Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Bράβευση επιτυχόντων μαθητών στα Βάγια



Διαβάστε Περισσότερα »

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΒAΓΓΕΛΗ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ



Ο Βουλευτής Βοιωτίας ΝΔ Βαγγέλης Μπασιάκος ευχαριστώντας θερμά τους Βοιωτούς για τη μεγάλη τιμή της  επανεκλογής του , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά για την επανεκλογή μου.
 Με δεδομένες τις δυσκολίες, θα διεκδικήσουμε μαζί σθεναρά το καλύτερο για το μέλλον του τόπου μας.»
Διαβάστε Περισσότερα »

O Δήμος Αλιάρτου Θεσπιέων ευχαριστεί τον Γιάννη Σταθά

 Ευχαριστήρια επιστολή  στον κο Σταθά Γιάννη
Φίλε Γιάννη
Με χαρά διάβασα την επιστολή σου προς τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία του ζητάς την παραμονή των δύο αστυνομικών της φρουράς σου που, ως Βουλευτής, διέθεσες στον Αστυνομικό Σταθμό Αλιάρτου από το 2012.
Η πράξη σου αυτή χαρακτήρισε την ανιδιοτελή προσωπικότητά σου και ο Δήμος Αλιάρτου-Θεσπιέων στο αναγνώρισε και σε αγκάλιασε με αισθήματα αγάπης.
Ταυτόχρονα, τουλάχιστον σε αυτό το ζήτημα, έθεσες τον πήχη πολύ ψηλά και το παράδειγμά σου είναι το στοίχημα για τους επόμενους. 
Στο ζήτημα της στελέχωσης του Αστυνομικού Σταθμού και της αναβάθμισής του σε Αστυνομικό Τμήμα, εγώ και οι Δημότες μου σε θεωρούμε ως έναν από τους ισχυρούς μας συμμάχους, άσχετα με τη θέση που κατέχεις ,κάθε φορά ,στη δημόσια ζωή.
Τα αισθήματά μας παραμένουν πάντοτε θερμά και η ευγνωμοσύνη μας για την στήριξη που μας παρείχες ισχυρή. Σου εύχομαι καλή τύχη.

Ο Δήμαρχος
Γεώργιος Π. Ντασιώτης
Διαβάστε Περισσότερα »

«Κλειδώνει» η κυβέρνηση -Ποιοι μπαίνουν στο υπουργικό

Καραμπόλες φέρνει το όνομα του νέου Προέδρου της Βουλής
- Μένει στη θέση του το οικονομικό επιτελείο
- Τα νέα ονόματα της νέας κυβέρνησης και ποιοι χάνουν τις υπουργικές καρέκλες
- Συνεχίζεται η... διαπραγμάτευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε κάποια υπουργεία

Ως και 24 ώρες υπολογίζουν κάποιοι ότι θα χρειαστεί να περάσουν ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί η σύσταση της νέας κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Τα βασικά υπουργεία σε μεγάλο βαθμό έχουν “κλειδώσει” ωστόσο το θέμα του Προέδρου της Βουλής αφήνει ακόμη ανοιχτές κάποιες θέσεις σε κορυφαία υπουργεία.

Οι καραμπόλες φαίνεται ότι ακόμη δεν έχουν... κάτσει και έτσι τα ονόματα των κυρίων Δραγασάκη, Βούτση, Βίτσα και Σκουρλέτη... παίζουν σε τρία υπουργεία, αλλά και στη θέση του Προέδρου της Βουλής.

Έτσι αν ο κ. Δραγασάκης δεν αποδεχθεί την πρόταση για το προεδρείο επιμένοντας ότι θα ήθελε να αναλάβει ένα υπουργείο, τότε όλοι δείχνουν προς το μέρος του Ν. Βούτση και τοποθετούν τον Πάνο Σκουρλέτη στο Εσωτερικών...

Μόνο βέβαιο για πολλούς το ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε και ξαναπήρε το Άμυνας.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως φαίνεται θα παραμείνει στο υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές τον Δημήτρη Μάρδα και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη, ενώ στο υπουργείο Εργασία θα βρεθεί εκ νέου ο Γιώργος Κατρούγκαλος, ενώ στην ίδια θέση σ το υπουργείο Εξωτερικών θα βρεθεί και ο Ν. Κοτζιάς. Στους παραμένοντες και ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, αλλά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο υπουργείο Υγείας.

Άγνωστο όμως αν θα μείνουν στην νέα κυβέρνηση οι κύριοι: Χρήστος Ζώης, Ιωάννης Μουζάλας και Γ. Χουλιαράκης, ο οποίος όμως αναμένεται να αναλάβει σημαντική θέση πλάι στον Πρωθυπουργό για τον έλεγχο της εφαρμογής της συμφωνίας.

Κυβερνητική εκπρόσωπος όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει η Ολγα Γεροβασίλη

Τα ονόματα που φαίνεται ότι έχουν “κλειδώσει”:

Οικονομικών: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτές: Δημήτρης Μάρδας, Τρύφων Αλεξιάδης
Επικρατείας: Νίκος Παππάς, Αλέκος Φλαμπουράρης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για το μνημόνιο: Γιώργος Χουλιαράκης
Οικονομίας: Γιώργος Σταθάκης
Μεταφορών και δικτύων:Χρήστος Σπίρτζης
Παραγωγικής ανασυγκρότησης: Πάνος Σκουρλέτης
Εσωτερικών: Νίκος Βούτσης (ή Πάνος Σκουρλέτης)
Άμυνας: Πάνος Καμμένος
Εξωτερικών: Νίκος Κοτζιάς
Εργασίας: Γιώργος Κατρούγκαλος
Υγείας: Παναγιώτης Κουρουμπλής
Προστασίας Πολίτη: Γιάννης Πανούσης (ή Δημήτρης Βίτσας).
Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας ή Δημήτρης Βίτσας ή Θεόδωρος Δρίτσας
Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Παιδείας: Κώστας Γαβρόγλου (ή Κώστας Δουζίνας)
Καταπολέμησης διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

Πρόεδρος Βουλής: Γιάννης Δραγασάκης
(σε περίπτωση που επιμείνει στην άρνηση ακούγονται τα ονόματα των Νίκου Βούτση και Θεόδωρου Δρίτσα).
Ο κ. Δραγασάκης πάντως συγκεντρώνει κατά πολλούς περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει σε θέση αντιπροέδρου κρατώντας τον συντονισμό του οικονομικού επιτελείου.
Διαβάστε Περισσότερα »

Αμβρυσσέας Διστόμου - Α.Ο Θήβας την Τετάρτη, για το Κύπελλο

 Ένα γερό ματς για τα Βοιωτικά ποδοσφαιρικά πράγματα στην αρχή της φετινής σαιζόν : Πρόκειται για τον αγώνα  του Αμβρυσσέα Διστόμου και της Α.Ο Θήβας, την Τετάρτη στο γήπεδο του πρώτου.
Ο αγώνας γίνεται στο πλαίσιο του 2ου Προκριματικου Γύρου Κυπέλλου για την πρόκριση στους οκτώ.
 Το ενδιαφέρον είναι ότι οι δυο ομάδες φέρονται από τους αθλητικούς παρατηρητές ως μεταξύ αυτών που θα πρωταγωνιστήσουν στον όμιλό τους στην Βοιωτία για την άνοδο στην μεγαλύτερη κατηγορία. Και οι δυο ομάδες έχουν κάνει καλή προετοιμασία- μάλιστα ο Αμβρυσσέας Διστόμου έχει κάνει και μεγάλη ανανέωση στο δυναμικό του.

Ευχόμαστε ένα πλούσιο σε θέαμα αγώνα μεταξύ των δυο ιστορικών ομάδων.

Τετάρτη 23-09-2015
Ωρα ; 4.00 μ.μ
Γήπεδο Διστόμου


Διαβάστε Περισσότερα »

Eύβοια: Επικίνδυνος δολοφόνος στα χέρια της Αστυνομίας



Συνελήφθησαν, χθες (20-09-2015) αργά το βράδυ στην ευρύτερη περιοχή της Ιστιαίας Ευβοίας, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Γ’ Ο.Π.Κ.Ε. Ευβοίας και του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας, δύο (2) άτομα και συγκεκριμένα ένας 36χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 39χρονος ημεδαπός.
Σε βάρος του 36χρονου, εκκρεμούσαν τέσσερα (4) Εντάλματα σύλληψης για σοβαρά ποινικά αδικήματα και ειδικότερα:

    Το από 01-02-2005 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση ανθρωποκτονίας στην περιοχή του Ταξιάρχη Ιστιαίας Ευβοίας, την 20-03-2004.
    Το από 11-01-2012 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας στην περιοχή της Λίμνης Ευβοίας, την 01-07-2010.
    Το από 17-06-2010 Ένταλμα σύλληψης του Α’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση πυροβολισμών κατά αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ιστιαίας και πώλησης ναρκωτικών, την 11-06-2010.
    Το από 25-05-2012 Ένταλμα σύλληψης του Β’ Ανακριτή Χαλκίδας, για υπόθεση πώλησης ναρκωτικών στην Ιστιαία, την 02-05-2012.

Επιπλέον σε βάρος των δύο συλληφθέντων, σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών και κατά περίπτωση για υπόθαλψη εγκληματία και αντίσταση κατά αστυνομικών.
Αναλυτικότερα οι αστυνομικοί, μετά από συντονισμένες έρευνες για την σύλληψη επικίνδυνου φυγόποινου και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οργάνωσαν επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν χθες το βράδυ ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, να κινείται επί της επαρχιακής οδού Βουτά – Κοκκινομηλιάς.
Οι αστυνομικοί, με την χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, επιχείρησαν να σταθμεύσουν το ανωτέρω όχημα, πλην όμως ο 39χρονος οδηγός του δεν συμμορφώθηκε και ενεργώντας επικίνδυνους ελιγμούς, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί σε μπλόκο έτερων αστυνομικών δυνάμεων που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.
Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών, οι δύο επιβαίνοντες εξήλθαν του οχήματος, τράπηκαν σε φυγή σε όμορη δασική περιοχή και συνελήφθησαν μετά από πεζή καταδίωξη. Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών, ο 36χρονος προσπάθησε ανεπιτυχώς να ματαιώσει την σύλληψή του, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση .
Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στο όχημα των συλληφθέντων, αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

    Μικροποσότητα φυτικών αποσπασμάτων κάνναβης,
    πέντε (5) κινητά τηλέφωνα,
    το χρηματικό ποσό των (140) ευρώ και
    ένα διαβατήριο Αλβανικών Αρχών του 36χρονου.

Επίσης κατασχέθηκαν το ανωτέρω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (56) γραμμαρίων, που βρέθηκε στην οικία του 39χρονου.
Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ

Σταδιακή επιδείνωση του καιρού προβλέπει το Έκτακτο Δελτίο που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και κοινοποιεί η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας και στην Αττική

Σήμερα ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά στις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και πιθανόν τη νύχτα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική. Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας προβλέπεται κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.
Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία αύριο και την Τετάρτη

Αύριο στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας από τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα όμως οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν. Την Τετάρτη σταδιακά οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και είναι πιθανό να συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης.
Δύο νεκροί και τραυματίες από την κακοκαιρία

Στη Σαλαμίνα, μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από κεραυνό. Η 73χρονη γυναίκα εντοπίστηκε από άνδρες της Πυροσβεστικής στη μέση της λεωφόρου Κακιάς Βίγλας.

Θύμα της κακοκαιρίας έπεσε το πρωί και ένας 52χρονος βοσκός, στο Ξηροκάμπι Κυνουρίας όταν χτυπήθηκε από κεραυνό.

Στη Σκάλα Λακωνίας υπήρξαν τραυματισμοί από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ένας πολίτης νοσηλεύεται με σοβαρά τραύματα, ενώ οι υπόλοιποι ήταν ελαφρά τραυματισμένοι και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Διαβάστε Περισσότερα »

ΣΚΟΥΜΑΣ:Η ΜΑΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ



Μην καταδέχεσαι να ρωτάς: «Θα νικήσουμε; Θα νικηθούμε;» Πολέμα! (Νίκος Καζαντζάκης)

Νιώθω την ανάγκη, να ευχαριστήσω από καρδιάς και προσωπικά, όλες και όλους που εμπιστεύθηκαν τη ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, εκτιμώντας πώς υπάρχει ζωή πέρα από τα μνημόνια και τη φυλακή της ευρωολιγαρχίας.

Να ευχαριστήσω επίσης όλες και όλους τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, που δώσαμε μαζί αυτή τη μάχη, παρά τις αντίξοες συνθήκες, χωρίς οικονομικά και επικοινωνιακά μέσα, σε διάστημα 20 ημερών. Που χωρίς αυτά τα μέσα, βρεθήκαμε να προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε μια γενικευμένη επικοινωνιακή προπαγάνδα προσήλωσης στην λογική ότι δεν υπάρχει λύση έξω από την σκλαβιά των μνημονίων, έξω από την υποτέλεια της ευρωπαϊκής ελίτ και την διακυβέρνηση των δανειστών. Που δεν πτοηθήκαμε από τις επιθέσεις, την προσωπική λάσπη και συκοφαντία που διέχυσαν οι σημαιοφόροι νεομνημονιακοί λήσμονες.

Το εκλογικό αποτέλεσμα, αποτελεί όμως απόλυτη επικράτηση της ΤΙΝΑ (there is no alternative), συναίνεση των λαϊκών στρωμάτων στην αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν των μνημονίων. Η μετατροπή του μεγάλου λαϊκού ρεύματος της αντιμνημονιακής δυναμικής σε κοινωνική συναίνεση στο μνημόνιο, είναι το μήνυμα της κάλπης. Δυστυχώς, επισφραγίστηκε η επιδίωξη της λαίκής παλινόρθωσης του μνημονίου. Η νέα βουλή 266 μνημονιακών βουλευτών και 19 ναζιστών βουλευτών, σηματοδοτεί την αποδοχή της υποτέλειας, με απόλυτη λαϊκή έγκριση.

Παράλληλα, αποτυπώθηκε η δική μας πολιτική αδυναμία να πείσουμε ένα μεγάλο τμήμα των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας, αφού η διαμαρτυρία και η εναντίωση στην κυρίαρχη πολιτική αφήγηση εκφράστηκε σε μεγάλο βαθμό με την αποχή που άγγιξε το μισό του εκλογικού σώματος. Η άνοδος της νεοναζιστικής Χ. Α., αποτελεί επικίνδυνο σήμα, που βασίστηκε στο έδαφος της διάψευσης της προοδευτικού αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Το δικό μας άσχημο αποτέλεσμα, η ήττα μας, παρόλα αυτά, δεν πρέπει να μας αποθαρρύνει. Οφείλουμε να παλέψουμε, μαζί με τους συνανθρώπους μας στο κοινωνικό σώμα, που θα υποστεί τα συντριπτικά πλήγματα της μνημονιακής λαίλαπας. Να δημιουργήσουμε τη νέα εναλλακτική προοπτική, μαζί με τον κόσμο του μόχθου.

Είμαστε περήφανοι, για τον αγώνα και τη στάση μας. Δεν υποκύψαμε, δεν αποδεχόμαστε να κυβερνά τη χώρα μας η κ. Μέρκελ και ο κ. Μάρτιν Φερβέι. Η προσήλωση στην κοινωνική δικαιοσύνη, την κοινωνική απελευθέρωση και τα συλλογικά προτάγματα, στη δημοκρατία και τη λαϊκή και εθνική κυριαρχία είναι ο δικός μας δρόμος. Δύσκολος και ανηφορικός, αλλά έντιμος και διάφανος. Και ο μόνος που μπορεί να είναι αποτελεσματικός.
Στους δύσκολους και χαλεπούς καιρούς που μας έρχονται από σήμερα, σας ζητάω να μη σκύψετε το κεφάλι. Χάθηκε μια μάχη, αλλά ο λαός που τσακίζεται από την υπέρτερη βία για μια στιγμή, δεν είναι ακόμα σκλάβος. Σκλάβος γίνεται από τη στιγμή που ψυχικά δέχεται τη σκλαβιά.
Διαβάστε Περισσότερα »

Συλλήψεις στη Βοιωτία για λαθρεμπόριο τσιγάρων

 
Στοχευμένες δράσεις, για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας

Από αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Λιβαδειάς και Θηβών, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες

Κατασχέθηκαν (1.250) λαθραία πακέτα τσιγάρων, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα   



Στοχευμένες δράσεις, με σκοπό την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε περιοχές της Βοιωτίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν τέσσερις (4) υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 39, 33, 32 & 31 ετών αντίστοιχα και σε βάρος τους σχηματίσθηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες (20-09-2015) το μεσημέρι στη Λιβαδειά, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 39χρονο και στον 31χρονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

•    (750)  πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης,
•    το χρηματικό ποσό των (310) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των λαθραίων τσιγάρων, καθώς και
•    δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Στη δεύτερη περίπτωση, σήμερα (21-09-2015) μεταμεσονύχτιες ώρες στη Θήβα, μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε στον 33χρονο και στον 32χρονο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών, βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν (500) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.



Επίσης, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των στοιχείων τους, ο 32χρονος παρέμενε παράνομα στη Χώρα μας.

Τα ανωτέρω (1.250) πακέτα τσιγάρων, θα σταλούν στο Τελωνείο Οινόης Βοιωτίας, προκειμένου να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Ελληνικό Δημόσιο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρμοδίως.




Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΒΑΓΙΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΑΓΙΩΝ
ΣΥΡΙΖΑ 671
Ν.Δ. 377
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 171
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 94
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 94
ΚΚΕ 86
ΑΝΕΛ 61
ΠΟΤΑΜΙ 46
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 33
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ  32
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήμος Λεβαδέων -Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Εισοδηματική ενίσχυση οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών
O Δήμος Λεβαδέων σας ενημερώνει ότι με τις υπ΄αριθμ. ΚΥΑ 2/71338/0026/22-07-2013 και 2/111270/0026/22-12-2013 των Υπουργών Εσωτερικών, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών καθορίζεται η διαδικασία και τα δικαιολογητικά για την πληρωμή της εισοδηματικής ενίσχυσης οικογενειών ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, όπως καθορίζονται από την οδηγία 85/148/ΕΟΚ και τροποποιήθηκε μερικά με την οδηγία 93/66/ΕΟΚ.
Όσον αφορά στο Δήμο Λεβαδέων στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές ανήκουν οι οικισμοί Ελικώνος, Ανάληψης και Τσουκαλάδων και οι κοινότητες Αγίας Άννας, Αγίας Τριάδας, Κορωνείας, Κυριακίου, Αγίου Βλασίου, Δαύλειας, Μαυρονερίου και Λαφυστίου.
Συγκεκριμένα το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανέρχεται:
A) σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και
Β) σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €).
Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων από κάθε πηγή. Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.
Τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που απαιτούνται οι δικαιούχοι μπορούν να τα καταθέτουν στα ΚΕΠ του Δήμου Λεβαδέων.
Απαραίτητα δικαιολογητικά:
•    Αίτηση του δικαιούχου στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τηλέφωνο, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ΙΒΑΝ τραπεζικού λογαριασμού (έντυπα αιτήσεων υπάρχουν στο ΚΕΠ)

•    Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου για τους υπηκόους κρατών μελών της Ε.Ε.
•    Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης όπου να διαφαίνεται ευκρινώς το IBAN
•    Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή των Οδηγιών 85/148/ΕΟΚ και 93/66/ΕΟΚ
•    Αντίγραφο του Εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (δηλαδή, φετινό εκκαθαριστικό 2015 για εισοδήματα του 2014)
•    Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (έντυπο Ε1, έτους 2015 για εισοδήματα έτους 2014)
•    Υπεύθυνη Δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια μέσα στο ίδιο έτος.
Σημειώνουμε ότι βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η «οικογένεια» και όχι η στέγη.  Ως οικογένεια θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.  Επίσης, στους δικαιούχους περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες.  Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια.
Η εισοδηματική ενίσχυση στους δικαιούχους καταβάλλεται εφάπαξ από την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου ημερολογιακού έτους, με την υποβολή των ανωτέρω δικαιολογητικών.
Διαβάστε Περισσότερα »

Σταθάς:Να παραμείνουν οι Αστυνομικοί στον Α.Σ. Αλιάρτου

Ο πρώην  Βουλευτής  Νομού Βοιωτίας  Γιάννης Σταθάς, με επιστολή του προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ ζήτησε να παραμείνουν οι Αστυνομικοί που είχαν αποσπασθεί στο Α.Τ. Αλιάρτου από τον Οκτώβρη του 2012 έως σήμερα ,τους οποίους  δικαιούταν ως βουλευτής, και μη κάνοντας χρήση της αστυνομικής φρουράς είχαν αποσπασθεί στο Α.Τ. Αλιάρτου.
Σε περίπτωση που φύγουν το Α.Τ. Αλιάρτου θα κλείσει άμεσα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Αλιάρτου και η ευρύτερη περιοχή ,λόγω έλλειψης αστυνόμευσης ,θα οξυνθούν.



                                                ΓΙΑΝΝΗΣ    ΣΤΑΘΑΣ
                                 Πρώην ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ     ΝΟΜΟΥ    ΒΟΙΩΤΙΑΣ


Διαβάστε Περισσότερα »

Ευχαριστήρια δήλωση Πάρη Βυλλιώτη

Φίλες και φίλοι,
Αποφάσισα να συμμετέχω στα κοινά ίσως την πιο δύσκολη περίοδο στην σύγχρονη πολιτική ιστορία της πατρίδας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους πολιτικούς έχει εξανεμιστεί. Είμαι πολύ περήφανος που μέσα στις 20 ημέρες της προεκλογικής περιόδου καταφέραμε και κτίσαμε ισχυρούς δεσμούς εμπιστοσύνης,  σε αντίθεση με όλα τα προγνωστικά που θέλουν τους πολίτες να σιχαίνονται κυριολεκτικώς τους εκπροσώπους τους.
Επισκέφθηκα σχεδόν όλα τα χωριά της Βοιωτίας. Ένα προς ένα. Πήγα σε όλες τις υπηρεσίες της πόλης μου. Μια προς μια. Συνομίλησα σχεδόν με όλους τους καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες της Θήβας. Έναν προς έναν.
Έτσι αντιλαμβάνομαι εγώ την πολιτική.  Ακούγοντας τους πολίτες. Η συμμετοχή όλων στον δημόσιο διάλογο είναι το εφαλτήριο της λύσης όλων των προβλημάτων.  Να μοιράσουμε τις ιδέες μας, να κτίσουμε ΜΑΖΙ το αύριο με πράξεις και όχι με λόγια.
Θα συνεχίσω να κάνω αυτό που ξέρω να κάνω καλύτερα. Να υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των πολιτών μέσα και έξω από τις δικαστικές αίθουσες της Θήβας. Είναι στάση ζωής με υπευθυνότητα και σεβασμό στον συνάνθρωπό μου.
Ευχαριστώ όλους όσους με εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους.  Το μέγεθος της ευθύνης κάθε μιας ψήφου είναι ασύλληπτο. Δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να το αντιληφθούν.  Ευχαριστώ όλους όσους συμμετείχαν στον δημόσιο διάλογο που μόλις ανοίξαμε. Ευχαριστώ όλους όσους με υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό σε κάθε χωριό που επισκέφθηκα.
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε από αυτούς τους «τύπους» που τους βλέπουμε μόνο την τελευταία βδομάδα των εκλογών. «Τύπους» που δεν τους λέει κανείς καλημέρα στο δρόμο.
Ήρθε η ώρα να πάρουμε ΕΜΕΙΣ τη δύναμη στα χέρια μας. Να φτιάξουμε ΕΜΕΙΣ τον τόπο μας.
Ένα δύσκολο αλλά συνάμα υπέροχο ταξίδι μόλις ξεκίνησε.
Καλή δύναμη σε όλους μας.
Διαβάστε Περισσότερα »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΗΒΑΣ


Ο ΣΥΡΙΖΑ Θήβας θέλει καταρχήν να σας ευχαριστήσει όλους που συμβάλλατε με την ψήφο σας και τον αγώνα σας στο να αναδεχθεί πάλι πρώτο κόμμα στην Βοιωτία και στον Δήμο μας και να εκλέξει ένα βουλευτή στον νομό μας.
Τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε την ισχυρή εντολή που ζήτησε. Παρά τις επιθέσεις, συχνά ανοίκειες, που δέχτηκε από πολλές πλευρές. Παρά την προσπάθεια των ακραίων συντηρητικών της Ευρώπης, που για άλλη μια φορά επιχείρησαν να παρέμβουν στα εσωτερικά της Ελλάδας και να εκβιάσουν τους Έλληνες. Παρά την απεγνωσμένη προσπάθεια της διαπλοκής. Και παρά το γεγονός ότι δέχτηκε πυκνά πυρά από πρόσωπα και δυνάμεις που προήλθαν από τις γραμμές του.
Την επομένη των εκλογών λέγεται συνήθως ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Στην αναμέτρηση αυτή όμως υπάρχει νικητής. Είναι ο λαός μας, που απέτρεψε την παλινόρθωση του παλιού και φθαρμένου και κράτησε ζωντανή την ελπίδα. Και υπάρχουν επίσης και ηττημένοι. Είναι όσοι ήθελαν να μετατρέψουν σε παρένθεση την κυβέρνηση με κορμό την Αριστερά. Τα κυκλώματα της διαφθοράς, της διαπλοκής, της οικονομικής και ηθικής χρεοκοπίας, και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι, με πρώτη τη Ν.Δ., που έριξαν τη χώρα στον βάλτο.
Η δημοκρατία δικαιούται να γιορτάζει. Η Ελλάδα της προόδου δικαιούται να γιορτάζει. Η Ευρώπη της αλλαγής δικαιούται να γιορτάζει. Γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού ανέτρεψε αντιδραστικούς υπολογισμούς και σχέδια. Έδωσε νέα πνοή στη μάχη για μια άλλη πορεία και μια άλλη προοπτική της Ευρώπης. Και έδωσε επίσης τη δυνατότητα στην Αριστερά και τους συμμάχους της, από καλύτερες θέσεις, με ισχυρή λαϊκή στήριξη και με ανεβασμένο ηθικό, να επιχειρήσουν επιτέλους τις αλλαγές που χρειάζονται η κοινωνία και η χώρα.
Δεν θα είναι εύκολος ο δρόμος της νέας κυβέρνησης. Γιατί μπροστά της έχει την εφαρμογή με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης μιας δύσκολης συμφωνίας με τους δανειστές. Και κυρίως γιατί μπροστά της έχει το τεράστιο έργο -και τεράστια πρόκληση συνάμα- να γκρεμίσει το παλιό και να οικοδομήσει ένα καθεστώς ισονομίας, διαφάνειας, φορολογικής δικαιοσύνης, απελευθέρωσης των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, ανάταξης της οικονομίας και της δημοκρατίας. Ένα έργο που δεν μπορεί να φέρει σε πέρας, αν οι ίδιοι οι πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν χθες, δεν το πάρουν στα χέρια τους.
Ας μην κρατήσουν οι χοροί, συνεπώς. Η παλινόρθωση απέτυχε, αλλά η ανόρθωση είναι μπροστά μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πιο αποφασισμένος, πιο ώριμος, πιο προσγειωμένος, πιο έμπειρος,  αρχίζει από σήμερα κιόλας τη μεγάλη προσπάθεια. Μια προσπάθεια στην οποία θα αναδειχτούν οι δεσμοί του με τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας. Αλλά και το αγωνιστικό του φρόνημα, το ηθικό του πλεονέκτημα, η αφοσίωσή του σε όσους έχουν δοκιμαστεί περισσότερο από την κρίση.
Σ' αυτή την προσπάθεια έχουν τη θέση τους όλοι. Γιατί είναι μια προσπάθεια με εθνικά χαρακτηριστικά. Και από την έκβασή της θα κριθεί όχι το αύριο της Αριστεράς, αλλά το αύριο της χώρας.
ΘΗΒΑ        21/9/2015
Διαβάστε Περισσότερα »

Δήλωση Κλέαρχου Περγαντά π. Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας




Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους Βοιωτούς που στήριξαν την προσπάθειά μας και τους νέους ανθρώπους που με τη συμμετοχή τους λάμπρυναν το ψηφοδέλτιο.

Η Μάχη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) δεν κερδήθηκε, ο αγώνας δεν δικαιώθηκε σε μια πολύ δύσκολη πολιτική συγκυρία.

Είναι βέβαιο ότι με την ιδιότητα του πολίτη και όχι με αυτή του βουλευτή, θα προσπαθώ πάντα για το γενικότερο καλό.


Κλέαρχος Περγαντάς
π. Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΡΟΦΩΝΙΑ 2015- Ακυρώσεις εκδηλώσεων



Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ακυρώνονται οι ακόλουθες προγραμματισμένες εκδηλώσεις για σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015:
1) η αθλητική εκδήλωση Πεζοπορία Κρύα – Τρίχινο Γεφύρι στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Move Week.
2) η θεατρική παράσταση «Η Αλφαβήτα της Εφηβείας» της Μάγιας Δεληβοριά από τη θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Λιβαδειάς στο Ανοικτό Θέατρο Κρύας.

Διαβάστε Περισσότερα »

Τα πραγματικά νούμερα πίσω από τα ποσοστά στις εκλογές


Άλλο τα ποσοστά των κομμάτων, άλλο οι απόλυτοι αριθμοί οι οποίοι εμφανίζουν μια άλλη...
εικόνα για τις εκλογές.Η μεγάλη αποχή που άγγιξε το 44% έπληξε περισσότερο τα δυο μεγαλύτερα κόμματα αλλά και τα υπόλοιπα.

Σχεδόν μισό εκατομμύριο ψηφοφόρους έχουν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα!

Αναλυτικά:

ΣΥΡΙΖΑ: Τον Ιανουάριο πήρε πάνω από 2.245.000 ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1.920.000 ψήφους, έχασε δηλαδή 330.000 ψηφοφόρους. Το κυβερνών κόμμα σε επίπεδο ποσοστών δείχνει ότι έχει χάσει λιγότερο από μία μονάδα, τον Ιανουάριο πήρε 36,3% και τον Σεπτέμβριο 35,47%.

Νέα Δημοκρατία: Τον Ιανουάριο πήρε 27,8% και τον Σεπτέμβριο οριακά πάνω από 28%. Σε απόλυτα νούμερα έχασε περίπου 200.000 ψήφους. Τον Ιανουάριο η ΝΔ πήρε 1,7 εκατομμύρια ψήφους και τον Σεπτέμβριο 1,5 εκατ.

ΚΚΕ: Το ΚΚΕ έχει περίπου το ίδιο ποσοστό με τον Ιανουάριο αλλά σε απόλυτα νούμερα είχε σχεδόν 38.000 ψήφους λιγότερους, στις 300.000 ψήφους.

Το Ποτάμι: Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη έπεσε από το 6% στο 4% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου και μέσα σε επτά μήνες έχασε 150.000 ψηφοφόρους. Από σχεδόν 374.000 ψήφους έπεσε στις 220.000.

ΑΝΕΛ: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μπήκαν στη Βουλή με 3,7% και έχασαν μία μονάδα από τις εκλογές του Ιανουαρίου. Σε απόλυτο αριθμό ψήφων το κόμμα έπεσε στις 199.000 από 293.000 που συγκέντρωσε τον Ιανουάριο.

ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ: Η συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ συγκέντρωσε 340.000 ψηφοφόρους, ενώ μόνο του το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές είχε πάρει 289.000 ψήφους.

Χρυσή Αυγή: Η Χρυσή Αυγή έχασε 10.000, όμως λόγω της αποχής το ποσοστό της εμφανίζεται ελάχιστα ενισχυμένο.

Η αποχή σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία άγγιξε το 44% ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας δεν πήγαν ούτε οι μισοί εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής καταγράφηκαν στη Φλώρινα, όπου σε σύνολο 89.477 εγγεγραμμένων ψήφισαν (με την ενσωμάτωση στο 99,44%) μόλις 32.154, δηλαδή το 35,94%, ή κάτι παραπάνω από ένας στους τρεις ψηφοφόρους.

Πολύ χαμηλό το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες και στην Κεφαλλονιά, όπου επί συνόλου 54.144 εγγεγραμμένων, με την ενσωμάτωση στο 95,2% ψήφισαν οι 21.033, ή το 38,85% των ψηφοφόρων.

Χαμηλά ποσοστά προσέλευσης καταγράφηκαν και σε κάποιους νομούς της Πελοποννήσου, και ειδικότερα στη Λακωνία (40,46%), την Αρκαδία (45,72%) και τη Μεσσηνία (48,78%).

Αντίστοιχη η εικόνα και σε πολλά νησιά που αντιμετωπίζουν μεγάλα κύματα προσφύγων το τελευταίο διάστημα, όπως η Χίος (45,75%), η Λέσβος (43,19%) και η Σάμος (48,05%).

Όμως και στα Επτάνησα, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 50% στη Ζάκυνθο (49,59%) και τη Λευκάδα (48,34%).

Στο 44,21% κινήθηκε η προσέλευση των ψηφοφόρων στην Ευρυτανία, στο 46,69% στη Θεσπρωτία και στο 47,79% στην Καστοριά.

Αντίθετα, υψηλά ποσοστά προσέλευσης καταγράφηκαν στην Κρήτη (63,11% στο Ηράκλειο, 61,05% στο Ρέθυμνο, 58,74% στο Λασίθι, 57,35% στα Χανιά), καθώς και στη Β' Αθηνών (63,31%), στην περιφέρεια Αττικής (63,86%) και στη Β' Θεσσαλονίκης (64,91%).
Διαβάστε Περισσότερα »

Τραγωδία στην Πάτρα: Τρεις νεκροί φοιτητές από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα

Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας από 20 έως 23 ετών, βρέθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα στην θάλασσα
Τραγωδία, με νεκρούς τρεις νέους ανθρώπους σημειώθηκε σήμερα τα ξημερώματα στον μόλο της Αγίου Νικολάου στην Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τέσσερα αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικίας από 20 έως 23 ετών, βρέθηκε, κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, μέσα στην θάλασσα στον μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι της Πάτρας.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν το αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα τρία από τα αγόρια κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο και αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές. Σχεδόν αμέσως, έφθασαν στο σημείο άνδρες της Πυροσβεστικής του λιμενικού, καθώς και δύτες. Οι τελευταίοι ανέσυραν από το αυτοκίνητο, που είχε πέσει στην θάλασσα, δύο κορίτσια και ένα αγόρι τα οποία είχαν χάσει την ζωή τους.

Ανδρες του λιμενικού πραγματοποιούν έρευνες και παίρνουν καταθέσεις, προκειμένου να εξακριβώσουν το πώς βρέθηκε το αυτοκίνητο στη θάλασσα και έχασαν την ζωή τους τρεις νέοι άνθρωποι.


Διαβάστε Περισσότερα »

Κακοκαιρία θα πλήξει όλη την χώρα -Σε πτώση η θερμοκρασία

Κακοκαιρία αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και σταδιακά έως αργά το βράδυ σε όλη τη χωρά. Τα φαινόμενα πιθανό να συνοδεύονται από ισχυρούς άνεμους και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία σε αισθητή πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία:

    Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: στη Μακεδονία και από το μεσημέρι στη Θράκη αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: στη Μακεδονία από 16 έως 25 βαθμούς κελσίου, στα δυτικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θράκη έως 28 βαθμούς κελσίου.

    Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: αυξημένες νεφώσεις κατά διαστήματα, με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες, αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια τμήματα και από τις πρωινές ώρες και στις υπόλοιπες περιοχές με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα βόρεια από ανατολικές με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

    Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 27 βαθμούς κελσίου και στην Κρήτη έως 29 βαθμούς.

    Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα από το βράδυ πιθανόν στα βόρεια να είναι έντονα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 29 βαθμούς κελσίου.

    Αττική

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Κατά περιόδους τα φαινόμενα θα είναι έντονα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 26 βαθμούς κελσίου.

    Θεσσαλονίκη

Καιρός: νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά ανατολικοί 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου.


Διαβάστε Περισσότερα »

Ποιοί εκλέγονται στη Βοιωτία



ΘΗΒΑΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του Γεωργίου
ΣΥΡΙΖΑ
ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Αθανασίου
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του Θεοδώρου
Χρυσή Αυγή
Διαβάστε Περισσότερα »

Τα αποτελέσματα των εκλογών...


LIVE ο διαδραστικός χάρτης...
Παρακολουθήστε live τα αποτελέσματα των εκλογών, μέσω της...

ειδική σελίδας του υπουργείου Εσωτερικών...
Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ

Ενσωμάτωση:
20-09 23:48     28/28   100,00 %
     Κόμμα    %   
    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ    34,49   
    ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ     26,13   
    Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή    12,51   
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ (ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ.)    5,91   
    Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ    4,63   
    Ανεξάρτητοι Ελληνες - Εθνική Πατριωτική Συμμαχία    4,56   
    ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ    2,96   
    Ενωση Κεντρώων    2,94   
    ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ    2,88   
    δημιουργία, ξανά! Θάνος Τζήμερος    0,76   
    ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Ε.Ε.Κ.    0,63   
    ΚΟΙΝΩΝΙΑ    0,53   
    ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (Ε.ΠΑ.Μ)    0,42   
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ, κοινωνία αξιών, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας    0,30   
    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ - ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ "ΕΛ.ΛΑ.Σ."    0,23   
    ΚΚΕ (μ-λ) - Μ-Λ ΚΚΕ - ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ    0,06   
    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ    0,04   
    ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ     0,01

Διαβάστε Περισσότερα »

ΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ