δεν αντέχουν ότι, εκτός της διαχείρισης της σκληρής καθημερινότητας, έγιναν και γίνονται τα παρακάτω, γιατί δεν συμμετείχαν σε τίποτα από αυτά, όπως και καμία ιδέα δεν προσέφεραν ένα ολόκληρο χρόνο ως αντιπολίτευση.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑ
1.    Δίκτυα ακαθάρτων Αλίαρτου
2.    Δίκτυα ακαθάρτων Θεσπιών
3.    Κοινόχρηστοι χώροι Άσκρης
ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ  ΙΟΥΛΙΟ –ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ  2015
1.     Σύνδεση Δεξαμενής Αλιάρτου
2.     Συντήρηση  παλαιάς και κατασκευή νέας Δεξαμενής  Μαυρομματίου
3.      Κατάργηση αμιάντου στο Κάστρο-Νέος Αγωγός
4.      Νέο Αντλιοστάσιο Μαζίου
5.     Νέο  Αντλιοστάσιο Νεοχωρίου
6.      Αντλιοστάσιο   Μαυρομματίου
7.      Γέφυρα Κωπαϊδας
8.      Αγορά οικοπέδου στον Υψηλάντη για τη διαμόρφωση της εισόδου του χωριού.
9.      Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου  στον Υψηλάντη
10.      Ανάπλαση Κοινόχρηστου χώρου στον Άγιο Χαράλαμπο Αλιάρτου
11.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ και ανάπλαση παιδικής χαράς Μαζίου
12.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ 2ου Δημοτικού Σχολείου
13.      Πλαστικοποίηση αύλειου χώρου 2ου Νηπιαγωγείου Αλιάρτου
14.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου βόλεϊ Λυκείου Αλιάρτου
15.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Συνοικισμού Ευρυτάνων
16.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Γυμνασίου Θεσπιών
17.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ Δημοτικού Σχολείου Θεσπιών
18.      Πλαστικοποίηση Γηπέδου Μπάσκετ –διαμόρφωση περιβάλλοντος Χώρου- Περίφραξη αθλητικού χώρου στο Κάστρο
19.    Έναρξη κατασκευής της Πλατείας 700 Θεσπιέων
20.    Επισκευές εγκαταστάσεων των σχολικών μονάδων
ΠΡΟΣ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1.    Αντικατάσταση Αγωγού αμιάντου στην  Ευαγγελίστρια (1500 μέτρα)
2.    Αθλητικός Χώρος Μαυρομματίου και γήπεδο 5χ5 Νεοχωρίου
3.    Πεζοδρόμια Λ.Αθηνών Αλιάρτου
4.    Παιδική χαρά και υπαίθριος αθλότοπος Κήπων
5.    Επανέναρξη εργασιών Κλειστού γυμναστηρίου Αλιάρτου
6.    κατασκευή Ταρτάν στίβου στο Στάδιο Αλιάρτου
 

       Ο κος Σαγάνας και η παράταξή του αδυνατεί να αντιπαραθέσει πολιτική συμπεριφορά και επιχειρήματα στο έργο της Δημοτικής Αρχής. Επιλέγει το δρόμο της συκοφαντίας θεσμών και πολιτών.
       Η Δημοτική Αρχή αρνείται να συμμετάσχει στα λαϊκά δικαστήρια της Παράταξης του κου Σαγάνα γιατί τιμά την εντολή των Δημοτών να εργαστεί σκληρά για το καλό του τόπου. Ο φυσικός Δικαστής στον οποίο προσφεύγουμε θα θέσει στον κο Σαγάνα και τους Συμβούλους του τα όρια της ευπρέπειας και του σεβασμού. Μέχρι τότε οι απαντήσεις μας θα δίνονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π.Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις για ναρκωτικά σε Βοιωτία και Εύβοια


Συνελήφθησαν τέσσερα (4) άτομα σε περιοχές της Εύβοιας και της Βοιωτίας, μετά από συστηματικούς αστυνομικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται καθημερινά για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών


Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και ναρκωτικά δισκία


Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συστηματικών αστυνομικών ελέγχων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε διάφορες περιοχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τέσσερα (4) άτομα, τα οποία κατηγορούνται για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας,  σε 27χρονο ημεδαπό, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, οι οποίες περιείχαν μικροποσότητες ηρωίνης, καθώς και δισκία φαρμακευτικού σκευάσματος, για την αγορά των οποίων απαιτείται ιατρική συνταγή.

Στη δεύτερη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ στη Χαλκίδα, ομοίως από αστυνομικούς της Β’ Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Ευβοίας, σε 44χρονο ημεδαπό, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ηρωίνης.

Στη τρίτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε χθες το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή του Σχηματαρίου Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, σε 31χρονο ημεδαπό, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία και ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, τα οποία περιείχαν μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης.

Τέλος στη τέταρτη περίπτωση, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σήμερα πρώτες πρωινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας, σε 27χρονο ημεδαπό, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, η οποία περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Σημειώνεται ότι οι δράσεις αυτές είναι καθημερινές και αποσκοπούν στην καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
Διαβάστε Περισσότερα »

Tα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων

Διαβάστε Περισσότερα »

24 ώρες πριν τις εκλογές ανοίγει η "ψαλίδα" υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ

Η επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι από τις σπάνιες φορές που προσφέρει στον νικητή μια μοναδική ευκαιρία: Μια πλήρη τετραετία, χωρίς ενδιάμεσες κάλπες (δημοτικές, ευρωεκλογές κλπ) και αυτό κάνει τα κομματικά επιτελεία να δίνουν αγώνα πόρτα-πόρτα προκειμένου να διασφαλίσουν τα μέγιστα την ύστατη ώρα.

Το ζητούμενο όλων - και κυρίως των δύο μονομάχων για την εξουσία, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, - είναι αφενός η πρωτιά, αφετέρου η κυβερνητική σταθερότητα.

Την πρώτη θέση διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής 20 Σεπτεμβρίου.
Έξι νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής με το κοινό σημείο, σε όλες τους,να είναι το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο ξεκινούσε από 0,5%, για να φτάσει να ανοίγει η ψαλίδα μέχρι και σε διαφορά 2,5 ποσοστιαίων μονάδων.

Αναλυτικότερα:
 Η Public Issue στην πρόθεση ψήφου η δημοσκόπηση δίνει:

ΣΥΡΙΖΑ 33%
ΝΔ 30%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 8%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 7%
ΚΚΕ 6,5%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 4,5%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3,5%
ΑΝΕΛ 2,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,5%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται στο 24%.

Στην αμέσως προηγούμενη έρευνα της Public Issue ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ. συγκέντρωναν από 31%.

Στην εκτίμηση ψήφου που είναι και το προβλεπόμενο τελικό εκλογικό αποτέλεσμα έχουμε

ΣΥΡΙΖΑ 36%
ΝΔ 33%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 9,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 8%
ΚΚΕ 7,5%
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ 5,5%
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5%
ΑΝΕΛ 3,5%
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3,5%

Που σημαίνει ότι θα έχουμε εννιακοματική βουλή με την είσοδο των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων στην Βουλή.

Στην εκτίμηση κατανομής των εδρών στη Βουλή (με την πρόθεση ψήφου), ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 139 έδρες, η Ν.Δ. 81, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 22, η Χρυσή Αυγή 19, το ΚΚΕ 18, το Ποτάμι 12 και η Λαϊκή Ενότητα 9.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλδή σχηματίζει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ που όπως φαίνεται από την εκτίμηση ψήφου μπαίνουν και αυτοί.
Metron Analysis: Προβάδισμα μισής μονάδας για τον ΣΥΡΙΖΑ

Η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis, που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής, δίνει νίκη με «βραχεία κεφαλή» του ΣΥΡΙΖΑ, σε «απόσταση αναπνοής» από τον οποίο βρίσκεται η ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24,5% και η Νέα Δημοκρατία 24%.

Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,4%, ΚΚΕ με 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) με 4,6%, Το Ποτάμι με 4,5%, Λαϊκή Ενότητα με 2,6%, Ένωση Κεντρώων με 2,4% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,3%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,7% (7,2% αναποφάσιστοι και 2,5% «δεν απαντώ»).

Στην εκτίμηση ψήφου, σύμφωνα με την επεξεργασία των στοιχείων από τη Metron Analysis, συγκεντρώνουν ο  ΣΥΡΙΖΑ το 31,7% και η Νέα Δημοκρατία το 31,2%.

Έπονται: Χρυσή Αυγή με 7,1%, ΚΚΕ με 6%, ίδιο ποσοστό 6% έχει και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), Το Ποτάμι με 5,8%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4%, Ένωση Κεντρώων με 3,1% και Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3%, ακριβώς δηλαδή το όριο εισόδου ενός κόμματος στη Βουλή.

Στην «παράσταση νίκης», δηλαδή την εκτίμηση των ψηφοφόρων, ανεξαρτήτως της δικής τους επιλογής, για το ποιο κόμμα θα επικρατήσει στις εκλογές της Κυριακής, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και το 28% η Νέα Δημοκρατία.

Στις δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε μπροστά με 45% θετικές γνώμες, ακολουθούμενος από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει 43%, και έπονται κατά σειρά οι κ.κ. Θεοδωράκης, Γεννηματά, Κουτσούμπας, Καμμένος, Λαφαζάνης και Μιχαλολιάκος.

GPO: Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 2,5 μονάδες

Σε δημοσκόπηση της GPO, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει την ψαλίδα με τη ΝΔ, καθώς προηγείται με 28,5%, έναντι 26%.

Ακολουθούν η ΧΑ με 6,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6%, το ΚΚΕ με 5,7%, το Ποτάμι με 4,8%, η Λαϊκή Ενότητα με 3,9%, οι ΑΝΕΛ με 3%, ενώ εκτός Βουλής μένει η Ένωση Κεντρώων με 2,8%.

MRB: Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 0,5%

Σε δημοσκόπηση της MRB, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με διαφορά 0,5% στην πρόθεση ψήφου. Αναλυτικότερα:

ΣΥΡΙΖΑ: 27,4%
ΝΔ: 26,9%
ΧΑ: 5,9%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: 5%
Το Ποτάμι: 4,9%
ΚΚΕ: 4,9%
Ένωση Κεντρώων 3,2%
ΛΑΕ: 3,1%
ΑΝΕΛ.: 2,6%

Στην εκτίμηση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,7% στην εκτίμηση ψήφου και ακολουθεί η με ΝΔ 30,6%.

Στη συνέχεια τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Χ.Α: 6,6%
Το Ποτάμι: 6%
ΚΚΕ: 5,7%
ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ: 5,7%
Ένωση Κεντρώων 4%
ΛΑΕ: 3,9%
ΑΝ.ΕΛ: 3,2%

Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ με 52,4%, ενώ η ΝΔ έχει ποσοστό 29,4%.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 2,5%

Σε δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 31% έναντι 28,5%.

Ακολουθούν:

ΧΑ 6,5%
ΚΚΕ 5%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 5%
Ποτάμι 4,5%
ΛΑΕ 3%
Ένωση Κεντρώων 3%
ΑΝΕΛ 2%

Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 0,7%

Την ίδια ώρα, νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass δίνει οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ με 0,7%, έναντι της ΝΔ και μια Βουλή που μπορεί να είναι από εξακομματική έως οκτακομματική, καθώς το 3% αγγίζουν η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων. Εκτός Βουλής μένουν οι ΑΝΕΛ.

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,2% έναντι 27,5% της ΝΔ. Τρίτη είναι η Χρυσή Αυγή με 6,7% και ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,45%, Το Ποτάμι 4,1%, Λαϊκή Ενότητα 3%, Ένωση Κεντρώων 3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%.

Στο 9,3% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.
 
Διαβάστε Περισσότερα »

ΥΠΕΡΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ στην Αερολέσχη Θηβών



Διαβάστε Περισσότερα »

Τι να προσέξετε πριν υπογράψετε συμβόλαιο με μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας


Λένε ότι "κερδισμένος καταναλωτής είναι ο ενημερωμένος καταναλωτής" και έχουν δίκιο. Όσα και αν σας τάζουν οι πάροχοι τηλεπικοινωνιών για να σας κερδίσουν ως πελάτες τους, καλό θα ήταν να προσέξετε τα ψιλά γράμματα.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) μας δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για θέματα τα οποία είναι καλό να γνωρίζουμε.

Όπως αναφέρει στον "Οδηγό του Ενημερωμένου Καταναλωτή" πριν αποφασίσετε να βάλετε την υπογραφή σας σε ένα συμβόλαιο κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας θα ήταν χρήσιμο να ζητήστε ενημέρωση για τα ακόλουθα βασικά θέματα:

1. Χαρακτηριστικά προσφερόμενης υπηρεσίας

Για παράδειγμα, μπορείτε να πραγματοποιείτε όλους τους τύπους κλήσεων (π.χ. αστικές, υπεραστικές, διεθνείς); Έχετε πρόσβαση σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, αναγνώρισης και φραγής κλήσεων, τηλεφωνικού καταλόγου; Θα λειτουργεί το κινητό τηλέφωνό σας όταν ταξιδεύετε στο εξωτερικό ή το σταθερό σας σε περίπτωση διακοπής ρεύματος;

2. Διαθεσιμότητα υπηρεσίας στην περιοχή σας

Η εταιρία παρέχει στην περιοχή σας τις υπηρεσίες που σας ενδιαφέρουν; 

3. Ποιότητα υπηρεσίας

4. Πληροφορίες για τις χρεώσεις

Παραδείγματος χάριν: χρέωση αστικών, υπεραστικών και διεθνών κλήσεων καθώς και κλήσεων προς κινητά, χρέωση ανά καλούμενο δίκτυο και ανά χρονική περίοδο της ημέρας, κόστος συντήρησης, τέλη ενεργοποίησης/ απενεργοποίησης, πιθανές χρεώσεις για επιπλέον υπηρεσίες (π.χ. αναγνώριση κλήσης, αναλυτική κατάσταση κλήσεων στο λογαριασμό) και για μίσθωση/ αγορά εξοπλισμού, κόστος Φορητότητας αριθμού, πιθανές εκπτώσεις, ειδικές προσφορές, πακέτα υπηρεσιών με προσφορές.

5. Προπληρωμένος χρόνος ομιλίας ή δωρεάν κλήσεις, σε πακέτα υπηρεσιών

• Υπό ποιους όρους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο προπληρωμένος χρόνος;

• Ποιοι τύποι κλήσεων δίνονται δωρεάν και ποιοι εξαιρούνται από τέτοιες προσφορές (π.χ. κατηγορίες κλήσεων, κλήσεις προς συγκεκριμένα δίκτυα, κλήσεις προς μη γεωγραφικούς αριθμούς, κλπ.).

• Οι παραπάνω παροχές μπορούν να μεταφερθούν προς χρήση στην επόμενη τιμολογιακή περίοδο;

• Για ποιο διάστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο δωρεάν χρόνος/ οι δωρεάν κλήσεις και από πότε ξεκινά ο δωρεάν χρόνος ή οι δωρεάν κλήσεις.

6. Χρόνος ενεργοποίησης της υπηρεσίας

Ενημερωθείτε επίσης για την πιθανότητα διακοπής της υφιστάμενης υπηρεσίας πριν την ενεργοποίηση της νέας.

7. Σύμβαση

Έναρξη χρέωσης της υπηρεσίας, ελάχιστη διάρκεια, τρόποι ανανέωσης/ παράτασης και όροι διακοπής.

Και αφού η εταιρία σας καλύψει επαρκώς στις παραπάνω ερωτήσεις, πριν συνάψετε τη σύμβαση προσέξτε τα παρακάτω:

• Διαβάστε προσεκτικά τους όρους της σύμβασης.

• Εάν για την παροχή της υπηρεσίας απαιτείται υπογραφή σύμβασης (π.χ. στην περίπτωση ευρυζωνικών υπηρεσιών), μην υπογράψετε πριν διαβάσετε προσεκτικά τους όρους. Εάν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ρωτήστε τους αντιπροσώπους της εταιρείας. Στις περιπτώσεις που για συγκεκριμένες υπηρεσίες δεν απαιτείται υπογραφή της σύμβασης και η νομοθεσία επιτρέπει την τηλεφωνική σύναψή της (π.χ. στην Προεπιλογή Φορέα, όπου είναι απαραίτητη η ηχογράφηση της τηλεφωνικής συναίνεσης), η εταιρεία οφείλει να σας αποστείλει τους όρους της σύμβασης, σε εύλογο χρόνο μετά τη σύναψή της.

• Ειδικά για τις συμβάσεις από απόσταση ή εκτός εμπορικού καταστήματος, σε κάθε κείμενο σύμβασης, περιλαμβάνονται και τα έντυπα Δήλωσης Υπαναχώρησης. Στην περίπτωση αυτή, έχετε εκ του νόμου δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση, αζημίως, εντός 14 ημερών από τη σύναψή της, εκτός εάν σε ειδική διάταξη ή στη σύμβαση προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία.

• Η σύμβαση δεσμεύει τόσο εσάς όσο και την εταιρεία και καθορίζει τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των δύο πλευρών. Σε καμία περίπτωση, ωστόσο, δεν ισχύουν οι όροι της σύμβασης, εάν έρχονται σε αντίθεση με την ισχύουσα νομοθεσία για την προστασία του καταναλωτή και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες.

• Τηρείτε αρχείο με αντίγραφα όλων των σχετικών εγγράφων.
fpress.gr
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα προεκλογικά σποτ των Ράδιο Αρβύλα που τα «σπάνε» στο διαδίκτυο! (βίντεο)


Η παρέα του Ράδιο Αρβύλα δεν έχει βγάλει ακόμα στον αέρα την πρώτη εκπομπή
για τη νέα χρονιά, δεν μπορούσε όμως να μείνει… αμέτοχη στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων.

«Μπορεί να μην είμαστε ακόμη στον αέρα, αλλά δεν μπορούσαμε να αντισταθούμε στον πειρασμό…», έγραφε το μήνυμα των Ράδιο Αρβύλα στη σελίδα τους στο facebook, που… συνόδευε το βίντεό τους.

Πρόκειται για ένα ποτ πουρί από τα προεκλογικά σποτ των κομμάτων, με τη γνωστή χιουμοριστική τους παρέμβαση. Απολαύστε το σποτάκι

Διαβάστε Περισσότερα »

Καταγγελία Σαγάνα για απόφαση Δ.Σ.Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων

Εξέταση αίτησης δημότη για την επανασύνδεση νερού την οποία κατείχε  40 χρόνια και που διέκοψε ο Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων λόγω αντικατάστασης του αγωγού ο οποίος ήταν αμιαντίτ.
Επανασυνδέθηκαν όλες οι άλλες πλην της συγκεκριμένης γιατί ήταν εκτός σχεδίου και άρα  κατ' αυτούς παράνομη(σημειωτέων ότι όλες ήταν εκτός σχεδίου).
Τώρα πως γίνεται να είναι παράνομη μια παροχή  η οποία προυπήρχε απο το 1975 και η οποία διαθέτει μετρητή τον οποίο οι "κυβερνώντες"έπαιρναν την ένδειξή του εδώ και πέντε χρόνια δεν το καταλαβαίνω.
Αν είναι έτσι καλώς: Αλλά Είναι;;;
Δυστυχώς όχι,  γιατί αν ήταν έτσι θα είναι υποχρεωμένοι να διακόψουν όλες τις παράνομες συνδέσεις με τα ίδια χαρακτηριστικά.
Κατήγγειλα λοιπόν ότι  οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές,αυτοί που αποφάσισαν την διακοπή της συγκεκριμένης ,κατασκεύασαν νέο αγωγό μήκους περίπου 300 μέτρων για να εξυπηρετήσουν και να επανασυνδέσουν επτά(7) προυπάρχουσες παροχές και να δώσουν έξι νέες,όλες εκτός σχεδίου και εκτός ζώνης.Όλως τυχαίως η μία είναι συγγενής πρώτου βαθμού του Δημάρχου και η άλλη συγγενής πρώτου βαθμού του αντιδημάρχου!!
Με αποκάλεσαν ανέντιμο!Κατά την αποψή τους είσαι ανέντιμος όταν λες την αλήθεια.
Δεν περιμένω βέβαια απο ανθρώπους οι οποίοι θεωρούν ότι το δίκαιο των συγγενών τους είναι πιο ισχυρό απο το δίκαιο των υπόλοιπων δημοτών.Έχουν την ευαισθησία να ζητήσουν συγνώμη,ας το κάνουν τουλάχιστον για τον δημότη και να επανασυνδέσουν την παροχή νερού,που του διέκοψαν μόνο και μόνο επειδή ο συγκεκριμένος έκανε το Λάθος να ψηφίσει Λαϊκή Συσπείρωση.
Αντιμετώπιση αλλά καρτ;;Μικρόψυχη απόφαση-Μικροπρεπής συμπεριφορά.
Για την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων
Σαγάνας Φίλιππος




Διαβάστε Περισσότερα »

Είστε καπνιστής; Αυτές είναι οι έξι τροφές που θα καθαρίσουν τον οργανισμό σου από τη νικοτίνη!


Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία.
Όλοι το γνωρίζουμε αυτό, αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει αυτή η συνήθεια.

Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον , ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα, η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια.
Ωστόσο η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Παρακάτω,όπως διαβάζουμε στο invitromagazine.gr, σας έχουμε μία λίστα από τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα .
1. Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

2. Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρές.

3. Χυμός καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β , που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό .

4. Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά , όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.

5. Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται . Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.

6. Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας . Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές , με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας .
Διαβάστε Περισσότερα »

Αίθριος ο καιρός σήμερα

Αίθριος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα σήμερα, Σάββατο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο, εντάσεως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα θα φτάνουν έως 6 μποφόρ.


Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Σάββατο, από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στη Μακεδονία.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 16 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με πιθανότητα σποραδικών όμβρων στα ορεινά της Ηπείρου.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 16 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 6 με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί στα βόρεια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: έως 28 βαθμούς Κελσίου και κατά τόπους στην Κρήτη έως 30 βαθμούς.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι: στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς πρόσκαιρα νότιοι 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ